Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΔΑ Γ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΝΑΥΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ


«Η αυτοδιοικητική κοινότητα των 66 Δήμων της Αττικής καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη βίαιη επίθεση από ακραία στοιχεία κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και σύσσωμη απαιτεί την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία τους.

Ενέργειες σαν κι αυτή όχι μόνο προσβάλλουν βάναυσα τη δημοκρατία, στρέφονται κατά της ελευθερίας του λόγου και κυρίως, κατά της κοινωνίας των πολιτών η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων, είναι ξένη προς τέτοιες πράξεις.

Επικοινώνησα με το Γιάννη Μπουτάρη, του εξέφρασα εκ μέρους των Δημάρχων της Αττικής την αλληλεγγύη όλων μας και του είπα ότι μέχρι να συλληφθούν οι αδίστακτοι δράστες για μας, το ζήτημα θα παραμένει ανοιχτό.»

ΤΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. (ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1)Τι είδους αυτοδιοίκηση λοιπόν θέλουμε;
Αυτό είναι το ερώτημα και όχι αν είμαστε με τον Καλλικράτη, τον Κλεισθένη ή τον ..... Κλεάνθη.

Υπάρχουν στην πραγματικότητα ΔΥΟ απαντήσεις - στρατηγικές - σενάρια:

Η ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ στην κυριολεξία.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ των λειτουργιών του κράτους προς τα κάτω και θέλουμε τις αποφάσεις να λαμβάνονται όσο πιο "κάτω" γίνεται, όσο πιο άμεσα επηρεαζόμενες από τον ίδιο τον πολίτη, όσο είναι ώριμο αυτό και σταδιακά χωρίς άλματα στο κενό.

Και όσο δεν είναι ώριμο, στα θέματα που δεν έχουν ωριμάσει, οφείλουμε ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ για να ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, όχι να μεταπηδάμε στην ΑΝΤΙΘΕΤΗ.

ΘΕΛΟΥΜΕ "ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΗ"  αυτοδιοίκηση με πολλές αρμοδιότητες και δυνατότητες.
Ξέρουμε ότι δεν την έχουμε.
Ξέρουμε ότι έχουμε ΕΤΕΡΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Είχαμε ΕΤΕΡΟΔΙΟΙΚΗΣΗ από το κεντρικό, γραφειοκρατικό κράτος πάντα.
Τώρα έχουμε και τον Φούχτελ.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ.
 • ΑΥΤΟ - ΝΟΜΗ από την κεντρική διοίκηση.
 • ΑΥΤΟ - ΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΗ
 • ΑΥΤΟ - ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ
 • ΑΥΤΟ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ,ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΧΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ!
Με λογική προσέγγιση των πραγμάτων είναι ότι σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο για τέτοια αυτοδιοίκηση πρέπει να συναντηθούν και να τον ΠΡΟΩΘΟΥΝ, με βήματα σταθερά προσανατολισμένα - με τις  ενστάσεις, διαφωνίες, επιφυλάξεις, αστερίσκους, διαφορετικές ταχύτητες  κλπ - όσοι θέλουν να λένε ότι ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ σε αυτή την κατεύθυνση.

Αυτές τις δυνάμεις εμείς ονομάζουμε ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ.

Και που ξέρουν ότι δεν θα πετύχουν τέτοια αυτοδιοίκηση με τη μία, δια ενός νόμου. Είναι μια μακροχρόνια και επίπονη διαδικασία ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ της κοινωνίας, θέλει ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΥΣ μια τέτοια αυτοδιοίκηση,

Άρα θα πάμε προς τα εκεί, μόνο με αργά, σταθερά βήματα ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.

Για να το δούμε λίγο το θέμα με βάση τις πολιτικές δυνάμεις και τις μήτρες τους στο προδικτατορικό αλλά και το μεταπολιτευτικό πολιτικό σκηνικό, τέτοιες ΑΥΤΟ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ στρατηγικές - με αποχρώσεις βεβαίως.

Πού μπορεί άραγε να αναζητήσει κανείς τις αφετηρίες του προβληματισμού για τέτοια αυτοδιοίκηση, και ποιοι ιστορικά τον έχουν ΘΕΣΕΙ, όταν μίλαγαν για ΑΛΛΗ οργάνωση του κράτους.

Προφανώς λοιπόν τέτοια ζητήματα τέθηκαν από ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ - μη σταλινική - ΑΡΙΣΤΕΡΑ και μόνο στην ελληνική ιστορία.
Που ενίοτε, συγκυριακά ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ τους σταλινικούς να τα ανεχθούν ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΑ.

