Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Συλλήψεις σε Χαλάνδρι και Γέρακα για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης


Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί για καλλιέργεια, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης

Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους -15- κιλών και -201- γραμμ., -61- δενδρύλλια κάνναβης, - 84 - γραμμ. κοκαΐνης και εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 17-1-2018 στο Χαλάνδρι και στο Γέρακα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 59 και 28 ετών και μία 30χρονη ημεδαπή για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΓΑΜΕ ΕΧΘΕΣ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ.


Γεμάτοι απορίες, ακούω και μαθαίνω είναι οι αναλυτές της άλλης πλευράς του ποταμού για την επιτυχία του χθεσινού συλλαλητηρίου.
Εκείνοι που αποφάσισαν ότι δεν έπρεπε να πάνε, δεν ήταν χρήσιμο να συνταχθούν -  πάντα και με την ιδιαιτερότητα του καθενός - στην εκπομπή του μηνύματος "ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΧΩΡΙΣ το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Είναι οι συμπολίτες μας και πρώην σύντροφοι  που έχουν καταπιεί αμάσητο το αφήγημα της παγκοσμιοποίησης,της ευρωλυγουριάς  και η σκέψη τους καθορίζεται από την αποθέωση του ραγιαδισμού, που  έχουν μείνει "ενεοί" (που λένε οι caumme il faut), έχουν μείνει μαλάκες που λέμε εμείς, που ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (και όχι "δεκάδες" που έγραψαν οι ΑΣΤΕΙΟΙ, ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ υπάλληλοι της ΕΡΤ) συμπολίτες μας, από όλο το πολιτικό φάσμα κατέβηκαν εχθές στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Πέρα από την κριτική στα γραφικά στιγμιότυπα του συλλαλητηρίου - που δεν είναι ικανά να υποτιμήσουν το μήνυμά του (εδώ στους Αγανακτισμένους είχαμε μες την μέση την Λουκά, που έγινε και σταρ, κάτι κουζουλοί με άλογα θα υποβαθμίσουν το νόημα του συλλαλητηρίου και των χιλιάδων Ελλήνων που συμμετείχαν;), το βασικό - υποτίθεται - σοβαρό ερώτημα που πέφτει από τα "αριστερά" ή "προοδευτικά" (κατά την έγκυρη γνώμη της μάνας τους) παπαγαλάκια του καθεστώτος είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται αυτό το άρθρο:

"Μα δεν κατέβηκαν στον δρόμο όταν πέρασε το τρίτο μνημόνιο και τόσοι εφαρμοστικοί του νόμοι, κατέβηκαν στον δρόμο για ένα .... ουσιαστικά χαμένο από το 1992 όνομα;"

Αυτό αναρωτιούνται οι .... "σοβαροί" καθεστωτικοί αριστεροί παπαγάλοι.

Φαίνεται ότι δεν έχουν ακούσει για την σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Φαίνεται ότι δεν έχουν κατανοήσει ότι ο λαός δεν είναι σύνολο μπαμπουίνων όπως τους αντιμετωπίζουν, και ΞΕΡΕΙ ότι δεν μπορεί να είναι στο πεζοδρόμιο όλη μέρα, κάθε μέρα αλλά ΞΕΡΕΙ να ξεχωρίζει το πότε και το γιατί είναι η ώρα να δώσει τη μάχη του.

Την μάχη για τα μνημόνια την έδωσε όταν έπρεπε. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΑΣΕ!
ΤΟ ΞΕΡΕΙ!

Οι μετά το 2015 "αντιμνημονιακές" μάχες είναι της πλάκας και οι μετά το 2015 αντιμνημονιακές ρητορίες είναι ....  του κόμματος και της σκοπιμότητάς του Μαυρογυαλούρου.

Αφού ο λαός - ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ - αποφάσισε το 2015 να συνυπογράψει την συνθηκολόγησή του, με την επανακλογή Τσίπρα - εν ελλείψει σοβαρής ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ εναλλακτικής στρατηγικής και πρότασης  -  αφού πρώτα είδε ότι αυτά που του έλεγαν για εναλλακτικές και διεξόδους οι "συνεπείς"  κατέληξαν στην εμπνευσμένη  Λαφαζάνια εναλλακτική του ντου στο νομισματοκοπείο και στην ΓΡΑΦΙΚΗ επιλογή κάτι ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ  να παραμείνουν  στο προσκήνιο μόνο ως "ιδεολογικά καθαροί αναλυτές" - ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ - για να πιάσουν στασίδι δωρεάν  προβολής της πραμάτειας του δικηγορικού τους γραφείου, στον Αυτιά κάθε Σ-Κ χαράματα, κάνοντας  αναλύσεις ΑΛΛΑ  ΜΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ, ο αντιμνημονιακός αγώνας τέλειωσε.

Τέλειωσε όταν ακόμα και το ΚΚΕ αποφάσισε και διακήρυξε ότι δεν υπάρχουν όροι για συζήτηση για έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ σήμερα αλλά "πρέπει να ωριμάσουν οι συνθήκες".

Ο Έλληνας πολίτης ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ τις τραγικές  οικονομικές συνέπειες των μνημονίων ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ, το 2015. 
Τα άλλα είναι για τους μπαμπουίνους.

Σήμερα βρίσκεται μπροστά στο επόμενο κεφάλαιο του δράματος.
Τα μνημόνια τελειώνουν.
Οι συνέπειές του όμως είναι ακόμα μπροστά.
ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΤΙ  ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ.
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ.

Ο Έλληνας πολίτης - που δεν είναι μπαμπουίνος - γνωρίζει ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ με τις μακροχρόνιες οικονομικές  συνέπειες της χρεοκοπίας που ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ τον οδήγησαν.
Αυτά πια δεν του κάνουν εντύπωση, δεν τον προκαλούν.

ΞΕΡΕΙ βαθιά μέσα του ότι δεν έχει άλλο δρόμο παρά να αποδεχτεί το κουπί στην γαλέρα του.

Γιατί όμως να το τραβήξει το κουπί; Με ποιο κίνητρο;

Μα για να επιβιώσει στο σπίτι του και σε τούτη δω την πατρίδα,  ώστε να ξαναβρεί αυτή το δρόμο της, τουλάχιστον για τις επόμενες γενιές. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!

Ειδικά εκείνος ο ΕΛΛΗΝΑΣ  που ΔΕΝ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ως ευρωγύφτικο σκεπάρνι, που τα παιδιά του βρήκαν τον δρόμο τους στας προηγμένας και πολιτισμένας Ευρώπας ή ΔΕΝ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ -ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ ΓΥΦΤΟΠΡΟΞΕΝΟΣ - που τα παιδιά του θα έχουν το προνόμιο να φύγουν ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ την ώρα που εκείνος θα βρίσκει ΑΛΛΟΘΙ για την πολιτική αποτυχία της γενιάς του, των κολλητών του πολιτικών με τους οποίους ήταν συμφοιτητής και δεν διαταράσσει την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ σχέση που έχει μαζί τους, για να αναζητάει - ΑΚΟΜΑ - εξ΄αυτής προνόμια.

Και θα βρίσκει ικανοποίηση  για τον αρρωστημένο εγωισμό του και τον ραγιαδισμό του,  ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΝΤΑΣ της πατρίδα του που δεν  προσφέρει σε αυτόν και τους ομοίους του ευκαιρίες που δεν έχει να  δώσει,  ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ,  ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΩΣ ΛΑΦΥΡΟ όταν ήταν στα πράγματα. (αναφέρομαι ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ, χωρίς να τους κατονομάζω γιατί ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ).

Αυτός λοιπόν ο  απλός Έλληνας παίρνει θέση για την επόμενη μάχη ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ να δοθεί, χωρίς να είναι καθόλου σίγουρος ότι θα κερδηθεί.
Αλλά δεν τον νιάζει.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;;;;

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΣΥΝΕΙΝΗΔΗΤΗ  ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΛΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ -  ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΊ  ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΙ αλλά και ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ νεοφιλελέδες και σοσιαλφιλελέδες ευρωληγούρηδες, που σήμερα αναρωτιέστε - προσπαθώντας να υποτιμήσετε το μήνυμα των συμπολιτών σας .

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ, που μπαίνει από τον λαό και σας απαντάει- αν θέλετε να ακούσετε - εύγλωττα, γιατί  δεν βγήκε στο πεζοδρόμιο προχτές που πέρναγε "το τελευταίο πακέτο μνημονιακών μέτρων και βγήκε την Κυριακή για το όνομα του γείτονα".

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΧΥΡΟ ΤΟΥ!

ΒΓΗΚΑΝ οι πολίτες ΑΚΡΙΒΩΣ για να υπογραμμίσουν ότι αφού η μάχη του μνημονίου εγκαταλήφθηκε, εν ελλείψει σοβαρής ηγεσίας και σοβαρής εναλλακτικής πολιτικής το 2015, η επόμενη γραμμή άμυνάς του, είναι Η ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ με την στενή και την ευρεία έννοια: ΣΠΙΤΙ και ΠΑΤΡΙΔΑ.

Ο "μπαμπουίνος" ξέρει ότι εδώ παίζεται το επόμενο κεφάλαιο του δράματος.

Δεν παίχτηκε προχτές με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου,  όπως ήθελαν να τον πείσουν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του συστήματος και τα παραδοσιακά κόμματα στα οποία ανήκουν, ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ κατά βάθος.

ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ "ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ" ΔΥΝΑΜΕΙΣ,  ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ μέχρι να αρχίσουν να ψάχνουν πώς θα κωλοτουμπιάσουν (αν)αξιοπρεπώς υπό την λαϊκή οργή και πίεση, για να την ενσωματώσουν και πάλι και να τον οδηγήσουν στην ήττα που ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ.

Εδώ βρίσκεται το τελευταίο, το οριακό σημείο "επικοινωνίας" του Τσίπρα με τον πολίτη που τον ψήφισε.
Νταβίας speaking.
Γιατί πιστεύω (ίσως τρελά) ότι ΑΚΟΜΑ δεν έχει διαρραγεί οριστικά Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ του Τσίπρα με την εκλογική του βάση, παρά τις ορδές των βασιβουζούκων της παλινόρθωσης του συστήματος της χρεοκοπίας.
Κρέμεται όμως πλέον σε μία κλωστή.

Αν επιχειρήσει  αυτή την  υποχώρηση, για το Μακεδονικό,  ΜΟΝΟΣ του, βασιζόμενος στα κοινοβουλευτικά και κυρίως κομματικά  του γίδια, θα έχει την τύχη του ΓΑΠ που αποφάσισε τον μνημονιακό μονόδρομο ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Μέχρι τώρα ο Τσίπρας δεν την έχει αυτή την αντιμετώπιση από τον πολίτη και δη από τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΗ - ΠΑΤΡΙΩΤΗ που τον επέλεξε το 2015 (κατά την ταπεινή μου γνώμη) μόνο για έναν λόγο: ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2015 ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ για την κωλοτούμπα του, δεν την έκανε μόνος του, όπως τον κατηγορούν οι αντίπαλοί του.

Είναι όμως βαριά η απόφαση να οδηγήσεις μόνος σου τον λαό σου σε τέτοια υπαναχώρηση για το Μακεδονικό.

Και δύσκολη.

 Πώς όμως να λειτουργήσει, άραγε,  διαφορετικά όταν βασίζεται σε ένα κόμμα με στελέχη του γράφουν στο φατσοπούκι "ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, ΚΑΤΑΝΤΑΣ"! (Έλεος, έπαθα ντουβρουτζά).

Η απόσταση της λαϊκής βάσης του από την κομματική μεγαλώνει επικίνδυνα.
Και πάει να γίνει ΑΓΕΦΥΡΩΤΗ κατά την αδιάφορη βεβαίως, ταπεινή μου γνώμη.

Κλείνω με μια - μετά συγχωρήσεως - απεύθυνση προς τους διοργανωτές του επερχόμενου συλλαλητηρίου της Αθήνας: ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ και με όσο το δυνατόν λιγότερα διχαστικά μηνύματα.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Εμπρός για άλλη μια λαμπρή ήττα..

του Γ. Παπαγιαννόπουλου
Ξιφουλκεί ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς, «μπροστάρης» - ως διαχρονικός ΚΝίτης- στον «Αγώνα» για την «επίλυση» του «Σκοπιανού»/ Μακεδονικού, τώρα - που τάχα μου - ωρίμασαν οι συνθήκες..
Τρομάρα μας.. άξαφνα, υποτιμήθηκε η ΔΙΑΡΚΗΣ – καθημερινή - απειλή εξ Ανατολών, η αμφισβήτηση των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, το τραγικό στρίμωγμα στο Κυπριακό, η τραγική αδυναμία προάσπισης της εδαφικής Κυριαρχίας και ακεραιότητας και αποφασίστηκε να ταϊσουμε το «πόπολο» με κάτι …ώριμο…

Έτσι, στο όνομα πάντα του ρεαλισμού, και αφού εξ ορισμού «τακτοποιήθηκε» ο εσωτερικός «εχθρός» με τα γνωστά: Εθνικιστής, ψιλο-φασίστας, αντιδραστικός κλπ.- Αφού απαγορεύτηκε στην Εκκλησία «δια να ομιλεί», - φαντάσου τι περιμένει εμάς τους υπόλοιπους - με κατηγορίες οι οποίες θα ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ εάν πετύχουν οι κινητοποιήσεις εναντίον της «λύσης» - ο ΥΠΕΞ προχωρά ακάθεκτος προς την ΝΑΤΟϊκή τακτοποίηση. 
Μια όπως- όπως ψιλο-Μακεδονία, με ένα κάποιο πρόσημο για τα προσχήματα.

Άλλωστε, όποιος ακούει, καταλαβαίνει. 
Παρόντος του διαμεσολαβητή κ.Νίμιτς, ο οποίος για όποιον δεν κατάλαβε είπε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει λύση χωρίς ΣΥΝΘΕΤΗ ονομασία, ο Σκοπιανός εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».. Βγήκαν σε λίγο οι κυβερνητικοί των Σκοπίων, και μας είπαν ότι ο εκπρόσωπος αυτός είναι του Γκρούεφσκι.. μιλώντας κι΄ αυτοί ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»… όλοι μαζί, μας δουλεύουν ψιλό γαζί..
Απέναντι σε όλα αυτά, και σε αυτά που έρχονται με τρομερή ταχύτητα - εις βάρος μας, απαντάμε:
«Θεωρούμε αυτονόητη, την αποκήρυξη οποιούδηποτε αλυτρωτισμού από την πλευρά των Σκοπίων (FYROM) ΠΡΙΝ από οποιαδήποτε "λύση".

….. ο δημόσιος «διάλογος» για αυτό το εθνικό θέμα επιτελεί υπονομευτικό ρόλο σε μια σοβαρή εθνική διαπραγμάτευση που θα έπρεπε να ακολουθείται, με κίνδυνο στο «τέλος της ημέρας» να υπάρξουν αρνητικές εθνικές συνέπειες.

Συμπερασματικά η θέση μας για το θέμα αυτό είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναγνωρίσει στα βόρεια σύνορα της, Κράτος με όνομα που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία», γιατί παραχωρώντας η ίδια το όνομα αυτό στο γειτονικό Κράτος θα απωλέσει κάθε δυνατότητα αντίδρασης σε μια μελλοντική αμφισβήτηση κυριαρχικών της δικαιωμάτων, που θα προέρχεται από αυτήν την πράξη. « (από ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας 14ης Μάη»).

H μέγιστη δυνατή Συσπείρωση του Έθνους και του Λαού είναι η μόνη ΛΥΣΗ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ποιόν υπηρετείτε - υπακούτε; Τον Λαό ή τους Πατρώνες σας ;

Άρθρο Γνώμης του Ευάγγελου Αθανασιάδη (*)

23/01/18

Το συλλαλητήριο της 21 Ιανουάριου 2018, έγινε. Ολοκληρώθηκε.

Αλλά μήπως, την 21 Ιανουαρίου ξεκίνησε και Τώρα αρχίζει;

Ας κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση των γεγονότων και των αποτελεσμάτων.

Ήταν οπωσδήποτε μία συγκέντρωση εντυπωσιακού όγκου και πυκνότητας. Οποιοδήποτε κόμμα μπορούσε να μαζέψει τόσο κόσμο, με κατάλληλη οργάνωση και διάταξη στον χώρο, θα κάλυπτε την μισή Θεσσαλονίκη, θα την προσδιόριζε στα 2 με 2,5 εκατομμύρια και θα απαιτούσε εκλογές.

Κόσμος από το Μέγαρο Μουσικής έως το Λιμάνι (μία απόσταση 5Km). Ο κόσμος κάλυπτε το πεζοδρόμιο και τον δρόμο. Μία έκταση μεγαλύτερη από 200.000 m2. Στα περισσότερα σημεία δεν μπορούσες να περπατήσεις. Κατά τις πιο επιεικείς εκτιμήσεις πάνω από 550.000 άτομα έως 800.000 ή και εκατομμύριο.

Και αυτό το αποτέλεσμα χωρίς διαφήμιση και με πολεμική από παντού. Και με διάχυτο φόβο επίθεσης αναρχικών και με πρόβλεψη δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Με κατάλληλη διαφήμιση και παρότρυνση από τα ΜΜΕ, θα πρέπει να αναμενόταν το 3πλάσιο αποτέλεσμα.

Η μαζικότητα ήταν τέτοια, που η αντισυγκέντρωση των αναρχικών ατόνησε και εκφυλίστηκε.

Ήταν μια σύναξη εξαιρετικού παλμού, με παράλληλη σοβαρότητα και κοσμιότητα.

Ο κόσμος σοβαρός, καλοβαλμένος, αξιοπρεπής. Χωρίς ακρότητες.

Οικογένειες, με παιδιά και νεότητα. Ένα μπόλιασμα για τις επόμενες 3 γενιές.

Η υπεροψία και η αυθάδεια των Ξένων και Ντόπιων, που νόμισαν ότι αποχαύνωσαν τον Λαό, έγινε αφορμή για Εθνική αφύπνιση και εγρήγορση.

«Άλλαι βουλαί ανθρώπων και άλλα θεός κελεύει» δλδ «Άλλα τα σχέδια των ανθρώπων κι άλλα προστάζει ο θεός». Αλλά έτσι πάντα δεν σώθηκε η Ελλάδα ;

Το μήνυμα ηχηρό.

Θα επηρεάσει τα συλλαλητήρια των Αθηνών και άλλες εκδηλώσεις.

Το ένστικτο του Ενεργού Έλληνα Πολίτη έδειξε ότι παραμένει ενεργό, ζωντανό, ισχυρό, ξεπερνάει το άοσμο και άχρωμο πλέον πολιτικό σύστημα, που είναι εγκλωβισμένο στη δίνη των μνημονίων και αδυνατεί να προσφέρει ηγέτη και όραμα.

Αν τα κόμματα δεν αναπροσαρμόσουν την συμπεριφορά τους, είναι θέμα χρόνου η δημιουργία νέων πολιτικών αναταράξεων.

Κύρια συμπέρασμα:

-Ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης, και ο Ιερώνυμος, θεσμοί αποκομμένοι από την Λαϊκή βάση, άρα αποκομμένοι και από την νομιμοποίηση τους.

-Ο Μπουτάρης σε ακόμη απεχθέστερη θέση. Κάθε αναφορά στο πρόσωπό του προκαλούσε έντονη αποδοκιμασία και αποστροφή. Χάσμα Μέγα.

-Αυτό το μεγάλο πλήθος Λαού, χωρίς πολιτική εκπροσώπηση.

Οι κυβερνώντες σε ποιόν θα υπακούσουν; Στον Λαό ή στους Πατρώνες τους;


(*) Ο Ευάγγελος Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.

Γ. Καραμέρος: Η Περιφέρεια Αττικής σταθερά αντίθετη στην τοποθέτηση διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

Την κατηγορηματική αντίθεση της Περιφέρειας Αττικής στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου επανέλαβε ο Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή την πρόσφατη έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών σε παρέμβασή του, στις 21/01/2018, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε σταθερά αντίθετοι στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων που προβλέπουν, τόσο η λεόντεια παραχώρηση του 2007, όσο και η αναθεωρημένη σύμβαση του 2013. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στις 11/12/2014, γνωμοδοτήσαμε αρνητικά επί της ΜΠΕ, ενώ με απόφασή μας στις 25/04/2017 επαναλάβαμε την πάγια αντίθεσή μας και ταχθήκαμε υπερ της απομάκρυνσης των ήδη εγκατεστημένων εντός της Αττικής. Θα είμαστε και τώρα, όπως και το 2014, μαζί με τους κατοίκους, τους φορείς και τους δήμους της περιοχής αντίθετοι στην εγκατάσταση πλευρικών διοδίων. Η απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος μπορεί μεν να σταματήσει τα πρόστιμα που καταβάλλονται υπερ της εταιρίας εξαιτίας των συμβάσεων Σουφλιά (7 εκ. έως το 2017) αλλά τούτο δε σημαίνει ότι θα πρέπει εγκατασταθούν διόδια. Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τη φωνή της αυτοδιοίκησης και η εταιρία να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να έχει απέναντι της τους πολίτες».

Επιπλέον, ο Γ. Καραμέρος αναφερόμενος στις εξαγγελίες του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών για εφαρμογή, εντός του 2018, συστήματος αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης, σημείωσε ότι «πρέπει να εφαρμοστεί όχι μόνο στις Εθνικές οδούς αλλά και στην Αττική οδό και οφείλει να είναι στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης των τελών διοδίων».

Δείτε εδώ την παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη: https://www.youtube.com/watch?v=RpLsVISWwqQ

Στους ακόλουθους συνδέσμους διαβάστε:

1. Την εισήγηση, στις 25/04/2017, του Γ. Καραμέρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=22995:neo-ixiro-oxi-sta-plevrika-diodia-apo-tin-perifereia-attikis-dianoiksi-tis-l-kymis-eos-tin-ethniki-odo-ethese-o-giorgos-karameros&catid=276&Itemid=282

2. Την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 25/04/2017, για τα διόδια στην Αττική:

www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=22997:apofasi-tou-perifereiakoy-symvouliou-attikis-gia-ta-diodia&catid=3&Itemid=31