Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

ΔΙΚΤΥΟ 7 ΧΑΛΑΝΔΡΙ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.


Από σήμερα οι περισσότεροι κάτοικοι του "κλεινού άστεος" είμαστε πίσω στα καβούκια μας και η καθημερινότητά μας παίρνει τους κανονικούς της ρυθμούς.

Ο Αύγουστος τελειώνει και ένα αντικειμενικά δύσκολο φθινόπωρο - για τους περισσότερους εξ ημών - έρχεται. Κάπου διάβασα στο φατσομπούκι ότι η 1η Σεπτέμβρη είναι ουσιαστικά η πραγματική πρωτοχρονιά. ΣΩΣΤΟ έτσι;

Η ΠΛΑΤΕΙΑ μπαίνει στη νέα αυτή περίοδο πραγματικά έτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτό που εσείς ζητάτε με περισσότερη φόρα και όρεξη.
Πέρισυ τέτοιες μέρες είμαστε πρωτάρηδες και ούτε καν ξέραμε πού θα πάει αυτή η νέα μας συνήθεια με το blogging και την ηλεκτρονική ενημέρωση. Νιώθαμε την ανασφάλεια ότι μπορεί εμείς να τα λέμε, εμείς να τα ακούμε, έχω ξαναγράψει άλλωστε ότι προσωπικά ήμουν δύσπιστος για το διαδίκτυο ως μέσο ουσιαστικής πολιτικής επικοινωνίας (είμαι παραδοσιακός, σχεδόν δεινόσαυρος πια, τι να κάνουμε).

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την βρώμικη επίθεση των "ανωνύμων υβριστών" που ήθελαν να μετατρέψουν και αυτό το βήμα διακίνησης απόψεων και ειδήσεων τοπικού χαρακτήρα ή ευρύτερου ενδιαφέροντος που δεν θα ακούσετε όμως στο ΜΕΓΑΤΣΑΝΕΛΕ, σε ένα γραφικό βήμα παπαρολόγων.

 (Εμείς ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ BLOGGERS γι' αυτό ακιβώς τον λόγο: Για να ξέρετε πως ό,τι διαβάζετε εδώ έχει την δική μας εγγύηση για την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ του, αναλαμβάνοντας το ρίσκο να μας χώσουν μέσα αν δεν είματε σοβαροί)

Η έκρηξη τς παρουσίας σας εδώ, μαζί μας, κατά την περίοδο των δημοτικών εκλογών, παρά το απίστευτο παρασκήνιο που στήθηκε τότε (θα τα πούμε ΟΛΑ στην ώρα τους, δεν έχω σκοπό να γκρινιάξω σήμερα)  μας έκανε να νιώθουμε ότι εδώ κάτι γίνεται.

 Όμως η αυτού δυσπιστευτικότης μου εξακολουθούσε να έχει αμφιβολίες για το πού θα πήγαινε αυτή η ιστορία με το bog ΜΕΤΑ τις δημοτικές εκλογές.

ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΑΤΕ και σας ευχαριστώ γι' αυτό.
Η Πλατεία πλέον είναι ένα δεδομένο για την τοπική κοινωνία του Χαλανδρίου και εσείς είστε εδώ - καθημερινά - και μας διαβάζετε.
Ξέρουμε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνείτε μαζί μας σε όλα. ΑΥΤΟ ΕΛΛΕΙΠΕ. Δεν είμαστε ψώνια και αυτό το ξέρετε.

Όμως ξέρετε ότι ό,τι γράφουμε για τα δημοτικά είναι ΛΙΡΑ ΕΚΑΤΟ.
Και μας ανεβάζεται συνεχώς σε όλα τα στατιστικά των blogs.