Πρόκειται για στρατηγική κρατικής οργάνωσης που εκφράστηκε διαχρονικά από όλα τα κόμματα και τις δυνάμεις που με κάποιο τρόπο συνέδεαν τις ιστορικές καταβολές τους με την ΕΑΜική παράδοση και βέβαια το μοντέλο της αυτοδιοικητικής οργάνωσης της απελευθερωμένης από το ΕΑΜ Ελλάδας. Της κυβέρνησης του βουνού. Που δεν ήταν  ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ!
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ!

Προδικτατορικά τέτοια περίεργα έλεγε βέβαια και η ΕΔΑ.

Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις;
Η ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ; ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ;

Προφανώς δεν είχαν τέτοιες αναζητήσεις για ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΖΟΥΜΕ, 
ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ, 
ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ.

Από αυτή την κριτική ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ.
ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΈΡΡΕΥΣΕ!

Και σήμερα που βιώνουμε την καταστροφή, αυτό θα είναι και το αδύνατο σημείο τους ΠΑΝΤΑ, στην προσπάθεια παλινόρθωσης τους.

Η δεξιά ήταν (και είναι;) βασισμένη στο ισχυρά δομημένο από την ίδια (και τους συμμάχους της) ΒΆΘΗ ΚΡΑΤΟΣ - παλιότερα (και ελπίζω όχι και στο μέλλον).
Και βέβαια και στο ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ της.

Ενώ η ιστορικά "νόμιμη" εναλλακτική διέξοδος διακυβέρνησης της άρχουσας τάξης - το παραδοσιακό κέντρο, περιόριζε και περιορίζει την "αντίθεσή του" σην δεξία, στα θέματα της πολτικής δημοκρατίας και μόνο, ταυτιζόμενο μαζί της σε όλα τα ζητήματα στρατηγικής, κοινωνικής οργάνωσης και βέβαια - ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ - οικονομίας.
(Για να μην πάω και στο επώδυνο παρελθόν, την Μακρόνησο και την στάση των κεντρώων, που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ η "δημοκρατική" ΠΟΥ θεωρούν πολλοί συμπολίτες μας, νεώτεροι από εμάς, πολιτικά και ιστορικά παραπλανημένοι, παρασυρμένοι από τα ρεπούσια ιστορικά αφηγήματα, που στόχο έχουν (και εν πολλοίς τον πετυχαίνουν) ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ και αύριο τα εγγόνια μου, να μην μάθουν ποτέ για τον εμφύλιο, τα ξερονήσια, την Εθνική Αντίσταση, τον Άρη, το ΕΑΜ και να πειστούν ότι σε αυτή τη χώρα όλα δούλευαν ρολόι, μέχρι που κυβέρνησε η αριστερά και αυτός ο Τσίπρας, πανάθεμά τον.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ!

Και για να γίνει αυτό πρέπει να παρακαμφθεί από την μνημονευόμενη ιστορία και εκείνη η μιάμιση τετραετία στις αρχές του 80 (μαζί βέβαια με τους οπαδούς της και όσους την υπερασπίζουνι) από την οποία οι θεσμικοί "συνεχιστές" του κόμματος που παλιά έλεγαν ΠΑΣΟΚ, κρατάνε ό,τι τους βολεύει  - ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΣ το "ΚΕΝΤΡΟ" με τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και την μεγάλη ΛΑΪΚΗ, ΕΘΝΟΕΝΩΤΙΚΗ και ΕΘΝΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ, που σηματοδοτήθηκε από την αναγνώριση της ΕΝΙΑΙΑΣ Εθνικής Αντίστασης

Την αναγνώριση της Εθν. Αντίστασης, ένα ορόσημο στην ιστορία,  που έληξε  ουσιαστικά τον εμφύλιο στην χώρα (εύχομαι όχι προσωρινά), έφερε πίσω εξορισμένους, έδωσε ένα κομμάτι ψωμί σε κατατρεγμ'ενους αγωνιστές και άνοιξε τον δρόμο ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ να κυβερνάνε την χώρα και οι άλλοι μισοί.

Αυτά αρέσουν στους πρώην συντρόφους μου στο τωρινό απολειφάδι του κόμματος που λέγανε ΠΑΣΟΚ  βεβαίως, και τα λένε,  αλλά εξοβελίζουν στο πυρ το εξώτερο, τις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΕΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΕΣ τομές του Ανδρέα, αποδεχόμενοι - σχεδόν πανηγυρίζοντας  - την καθεστωτικά διακινούμενη άποψη ότι ΑΥΤΗ Η ΜΙΑ - ΜΙΑΜΙΣΗ τετραετία και η αναδιανεμητική πολιτική που ασκήθηκε, είναι υπεύθυνες για την καταστροφή της χώρας, και παραδείγματα προς αποφυγή στο διηνεκές, όπως λένε βεβαίως  οι συνεργάτες τους, συγκυβερνήτες τους ακροδεξιοί, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Το ακούν αδιαμαρτύρητα και ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ που μετείχαν σε ένα κόμμα με κεντρικό συνθετικό, την λέξη "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ" λοιδωρώντας, πολλές φορές όσους εμμένουμε να αυτοχαρακτηριζόμαστε σοσιαλιστές.

Πιστεύουν ότι έτσι αναδρικνύεται περισσότερο και δικαιώνονται ιστορικά οι επόμενες επιλογές, τα αποτελέσματα  της "γερμανικής" περιόδου του ΠΑΣΟΚ, της περιόδου Σημίτη στην οποία ομνύουν.

Πάμε πάλι λίγο πίσω για να δούμε πώς πρέπει να ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΜΕ, στις επιλογές του Κλεισθένη και το τι είδους αυτοδιοίκηση θέλουμε και να δούμε ποιοι είμαστε από δω και ποιοι από κει.

Την πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο τέτοια ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ στρατηγική ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ (του συγκεντρωτικού γραφειοκρατικού κράτους της δεξιάς)  - έχουν διατυπώσει στα κείμενα τους και τις επεξεργασίες τους - το ΠΑΣΟΚ (πριν την μετεξέλιξη σε αυτό που σήμερα λένε ΠΑΣΟΚ οι ΚινΑλίτες), το ΚΚΕ Εσωτερικού, αρκετές μεταπολιτευτικές αριστερές συσπειρώσεις και κόμματα που ενσωματώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ (ή στην πορεία αποσπάστηκαν από αυτό), στη συνέχεια η ΕΑΡ και - ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ - ο  ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (ΜΑΖΙ με το ΚΚΕ του καπετάν Χαρίλαου).

Πρόκειται λοιπόν για στρατηγική που εκφράστηκε από όλα τα κόμματα και τις δυνάμεις που με κάποιο τρόπο συνέδεαν τις ιστορικεές καταβολές τους με την ΕΑΜική παράδοσης.

Αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

Διότι και στην μεταπολεμική Ευρώπη - η ανασυγκρότησή της βασίστηκε σε ισχυρά αποκεντρωμένα, αυτοδιοικητικά μοντέλα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ οργάνωσης (η ΙΤΑΛΙΑ είναι το γνωστότερο "παραδείγματος χάρη"  για την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού αλλά δεν είναι μόνο στην Ιταλία, ισχυρή αυτοδιοίκηση, απεξαρτημένη από το κεντρικό κράτος, ενώ η περιφέρεια αποτελεί το  κεντρικό κύτταρο οργάνωσης των εσωτερικών λειτουργιών στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.)

Το ΚΚΕ εσωτερικού και ο ευρωκομμουνισμός, πάντα είχε κάτι περισσότερο από εμάς τους υπόλοιπους - τους πιο "εθνοκεντρικούς" της αριστεράς - να πει σε σχέση με αυτό το ευρωπαϊκό παράδειγμα, πάντα αντιμαχόμενο τον δικό μας σκεπτικισμό σε πιο γοργά βήματα για την ολοκληρωμένη περιφερειακή οργάνωση της Ελλάδας, που κυρίως είχε να κάνει με το ζήτημα της Θράκης. Διότι δεν είμαστε Βέλγιο με γείτονα την Ολλανδία.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι ηκαταφέραμε να έχουμε ΑΙΡΕΤΕΣ νομαρχίες και σήμερα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ μόλις το 1994. Μέχρι τότε είχαμε ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΟΜΑΡΧΕΣ, (για να μαθαίνουν οι νεώτεροι).

Και για να ωριμάσει η επιλογή να πάμε στην περιφερειακή οργάνωση πέρασαν άλλα 16 χρόνια, και φτάσαμε το 2010.
Και ΑΚΟΜΑ έχουμε και ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, δηλαδή ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, δίπλα στους ΑΙΡΕΤΟΥΣ.
ΑΚΟΜΑ!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ!
(αυτό για να συνειδητοποιήσουμε ότι τα πράγματα ωριμάζουν με τους ρυθμούς που θέλει η κοινωνία).

