Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

O πιο λαμπερός Μύλος των Ξωτικών άνοιξε


Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου η επίσημη τελετή έναρξης της μεγαλύτερης Χριστουγεννιάτικης γιορτής της Ελλάδας.

Ο λαμπερός Μύλος των Ξωτικών άνοιξε και επίσημα τις πύλες του για 7η συνεχή χρονιά. Ο Μύλος πήρε ζωή ξανά με έναν τρόπο μαγικό και ο ουρανός φωτίστηκε από πολύχρωμα βεγγαλικά.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, έστειλε από την Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων το μήνυμα ότι η καρδία της Χριστουγεννιάτικης Ελλάδος χτυπάει στα Τρίκαλα και κήρυξε την επίσημη έναρξη λειτουργίας.

Μια αναπάντεχη έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες του Μύλου, ο γνωστός παρουσιαστής Χρήστος Νέζος κάλεσε την Μελίνα Ασλανίδου στο stage και ξεσήκωσε το κοινό με την εκπληκτική φωνή της.

Για 38 ημέρες ο Άη Βασίλης, τα ξωτικά, η Πριγκίπισσα του Φεγγαριού και όλοι οι αγαπημένοι μας ήρωες θα βρίσκονται στα Τρίκαλα με μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά και θα υποδέχονται τους εκατοντάδες επισκέπτες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη δημιουργία της τελετής έναρξης και ιδιαίτερα όλους τους επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΠ και ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΦΕΡΕΤΖΕΣ

Πώς πέρασε λοιπόν το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός στο Χαλάνδρι;

Στα έχουν πει όλα;

ΟΧΙ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ!

Το ΤΠ εγκρίθηκε με 16 ψήφους της Αντίστασης, 3 του Λαδόπουλου και τους Νταβία και Βαρδουλάκη.
Και αφού η ψήφος της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου μέτρησε ΔΙΠΛΗ, όπως προβλέπεται από το νόμο.

ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ να έλειπε ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ πάλι το ΤΠ.

20 θετικοί ψήφοι από τρεις δημοτικές παρατάξεις και έναν ανεξαρηιτοποιημένο δημοτικό σύμβουλο που είχε εκλεγεί από τέταρτη δημοτική παράταξη - του Γ. Θωμά - συγκρότησαν την πλειοψηφία.

Με πλειοψηφία από την "ρουσική" πλειοψηφία της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και δημοτικούς συμβούλους από τρεις παρατάξεις της κεντροαριστεράς, της  δημοκρατικής παράταξης!
ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ!

Κανείς από τους εννιά της καργαριστεράς δεν συνέδραμε στο να έχει ο δήμος τεχνικό πρόγραμμα, παρά το γεγονός ότι κάποιοι εκ των εννέα προβληματίστηκαν και ήταν έτοιμοι να αποχωρήσουν κατά την πρώτη ψηφοφορία (για το ΤΠ) αλλά ήθελαν τη συναίνεση της Καρατζά γι΄αυτό - την ζητούσαν ανοικτά κατά την συνεδρίαση του ΔΣ - αλλά δεν τους της έδινε.
Θα έχαναν  το αριστερόσημο και αυτό προέταξαν.
Δεν προέταξαν ότι είχαν εκλεγεί ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ από τον πολίτη και είχαν ΕΥΘΥΝΗ.

Η πλευρά Κουράση ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟ,

ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ!
Ψήφισε ΛΕΥΚΟ.

Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, αφού  ήταν ΕΚΕΙΝΗ η παράταξη που έκανε το λάθος - κατά την ταπεινή μας γνώμη - να έρθει με 12 προτάσεις που μετέτρεψαν το τεχνικό πρόγραμμα σε .... προεκλογικό φυλλάδιο σε μια επίδειξη στείρου τακτικισμού.
Που βρήκε τον Συμεών έτοιμο να τον αποδεχτεί και να υπερθεματίσει (σε τακτικισμό), υιοθετώντας τα πάντα όλα, εδώ και τώρα για να περάσει - όπως, όπως - τον κάβο της έγκρισης, λες και σε ένα - δύο μήνες δεν θα είναι στην ίδια ακριβώς θέση, στην πρώτη υποχρεωτική αναμόρφωση - τες πάντων, ομιλούν τώρα όσοι δεν ξέρουν, οπότε ας σωπάσουμε εμείς και ας περιμένουμε ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ, όπως πάντα άλλωστε).

Λοιπόν ήθελαν να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ οι συνάδελφοι της δεξιάς.

Η παράταξη Γ. Κουράση ήθελε να περάσει το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός για να μην χάσει την εικόνα του "συναινετικού σωτήρα και ανιδιοτελούς λάτρη  της πόλης" ο πρώην δήμαρχος και οι επίδοξοι διάδοχοι.
Εικόνα που άλλωστε ο Γ. Κουράσης χρωστάει στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ από τότε που ήταν δήμαρχος και του έκαναν όλα τα χατίρια στις μεγάλες επιλογές για την πόλη και τον αναγόρευσαν στον "καλό  της φωτισμένης δεξιάς".

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ  - ΝΙΚΟ ΚΟΜΠΟΤΗ - ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ.

Ο Γιώργος Κουράσης έστησε την Μαρία Λοτσάρη να αποχωρήσει από την ψηφοφορία του ΤΠ ώστε να ρίξει το μέτρο και να αρκούν οι 20 θετικές ψήφοι στους 40 παρόντες, με διπλή την ψήφο της προέδρου του ΔΣ. ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΣΥΝΑΊΝΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΕΡΕΤΖΕΔΕ!
Δεν διαφοροποιήθηκε η Μαρία Λοτσάρη.
ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ .... ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ.
Δεν το λέμε μόνο εμείς. Διάβασε και τον Πανταζή αν θέλεις. Και εκείνος το γράφει καθαρά γιατί ΟΛΟΙ το είδαμε.

Ο προϋπολογισμός του δήμου Χαλανδρίου όμως δεν εγκρίθηκε με τον ίδιο τρόπο.

Και αυτό έχει αποσιωπηθεί μέχρι σήμερα.

Δεν έχει γραφτεί πουθενά ότι η "διευκόλυνση" Ρούσσου από τη Μαρία Λοτσάρη και την παράταξη Κουράση δεν συνεχίστηκε στη δεύτερη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό.

Την πλειοψηφία για την ψήφιση του οποίου συνέδραμαν δύο  εκ των ανεξαρτήτων συμβούλων, δύο εκ των εννιά - η Σούλα Μάζη και ο Π. Τζούρας που αποχώρησαν, διαφοροποιούμενοι από την σκληρή και άγονη γραμμή των ανταρτών της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ όπως εκφράστηκε από την τοποθέτηση - μνημείο του Γρ. Καλομοίρη.

Τα παραμύθια, οι δράκοι και τα έτοιμα από πριν άρθρα κατακεραύνωσης των .... κακών, οι αντιδράσεις αγανακτισμένων πολιτών και παρατάξεων πήγαν ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΩΝ ΣΥΜΜΙΚΤΩΝ!
Ούτε καν σε εκείνο της ανακύκλωσης των ιδιωτικών εταιριών.

Γι΄αυτό αγαπητέ Νίκο - ΑΚΟΜΑ - δεν βλέπεις αντιδράσεις και ανακοινώσεις.

Έχουν μπερδευτεί οι γραμμές και έχουν ΗΤΤΗΘΕΙ τα συστήματα και οι σχεδιασμοί τους.

Μετά την αποχώρηση της (πάλι αποδεικνυόμενης ΣΟΦΗΣ - κατά την γνώμη μας) ΣΟΥΛΑΣ ΜΑΖΗ και του .... παλιού Παν. Τζούρα τα κουκιά ξαναμετρήθηκαν,  η Μαρία Λοτσάρη γύρισε μέσα στην αίθουσα έδωσε  και εκείνη λευκή ψήφο μαζί με όλη την παράταξη Κουράση για να βγάλει από πάνω της την .... ανταρτίλα και να ξαναείναι καλή και πειθαρχική νεοδημοκράτισσα.
Είπαμε : Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΑΣΕ με 20 θετικές ψήφους έναντι 19.
Δεν αναφέρονται αυτά στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο προπαγάνδας.

Το γιατί θα απασχολήσει τον ΠΟΛΙΤΗ με κρίση.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και μάλιστα ΔΟΥΛΕΨΕ στην βάση των προγραμματικών συγκλίσεων όμορων πολιτικών χώρων  και καθ΄υπέρβαση ΥΠΑΡΚΤΩΝ προσωπικών διαφορών και εμπαθειών που δεν μπορούν να καθορίζουν ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΥΓ: ΝΙΚΟ ΚΟΜΠΟΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Το τεχνικό πρόγραμμα θες;
Θα τα έχεις.
Νόμιζα ότι ήδη ΟΛΟΙ το έχουν στα χέρια τους, δεν είναι κανένα μυστικό.

Θα το αναρτήσουμε - πιστεύω μέσα στην ημέρα.
Και θα σας κάνουμε - όταν μπορούμε - μια μεγάλη έκπληξη.

