Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ!

 
ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ;;;;

Σύμφωνα με αρκετά ασφαλής μας πληροφορίες, που ερευνούμε και θα επανέλθουμε με νέα ανάρτηση περισσότερο τεκμηριωμένη, ΚΟΠΗΚΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, οι οποίοι πλέον δικαιούνται ΜΟΝΟ ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στα ΔΣ, μέχρι 100 ευρώ ανά συνεδρίαση.

ΜΙΛΑΜΕ - ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ - ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΒΙΤΡΙΝΑ


http://pitsirikos.net/2011/11/%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B1%CF%80-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1/#more-15186
Με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, οι άδειες βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας θα φιλοξενήσουν έργα τέχνης, ώστε να μη χαλάσει το χριστουγεννιάτικο κλίμα και οι καταναλωτές να έχουν την εντύπωση πως οι μαγαζάτορες τα κονόμησαν, σιχάθηκαν το χρήμα, στράφηκαν στην Τέχνη, και έκαναν τα μαγαζιά τους γκαλερί.

Τα έργα που θα εκτεθούν στις βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων θα φιλοτεχνηθούν από φοιτητές και τελειόφοιτους της Σχολής Καλών Τεχνών.

Βέβαια, οι βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων αποτελούν από μόνες τους σύγχρονα έργα τέχνης, αφού η μπίχλα και η εγκατάλειψη δένουν υπέροχα με τα γκράφιτι που κάνουν οι ανώνυμοι καλλιτέχνες και αποδίδουν άψογα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία.

Αν βρεθεί ενοικιαστής για το κλειστό κατάστημα –κατά τη διάρκεια της έκθεσης- , το έργο τέχνης θα πετιέται αμέσως στα σκουπίδια, για να αντικατασταθεί από ρούχα, παπούτσια, καπότες και άλλα μοντέρνα εκθέματα.

Τα έργα τέχνης που θα κοσμούν τις βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων δεν θα πωλούνται αλλά, αν σας αρέσει κάποιο πάρα πολύ, μπορείτε να σπάσετε τη βιτρίνα και να το πάρετε. Οι σπασμένες βιτρίνες είναι η τέχνη της Αθήνας του 2011.

Ο Δήμος Αθηναίων σκέφτεται μαζί με τα έργα τέχνης που θα φιλοξενούνται στις βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων να προσλάβει και μερικούς άνεργους ηθοποιούς, να τους ντύσει με ακριβά ρούχα και να τους βάλει μέσα στη βιτρίνα να κοιτάνε τα έργα με ένα ποτό στο χέρι, ώστε να είναι ακόμα πιο ρεαλιστική η κατάσταση και να διαφυλαχτεί η γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

Παράλληλα με τη φιλοξενία έργων τέχνης στις βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων, ο Δήμος Αθηναίων έχει αποφασίσει να ντύσει τους άστεγους με γιορτινά ρούχα. Όλοι οι άστεγοι θα ντυθούν Αϊ-Βασίληδες με το ζόρι, για να τους βλέπουν τα παιδάκια να κοιμούνται μέσα στο κρύο και να χαίρονται.

Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων θα ντύσει τους ναρκομανείς καλικάτζαρους, τους ζητιάνους τάρανδους και τις πουτάνες μικρά πόνι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, σημασία δεν έχει η πραγματικότητα αλλά αυτό που φαίνεται – η βιτρίνα. Αν η πραγματικότητα δεν μας αρέσει, μπορούμε να την στολίσουμε, για να μοιάζει ωραία.

Ελπίδα του Δήμου Αθηναίων είναι να κλείσουν όλα τα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, ώστε του χρόνου τα Χριστούγεννα η Ερμού να είναι η μεγαλύτερη γκαλερί της Ευρώπης.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Όσα παιδάκια θέλουν να πουν τα κάλαντα φέτος θα πρέπει μέχρι τις 15 Δεκέμβρη να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα στο Υπουργείο Οικονομικών
για να πάρουν μπλοκάκι πληρωμών…
Οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά….. με φυλακηση εως και 2 ετών
Ισχύει και για των Φώτων.!
 
