Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΕΤΣΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΣΥΜΕΩΝ ΤΑ ΟΣΑ ΓΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙ
«Αλέξανδρος ό Φιλίππου και οι Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων, από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων»


Έτσι επιγράφονταν οι 300 περσικές ασπίδες που στάλθηκαν ως λάφυρα και τοποθετήθηκαν στην Ακρόπολη των Αθηνών το 334πχ σε ανάμνηση της πρώτης νικηφόρας αναμέτρησης με τους Πέρσες στον Γρανικό ποταμό.

Το "πλην Λακεδομονίων" από τότε χρησιμοποιείται για να σηματοδοτήσει και να στιγματίσει την μη συμμετοχή σε σπουδαία γεγονότα και αποφάσεις από αυτές που οι επόμενοι θα μνημονεύουν.

Ήταν σημαντική η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου.

Οχι μόνο γιατί ψηφίστηκε τελικά η μείωση των δημοτικών τελών,η τρίτη κατά σειρά,που φέρνει το Χαλάνδρι στην πρώτη σειρά των δήμων με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη και τις μεγαλύτερες απαλλαγές σε ευπαθείς κατηγορίες πολιτών.

Ούτε γιατί ατύχησε η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης και παρεμπόδισης της λειτουργίας της πόλης που επιχείρησε για άλλη μια φορά το γνωστό μέτωπο της αντιπολίτευσης (Κουράσης-ΝΔ,Ανδρεόπουλος-Κιναλ,ΘωμάςΚινάλ,Καρατζά-ΚΚΕ,ΛΑΕ).

Αλλά κυρίως γιατί,οι 22 δημοτικοί σύμβουλοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και καταγωγές που συμμετείχαν στην συνεδρίαση μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής,απέδειξαν με την στάση τους,ότι παρά τις διαφωνίες μας υπάρχει τρόπος να μπαίνει το συμφέρον της πόλης πάνω από τις μικροκομματικές ίντριγγγες και ισορροπίες.

Οι απόντες που αξιολόγησαν την αξιοποίηση του τριημέρου ώς σημαντικότερη από την υπερψήφιση και την αποδοχή των οριστικών μελετών του νέου δημαρχείου και της μελέτης ανάπλασης και ανάδειξης της παραρεμάτιας περιοχής στον Συνοικισμό ας μείνουν με τις επιλογές τους.
Άλλωστε όπως έγραψε και ο ποιητής:

"για Λακεδαιμόνιους θα μιλάμε τώρα;"

ΥΓ 1.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους κκ Ι.Λαδόπουλο, Μ.Ανδριανάκη, Ν.Πανταζή, Θ.Βαρδουλάκη, Π.Αναστασιάδη, Ά.Νταβία, Μ.Λοτσάρη που έδωσαν με την παρουσία τους την δυνατότητα στην πόλη να προχωρήσει και να μην υποταχθεί στούς προεκλογικούς σχεδιασμούς ορισμένων.
ΥΓ2 για την συμπεριφορά τινών και τούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς απέναντι σε εργαζόμενους ανθρώπους που έκλεισαν το Ιατρείο τους,πήραν το καράβι ή οδήγησαν 500 χιλιόμετρα για να μην προδώσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών που τούς έστειλαν στο δημοτικό συμβούλιο θα μιλήσουμε άλλη ώρα.Αλλωστε ορισμένοι επαγγελματίες της πολιτικής αποφεύγουν να κοιτούν τον καθρέπτη τους όταν μιλούν.

ΣΧΟΛΙΟ 1: Το ανεβάζουμε γιατί "μου την είπε" ιδιαιτέρως. "Το αυτριανό μου σχόλιο όμως δεν θα το αναδημοσιεύσεις" μου είπε. 
(Τρίχες).

ΣΧΟΛΙΟ 2: Το Radetsky March του Στράους που συνοδεύει την άνάρτηση είναι δική του επιλογή. 

ΣΧΟΛΙΟ : Το ψήφισμα? Το ξέχασες το ψήφισμα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΙΑ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: ΝΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ


Είχε ξεκινήσει η συζήτηση γι τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων (θα κάνουμε συνολική αναφορά στα δημοτικά τέλη σε επόμενη ανάρτηση) όταν ο Νίκος Πανταζής πήρε τον λόγο και πρότεινε την κατάργηση του τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για τα καταστήαμτα της πλατείας για να δοθεί κίνητρο να ανοίξουν τα μαγαζιά που είναι κλειστά και να ξαναζωντανέψει η πλατεία.