Α.Ν.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΓΙΑ ΤΟ 2018, ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

του Ν. Κομπότη
Ο Άγγελος εξάγγελος που ήρθε με το ΝΑΙ.
 
Η Μαρία που ήτανε φευγάτη και η Βαγγελιώ που είχε διπλή ψήφο, ήταν οι μαμές που βοήθησαν τον τοκετό, από τον οποίο γεννήθηκε μια εκτρωματική ουτοπία, μια αισχρή κοροϊδία, με το περίεργο όνομα : «Τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός 2018 του δήμου Χαλανδρίου»

Αυτό το πράγμα που γεννήθηκε έχει τόσο αποκρουστική όψη, που κανείς δεν τόλμησε να δημοσιοποιήσει την εικόνα του, αν και έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα. Τόση φασαρία προηγήθηκε του τοκετού. Ανακοινώσεις, δελτία τύπου. Τραμπούκικα SMS, κινδυνολογίες, ψέματα, λιποθυμίες, απειλές, καρδιακές προσβολές, εκτόξευση κερμάτων από τους πιθήκους του τραμπούκου και άλλα πολλά ευτράπελα.

Μετά τον τοκετό απόλυτη συσκότιση. Κανείς δημότης δεν έχει δει την φάτσα της κοροϊδίας που γεννήθηκε. Κανένα τοπικό ΜΜΕ δεν έχει ανεβάσει την φωτογραφία της. Ούτε ο αξιότιμος Κος δήμαρχος δεν τόλμησε να την ανεβάσει στην ιστοσελίδα του δήμου. Ξέρει καλά ότι αυτή θα αποτελέσει το μέτρο της αποτυχίας του, για την οποία δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι.

Ίσως στο μέλλον την ανεβάσουν πετσοκομμένη και ρετουσαρισμένη από το γραφείο προπαγάνδας. Δεν πρέπει το πόπολο να γνωρίζει για ποιο πράγμα σηκώθηκε τόσος μπουχός. Δεν πρέπει να γνωρίζει τι πραγματικά ψηφίστηκε από την «Αντίσταση προς τους πολίτες του Χαλανδρίου» και τους προθύμους ευκαιριακούς συνοδοιπόρους της.

Πολλά λέγονται. Πχ ότι, σύμφωνα με τα ψηφισμένο , το 2018 θα γίνουν όσα δεν έγιναν την προηγούμενη εικοσαετία και όσα θέλει κάθε Χαλανδραίος να γίνει στην πόλη του και στη γειτονιά του. Όλα τα γούστα ικανοποιούνται. Ακόμα και έργα που πρότεινα εγώ για το ΓΠΣ, που χρειάζονται τουλάχιστον 5 χρόνια για να ωριμάσουν. θα γίνουν μέσα στον επόμενο έτος διότι είναι προεκλογικό έτος και ο χρόνος, ως γνωστόν, διαστέλλεται όταν τρέχουμε, σύμφωνα με την ειδική θεωρία της σχετικότητας!!!

 Επίσης φημολογείται ότι πλήθος ημέτερων εργολάβων συνωστίζονται στο Χαλάνδρι , όχι για να φέρουν δώρα στο νεογέννητο, όπως έκαναν οι μάγοι πριν 2017 χρόνια, αλλά για να πάρουν αναθέσεις κατακερματισμένων έργων από την δημοτική αρχή, με τις ευλογίες του νεογέννητου και του Καλλικράτη.

Βέβαια τίποτα δεν πρόκειται να γίνει πέραν αυτών που θα γινότανε και αν δεν συνέβαινε ο τοκετός. Δηλαδή η πληρωμή του μισθού των δημοτικών υπαλλήλων, η χορήγηση των βοηθημάτων από το φιλόπτωχο ταμείο και των μακαρονιών από το «κοινωνικό παντοπωλείο» , το βάψιμο τοίχων, δρόμων και πεζοδρομίων από το συνεργείο ελαιοχρωματιστών: Συμεών ΕΠΕ , η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στον «πεζόδρομο» της Σωκράτους και πιθανότατα η εκχώρηση, με κάποιο τρόπο, του κομποδέματος του δήμου μας στα κοράκια, τους δανειστές μας .

Εδώ θα είμαστε του χρόνου τέτοιο καιρό για να δούμε αν θα δικαιωθώ, πράγμα που δεν το εύχομαι.

Άκουσα επίσης, ότι ο δήμαρχος μας, μετά την εγγραφή του στο βιβλίο Γκίνες την περσινή χρονιά, επειδή κατάφερε το πρωτοφανές: Να απεργήσει εναντίον του το εργοδοτικό σωματείο που στήθηκε από τον ίδιο, θα διεκδικήσει την επόμενη χρονιά και το Βραβείο Νόμπελ , αφού ανακάλυψε τρόπο να κάνει τρύπες στο νερό (κατοχυρωμένη πατέντα).

Στη θέση που είναι σήμερα το σούπερ μαρκετ του Σκλαβενίτη, δίπλα στην ρεματιά, θα φτιάξει λίμνη με γεφυρούλες και τρύπες στο νερό για να γεννάνε με ασφάλεια οι πάπιες τα αυγά τους. Έτσι θα εφαρμοστεί πλήρως το ΠΔ προστασίας της Ρεματιάς και θα κλείσουνε πολλά στόματα εμπαθών δημοτών.

Μέχρι να δημοσιευτεί το πλήρες κείμενο που ψηφίστηκε, χωρίς περικοπές και φτιασιδώματα (αν είναι δυνατόν τέτοιο θαύμα !!!), ο κάθε ένας δικαιολογημένα μπορεί να φαντάζεται και να λέει ότι θέλει. 

Δεν μπορεί, παρά να γεννήθηκε κάτι σπουδαίο μετά από τόση φασαρία και τόσο μπουχό σου λέει ο άλλος. Γιατί όχι και ένα βραβείο Νόμπελ στον άξιο, στον τιτανοτεράστιο, στον μεγαλοφυή, στον άρχοντα , στον παντογνώστη, στον φεμινιστή και δημοκράτη δήμαρχο μας, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ 
ΕΜΠΑΘΗΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΑΤΜ ΣΤΟ ΑΒ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤHΝ ΟΔΟ ΧΙΟΥ


Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο παροχέτευσης αερίου στο εσωτερικό του μηχανήματος, άγνωστοι ληστές προκάλεσαν έκρηξη στο ATM της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ έξω από το ΑΒ της οδού Χίου, στο Κάτω Χαλάνδρι τα ξημερώματα της Τρίτης.


Η Εποχή … των Πνευματικών Ταγών.

Του Ευάγ. Αθανασιάδη (*)

