Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ: Ξέρεις όμως τι σημαίνει το “Α μπε μπα μπλομ του κίθε μπλομ”;;
«Ά μπε, μπα μπλόν, του κείθε μπλόν, ά μπε μπα μπλόν του κείθε μπλόν, μπλήν-μπλόν.»
Τι σημαίνουν αυτά;; Μα , τι άλλο, ακαταλαβίστικες παιδικές κουταμάρες, θα ειπεί κάποιος.
Όμως δεν είναι έτσι.

Η όλη. στιχομυθία, προήρχετο από παιδικό παιχνίδι που έπαιζαν οι Αθηναίοι Παίδες και όχι μόνο..
 
Τι έλεγαν λοιπόν οι αντιπαρατιθέμενες παιδικές ομάδες, που τόσον παραφράσθηκε από τους μεταγενέστερους;;

Ιδού η απόδοση:

«Απεμπολών, του κείθεν εμβολών !!!…» (επαλαμβανόμενα με ρυθμό, εναλλάξ από την δείθεν επιτιθέμενη ομάδα)

Τι σήμαιναν ταύτα;; Μα..απλά ελληνικά είναι! « Σε απεμπολώ, σε απωθώ, σε σπρώχνω, πέραν (εκείθεν) εμβολών σε (βλ. έμβολο) με το δόρυ μου, με το ακόντιο μου!

ΠΗΓΗ : http://dreamfm.gr/

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΧ

http://2.bp.blogspot.com/-6B8WR59bokc/VXPxl0vgUVI/AAAAAAAAWcM/MmsfhLhpTS4/s1600/%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%25A7.jpg
Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 – 14:00, στα πλαίσια προώθησης των δραστηριοτήτων του στην πόλη μας, θα τοποθετήσει δύο τραπέζια με σκακιέρες στον πεζόδρομο, πλησίον της γωνίας Χαϊμαντά και Πλάτωνος. Αθλητές του ΣΟΧ θα παίζουν παρτίδες γρήγορου σκακιού (Μπλιτς), και θα καλούνται να συμμετέχουν όσοι από τους δημότες – περαστικούς επιθυμούν.
Θα χαρούμε, εάν παρευρεθείτε και συμμετέχετε στην εκδήλωσή μας.

Εκ μέρους του Σ.Ο.ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Γιώργος Γεωργιάδης

Προς την ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ, Ενταύθα

 
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ
 
Mέσω της σελίδας σας θα ήθελα να διατυπώσω μιαν απορία:

Αδέλφια ανθρωποειδή 


Αλήθεια πιστεύετε ότι εμείς οι χιμπατζήδες υστερούμε σε νοημοσύνη και ικανότητες, τόσο πολύ ώστε να τοποθετείτε δύο ! εκπρόσωπους!!! των λεγομένων «87» (μετρήθηκαν;;) στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΛΑΕ (Πορτάλιου –‘Ελεος!!_ και Αντώνης), ΠΡΩΤΟΞΑΔΕΛΦΑ (για να μην πούμε Σιαμαία, λόγω του ότι παραμένουμε ευγενικοί), στον ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ της Τασίας, την οποία ο Τσίπρας έβαλε ΤΕΤΑΡΤΗ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ!!!;;; 


Γαμώ τον πρωτόγονο παλαιολιθικό (δήθεν) «κομουνισμό» σας.


Απόφαση βόμβα για τον Υμηττό από το Ευρωδικαστήριο - Έπεσε το Π.Δ. Προστασίας του Υμηττού!!!


Στην ακύρωση του προεδρικού διατάγματος προστασίας του Υμηττού οδηγεί απόφαση-βόμβα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ). Σύμφωνα με το σκεπτικό, ο καταργηθείς πλέον Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) θα έπρεπε πριν από τη σύνταξη του ΠΔ 187/2011 να έχει προχωρήσει σε εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων.  

Με την ακύρωση του ΠΔ ανοίγει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων οικισμών στον Υμηττό. Πάντως, όπως αναφέρει στο «Βήμα» ο συνταγματολόγος - δικηγόρος κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εκπροσωπούσε δήμους και πολίτες κατά του ΠΔ για τον Υμηττό στο ΣτΕ, η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου αποτελεί «σημαντική εξέλιξη γιατί χιλιάδες ιδιοκτησίες που είχαν τεθεί σε ομηρία τώρα αποδεσμεύονται και δίνεται η ευκαιρία στη Διοίκηση να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό χρήσεων γης με πιο έλλογη και πραγματιστική κρίση».