Η αντιδήμαρχος Ελ. Χριστούλη του απάντησε το .... αυτονόητο" "Μα τα μαγαζιά της πλατείας δεν είναι κλειστά λόγω του τέλους κατάληψης αλλά για ιδιοκτησιακές διαφορές"

Ο Ακατανόμαστος ζητάει το λόγο:

"Θα είναι βασικό κεφάλαο στο προεκλογικό μας πρόγραμμα οπότε θα κάνω τώρα την πρόταση στο ΔΣ. Αν δεν παρέμβει ο δήμος η πλατεία θα μείνει έτσι για πάρα πολλά χρόνια. Η λύση είναι μία!
ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ των καταστημάτων και λειτουργία της πλατείας με ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ"

Η συνέχεια είχε πλάκα.

ΠΑΝΤΑΖΗΣ: Συντάσσομαι με την πρόταση.
ΓΚΑΓΚΑΣ: Καλομελέτα και έρχεται
ΚΑΤΟΥΦΑ: Πολύ ωραία ιδέα.

ΣΥΜΕΩΝ: Προσέχετε τι εύχεστε γιατί μπορεί και να γίνει.

ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ: Δηλαδή τώρα τι μου λες δήμαρχε? Υπάρχει περίπτωση ΕΜΕΙΣ να μην θέλουμε και πρέπει να προσέχουμε τι λέμε?

ΓΚΑΚΑΣ: Στις 25 Μάη!

ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ!

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ?

ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ!

(ή το στερνή μου γνώση, ας σε είχα πρώτα).

ΟΜΟΦΩΝΑ (εκ των παρευρισκομένων) ΠΑΡΕΛΗΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ


Ο Συμεών την έστησε στους απέχοντες, έχοντας προγφανώς την πληροφορία ότι θα την κάνπυν εχθές.

Οπότε έβγαλε τον άσσο από το μανίκι.

¨Εχοντας έτοιμες τις μελέτες του δημαρχείου, της έφερε στο χθεσινό ΔΣ ΠΗΔ και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να δεχθούν την ένταξη του θέματος στην ΗΔ και να παραληφθεί η μελέτη, ώστε να κατατεθεί άμεσα φάκλεος έκδοσης αδείας οικοδομής και να μπει η χρηματοδότησή του στο νέο (προεκλογικό βέβαια) προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Η εισήγηση του Συμεών εγκρίθηκε ομόφωνα - εκ των παρευρισκομένων - αφού (ο μόνος που εχθές δεν είχε δεδομένη ψήφο - όπως φάνηκε στα δημοτικά τέλη και θα διαβάσετε στη συνέχεια) Νταβίας, δεν υπήρχε περίπτωση να προτάξει οποιαδήποτε εκλογική ή προεκλογική σκοπιμότητα του οράματός του να δει να σκάβεται το ΟΤ 30 για να ανεγερθεί το δημαρχείο της πόλης και να εξοικονομήσει ο δήμος - οι δημότες τα πεταμένα λεφτά των ενοικίων.

Και επειδή η ιστορία γράφεται από τους παρόντες, σε άλλη μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΙΓΜΗ κάποιοι επέλεξαν να απέχουν. από εκείνους που θα καταγράφονται στην απόφαση παραλαβής.

ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου ΟΜΟΦΩΝΑ (με την απουσία Λακεδαιμονίων) ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα (είναι ολόκληρη η πρόταση του Συμεών στην οποία έχει προστεθεί η δεύτερη παράγραφος της πρότασης Νταβία)

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου καταδικάζει την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για την παραχώρηση 10119 ακινήτων του Δημοσίου στη θυγατρική του Υπερταμείου, ΕΤΑΔ.

Η απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση που λήφθηκε σε συμμόρφωση με το 75ο από τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης,εχει σαν συνέπεια να κινδυνεύουν χιλιάδες ζωτικοί χώροι που είναι σε χρήση των δημοτών.

Ιδιαίτερα αν,ό πως προβλέπεται, επιχειρηθεί στο μέλλον η εκμετάλλευση τους η ακόμη και η πώληση,σε περίπτωση αδυναμίας εκπλήρωσης των δυσβάστακτων μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

Στην λίστα των ακινήτων βρίσκονται και 37 ακίνητα που, αν και δεν ανήκουν ιδιοκτησιακά,στον δήμο, βρίσκονται εντός των ορίων του και είναι σχεδόν στο σύνολό τους χαρακτηρισμένοι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, Παιδικές χαρές, πεζόδρομοι, νησίδες, έξοδοι του μετρό κλπ.