  
Βρισκόμαστε σε κρίσιμη Ιστορική καμπή.
Κρίση και ένδεια..ηθών και ήθους
Ας δούμε την παρούσα κατάσταση. Χωρίς μυωπικούς κομματικούς φακούς, Ιδεοληψίες, Ιδιοτέλειες, προσωπικά συμφέροντα.
α. Κοιτάζοντας αντικειμενικά και προσεκτικά, φαίνεται ότι:
- Έκλεισε η μεταπολεμική περίοδος.
- Έκλεισε η μεταπολίτευση.
- Έκλεισε η εποχή της γενιάς του πολυτεχνείου. Που εξαργύρωσαν ασύστολα και ασύδοτα, τα γεγονότα του πολυτεχνείου, αφήνοντας όμως σήμερα ,όχι και τόσο αγαθές εμπειρίες.
- Κατέπεσαν, οι διαχωρισμοί δεξιά και αριστερά .
- Η δεξιά, προώθησε την λήθη και την εθνική συμφιλίωση.
- Η αριστερά, προσπαθεί να επαναφέρει τον διχασμό, μη έχοντας άλλο αφήγημα, άλλη Ιδεολογική πλατφόρμα συσπειρώσεως. Χρησιμοποιεί ένα παλιό, αποτυχημένο στερεότυπο, που κόστισε τεράστιες εθνικές ζημίες. Η επάνοδος των ηττημένων. Που η καλύτερη περιγραφή τους είναι, το «ευτυχώς ηττηθήκαμε, σύντροφοι» του Τάκη Λαζαρίδη(1)
- Κατέπεσαν, οι οικονομικοί κομματικοί διαχωρισμοί, φιλελεύθεροι και κρατιστές.
- Έχουμε οδηγηθεί, σε μια μικτή κοινή μορφή οικονομικής διακυβέρνησης, ελεύθερης οικονομίας και κρατική συμμετοχής και προνοίας. Όλοι, κράτη και πολιτικές ομάδες, έχουν πάει σε μια μέση οδό.)
- Ο όρος σοσιαλισμός, που συγκλόνισε την Υφήλιο και μεσουρανούσε ευρισκόμενος στο απόγειο του, τον  20ου αιώνα, με τεράστιες κινητοποιήσεις (και σαν σοσιαλισμός και σαν εθνικοσοσιαλισμός), αποδυναμώθηκε και ατονεί.
β. Έχουν φύγει τα μεγάλα ονόματα, που σηματοδοτούσαν την περίοδο, τα κόμματα και τις ιδεολογίες, της μεταπολιτεύσεως.
-Η οικογένεια Παπανδρέου, έκλεισε το κύκλο της και δεν φαίνεται να έχει συνέχεια στο πολιτικό χώρο της Ελλάδος. Έχασε την αίγλη και την φρεσκάδα.
-Η οικογένεια Μητσοτάκη, δίνει τα τελευταία σπινθηρίσματα και φαίνεται, να μην έχει συνέχεια. Απώλεσε την δυναμική και την ζωτικότητά της.
-Έλειψαν τα μεγάλα ονόματα της παραδοσιακής αριστεράς, χωρίς συνεχιστές και επιγόνους.
- Οι εσχάτως «Προεδρικές μεταγραφές» (του Άδωνη και του Βορίδη, κατά τον ευφυέστατο σχολιασμό του Καρατζαφέρη) της ΝΔ, δεν έχουν πρακτική προεδρική αξία, παραμένοντας καταξιωμένοι μπροστάρηδες στης ιδεολογικής διαμόρφωσης και μαχητικής υπεράσπισης, των θέσεων της παράταξης.
- Άλλο ικανό πρόσωπο διακομματικά, δεν φαίνεται προς το παρόν.
- Η οικογένεια Καραμανλή, οδεύει προς το κλείσιμο της περιόδου της.
Και μια σημείωση-πρόβλεψη: Ίσως και να είναι η εναπομείνασα επιλογή, (όπως θα δούμε και στην συνέχεια), να δώσει μια τελευταία αναλαμπή, το σύνθημα της μετάβασης στη νέα περίοδο, στα επόμενα 4-8 χρόνια και μετά να ελλιμενισθεί, ενδόξως παροπλισμένη, στους θώκους της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
γ. Και τώρα; Είναι η μεγάλη στιγμή! Όποιος καταλάβει το μήνυμα! Τα συστημικά κόμματα του παρελθόντος, ψυχορραγούν. Ο Ελληνικός Λαός σαν τεθλιμμένοι συγγενείς, περιστοιχίζουν την επιθανάτια κλίνη τους.
Η ιστορία εξακολουθεί να διδάσκει, σε όσους μπορούν, να τη αναγινώσκουν και να την γινώσκουν, κατά το εκκλησιαστικό ρηθέν «Άρα γινώσκεις ά αναγινώσκεις ;»(2) μτφ άραγε καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις ;
Και ας επικαλεστούμε το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
1. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση(3) ;έχουμε ένα τεράστιο όγκο ψηφοφόρων, 33,3% λευκά, άκυρα, δεν θα ψηφίσω και αναποφάσιστοι. Δλδ ποσοστό, που σχεδόν βγάζει 1ο κόμμα, κυβερνών, με αυτοδυναμία. Αυτοί είναι απογοητευμένοι, που δεν τους εκφράζει κανείς. Αυτοί βρίσκονται, κατά την ορολογία του προηγούμενου αιώνα, στο μεσαίο και δεξιό χώρο, διότι οι ευρισκόμενοι στα άκρα, είναι φανατισμένοι , αμετακίνητοι, και δηλώνουν και ψηφίζουν.
