Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΣΤ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙ


Δεν έχουμε σχολιάσει το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού - με αυτή την ιδιότητα κλήθηκε στις ΗΠΑ θυμίζουμε, όχι ως αρχηγός της άλλης συνιστώσας του ΣΥΡΖΑ, αυτής που είναι η μειοψηφία των 53 που επικρατούν, έτσι;

Αυτά που διαβάζουμε ως "αριστερή" κριτική - αφού η άλλη, η προερχόμενη από τη ΝΔ δεν μας ενδιαφέρει, είναι προφανώς και αυταπόδεικτα ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ - πραγματικά είναι εξοργιστικά, αφού υποτιμούν τη νοημοσύνη του μέσου Έλληνα πολίτη με IQ ελαφρώς πάνω από 70.

Αντί δικού μας σχολίου κλέβουμε το ποστ ενός παλιού συντρόφουm του Κρίτωνα Βασιλικόπουλου, στο φατσομπούκι και το αναρτούμε:

Τραμπ είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Αν είχε χάσει, Πρόεδρος θα ήταν η Κλίντον.
Η υπουργός Εξωτερικών που πανηγύρισε τον θάνατο του Καντάφι με τη φράση «πήγαμε, χτυπήσμε, πέθανε».
Η υπουργός Εξωτερικών του Ομπάμα της «αραβικής άνοιξης».
Η σύζυγος του Προέδρου Κλίντον που ισοπέδωσε με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου την Γιουγκοσλαβία.
Του Κλίντον που είχε ως ίνδαλμα τον Τζον Κένεντι που παρέλαβε μια μικρής κλίμακας στρατιωτική παρουσία και την μετέτρεψε σε έναν από τους πιο φονικούς πολέμους του 20ού αιώνα, τον πόλεμο του Βιετνάμ.
Του Κένεντι που διέταξε την δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο και ήταν ο επόμενος Πρόεδρος των Δημοκρατικών μετά τον Τρούμαν, ο οποίος έριξε τις δύο ατομικές βόμβες στην Ιαπωνία.
Σοβαρή θέση λοιπόν, είναι αυτή που λέει ότι ο σωστός αριστερός δεν πάει ποτέ στις ΗΠΑ -τουλάχιστον μέχρι να εκλεγεί Πρόεδρος η Άντζελα Ντέΐβις, δηλαδή ποτέ.
Και διακόπτει διπλωματικές σχέσεις, αγοράζει όπλα από τον Κιμ, κάνει εξαγωγές φυστικιού Αιγίνης στην Ανταρκτική και τρέφει τον λαό του από τα κέρδη - ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης ανά τέσσερα άτομα το μήνα.
Η θέση δηλαδή του ΚΚΕ, με τη διαφορά ότι όπως «κόβω» τα περισσότερα μέλη του Π.Γ. της Κ.Ε., θέλουν τρία κιλά παΐδάκια αρνίσια τη μέρα για προάριστον.


Ο Ακατανόμαστος στο φατσομπούκι  έκανε δύο πόστ για το θέμα:

Το πρώτο - προχθεσινό - είναι με το γνωστό ιλαρό του στυλάκι:

- Αφού κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑΣ και pm ο Αλέξης που είναι (ήταν;) καργαριστερός
- Αφού οι Αμερικάνοι είναι φονιάδες των λαών και κάνουν αυτά που κάνουν στην Συρία, την Λβύη, την Β. Κορέα και εμείς είμαστε διεθνιστές και αλληλέγγυοι με τους - άλλους - λαούς και δεν έχουμε ανάγκη να ασχολούμαστε με τα φτηνά δικά μας
- Αφού ένας είναι ο εχθρός, ως γνωστόν. ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ μόνο ιμπεριαλισμός
- Αφού οι Αμερικάνοι συνομιλούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να διασφαλίσουν πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα δικά μας - ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΟΝ - ακόμα και αν αυτά έστω και συγκυριακά μόνο συμβαδίζουν, όπως διαβάζω σε βαθυστόχαστες αναλύσεις που .... ανακαλύπτουν την Αμερική για να κάνουν .... κριτική "ότι νάναι"
- Αφού αυτός ο Τραμπ είναι ο κακορίζικος που είναι και εμείς διαφωνούμε που εκλέχτηκε πρόεδρας, αφού είμαστε με τον άλλο,

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ γιατί ο ¨Ελληνας PM, ρίχνει τα μούτρα του και κάθεται και συζητάει μαζί του, δεν κάνει εμπάργκο στις ΗΠΑ μέχρι να πέσει και δεν στέλνει δυο μοίρες ελληνικά (λέμε τώρα) F16 να βομβαρδίσουν την Ουάσινγκτον, να ησυχάσουμε από δαύτους και να δείξουμε σε όλο τον πλανήτη ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΛΑΟΣ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ .... ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗΔΕΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΕΠΕΙΣ..

Και το δεύτερο, χθεσινό, που είναι μία εκ των γνωστών παρανοϊκών αναλύσεών του:

"Ακούω από το πρωί και διαβάζω σχόλια και καλαμπούρια για την χθεσινή συνάντηση κορυφής.
Ότι η γκλάβα μου δουλεύει κόντρα τέμπο είναι γνωστό.
Αλλά μου κάνει εντύπωση που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει σχολιάσει το πιο - κατά την γνώμη μου - σημαντικό στιγμιότυπο της συνάντησης.
Το εισαγωγικό σχόλιο του προέδρου, για το αμερικάνικο χρηματιστήριο και ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ από τον αμερικάνο δημοσιογράφο - παπαγάλο του: ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΠΑΜΑ CARE ....
Αν είμαι ο μόνος που το εξέλαβε αυτό ως το πιο ΕΥΓΛΩΤΤΟ, ΣΑΦΕΣ πολτικό μήνυμα του Τραμπ προς την Ευρώπη, την Ελλάδα και τους "αριστερούς" υπερασπιστές του κοινωνικού κράτους, είμαι όντος του γιατρού.
Αλλά δεν ήταν τυχαία αυτά τα δύο, φαινομενικά άσχετα με την επίσκεψη Τσίπρα και την Ελλάδα, σχόλια.
Ήταν "προμελετημένη, καρφωτή και λαδωμένη" η φτιάξη."

ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ο «Προμηθεύς Δεσμώτης» του Αισχύλου Και το Αμάρτημα της Γνώσεως


Η ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

την 6η Νοεμβρίου, Ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.μμ 
στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου

Οδός Δαναΐδων και Αντιγόνης.

οργανώνει Ομιλία μου με θέμα

Ο «Προμηθεύς Δεσμώτης» του Αισχύλου
Και το Αμάρτημα της Γνώσεως


"Γιατί ο Άνθρωπος, από αρχαιοτάτων χρόνων πίστευσε ότι η Θεότητα τιμωρεί  εκείνον ο οποίος προσφέρει την Γνώσιν εις τον Άνθρωπο, είτε ως Προμηθεύς,είτε ως Όφις ο πονηρός, είτε ως Ιησούς Χριστός."

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί και τη μεταφορών μαθητών ΑμεΑ του Σικιαρίδειου Ιδρύματος


Ουσιαστική και βιώσιμη λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος διασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής. Με ίδιους πόρους θα χρηματοδοτεί και τη μεταφορά των μαθητών, Ατόμων με Αναπηρία, από την κατοικία τους στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στο Μαρούσι και αντιστρόφως. Το ποσό που θα διατεθεί έως το καλοκαίρι του 2018 ανέρχεται σε 248.465,00€ και η σχετική πίστωση εγκρίθηκε ήδη από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Η χρηματοδότηση της μεταφοράς των ΑμεΑ κατέστη εφικτή μετά την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου (Ν. 4483), στις 31.07.2017. Είχε προηγηθεί η ένταξη του Ιδρύματος, ως Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδων ΑμεΑ, στο ΠΕΠ Αττικής γεγονός που εξασφαλίζει τριετή σταθερή χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, ύψους 633.600,00€. Επίσης, το Σικιαρίδειο επιχορηγήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με το ποσό των 232.964,00€, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση 15.500€. Επιπλέον οι επιχορηγήσεις, τακτικές και έκτακτες, που έλαβε την τριετία 2014 – 2016 ήταν συνολικά 556.470,00€.

«Με έργα και όχι λόγια, ενισχύουμε έμπρακτα κοινωνικές δομές που στηρίζουν ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού και προστατεύουν τον κοινωνικό ιστό», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος. «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας μέλημά μας ήταν να στηρίξουμε το Σικιαρίδειο και να εξασφαλίσουμε ουσιαστική και βιώσιμη λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία του. Με θεσμικές παρεμβάσεις της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου, και, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη νέα διοίκηση του Ιδρύματος, αποτρέψαμε την οικονομική του κατάρρευση αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς, εθνικούς και ίδιους πόρους της Περιφέρειας. Θα ήθελα να εξάρω τον κομβικό ρόλο που παίζει η παρουσία και οι ενέργειες του νέου Προέδρου του Ιδρύματος, Θεόδωρου Παρασκευόπουλου. Οι χρηματοδοτήσεις που διασφαλίστηκαν για το Σικιαρίδειο αγγίζουν το 1,7 εκατομμύρια ευρώ, τερματίζουν την αγωνία γονέων και εργαζομένων και παρέχουν τη δυνατότητα σε δεκάδες μικρά παιδιά και νέους να έχουν καθημερινή στέγη στο σχολείο και τα εργαστήρια του ιστορικού Ιδρύματος του Αμαρουσίου».

AKTO Kατάρτιση: ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ - ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΑΚΤΟ Κατάρτιση δίνει τη δυνατότητα σε ανέργους 29-64 ετών να παρακολουθήσουν τον Νοέμβριο του 2017 εντελώς δωρεάν πρόγραμμα 120 ωρών στο αντικείμενο της προστασίας περιβάλλοντος.

Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα στη συνέχεια να αποκτήσουν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης, σε συνεργαζόμενο κέντρο πιστοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχείς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τον κ. Χαραλάμπους ή την κα Ελένη Κουτή στο τηλ. 2105230130 και στο email info@aktotraining.gr

AKTO Kατάρτιση
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2
Ευελπίδων 11Α Αθήνα 11362
Τηλ. 2105230130 Fax 2103813700
www.aktotraining.gr