Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΕΧΘΕΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ ΟΠΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΕΘΑ ΗΜΕΙΣ ΔΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΜΕΝ ...


Η Ελλάδα δεν είναι αποικία. 

Η ξεκάθαρη αυτή δήλωση οφείλεται σε όλους όσοι νομίζουν ότι αυτό που δεν κατάφεραν τότε οι μεραρχίες του Γ' Ράιχ μπορούν τώρα να το επιτύχουν οι σαράφηδες της Ευρώπης!
Το σχέδιο για τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών από την τρόικα και τις παραφυάδες της, δημιουργεί την εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει περιέλθει σε καθεστώς διομολογήσεων. Φαντάζει χώρα υπό κατοχήν από ξένες δυνάμεις.
Είναι βαρύ για μια χώρα να υπακούει σε εντολές για εφαρμογή πολιτικής οικονομικής λιτότητας τόσο σκληρής που τείνει να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό. Είναι ακόμη βαρύτερη η διαταγή για απολύσεις, έστω και δικαιολογημένες, χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Είναι ακόμη χειρότερες οι εντολές της τρόικας, που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις και καταργούν κατακτήσεις των εργαζομένων...
Αλλά έστω ότι πρέπει όλοι να τιμωρηθούν, διότι έκαστος έχει το μερίδιό του στις ευθύνες - διότι πώς μπορείς να υπερασπισθείς υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα διορισμένους από το παράθυρο, κατά παράβαση του νόμου Πεπονή;
Ο τρώσας και ιάσεται - έστω για το παρελθόν...
Και φθάνουμε στις νέες ρυθμίσεις. Σε γειτονικές στήλες οι ειδικοί συνεργάτες του «Βήματος» παρουσιάζουν και αναλύουν τις νέες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να κινηθούν οι τράπεζες και να... αναπτυχθεί η Οικονομία.
Είναι καταφανές ότι αν δεν σκοπείται, πάντως μπορεί να επιχειρηθεί η λειτουργία ενός σχεδίου που θα σημάνει αφελληνισμό των τραπεζών και καταστροφή του κορμού της ελληνικής οικονομίας.
Η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαιτέρως ο Πρωθυπουργός έχουν την υποχρέωση να παρεμποδίσουν όσους τροϊκανούς ονειρεύονται εξουσία και χρήμα.
Και εν είδει υποσημειώσεως: Όσοι ερευνούν για δάνεια των εφημερίδων ας γνωρίζουν ότι ο «θησαυρός» θα είναι άνθρακες. Και ότι οι εφημερίδες  αυτής της χώρας μπορεί να εκδοθούν ακόμη και τετρασέλιδες - αλλά θα εκδοθούν και θα κυκλοφορήσουν, έστω χέρι με χέρι!

Ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για την 4ωρη (11-3 μ.μ.)Στάση Εργασίας, την Τρίτη 20-11-2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΥΚΑΛΑΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ                   Αθήνα    19.11.2012
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17                                                                                                    
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520                                                                                                                          
email: attikisynergasia@patt.gov.gr                              Προς    
                                                1.    κ.Πρόεδρο και Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΔΣΝΑ
                                                2.     Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ  κ.Νικ. Ματζούφα
                                                                                             
ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κύριε Πρόεδρε,
Για  εσάς , την  Κυβέρνηση και την task force του Ραϊχενμπαχ  τα  θεσμοθετημένα όργανα της Αυτοδιοίκησης ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ!
Οι πολίτες και οι ΟΤΑ; Αυτοί  μόνο  πληρώνουν.
Αυτός ακριβώς είναι ο νέος ρόλος της αυτοδιοίκησης κατά Φούχτελ, που βιάζεστε να καθιερώσετε!
Με την τακτική αυτή καταργούνται θεσμοί της Αυτοδιοίκησης.  
Ζητάτε σήμερα από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ να εγκρίνει τα τεύχη του διαγωνισμού για την προκήρυξη  των ΣΔΙΤ και της  επιλογής  αναδόχων με ανταγωνιστικό διάλογο.
Είναι η πρώτη δεσμευτική πράξη των διαγωνισμών  για τις  ΣΔΙΤ με τη μέθοδο του Ανταγωνιστικού  Διαλόγου, δηλαδή μια διαγωνιστική διαδικασία όπου "τα τεύχη διαγωνισμού συντάσσονται σε συνεργασία των επενδυτών με τη  διοίκηση (του ΕΔΣΝΑ στη προκειμένη περίπτωση) " με ότι αυτό συνεπάγεται.!!! Αν δεν είναι αυτό το σοβαρό θέμα που θα έπρεπε να φέρετε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ  τότε πιο είναι;
Που είναι η εισήγηση σας ; Τι  λένε τα τεύχη του διαγωνισμού, ποιος είναι ο συντάκτης;; Μόνο εσείς  και  το επιτελείο σας γνωρίζετε .
Συγκαλείται το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ όχι για να αποφασίσουμε  αλλά για να ενημερωθούμε από τον Ειδικό Γραμματέα κ. Ματζούφα!!!
Μία ανάλογη  παράσταση ενημέρωσης εξελίχτηκε στις 8 Νοεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν η Περιφερειακή Παράταξη ¨ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ¨  ζήτησε να συζητηθεί η διαχείριση απορριμμάτων.
Σήμερα,  ακόμη και αν αφήσουμε  στην άκρη το θέμα της Αναθεώρησης του Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, ακόμη και αν αφήσουμε στην άκρη αυτή καθεαυτή την Κυβερνητική επιλογή που ακολουθεί και ο Πρόεδρος και η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ για τις ΣΔΙΤ , υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα :
Ποιος συζητά και βάζει τους όρους αυτής της σύμπραξης, ποιος  θα διαπραγματευτεί   εν ονόματι όλων των πολιτών;  Από τη μία πλευρά είναι οι επενδυτές και από την άλλη  ποιος είναι;  Η  Κυβέρνηση δια του κ.Γ. Σγουρού.
Έρχεστε εσείς, ως Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ  με την εξουσιοδότηση που εξασφαλίσατε από την  Εκτελεστική Επιτροπή, να χειριστείτε  προσωπικά το θέμα και να δεσμεύσετε με την υπογραφή σας  για τα επόμενα 25 χρόνια όλους τους δήμους;;;
Οι επικοινωνιακές ακροβασίες δεν μπορούν να κρύψουν  ούτε τα κίνητρα ούτε την ουσία για τις ΣΔΙΤ και τον ανταγωνιστικό διάλογο  στη διαχείριση απορριμμάτων που οδηγεί στην απόλυτη χειραγώγηση της Αυτοδιοίκησης  και τον εκφυλισμό της σε  μηχανισμό επιβολής και είσπραξης χαρατσιών σε όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Η  λειτουργία των οργάνων της Αυτοδιοίκησης και οι διαδικασίες σχεδιασμού με δημόσια διαβούλευση και συμμετοχή του κοινού, που στο τέλος είναι θεσμικά κατοχυρωμένες στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο, δεν μπορεί να υποκαθίστανται από  ενημερωτικές συναντήσεις  με κυβερνητικούς παράγοντες  ούτε από τις αποφάσεις 7μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής.
Εμείς, από  πολύ νωρίς έχουμε διατυπώσει, ως Περιφερειακή Παράταξη,  την αντίθεση μας στο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, που προβλέπει 4 μονάδες  για την επεξεργασία 1.350.000 τόνων ετησίως σύμμεικτων απορριμμάτων με σκοπό την ενεργειακή αξιοποίηση.
Και  μάλιστα με την παράνομα  ειλημμένη  απόφαση για δύο νέες  μονάδες  στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) της Φυλής, εκεί που η περιβαλλοντική υποβάθμιση έχει χαρακτηριστεί μη αναστρέψιμη.
Με γραπτές παρεμβάσεις τεκμηριώσαμε τις αντιρρήσεις μας  και  καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις. Τις γνωρίζετε και κανείς δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι τις αγνοεί. Ενδεικτικά σας θυμίζουμε τα υπομνήματα που έχετε λάβει στην 21η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26-7-2011,  ενόψει της Συνεδρίασης  ΔΣ ΕΔΣΝΑ στις 13-2-2012, στην 9η  Συνεδρίαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ την 27-8-2012.
Θα το επαναλάβουμε και σήμερα, γιατί πρέπει να το ακούσουν όλοι.
·                    Απαιτείται Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και  τήρηση των διαδικασιών στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης με δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο επεξεργασίας των απορριμμάτων στη Περιφέρεια Αττικής.
·                    Αναθεώρηση που εμείς λέμε ότι πρέπει να δίνει  προώθηση  στις  δράσεις  προδιαλογής  υλικών και στην ανάπτυξη των Προγραμμάτων Διαλογής στη Πηγή σε συνεργασία με τους ΟΤΑ.
·                    Δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του ο Πρόεδρος με την task force. Υπάρχει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Δημοτικά Συμβούλια. Υπάρχουν οι πολίτες!
Καλούμε τα Αυτοδιοικητικά σχήματα  των ΟΤΑ , τους εργαζόμενους και τους πολίτες  να αντιδράσουν. Οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν ούτε στάση σιωπής ούτε βέβαια αποφάσεις σε κλειστό κύκλο με fast track διαδικασίες  τις συνέπειες των οποίων θα επωμιστούν αποκλειστικά και μόνο οι δημότες και θα θησαυρίζουν ανέξοδα οι γνωστές οικονομικές ελίτ σε βάρος των κατοίκων ολόκληρης της Αττικής για δεκαετίες. 


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ¨ Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨

   Τσουκαλάς Δημήτρης   

Βράβευση του Παναγιώτη Κουρουμπλή από το “Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών”Αθήνα, 16.11.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση του Παναγιώτη Κουρουμπλή
από το “Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών”

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 2012 στο Μέγαρο Rayburn του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον, το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών (E.A.W.C.) στο πλαίσιο της απονομής των διεθνώς αναγνωρισμένων βραβείων «ΑΡΤΕΜΙΣ» βράβευσε 15 προσωπικότητες από διάφορα μέρη του κόσμου, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων είναι η θέληση και επιμονή στην προσήλωση των στόχων τους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και τιμήθηκαν με το βραβείο “ΑΡΤΕΜΙΣ”, διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των επιστημών, των τεχνών, της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Τιμώμενο πρόσωπο από την Ελλάδα ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, δικηγόρος, διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ.  
Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν η Carolyn Maloney, ένθερμη φιλέλλην  και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Carolyn McCarthy,  μέλος τους Δημοκρατικού Κόμματος και η πιο ένθερμη υπέρμαχος του περιορισμού της οπλοφορίας στις ΗΠΑ και ο Charles B. Rangel, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος με πολυετή κοινοβουλευτική και ακτιβιστική δραστηριότητα υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων.

Το Γραφείο Τύπου  

Ο δίσκος που όλοι περιμένατε!

Επιτέλους!
H AmanToMatiMou Records παρουσιάζει τον δίσκο που όλοι περιμένατε!

http://www.olympia.gr/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΝ, ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΟΝ! ΚΟΥΡΑΣΗΣ - ΦΟΥΧΤΕΛ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

ΦΟΥΧΤΕΛ, ΦΟΥΧΤΕΛ!

.... έτσι, έκανε το πουλάκι που με πήρε τηλέφωνο.

- Τι λες μωρέ;;  .... ρώτησα.

"ΦΟΥΧΤΕΛ, ΦΟΥΧΤΕΛ" επέμεινε.

- "Ρε πας καλά;  Σαββατιάτικα ... "Φούχτελ, Φούχτελ .... τι λες;;" ρώτησα απορημένος.

"ΦΟΥΧΤΕΛ - ρε -  ΦΟΥΧΤΕΛ" συνέχισε γελώντας.

- "Θα αφήσεις τα Φούχτελ να μου πεις" επέμεινα

"Ο δικός σας πήγε Θεσ/νικη και παρευρέθηκε στην συνάντηση καμιά δεκαριά Δημάρχων με τον Φούχτελ. 
Μάλιστα, μετά τις γνωστές δηλώσεις του ΦΟΥΧΤΕΛ κάποιοι δήμαρχοι (μεταξύ αυτών, εδώ από την γειτονιά ο Γιώργος Πατούλης) ακύρωσαν την συμμετοχή τους αλλά ο δικός σας απτόητος, μην χάσει την ευκαιρία.
Πήγε στην συνάντηση και μάλιστα μετά άκουσε τα εξ αμάξης από τους άλλους που τους πούλησε. Ο Πατούλης έγινε πύραυλος μαζί του".

ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΜΠΙΡΟΣ ΜΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ;;; (Σιγά μη λέει ψέματα, είναι καλός σμπίρος, δεν είναι κανένας τυχαίος).

Για πες μας αν λέει αλήθεια να καταλάβουν και αυτοί οι έρημοι της ... "Παραπλανημένης Κουρασικής Αριστεράς Χαλανδρίου", πώς τους δουλεύεις ψιλό γαζί.

Για πες αν είναι αλήθεια στους Χαλανδραίους δεξιούς αντιμνημονιακούς πολίτες που προσπαθείτε να παραπλανήσετε.

Διότι εμείς ξέραμε ότι είστε πιο μνημονιακοί από το μνημόνιο. 

Κάποιοι άλλοι όμως ακόμα αμφιβάλλουν διότι εσύ και το επικοινωνιακό σου επιτελείο νομίζετε ότι μπορείτε να δουλεύετε την κοινωνία συνεχώς. 

ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ";;;

Για να δούμε....

Αν δεν μας διαψεύσει βέβαια μέχρι αύριο πάει να πει ότι είναι αλήθεια, έτσι;;;;

ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ....

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Τα Ολοκληρωτικά καθεστώτα, επιδιώκουν πάντα να επιβληθούν με διάφορα εργαλεία. Επιδιώκουν κατ' αρχήν να "διαμορφώσουν" μια "έννομη τάξη", η οποία έχει πάντα το εργαλείο της "Επιβολής-Καταστολής" και το Εργαλείο της "Νομιμότητος". Μια άλλη παράμετρος του συστήματος είναι να Δημιουργήσει ¨Ηθικό έρεισμα" στις Πράξεις του. Το Τρίτο Ράιχ χρησιμοποίησε εντατικά αυτά τα εργαλεία.
Σε κάθε Φασιστική επιβολή. εξαρτάται από την δύναμη της ψυχής του καθενός μας και από την δύναμη της γνώσης και της σκέψης μας να μην υποκύψουμε στην προπαγάνδα και να μην αρχίσουμε να πιστεύουμε οτι Ο ...ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ...ΔΙΚΙΟ.
Στην Κατοχή του 41-44 πολλοί συμπατριώτες μας, αδύναμοι στην ψύχη και στον Νου, έγιναν έρμαια της πλύσης εγκέφαλου και άρχισαν να υποστηρίζουν ότι ..."Οι γερμανοί είναι φίλοι μας" (Βλέπε απόσπασμα έργου).


Ο Σημερινός Δήμος Σταρένιος είναι περισσότερο επικίνδυνος. Γιατί δεν είναι μόνο ο Πουλημένος Προδότης, αλλά και το Θύμα-Λαός που έχει πιστέψει στην προπαγάνδα, και Πιστεύει ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ , ότι (δήθεν) Χρωστάμε και πρέπει να πληρώσουμε. ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΣ, τα πράγματα είναι ευκολότερα, Όταν ένα μεγάλο μέρος του Λαού έχει πεισθει από την προπαγάνδα, έχει προδώσει την ψυχή του, έχει αρχίσει να νομίζει ότι ο βασανιστής έχει το δίκιο του, και ενώ υπάρχουν προδότες για στρατολόγηση, δεν υπάρχει πνεύμα για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 19-11-2012πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 19/11/2012

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Τα αντεργατικά μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, αποτελούν την ταφόπλακα κάτω από την οποία θάβονται κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, διαγράφοντας, μέσα σε μια νύχτα, αγώνες, ελευθερίες και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και, να είμαστε σίγουροι ότι, αυτά τα απάνθρωπα μέτρα αποτελούν την αρχή μόνο μιας επίθεσης προς το εργαζόμενο κομμάτι του ελληνικού λαού. Αποτελούν την απαρχή μιας καλοσχεδιασμένης και πλήρους αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, με εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες, με ταυτόχρονη δραστική μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο. Άλλωστε, οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων γίνονται με γνώμονα και στόχο την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων. Οι συνέπειες (θα) αφορούν όλη τη κοινωνία, η οποία θα πρέπει να πληρώνει επιπλέον για στοιχειώδες παροχές (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια) κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα και για τις οποίες φορολογείται.

Σύμφωνα με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας στην οποία προσέφυγε η ΓΣΕΕ, υπάρχουν «πολλαπλές, σοβαρές και εκτεταμένες παραβιάσεις των διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας για την προστασία της συλλογικής αυτονομίας, του απαραβίαστου των όρων των ΣΣΕ και των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων ».
Η ωμή και σκληρή πραγματικότητα, όμως, λέει ότι, ακόμη εξακολουθούν να μας κυβερνούν αυτοί που σκλάβωσαν τη χώρα, οι εκβιαστές, οι αναξιόπιστοι και ένοχοι για τη μεθοδική και κατόπιν σχεδίου εξαπάτηση των πολιτών. Και εξακολουθούν να στηρίζουν και να υποθάλπουν φοροκλέφτες, των διαπλεκόμενους και εξωθεσμικούς κρατικοδίαιτους πολλαπλών συμφερόντων.

Η Ελλάδα καταρρέει, μετατρέπεται σε «αποικία χρέους» και οι Έλληνες βυθίζονται σε πρωτοφανή δυστυχία, αφού,  ελάχιστοι μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στην πρωτοφανή λαίλαπα των «κεφαλικών φόρων», μόνο και μόνο για να πληρωθούν οι ξένοι τοκογλύφοι και να χρηματοδοτηθούν (ΠΑΛΙ) οι τραπεζίτες.
Οι εργαζόμενοι φεύγουν με ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό. Κάνουν ουρά και υποβάλλουν σωρηδόν αιτήσεις για να πάρουν το εφάπαξ, θέλοντας έτσι να αποφύγουν τα χειρότερα ενός κράτους που δείχνει να διαλύεται. Όλα τα εφάπαξ μειώθηκαν με το Μεσοπρόθεσμο αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2010, γεγονός που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς που είναι στην ουρά (είτε για να φύγουν είτε που έχουν φύγει και περιμένουν να πάρουν το εφάπαξ) θα πάρουν τελικά μικρότερα ποσά σε σχέση με ό,τι υπολόγιζαν. 
Οι δικαιούχοι θα εξυπηρετηθούν με σειρά προτεραιότητας, η οποία, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φτάνει τα έξι χρόνια.
Υπολογίζεται ότι συνολικά οι αιτήσεις χορήγησης εφάπαξ έχουν φτάσει σε όλα τα Ταμεία τις 62.000, με τις 58.000 από αυτές να έχουν κατατεθεί μόνο στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Αποτέλεσμα είναι η περίοδος αναμονής να έχει φτάσει τα 2,5 χρόνια, καθώς η οικονομική στενότητα περιορίζει σημαντικά τον αριθμό εφάπαξ που απονέμονται σε μηνιαία βάση.
Οι αποχωρήσεις γίνονται σταδιακά μαζικές και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του κράτους. Οι περικοπές που θεσμοθετήθηκαν στο τρίτο Μνημόνιο και αφορούν 20 Τομείς Πρόνοιας και φτάνουν έως και το 83% ήταν γνωστές στους εργαζομένους εδώ και δύο μήνες. Η μαζική υποβολή αιτήσεων κρύβει τον φόβο ότι μπορεί αυτές οι περικοπές να μην είναι οι τελευταίες.

Η σκληρή κριτική από επιστήμονες, νομικούς και οικονομολόγους, Έλληνες και ξένους (χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνέντευξη του καθηγητή κ. Γιώργου Κοντογιώργη, όπου στο Ραδιόφωνο του Alpha έβαλε κατά του Συντάγματος το οποίο κατά τον ίδιο έχει καταστήσει τη Βουλή κορυφαία ολιγαρχική συμμορία η οποία λειτουργεί ως πλυντήριο σκανδάλων. Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων,  είπε:  «Με το σύνταγμα αυτό η πολιτική τάξη της χώρας, έχει συγκροτήσει ένα επάλληλο σύστημα ολιγαρχικών συμμοριών με κορυφαία τη Βουλή η οποία… λειτουργεί ως πλυντήριο για όλα τα σκάνδαλα και όλες τις ανομίες που διαπράττουν οι πολιτικοί». Αυτοί, οι ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, συνεχίζουν ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο.) , κανέναν δεν πτοεί.

Το ερώτημα τώρα είναι: τι κάνουμε;

Η κοινωνία με την πλάτη στον τοίχο είναι υποχρεωμένη να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στην εξαθλίωση και την υποτέλεια, στις απειλές της πρωτοφανούς αγριότητας εξουσίας και τα «τζάκια» της κλεπτοκρατίας και της διαφθοράς.
πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις