Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ - ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ
Παλλαϊκή κινητοποίηση.

Την Κυριακή στις 10 το πρωί οι Χαλανδραίοι θα καθαρίσουν τον χώρο του θεάτρου στην ρεματιά.

Θα τον καθαρίσουν από την λέχρα  των λεχριτών που τόλμησαν να κάψουν τον εξοπλισμό του θεάτρου.
 
Θα διώξουν από το άρρωστο μυαλό όσων σχεδιάσαν το έγκλημα και έβαλαν το μπουρλότο στο χέρι του πληρωμένου υποκειμένου που έβαλε την φωτιά κάθε σκέψη για επιμονή στο άρρωστο σχέδιό τους.

Είναι συγκινητικό αυτό που συμβαίνει αυτές τις ώρες στα social media των ανθρώπων και των φορέων της πόλης.

Το κάλεσμα του δημοτικού συμβουλίου διακινείται από σχεδόν όλους τους Χαλανδραίους ανεξαρτήτως πολιτικής ή δημοτικοπαραταξιακής τοποθέτησης.

Οι φορείς και σύλλογοι της πόλης ο ένας μετά τον άλλο καλούν τα μέλη και τους φίλους τους να είναι την Κυριακή εκεί.

Δεν θα πάμε γιατί συμφωνούμε με την διοίκηση ή με την αντιπολίτευση.

Δεν θα πάμε για να επιβεβαιώσουμε την κριτική που κάνει ο ένας στον άλλο.

Αυτή γινέται και θα γίνεται και από Δευτέρα.

Θα πάμε διατηρώντας ο καθένας την ιδιαιτερότητά του και την ταυτότητά του.

Γιατί ΟΛΟΙ θέλουμε το θεατράκι μας στην θέση του.

Προσωπικά δηλώνω ότι το κάλεσμα για "καθαρισμό" δεν με καλύπτει απόλυτα, το θεωρώ  μισό και ελλειπές.

Θα ήθελα να είχε ο δήμος εκεί σκαλωσιές και τάβλες, να τις κουβαλήσουμε μετά τον καθαρισμό, να τις βάλουμε στην θέση τους  και να επαναφέρουμε το θέατρο στην προτεραία.

Θα ήθελα την Κυριακή το κάλεσμα να είναι για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του θεάτρου της ρεματιάς.

Αλλά δεν θα πάμε εκεί για να επιβεβαιώσουμε ο καθένας την δική του αλήθεια και άποψη.

Θα πάμε εκεί για να διατρανώσουμε όλοι μαζί ότι εκεί, σε εκείνον τον χώρο συναντιούνται οι  προθέσεις όλων των Χαλανδραίων.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ!!!

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΟΥ.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

Βρεθήκαμε εκεί, στη Ρεματιά Χαλανδρίου, μέσα στο χώρο του Θεάτρου, λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς, όταν οι μαύροι καπνοί άρχισαν να γεμίζουν τον ουρανό.

Η αγωνία όλων μας να περιορισθεί η πυρκαγιά και να μην επεκταθεί στο υπόλοιπο πράσινο. Ο ήχος των ξύλων που καίγονταν, οι στάχτες και η οσμή καψίματος μεγάλωναν το θυμό και την απογοήτευση μπροστά στο καμμένο τοπίο.

 
Η καταστροφή όμως ενεργοποίησε τη δημιουργικότητα.
Την επόμενη κιόλας μέρα εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου και συνεργεία της Περιφέρειας ήταν από νωρίς παρόντες, αναλαμβάνοντας το έργο να απομακρύνουν τα αποκαΐδια.

Είναι πάνδημη η απαίτηση και η διάθεση να αναδημιουργηθεί το Θέατρο της Ρεματιάς. 
 
Το Θέατρο που δεκαετίες τώρα συνδυάστηκε με μεγάλες στιγμές Πολιτισμού. Το Θέατρο που φέρνει στο μυαλό όλων εμάς που ζούμε και μεγαλώσαμε στο Χαλάνδρι, μέρες πολιτιστικής ανάτασης και δημιουργίας, γιορτής, μελωδιών και θεατρικών παραστάσεων που έμοιαζαν μαγικές μέσα στην ομορφιά του δάσους.

