P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤΟ ΚΟΠΗ ΤΗ ΠΙΤΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Σχεδόν… κλοτσηδόν έφυγε από την οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Χαλάνδρι ένα υπερφιλόδοξο στέλεχος της γενιάς των «30άρηδων», που θεωρείται «προστατευόμενος» του Κυριάκου Μητσοτάκη και γυρίζει από… κανάλι σε κανάλι, όπως επισημαίνεται στα Παραπολιτικά της εφημερίδας «Νέα Σελίδα» (25/02/2018).

Αιτία ήταν η υπεροπτική συμπεριφορά του προς τον γραμματέα της οργάνωσης, καθώς ο εν λόγω φέρεται να απαίτησε τη στήριξή του και την ιδιαίτερη προβολή του σε κομματική εκδήλωση που διοργάνωνε η Οργάνωση Χαλανδρίου.

Το αποτέλεσμα ήταν ο γραμματέας να… πετάξει έξω τον υπερφιλόδοξο νέο με ύφος χιλίων καρδιναλίων.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται η στήλη, ο γραμματέας τηλεφώνησε και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στο Μοσχάτο, ζητώντας με… ηχηρό τρόπο από τους αρμόδιους να μην του στέλνουν «παιδαρέλια με φουσκωμένα μυαλά που τους ενδιαφέρει μόνο να εκλεγούν βουλευτές στη Β΄ Αθήνας», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στη «θερμή» τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Χαλανδρίου και Μοσχάτου.ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΣΤΟ ΧΑΛΑ ΝΤΕΡΕ ΡΕ ΣΕΙΣ? ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΡΕ ΣΕΙΣ? ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΔΕΝ ΡΩΤΑΤΕ?

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΑΔΩΝΗ: ΣE ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΝΥΧΤΑΣ


ΟΥΠΣ!
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΩΝΗ;;;;

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ή ΘΑ ΒΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ;;;

ΑΝ. ΚΡΟΥΣΤΗΣ: ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

του Α. Κρούστη

ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ: ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΚΗ ΒΑΓΙΑ


Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημειώνει:

Επτά Χειμώνες
Μια έκθεση ακρυλικών χρωμάτων με θέμα μορφές και χώρους.

Σκούρα φόντα, μορφές σιωπηλές, καθορίζουν το πέρασμα μέσα από τον χρόνο και το αποτύπωμά του. Μοιάζοντας με πεπρωμένου χαράξεις ή με φυγές αόρατες.

Διάρκεια έκθεσης: έως Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 


Τηλ. 210 6811418 
www.chryssothemis.com

Επιδότηση ρεύματος σε 3.551 νοικοκυριά στη βόρεια Αθήνα από την Περιφέρεια Αττικής3.551 είναι τα νοικοκυριά στη βόρεια Αθήνα που ενισχύονται από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ρεύμα για όλους». H επιδότηση των 150 ή 100 ευρώ, για το έτος 2017 καταβλήθηκε ήδη στους δικαιούχους και αποτυπώνεται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Ωφελούμενοι είναι χαμηλόμισθοι, άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης. Οι δικαιούχοι ανά δήμο της βόρειας Αθήνας είναι: Νέα Ιωνία 605, Μαρούσι 430, Χαλάνδρι 412, Ηράκλειο 370, Κηφισιά 340, Αγία Παρασκευή 305 Μεταμόρφωση 282, Παπάγος – Χολαργός 223, Λυκόβρυση – Πεύκη 191, Πεντέλη 182, Βριλήσσια 119, Φιλοθέη – Ψυχικό 92.

«Τα πλεονάσματα δίκαια πίσω στους πολίτες και όχι προθεσμιακές στις τράπεζες» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε: «Με συναίσθηση της κοινωνικής μας ευθύνης διασφαλίσαμε για δεύτερη χρονιά την πρόσβαση χιλιάδων νοικοκυριών στο βασικό κοινωνικό αγαθό που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Πέντε εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται σε ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μέσω της προγράμματος «ρεύμα για όλους». Και συνεχίζουμε να διευρύνουμε το δίκτυο κοινωνικής προστασίας στηρίζοντας τα 31 δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, με αγορά υλικοτεχνικής υποδομής, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με 30 εκατομμύρια για την αγορά 92 «πράσινων» λεωφορείων.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αιγάλεω
Μαρούσι, 27 Φεβρουαρίου 2018 

Γ. Πατούλης: «Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν σημαντικό σύμμαχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών»

Παρουσία δημοτών και εθελοντών γιατρών εγκαινίασε την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 το ΚΕΠ Υγείας, ο Δήμος Αιγάλεω, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Την τελετή των εγκαινίων, ξεκίνησε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Το ΚΕΠ Υγείας αποτελεί μια καινοτομία της ελληνικής Αυτοδιοίκησης μέσω του ΕΔΔΥΠΥΥ, σε παράλληλη τροχιά με αντίστοιχες ευρωπαϊκές δράσεις. Στόχο έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών και των αναγκών υγείας τους, μέσα από τη διασύνδεση από τους ΟΤΑ, της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών επαγγελματιών υγείας. Μια εταιρικότητα προς όφελος της υγείας των πολιτών».

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δημάρχος Αμαρουσίου απήυθυνε χαιρετισμό και μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας. «Τα ΚΕΠ Υγείας είναι ένα σημαντικό εργαλείο που έχει στη διάθεσή της η Τοπική Αυτοδιοίκηση προς αξιοποίηση, για την πρόληψη της υγείας των δημοτών. Ο Δήμος δημιουργώντας ΚΕΠ Υγείας προσφέρει στους δημότες του τη δυνατότητα να προλάβουν νοσήματα πριν να χρειαστούν ιατρική αντιμετώπιση σε επίπεδο θεραπείας. Αυτή είναι άλλωστε και η αξία της πρόληψης». Ο κ. Πατούλης σημείωσε επιπλέον ότι τα ΚΕΠ Υγείας έχουν ως βασικό μέλημα τους την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Στέλιος Βασιλειάδης Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ ομιλία πραγματοποίησε ο κ. Παναγιώτης Κατωπόδης, Δημοτικός Σύμβουλος, ιατρός, για τα πρωτόκολλα πρόληψης. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Γιάννα Χριστόγλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Γιάννης Γκίκας, Επικεφαλής παράταξης “Συμμαχία για το Αιγάλεω, Γιάννης Δημομελέτης, Εκπρόσωπος παράταξης “Αιγάλεω Νέα Εποχή”, Παναγιώτα Μερκουράκη - Νικολούδη, Επικεφαλής παράταξης “Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός - Αιγάλεω - Πρώτη Δύναμη”, Ηλίας Μάνδρος, Εκπρόσωπος παράταξης “Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός Ώρα Αιγάλεω”, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Κατωπόδης, Ευθύμιος Ζάχαρης, Βλάχου Ζωή, Μαλάμω Μαστραγγελή – Κοσμίδου, Δημήτρης Μπέσης, Αναστάσιος Σαράντου, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου – Γιαννουλάτου, Σταύρος Τασιόπουλος, Γιώργος Κασκάνης, Επιθεωρητής Εθνικής Ασφαλιστικής, Δήμος Δημητριάδης, Διευθυντής Εθνικής Ασφαλιστικής Αιγάλεω, οι γιατροί Νικόλαος Γκίβαλος, Ευάγγελος Χαριτάτος, Γεωργία Μπίρμπα, η Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας Κυπαρισσένια Σαμαρά καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.