Περιλαμβάνονται ακόμη ο σταθμός της Πυροσβεστικής στην οδό Ριζάρη,  Ά παιδικός σταθμός, 12 δασικές εκτάσεις εντός της Ρεματιάς καθώς και τα 30 στρέμματα της Αλάνας του Νομισματοκοπείου που παραχωρήθηκαν στον δήμο Χαλανδρίου το 2016 για 40 χρόνια και εχουν αποκλειστική χρήση πρασίνου και αθλητισμού.

Τα εν λόγω ακίνητα είτε είναι κοινόχρηστα, είτε δασικά, είτε είναι πράγματα εκτός συναλλαγής (όπως πχ οι έξοδοι του μετρό,οι νησίδες κλπ) είτε είναι προορισμένα για την εξυπηρέτηση δημόσιων, δημοτικών, κοινοτικών σκοπών και εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρ4 του άρθρου 196 του.4389/2016.

Παρόλα αυτά και παρά τις, εκ των υστέρων, διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι καμιά μεταφορά ακινήτου δεν θα συντελεστεί αν εμπίπτει στις εξαιρέσεις του νόμου,θεωρούμε ότι το σύνολο των ακινήτων αυτών πρέπει να περιέλθει άμεσα στην ιδιοκτησία του δήμου που είναι ο πλέον αρμόδιος και κατάλληλος για να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα τους και την ελεύθερη χρήση τους από τους κατοίκους της πόλης.
  • Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου απορρίπτει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και παραχώρησης οποιουδήποτε δημόσιου χώρου της πόλης σε επενδυτές για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους και καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα αυτήν την απόφαση.
  • Δηλώνει ότι θα διεκδικήσει κάθε δημόσιο ακίνητο που βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου και δεν θα συναινέσει σε καμία εκχώρηση δημόσιας γής.
  • Καλεί επίσης τους πολίτες του Χαλανδρίου σε αγωνιστική ετοιμότητα και συμμετοχή σε κάθε κινητοποίηση πραγματοποιηθεί προκειμένου να ματαιωθεί στην πράξη κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης δημόσιων χώρων της πόλης.
  • Εντέλει την διοίκηση του δήμου και εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσο, να κατατεθεί άμεσα, εξ ονόματος των δημοτών  αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους Κ.Α.Ε.Κ. που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου, τα οποία ανήκουν  ή είναι δρομολογημένες οι διαδικασίες για να περάσουν στην κατοχή του Δήμου

ΟΜΟΦΩΝΑ - ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ - ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΤΑΒΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΕΚ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣΣτο δημοτικό συμβούλιο παρόντες ήταν 22 δημοτικοί σύμβουλοι:

Όλοι - και οι 15 της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ εσωτερικού, οι τρεις της παράταξης Λαδόπουλου (ο ίδιος, ο Μ. Ανδριαννάκης και ο Ν. Πανταζής), ο Νταβίας, οι δύο επίσημα ανεξαρτητοποιημένοι (από τις παρατάξεις Γ. Θωμά και Καρατζά) Θ. Βαρδουλάκης και Π. Αναστασιάδης και η Μαρία Λοτσάρη (που ακόμα παραμένει μέλος της παράταξης Κουράση).

Το δημοτικό συμβούλιο λειτουργούσε σε νόμιμη σύνθεση - παρά την απόπειρα να μπλοκαριστεί.

ΚΑΙ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018, του ΦΕΚ που μεταβιβάζει τα ακίνητα του δημοσίου στην ΕΤΑΔ.

ΚΟΥΡΑΣΗΣ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΛΑΕ και ΚινΑλ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ.

ΑΠΕΙΧΑΝ!

ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!

Δεν θα γράψει ότι εχθές το μεσημέρι κατάλαβαν ότι είναι .... Παρασκευή.

Ο Νταβίας έθεσε το θέμα από την Πέμπτη το πρωί στέλνοντας την πρόταση της παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους (διότι - όπως λέει - δεν πάιζει πόκερ με τα σοβαρά θέματα για να κάνει μπλόφες και η πρόταση πήγε ώστε να υπάρχει εύλογος χρόνος για διαβούλευση).

Ήταν ένα λακωνικό σχέδιο με στόχο το ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ και την αποφυγή πολλών αναλύσεων που - συνήθως - οδηγούν σε πολιτικές διαφωνίες και δίνουν άλλοθι για .... καταψηφίσεις.
ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου συντασσόμενο με τα δύο ομόφωνα ψηφίσματα του ΔΣ της ΚΕΔΕ, αυτό της 05/10/18 που εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της αυτοδιοίκησης στην εκχώρηση ακινήτων του δημοσίου στο Υπερταμείο και το νεότερο της 17/10/18

  • Ομόφωνα απαιτεί από την κυβέρνηση της χώρας, την ακύρωση του ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018, με το οποίο παραχωρούνται δεκάδες δημόσια ακίνητα, μεταξύ αυτών και ακίνητα του δήμου Χαλανδρίου. Ειδικότερα για το Χαλάνδρι στην λίστα της ντροπής περιλαμβάνονται κτίρια δημόσιων νηπιαγωγείων, πάρκα, χώροι αθλητισμού ακόμα και το μεγαλύτερο μέρος της ρεματιάς.
  • Αποφασίζει και εντέλει την διοίκηση του δήμου και εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσο, να κατατεθεί εξ ονόματος των δημοτών άμεσα αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους Κ.Α.Ε.Κ. που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου τα οποία ανήκουν ή είναι δρομολογημένες οι διαδικασίες για να περάσουν στην κατοχή του Δήμου
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο Συμέων αντέδρασε μετά από λίγο καταθέτοντας την πρόταση της διοίκησης (για να μην πει ότι "ψηφίζουμε την πρόταση Νταβία" και πνιγεί πριν τελειώσει τη φράση του).

Η πρόταση Συμεών (θα την δεις στην επόμενη ανάρτηση) δεν περιείχε καμία αναφορά σε ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ.

Ο Νταβίας - έχοντας την αντιπρόταση Συμεών - "διαπραγματεύτηκε" δημόσια και με το χθεσινό άρθρο, θέλοντας να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και μη γνωρίζοντας ότι θα υπάρχει το μέτωπο της φυγής: ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ αν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ, όπως προτείνει η ΚΕΔΕ.

Η συναίνεση δεν είναι πουκάμισο ευκαιρίας, δεν είναι εξαναγκασμός ούτε υποταγή.

ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ αλλά και οι λαγοί, γιατί περνάμε στην εποχή ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ και των ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ.

Και δεν δείχνουν έτοιμοι να την υπηρετήσουν!

Στο δημοτικό συμβούλιο ο Συμεών διάβασε την πρότασή του και είπε ότι κάνει αποδεκτό να προστεθεί η δεύτερη παράγραφος από την πρόταση Νταβία που δεν περιείχετο στην δική του πρόταση.

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΦΣΙΜΑ ΣΥΜΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΤΑΒΙΑ.

ΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΥΓΗ - ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ - ΕΠΑΘΑΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΕΧΘΕΣΑυτό που έγινε εχθές είναι ντροπή για την πόλη και τους εμπνευστές του.

Μιλάμε για μια ακραία τακτικίστικη προσβλητική ενέργεια  προς την πόλη, τους δημότες, το δημοτικό συμβούλιο.
Αλλά κυρίως ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ των Χαλανδραίων.

Μιλάμε για την απόφαση των ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ να τραπούν σε φυγή από την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ για να αποφύγουν να πάρουν θέση για την πρόταση Νταβία - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ για την έκδοση ψηφίσματος για τα ακίνητα της πόλης που πέρασαν στην ΕΤΑΔ και την ψήφιση ή καταψήφιση της πρότασης της διοίκησης Ρούσσου για τα δημοτικά τέλη για το 2019.
(Σε αυτό θα επανέλθουμε, προς το παρόν θα μείνουμε μόνο στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ)

Μπροστινοί του μετώπου βγήκαν οι σύμβουλοι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ εξωτερικού, οι αντάρτες της πορδής που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ από την ψήφιση της αγοράς των ΧΕΥ, ως μέλη της διοίκησης (πριν θυμηθούν ότι είναι πιο καργαριστεροί από τον Ρούσσο).

Ακολούθησαν Κουράσηδες, Ανδρεόπουλοι, Καρατζά (ολόκληρο το ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ μέτωπο) και ο Γιώργος Θωμάς.