Αυτό το ποσοστό, των ανένταχτων, αν προστεθεί και σε αυτούς που ψηφίζουν κεντροδεξιά γίνεται ένα ποσοστό, της τάξης 40% έως 60%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Χρυσή Αυγή» ανδρώθηκαν στα ποσοστά τους, από ψήφους διαμαρτυρίας και απογοητευμένους, αυτού του χώρου. Αυτοί με μια καλή ηγεσία και την απογοήτευση από τα σήμερα επισυμβαίνοντας, είναι πρόθυμοι, να επανακάμψουν στον φυσιολογικό τους χώρο.
Τα ποσοστά δλδ που ξέραμε το προηγούμενο αιώνα, με τα δύο εξέχοντα κόμματα, τα οποία να έχουν επί σειρά ετών, ποσοστά 40% και 40%.
2. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ίδρυσε δυο κόμματα την ΕΡΕ (εθνική ριζοσπαστική ένωση) και την ΝΔ .
α. Πουθενά δεν χρησιμοποίησε τον όρο δεξιά και αριστερά ή όρο που να δηλώνει την οικονομική του θεωρία, φιλελεύθερο κλπ. Πόσο μπροστά ήταν ο άνθρωπος;…. Από τον 19ο αιώνα είχε καταλάβει τον 21ο αιώνα.
Είχε καταργήσει τις ταμπέλες, τους διαχωρισμούς, τους φανατισμούς, την οπαδοποίηση.
β. Κατάλαβε ότι με την μεταπολίτευση, άλλαζε σελίδα. Έφτιαξε καινούργιο κόμμα , καινούργιο όνομα. Στην ουσία υπήρξε ο ηγέτης, που κατήργησε τον εαυτό του. Πόσο ηγέτης μπορεί να ήταν; Αυτός ήταν ο ιδρυτής της ΕΡΕ και αυτός, που κατήργησε αυτό που έφτιαξε (την ΕΡΕ), για να δώσει νέα πνοή. Και στη δεύτερη ονομασία όχι δεν έβαλε φιλελεύθεροι, όχι δεν έβαλε δεξιά, αλλά αφαίρεσε και τον όρο εθνική. Δεν απομυθοποιώ τον άνθρωπο. Ούτε εξετάζω ή διαγράφω ότι έκανε. Μελετώ την εμπειρία ενός «Αρχηγού». Και η ιστορία το «Α» το έγραψε κεφαλαίο.
Σήμερα. Για να μπορέσει κάποιος να κάνει το ίδιο, τώρα, στο χώρο της ΝΔ, πρέπει να έχει μια παράδοση, αναγνώριση και πολιτικό βάρος. Δεν μπορεί να το κάνει ένας νέος και άπειρος. Πρόσφατα η ΝΔ έκανε εσωκομματικές εκλογές. Τέσσερεις υποψήφιοι. Μόλις έβλεπες τα ονόματα, αυτόματα και προθυμότατα ψήφιζες «κανένας». Ποιός λοιπόν ;
Ίσως, αυτός είναι μόνον, ο Κώστας Καραμανλής ;
Ίσως, είναι η μόνη θετική, εθνική προσφορά, που έχει να δώσει σήμερα ;
Είναι λυπηρό, αλλά δεν υπάρχει καμιά προσωπικότητα, σε όλο το πολιτικό χώρο, που να θεωρείται εθνικός πολιτικός ηγέτης, που να μπορεί να συγκινήσει τον έλληνα πολίτη.
Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, (θα πετάξουμε κρίση θεσμών κλπ) όπου όλοι οι πολιτικοί χώροι, στερούνται ιδεολογίας και ηγέτου.
Εδώ υπάρχει ένα αιωνίως, αναπάντητο ερώτημα. Η ιδεολογία κάνει τον ηγέτη ή ο ηγέτης την ιδεολογία. Είναι ένας κύκλος, ιδεολογία – ηγέτης, ηγέτης- ιδεολογία, που τη τελευταία περίοδο, που δεν υπάρχει ούτε ιδεολογία, ούτε ηγέτης. Είναι κυριολεκτικά και στο όνομα και την ουσία, «φαύλος κύκλος»..
Πρέπει να σπάσει αυτός ο κύκλος και ή να παραχθεί ιδεολογία, που θα φτιάξει ηγέτη ή ηγέτης, που θα αναδείξει ιδεολογία.
Ηγέτης , άνθρωπος εμπνευσμένος, με όραμα, με παλμό, με ιδανικά και πιστεύω, πνευματικές ανατάσεις, με πίστη στο Έθνος και τη Κοινωνία.
Τώρα, είναι και η ώρα των πνευματικών ταγών, οι οποίοι δυστυχώς απουσιάζουν χαρακτηριστικά από το κοινωνικό γίγνεσθαι, στα χρόνια της μεταπολιτεύσεως. Τυχόν εξαιρέσεις-εξάρσεις, που παρουσιάστηκαν κατά καιρούς, είχαν αποκλειστικό κίνητρο, την ιδιοτελή σκοπιμότητα.
Αντ΄ αυτών των φωτεινών παραδειγμάτων που αναζητούμε, εμφανίστηκαν imitation θορυβώδη υποκατάστατα, που αποσκοπούσαν σε ιδιοτελείς και προσωπικής ωφελείας σκοπιμότητες.
Από το πανεπιστημιακό χώρο, αυτοπροβλήθηκαν, μόνο κύμβαλα αλαλάζοντα, με προτάσεις, που επλανόντο στη σφαίρα του ιδεατού, της αναζήτησης, της αμφισβήτησης και του ασύμβατου, με καμία έννοια σύνδεσης με την πραγματικότητα . Και κινήθηκαν κομητοειδώς, από το πανεπιστημιακό άσυλο, στη πολιτική ασυλία. Λυπούμεθα αλλά η μόνη εναπομένουσα, έννοια περιοχής ασύλου, δεν είναι και τόσο ελκυστική.
- Ορισμένοι από αυτούς προτίμησαν την παραίτηση.
- Οι χειρότεροι από αυτούς παραιτήθηκαν εσωτερικά, υπέστειλαν τις σημαίες και συμβιβάστηκαν. Ομογενοποιήθηκαν.
- Κάποιοι ελεεινοί, συνέχισαν να εμμένουν στο λάθος, αποδεικνύοντας χαμηλότατη νοημοσύνη, εγωισμό και αυταρέσκεια.
Οι άνθρωποι γηράσκουν όταν, προδώσουν ή προδοθούν, από τα ιδανικά τους.
Είναι λυπηρό και δυσάρεστο, διότι η πανεπιστημιακή κοινότητα, έδειξε μια πολύ δυσάρεστη μορφή της. Αποτέλεσμα της κακής αξιολόγησης.
Ας προβληματιστούμε, με το σύστημα αξιολογήσεώς μας, δεν προάγονται οι άριστοι και ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΡΙΣΤΟΙ.
Γνωρίζουμε, ότι στην Πανεπιστημιακή κοινότητα, υπάρχει η μη θορυβώδης και υγιείς πλειοψηφία. Σε αυτούς, προσβλέπουμε.
Πρέπει, να αναγεννηθούν τα Ιδανικά σε μια νέα Ιδεολογία.
Αλλά μερίδιο ευθύνης, αντιστοιχεί σε όλους, που μπορούν να προάγουν τα ιδεώδη του ελληνισμού.
- Ο πολιτικός κόσμος, όποιος από αυτούς, μπορεί να προσφέρει κάτι.
- Η διανόηση και ο πνευματικός κόσμος.
- Ο δικαστικός κόσμος, με την ευθυκρισία και την διεισδυτική σκέψη, που τους χαρακτηρίζει.
- Ο κόσμος της μάχιμης δικηγορίας, που αυτός ο χώρος κυρίως έβγαλε πετυχημένους πολιτικούς ηγέτες.
- Η Εκκλησία δεν πρέπει να αποστεί των ευθυνών και της προσφορά της.
- Η κοινότητα των στρατιωτικών, για τη γαλούχηση ιδεών και πρακτικής συνεισφοράς, με τα οργανωτικά προσόντα, που χαρακτηρίζουν τον κλάδο.
- Ο καλλιτεχνικός κόσμος, τόσα και τόσα έχουν προσφέρει, σε προηγούμενες περιόδους.
- Και μεγάλο μερίδιο ευθύνης, στο δημοσιογραφικό χώρο, που πρέπει να αρθεί, στο ύψος των περιστάσεων, με την διαμόρφωση υγιούς ενημέρωσης και που είναι, η βάση του ορθού συλλογισμού.
- Οι οικονομικές δυνάμεις της χώρας, από βιομηχάνους μέχρι μικροεπιχειρηματίες, που αποτελούν νευραλγικό ιστό της κοινωνίας και στην ουσία, τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας
- Οι ασχολούμενοι περί την οικονομική επιστήμη, που πρέπει να συμβάλλουν τα μέγιστα, με προοπτικές προτάσεις, υλοποιήσιμες, συμβατές και ρεαλιστικές.
Οι κοινωνίες, τα έθνη εξαφανίζονται ιστορικά, όταν χάσουν το όραμα, την ηθική ανάταση, τα ιδεώδη και γίνουν κοινωνίες επιβίωσης, διαχείρισης, και κοινωνικών επιδομάτων.
Είναι καιρός, που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.
Αποφάσεις, που θα καθορίσουν το μέλλον της Χώρας και του Ελληνισμού.
Οι προσωπικές φιλοδοξίες, πρέπει να υποχωρήσουν, να μπουν σε δεύτερη μοίρα.
Τα κόμματα, απογοήτευσαν την κοινωνία. Καπηλεύτηκαν ιδέες, κακοχρησιμοποίησαν έννοιες. Δεν μπορούν, δεν τραβούν.
Τώρα, ο ένας δεν μπορεί και ο άλλος δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί.
Όχι αυτός, που μου αρέσει. Όχι αυτός, που θέλω.
Αλλά όπως, όταν διαλέγεις τον χειρουργό, για μια δύσκολη επέμβαση.
Δεν διαλέγεις τον χαριτωμένο, τον όμορφο, τον λογά.
Αλλά τον εμπνευσμένο που μπορεί. Εκείνον που:
Θ έ λ ε ι,   ξ έ ρ ε ι   κ α ι   δ ύ ν α τ α ι.

