Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκοςανακοίνωσε την παραίτησή του από μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Κατά την παρέμβασή του στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε:  
«Με αίσθημα ευθύνης και τιμώντας την Αυτοδιοίκηση στην οποία πιστεύω βαθιά, παραιτούμαι σήμερα από μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Οι ιδιαίτερες απαιτήσεις των νέων μου καθηκόντων στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δεν θα μου επιτρέπουν την αφοσίωση που απαιτεί ο θεσμικός ρόλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Πιστεύω ότι με την απόφασή μου αυτή τιμώ και τα προηγούμενα αυτοδιοικητικά και τα νέα απαιτητικά καθήκοντά μου.  
Θα βρίσκομαι πάντα δίπλα στους πολίτες της Περιφέρειας, συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων τους, απ’ όποια θέση κι αν βρεθώ.  Τους ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη που μου έδωσαν στις Περιφερειακές εκλογές. Ευχαριστώ επίσης τους – πρωτίστως φίλους- συνεργάτες μου στην Περιφέρεια γι αυτό το ωραίο αυτοδιοικητικό ταξίδι. Αποχωρώ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πλουσιότερος σε γνώση και εμπειρία.
Είμαι βέβαιος ότι η παράταξη «180 Μοίρες, Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο!», στην οποία παραμένω, θα εκπροσωπηθεί επάξια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής από Περιφερειακό της Σύμβουλο που θα αναδειχθεί, το αμέσως προσεχές διάστημα, με δημοκρατική διαβούλευση και διαδικασία. Η πορεία μας συνεχίζεται».   

Σημαντική ανακοίνωση προς καταναλωτές ΔΕΗ του Δήμου Χαλανδρίου (14/1/2016)

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Σε συνέχεια  προηγούμενης ανακοίνωσής μας, σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν πληροφόρησης μας από την  ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιηθεί αντιλογισμός του ποσού της λανθασμένης χρέωσης του  συντελεστή Δημοτικού φόρου (ΦΗΧ) στον επόμενο λογαριασμό.                                                         
 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ - ΔΡΟΥΜΕ - ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50% ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΓΗ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ

 ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!!!

Δείτε τι προκαλεί η πολιτική της μη διεκδίκησης της απαλλοτρίωσης της Ελ. Πεντέλης από το ελληνικό δημόσιο για ΟΛΟΥΣ τους ιδιοκτήτες του ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ:

Ας δούμε πρώτα την καταγεγραμμένη κατάσταση:

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ - ΖΩΝΗ ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
 (κατά προσέγγιση και με βάση την τεχνική ανάλυση της πρώτης φάσης ανάρτησης)

Οικόπεδα μέχρι 250 τ.μ. .........................  487          το 32,2 % των ιδιοκτησιών
Οικόπεδα  250 - 500 τ.μ. ........................ 592           το 39,1 % των ιδιοκτησιών
Οικόπεδα  500 - 1000 τ.μ. ....................... 255          το 16,8 % των ιδιοκτησιών
 Οικόπεδα  1000 - 2000 τ.μ. .................... 105          το  6,9%
 Οικόπεδα  2000 - 4000 τ.μ. .................... 42             2,8%
 Οικόπεδα πάνω από 4000 τ.μ. ............... 21              1,4

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ" ΤΗΣ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 

ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ 71% ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ - που είναι οι μικροϊδιοκτήτες με οικόπεδα κάτω από 500 τ.μ. - ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΓΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50% της προβλεπόμενης.

Από συντελεστή 10% σχεδιάζουν να τους πάνε στο 15%. 
Μιλάμε 50% αύξηση στην εισφορά για τα οικόπεδα μέχρι 500 τ.μ.

Και για τις μεγαλύτερες ιδιοκτησίες όμως θα γίνουν αυξήσεις:
Για τα τμήματα ιδιοκτησιών πάνω από τα 500 μέτρα οι αυξήσεις που σχεδιάζει ο δήμος είναι:
Για τμήματα ιδιοκτησίας από 500 έως 1000 ........  από 20% στο 25% (αύξηση 25%)
Για τμήματα ιδιοκτησίας από 1000 έως 2000 ........ από 30% στο 35% (αύξηση 17%)
Για τμήματα ιδιοκτησίας από 2000 έως 10000 ....... από 40% στο 45% (αύξηση 13%)

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΝ "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ" ΤΗΣ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;
ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΟΧΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ "ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΤΑΞΗΣ" ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ.

ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ  ΘΑ ΠΛΗΡΩΣουνΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

Και το κακό είναι ότι αυτά που κάνουν δεν τα κάνουν από λάθος.
Δεν είναι εγκλήματα εξ αμελείας ή παραλήψεως.
ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ, ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ κατά την τέλεσή του.

Κοίτα τι σου έχω σήμερα λοιπόν για να καταλάβεις τι κάνουν:

Στην τεχνική υπηρεσία ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ότι η μελέτη ένταξης αυτή, είναι ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΉ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΓΗΣ.

ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, την ώρα που μοιράζουν ΤΣΑΜΠΑ λεφτά στους μελετητές.

Τους μελετητές ΠΟΥ - βεβαίως - ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΙΑΖΕΙ.
Κάθε ανάρτηση είναι και άλλα λεφτά γι΄αυτούς. 

"Βλακείες θέτε να ζωγραφίσουμε στον χάρτη; Βλακείες θα ζωγραφίσουμε αρκεί να πληρώσετε"
 Δεν τους κακίζω αναγνώστη μου (πολύ).
Και εμένα αν έρθεις στο μαγαζί και μου παραγγείλεις πανώ, ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΤΥΠΩΣΩ, δεν θα σε ρωτήσω πού και πώς στο διάολο θα τα κρεμάσεις νόμιμα στον δρόμο, έτσι δεν είναι;
(αν με ρωτήσεις βέβαια θα σου πω ότι είναι παράνομο να τα βάλεις τα πανώ στην κολώνα και αν σε πιάσουν θα φας πρόστιμα, δεν θα σε παραπλανήσω, όπως κάνει ο φίλος μου ο Νίκος ο Ιωνάς τώρα, που ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ για να κάνει τις δουλειές.)

Τι σημαίνει αυτό το "ελλειμματικό ισοζύγιο γης"  λοιπόν στα ελληνικά;
Ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ αυτή η μελέτη με βάση της κείμενες διατάξεις, αφού η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία εισφορά σε γη που θα καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες δεν επαρκεί για να καλύψει τις ρυμοτομούμενες ιδιοκτησίες ....

ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;

ΝΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ!!!

Με έγγραφο του ΥΠΑΠΕ προς την τεχνική υπηρεσία που είχε ρωτήσει:Στο έγγραφο λοιπόν αναφέρονται τα ποσοστά σε εισφορά σε γη που σύμφωνα με το νόμο καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες των εντασσόμενων στο σχέδιο ιδιοκτησιών, όταν η μελέτη είναι σωστή και δεν βασίζεται σε εμμονές και ιδεοληψίες, όπως αυτή που εκπονήθηκε με την ψευτοκατάργηση της Ελ. Πεντέλης και την αποδοχή από τον δήμο της άρσης της υποχρέωσης αποζημίωσης της ζώνης από το κράτος.
Από 10% για τις μικρές ιδιοκτησίες μέχρι 50% για τις μεγάλες.


Όμως, λέει το ΥΠΑΠΕ .... "στην περίπτωση που στην εκπόνηση της μελέτης οι υπολογιζόμενες εισφορές ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝΚΑΙ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ -  με αυτά τα ποσοστά εισφοράς -  ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ τότε η εισφορά σε γη αυξάνεται αυτομάτως.

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΟ - ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ αφού η αύξηση σε εισφορά δεν είναι αναλογική (10% αύξηση στο προβλεπόμενο ποσοστό - οπότε το 10% της μικρής ιδιοκτησία θα γινόταν 11 και το 50% της μεγάλης ιδιοκτησίας θα γινόταν 55% - αλλά με ενιαίο ποσοστό καπέλο ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ, κάτι που βέβαια ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΣΙΑ.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ.
Και έχουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ.

Και καλούμε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ που δεν ενέδωσαν στον λαϊκισμό να ψηφίσουν την ψευτοκατάργηση της Ελ. Πεντέλης (Παρατάξεις Κουράση και Θωμά) να αντισταθούν μαζί μας, να συνταχθούν, να μπουν μπροστά αν θέλουν, δεν μας νιάζει,  άσχετα με όσες άλλες διαφορές πολιτικής έχουμε - που έχουμε για να αποτρέψουμε αυτό το μεγάλο ΑΙΣΧΟΣ, αυτή την μεγάλη εξαπάτηση, την επικίνδυνη αυτή πολιτική για τους συμπολίτες μας.