Την υπόθεση είχε παραπέμψει στο Ευρωδικαστήριο το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Ενάντια στο διάταγμα προστασίας του όρους είχαν προσφύγει επτά δήμοι (Κρωπίας, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Παπάγου - Χολαργού, Ηλιούπολης, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Παιανίας - Γλυκών Νερών και Γλυφάδας), οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση των αυστηρότερων όρων προστασίας -περιορισμό των χρήσεων γης- που θεσπίστηκαν για την ανάσχεση της δόμησης στον Υμηττό.

Τι είχε αποφασίσει το ΣτΕ

Το ΣτΕ εκδικάζοντας την προσφυγή του δήμου Κρωπίας Αττικής -είχε προσφύγει κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και είχε υποβάλει αίτημα ακυρώσεως του ΠΔ 187/2011- αποφάσισε να αποστείλει προδικαστικά ερωτήματα στο Ευρωδικαστήριο. Έως την έκδοση της οριστικής απόφασης είχε αναβληθεί και η εξέταση των υπολοίπων προσφυγών.

ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

του Αθ.. Μακρή
Με την ελπίδα ότι με σκληρή δουλειά και θέληση μπορούμε να αλλάξουμε πορεία και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των παιδιών μας.

Στην συνεδρίαση της χθεσινής σχολικής επιτροπής Α΄ εκπαίδευσης συζητήθηκαν τα προβλήματα των δημοτικών και νηπιαγωγείων με έμφαση στα προβλήματα του 7 -10ου δημοτικού – 6-7-9ου νηπιαγωγείου. ( κάλυψη ανταλλακτικών δικτύου νερού – χρηματική κάλυψη της διαρροής…επισκευή της καθίζησης )

Μετά από αίτημα μου στην υποδιευθύντρια για σχολικό τροχονόμο πριν λίγες μέρες, το 7 -10ο έστειλε με την σειρά του το αίτημα στην σχολική επιτροπή , η οποία το αποδέχτηκε. Επιτελούς το μεγαλύτερο συγκρότημα του Δήμου θα έχει τον τόσο χρήσιμο αν όχι απαραίτητο σχολικό τροχονόμο. Είναι ξεκάθαρα μια τεράστια αναβάθμιση στην ασφάλεια των παιδιών!!!

Επίσης κατέθεσα πρόταση για διόρθωση του τρόπου επιχορήγησης προς τα σχολεία – τα προβλήματα του τωρινού τύπου στερούν χρήματα από τα μεγαλύτερα σχολεία πχ τα δημοτικά σχολεία του Κάτω Χαλανδρίου λαμβάνουν σήμερα λιγότερα χρήματα απ‘ ότι θα έπρεπε  - η διαφορά αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το 40%  Η επιτροπή αποφάσισε να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις και θα στείλω τον μαθηματικό τύπο στα μέλη της επιτροπής ώστε το θέμα να κλείσει την επόμενη συνεδρίαση.

Ναι, ελπίδα υπάρχει αρκεί να αναδείξουμε τα προβλήματα αντικειμενικά, να καταθέτουμε τεκμηριωμένες προτάσεις  και βεβαίως να επιμένουμε ώστε αργά  αλλά σταθερά να υπάρχει βελτίωση και αλλαγή πορείας προς ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους !!!

Αθανάσιος Μακρής  
 

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ (ΚΑΙ ΚΑΤΙ) ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ! ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ - ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Ο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ

 ΖΗΤΑΕΙ "ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!!!!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.
Αλλά οι άλλοι δήμοι ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ που θέλει ανοικτούς τους παιδικούς σταθμούς και όχι κλειστούς για να τους δώσει στην ΚΟΙΝΣΕΠ.
 Και λειτουργούν ΗΔΗ τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς από την αρχή Σεπτεμβρίου με τα παιδιά ΕΚΤΟΣ ΕΣΠΑ.

Πριν σας κράξουμε πήραμε τηλέφωνα σε τέσσερεις γύρω δήμους - ΑΓΙΑ, ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΕΝΤΕΛΗ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ!

ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!!!

ΠΑΤΑΙΤΗΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ! 
Στους εργαζόμενους γονείς ποιος θα δείξει κατανόηση Αντιδήμαρχε;;

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ

Η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΟΥΡΤΕΣΗ. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ  ΘΕΡΕΣΤΟΥ" ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΥΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ...."ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ

Ζητούμε σαν Δήμος Χαλανδρίου την κατανόηση των εργαζόμενων οικογενειών για την καθυστέρηση στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς . Δυστυχώς οι λόγοι για αυτή την καθυστέρηση δεν οφείλονται στον Δήμο Χαλανδρίου.

