Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

«Ούτε φασισμός, ούτε αναρχία…»


Αντιφασιστική πορεία στο Μαρούσι / enypografa.gr

Ήταν πράγματι μεγάλη και δυναμική, τηρουμένων των αναλογιών, η αντιφασιστική διαδήλωση στο Μαρούσι την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014. Σχεδόν στο μέσο του καλοκαιριού, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ και πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους τόσο με το άνοιγμα γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στο Μαρούσι, όσο και για την επέκταση του φαινομένου του ναζισμού στην Ελλάδα του 2014.

Και θα μπορούσε πράγματι η συγκεκριμένη διαδήλωση να είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορταστεί η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα, αν δεν υπήρχαν ορισμένα γεγονότα να τη… σκιάσουν.

Αναφερόμαστε σε εκείνη την ομάδα των νεαρών, με τα κράνη και τα καλυμμένα πρόσωπα, που συμμετείχαν στην πορεία, αλλά με ξεκάθαρα διαφορετικό προσανατολισμό από την πλειονότητα των υπολοίπων συμμετεχόντων. Αυτό που διεκδικούσαν δεν ήταν η προάσπιση της Δημοκρατίας, αλλά η κατάλυσή της, αφού το κεντρικό τους σύνθημα ήταν σαφές: «Ούτε φασισμός, ούτε δημοκρατία». Ταυτόχρονα, η πλήρης απαξίωση της έννοιας της πατρίδας (κατά διαστήματα ακουγόταν και σχετικό υβριστικό σύνθημα, ενώ τους ενοχλούσε ακόμη και η ελληνική σημαία στο «τζάκετ» δημοσιογράφου), αποδεικνύει την πλήρη σύγχυση που τους διακατέχει ακόμη και σχετικά με τον αναρχισμό που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν.
Μόνο που είναι χρέος των οργανωμένων συλλόγων, φορέων και φυσικά, των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων να απομονώσουν με κάθε τρόπο όσους επιχειρούν (και θα επιχειρήσουν και στο μέλλον) να καπηλευτούν το λαϊκό κίνημα. Τα σχόλια των υπολοίπων απλών πολιτών, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην πορεία, αλλά ήταν μπροστά στα καταστήματά τους, στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της πόλης, διόλου κολακευτικά δεν ήταν για την προαναφερόμενη ομάδα διαδηλωτών, παρ΄ ότι συμφωνούσαν με το κεντρικό μήνυμα της πορείας. Άρα, αν ο στόχος ήταν να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν κι άλλοι Μαρουσιώτες κατά του ναζισιστικού φαινομένου της Χ.Α., φρόντισαν κάποιοι να τον… θολώσουν.

Και είναι κρίμα -κι εδώ έγκειται η μεγάλη ευθύνη των πολιτικών παραγόντων της πόλης- η δράση ορισμένων μεμονωμένων ατόμων, να στείλει και πάλι στον… καναπέ εκείνους τους πολίτες που θα ήθελαν να συμμετάσχουν ενεργότερα σε κινητοποιήσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να ταυτιστούν με όσους δεν αντιστέκονται στον φασισμό γιατί αυτός απειλεί τη Δημοκρατία, αλλά γιατί θέλουν ελεύθερο το πεδίο για να καταλύσουν οι ίδιοι τους δημοκρατικούς θεσμούς, όπως ανοιχτά δηλώνουν… Άραγε, θα υπάρξουν κατηγορηματικές καταδίκες από τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης ενάντια σε αυτές τις πρακτικές ή -στον βωμό των παραταξιακών σκοπιμοτήτων και μπροστά στον φόβο μη φανεί ότι υιοθετούν την «πολιτική των δύο άκρων»- θα σιωπήσουν;

Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που προέχει να προβληθεί είναι η παρουσία των απλών πολιτών στην αντιφασιστική πορεία, οι οποίοι δεν έχουν την ανάγκη να σκεπάζουν τα πρόσωπά τους, δεν κατεβαίνουν στους δρόμους με πρόθεση να δημιουργήσουν μπάχαλο, αλλά για να δηλώσουν παρόντες σε κάθε αγώνα που αφορά στις γειτονιές και στη χώρα τους. Και είναι πολύ αισιόδοξο ότι αυτό το μήνυμα στέλνεται από έναν Δήμο των Βορείων Προαστίων, όπου η κοινή γνώμη πιστεύει ότι διαμένουν άνθρωποι «βολεμένοι» και απόλυτα ταυτισμένοι με το όποιο «σύστημα».

Το Μαρούσι έστειλε την Πέμπτη 24 Ιουλίου ένα διαφορετικό μήνυμα. Ας ελπίσουμε ότι οι αποδέκτες, σε όποια πλευρά κι αν ανήκουν, το έλαβαν…
http://halandripedia.blogspot.gr

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗ ΠΕΡΙ "ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ" ΕΧΟΥΝ ΡΗΞΕΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ

φωτό από το επίμαχο άρθρο 

Ένα - φαινομενικά - αθώο άρθρο του lifo έχει ξεσηκώσει την περιοχή του Νομισματοκοπείου και ίσως ήταν η σπίθα που ξαναβάζει φωτιά στον κάμπο της κοινωνικής αντιπαράθεσης για το μεγάλο θέμα του Χαλανδρίου.

Πρόκειται γι΄αυτό το άρθρο: Μια επίσκεψη στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Νομισματοκοπείο.

Με πρώτη ματιά ο επιφανειακός αναγνώστης δεν θα δει τι είναι αυτό που προκάλεσε την φασαρία.

Γλάστρες, λουλουδάκια, μπουγάδες, παιδάκια, ηλικιωμένοι με /όμορφα σπιτάκια και ο Στελάρας με την φαμίλια πρώτη μούρη στο καβούρι. Όμορφος, κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.

Όμως ο Στέλιος, που όσοι τον ξέρουμε καλά, είναι πονηρός,  μάλιστα τώρα είναι και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσω της ΣΕΚ, έχει γίνει ΤΡΟΤΣΚα ο Στέλιος (θα τρελαθούμε τελείως σε αυτή την πόλη τελικά) απλώθηκε.

Για να είμαι ειλικρινής ούτε εγώ το είχα πιάσει, έτσι όπως περνάω "διαγώνια" δεκάδες αναρτήσεις την ημέρα που αφορούν την θεματολογία της Πλατείας και - έτσι και αλλιώς - δεν είμαι και φανατικός οπαδός του LIFO.

Εχθές μιλήσαμε με την εκπρόσωπο του συλλόγου των ιδιοκτητών και κατοίκων "η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ" (ο τίτλος του σωματείου είναι βολονταριστικός, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα τώρα) κα Χαρίκλεια Κανελλοπούλου για να κάνουμε ρεπορτάζ σχετικά με την άσκηση ποινικής δίωξης στον Γ. Κουράση και τον πρώην ΓΓ κο Λιακόπουλο,  στην οποία αναφέρεται η επιστολή  που αναρτήσαμε.

Η κα Κανελλοπούλου, πάνω στην συζήτηση (έχουμε και άλλο ρεπορτάζ για τις ποινικές διώξεις)  μας εξήγησε τι ήταν αυτό που τους προκάλεσε για να ξανασηκώσουν τους τόνους όταν τις κατέθεσα την γνωστή άποψή μου ότι δεν έχουν λόγους να επισπεύδουν και να απαιτούν βίαιες λύσεις αφού - κατά την γνώμη μου πάντα- προέχει η προώθηση των ενταξιακών στο σχέδιο διαδικασιών της περιοχής για την ουσιαστική αξιοποίηση των περιουσιών τους, θέση την οποία έδειξε να κατανοεί, αφού πρόκειται για μια γυναίκα που δεν είναι ούτε ακραία, ούτε χωρίς διάθεση διαλόγου και κατανόησης.

"ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ" ήταν το αφοπλιστικό αντεπιχείρημα της.

- Πού το λένε αυτό; απάντησα γεμάτος απορία!

Ε δεν τα είδατε;

ΕΧΘΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΙΔΑ.