(*)  Ο Ευάγγελος Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.
___________
(1)  Τάκης Λαζαρίδης, δικάστηκε και καταδικάστηκε στην δίκη μαζί με τον Μπελογιάννη, όμως δεν εκτελέστηκε και επέζησε. Έγραψε προ 20ετίας το βιβλίο «Ευτυχώς που Ηττηθήκαμε Σύντροφοι».
(2)  Ο Απ. Φίλιππος προς τον Ευνούχο της Κανδάκης, που διάβαζε την Αγία Γραφή, χωρίς να είναι ακόμα πιστός.

(3)  Δημοσκόπηση 25/11/17 της metron analysis https://www.metronanalysis.gr/

Ζωγράφισαν τους κάδους και… άλλαξαν το χωριό τους!Χρώμα, εικαστικό χαρακτήρα και μία νότα χαράς απέκτησαν κάδοι απορριμμάτων στην Άνδρο με τη «μαγική πινελιά»

Άλλαξαν όψη οι κάδοι απορριμμάτων στο παραδοσιακό χωριό »Αποίκια» της Άνδρου, θέλοντας έτσι να ευαισθητοποιήσουν όσους δεν έχουν περιβαλλοντική συνείδηση.

Όταν υπάρχει καλή θέληση, όμορφες ιδέες και δημιουργικές τάσεις, μπορεί το «άσχημο» να γίνει κάτι τόσο «θαυμαστό». Αυτό είχαν στο μυαλό τους κάποιοι κάτοικοι του χωριού που «άλλαξαν» την οπτική αισθητική στους κάδους των απορριμμάτων, δημιουργώντας πληθώρα σχεδίων σε όλους τους κάδους της περιοχής.

Τα σχέδια πάνω σε αυτούς είναι πραγματικά ευρηματικά και ευχάριστα. Οι κάτοικοι της Άνδρου βρίσκουν πολύ θετική αυτήν την δράση καθώς νιώθουν μια πιο ευχάριστη διάθεση όταν πετάνε τα σκουπίδια τους.

Σκοπός τους είναι να μεταδώσουν σε όλους μικρούς και μεγάλους τον σεβασμό στο περιβάλλον. Να ομορφύνουν την πόλη που ζουν και να την σέβονται.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, οι κάδοι σκουπιδιών και ανακύκλωσης είναι, δυστυχώς, πόλος έλξης για παλιά στρώματα και μπάζα. Αποφάσισαν λοιπόν να δραστηριοποιηθούν, καθώς όπως δηλώνουν είναι ντροπή να έρχονται Τουρίστες από άλλες χώρες και να μαζεύουν τα σκουπίδια τους κι οι ίδιοι να κάθονται στον καναπέ!

Συγχαρητήρια γι’ αυτή την πρωτοβουλία

https://cyclades24.gr

ΙΑΣΩ-ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ

 Από αριστερά: οι κ.κ. Χριστίνα Ταμπουρέα, Εμπορική Διευθύντρια του Ομίλου ΙΑΣΩ, Dr. Γεώργιος Σταματίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ, Ερασμία Στάθη, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Νάνσυ Χριστοπούλου, Product Manager Ομίλου ΙΑΣΩ

ο Dr. Γεώργιος Σταματίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ και η κυρία Ερασμία Στάθη, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Dr. Γεώργιος Σταματίου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Ομίλου ΙΑΣΩ, οι κυρίες Χριστίνα Ταμπουρέα, Εμπορική Διευθύντρια του Ομίλου ΙΑΣΩ και Νάνσυ Χριστοπούλου, Product Manager του Ομίλου ΙΑΣΩ επισκέφτηκαν σήμερα το Δημαρχείο της Μάνδρας και συζήτησαν τα προβλήματα υγείας των κατοίκων με τους κ.κ. Στάθη Ραγκούση, Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Βαγγέλη Κώνστα, Δημοτικό Σύμβουλο και Ερασμία Στάθη, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Dr. Γεώργιος Σταματίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η οικογένεια του ΙΑΣΩ και του ΙΑΣΩ Παίδων γίνεται αρωγός και είναι κοντά στους συνανθρώπους μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είμαστε δίπλα τους στην πιο πολύτιμη στιγμή τους, τη γέννηση ενός μωρού, μίας νέας ζωής που θα χαρίσει χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον. Το ΙΑΣΩ αναλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ όλους τους τοκετούς για τους πληγέντες και το ΙΑΣΩ Παίδων προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις από Παιδιάτρους σε όλα τα παιδιά της Μάνδρας…».

Η κα. Ερασμία Στάθη, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την προσφορά του Ομίλου ΙΑΣΩ, τονίζοντας τη σημαντικότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε τέτοιες στιγμές.