Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ


ΝΤΑΒΙΑΣ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ:

Με κάλεσε στο τηλέφωνο ο Παναγιώτη Τζήμος πριν καμιά ώρα.
Είχαμε να μιλήσουμε χρόνια μεταξύ μας.

- "Άγγελε σε ευχαριστώ για τις αναρτήσεις σου"

- Δεν χρειάζεται Παναγιώτη.

- Ρε Άγγελε μου παίρνουν τα πράγματα! Δύο φορτηγά μεταφορικής εταιρίας είναι εδώ και μου αφαιρούν το υλικό του συλλόγου.

- Υπάρχει δικηγόρος ή δικαστικός επιμελητής Παναγιώτη;

- Όχι, Ένας Ευθυμίου από τον δήμο.

- Έρχομαι να κάνουμε ζωντανό ρεπορτάζ, του λέω και φεύγω από το μαγαζί τρέχοντας.

Στον δρόμο - για να είμαι ειλικρινής αμφέβαλα πολύ για την ακρίβεια της είδησης για αφαίρεση υλικού από τον χώρο που το σωματείο δηλώνει ως έδρα επί 24 συναπτά έτη χωρίς παρουσία του αρμόδιου οργάνου - δικαστικού επιμελητή.

Αυτός ήταν και ο λόγος που πήγα επιτόπου.

Πλησιάζοντας είδα τον αντιδήμαρχο κ. Γκάκα μαζί με τον Ευθυμίου (στον χώρο σε άλλο σημείο ήταν και ο συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Κιούσης).

Ήταν οι δύο σε ένα ΙΧ μαζί με τα δύο δημομπατσάκια.

Κε αντιδήμαρχε ποιος καταγράφει το υλικό που αφαιρείται από τον σύλλογο; ρώτησα.

"Έλα ρε Άγγελε, μην ανακατεύεσαι. Εχθές ήρθε δικαστικός επιμελητής και κατέγραψε. Σήμερα δεν είναι εδώ, συνεχίζουμε εμείς την διαδικασία που άρχισε εχθές. Αυτά εδώ (μου δείχνει κάτι τσάντες) τα βρήκαμε εμείς, δεν τα είχε καταγράψει εκείνος, οπότε τα καταγράφουμε εμείς."

- Πάτε καλά; τους ρωτάω. Δεν είναι νόμιμες διαδικασίες αυτές.

- Δεν ξέρουμε εμείς από αυτά, εμείς κάνουμε ό,τι μας λέει ο Τακόπουλος. Θες να του μιλήσεις;

- Είναι εδώ;

- ΟΧΙ, να τον πάρουμε τηλέφωνο.

- Δηλαδή γίνεται βίαιη αφαίρεση του υλικού του σωματείου χωρίς παρουσία δικηγόρου ή δικαστικού επιμελητή, αναρωτιέμαι.

Εκείνη την ώρα φτάνει περιπολικό της αμέσου δράσης. Είχε καλέσει ο Τζήμος. Καταγράφει το συμβάν.

Μπήκαμε μέσα με τον Γιώργο, τραβήξαμε μερικές φωτογραφίες , είπα στον Τζήμο ότι αν χρειαστεί μάρτυρα είμαι διαθέσιμος.

ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΈΝΟΣ γιατί εκείνο το βουνό, ο αρσιβαρίστας που ξέραμε - τσακισμένος από την ασθένειά του, στο αναπηρικό καροτσάκι , με κοίταξε στα μάτια και δακρυσμένος - σχεδόν κλαίγοντας, μου είπε : "24 χρόνια αγώνα ρε φίλε ... και μου σκοτώνουν τον σύλλογο τώρα που είμαι έτσι".

ΕΦΥΓΑ!

ΖΗΤΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ!

Αριστερά, όπως μπαίνεις από την εισόδο των αιθουσών της Αποστολοπούλου

ΚΑΡΓΑ Αριστερά.

Στα δεξιά της ίδιας εισόδου ..... ΟΛΑ ΟΚ!

Καμία αποβολή - καμία βία - όλα ήσυχα και πολιτισμένα. ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

Δυο ΜΕΤΡΑ, Δυο ΣΤΑΘΜΑ!

ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ!

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ!

Αυτή την ώρα στην Αποστολοπούλου.

Μια ιδιωτική μεταφορική εταιρία αφαιρεί τον εξοπλισμό του ΠΑΚ από τον χώρο στον οποίο λειτουργούσε 24 χρόνια συνοδευόμενη από δύο δημοτικούς αστυνομικούς!!!!

Το αφαιρούμενο υλικό καταγράφει ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ (!!!!!) Σέργιος Γκάκας μαζί με τον έμισθο σύμβουλο του Συμεών.

Την Άμεση Δράση για να καταγράψει το γεγονός κάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΚ Π. Τζήμος ενώ παρών είναι και ο Νταβίας.

Σε λίγο φωτογραφικό υλικό.

Απέδωσε μόνος του δικαιοσύνη ο δήμαρχος Χαλανδρίου...

Το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου (ΠΑΚΧ) είναι ένα αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1993 και έχει σημαντικές αθλητικές επιτυχίες να επιδείξει, κυρίως στην άρση βαρών (μετάλλια σε πανευρωπαϊκούς αγώνες).

Το 1994, το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου, με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, παραχώρησε νόμιμα στο ΠΑΚΧ τη χρήση (όχι βεβαίως την κυριότητα) ενός χώρου κάτω από την κερκίδα του αθλητικού κέντρου «Αποστολοπούλου», στην οδό Μυκόνου 19 στο Χαλάνδρι, προκειμένου να τον χρησιμοποιεί κυρίως ως προπονητήριο της άρσης βαρών.

Μετά από 22 χρόνια και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου 2016 ο Δήμος Χαλανδρίου κοινοποίησε στο ΠΑΚΧ πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής και του ζήτησε να αποχωρήσει, μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2017, από τον αθλητικό χώρο που του είχε παραχωρήσει νόμιμα κατά χρήση για την ανάπτυξη των κοινωφελών ερασιτεχνικών αθλητικών δραστηριοτήτων του, με την αιτιολογία, μεταξύ άλλων, ότι είχε καταλάβει …αυθαίρετα τον χώρο.

Δεν… γνώριζε δηλαδή ο Δήμος ότι είχε παραχωρήσει τη χρήση του χώρου αυτού στο ΠΑΚΧ!!

Το ΠΑΚΧ άσκησε ανακοπή κατά του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, ισχυριζόμενο αληθώς το αυτονόητο:

Ότι δεν έχει καταλάβει αυθαίρετα τον χώρο.

Η ανακοπή συζητήθηκε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, στις 11 Ιανουαρίου 2017, στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και ενώ αναμένεται σύντομα η έκδοση απόφασης, σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουρίου 2017 ο Δήμος Χαλανδρίου έσπασε τα λουκέτα και άλλαξε τις κλειδαριές στον χώρο κάτω από την κερκίδα και απέβαλε, με δικαστικό επιμελητή, το αθλητικό σωματείο από αυτόν, απαγορεύοντας την είσοδο και κλειδώνοντας μέσα ακόμα και τα δελτία των αθλητών του που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σωματείο στις 5 Δεκεμβρίου 2016 προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152 του Νόμου 3463/2006 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αναμένεται και εδώ η έκδοση της απόφασης.

Ο πρόεδρος και ιδρυτής του ΠΑΚΧ κ. Παναγιώτης Τζήμος (τηλ. 6977827630), που είναι η «ψυχή» του σωματείου, πρώην αθλητής και διεθνής διαιτητής της άρσης βαρών, πάσχει από μια σπάνια ασθένεια του νευρικού του συστήματος και είναι ΑΜΕΑ σε ποσοστό 90%!

Κατοικεί δίπλα στο αθλητικό κέντρο και τυχόν «μετακόμιση» του προπονητηρίου του ΠΑΚΧ, θα είναι απαγορευτική για τη συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων του σωματείου.

Αυτά όμως δεν πτοούν τον δήμαρχο Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σέργιο Γκάκα, που εμφανίζονται ως υπέρμαχοι της νομιμότητας και της αλληλεγγύης!

Από τις 29 Δεκεμβρίου 2016 το ΠΑΚΧ έχει στείλει ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Εσωτερικών, στον υφυπουργό Αθλητισμού (και στον δήμαρχο Χαλανδρίου), με το εξής περιεχόμενο (εδώ αναρτημένη ως καταγγελία στο aftodioikisi.gr):
http://www.aftodioikisi.gr/parapona_sto_dimarxo/katangelia-o-dimos-xalandriou-xespitonei-athlitiko-somateio-amea/

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ:

http://www.halandri.gr/Default.aspx?lang=el-GR&page=327&newsid=5838

http://www.halandri.gr/Default.aspx?lang=el-GR&page=327&newsid=5847
ΣΧΟΛΙΟ: 
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ!!!!


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΑΠΕΝΝΤΙ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ!

SOS! ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!! ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ! ΟΠΟΙΟΣ ΣΙΩΠΑ, ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΚΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ!
Η ανάρτηση που ακολουθεί μοιάζει απίστευτη!

Η ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΓΝΟΕΙ  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ!

ΣΥΜΕΩΝ, ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΚΑΚΑΣ ΤΟ ΤΕΡΜΆΤΙΣΑΝ!

Εχθές το βράδυ, όταν ο - εορταζων - Θανάσης Μακρής με ενημέρωσε για το θέμα έμεινα ένα - δυο λεπτά παγωτό (που λέει και ο γιος μου). (μτφ πάγωσα, έμεινα άφωνος).

Η εκδικητικότητα και η μανία του Συμεών απέναντι σε όποιον δεν προσκυνάει την Σουλτανική αυλή δεν έχει όρια.

Και η ανοχή είναι συνενοχή.

Το γράψαμε όταν οι διωκόμενοι ήμασταν εμείς, ότι η ανοχή αυτών των πρακτικών άσκησης εξουσίας δεν θα μείνει μόνο στον Νταβία.

Ο φασισμός είναι επιδημικό μικρόβιο.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!!!

Κάποιοι σιώπησαν και υπέκυψαν.

Ψήφισαν .... ΛΕΥΚΟ. Δεν τόλμησαν ένα ΟΧΙ.
Στηρίζουν τον Σουλτάνο!
Κάποιοι κρύφτηκαν και κρύβονται ακόμα για να μην πάρουν θέση.
Κρύβονται πίσω από το δακτυλό τους αλλά φαίνονται.

Το μικρόβιο εξαπλώνεται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ!

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ: ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΟΛΟΙ!
ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!
ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΑΠΛΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ! 

ΓΙΑΤΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ (όπως τα εννοεί αυτός) ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΚΥΠΡΟΣ - ΑΙΓΑΙΟ - ΘΡΑΚΗ


Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ – ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ

του Γ. Κλαδούχου
Η Ακαδημία Αθηνών ανέθεσε την προεδρία της στον Λ. Παπαδήμο. Αυτό το πνευματικό ίδρυμα ανοίγεται πλέον σε νέους τομείς ερευνητικούς και μορφωτικούς.

Πολλοί εκπλήσσονται, αντιδρούν ενστικτωδώς, αλλά δεν είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τις δομικές σχέσεις, τους κώδικες πλοκής οικονομίας, πολιτικής, κράτους, και λειτουργικού πνευματικού εποικοδομήματος.

Λάθος εισαγωγικό πρώτο μάθημα επέλεξε ο νέος πρόεδρος στην Ακαδημία. Μία αυθεντική ανάγνωση του Ελληνικού κεκτημένου, της εθνικής και κοινωνικής ιδιοτυπίας, η αυτοκατανόηση θα έδινε άλλες, σταθερές αφετηρίες λόγου, ενός Αναγεννησιακού δρόμου.

Η κυριαρχία του τραπεζοχρηματιστικού κεφαλαίου βρίσκει έδαφος, πόρους στο πνευματικό προσωπικό των χωρών. Μαζί και η απουσία των γνωστών ως «διανοούμενων» που υποκαθίστανται από τους λογιστές-οικονομολόγους. Το τραπεζοχρηματιστικό κεφάλαιο και τα μέσα ενημέρωσης απέκτησαν τέτοια ισχύ που διευρύνουν τις δυνατότητες αποφάσεών τους. Συρρικνώνουν τις δυνατότητες αποφάσεων από τα κάτω. Αποφασίζουν, επηρεάζουν τον προσανατολισμό, το βηματισμό, τις πολιτικές κρατών και κοινωνιών. Η οικονομία παίρνει την πρωτοκαθεδρία επί της πολιτικής. Και ένα νέο ανθρωπολογικό πρότυπο επιβάλλεται.