Εχθές το μέτωπο είχε πρόβλημα να πάρει ΚΑΘΑΡΗ θέση στην πρόταση Νταβία.
Γιατί αυτή είχε ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ, δεν ήταν σκέτος βερμπαλισμός.

Ήταν πρόταση ΔΡΑΣΗΣ, δεν ήταν πρόταση ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑΣ.

Κια είχε πρόβλημα και με τα δημοτικά τέλη, αφού είχε προηγηθεί η Οικονομική Επιτροπή και Κουράσης και Πράσσος ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ τα δημοτικά τέλη, άρα το μέτωπο δεν μπορούσε να έχει ενιαία στάση στο δημοτικό συμβούλιο. 

Οπότε επιστρατεύτηκαν ..... τα κολπάκια.

Οι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ εξωτερικού θυμήθηκαν εχθές το μεσημέρι, ότι εχθές ..... ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

Και έστειλαν  στις 14.26 το μεσημέρι το εξής αίτημα προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου:

Αίτημα μετάθεσης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας της 21ης συνεδρίασης του ΔΣ


Κα Πρόεδρε,
όπως γνωρίζετε, από τις προηγούμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου έχει ζητηθεί από μια σειρά δημοτικών συμβούλων (Θωμάς, Καρατζά, Καλομοίρης, Ευσταθίου, Αλεξίου κ.α) να υπάρξει προ ημερησίας ενημέρωση από την δημοτική αρχή σχετικά με τα ακίνητα του  δήμου που περιλαμβάνονται στη λίστα του Υπερταμείου.  Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη ενημερώσει  ότι θα απουσιάζουν αυτή την Παρασκευή. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ενημέρωση ή συζήτηση ερήμην των αιτούντων.
Ακόμη, έχει επανειλημμένα ζητηθεί :
Α. Ο έγκαιρος ορισμός και η διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δ.Σ. –στο βαθμό που είναι δυνατό- σε μη-εργάσιμα απογεύματα, έτσι ώστε να διευκολύνεται η συμμετοχή των μισθωτών  και ελευθεροεπαγγελματιών δημοτικών συμβούλων.
Β. Η έγκαιρη αποστολή των εισηγήσεων έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία των μελών του Δ.Σ. και κατά συνέπεια την ουσιαστική και δημοκρατική λειτουργία του οργάνου. Υπενθυμίζουμε ότι τα μέλη του Δ.Σ, λόγω των ωραρίων εργασίας τους, δεν διαθέτουν ούτε τον αναγκαίο χρόνο ούτε γραμματείς ή έμμισθους συνεργάτες   για τη σχετική προεργασία. Το προνόμιο αυτό αφορά όσους κατά τη διάρκεια της θητείας τους ασκούν επαγγελματικά διοίκηση στον Δήμο και κατ επέκταση τους συμβούλους της πλειοψηφίας.
Επισημαίνουμε ότι για μια ακόμη φορά οι εισηγήσεις φτάνουν στα χέρια μας μία με δυο μέρες πριν από τη συνεδρίαση του οργάνου. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει μια αίσθηση υποτίμησης του Δ.Σ. και υποβάθμισής του σε οιονεί συμπληρωματικό όργανο  της εκάστοτε δημοτικής αρχής.
Για τους παραπάνω λόγους  θεωρούμε επιβεβλημένη τη μετάθεση της 21ης συνεδρίασης του Δ.Σ. για την αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι
Καλομοίρης  Γ. , Λιερός  Γ., Μάζη  Χ., Κιούσης Θ., Ευσταθίου Α., Φασίτσα Π., Τζούρας Π., Κασίμης Χ., Αλεξίου Θ.

Απίθανο δεν είναι;;;
 Είχαμε ζητήσει ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, για τα ακίνητα  όχι ΑΠΟΦΑΣΗ!!!!

ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ

ΥΓ: Γιώργο λυπάμαι, αλλά - υποτίθεται ότι είμαστε σοβαρότεροι τούτων των πρακτικών!

Physioaskisis-ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ


Νέα υπηρεσία στο κέντρο μας σε συνεργασία με την εταιρεία Pelmatografima Elite .

Το πελματογράφημα είναι ανώδυνο , αποτυπώνει με ακρίβεια τις ανατομικές ιδιαιτερότητες των ποδιών και είναι κατάλληλο για :

1) Πλατυποδία-Κοιλοποδία
2) Άκανθα πτέρνας
3) Ραιβοποδία- Βλαισοποδία
4) Ανισοσκελία
5) Κότσι

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2106822272