Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Καθ΄εικόνα και ομοίωση του ψηφοφόρου οι Τσιρώνηδες


Σ ΄αυτή τη χώρα είχαμε γεμίσει εμπόρους και πραματευτάδες με δήθεν οικολογικές ανησυχίες. Ενας από δαύτους ήταν ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τσιρώνης που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ζώα συντροφιάς.

Ηδη δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ αφιερώνουν τα ρεπορτάζ τους στο τερατούργημα Τσιρώνη. Είναι πολύ λογικό οι πραγματικοί φιλόζωοι να είναι οργισμένοι με αυτόν τον ανεκδιήγητο υπουργό που εμπορευόμενος της οικολογικές του ανησυχίες έκανε καριέρα πολιτικού και σήμερα απολαμβάνει τα προνόμια του υπουργού.Πως όμως αυτός ο τύπος εξελέγη βουλευτής; Ποιοι ήταν αυτοί που τον ψήφισαν και τον έστειλαν να τους εκπροσωπήσει; Σίγουρα πολλοί από τους ψηφοφόρους του Τσιρώνη βρίσκονται ανάμεσα στους φιλόζωους που σήμερα διαμαρτύρονται. Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; Πόσο ακριβά θα πρέπει εμείς οι υπόλοιποι, αλλά κυρίως τα άτυχα ζώα, να πληρώσουν τις επιλογές ανοήτων ψηφοφόρων; Πως είναι δυνατόν να εκλέγονται βουλευτές σαν τους σαρδανάπαλους τους σημερινής βουλής;

Οχι τα ερωτήματα δεν είναι υπαρξιακά και στην προκειμένη περίπτωση δεν αρκεί μόνο το μαύρισμα του εκάστοτε πολιτικού σαρδανάπαλου που με αυτή την κυβέρνηση έχουν ενσκήψει σαν κατσαρίδες. Χρειάζεται δράση κι αυτή δεν είναι άλλη από την δημιουργία κόμματος με επικεφαλής έναν άνθρωπο με ποιότητα όπως για παράδειγμα η Ελενα Ακρίτα ή η Αννα Ανδριανού.

Δεν αρκεί να μαζεύουμε υπογραφές και να αντιδρούμε μέσα από τα social media. Κάτι τύποι σαν τον Τσιρώνη πρέπει να εκλείψουν από την πολιτική ζωή και επιτέλους οι ψηφοφόροι τους πρέπει να σοβαρευτούν. Πρέπει να απαλλαγούμε από τους βουλιμικούς της εξουσίας που δεν διστάζουν να φέρνουν εκτρώματα σαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.


ΣΧΟΛΙΟ: ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΕΡΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΓΕΝΟΚΤΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΖΩΩΝ!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΟΙ- ΚΩΛΟ- ΓΕ ΤΣΙΡΩΝΗ.
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ.

Αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης και επισήμως, μετά την κατάληψη της Αφρίν;


Παρότι, ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ και ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΣ, που κρύβεται πίσω από το αίτημα της Τουρκίας για Αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης (1922) έχει ξεκινήσει από το 1938, με την κατάληψη και «ενσωμάτωση» στο Τούρκικο κράτος, της αραβόφωνης περιοχής της Αλεξανδρέττας…
O τουρκικός στρατός κατέλαβε το Αφρίν και δεν γνωρίζουμε εάν και πως θα αποχωρήσει. Η κατοχή του 37% της Κυπριακής δημοκρατίας από το 1974, είναι μιά πικρή πραγματικότητα για την Ελλάδα και την Κύπρο. Για να αποχωρήσει από το Αφρίν, θα εξασφαλίσει πρώτα ότι δεν θα υπάρχει παρουσία του κουρδικού YPG στην περιοχή.
Την ίδια στιγμή, ο Ερντογάν δεν ξεχνάει ούτε την Ελλάδα ούτε την Κύπρο. O Τούρκος Πρόεδρος στην δεύτερη κατά σειρά ομιλία του που εκφώνησε στην Άγκυρα την Τρίτη, ανακοίνωσε ότι στέλνει πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο, εννοώντας την Κυπριακή ΑΟΖ. Μίλησε για την Κύπρο και τις εργασίες έρευνας για φυσικό αέριο στην περιοχή. «Ξέρω ότι θα επιδείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα στα αποθέματα υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας αλλά και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.
Θα προχωρήσουμε μαζί. Θα επενδύσουμε σε αυτό μαζί. Η αντιπροσωπεία που θα διαμορφωθεί, η ομάδα που θα διαμορφωθεί, θα κάνει γεωτρήσεις για όλους και, ότι βρεθεί, θα μοιραστεί στη Βόρεια και τη Νότια Κύπρο, ανάλογα με τον πληθυσμό τους», είπε.
Στο μεταξύ, επικριτικά εμφανίζονται τα γερμανικά μέσα, τόσο για την καθυστέρηση των Ευρωπαίων να καταδικάσουν την Άγκυρα, όσο και για την αδιαφορία της τελευταίας σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή τη νέα καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κράτηση δημοσιογράφων- στην προκειμένη περίπτωση των Σαχίν Αλπάυ και Μεχμέτ Αλτάν, που είχαν συμπληρώσει 20 μήνες προφυλακισμένοι, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine "στο Δικαστήριο εκκρεμούν 1.500 παρεμφερείς υποθέσεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, το οποίο η τουρκική ηγεσία είχε εκλάβει ως πρόσχημα, για να προβεί σε διωγμούς των επικριτών της.
Η απόφαση του Στρασβούργου δεν πρόκειται να την πτοήσει, όπως δεν την είχε πτοήσει η έκθεση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη και καταγράφει στην Τουρκία περισσότερα από 100.000 κρούσματα παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διότι η Τουρκία έχει μεθύσει από την κατάληψη της συριακής-κουρδικής περιφέρειας Αφρίν, την οποία λεηλατούν τα στρατεύματά της, μία κατάληψη που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Το ότι η διεθνής κοινότητα σιωπά, αποτελεί σκάνδαλο".
Σύμφωνα με την Tageszeitung του Βερολίνου: "Η ετυμηγορία καθεαυτή δεν αποτελεί έκπληξη, άλλωστε παρόμοια απόφαση είχε λάβει πρόσφατα και το τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Σκανδαλώδες είναι ωστόσο ότι οι ευρωπαίοι δικαστές χρειάστηκαν πάνω από ενάμιση χρόνο για να αντιδράσουν στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και στην καταστολή που άρχισε στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016.»
Η Μνημονιακή Ελλάδα παραμένει θεατής των εξελίξεων, κυριαρχούμενη –εδώ και χρόνια- από το φοβικό της σύνδρομο. Αντιμετωπίζει πρόβλημα ακόμα και στην διαχείριση του θέματος που αφορά την σύλληψη και ομηρία των δυο στρατιωτικών μας που κρατούνται στις φυλακές Ανδριανούπολης. Γιατί είναι διαφορετική η σύλληψη δημοσιογράφου που αντιμετώπισε η Γερμανία και διαφορετική η σύλληψη στρατιωτικών και μάλιστα από χώρα με την οποία είναι μαζί στο ΝΑΤΟ…..

-Ενάντια στα φοβικά σύνδρομα, στον Μιθριδατισμό των φθαρμένων και διεφθαρμένων πολιτικών «ηγεσιών», στον Εθνομηδενισμό που κυριαρχεί στις «ελίτ» και διαμορφώνει συνειδήσεις,
πρέπει να επιδιωχθεί από τις υγιείς λαϊκές δυνάμεις, η μέγιστη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Για την σωτηρία της Πατρίδας και του Λαού μας.
Όλοι όσοι οι εμπνευσμένοι και προσηλωμένοι στις Αξίες της Εθνικής ανεξαρτησίας- της Λαϊκής Κυριαρχίας- της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, οφείλουμε να συμμετάσχουμε ενεργά στην πραγμάτωσή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
Οι Δημοκρατικές Πατριωτικές αντι-ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ας δώσουν τον τόνο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ 26ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


(κλεμμέν από το φατσομπούκι φίλου)

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!