Με παραπέρα διευρυμένους τους μηχανισμούς πνευματικού ελέγχου ανατροφοδοτείται η γνωσιακή και ηθοπολιτική ανεπάρκειά του κοινωνικού σώματος. Η ηθική της εργασίας από πολλά χρόνια υφίσταται πίεση, υποχωρεί, και η επιλογή που προτείνεται είναι ενταγμένη στη σφαίρα της κίνησης του χρήματος. Η χώρα φτωχαίνει οικονομικά και παιδευτικά. Άγονο τοπίο δολοφονημένου συλλογικού δημιουργικού πνεύματος.

Η κακοποιημένη Ελληνική κοινωνία υφίσταται μία ακόμα απώλεια πνευματικών αντισωμάτων. Όλες οι γραμμές άμυνας της χώρας έχουν καταλυθεί. Η πνευματική αποικιοποίηση προϋπήρξε. Όμως, όσο ψηλά και αν βρίσκονται οι Ακαδημαϊκοί αγνοούν τις σχέσεις τεχνικών οικονομίας και πολιτικής διεύθυνσης. Αλλά αγνοούν και ότι η κλασική και φιλοσοφική παιδεία για τη διαχείριση του πολιτικού και της πόλης είναι αυτό που απεχθάνεται η χρηματιστηριακή ολιγαρχία, ο ολοκληρωτισμός της αγοράς.

Ο πνευματικός κόσμος της χώρας αν ήθελε να συμβάλλει στην ηθική, δημοκρατική και αναπτυξιακή προοπτική της χώρας θα έπρεπε να διαμορφώσει μία κεντρικότητα στόχων. Βοήθεια δίνει η κ. Ι. Τσιβάκου, όπως αντιγράφω από το κείμενό της ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, περιοδικό ΙΝΔΙΚΤΟΣ Ιανουαρίου 2006: «Θα πρέπει η πολιτική για την κουλτούρα να έχει σαφείς θέσεις για το είδος των γνωσιακών δομών που είναι καλό να διαμορφώνουν οι πολίτες καθώς επίσης και για το τι κοινωνικές και επαγγελματικές θέσεις χρειάζεται η κοινωνία ώστε να διευκολύνεται η παραγωγή και η υποδοχή των επιθυμητών πολιτισμικών μορφών. Με λίγα λόγια, η πολιτική για την κουλτούρα θα πρέπει να γνωρίζει ποιο είναι το «πρωτεύον αγαθό» για τη δεδομένη κοινωνία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, για να δυνηθεί να σχεδιάσει τους διαύλους που θα αναδείξουν τα αναγκαία πολιτισμικά συμβάντα».

Η Ακαδημία, τα πανεπιστήμια, έπρεπε να προβάλλουν την κεντρικότητα ενός Νέου Ευρωπαϊκού Αφηγήματος, να συνδιαμορφώνουν με άλλες δυνάμεις την Νέα Ανθρωπιστική Magna Carta της Ευρωπαϊκής Ενότητας απέναντι στα εφαρμοστικά μέτρα ενός άτυπου Χρηματιστικού Συντάγματος. Δυστυχώς όμως, για τις ηγεμονικές τάξεις και τα θεσμικά πνευματικά οικοδομήματα μόνο αντιγραφές και εισαγωγές επιτρέπονται.

Ο Δημάρατος έδινε μία συνοπτική εικόνα των Ελλήνων. «Με την αρετή τους απομακρύνουν την φτώχεια και τον δεσποτισμό». Διαχρονική προϋποθετική αφετηρία. Λόγος επανεμπίστευσης σε κεκτημένα παιδείας.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Θα κόψουμε την πίτα μας.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στις 6 το απόγευμα.

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου, Παπάγου 7 στο Χαλάνδρι. Θα κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε, θα βραβεύσουμε τους νεαρούς αθλητές μας που διακρίθηκαν το 2016 και θα απονείμουμε τον τίτλο του Blitz Master στον φετινό νικητή.

Γιώργος Γεωργιάδης

ROCK WEEKEND ΣΤΟ LAZY