Το Θέατρο θα αναδημιουργηθεί και μάλιστα σύντομα. Με σεβασμό στο περιβάλλον της Ρεματιάς, ενταγμένο αρμονικά στα μέτρα και τις ιδιαιτερότητές της, προφυλαγμένο και ασφαλές. Αντάξιο της ιστορίας και της φήμης του.

Η Περιφέρεια Αττικής και οι συναρμόδιες υπηρεσίες της έχουν ήδη κινητοποιηθεί και συνδράμουν με κάθε τρόπο τον Δήμο Χαλανδρίου, στην αποκατάσταση του Θεάτρου και του Περιβάλλοντος της Ρεματιάς.

Οι πολίτες, οι σύλλογοι και οι φορείς της πόλης θα ξαναποκτήσουν το Θέατρό τους!
Την Κυριακή το πρωί θα είμαστε όλοι εκεί, στο Θέατρό μας, στη Ρεματιά μας!


Σοφία Κορωναίου
Περιφερειακή Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής

ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

Επειδή όταν ακούμε κάτι εμείς δεν είμαστε καούγκαλοι να το απορρίπτουμε για "συνδικαλιστκούς" και μικροπαραταξιακούς λόγους σήμερα κοιτάξαμε το θέμα με το ιδιοκτησιακό του θεάτρου.

Και βέβαια κάποιοι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ που από το δημαρχείο Χαλανδρίου θεωρούν ότι πρέπει να "ψάχνουν στους τίτλους του 1880" για να "ανακαλύψουν" αν στον χώρο έχει κληρονομικά δικαιώματα κανένας μακρινός συγγενής του Χαλά. (του Τούρκου αγά που κατά μία ιστορική εκδοχή έδωσε στο Χαλάνδρι το όνομά του: Χαλά - Ντερέ.)

Στην τεχνική υπηρεσία όλα είναι καθαρά και ξάστερα σχετικά με τον ιδιοκτησιακό του χώρου του θεάτρου, από παλιά δηλαδή, και δεν επιβεβαιώνεται σε καμία περίπτωση ότι η "πρώτη φορά αριστερά" (όπως με βλέπεις) ενεργεί "δια την σωτηρίαν και το ξεκαθάρισμα" των στραβών που "40 χρόνια τώρα δεν είχε κάνει κανείς καλά" μέχρι που πήγε εκεί ο Γερολυμάτος.

Λοιπόν αναγνώστη μου:

Το ιδιοκτησιακό του θεάτρου - που παραλίγο να το χάσουμε γιατί έχασε ένας λεμές ένα τηλέφωνο - είναι το εξής: ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ.
Και βέβαια όταν πήγε εκεί ο άλλος να χάσει το τηλέφωνο και ο παράλλος άνοιξε το θέμα των υπογραφών σκοπό είχαν - τότε - να βγει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ θέατρο από εκεί για να μπορέσει το ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ να "εκμεταλλευτεί" τον χώρο.
Ας πούμε να γίνει χώρος διοργάνωσης ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ συναυλιών. Με παρκαδόρους και τα γνωστά.

Άλλωστε μήπως το Αετοπούλειο την προηγούμενη περίοδο - τότε που ανακάλυψαν όλες τις "παρανομίες" - δεν είχε εκχωρήσει το θέατρο ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΩΤΗ;

Κανένα άλλο δημόσιο - προ μνημονίου - ΠΑΣΟΚΔΗΜΟΣΙΟ ή ΚΑΡΑΜΑΝΛΟΔΗΜΟΣΙΟ δεν είχε διανοηθεί να "ψάξει τους τίτλους του 1800.

Και βέβαια κανένας δήμος της χώρας δεν ασχολείται να πάρει τίτλους ιδιοκτησίας από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ."Δημόσιος χώρος είναι" λέγαμε.

Και μην ανοίγετε τέτοιους χαβάδες διότι θα δώσετε τα τρία τέταρτα της πόλης στη Μονή Πεντέλης και στους Τούρκους απογόνους του μπέη της περιοχής.

ΕΙΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΜΜΕΝΟΙ;
ΣΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ;
ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ κ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΈΧΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΗΣΕΙ;

Διότι δεν πιστεύουμε ότι έχεις σκοπιμότητα ενάντια στην πόλη και τον δημόσιο χώρο.
Δεν μπορεί να χωρέσει στο μυαλό μας ότι συνειδητά τους παίζεις το παιχνίδι.
Απλά είσαι μεγάλο καβάλημα και το έχεις πιστέψει ότι είσαι ο μόνος εν ζωή συνεπής Χαλανδραίος, καθαρός και φοβερός, όλοι οι άλλοι θέλουν το κακό της πόλης για να ακούς την γνώμη τους και να διαλέγεσαι μαζί τους, διότι θα σου αλλοιώσουν την καθαρότητά σου και την μοναδική σου αλήθεια.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΣΑΙ ΨΩΝΑΡΑ!

Και γουστάρεις που σε γλύφουν όσοι έχουν αναλάβει να περάσουν το σχέδιο του αίσχους.
Και αυτοί που σε γλύφουν, ξέρουν γιατί σε γλύφουν και γιατί σε διάλεξαν. ΞΥΠΝΑ!
Άλλωστε και παλιότερα "επαναστατικά" τους έχεις παίξει το παιχνίδι (άλλη φορά αυτό) για να παραστήσεις τον ΖΟΡΡΟ.

 Και επειδή εμείς δεν είμαστε από εκείνους που μιλάνε στον αέρα:

ΙΔΟΥ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ  ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
 

 Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ και ΘΕΑΤΡΟ!
 Μεγάλο όπλο για τον δήμο, που μόνο άμυαλος ή στημένος θέτει σε αμφισβήτηση.

Μάλιστα φαίνεται και ο πεζόδρομος από το δίκτυο που είχε γίνει στο παρελθόν - επί Πέρκιζα - φοβεροί ήταν εκείνοι οι πεζόδρομοι - που λένε και σήμερα κάποιοι να ξαναφτιαχτούν χωρίς να διευθετηθεί η κοίτη σε όλο το μήκος - αλλά μόλις έβρεξε και φούσκωσε το ρέμα, κατέβηκαν-  τι περίεργο -  λάσπες και φερτά και οι πεζόδρομοι .... ενταφιάσθηκαν.

Φωνάξτε να κάνουν ανασκαφές να τους βρουν αν δεν με πιστεύετε. Εκεί είναι από κάτω από το έδαφος.

(Σ.Σ.: Αυτά για κάποιους νεοφερμένους στο Χαλάνδρι, με πολλές "ιδέες" - όλοι οι έξυπνοι στο Χαλάνδρι έχουν έρθει να μας βάλουν μυαλό που είμαστε χαζοί εμείς οι ιθαγενείς μπαμπουίνοι - και που θένε λέει δίκτυο πεζοδρόμων, επαναλαμβάνω, πριν να έχει ολοκληρωθεί η οριστική και σε όλο το μήκος υδραυλική διευθέτηση του ρέματος.

Να ψάχνουμε να τους ξαναβρούμε με ανασκαφές.

Μετά την διευθέτηση βεβαίως και μπορεί και πρέπει να ξαναγίνει δίκτυο πεζοδρόμων. παγκάκια και ό,τι άλλο γουστάρετε.

Δεν ξέρουν φαίνεται οι τύποι ότι το ρέμα ΑΛΛΑΖΕΙ κάθε δέκα - δεκαπέντε χρόνια.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.

Και ο χώρος του θεάτρου μέχρι το ΑΙΘΡΙΟ γι' αυτό είναι κρίσιμος και στο μάτι συμφερόντων. Διότι η κοίτη είναι αρκετά μακρυά και δεν τον τρώνε τα νερά.

Δεν το είχαν περπατήσει όλοι αυτοί οι "φρέσκοι σωτήρες" μικροί το ρέμα και τις - τότε - διαδρομές του, νομίζουν ότι έτσι όπως είναι τώρα ήταν πάντα."

Αν το είχαν κάνει θα ήξεραν ότι ΛΕΝΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ γιατί δεν θα είναι όπως είναι τώρα σε είκοσι χρόνια το ρέμα - εκτός αν τα νερά διευθετηθούν, τα υδραυλικά τελειώσουν και δεν γίνεται ένα διαφορετικό νεροφάγωμα σε κάθε βροχή.

Άλλη προτεραιότητα λοιπόν από την ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ του ρέματος μόνο μαυρογυαλούρος ή στημένος μπορεί να προτείνει. ΞΕΦΥΓΑ)

ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΑΕΚ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (δεν χρειάστηκε να δώσω το εννιάρι ευρώπουλα στο κτηματολόγιο σήμερα, με εξυπηρέτησαν τα παιδιά τσάμπα.)

 

Από πού προκύπτει ότι είναι "λανθασμένη η αποτύπωση" μωρέ;

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ;

Δικαστική απόφαση υπάρχει;

Υπάρχει επίσημο έγγραφο αρμόδιας υπηρεσίας;

 ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΡΧΕΙΑ (που κατοχυρώνουν τον δήμο και το δημόσιο συμφέρον) και πρέπει αν ψάξουμε στους φετφάδες του 1800 σε ποιον ανήκει το θέατρο;

Ποιος γερμανοτσολιάς ανοίγει τέτοια θέματα και για ποιον σκοπό;

Καθίστε καλά όσοι έχετε βάλει στο μάτι τον χώρο.
Αυτό σας λέω.
ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ ΜΟΝΟ Ο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ.

Υπάρχουν και άλλοι με καταγωγή από τα τρελονέρια.

Και θα γίνει εδώ της ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑΣ!

Α.Ν.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ: ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΛΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΩΣΤΗΔΕΣ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ.

ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου εκφράζει την βαθειά της λύπη για την καταστροφή που υπέστη το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς και καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στην καρδιά του πολιτιστικού και περιβαλλοντολογικού πυρήνα της πόλης μας. Πρόκειται για μια απόπειρα να στερηθούν τα παιδιά μας και όλοι οι πολίτες του Χαλανδρίου τον πιο ιστορικό και εμβληματικό πόλο πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Συντασσόμαστε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες ανακατασκευής και επαναλειτουργίας του χώρου και καλούμε όλα τα μέλη μας να πάρουν μέρος στη δράση καθαρισμού του Θεάτρου της Ρεματιάς που διοργανώνει ο Δήμος την Κυριακή 24/5/2015 στις 10:00 το πρωί.

Δηλώνουμε την έμπρακτη στήριξή μας προς όλους τους πολίτες του Χαλανδρίου που θέλουν να δουν το Θέατρο μας να «ζωντανεύει» και πάλι, αποφασίζοντας να πραγματοποιήσουμε κανονικά, με την στήριξη του Δήμου, το προγραμματισμένο «6ο Μαθητικό Φεστιβάλ» στις 6 & 7 Ιουνίου, γνωρίζοντας ότι ο Δήμος καταβάλει ήδη υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων στο χώρο.

Το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς δεν είναι τα καθίσματα και οι υποδομές αλλά η ιστορία του, οι άνθρωποι και οι παραστάσεις. Θα είμαστε όλοι εκεί να καμαρώσουμε τα παιδιά μας, προασπίζοντας το δικαίωμά τους στην παιδεία και τον πολιτισμό και θα διατρανώσουμε ότι το Θέατρο είναι και θα συνεχίσει να είναι εκεί, γιατί το Θέατρο Ρεματιάς είμαστε όλοι εμείς οι κάτοικοι του Χαλανδρίου!

ΕΣΔΝΑ Δέουσες απαντήσεις σε όσους έχουν αδύνατη μνήμηΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ           Αθήνα 20/05/201
ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΔΣΝΑ)
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
ΕΔΡΑ: Άντερσεν 6 και Μωραΐτη 90, 115 25 Αθήνα
        
τηλ.:213-214 8317-8, Fax: 210- 6777238
     

Δέουσες απαντήσεις σε όσους έχουν αδύνατη μνήμη
Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του τέως Περιφερειάρχη Αττικής και τέως Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ορισμένες παρατηρήσεις:
1.         Αναφορικά με την ΟΕΔΑ και τον ΧΥΤΑ Φυλής: Η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ακύρωσε τους διαγωνισμούς για τις φαραωνικές μονάδες επεξεργασίας που προγραμμάτιζε η τέως Διοίκηση να κατασκευαστούν εντός της ΟΕΔΑ της Φυλής. Θυμίζουμε πως οι συμπράξεις με τους κατασκευαστές των μονάδων θα είχαν διάρκεια τουλάχιστον 27 χρόνια! Η τέως διοίκηση με τις αποφάσεις της είχε καταδικάσει την περιοχή της Φυλής να είναι ο μόνιμος σκουπιδότοπος της Αττικής για πολλές δεκαετίες ακόμα. Ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει σύμφωνα με συγκεκριμένο αυστηρό χρονοδιάγραμμα γιατί πρόκειται για πλήρως χρεοκοπημένο μοντέλο. Το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική αλλάζει ριζικά και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν οι πάντες
2.         Αναφορικά με τον Αποτεφρωτήρα Νοσοκομειακών Αποβλήτων: Αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο Αποτεφρωτήρας Νοσοκομειακών Αποβλήτων να απομακρυνθεί και να εγκατασταθεί σε ειδικά χαρακτηρισμένο χώρο εκτός του αστικού ιστού. Όμως μέχρι να βρεθεί ο χώρος αυτός και να προχωρήσει η μετεγκατάσταση,  ο ΕΔΣΝΑ, με ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, οφείλει να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία της μονάδας με το μέγιστο δυνατό όφελος για τον σύνδεσμο, τις εξυπηρετούμενες μονάδες και τους πολίτες.
3.         Αναφορικά με το έργο στο Γραμματικό: Η τέως διοίκηση υλοποιούσε την κατασκευή και λειτουργία ΧΥΤΑ. Η σημερινή διοίκηση έχει ρητά δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει ΧΥΤΑ στην περιοχή.
4.         Αναφορικά με το θέμα των εισφορών των Δήμων μελών του Συνδέσμου και των αντισταθμιστικών: Η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ποτέ δεν μίλησε για μείωση εισφορών που πληρώνουν οι δήμοι στον ΕΔΣΝΑ. Η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ μίλησε πολύ καθαρά για μείωση και εκλογίκευση των αντισταθμιστικών προκειμένου να μην υποχρεωθούν οι δήμοι να αυξήσουν τα δημοτικά τους τέλη, επιβαρύνοντας τους δημότες. Θυμίζουμε ότι η τέως Διοίκηση έκανε μεν λόγο για υπερβολικά μεγάλα αντισταθμιστικά (π.χ. τοποθέτηση του πρώην προέδρου στις 29/1/13), χωρίς ωστόσο ποτέ να περάσει στην πράξη.
5.         Αναφορικά με λειτουργία της Διοίκησης του ΕΔΣΝΑ: Η νέα Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και επί της διαδικασίας και επί της ουσίας. Επί της διαδικασίας: οι πόρτες της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ορθάνοιχτες και οι συνεδριάσεις γίνονται σε κανονικές ώρες (όχι στις 6 το πρωί!) και παρουσία δημοσιογράφων και πολιτών. Επίσης, η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ δεν χρειάζεται την προστασία των ΜΑΤ για να συνεδριάσει. Επί της ουσίας: η νέα διοίκηση λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια. Δίνει για πρώτη φορά στην δημοσιότητα τα αντισταθμιστικά που έχουν δοθεί από το 1991 έως σήμερα. Προχωρά για πρώτη φορά σε οικονομοτεχνική αξιολόγηση του ΕΜΑΚ και του Αποτεφρωτήρα. Η περίοδος της αδιαφάνειας έχει οριστικά παρέλθει για τον ΕΔΣΝΑ.
6.         Αναφορικά με τις συμβατικές υποχρεώσεις του Συνδέσμου: Ο ΕΔΣΝΑ, μέσα σε συνθήκες οξείας οικονομικής κρίσης, προσπαθεί και καταφέρνει να είναι συνεπής και απέναντι στους εργαζόμενους του και στις συμβατικές του υποχρεώσεις, αποφεύγοντας επιβολή οικονομικών ρητρών αθέτησης συμβατικών υποχρεώσεων. Η χρόνια απαξίωση των υπηρεσιών του ΕΔΣΝΑ οδήγησε τον Σύνδεσμο στην εξάρτηση από τις εταιρείες και τα κοινοπρακτικά σχήματα που λειτουργούν τις μονάδες και προσφέρουν υπηρεσίες στον ΧΥΤΑ. Η νέα Διοίκηση βρέθηκε αντιμέτωπη στον ΕΔΣΝΑ με τις εταιρείες και τα κοινοπρακτικά σχήματα που υπήρχαν επί των ημερών της τέως Διοίκησης. Η νέα Διοίκηση βρήκε επίσης τον βαρύ και πανάκριβο εξοπλισμό του ΕΔΣΝΑ εκτός λειτουργίας, να παρακμάζει. Με μεγάλο κόπο τον έθεσε ξανά σε λειτουργία.
7.         Αναφορικά με τη ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ: Ενημερώνουμε ότι: η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ έχει ήδη ξεκινήσει και θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του 2015. Η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ θα είναι ριζική γιατί δεν θα περιλαμβάνει τις φαραωνικές κοστοβόρες, ανορθολογικές και ασύμβατες με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία μονάδες επεξεργασίας. Σε αυτήν θα αποτυπώνεται το νέο μοντέλο της αποκεντρωμένης, οικονομικά και οικολογικά δίκαιης και βιώσιμης, με δημόσιο χαρακτήρα, εναλλακτικής διαχείρισης. Με αυτήν την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ κλείνει ο κύκλος του απαρχαιωμένου, καθόλα αποτυχημένου, συγκεντρωτικού μοντέλου. Η τέως Διοίκηση, αντί να επιχειρεί να αμαυρώσει αβάσιμα τη δράση της νυν, οφείλει να απαντήσει γιατί επί των ημερών της δεν είχε γίνει αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, ως όφειλε εκ του νόμου; Μήπως γιατί το μόνο που την απασχολούσε ήταν η προώθηση των φαραωνικών μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων;
8.         Αναφορικά με τον ΧΥΤΑ Φυλής και τη λειτουργία του: Όταν η νέα Διοίκηση παρέλαβε τον ΧΥΤΑ δεν βρήκε ούτε ένα μηχάνημα του ΕΔΣΝΑ σε κατάσταση λειτουργίας. Ούτε ένα! Βρήκε μόνο σχεδόν ληξιπρόθεσμες συμβάσεις με εταιρείες και κοινοπρακτικά σχήματα που έκαναν όλες τις εργασίες στον ΧΥΤΑ. Από τον Νοέμβριο του 2014 η νέα Διοίκηση κάνει καθημερινά αγώνα δρόμου προκειμένου να αντιμετωπίσει με το προσωπικό και τον εξοπλισμό του Συνδέσμου τα προβλήματα στον ΧΥΤΑ, αλλά η απαξίωση και η αποστελέχωση των υπηρεσιών που συντελέστηκε επί των ημερών της τέως Διοίκησης δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια.
9.         Αναφορικά με τη Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) και το ανακυκλώσιμο χαρτί: Σήμερα σε όλη την Αττική οι δήμοι έχουν ξεκινήσει, ύστερα και από την αποστολή του Οδηγού Σύνταξης Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης από τον ΕΔΣΝΑ, τις μελέτες για τα τοπικά σχέδια με έμφαση στην διαλογή στην πηγή. Τα δεδομένα αλλάζουν λοιπόν ριζικά.  Όσο για το πρόγραμμα του ΕΔΣΝΑ για την ανακύκλωση χαρτιού, αναφορικά με ήδη απαντηθέν αβάσιμο και ανακριβές δημοσίευμα : στον ΧΥΤΑ εναποτέθηκαν όχι 200 αλλά 50 τόνοι μη εμπορεύσιμου, κακής ποιότητας χαρτιού, λόγω μεγάλων ποσοστών προσμίξεων με σύμμεικτα απορρίμματα.

Τελική παρατήρηση: Ένα νέο κεφάλαιο στη διαχείριση των απορριμμάτων Αττικής έχει ανοίξει, με συμμέτοχους τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες. Στην κατεύθυνση της ορθολογικής, οικονομικά και οικολογικά δίκαιης και βιώσιμης, με δημόσιο χαρακτήρα διαχείρισης. Πρόκειται για μονόδρομο. Αυτό οφείλουν να το συνειδητοποιήσουν όλοι.