Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Η άνοδος του Πρασίνου Κινήματος στη Γαλλία “οδηγός” και για τη χώρα μας

  
 

Οι δημοτικές εκλογές στη Γαλλία “σημαδεύτηκαν” από την ισχυρή άνοδο των Πράσινων, που επικράτησαν σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Η Γαλλία είναι μια ακόμα χώρα στην Ευρώπη που το Πράσινο Κίνημα αυξάνει κατά πολύ τα ποσοστά του.
Οι Πράσινοι είχαν την καλύτερη εκλογική τους βραδιά και πλέον δικαίως θα πρέπει να θεωρούνται ρυθμιστές της γαλλικής πολιτικής σκηνής.

Το Πράσινο Κίνημα χαιρετίζει με μεγάλη ικανοποίηση αυτήν την εξέλιξη και θεωρεί πως μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για τη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, μια σημαντική μερίδα των Γάλλων πολιτών επέλεξαν να κάνουν στροφή και να ακολουθήσουνε το «Σχέδιο της Πράσινης Ευημερίας» που προτείνουν οι Πράσινοι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Το «Σχέδιο της Πράσινης Ευημερίας» είναι μια φιλοσοφία συμφιλίωσης και σεβασμού για το περιβάλλον και την ανθρώπινη ύπαρξη. Η βούληση να αντικαταστήσουμε τον ατομικισμό με την αλληλεγγύη, τον ανταγωνισμό με την συνεργασία, τις κοντόφθαλμες αποφάσεις με τον μακρόπνοο σχεδιασμό, το σύνολο των ατομικών συμφερόντων με το γενικό συμφέρον.

Αρχές δηλαδή, που πρεσβεύει το Πράσινο Κίνημα και έχει καταθέσει σε κάθε ευκαιρία.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά: «Τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία δίνουν δύναμη και ελπίδα σε όλους εμάς στο Πράσινο Κίνημα που έχουμε ταυτιστεί με το “Πράσινο” και την Οικολογία. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την ευημερία των πολλών πολιτών και όχι για μια δήθεν ανάπτυξη που συσσωρεύει χρήματα και εξουσία στους λίγους της ελίτ. Σίγουρα, μετά την άνοδο όλων των πράσινων κομμάτων στην Ευρώπη, το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι “γιατί όχι και εδώ;” Τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα μας πριν περίπου ένα χρόνο έδωσαν στο Πράσινο Κίνημα ικανοποιητικά αποτελέσματα όμως πλέον, μετά την σπουδαία άνοδο των Πρασίνων στη Γαλλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ανεβάζει τον πήχη και για τη χώρα μας. Και το Πράσινο Κίνημα είναι εδώ για να τον περάσει ξανά, με έναν ισχυρό αυτόνομο Πράσινο ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν»

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ


Υλοποιείται από σήμερα η - από το 2018 - απόφαση της ΑΑΔΕ να κλείσει την εφορία Χαλανδρίου και να μεταφέρει τις δραστηριότητές της στον Χολαργό - όπως σας έχουμε ενημερώσει από τότε.

Από την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, οι φορολογούμενοι που υπάγονται στη ΔΟΥ Χαλανδρίου θα εξυπηρετούνται πλέον στη ΔΟΥ Χολαργού.

Τελευταία μέρα λειτουργίας της ΔΟΥ Χαλανδρίου είναι η σημερινή.

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου και την Παρασκευή 3 Ιουλίου η υπηρεσία δεν θα εξυπηρετεί το κοινό. Αντιστοίχως τη Δευτέρα 6 Ιουλίου θα παραμείνει κλειστή και η ΔΟΥ Χολαργού.

Όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως οι προθεσμίες εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν κατά τις παραπάνω ημερομηνίες παρατείνονται με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, δεν φαίνεται καθόλου ικανοποιημένος με τη συγκεκριμένη εξέλιξη και ΦΕΤΟΣ  - γιατί το 2018 δεν είχε κάνει δηλώσεις - δήλωσε: «Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην υλοποίηση του σχεδίου συγχώνευσης της εφορίας Χαλανδρίου, γιατί η κατάργηση της αναμένεται να δυσχεράνει σοβαρά την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών της πόλης μας».

ΣΧΟΛΙΟ: Δεν κλείνει για πλάκα η εφορία που εξυπηρετεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ και ΠΕΝΤΕΛΗ και στέλνονται οι τόσοι φορολογούμενοι να συνωστιστούν στον Χολαργό και την εκεί ΔΟΥ που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ, όπως καταλαβαίνεις, εσύ που δεν είσαι στο κοπάδι.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΗΜΟΤΡΙΑΣ: ΑΠΟΤΙΣΤΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΔΡΟΥ - ΞΕΡΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΟΠΗΚΑΝ ΔΕΝΤΡΑ 40 ΕΤΩΝ


Αξιότιμε κύριε Νταβία,

Μην έχοντας άλλο τρόπο να ακουστει η φωνή μου και η φωνή των κατοίκων της οδού Κόδρου, για το έγκλημα που έχει τελεστεί στο συγκεκριμένο πάρκο, η καταγγελία μου στην εφημερίδα σας, είναι η μοναδική μου διέξοδος.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Εδώ και τρεις μήνες, από τότε που έβρεξε τελευταία φορά το πάρκο παραμένει απότιστο!!!

Στις συνεχείς οχλήσεις μας στην υπηρεσία πρασίνου, η απάντηση ήταν ότι έχει χαλάσει το αυτόματο πότισμα και έχει προγραμματιστεί ένα μεγάλο έργο, που θα χρειαστεί να ξηλωθούν οι δρόμοι για να διορθωθεί!!!
Λες και δεν έχουμε κήπους και δεν γνωρίζουμε ότι οι σωληνώσεις μπαίνουν επιφανειακά στο έδαφος αφού σκαφτεί λίγο. Παρ’ όλα αυτά επειδή στο σημείο υπάρχει γεώτρηση, τους είπα ότι μπορούν να γεμίζουν υδροφόρες και να το ποτίζουν.

Απάντηση;
- Δεν έχει μπει στο πρόγραμμα.

- Δηλαδή αφού ξεραθούν τα πάντα θα το προγραμματίσουν!!!

Αποτέλεσμα δέντρα σαράντα ετών και πλέον να καούν εντελώς.

Επικοινωνώντας για πολλοστή φορά πλέον και λέγοντάς του ότι θα τους καταγγείλω γι΄ αυτό το έγκλημα που άφησαν να συμβεί, έσπευσαν άρον άρον και έκοψαν τα καμένα δέντρα. Δυστυχώς όμως γι΄ αυτούς ένα μικρό κομμάτι κορμού παραμένει και για του λόγου το αληθές σς επισυνάπτω και τις αντίστοιχες φωτογραφίες.

Με την βεβαιότητα για την ευαισθησία που σας διακατέχει σε τοπικά θέματα, είμια σίγουρη ότι η καταγγελία μου θα τύχει από μέρους σας την κατάλληλη αντιμετώπιση.

Με εκτίμηση
Χριστίνα Καραμαλέγκου

ΥΓ: Την καταγγελία την έχω κάνει τουλάχιστον τρεις φορές ΚΑΙ στο γραφείο Δημάρχου.