Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡKΑΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΒΑΡΝΑΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ
Στο εμπορικό κέντρο της Βάρναλη μεγάλη πυρκαγιά

Κίνδυνος και για την ρεματιά απετράπη από την έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.15ο Συμπόσιο Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας_7-9 Απριλίου 2017

 
Η επίδραση του παρελθόντος στο ψυχικό παρόν αλλά και η σύγχρονη μετατόπιση των προτεραιοτήτων της ψυχανάλυσης σε εκείνη της παρούσας εμπειρίας στη θεώρηση του παρελθόντος, αποτελούν το αντικείμενο του 15ου Συμποσίου της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis, από τις 7 μέχρι και τις 9 Απριλίου του 2017. Ο τίτλος του είναι: Επανάληψη της ιστορίας ή νέα εμπειρία; Παρελθόν και παρόν στην ψυχαναλυτική διαδικασία.

Η Ελληνική Εταιρεία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (Ε.Ε.Ψ.Ψ.), από την ίδρυση της οποίας συμπληρώνονται φέτος 40 χρόνια, επεδίωξε εξαρχής να συνδέσει την δραστηριότητά της με την ανταπόκριση στις ανάγκες μιας εξελισσόμενης κλινικής πραγματικότητας - και αυτή ήταν η αφετηρία για την επιλογή του συγκεκριμένου θέματος για το Συμπόσιο. Ωστόσο η διαλεκτική παρελθόντος και παρόντος δεν έχει μόνο κλινικές διαστάσεις. Αφορά και πολλές άλλες περιοχές της σκέψης, καθώς και των επιστημών του ανθρώπου. Σε ειδικές συνεδρίες του Συμποσίου επιδιώκεται ο διάλογος και η αναζήτηση σημείων επαφής στη θεώρηση της σχέσης του παρελθόντος με το παρόν μεταξύ της Ψυχανάλυσης και της Ιστορίας, καθώς και της Φιλοσοφίας.

Το Συμπόσιο πραγματοποιείται με την αιγίδα της International Federation of Psychoanalytic Societies, του Υπουργείου Υγείας, της Ιατρικής Σχολής, του ΕΚΠΑ και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας καθώς και με τη συνεργασία της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου.

ΑΡΓΩ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Η Ελληνική Εκπαίδευση σε τροχιά αλλαγής; - Προοπτικές. Προβλήματα και Λύσεις»

 
Ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ»
προσκαλεί στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

«Η Ελληνική Εκπαίδευση σε τροχιά αλλαγής; - Προοπτικές. Προβλήματα και Λύσεις»

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, ώρα 19.00
στο 2ο Λύκειο Χαλανδρίου (αίθουσα εκδηλώσεων  - Λεωφ. Πεντέλης και Αχαΐας 2)
 
Θα μιλήσουν:
- Χαραμής Παύλος, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής
- Μπαγάκης Γιώργος, Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
- Ζωγραφάκη Ελένη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)
- Κοτσυφάκης Θέμης, Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας σε ζητήματα Τεχνικής Εκπαίδευσης
 

Παρεμβάσεις από:
- Πετράκου Σταυρούλα, Πρόεδρος  Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου
-  Μπούρας Βασίλης, Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου
 
Τη συζήτηση θα συντονίσει :
Σταύρος Μποφυλάτος, Φιλόλογος, Διευθυντής 4ου ΓΕΛ Αθηνών

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: 31 στιγμές στον χρόνο, Ιστορικές διαδρομές Ορθοδοξίας στο Χαλάνδρι» του Κ. Αγγελή

 


31 στιγμές στον χρόνο, Ιστορικές διαδρομές Ορθοδοξίας στο Χαλάνδρι»

Την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια, από τις εκδόσεις Καλλιγράφος, παρουσιάζει ο Κώστας Αγγελής, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου.

Μετά από ένα πολύμηνο οδοιπορικό εντατικής έρευνας, μελέτης, αναζήτησης ιστορικών στοιχείων, πηγών και φωτογραφιών παρουσιάζει την ιστορία του Χαλανδρίου μέσα από τους ναούς του.

Στις 31 στιγμές-κεφάλαια τοποθετούνται 11 ενορίες, 16 ναοί, καθώς και οι 2 «χαμένοι» στο χρόνο. Η στιγμή-κεφάλαιο 1 ανήκει στην Ιερά Μονή Πεντέλης, ενώ η στιγμή-κεφάλαιο 31 αφιερώνεται στα εικονοστάσια των δρόμων του Χαλανδρίου.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «31 στιγμές στον χρόνο, Ιστορικές διαδρομές Ορθοδοξίας στο Χαλάνδρι» θα γίνει την Κυριακή, 2 Απριλίου, ώρα 19.00, στο Ίδρυμα Π.Ζήση (Κολοκοτρώνη 5, πλ. Δούρου, Χαλάνδρι).

Το βιβλίο θα προλογίσουν οι : Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Θερμοπυλών, κ. Ιωάννης Σακελλαρίου, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης, ο Δημοσιογράφος, κ. Δημήτρης Στάμου, ο Σύμβουλος Διεθνούς Οργανισμού Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου και Θεολόγος, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, με συντονίστρια  την Εκπαιδευτικό, Θεολόγο κα Αφροδίτη Κορναράκη.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην αγορά τροφίμων για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Χαλανδρίου.

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