Μετά από πολυήμερες επαφές με την ΕΕΤΑΑ  - διαχειρίστρια του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» μας κατέστη σαφές ότι οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων μητέρων του προγράμματος  ΔΕΝ θα περιέχουν ονόματα αλλά θα είναι προσβάσιμοί με βάση στοιχεία των αιτούντων.

Με αυτό το δεδομένο που αποκλείει κάθε εναλλακτική διαχείριση  και που ισχύει για κάθε Δήμο η τελική επιλογή των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς μπορεί να προκύψει μετά την ανάρτηση των τελικών πινάκων ωφελούμενών μητέρων που θα αναρτήσει η ΕΕΤΑΑ το βράδυ της Κυριακής 13/9/2015.

Με βάση αυτά τα δεδομένα την Δευτέρα 14/9/2015 θα συνεδριάσει η επιτροπή αξιολόγησης αιτήσεων εγγραφών του Δήμου προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα υπόλοιπα παιδιά που θα εγγραφούν στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.
 


                                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
                                                                                  ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
                                                               
                                                                            ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ
                                                                    Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας –
                                                                             Προσχολικής Αγωγής  -
                                                                  Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής   

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Χαιρετισμός για την νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς,

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει . Μια χρονιά που φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες αγωνίες, αλλά και νέες ελπίδες για όλους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις αίθουσες με όνειρα και διάθεση να κάνουν τη σχολική ζωή πηγή αληθινής γνώσης και δημιουργικότητας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με παρόντα όλα τα προβλήματα του χθες.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα βρεθούν αντιμέτωποι με εκρηκτικά προβλήματα, που απαξιώνουν τον εκπαιδευτικό και στραγγαλίζουν την διάθεση για μόρφωση.

Τα σχολικά κτήρια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της σχολικής κοινότητας, παρουσιάζουν τεράστια προβλήματα και παραμένουν χώροι «ψυχροί», αντιλειτουργικοι και αφιλόξενοι για την καλλιέργεια της έμπνευσης, της δημιουργίας και της μάθησης.

Σαν κοινωνία βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις που θα καθορίσουν το μέλλον των παιδιών μας.

Ενώ όλοι αναγνωρίζουμε ότι ο χώρος της Παιδείας πρέπει να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα για όλους μας, να γίνει η βάση για την ευρύτερη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, το υπόδειγμα για μια κοινωνία που θα μας βγάλει από το τέλμα, πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζουν τον εκπαιδευτικό και τον χώρο της παιδείας , ως «αναγκαία» παρουσία και ενασχόληση.

Σαν Δημοτική Παράταξη θέλουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο, ανοικτό στην κοινωνία, ανοικτό στη γνώση, την καινοτομία, την έμπνευση και τη δημιουργία, με χώρους σύγχρονους, λειτουργικούς, με περισσότερο πράσινο και φιλόξενες αυλές.

Ένα σχολείο που θα δουλεύει πάνω στο ανήσυχο νεανικό πνεύμα και θα δίνει τη δυνατότητα της καλλιέργειας των πολλών ταλέντων και δεξιοτήτων της νέας γενιάς.

Ένα σχολείο για το οποίο η Τ.Α. και η Πολιτεία θα φροντίζουν να είναι απαλλαγμένο από όλα όσα βαραίνουν το έργο των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Με αυτές τις σκέψεις θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, με δύναμη, πίστη και υπομονή για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Στο διευθυντικό και διδακτικό δυναμικό των σχολείων του Δήμου μας, αλλά και όλων των σχολείων, ευχόμαστε να έχουν δύναμη και να επιτύχουν στον εκπαιδευτικό και δημιουργικό τους ρόλο.

Πιστεύουμε και αισιοδοξούμε ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας, η εκπαίδευση θα συνεχίσει να αποτελεί την πυξίδα που θα μας οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον.


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Γιώργος Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος – επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης « μια πόλη για να ζεις, ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας».

ΟΥΤΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ - ΜΠΑΝΑΝΙΑ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΣΤΑΝ ... ΟΥΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ!

 Είχαμε και τα κλείσαμε μαζί με την ΔΕΠΑΧ και το ΟΝΑ!!!!

Θα τα ξανακάνουμε άραγε;

Ξεκίνησαν τα μαθήματα ζωγραφικής στον Δήμο Κηφισιάς 

Ξεκίνησαν τα μαθήματα ζωγραφικής του εργαστηρίου Ζωγραφικής Παιδιών και Εφήβων του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.
Στα παιδιά, μέσω των μαθημάτων δίνεται η ευκαιρία να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους και να αναπτύξουν τη δημιουργική τους φαντασία.
Τα μαθήματα διεξάγονται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 68 (πάρκο Α. Στουδίτη), με καθηγήτρια τη ζωγράφο – εκπαιδευτικό Τέχνης Φρόσω Μαλέα.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΙΠ ΧΟΠ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΧΟΙΜΑ και ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ 07Συναυλία hip-hop
με τους Ψυχόδραμα 07 & Στίχοιμα

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Η επανάληψη μιας συνάντησης που την περίμεναν πολλοίΣτο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015 του Δήμου Χαλανδρίου υποδεχόμαστε δύο συγκροτήματα, το Στίχοιμα και Ψυχόδραμα 07, σε μία μεγάλη ανοιχτή συναυλία, με νέα τραγούδια στις αποσκευές τους.
Ψυχόδραμα 07
Το όνομά τους δηλώνει αυτό που πραγματικά κάνουν στα τραγούδια και τις συναυλίες τους. Κάθε στίχος των Ψυχόδραμα 07 είναι κομμάτι της πραγματικής τους ζωής. Μιας ζωής γεμάτης μάχες στα αστικά οδοστρώματα, μιας πόλης που θέλει να καταπιεί κάθε ελεύθερη μορφή έκφρασης. Μοναδικός σύμμαχος ο κόσμος που τους αγαπάει και τους στηρίζει από τα πρώτα κιόλας live τους.
Οι Στίχοιμα…
Είναι ο Βαλάντης (γνωστός και ως Xplicit) και η Μαρίνα, ένα δυναμικό hip hop γκρουπ που κινείται στον χώρο της λεγόμενης εναλλακτικής, underground rap μουσικής σκηνής. Έχουν συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως: FF.C, Αρτέμης - Ευθύμης, Χρήστος Θηβαίος, Ραψωδός Φιλόλογος, Evnus, Neon, Phyrosun, Dask, Marginal, Giants, Smartie, Εξωκοσμικός, Τίνα.

Ώρα Έναρξης: 20.30
Γενική είσοδος : 12 ευρώ. Προπώληση : 10 ευρώ

Έναρξη της νέας σκακιστικής χρονιάς

Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου (www.halandrichess.gr) ενημερώνει τους φίλους του σκακιού ότι οι εγγραφές και οι προπονήσεις της σαιζόν 2015 – 2016 άρχισαν.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τις ώρες προπονήσεων στον σύνδεσμο http://halandrichess.gr/?page_id=286 .
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία (δημιουργία νέων τμημάτων κλπ), τηλεφωνήστε μας στο 210 6846693 ή επισκεφθείτε μας στο εντευκτήριό μας, Αβέρωφ 4 – Χαλάνδρι.

Μνημόνιο Συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με τον ΟΤΕ


Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Περιφέρεια Αττικής και ο ΟΤΕ με αντικείμενο την υλοποίηση των αναγκαίων χωματουργικών και δικτυακών εργασιών και εκσκαφών από τον ΟΤΕ του υποέργου 4: «Εργασίες μετατόπισης δικτύων ΟΚΩ - ΟΤΕ του έργου : Βελτίωση επαρχιακής οδού Δρυόπης (Κόμβος Καλλονής) – Γαλατάς (Διακριτικό τμήμα Βελτίωσης)», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικού πόρους στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής, 2007 – 2013 μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΟΠΣ 379433, ΑΠ 4673/2012, ΣΑΕΠ 085/8 Κωδ. Έργου 2012 ΕΠ08580042). Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου αυτού, ο ΟΤΕ θα προβεί στη μετατόπιση των εναέριων αρτηριών του Δημοσίου Τηλεφωνικού Δικτύου του, το οποίο εκτείνεται σε μήκος πλέον των 17 χλμ αλλά και σε μετατόπιση του αντίστοιχου υπογείου δικτύου του το οποίο εκτείνεται σε μήκος άνω των 15 χλμ χιλιομέτρων και τα οποία βρίσκονται στις περιοχές της Καλλονής, του Αγίου Γεωργίου και σε τμήμα της περιοχής Γαλατάς. Η συνολική δαπάνη του «υποέργου» ανέρχεται στο ποσό των 801.837 ευρώ (651.900 για εργασίες και 149.937 για ΦΠΑ).

ΠΛΑΤΕΙΑΚΙΑ .... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!