Και πλέον μας δώσατε την δυνατότητα να  χτίζουμε δημοσιογραφικές συνεργασίες με πολύ πιο οργανωμένα δημοσιογραφικά sites συνολικότερου ενδιαφέροντος όπως το νέο, αισθητικά προχ... (....ωρημένο "γέρο") , θεματικά πλούσιο και ειδησιογραφικά φρέσκο www.streetpress.gr , να βλέπουμε τις αναρτήσεις μας σε άλλα blogs της πόλης που μας τιμούν και τους ανταποδίδουμε (είναι αρκετά αλλά ιδιαίτερα θα σταθούμε στην πρΟΤΑση που έχοντας τα στοιχεία της GOOGLE για την διαχείριση του blog, ξέρουμε ότι μας δίνει καθημερινά σημαντικό ποσοστό της αναγνωσιμότητάς μας και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προβολή των άρθρων μας), να συμβάλλουμε συμβουλευτικά και τεχνικά στην διαχείριση άλλων φιλικών blogs όπως οι φοβεροί ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ή το blog της Σοσιαλιστικής Ανασύνθεσης.

Από σήμερα ξεκινάει ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο στο οποίο μας ζητήθηκε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ η συνδρομή: ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΔΗΣΕΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΡΤΑΛ HALANDRINET7, το οποίο σας παρουσιάζουμε πρώτοι  (καλά ε ...) από την ΠΛΑΤΕΙΑ.

Πρόκειται για ένα πόρταλ το οποίο εντάσσεται σε υπό διαμόρφωση ΔΙΚΤΥΟ αντίστοιχων πόρταλς σε αρκετούς δήμους της περιοχής και που μας έκανε την τιμή  να ζητήσει την τεχνοκρατική μας συνδρομή από εδώ, στην BLANK, και το οποίο φιλοδοξεί, αξιοποιώντας ΟΛΑ τα ψηφιακά εργαλεία επικοινωνίας (από blog μέχρι φατσομπούκι και από το πουλί μέχρι ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΦΟΡΟΥΜ ανταλλαγής απόψεων) να αναβαθμίσει σημαντικά τον ΔΙΑΛΟΓΟ για ό,τι συμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες και βέβαια να πουλήσει διαφήμιση για να χρηματοδοτηθεί. (η μαμημένη πεθαίνει τελευταία).

Και ήδη από τον μήνα της δοκιμαστικής λειτουργίας φαίνεται να ξεκινά με σημαντική δυναμική. Θα δούμε ...

Πάντως σας προτείνουμε να κάνετε και από εκεί μια ψηφιακή βόλτα αφού σύντομα οι διαχειριστές του θεωρούν ότι θα ... μας περάσουν σε επισκεψιμότητα. Τους το ευχόμαστε (sic) αλλά ... δεν θα είναι εύκολο! Η πρώτη θέση στο Χαλάνδρι είναι καπαρωμένη κατά την ταπεινή μας γνώμη.(lol).
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΚΤΥΟ 7! (και αν μας περάσετε εσείς σε επίπεδο Χαλανδρίου ... δεν θα το βάλουμε μαράζι. Αλλά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ: http://halandrinet7.comΣΤΑΘΗΣ!!!! ΤΡΟΜΕΡΟ!!!!ΣΤΑΘΗΣ !
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=304511

Ρούχα H&M φέρνουν λιποθυμίες στους εργαζόμενους που τα φτιάχνουν‏

Σχεδόν 300 εργαζόμενοι στην Καμπότζη αισθάνθηκαν σοβαρή αδιαθεσία αυτή την εβδομάδα σε ένα εργοστάσιο ενδυμάτων που παράγει διάφορα προϊόντα για την σουηδική εταιρεία Hennes & Mauritz (H&M), ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.


Συνολικά 284 εργαζόμενοι κατέρρευσαν την Τρίτη και σήμερα στη μονάδα της M&V International Manufacturing Ltd, έναν προμηθευτή της H&M, στην επαρχία Κομπόνγκ Σανάνγκ, 91 χλμ. από την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Κάποιοι ανέφεραν μια δυσάρεστη μυρωδιά πριν λιποθυμήσουν.

«Οι εργαζόμενοι μύριζαν κάτι άσχημο που προερχόταν από τα πουκάμισα», δήλωσε ο 26χρονος Νορν Λιεκχένα, ένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας Λάι Βίρακ απέδωσε τις μαζικές λιποθυμιές στην «εύθραυστη» υγεία των εργαζομένων και δήλωσε ότι το εργοστάσιο ανέστειλε τη λειτουργία του μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να επιτρέψει στους 4.000 εργαζόμενούς του να ξεκουραστούν.
Είπε επίσης ότι 86 εργαζόμενοι αισθάνθηκαν αδιαθεσία την Τρίτη και άλλοι 198 κατέρρευσαν σήμερα Πέμπτη.
«Όταν κάποιος εργαζόμενος κατέρρεε, άλλοι αισθάνονταν επίσης αδιαθεσία», σημείωσε.

Η H&M ανακοίνωσε ότι ερευνά τις λιποθυμίες και δήλωσε ότι η κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας του ΟΗΕ, δεν έχουν «βρει κανένα ευλογοφανές αίτιο μέχρι τώρα».
«Το βασικό αίτιο των λιποθυμιών είναι δύσκολο να αποδειχτει», αναφέρει σε ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα του, ο εκπρόσωπος της H&M Χάλαν Άντερσον.

Τον Ιούλιο, η H&M δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με κρατικές υπηρεσίες, εργαζόμενους και ανεξάρτητους ελεγκτές του εργοστασίου για να εντοπίσει τι συνέβη σε ένα άλλο εργοστάσιό της στην Πνομ Πενχ, αφότου περίπου 300 εργαζόμενοι εκεί αισθάνθηκαν σοβαρή αδιαθεσία.
Μερικές μεγάλες δυτικές μάρκες έχουν ξεκινήσει έρευνες για αυτό που υποστηρίζουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις--ότι δηλαδή σημειώθηκαν πάνω από 1.000 λιποθυμίες φέτος ανάμεσα σε εργαζόμενους στο ένδυμα που μοχθούν για πολλές ώρες και με πενιχρές αποδοχές για να βοηθήσουν να τραφούν εκατοντάδες χιλιάδες φτωχές αγροτικές οικογένειες.

Μεταξύ των μεγάλων δυτικών εταιρειών με είδη ένδυσης ή άλλα αγαθά που παράγονται στην Καμπότζη είναι οι Marks & Spencer Group Plc, η Tesco Plc, η Next Plc και η Inditex, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων στον κόσμο, στην οποία ανήκει η αλυσίδα Zara.

Μια έκθεση του Ρόιτερς τον Απρίλιο για μια έξαρση των ασθενειών σε εργοστάσιο παραγωγής υποδημάτων αποκλειστικά για την Puma ανάγκασε τη γερμανική μάρκα αθλητικών ειδών να αναθέσει ανεξάρτητη έρευνα στην εδρεύουσα στην Ουάσιγκτον Fair Labor Association.


Για Ποδοσφαιρόφιλους και μη. Συμβαίνουν και στας καλυτέρας των οικογενειών.

Στον "αέρα" παραμένει η πρεμιέρα της Primera Division
 

Είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης, νικητές του Champions League και έχουν στις τάξεις τους τούς 3 καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Αυτές τις ημέρες όμως το ισπανικό ποδόσφαιρο χάνει τη λάμψη του

Τα χρέη των επαγγελματικών ομάδων ξεπερνούν τα 5 δις ευρώ ενώ μόνον τη σεζόν 2009/2010 ήρθαν να προστεθούν 733 εκατομμύρια.
50 εκατομμύρια χρωστούν οι ομάδες σε 200 περίπου ποδοσφαιριστές και γι΄ αυτό οι τελευταίοι αποφάσισαν να πούν φέτος «όχι» στην έναρξη του πρωταθλήματος. Δεν είναι η πρώτη φορά που απεργούν οι ποδοσφαιριστές στην Ισπανία. Η πρώτη ήταν το 1979 και οι λόγοι αφορούσαν τότε την κοινωνική ασφάλιση των παικτών. Οι υπόλοιπες κινητοποιήσεις επικεντρώθηκαν ωστόσο στο οικονομικό.
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι καινούριο και οφείλεται στην τακτική που ακολουθούν οι περισσότερες ομάδες: κάνουν ακριβές μεταγραφές και πληρώνουν αδρά τους παίκτες σε σημείο που τα έξοδα να υπερβαίνουν συνολικά κατά πολύ τα έσοδα από τους χορηγούς και την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις οικονομικών για να αναλογιστεί κανείς τις συνέπειες. Οι ομάδες αναγκάζονται να κηρύξουν πτώχευση.
Σε αντίθεση όμως με τη Γερμανία, για παράδειγμα, όπου η πτώχευση συνεπάγεται υποβιβασμό της ομάδας, στην Ισπανία οι ομάδες μπορούν να το αποφύγουν καταβάλλοντας απλώς το 50 % των χρεών. Με άλλα λόγια: μια ομάδα μπορεί να χρεωθεί μέχρι το λαιμό, να καταβάλει στη συνέχεια το 50 % των υποχρεώσεών της και έτσι να τη γλιτώσει…Συνολικά 21 ομάδες της 1ης και 2ης κατηγορίας έκαναν τα προηγούμενα χρόνια χρήση αυτής της δυνατότητας προχωρώντας σε «κούρεμα» του χρέους τους.
Άνιση κατανομή
Τα προβλήματα του ισπανικού ποδοσφαίρου είναι όμως και διαρθρωτικής φύσης: το σύστημα ωφελεί κυρίως τους δυο «μεγάλους» της Primera Division, τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα. Ένα παράδειγμα: Η πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τη σεζόν 2009/2010 απέφερε στις ισπανικές ομάδες συνολικά 600 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο περισσότερα από τα μισά μοιράστηκαν οι δυο κυρίαρχοι, 158 εκατομ. πήγαν στην Μπαρτσελόνα ενώ 136 εκατομ. στη Ρεάλ. Τα υπόλοιπα μοιράστηκαν 40 ομάδες της 1ης και 2ης κατηγορίας. Στη Γερμανία η πώληση των δικαιωμάτων τη σεζόν 2010/2011 απέφερε 386 εκατομμύρια, ωστόσο η κατανομή ήταν σαφώς δικαιότερη. Η Μπάγιερν, για παράδειγμα, έλαβε 30 εκατομμύρια ενώ η Ζανκτ Πάουλι που αγωνίζεται στην 2η κατηγορία 13 εκατομμύρια.
Πολλοί ειδικοί ζητούν τώρα την παρέμβαση της UEFA καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι ισπανικές αρχές δεν τολμούν να επιβάλλουν κυρώσεις στις ομάδες τους.
Ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί έχει παρουσιάσει ήδη ένα πακέτο προτάσεων που όμως δεν εφαρμόζονται ακόμη.
Το Financial Fair Play ωστόσο αναμένεται να ισχύσει από το 2012 και ορισμένοι εκτιμούν ότι θα φέρει επανάσταση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μέχρι τότε όμως η Επαγγελματική Ποδοσφαιρική Λίγκα και η Ένωση Ισπανών Ποδοσφαιριστών θα πρέπει να τα έχουν βρει προκειμένου να ξεκινήσει (επιτέλους!) το πρωτάθλημα…
Joscha Weber / Κώστας Συμεωνίδης / D W

Όλα θα ήταν εντάξει, εάν δεν προχωρούσε ο αρθρογράφος σε συγκρίσεις και δεν προσέδιδε διαστάσεις που δημιουργούν αρνητικές και επικίνδυνες διακρίσεις χωρών και λαών (παρότι η απεργία ματαιώθηκε).
Σε ένα ακόμη πεδίο, η απαξιωτική σύγκριση και ο διαχωρισμός του θεωρητικά "τυπικού" γερμανικού μοντέλου, με τον θεωρητικά "χαλαρό" νότο;
Ή μήπως είναι απλώς ζήλια για την ομορφιά και τις επιτυχίες του ισπανικού ποδοσφαίρου;
"Ο τύπος τρώει την ουσία" -και στο ποδόσφαιρο.
άλλωστε την καλύτερη και πιο φανταντική μπάλα, πάντα την έπαιζαν οι πιο "χύμα" χώρες, Τυχαίο;
Eξάλλου απεργίες ποδοσφαιριστών έχουν φέτος προκυρηχθεί στην Ιταλία και τη Νορβηγία!
Εχουν επίσης ενδιαφέρον οι παρακάτω συνδέσεις με τα πρόσφατα μεγάλα σκάνδαλα στο γερμανικό ποδόσφαιρο (το 2006 και το 2009)
 
"Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω"


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *