Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ .....Είναι Κυριακή και δεν ξέρω τι να γράψω μετά το μπαμ στο Παρίσι.

Δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι σκέψεις.
Οι ισλαμοφασίστες χτύπησαν και στην καρδιά της Ευρώπης. ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
Και τώρα άλλη λύση από το να τους σταματήσεις ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ φίλε μου που παριστάνεις τον ευαίσθητο, διότι δεν ρωτάνε αυτοί όταν σκάνε οι μπόμπες τους πόσο ευαίσθητος ήσουν μαζί τους.

Φταίει η Ευρώπη - η Δύση που ανέτρεψε το STAUS QUO για να επιβάλλει την "δημοκρατία" της στην Λιβύη, το Ιράκ, την Συρία διαβάζω από έγκυρους αναλυτές που έχουν - βέβαια - δίκιο.

Η δύση εξόπλισε τον ISIS,  καλά να πάθει, λένε επίσης έγκυροι αναλυτές και βέβαια έχουν δίκιο.

Δεν βάλατε την Συριακή σημαία στα μούτρα σας στο fb πέντε χρόνια που γίνεται εκεί του Κουτρούλη, λέει ο άλλος και έχει δίκιο.

Στην Ελλάδα έχουμε 6000 αυτοκτονίες από την κρίση, δεν έβαλε κανείς την ελληνική σημαία στα μούτρα του, λέει ο άλλος και έχει δίκιο.

Πέρασαν από την Ελλάδα οι τρομοκράτες, σου λέει το CNN. Άρα φταίει η Ελλαδίτσα περισσότερο από τις ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και την ΙΤΑΛΙΑ  ΠΕΡΝΑΝΕ, άρα αυτό δεν είναι είδηση.

Ο Τσίπρας φταίει, σου λέει ο άλλος. Τίποτα δεν κάνει αυτή η κυβέρνηση να σταματήσει το μεταναστετυτικό κύμα. (Μην ρωτάς τι εννοεί, ότι πρέπει να κάνει, ειλικρινά ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι θέλει να πει αυτός ο ποιητής).

Εχθές βάλαμε στην ΠΛΑΤΕΙΑ  ένα κάλεσμα για συγκέντρωση στην Γαλλική πρεσβεία.
Μετά καταλάβαμε ότι ακόμα και σε ένα τέτοιο γεγονός το κάλεσμα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ για να συμπαρασταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ στους ΓΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ και είχαμε εμπλακεί - εντελώς ΑΚΟΝΤΕΣ - σε παιχνίδι κομματικής καταμέτρησης.

Άλλη ώρα το ένα κόμμα, άλλη ώρα το άλλο κόμμα καλούσε σε συγκέντρωση και εμείς βάλαμε του ενός κόμματος.

ΜΑΝΤΟΛΕΣ!

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!

ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ;

Έξω, εδώ στο Χαλανδριστάν γίνεται ο Αγώνας της Ρεματιάς.
ΤΡΕΧΟΥΝ - σου λέει - για καλό σκοπό.

Μην με ρωτάς αν ξέρουν τι είναι "καλός σκοπός".
 ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝ ΞΕΡΟΥΝ και αυτοί.

Μαζεύουν τρόφιμα για να τα πάνε στα σύνορα, σου λέει.

Στους πρόσφυγες .......

ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ!

ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
Α.Ν.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑΕκατοντάδες πολίτες και νέοι της Αθήνας έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τη γαλλική πρεσβεία στις 10 το βράδυ του Σαββάτου.

Στη συγκέντρωση, που ήταν η μεγαλύτερη από όσες έγιναν το Σάββατο στην Αθήνα, παρευρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης, βουλευτές και στελέχη του Ποταμιού, καθώς και εκπρόσωποι κινήσεων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σταύρου Θεοδωράκη για μια σιωπηρή συγκέντρωση χωρίς συνθήματα, αλλά με αποφασιστικότητα. «Είμαστε όλοι Γάλλοι» έλεγαν οι συγκεντρωμένοι, σηκώνοντας χαρτόνια στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι «είμαστε εδώ μαζί με εκατοντάδες πολίτες της Αθήνας, μαζί με εκατοντάδες νέους για να πούμε στον Γάλλο Πρέσβη και στους Γάλλους φίλους μας ότι είμαστε ένα, ότι είμαστε όλοι Γάλλοι. Ότι νιώθουμε περήφανοι που και οι Έλληνες, όπως και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, βγαίνουν στους δρόμους για να πουν ότι είναι δικαίωμά τους να έχουν τις ιδέες τους, τα ρούχα τους, τους φίλους τους και δε θα δώσουν λογαριασμό σε κανένα δολοφόνο. Δεν θα ηττηθούμε σ’ αυτή τη μάχη με τη βαρβαρότητα. Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός θα κερδίσει».

Ο Γάλλος Πρέσβης Christophe Chantepy, από την πλευρά του ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση συμπαράστασης και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό που οι πολίτες, οι Έλληνες πολίτες και οι πολιτικοί, είναι εδώ σήμερα το βράδυ για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον γαλλικό λαό. Η φιλία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας είναι πολύ δυνατή, το ξέρουμε όλοι αυτό. Και αυτή την πολύ θλιβερή στιγμή, μια στιγμή που πρέπει να παλέψουμε για την ελευθερία και τη δημοκρατία, είναι πολύ σημαντικό που είμαστε εδώ όλοι μαζί για να δείξουμε στον κόσμο ότι θα παλέψουμε όλοι μαζί για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία μας. Σας ευχαριστώ πολύ».


Για την Ομάδα Χαλανδρίου

Νικήτας Κάλφας
Κατερίνα Βλαβιανού

BON JOUR