ΤΟ 20% ΤΩΝ "ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΙΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΖΈΨΑΝΕ ΔΗΜΟΣ & ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΈΝΑΜε δελτίο τύπου με το οποίο προσπεθεί να "απαντήσει" σε όσα έχουμε γράψει για τα εγκαταλλειμένα οχήματα ο δήμος .... ΜΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ.

Διότι μας δίνει το στατιστικό στοιχείο ότι σε έναν μήνα μάζεψαν 31 συνολικά  οχήματα από τα οποία τα 5 αναγκάστηκαν, αφού ταλαιπώρησαν τους ιδιοκτήτες τους να τα γυρίσουν πίσω.

Στα 26 λοιπόν οχήματα η εταιρία πήρε .... 20% καπέλο.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ "ΑΣΤΟΧΙΑΣ" - ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.

Που επιμένοντας στην χυδαία εισπρακτική λογική του ομιλεί για 3500 ευρώ έσοδα.
ΖΗΤΩ!

Θυμίζουμε ότι για να πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες τους τα 5 αυτοκίνητα πρέπει να έδωσαν κανένα 100ρικο ο καθένας στην εταιρία ενώ έφεραν στην Οικονομική Επιτροπή για έγκριση αμοιβές δικηγόρων κανένα 1000ρικο για να γνωμοδοτήσουν αν θα δώσουν πίσω τα αυτοκίνητα που ζήταγαν οι ιδιοκτήτες τους.

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑΜΕΙΟ: Η ετιαρία πήρε 26 οχήματα καιστον δήμο έμεινε - δεν έμεινε ένα χιλιάρικο.

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ!!!!
15χρονος θα έβλεπε ότι κάτι δεν πάει καλά με το θέμα και θα κοίταγε να το διορθώσει, δεν θα κοκορευόταν και από πάνω.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων  εντός των ορίων του Δήμου, ξεκίνησε στις 13 Αυγούστου 2015  με την συνεργαζόμενη εταιρεία ΟΙΚ.ΑΝ.Ο  και συνεχίζεται.

Από 1 Νοεμβρίου 2015 έως και 30 Νοεμβρίου 2015 είχαν περισυλλεγεί  31 οχήματα. Από αυτά τα 5 αναζητήθηκαν  από τους ιδιοκτήτες τους  για επιστροφή, επομένως 26 οχήματα  οδηγήθηκαν τελικά προς ανακύκλωση, απελευθερώθηκαν 26 θέσεις στάθμευσης και απέφεραν έσοδα στο Δήμο ύψους 3.871,64 €, τα οποία και κατατέθηκαν στο ταμείο του Δήμου από την συνεργαζόμενη εταιρεία.

Από τη Δ/νση Διαχείρισης Απορριμμάτων & Ανακύκλωσης

«Δίδακτρα» στα δημόσια σχολεία πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριαναταφύλλης

 
Ο .... ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ!
 Αθήνα
Θύελλα αντιδράσεων και δυσφορία στην κυβέρνηση προκάλεσε πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για επιβολή «διδάκτρων» στα δημόσια σχολεία, στο πλαίσιο πρότασής του για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο βουλευτής, με άρθρο του στην Αυγή, πρότεινε την καταβολη ενός ποσού που αντιστοιχεί κατά μέσο όριο σε 600 ευρώ τον χρόνο ανά μαθητή/οικογένεια με σκοπό, όπως αναφέρει, «οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους».

Με αυτό τον τρόπο θα καλύπτονται, σύμφωνα με τη πρόταση, οι μισθοί των εκπαιδευτικών που θα αναλαμβάνουν την πρόσθετη εκπαιδευτική στήριξη των μαθητών και θα περισσεύουν χρήματα που θα αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.ά.

«Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ.» αναφέρει.

«Προσωπικές απόψεις»

Απάντηση έδωσε, με ανάρτησή της στο twitter, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου τονίζοντας ότι βασική δέσμευση της Αριστεράς είναι η διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

 in.gr