Να τι κρυβόταν πίσω από την .... μπουγάδα:


"Ο οικισμός είναι μεν αυθαίρετος αλλά όπως μας είπε και ο κ. Στέλιος Καλαμίωτης θα έπρεπε να ισχύει το δικαίωμα της χρησικτήσιας καθώς οι Τσιγγάνοι ζουν εκει για πάνω απο 40 χρόνια"

Καθώς η περιοχή έχει τεράστια εμπορική αξία, κάποιοι προσπαθούν εδώ και χρόνια να διώξουν τους Ρομά από εδώ. Ο οικισμός είναι μεν αυθαίρετος αλλά όπως μας είπε και ο κ. Στέλιος Καλαμίωτης θα έπρεπε να ισχύει το δικαίωμα της χρησικτήσιας καθώς οι Τσιγγάνοι ζουν εκει για πάνω απο 40 χρόνια. Πηγή: www.lifo.gr

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΣΤΕΛΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.

ΔΙΑΟΛΟΥ ΚΑΛΤΣΑ ΕΙΝΑΙ!

ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΡΑΜΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΕΝΤΕΞΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΤΖΕΣ και πρέπει να σκεφτείς το γιατί, τις προθέσεις τους,  ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ και τη νομιμοποίηση που θα δώσουν τέτοιες βλακείες στη κοινή γνώμη όταν θα σας βάλουν με το ζόρι στα πούλμαν για την βουνοκορφή.

Ο καταυλισμός πρέπει να φύγει από εκεί! Αυτή είναι απόφαση ΟΛΩΝ στο Χαλάνδρι.
ΣΤΟ ΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΙΣΩΣ.

ΝΑΙ με σχέδιο, κοινωνική ευαισθησία, προετοιμασία, με προτεραιότητα να μείνετε στο Χαλάνδρι, αλλά από εκεί ο καταυλισμός πρέπει να φύγει!

Μην τρελαθούμε κιόλας που θα πάρετε τον χώρο με χρησικτησία. Σας άνοιξαν οι ορέξεις και απλωθήκατε;

Φιλικά σου λέω ότι αν επιμείνεις σε αυτή την ακραία γραμμή θα οδηγήσεις τους δικούς σου στα βουνά.

ΠΛΑΤΕΙΑ speaking!
Και στο θέμα έχουμε 100% ευστοχία στις προβλέψεις μας.

ΥΓ: Πήρα και τον κ. Καλαμιώτη τηλέφωνο για να ακούσω τον αντίλογό του αλλά δεν το σήκωνε. Άν θέλει ξέρει πως θα τον ακούσουμε.
Μια επίσκεψη στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο Πηγή: www.lifo.gr
Μια επίσκεψη στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο Πηγή: www.lifo.gr
Μια επίσκεψη στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο Χαμόγελα και ανθισμένες γλάστρες στον καταυλισμό των Ρομά Πηγή: www.lifo.gr
Μια επίσκεψη στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο Χαμόγελα και ανθισμένες γλάστρες στον καταυλισμό των Ρομά Πηγή: www.lifo.gr

Ο Δήμος Χαλανδρίου στο στόχαστρο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης!

Δέκα Δήμους και μια Γραμματεία έχει βάλει στο μάτι ο Μητσοτάκης!
http://www.olympia.gr/, 25/7/2014
Σε 10 μεγάλους δήμους της χώρας και σε μία γραμματεία του υπουργείου Πολιτισμού εστιάζουν οι επιθεωρητές – ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης τον επανέλεγχο νομιμότητας της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή ορισμένου έργου σε αορίστου χρόνου. Σε αυτούς τους φορείς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει συνολικά περίπου 4.700 μονιμοποιήσεις με μετατροπές συμβάσεων.
Οι φορείς που βρίσκονται στο στόχαστρο των ελέγχων είναι: Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δήμοι Αθηναίων, Πειραιά, Ασπροπύργου, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ζωγράφου, Χαλανδρίου, Θεσσαλονίκης, Λαρισαίων, Πατρέων και Ρεθύμνου.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνει ότι η επιλογή των συγκεκριμένων δήμων έγινε με βάση τον αριθμό των συμβάσεων που έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου. Δεν προσδιορίζει τον αριθμό των συμβάσεων που έχουν γίνει σε αυτούς τους φορείς. Όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αγγίζουν τις 2.700 στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ και τις 2.000 συνολικά στους υπό έλεγχο δήμους.
 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ TWIT ΕΝΟΣ ΕΓΚΥΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις