Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Αθήνα, 31/01/2017

Φίλες και φίλοι,
Καλή χρονιά!

Εύχομαι, επίσης, για τον καινούργιο χρόνο, κουράγιο αλλά και αισιοδοξία σε όλες και όλους σας, παλιούς και νεότερους φίλους και γνωστούς μου.

Στην πρώτη αυτή, στις αρχές του νέου έτους επικοινωνία μας, δε θα περιοριστώ στις ειλικρινείς, όπως πάντα, ευχές μου.

Αντιθέτως, διακινδυνεύοντας να μην σας είμαι ευχάριστος, προτίμησα να σας είμαι χρήσιμος κάνοντας το καθήκον μου και ζητώντας ταυτοχρόνως την κατανόησή σας. Έτσι, με την ίδια ειλικρίνεια και την ευθύτητα που πιστεύω ότι μου αναγνωρίζουν όλοι, όσοι γνωρίζουν τη συνεπή και ξεκάθαρη πορεία μου, ως πολιτικού, επί τόσα χρόνια, θα σας παρακαλέσω να προβληματιστείτε, ως πολίτες σκεπτόμενοι και υπεύθυνοι, πάνω σε όσα οφείλω να θέσω υπόψη σας στη συνέχεια.

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου, σε δύο έργα στα Βριλήσσια


Την πρόοδο των εργασιών δύο έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στα Βριλήσσια και βαίνουν προς ολοκλήρωση, επιθεώρησε σήμερα, 1/2/2017, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος συνοδευόμενος από το Δήμαρχο της πόλης Ξενοφώντα Μανιατογιάννη. Η πρώτη αυτοψία έγινε στο αντιπλημμυρικό έργο των οδών Ροδόπης και Μαινάλου και η δεύτερη στον βιοκλιματικό παιδικό σταθμό επί της οδού Διός, στο Πάτημα Βριλησσίων.

Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα που προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το Πάσχα, επισήμανε ο Γιώργος Καραμέρος, υπογραμμίζοντας την άψογη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας. Με την κατασκευή των αγωγών ομβρίων στις οδούς Μαινάλου και Ροδόπης, σημείωσε, θα εξαλειφθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, που παρατηρούνται στην περιοχή σε κάθε έντονη βροχόπτωση, ενώ η αποπεράτωση του πρότυπου παιδικού σταθμού θα δώσει τη δυνατότητα φιλοξενίας 60 παιδιών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καραμέρος γνωστοποίησε ότι πριν το Πάσχα προβλέπεται να ξεκινήσει ένα ακόμα μεγάλο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία των Βριλησσίων, ύψους 4.000.000€. Πρόκειται για παρέμβαση σε μήκος σχεδόν 4 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει κατασκευή αγωγών ομβρίων σε περιοχές του κεντρικού ιστού της πόλης, καθώς και την κατασκευή κεντρικού αγωγού ομβρίων στα Άνω Βριλήσσια, βορείως της Λεωφόρου Αναπαύσεως.

Mεγάλη συμμετοχή, ενθουσιασμός, κέφι και πολύ μουσική στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου "ΑΡΓΩ"

 
 Mεγάλη συμμετοχή, ενθουσιασμός, κέφι και πολύ μουσική στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου "ΑΡΓΩ"

Με μεγάλη συμμετοχή, ενθουσιασμό, κέφι και πολύ μουσική, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ".

Στην εκδήλωση εκτός από τις φίλες και τους φίλους του Συλλόγου που κατέκλυσαν την αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Χαλανδρίου, παρευρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι άλλων συλλόγων κ.ά.

Ιδιαίτερη χαρά έδωσαν τα προσφυγόπουλα από τη Συρία που παρακολούθησαν την εκδήλωση και αγκαλιάστηκαν από όλους με ένα ζεστό χειροκρότημα.

Μετά την κοπή της πίτας και στα πλαίσια της στήριξης και προβολής από τον Σύλλογο "ΑΡΓΩ" της νεανικής ερασιτεχνικής δημιουργίας, ακολούθησε συναυλία από ορχήστρα που έχει δημιουργηθεί κυρίως από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, οι οποίοι μέσα από ένα ταξίδι στην ελληνική μουσική ξεσήκωσαν τους προσκεκλημένους, τραγουδώντας όλοι μαζί με κέφι σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου και πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Γιώργος Κουράσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Θωμάς Βαρδουλάκης, κ. Γιώργος Λιερός, κα Σούλα Μάζη, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής κα Σοφία Κορωναίου, από την Ένωση Γονέων Χαλανδρίου η πρόεδρος κα Σταυρούλα Πετράκου και ο κ. Δημήτρης Βασιλάκης, ο κ. Αθανάσιος Υφαντόπουλος γραμματέας Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου, ο κ. Νίκος Κομπότης μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ρεματιάς, οι κυρίες Μπονίκου και Γιαννακοπούλου από την Περιηγητική Ένωση και πολλοί άλλοι.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ο Σκακιστικός όμιλος Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Σύλλογο γονέων του 2ου δημοτικού, διοργανώνουν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 δημοτικό ατομικό μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι από το οποίο θα προκριθούν οι μαθητές στο τελικό πρωτάθλημα Αττικής. Οι αγώνες θα γίνουν στο 2ο δημοτικό Χαλανδρίου, Φιλ. Λίτσα & Σεβαστής Καλλισπέρη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων του Χαλανδρίου, καθώς και οι μαθητές από οποιοδήποτε σχολείο, που προπονούνται στον Σκακιστικό όμιλο Χαλανδρίου. Οι αγώνες θα γίνουν σε εννέα ομίλους (ένας όμιλος ανά τάξη). Το σύστημα των αγώνων θα είναι ελβετικό 7 γύρων ανάλογα με τις συμμετοχές.

Ώρα προσέλευσης και επιβεβαίωση συμμετοχής: 9:30 – 10:00. Έναρξη αγώνων: 10:15. Τελετή Απονομής: 14:00 (εκτιμώμενη ώρα)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις θα γίνονται μέχρι Παρασκευή 03/02/2017 και ώρα 22:00 στο email: sohalandriou@gmail.com

Στη δήλωση θα αναγράφεται: ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΤΑΞΗ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αν υπάρχουν θέσεις θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα των αγώνων.

Θα δοθούν μετάλλια στους 3 πρώτους. Αν ένα κορίτσι είναι στην τριάδα παίρνει μόνο το μετάλλιο του πρώτου κοριτσιού.

Βάσει της Γενικής Προκήρυξης Ατομικών Πρωταθλημάτων Μαθητών-Μαθητριών Αττικής 2017, όπως αυτή δημοσιεύτηκε από την ΕΣΣΝΑ θα προκριθεί το 20% του συνολικού πλήθους των συμμετεχόντων κάθε Δημοτικού Ατομικού Πρωταθλήματος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:Κοτρότσος Βασίλης: 6976956267, Γεωργιάδης Γιώργος: 6973344004, Δευτεραίος Παύλος: 6949344724, www.essnachess.gr, www.halandrichess,gr

Η «Μαρξιστική» αγυρτεία του Χρήστου Κεφαλή, ο Άσαντ και ο «αριστερός» φασισμός

 
Παγκοσμιοποιητική «Αριστερά» και λαϊκά εργατικά στρώματα

Ένα άθλιο φαινόμενο που αναπτύσσεται δραματικά τελευταία μετά την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού κινήματος ενάντια στην παγκοσμιοποίηση είναι ότι η παγκοσμιοποιητική «Αριστερά», είτε κυβερνά (όπως στο Ελληνικό προτεκτοράτο της Υπερεθνικής ελίτ) είτε όχι, συντάσσεται απόλυτα με τις ντόπιες ελίτ που λειτουργούν σαν τα όργανα της Υπερεθνικής ελίτ (Υ/Ε), η οποία διαχειρίζεται την Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Δηλαδή, η «Αριστερά» που παίρνει δεδομένη την παγκοσμιοποίηση και τους θεσμούς της (ΕΕ στην Ευρώπη, NAFTA στην Αμερική, ΔΝΤ και ΠΟΕ κλπ.) –που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία της Αριστεράς, αφού σε αυτήν ανήκει και τμήμα τουλάχιστον της Μαρξιστικής Αριστεράς–απαρνιέται κατάφωρα τα εργατικά στρώματα που ήταν η παραδοσιακή πολιτική και εκλογική πελατεία της. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι στο κίνημα αυτό κατά της παγκοσμιοποίησης πρωτοστατούν τα εργατικά λαϊκά στρώματα, τα κύρια θύματα της. Η αναπόφευκτη συνέπεια είναι η μαζική μετακόμιση της εργατικής τάξης από τα κόμματα αυτά (σοσιαλδημοκρατικά και εργατικά κόμματα ή κόμματα της ριζοσπαστικής «αριστεράς», όπως η «πρώτη φορά Αριστερά» των πολιτικών απατεώνων του ΣΥΡΙΖΑ) προς άλλα κόμματα και κινήματα και κυρίως προς το ανερχόμενο παντού νεο-εθνικιστικό κίνημα.

Και όπου μεν υπήρχε παραδοσιακά μια ισχυρή Αριστερά, όπως στη Γαλλία, τα λαϊκά εργατικά στρώματα στράφηκαν προς κόμματα του ανερχόμενου νεο-εθνικιστικού κινήματος που έχουν και προοδευτικό κοινωνικό πρόγραμμα, όπως το Eθνικό Μέτωπο της Λε Πεν, που έχει υιοθετήσει σχεδόν όλη την παραδοσιακή ατζέντα της Αριστεράς, την οποία η τελευταία έχει εγκαταλείψει με την πλήρη ενσωμάτωσή της στη ΝΔΤ. Δηλαδή την ατζέντα που περιλαμβάνει όχι μόνο μια γνήσια εναντίωση στις «4 ελευθερίες» –της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίου, αγαθών, υπηρεσιών και εργασίας– αλλά και πολιτικές πλήρους απασχόλησης, ευρέων κρατικοποιήσεων και, προπαντός, πολιτικές ενάντια στους εγκληματικούς πολέμους της Υ/Ε στο Ιράκ, Λιβύη και Συρία που υπόσχεται ν’ αντικαταστήσει με πολιτικές μη επέμβασης σε άλλα κράτη και ειρηνικών σχέσεων με τη Ρωσία, την Κίνα κλπ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩhttp://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2017/01/31/i-marxistiki-agirtia-tou-chr-kefali-o-asant-ke-o-aristeros-fasismos/

Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία - ΜΕΚΕΑ
31/01/2017

Πρώτη νίκη και βαθιά βαθμολογική ανάσα στον 3ο γύρο της Α΄ Τοπικής για τον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων!!!Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός
& Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων
«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑΘέμα: Πρώτη νίκη και βαθιά βαθμολογική ανάσα στον 3ο γύρο της Α΄ Τοπικής για τον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων!!!

Για να δείτε το δελτίο τύπου και φωτογραφίες από τους αγώνες επιλέξτε παρακάτω:

Πρώτη νίκη και βαθιά βαθμολογική ανάσα στον 3ο γύρο της Α΄ Τοπικής για τον ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων!!!