ΠΑΝΤΩΣ  ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - αυτό που συνηθίσαμε να λέμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ (κεντρο...., ανανεωτική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική και η σοσιαλδημοκρατία) έθεσαν και θέτουν ως στόχο ΤΕΤΟΙΑ αυτοδιοίκηση και ολοκληρώνοντας την ανάλυσή τους, ΟΛΟΙ - ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ αυτοί - ξεκίναγαν με ΠΡΩΤΟ αίτημα το  πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει στην άλλη κατεύθυνση, στον άλλο δρόμο, αυτό των ΑΛΛΑΓΩΝ στον πυρήνα αυτού που λέτε εσείς οι πολλοί "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ", το οποίο είναι - ΒΕΒΑΙΩΣ - δομημένο πάνω στην στέρεα βάση της ΔΕΞΙΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ, είναι γραφειοκρατικό, είναι συντηρητικό, ΔΕΝ ΣΤΡΙΒΕΙ, δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στον κόσμο, δεν μεταβάλλεται, δεν θέλει να αλλάξει.

Υπερασπίζεται ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ των εντός των τειχών βολεμένων αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει γύρω τους, δίπλα τους, μπροστά στα αδιάφορα, κοιμισμένα, δακρυσμένα από το χασμουρητό μάτια τους και την εχθρότητά του απέναντι στους υπόλοιπους πολίτες που θεωρούν ΕΧΘΡΟΥΣ ή ΤΣΕΠΕΣ προς άρμεγμα..

Θέλετε παραδείγματα;
Από πού να το πιάσω αυτό το βαθύ κράτος που αντιδρά σε κάθε κίνηση προς την κατεύθυνση της αμφισβήτησής της βολής του, ακόμα και με τις πιο light αλλαγές, που απλά το καλούν να παρακολουθήσει για το καλό ΟΛΩΝ.
 • Στους δικαστές και τις αποφάσεις τους περί συνταγματικότητας όλων των μνημονιακών μέτρων και αντισυνταγματικότητας της περικοπής των δικών τους συντάξεων; Και τις παραιτήσεις ένα μήνα πριν την λήξη των θητειων;
 • Των μονίμως επαναστατημένων - ψευτοεπαναστατών μεγαλοδικαιόρων που δεν θέλουν, αντιδρούν, όταν  πάνε να λυθούν θέματα  στο επίπεδο της διοίκησης, της λήψης της απόφασης, των αιρετών, βρίσκοντας πάντα μια "παρανομία", μια αφορμή, ένα άλλοθι, προτείνοντας ΠΑΝΤΑ ως μέθοδο επίλυσης κάθε προβλήματος την προσφυγή στην ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ για τους άλλους αλλά ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΔΟΦΡΑ για τους ίδιους ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; Στο κράτος των δικαστών;
 • Στους εφοριακούς και τις απαιτήσεις ειδικής φορολογικής και μισθολογικής μεταχείρισης των ίδιων απλώς για να κάνουν την δουλειά τους, επειδή είναι .... ιδιαίτερη;;;;
 • Στους  εφοριακούς με τα λογιστικά γραφεία, τα δικά τους ή του κανακάρη τους;
 • Σε υγειονομικούς κλέφτες ζωών και φαρμάκων; 
 • Στους ΔΕΗτζήδες και τους εκβιασμούς της κοινωνίας δια του σκότους;
 • Στους δημοτικούς υπαλλήλους που θέλουν εκείνοι να κάθονται και να κάνουν την δουλειά τους συμβασιούχοι ή εργάτες ιδιωτών εργολάβων,  αρκεί αυτοί να πληρώνονται για να πίνουν τσίπουρα στον καφενέ; Που αντιδρούν κατά των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ υπερασπιζόμενοι σθεναρά τους "συναδέλφους τους παρατασιούχους", εκείνους δηλαδή που διορίστηκαν, διέβηκαν τον Ρουβίκωνα της βολής, και που στον διαγωνισμό για μόνιμες θέσεις  δεν έχουν τα αναγκαία  μόρια για να καταλάβουν την μόνιμη θέση - παρά την έξτρα μοριοδότηση που έχουν - ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ - ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΧΤΡΟΙ  - ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ την εργασία, αφού έχουν περισσότερα κοινωνικά μόρια!
 • Θέλετε να παρατηρήσουμε την διγλωσσία και την υποκρισία των επαγγελματιών συνδικαλιστών, τον καιροσκοπισμό με τον οποίο λειτουργεί Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ στα τέσσερα βάθρα της, που έλεγε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αρχηγός που έχω αναγνωρίσει ως τέτοιο: ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ και ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΡΑΦΙΑ;;;
 • Θέλετε να πιάσουμε την διαφθορά στα νοσοκομεία;
 • Θέλετε να πιάσουμε κάτι διευθυντάδες σχολείων που μοιράζουν ψηφοδέλτια στους μαθητές της τρίτης λυκείου ή κάνουν μηνύσεις στους μαθητές τους;
 • Θέλετε να πιάσουμε τους οικοπεδοφάγους και το έργο τους πάνω στα καμμένα;
 • Θέλετε να πιάσουμε τους επιδοτούμενους  "ευαίσθητους"και τους "εθελοντές";
ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ;;;;;
Πότε θα πάψουμε να είμαστε φοβικοί στις αλλαγές, υπερασπιζόμαστε ΤΙ;
Αυτό που έχουμε και φοβόμαστε μην .... χαλάσει;

Πόσο υποκριτές είναι εκείνοι οι "εκσυγχρονιστές", "μεταρρυθμιστές",  αυτοί που προβάλλουν - ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ - ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΙΚΗ ΤΟΜΗ το υποκριτικό "όχι τώρα, αύριο" αποδεικνύοντας ότι ουσιαστικά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ, είναι καιροσκόποι και ΨΕΥΤΕΣ και έχουν ενδυθεί τον μεταρρυθμιστικό μανδύα ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ για τα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ που λένε ιδιωτικοποιήσεις και το τσεκούρεμα μισθών και κοινωνικών υπηρεσιών που λένε "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ".

Η ΑΛΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΗ (καργαρσιτερά - ΚΚΕ) ή ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΛΥΤΙΚΗ προς όφελος ιδιωτών (νεοφιλελευθερσιμός - λιγότερο κράτος).

Είναι ενάντια στην ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ των τοπικών κοινωνιών γιατί θέλει είτε να τις ελέγχει απόλυτα και να τις εντάσσει σε ένα κεντρικό σχεδιασμό (αυτό έχει αφετηρία στην Σοβιετία, βεβαίως) είτε - χειρότερα - θέλει να αποδυναμώνει την συλλογική τους υπόσταση αφήνοτάς τις  - και αυτές - διαιρεμένες και αδύναμες να αντισταθούν στην ρύθμιση που επιβάλλουν οι αγορές, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης στην μετατροπή των πόλεων σε     SALT LAKE CITY.

Τώρα πώς συναντιώνται αυτές οι δύο (φαινομενικά) διαμετρικά αντίθετες στρατηγικές;

Συναντιώνται για να υπερασπιστούν και να διαιωνίσουν ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ και τους βολεμένους του: Τους υψηλόβαθμους γραφειοκράτες του - από την δεξιά πλευρά και τους συνδικαλιστές που μπλοκάρουν ΚΑΘΕ μεταρρύθμιση από την άλλη.
Και τι κάνουν κυρίως;;;;
ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ που δεν έχει αφετηρία και επίκεντρο τους ίδιους και το συμφέρον τους, αλλά τους υπόλοιπους πολίτες.

Ακόμα και αν αυτό είναι Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ, μεταρρύθμιση που απλώς τους βάζει να δουλεύουν λίγο παραπάνω για να υλοποιηθεί, λες και .... λιώνουν.

 Γιατί γνωρίζουν ότι αυτοί, οι εντός, δεν έχουν θέμα με το παιδί τους, ΑΥΤΟΙ θα το βολέψουν ΠΡΩΤΟΙ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.Άλλοι θα τρέχουν να πληρώνουν - αν έχουν στον ιδιωτικό.

Αδιαφορούν για τις υποτιθέμενες διαφορετικές στρατηγικές οι δύο πόλοι αυτού του πράγματος, που είναι το ίδιο πράγμα που κάθισε τον ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΑ ΤΟΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗ - εκφραστή του ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ της ΑΛΛΑΓΗΣ - Ανδρέα στο σκαμνί.

Τους αρκεί που συντονίζονίζονται για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των δικών.

Οι μεν λένε ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των πάντων, μικρότερο κράτος, υπερσυγκέντρωση των προμηθειών και των έργων των δήμων σε μεγάλα πακέτα για μεγάλους μόνο παίκτες με πρόσχημα την μείωση της μικροδιαφθοράς - που βεβαίως πρέπει να μειωθεί και αυτή -  που εύκολα ανακαλύπτεται αφού δεν έχει βαρύ ονοματεπώνυμο και προβάλλεται, την ώρα που ονομάζεται ΣΚΕΥΩΡΙΑ το σκάνδαλο NOVARTIS ή επιχειρούν να σκεπάσουν σκάνδαλα τύπου Ανδροβιτσανέα (για να έχουμε πάντα και ένα Χαλανδραίϊκο παράδειγμα σε όσα λέμε).

Θέλουν "ισχυρούς" ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥΣ που να μπορούν να περνάνε με την θηριώδη ΠΛΑΣΤΗ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ΥΠΟΚΛΕΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ πλειοψηφία ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΩΝ, ΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ αλλά ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ δημοτικών συμβούλων,  ό,τι τους ζητάει το σύστημα.

Βγάζουν σπυριά στην σκέψη ότι τα ζητήματα του δήμου, τα deals με τους μελετητές και τους εργολάβους, αυτά που γίνονται με μετρητά ή με  γραμμάτια, θα πρέπει να γίνονται υπό το φως της θεσμικής διαφάνειας, των συλλογικών οργάνων και με λογοδοσία στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού: ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ!.

Ίσως οι παλιοί δήμαρχοι που φωνασκούν περί "κυβερνησιμότητας"  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ καν να υπηρετήσουν ένα τέτοιο μοντέλο αφού  έχουν δεσμευτεί ήδη να τα διαπραγματεύονται αυτά ΑΛΛΟΥ, όχι στα θεσμικά όργανα του δήμου αλλά σε κάτι σκοτεινά παρασκηνιακά υπόγεια, όπου μοιράζονται τα ιμάτια της εξουσίας και των προνομίων της,  μεταξύ όσων έχουν αυτοαναγορευτεί σε πρωτοπορίες, ιδιοκτήτες της δημοκρατίας και της εξουσίας.

Οι δε, οι άλλοι,  οι καργαριστεροί αλλά και το ΚΚΕ (όπου δεν έχει την διοίκηση του δήμου, αφού όπου την έχει ...θεωρεί ότι είναι αλλιώς και διοικεί όπως πρέπει, κάνοντας ΚΑΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ εντός θεσμικού  πλαισίου, βεβαίως) λένε ότι αυτοδιοίκηση είναι  ένα περίεργο πράγμα, που υπάρχει για να πληρώνει τους συλλόγους σφραγίδα να κάνουν εκδηλώσεις για ό,τι θέλει ο καθείς, να δίνει λεφτά σε συδικαλιστικούς φορείς, να πουλάει φακές και τσαπέλες, να εκδίδει πύρινα ψηφίσματα για θέματα που δεν είναι στην αρμοδιότητά της με βάση την κομματική γραμμή, να πληρώνει υπερωριακώς τους "εργαζόμενους" που πρέπει όμως να μην κουράζονται με το να δουλεύουν και να ελέγχονται για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της δουλειάς τους γιατί αυτό το κάνουν οι αντεργατικοί καπιταλιστές.

Ενώ οι φιλεργατικοί απαιτούν να πληρώνονται οι "εργαζόμενοι' με χρήματα που δίνει το κράτος  από ποιανού τις τσέπες άραγε, (θωρούν ότι το  κράτος είναι ΟΙ ΑΛΛΟΙ που πληρώνουν αυτούς;), απαιτούν να μην ελέγχονται από τους αιρετούς εκπροσώπους - δια της ψήφου - της κοινωνίας γιατί αυτό δεν είναι καλό πράγμα, το κάνουν οι καπιταλιστές να ελέγχουν τους εργαζόμενους.

Αν κλέβουν, αν ταλαιπωρούν τον δημότη, αν δεν του προσφέρουν υπηρεσίες,δεν πρέπει κανείς να τους μιλάει των .... "εργαζομένων" γιατί θα  τον πουν "εχθρό των εργαζόμενων και των συνδικαλιστών" οι Γκιτάκκοι ΠΟΥ από συνδικαλιστές - ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΠΥΛΩΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - έχουν μετατραπεί ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ τεμπέληδων, ειδικών παρανόμων και βολεμένων.

Η αυτοδιοίκηση πρέπει να ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΛΥΣΕΙΣ και ΛΕΦΤΑ  από το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ σου λέει.
Αυτή είναι η δουλειά της.
Και άλλα έργα και άλλες υπηρεσίες, και άλλες προσλήψεις και άλλες μονιμοποιήσεις και άλλα σωματεία και άλλες εκδηλώσεις και άλλα λεφτά.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΣΑΜΠΑ.
ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!

Ξέρουν ότι λένε τρέλες που ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΙΑΖΕΙ γιατί αυτό βολεύει τις καιροσκοπικές, τακτικίστικες κομματικές ή παραταξιακές τους επιδιώξεις και το προσωπικό τους συμφέρον.

Και το κάνουν εν πλήρη συνείδηση, προβάλλοντας  ότι υπερασπίζονται την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ και τον φιλεργατισμό τους, ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕΝΟΙ από εκείνους που θέλουν ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΗΛΩΜΕΝΑ, να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ δημοτικές υπηρεσίες για να τις εκχωρήσουν σε ιδιώτες.

ΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ!!!!

Και όταν - κατά λάθος, σπάσει ο διάολος το πόδι του και πρέπει να δώσουν οι ίδιοι λύση  - τύχει να τους ψηφίσουν οι δημότες και να τους πουν "ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ" παραιτούνται για να το παίζουν πάντα "ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ¨" και να μην χάσουν το βόλεμα στο σύστημα που έχουν.

Και το ΚΚΕ;
Δεν θέλει - σου λέει - η αυτοδιοίκηση να παρεμβαίνει για την επίλυση προβλημάτων στην πόλη, να παίρνει λεφτά από ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκά προγράμματα, να έχει μη μόνιμες συμβάσεις εργασίας, συμβάσει έργου, ΙΔΟΧ κλπ, διότι είναι αποπροσανατολισμός από τον κεντρικό στόχο που είναι ο σοσιαλισμός και η αταξική κοινωνία.

Την ίδια ώρα που λέει ΤΟ ΙΔΙΟ ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για συζήτηση περί εξόδων από την ΕΕ και την ίδια ώρα που εκεί που διοικεί δήμους χρησιμοποιεί - ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ - όλα τα εργαλεία που έχει στην εργαλειοθήκη του, μέσα σε αυτό το ΚΑΚΟ θεσμικό πλαίσιο και μέσα σε αυτές τις ΑΘΛΙΕΣ μνημονιακές συνθήκες, για να παράξει έργο.

Σου λέει όμως όταν διοικούν άλλοι: ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, να είμαστε στο πεζοδρόμιο όλη μέρα να διεκδικούμε από την κυβέρνηση να βρει λεφτά (από πού άραγε; από φορολογία ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση) για να τα δίνει τσάμπα στους δήμους και να προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες δωρεάν στους πολίτες.
"Αλλά εμείς όμως, που είμαστε πονηράτζες και δεν αναλαμβάνουμε ευθύνες, λέμε ό,τι θέμε για να είμαστε ξκαθαροί - δεν θα ψηφίζουμε να τα παίρνουν οι δήμοι γιατί είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε εναντίον και βέβαια είμαστε εναντίον και στην φορομπηχτική πολιτική.
Μέχρι να γίνει κομμουνισμός λοιπόν - ΜΟΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ"

ΤΡΕΛΕΣ ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΕΣ!

Εκτός όμως αν ζητήσουν κάποια αλλαγή ή λεφτά  οι εργαζόμενοι, οι διευθυντές, το βαθύ κράτος και

Τότε είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟ να γίνονται διαχειριστικού τύπου αλλαγές και νόμιμο να ξεπερνιέται κάθε νόμος.

Είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟ να βάζεις φράχτη στο προαύλιο ενός σχολείου για να διαχωρίσεις τους μαθητές δύο συστεγαζόμενων σχολείων, αν στο ζητήσει ο "εργαζόμενος" δηλαδή ο διευθυντής.

Αλλά δεν είναι αριστερό να πληρώνει ο δήμος τα βιβλία ξένων γλωσσών των μαθητών των δημόσιων σχολείων γιατί πρέπει να τα πληρώνει το κράτος.
Το άλλο κράτος. Το κράτος των άλλων, των κακών.

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΧΗ, ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ, αναγνώστη μου.

Συμφωνούν όμως και με τους εργαζόμεεμνους ότι όλοι οι αιρετοί, εκτός των κομμουνιστών και των ΛΑΕτζήδων και όσωνν εκείνοι εγκρίνουν,  είναι κακών προθέσεων και υπηρέτες αλλότριων σκοπών.

Οι - άλλοι - αιρετοί  είναι κακοί, δεν είναι σαν αυτούς αγωνιστές με κομματικό ή συνδικαλιστικό μισθό, επικριτές και επαναστάτες εκ του ασφαλούς.

Πρέπει να πάρουν - σου λένε - την εξουσία για να την δώσουν στον διευθυντή.
Να μην την κρατήσουν οι αιρετοί, που είναι κακοί.
 Να την έχει ο εργαζόμενος που είναι εξ ορισμού καλός και τίμιος και δίκαιος και σωστός.

¨Ετσι πάει όλη η εξοσυία στα πιο συντηρητικά γρανάζια του συστήματος. ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Αυτό πεοτείνει η ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ!
Αυτούς υπερασπίζεται!

Εκείνους που - σε συνεργασία με Κουράσηδες - καταργούν τα νομικά πρόσωπα που προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινωνία, στους συνανθρώπους τους, στους ηλικιωμένους, στη νεολαία, στους ασθενείς με το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - που κατάργησαν στο Χαλάνδρι γιατί "δεν είχε λεφτά" ο δήμος με τα 18 εκ. τραπεζικές καταθέσεις, τα εργαστηρια της ΔΕΠΑΧ,, επειδή ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ- λέει -  ότι ΜΠΟΡΕΙ να χάσουν κάποιο προνόμιο οι ίδιοι!

Και γιατί δεν ήταν τόσο μόνιμοι , αν δούλεύαν σε δημοτική επιχείρηση -που την ταυτίζουν με την ιδιωτικοποίηση στον εργολάβο (ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ) - και καλύτερα να είναι πιο μόνιμοι στον δήμο.

ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥΣ!

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ , ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ!
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ!
Μόνο .... για να σιγουρευτούν ότι δεν θα  χάσουν ποτέ κανένα προνόμιο, καμία βολή.

ΑΥΤΑ ΥΠΕΡΣΠΙΖΟΝΤΑΙ, ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ακόμα και αν αυτές έχουν ρίσκο.

Η απλή αναλογική είναι μια ώριμη αλλαγή και σίγουρα δεν μπροεεί να κάνει τα πράγματα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από ό,τι είναι σήμερα. 
Η απλή αναλογική έχει την έγκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας και ας μην έχει την αποδοχή της ΚΕΔΕ και των παλιών δημαρχαίων.

Και όσοι ψάχνουν άλλοθι για να την κάνουν, να μην υποστηρίξουν με την ψήφο και την στάση τους αυτό που έλεγαν τόσα χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝμ ε τερτίπια και εξυπνακισμούς.

Δεν θα μιλήσουμε όμως μόνο για το εκλογικό σύστημα, δεν είναι το μόνο ΜΕΓΑΛΟ θέμα που έβαλε στο τραπέζι ο Κλεισθένης.

Άνοιξε και άλλα τρία μεγάλα κεφάλαια: ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ κυρίως στην επαρχία, που χειμάζεται(ΦοΣΔΑ), την ανταποδοτικότητα για την υπηρεσία πρασίνου, την επιχειρηματικότητα της αυτοδιοίκησης και την μεγάλη - κατά την γνώμη μας - τρύπα της πρότασης Σκουρλέτη - την συνέχιση της ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ της αυτοδιοίκησης από τα μνημονιακά παρατήρητήρια.

Θα μιλήσουμε λοιπόν για όλα.
 Αυτά δηλαδή που χρησιοποιούνται ως άλλοθι για να κάνουν ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΟ μέτωπο οι καργαριστεροί με τους συντηρητικού, να στήσουν το ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΣ μέτωπο σε βάρος της προώθησης της μετάβασης της αυτοδιοίκησης σε μια νέα μέρα, που ΕΛΕΓΑΝ ότι επιθυμούν και πιστεύουν.

Αλλά πρώτα θα δούμε την .... άλλη απλή αναλογική, στην οποία ομνύουν οι καργαριστεροί για να συμπορεύονται με τους υποστηρικτές του σημερινού ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ εκλογικού συστήματος της "κυβερνησιμότητας" του 20% .

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ.

ΥΓ:  Προτείνουμε στους ενδιαφερόμενους να διαβάσουν πρώτα αυτό το βιβλίο, πριν μιλήσουν

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ "ΚΩΔΙΚΕΣ" ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του Π. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΨΕΥΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΑΔΕΣ!
Αγρια επίθεση, με ξύλο, σπρωξιές, μπουνιές και κλωτσιές, δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ έδινε το παρών στην κοινή εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