ΑΣΗΜΩΝΗΣ


Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ400.000 στεγαστικά θηλιά για υπαλλήλους. ΜΗΤΕΡΑ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ

Πήδηξε από το παράθυρο, την περασμένη Παρασκευή, προσπαθώντας να βάλει τέλος στη ζωή της, υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας μόλις είδε το χαρτί με τις αποδοχές της περικομμένες κατά 50%. Μητέρα ανηλίκου, είχε πάρει στεγαστικό δάνειο και με τις νέες αποδοχές δεν μπορούσε να καλύψει τις δόσεις του δανείου και τα τρέχοντα έξοδα.

Είναι ένα μικρό μόνο παράδειγμα από τη «μεγάλη σφαγή» όσων έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο.
Οι τράπεζες προτείνουν παράταση αποπληρωμής των δανείων, το πρόβλημα όμως παραμένει.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, σε περισσότερους από 400.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από τις τράπεζες.
Οξυμένο πρόβλημα πρόκειται ν' αντιμετωπίσουν κυρίως οι υπάλληλοι του υπ. Οικονομικών. Λόγω των υψηλότερων αποδοχών τους, οι περισσότεροι έχουν δανειοδοτηθεί και, μάλιστα, με μεγάλα ποσά.
Δεν είναι λίγοι όσοι πήραν δάνειο που φτάνει μέχρι τα 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, τα δάνεια είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν από εκείνους που εντάσσονται σε συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, αλλά και απ' όλες τις κατηγορίες εργαζομένων που εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο και η μείωση των αποδοχών τους κυμαίνεται από 50 έως 70%.
Μιλήσαμε με εργαζομένους στην Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τη ΔΕΗ. Αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τους υπαλλήλους του υπ. Οικονομικών: «Οι μισθοί των 2.000-2.500 ευρώ πλέον κυμαίνονται στα 1.200-1.600 ευρώ. Οταν υπήρχαν δύο εργαζόμενοι με αντίστοιχες αποδοχές, μπορούσαμε να αγοράσουμε ένα σπίτι αντίστοιχο των οικονομικών δυνατοτήτων μας.
Δεν κάναμε κατάχρηση, μοιράζαμε το μισθό μας καλύπτοντας τις ανάγκες του οικογενειακού προϋπολογισμού. Μπορούσαμε να πληρώνουμε τη δόση των 1.000 ευρώ. Οταν όμως συνολικά το οικογενειακό εισόδημα πέφτει περίπου στις 2.000 ευρώ, μας οδηγεί στην αυτοκτονία. Μηδενίζουν τις όποιες δυνατότητες επιβίωσης και παράλληλα το σπίτι δεν πουλιέται. Αλλά ακόμα κι αν πουληθεί, θα δοθεί στο ένα τρίτο της αξίας του».
 
Από τον ΟΕΚ
 
Μεγάλο πρόβλημα επίσης αντιμετωπίζουν όσοι εργάζονται στον δημόσιο τομέα με συμβάσεις αορίστου χρόνου και είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Η συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων δανειοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) με πολύ υψηλό επιτόκιο που φτάνει το 6% έναντι του τραπεζικού επιτοκίου που κυμαίνεται στο 4%.
«Η παράταση αποπληρωμής των δανείων που προτείνουν οι τράπεζες αποτελεί μια ανάσα, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Οταν το εισόδημά μας μειώνεται από 50 έως 70% και αυτό δεν εφαρμόζεται προσωρινά αλλά μόνιμα, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν ν' αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια μόνο αν μας κάνουν δώρο τα επιτόκια», επισημαίνει ο Ηλ. Βρεττάκος (ΑΔΕΔΥ).
«Λίγοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν πήραν στεγαστικό ή επισκευαστικό δάνειο. Με μείωση των αποδοχών, που στους εργαζομένους του υπ. Οικονομικών φτάνει το 65%, υπάρχει πλήρης αδυναμία αποπληρωμής. Διότι ο ένας από τους δύο μισθούς είναι μικρότερος από τη δόση του δανείου», επισημαίνει η Δ. Σπανού (υπ. Οικονομικών): «Ο υπ. Οικονομικών και οι τράπεζες συζητούν για επιμήκυνση, παραπέμποντας την επίλυση του προβλήματος στο... μέλλον, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας και σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις διότι δεν μπορούν.
Κι άλλοι, που πήραν δάνεια από το Παρακαταθηκών και Δανείων ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, θα παίρνουν μηδέν εκκαθαριστικά».
Περίπου την ίδια εκτίμηση εκφράζουν και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας: «Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με επιπλέον επιτόκια και η μεταφορά των υποχρεώσεων στους κληρονόμους οδηγούν στην αύξηση του οφειλόμενου ποσού. Με τον τρόπο αυτό δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.
Το σημαντικότερο είναι η μείωση των επιτοκίων».
 
Καθυστερήσεις
 
Οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν μέχρι χθες οι καλύτεροι πελάτες των τραπεζών, ως εργαζόμενοι εγγυημένης απασχόλησης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών, οι 400.000 οφειλέτες χρωστούν για στεγαστικά δάνεια κατά μέσο όρο τουλάχιστον 50.000 ευρώ ο καθένας.
«Τα επισφαλή στεγαστικά δάνεια κυμαίνονται στο 10,5% του συνόλου που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν τρεις δόσεις. Το ποσοστό αυτό εκτιμούμε ότι θα αυξηθεί από δημοσίους υπαλλήλους λόγω του ενιαίου μισθολογίου», λέει ο Θοδ. Μητράκος (Τράπεζα της Ελλάδος). Προσθέτει ότι την επόμενη Παρασκευή στην Αθήνα διοργανώνεται συνέδριο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με θέμα την ελληνική αγορά των ακινήτων και διεθνείς προσκεκλημένους.
Ο Ζ. Πεπές (ΟΤΟΕ) επισημαίνει ότι σήμερα οι τράπεζες βρίσκονται μπροστά στο πρόβλημα της αποπληρωμής των δανείων από εργαζομένους με αρκετά υποτιμημένους μισθούς. Επίσης, για τις τράπεζες αναδεικνύεται ως ασφυκτικό το γεγονός ότι το ιδιωτικό χρέος φτάνει πλέον το 60%. Και αυτό οφείλεται στην πολιτική που ασκούσαν οι ελληνικές τράπεζες τα προηγούμενα χρόνια. Στηρίχτηκαν στην εμπορική αξία των ακινήτων με αποτέλεσμα να υπερτιμούν το ενέχυρο (κατοικία). Ετσι έδιναν δάνεια που έφταναν ακόμα και το 150% της αξίας του ακινήτου. Με τις σημερινές αξίες των ακινήτων (που πέφτουν διαρκώς) αυτά τα δάνεια δεν καλύπτονται. Το πρόβλημα οξύνεται με τα τελευταία δάνεια που είχαν δοθεί και δεν έχει αρχίσει καν η αποπληρωμή τους.
 
της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ, από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", 28/11/2011
 
πρΟΤΑση


Κόβονται» φοροαπαλλαγές για εξοικονόμηση 6,2 δισ. ετησίως

«Κόβονται» φοροαπαλλαγές για εξοικονόμηση 6,2 δισ. ετησίως

«Για σύμπτωση απόψεων επί της αρχής μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας» έκανε λόγο ο Ευάγγ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το φορολογικό σύστημα
"Η" 28/11

Της Μαρίας Βουργάνα
Νέο κύμα καταργήσεων και περικοπών φοροαπαλλαγών φέρνει το νομοσχέδιο για το φορολογικό σύστημα που θα προωθήσει η σημερινή κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος.

«Το νέο φορολογικό σύστημα θα υπάρξει κατά τη διάρκεια του βίου της
κυβέρνησης αυτής, γιατί ευτυχώς υπάρχει ευρεία σύμπτωση απόψεων επί
της αρχής μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.», ξεκαθάρισε ο υπουργός.


Οδηγός για το μεγαλύτερο «μαχαίρι» στις φορολογικές εκπτώσεις που σχεδιάζεται αποτελεί ο τόμος 545 σελίδων που συνοδεύει τον προϋπολογισμό του 2012, στον οποίο καταγράφονται 876 φοροαπαλλαγές που κοστίζουν πάνω από 6,19 δισ. ευρώ ετησίως.
Παρά τις μεγάλες περικοπές που έγιναν πρόσφατα στις βασικές φοροαπαλλαγές των φυσικών προσώπων (μείωση αφορολογήτου ορίου στις 5.000 ευρώ, μείωση έκπτωσης φόρου για ιατρικά έξοδα, στεγαστικά δάνεια, δίδακτρα, ενοίκια κ.λπ.) που ισχύουν αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2011, η τρόικα θεωρεί ότι ακόμη υπάρχουν πάρα πολλές που προκαλούν σημαντικές απώλειες εσόδων.
«Κόβονται» φοροαπαλλαγές για εξοικονόμηση 6,2 δισ. ετησίως

ΡυθμίσειςΣτο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται μεγάλος αριθμός ρυθμίσεων που προβλέπουν εκπτώσεις δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα επιχειρήσεων, μειώσεις φόρων και αφορολόγητα όρια.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «είναι λίγοι αυτοί που πληρώνουν. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αδικούνται από ένα φορολογικό σύστημα το οποίο μόνο κατ΄ όνομα είναι σύστημα. Είναι μία χύμα, ανοργάνωτη και άχαρη κατάσταση επί δεκαετίες τώρα».
Σ.Σ. Μήπως ξεχνάνε πάντα να αναφέρουν, τις προκαταβολές φόρου που όλοι υφίστανται (μισθωτοί και ελευθ. επαγγελματίες (20%+);; Και τα έχεις προπληρώσει δηλαδή άτοκα και λένε ότι δεν πληρώνεις!!! Τα 'παιδιά΄που θα "φτιάξουν" το φορολογικό, πρώτη φορά ασχολούνται με το θέμα;; (δεν ήξεραν ε;)


Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο για τις νέες περικοπές στις φοροαπαλλαγές προβλέπει:
Κατάργηση των εκπτώσεων φόρου για δαπάνες που αφορούν ιατρικές
επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων,
ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές, τόκους στεγαστικών
δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ. για όσους φορολογούμενους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από ένα όριο.
Κατάργηση εκπτώσεων δαπανών χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα επιχειρήσεων.
Κατάργηση μειώσεων στα καθαρά ποσά γεωργικού εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους.
Κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. Σήμερα, στα νησιά του Αιγαίου -πλην Κρήτης- ισχύουν συντελεστές ΦΠΑ μειωμένοι κατά 30% σε σύγκριση με αυτούς που εφαρμόζονται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δηλαδή ισχύουν συντελεστές 4,5%, 9% και 16%, αντί 6,5%, 13% και 23%.
Περικοπή φοροαπαλλαγών για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Στο στόχαστρο βρίσκονται:
Το αφορολόγητο όριο για γονικές παροχές και για κληρονομιές ή δωρεές περιουσιακών στοιχείων από τους γονείς στα παιδιά και από τον έναν σύζυγο στον άλλο.
Αφορολόγητα όρια για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές πρώτης κατοικίας, τα οποία ανέρχονται σε 200.000 ευρώ εάν πρόκειται για άγαμο και σε 250.000 ευρώ για τον έγγαμο που αποκτά κατοικία και προσαυξάνονται κατά 25.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα και κατά 30.000 ευρώ για καθένα από το τρίτο και τα επόμενα. (θα το ξαναπληρώνει δηλαδή;;!!)
Περικοπή των φοροαπαλλαγών κατά την αγορά Ι.Χ. αυτοκινήτου από τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους. (άμα δεν χωράτε υπάρχουν και τα λεωφορεία..)
Ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για αγρότες, επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κ.λπ.

Στο 1,8 δισ. το κόστος από έκπτωση οικογενειακών δαπανών
Ο συνολικός αριθμός των φοροαπαλλαγών που ίσχυαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 έφθανε τις 876, ενώ το δημοσιονομικό κόστος που προκάλεσαν στον προϋπολογισμό του 2010 άγγιξε τα 6,2 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα:
1,8 δισ. ευρώ κοστίζουν οι εκπτώσεις δαπανών (ασφάλιστρα ζωής,
 δίδακτρα, ενοίκια, εισφορές στον ΟΑΕΕ, ιατρικά έξοδα, τόκοι
στεγαστικών δανείων κ.λπ.) από το εισόδημα ή από τον αναλογούντα
φόρο και οι λοιπές μειώσεις φόρου εισοδήματος (πρόσθετο αφορολόγητο
μισθωτών και συνταξιούχων, μειώσεις φόρου λόγω τέκνων και
παραμεθορίου, ειδικός τρόπος φορολόγησης ναυτικών-ιπταμένων κ.λπ.).
Οκτώ στους δέκα φορολογούμενους κάνουν χρήση των εκπτώσεων
δαπανών από νοσήλια, δίδακτρα, ασφάλιστρα και ενοίκια (α, τους αλήτες !!!).

Σε 82,7 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που χάνει το Δημόσιο από τις φοροαπαλλαγές που ισχύουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (αφαίρεση επιχειρηματικής αμοιβής από τα κέρδη των προσωπικών εταιρειών (θα διπλοφορολογηθούν;;!!) και φορολόγησή της με βάση τη φορολογική κλίμακα, αφορολόγητες εκπτώσεις αναπτυξιακών νόμων κ.λπ.).
Απώλειες εσόδων 104,2 εκατ. ευρώ προκαλούν οι μειώσεις φόρου, εκπτώσεις δαπανών και φορολογικές απαλλαγές για τα κέρδη των νομικών προσώπων (Α.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε., ΕΠΕ, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κ.λπ.).
795,4 εκατ. ευρώ κοστίζουν οι φοροαπαλλαγές για τις κληρονομιές, τις γονικές παροχές, τις δωρεές και τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Μόνο η απαλλαγή της πρώτης κατοικίας κοστίζει στο Δημόσιο 205,19 εκατ. ευρώ. (άρα...;)
Απώλειες εσόδων 454,75 εκατ. ευρώ προκαλούν οι φοροαπαλλαγές και οι μειωμένοι συντελεστές στο ΦΠΑ.
Κόστος 2,83 δισ. ευρώ έχουν στον προϋπολογισμό οι απαλλαγές και οι
μειώσεις επιβαρύνσεων που προβλέπονται στους ειδικούς φόρους
κατανάλωσης των ενεργειακών προϊόντων (πετρελαιοειδών, φυσικού
αερίου, ηλεκτρικού ρεύματος), των καπνικών, των αλκοολούχων και των
λοιπών προϊόντων. (νάτο κι αυτό!!! Μειωμένους φόρους σε πετρέλαιο,
αέριο;;;; ΝΕΙΝ !!!! Χαμηλό ΦΠΑ στο ρεύμα;!!! στο 23% αμέσως !)
Στα 35,86 εκατ. ευρώ ανέρχεται κάθε χρόνο το κόστος από τις απαλλαγές οχημάτων από τα τέλη ταξινόμησης.

Ημερησία 28/11/2011
Όπως καταλαβαίνετε από τις 876 δήθεν φοροαπαλλαγές των 6 δις,
η ουσία βρίσκεται σε ελάχιστες και βασικές για την επιβίωση
εκατομμυρίων ανθρώπων, που αφορούν άνω των 5 δις !!!
Τα άλλα είναι για παραπλάνηση και ξεκάρφωμα...

O Γιωργάκης είπε προχτές στο Spiegel:
"Έχουμε ένα απαρχαιωμένο φορολογικό σύστημα"
και είπαν να μας αλλάξουν τα ...πετρέλαια!
Ευτυχώς βέβαια που συμφωνούν όλοι στην
συγκυβέρνηση ..."ειδικού σκοπού"

Όπως λέμε : "Επιιιί σκοπόν" ....


Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Περικλής" : "Παράσταση στα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής για την μείωση των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία"

 
Ενημέρωση από το Δ.Σ. του Συλλόγου
Στη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. του συλλόγου μας στις 23/11/2011 με τους διευθυντές των σχολείων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μικρή. Ωστόσο, αφού συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα των σχολείων και η δυσλειτουργία των νέων σχολικών επιτροπών των «καλλικρατικών δήμων», αποφασίστηκε στις 23/12/2011 να παραδώσουν οι διευθυντές και οι προϊσταμένες όλους τους φακέλους στους δήμους και να τους καταστήσουν υπεύθυνους για την οικονομική διαχείριση των σχολείων και νηπιαγωγείων. Άλλωστε ο προϋπολογισμός του 2012 σε σχέση με τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων είναι επιεικώς απαράδεκτος! Από 17,2 εκατομμύρια ευρώ που ήταν για τις λειτουργικές δαπάνες της πρωτοβάθμιας το 2011, για το 2012 είναι μόνο 2,9 εκατομμύρια! Η μείωση δεν είναι τεράστια μόνο, είναι απίστευτη!
Επίσης, το Δ.Σ. θα παραστεί στα δημοτικά συμβούλια όλων των δήμων που υπάγονται τα σχολεία-νηπιαγωγεία μας για να τοποθετηθεί και να πιέσει τις δημοτικές αρχές. Θα πρέπει λοιπόν να έρθετε και εσείς στο δημοτικό συμβούλιο της περιοχής σας. Είναι απαραίτητη η παρουσία όλων μας. Μόνο με τις πιέσεις μας και τη δυναμική μας μπορούμε να ανατρέψουμε την υποχρηματοδότηση και τη φτώχεια των σχολείων-νηπιαγωγείων.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. στο οποίο συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

Συζητήθηκε η συμμετοχή μας στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕστις 1 Δεκεμβρίου 2011 για το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, αντιδρώντας στη «μνημονιακή» πολιτική της νέας κυβέρνησης και στο νέο «μνημονιακό» προϋπολογισμό, που επιτείνει τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Τα μεγάλα προβλήματα πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μεγάλων αγώνων και όχι αιτίες αδυναμίας αντίδρασης. Αν η απογοήτευση και η μη συμμετοχή γίνουν κυρίαρχες λογικές, είναι απόλυτα βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλα νέα, ακόμη χειρότερα μέτρα.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Σήμερα πλειοψηφία των εργαζομένων δέχονται μια πρωτοφανή και ανελέητη επίθεση, με πρόσχημα και άλλοθι τη σημερινή κρίση.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας συνεχίζει να δηλώνει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων και στο σωματείο της Χαλυβουργίας, ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής απασχόληση και μείωση των μισθών με τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας και ενάντια στις μαζικές απολύσεις.

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Περικλής», απευθυνόμενο σε όλους τους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., εύχεται να είναι νικηφόρος ο δίκαιος αγώνας σας σύντομα. Ως μια μικρή συμβολή σ’ αυτόν τον δίκαιο αγώνας σας, που είναι και δικός μας αγώνας, ως ένδειξη ειλικρινούς και έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης, ενισχύουμε το ταμείο σας, του Σωματείου Εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., με το ποσό των 150 ευρώ και με την βέβαιη ελπίδα ότι θα συνεχίσετε, θα αντέξετε την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και θα νικήσετε! Θα νικήσουμε! Είμαστε μαζί σας! Όλοι στον αγώνα».

Τα χρήματα θα τα παραδώσουμε τη Δευτέρα 28/11/2011 στις 4:00 μ.μ. στην πύλη της Χαλυβουργίας, μαζί με άλλους συλλόγους Π.Ε. και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία. Για τη συμμετοχή στη δράση αυτή μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Μαρία Κολόζη (τηλ.: 6942496241).

Αποφασίστηκε να συμμετέχουμε στην εκδήλωση της Λαϊκής Συνέλευσης Χαλανδρίου που αφορά το χαράτσι της ΔΕΗ, στις 27/11/2011 στο ΚΕΠ της κεντρικής πλατείας Χαλανδρίου.

Στην τακτική συνέλευση (10/11) είχε αποφασιστεί η δημιουργία επιτροπής αγώνα. Η πρώτη συνάντηση ορίζεται για την Τετάρτη στις 30/11/2011 στις 6:30 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού. Όσες και όσοι έχουν να διαθέσουν λίγο χρόνο για να συζητήσουμε τι «μπορούμε να κάνουμε» για τα προβλήματά μας. Ας σπεύσουμε…


http://syllogosperiklis.gr/
 
πρΟΤΑση - HALANDRI PEDIA
 
πηγή : http://halandripedia.blogspot.com/
 


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *