Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

D.W:"Η Ευρώπη τρέμει μια πτώχευση της Ελλάδας!" (κι εμείς οι 'αφελείς' εκβιαζόμαστε)

Σημερινή ανάρτηση της Deutsch Welle περιλαμβάνει δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων που εκφράζουν την αγωνία και το άγχος τους για τις μεγάλες επιπτώσεις στην Ευρώπη, από πιθανή πτώχευση της Ελλάδας.
 
Είναι ενδιαφέρον, γιατί το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων δεν έχει καμία σχέση με όσα, κραδαίνοντας τον μαμπούλα της χρεοκοπίας, "πολιτικά και δημοσιογραφικά" παπαγαλίζονται στη χώρα μας. Για την πρόθεσή της Γερμανίας να μας αποβάλλει άμεσα από το ευρώ εάν δεν συμμορφωθούμε κλπ κλπ, με συμπέρασμα ότι αξίζει να υπομείνουμε κάθε εκβιασμό.
Προφανώς δεν είναι και δεν ήταν έτσι από την αρχή.
 
Στ.Κ


ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ...

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ!

Όπως ξέρετε, φάγαμε μεγάλη προπαγάνδα για να μας πείσουν ότι ο Καλλικράτης στην αυτοδιοίκηση θα προκαλούσε μεγάλη οικονομία αφού επέβαλε τις συνενώσεις των νομικών προσώπων και έτσι θα είχαμε μειώσεις στα λειτουργικά και δεν θα πληρώνονταν αποζημιώσεις σε τόσους προέδρους και αντιπροέδρους νομικών προσώπων.

ΛΟΓΙΚΟ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ.

Συνενώθηκε λοιπόν το ΣΚΕΠΙ, το ΚΑΠΗ, οι ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ σε ένα νομικό πρόσωπο και στο Χαλάνδρι.

Οι 3 πρόεδροι γίνανε ΕΝΑΣ και οι τρεις αντιπρόεδροι γίνανε επίσης ΕΝΑΣ. Θεωρητικά λοιπόν θα είχαμε μια μείωση αποζημιώσεων στο 1/3. Έτσι δεν είναι;;;;

ΟΧΙ ΟΜΩΣ!

Διότι η αποζημίωση του ΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ και ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ!!!!!!!

Νομίζετε ότι υπερβάλλουμε;;;;

ΟΧΙ! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΟ ΨΑΞΙΜΟ και σήμερα φάγαμε τη μέρα μας με αυτό!

ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ 850 ΕΥΡΩ.

ΦΕΤΟΣ ΕΓΙΝΕ 1800!!!!!
ΝΑΙ 1800!!!!
ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ!!!!

ΚΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΗΤΑΝ 320 ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ 750!
ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ!!!!!!!!

Δηλαδή πάει το όφελος από τη συνένωση των νομικών προσώπων!!!! (Άσε που εκεί που έβγαζαν τα έξοδά τους στον δήμο  6 δημοτικοί σύμβουλοι τώρα αμείβονται μόνο 2).

ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ;;;
ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑΝ 350 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ!!!!


Την απόφαση - πρόκληση ψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο μόνο η συμπολίτευση.

Έχουμε ζητήσει την τοποθέτηση ΟΛΩΝ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο θέμα για να τις δημοσιεύσουμε αύριο.
Τηλεφωνικά ενοχλήθηκαν κάποιοι - από την αντιπολίτευση - διότι το θέμα "είναι προσωπικό" (για τον κο Λαδόπουλο και δεν θέλουν να χαλάσουν τις καλές τους σχέσεις) και δεν τους πιέζουμε να μιλήσουν.
Όπως είναι γνωστό με τον κο Λαδόπουλο έχουμε και εμείς καλές προσωπικές σχέσεις αλλά το θέμα δεν είναι προσωπικό, ούτε μπαίνει σε αυτό το επίπεδο.

Τηλεφωνικά  μιλήσαμε  με τον πρόεδρο των παιδικών σταθμών, ο οποίος μας είπε - ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ - ότι η αποζημίωσή του είναι νόμιμη.

ΝΟΜΙΜΗ ΜΕΝ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΔΕ!

Με νόμιμες διαδικασίες το δημοτικό συμβούλιο - άμα θέλει - μπορεί να γκρεμίσει ή να πουλήσει όλα τα δημόσια κτίρια στο Χαλάνδρι.

Τι θα πει "ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ";;;

 Οι πολιτικές αποφάσεις κρίνονται πρωτίστως ΠΟΛΙΤΙΚΑ και με βάση το όφελος ή το πρόβλημα που προκαλούν  στο κοινωνικό σύνολο.

Νόμιμο ήταν ότι μείωσαν και τον αριθμό των παιδιών και νόμιμο θα είναι και αν τους κλείσουν.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΜΩΣ, αυτό που έκαναν είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΕΟ και οφείλουν ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ και να μην μας αφήνουν να βγάζουμε μόνοι μας τα φίδια από την τρύπα και να γινόμαστε μόνο εμείς οι "κακοί".

Διότι αλλιώς αποδεικνύεται ότι "παίζουν παιχνιδάκια".

Διότι στο δημοτικό συμβούλιο, στην δημόσια ζωή το αντικείμενο είναι η προσφορά έργου και  υπηρεσιών στους πολίτες, όχι τα PR και οι καλές σχέσει μεταξύ των "λειτουργών".

ΝΤΡΟΠΗ! ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!


Και όσο και να μας διώκετε δεν θα το βουλώσουμε διότι ξέραμε και αποδεικνύεται ότι έχετε ένα σκοπό εκεί στον δήμο: ΝΑ ΥΠΕΡΒΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  - ΔΥΣΤΥΧΩΣ - ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΣ.

Φόροι στα ακίνητα: Ξαναγοράζουμε τα σπίτια μας!! Έμμεση μορφή δήμευσης‏

Παξινός: Αντισυνταγματική η ενσωμάτωση νέου φόρου στη ΔΕΗ


Ως αντισυνταγματική πράξη καταγγέλλει την επιβολή του νέου τέλους ακινήτων που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση, ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός, ενώ χαρακτηρίζει πράξη έμμεσου εκβιασμού των πολιτών την ενσωμάτωση του στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

«Η τυχόν ενσωμάτωση για μια ακόμα φορά άσχετων με την παροχή ρεύματος φόρων και τελών στο λογαριασμό της ΔΕΗ, σαφώς δεν είναι νόμιμη γιατί είναι ένας τρόπος έμμεσου εκβιασμού αφού ουδεμία σχέση έχουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το συγκεκριμένο χαράτσι. Σε κάθε περίπτωση ο πολίτης εφόσον η ΔΕΗ διακόψει την παροχή ρεύματος μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια», λέει στο capital.gr ο κ. Παξινός.

Όπως εξηγούν δε άλλες δικαστικές πηγές οι πολίτες εφόσον ενημερώσουν με εξώδικο τη ΔΕΗ πως θα καταβάλλουν τα χρήματα που αντιστοιχούν στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και μόνον τότε είναι πλήρως καλυμμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε δικαστική ενέργεια, ενώ διαθέτουν και μαχητό τεκμήριο δικαίωσης στα δικαστήρια.

Αντισυνταγματικό το τέλος ακινήτων

Όσον αφορά αυτό καθεαυτό το μέτρο η θέση του κ. Παξινού είναι πως είναι αντισυνταγματικό και ουσιαστικά αντιστοιχεί με δήμευση της ακίνητης περιουσίας: «Υπάρχουν στοιχεία αντισυνταγματικότητας αλλά δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που η πλειοψηφία ψηφίζει αντισυνταγματικούς νόμους. Βεβαίως μένει να δούμε το οριστικό κείμενο. Εκ πρώτης όψεως παραβιάζει την αρχή της ισότητας και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αξία του ανθρώπου και οδηγεί με την συνεχή-πολλαπλή φορολόγηση στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας.

Για μια ακόμα φορά ομολογείται η αδυναμία σύλληψης της φοροδιαφυγής και αναιρείται η λειτουργία του ίδιου του κράτους αφού έτσι τιμωρείται ο νομοταγής και συνεπής πολίτης που επένδυσε αυτά τα χρόνια τα χρήματά του στην ακίνητη περιουσία και ουσιαστικά επιβραβεύει για μια ακόμα φορά τους φοροφυγάδες».

Π.Στ.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1279589ΜΑΥΡΟ - ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!

Μεσημεράκι στη μικρή πόλη Εντέμπε, στην Ουγκάντα της Κεντρικής Αφρικής.

Στο μικρό σπίτι τα παιδιά, ένα αγόρι 11 ετών κι ένα κοριτσάκι 9 παίζουν κάνοντας μεγάλη φασαρία.

Αίφνης ακούγεται η φωνή της μαμάς:

-Σταματήστε και διαβάστε αμέσως τα μαθήματά σας για το σχολείο.

Το ξέρετε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν παιδάκια που δεν έχουν βιβλία να διαβάσουν; ...


ΦΑΡΣΑ! ΤΑ ΣΠΑΕΙ! ΔΡ ... ΠΥΟΥΤΣΑΣ! ΧΑΧΑΧΑ! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟ!

http://www.ellinofreneia.net/sound.php?id=567

(η γραμματέας της υπουργού που σολάρει "Χιιιιιιιιιιιι" και εκθέτει τη νοοτροπία της)

Σήμερα έχουμε ψάρι! Ένα πρότυπο παράδειγμα που ταιριάζει και στο Χαλάνδρι‏

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΤΡΑΣ


1,5 κιλό ψάρι για να φάνε 75 παιδιά...!

Το τραγικό αυτό γεγονός αποκαλύπτει με τον πιο άγριο τρόπο ότι ήδη ο λαός έχει πτωχεύσει, ότι ήδη έχει γίνει «στάση πληρωμών» προς τα λαϊκά νοικοκυριά εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής.

Πρέπει να υπάρξει αντίδραση σε αυτήν τη βαρβαρότητα

1,5 κιλό ψάρι για 75 παιδιά!
1,5 κιλό κιμά για 75 παιδιά!
3 κιλά μοσχάρι για 75 παιδιά!
3 κιλά κοτόπουλο για 75 παιδιά!

Οι παραπάνω... ποσότητες φαγητού, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο και ασύλληπτο, αφορούν το μεσημεριανό φαγητό 75 παιδιών σε ημερήσια βάση που θα βρεθούν στο δημοτικό παιδικό σταθμό Ρίου, καθώς και σε άλλους τρεις παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με τη νέα κατάσταση παραγγελιών που εξέδωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας Πρόνοιας, το αρμόδιο τμήμα της δημοτικής αρχής Πάτρας, για το μήνα Σεπτέμβρη.

Με απλά λόγια, οι μάγειρες και οι μαγείρισσες έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν και να ταΐσουν μέσα σε μια μέρα τα 75 παιδιά του σταθμού: με 1,5 κιλό ψάρι ή με 1,5 κιλό κιμά, ή με τρία κιλά μοσχάρι ή με τρία κιλά κοτόπουλο!

Οι μερίδες αυτές - αν προσθέσει κανείς και τους 7 εργαζόμενους του σταθμού, που δικαιούνται φαγητό σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας - θα φτάνουν στο μέγεθος του... αντίδωρου. Αντίστοιχες ποσότητες, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, διαμορφώνονται και στους υπόλοιπους 13 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πάτρας, που συνολικά έχουν στη δύναμή τους περίπου 800 παιδιά (τα παιδιά σε κάθε σταθμό κυμαίνονται από 50 μέχρι και 100). Δηλαδή, σε παιδικούς σταθμούς που τα παιδιά είναι 50 η παραγγελία για το ψάρι ή τον κιμά διαμορφώνεται στο 1 κιλό, για το μοσχάρι σε 2 κιλά και για το κοτόπουλο πάλι σε 2 κιλά.

Κόβουν το φαΐ από τα νήπια! Η «στάση πληρωμών» για τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της είναι πραγματικότητα

Η νέα κατάσταση παραγγελιών του Δήμου έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση και οργή των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, που βλέπουν πως με αυτές τις ποσότητες είναι αδύνατον να βγει το πρόγραμμα διατροφής των παιδιών. Οπως λένε χαρακτηριστικά οι μαγείρισσες των παιδικών σταθμών, η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Τα παιδιά πρέπει να τρώνε κανονικά, δεν είναι δυνατόν να τρώνε λειψή τροφή, επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε περικοπές.

Αδύνατη η σωστή διατροφή των παιδιών

Μάλιστα, το 1,5 κιλό ψάρι είναι ακαθάριστο, κάτι που σημαίνει πως όταν καθαριστεί για να μαγειρευτεί ως ψαρόσουπα θα μείνει 1 κιλό και κάτι. Θα αντιστοιχούν, δηλαδή, για κάθε παιδί 13,3 γραμμάρια ψάρι για να τραφεί!!! Τα 3 κιλά μοσχάρι αντιστοιχούν σε 40 γραμμάρια για κάθε παιδί και τα 3 κιλά κοτόπουλο, όταν αυτό καθαριστεί, αντιστοιχεί σε λιγότερα από 40 γραμμάρια για κάθε παιδί.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ποσοτολόγιο, για τη σωστή διατροφή των παιδιών:

• Σε ό,τι αφορά το ψάρι, η μερίδα πρέπει να είναι περίπου 120 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα 75 παιδιά πρέπει να ταϊστούν με 9 κιλά ψάρι.

• Το μοσχάρι 150 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα 75 παιδιά πρέπει να ταϊστούν με 11,25 κιλά μοσχάρι.

• Το κοτόπουλο 140 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει ότι τα 75 παιδιά πρέπει να ταϊστούν με 10,5 κιλά κοτόπουλο.

Κατά την περσινή περίοδο λειτουργίας των σταθμών, οι μερίδες ήταν τριπλάσιες, παρότι και τότε υπήρχαν προβλήματα με την ποσότητα του φαγητού και τη δυνατότητα να βγει το πρόγραμμα.

Αυτή είναι η κατάσταση παραγγελιών τροφίμων για το Σεπτέμβρη που απέστειλε η δημοτική αρχή στους 14 παιδικούς σταθμούς της Πάτρας.

Ο παιδικός σταθμός Ρίου είναι ο γραμμένος ως «Ζ» και στις στήλες φαίνονται οι ποσότητες σε κιλά

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6436000Ακόμα και τα μισά παιδιά να συμμετέχουν από όσα αναφέρονται, πάλι μιλάμε ότι επιδιώκουν να πετύχουν το θαύμα, με τα ψάρια και τα ψωμιά, που μόνο Ύψιστος είχε καταφέρει !


ΣτΚ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ώρα 19:30 - Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

  
      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης και ο σύλλογος Κροκεατών Αθήνας,
Σας προσκαλούν στην εκδήλωση – φόρο τιμής στη ζωή και το έργο του Λάκωνα ποιητή & Ακαδημαϊκού
Νικηφόρου Βρεττάκου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 19:30

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Χαλανδρίου & Ευρώτα

Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου
Βασίλειος Σταύρου.

Για την ζωή και το έργο του ποιητή θα μιλήσουν οι Γιώργος Λεκάκης - συγγραφέας
Αντώνιος Αντωνάκος - καθηγητής κλασσικός φιλόλογος και ιστορικός αντιπρόεδρος απανταχού Λακώνων “ο Λυκούργος” ,Ελένη Τζανετάκου - διευθύντρια Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, Αθηνά Κωστάκη-Βεζύρογλου – φιλόλογος

Ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου θα απαγγείλει ο ηθοποιός Κρατερός Κατσούλης

Η Μεικτή Χορωδία του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών
με την συνοδεία μικρής ορχήστρας υπό την διεύθυνση του Αιμιλίου Γιαννακόπουλου
θα αποδώσει έργα του ποιητή μελοποιημένα από την Τερψιχώρη Παπαστεφάνου

Μετά το τέλος της εκδηλώσεως θα ακολουθήσει δεξίωση με παραδοσιακά εδέσματα
της γενέτειρας του ποιητή από τον Σύλλογο Κροκεατών Αθήνας.


Πληροφορίες:
Βασίλειος Σταύρου 210-6819911 Χαϊμαντά 30 Χαλάνδρι 15234
693-6819911
Vrettakos2012@stavrou-vasilis.gr


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *