Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Καμίνης: Φυγομαχία η παραίτηση

Δεν μάσησε τα λόγια του , μιλώντας για τις « παραιτήσεις» των 25 Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας , μιλώντας στο MEGA, ο Δήμαρχος Αθηναίων , Γιώργος Καμίνης .

Καθαρά , ποιο ξάστερα δεν γινόταν είπε: « Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι φυγομαχία».

Και δεν αρκέστηκε μόνο σ΄αυτό .Αλλά προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα , δείχνοντας ποιος είναι ο δρόμος της αντίδρασης αλλά και της ευθύνης . « Η Τ.Α πρέπει να «ενηλικιωθεί», πρέπει να αναλάβει πραγματική ευθύνη. Γιατί να βρισκόμαστε κάθε λίγο και λιγάκι με το χέρι απλωμένο «δώσε και σε μένα μπάρμπα», στο κράτος».

Που σημαίνει ότι πέρα από ψηφοθηρίες , πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες που της αναλογούν και να τις ασκήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα , αναλαμβάνοντας και τα πολιτικά «κόστη» που θα αναλογούν .Και όχι με «ψευτομαγικές».

Θέμα χρόνου η ανατροπή του Συριακού καθεστώτοςΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τις μέρες αυτές, και με αφορμή το Ρωσικό σχέδιο να αφοπλιστεί το Μπααθικό καθεστώς από κάθε όπλο μαζικής καταστροφής, ξετυλίγεται μια κακόγουστη θεατρική παράσταση, όπου οι πρωταγωνιστές της δεν είναι απλώς ηθοποιοί αλλά και απατεώνες. Μόνο ένας απατεώνας θα απαιτούσε να καταστραφούν τα όπλα μαζικής καταστροφής του γείτονα επειδή υποτίθεται τα χρησιμοποίησε, όταν ο ίδιος (η Σιωνιστική ελίτ), σύμφωνα με την ίδια τη CIA, κατέχει παρόμοια όπλα εδώ και δεκαετίες (Foreign Policy, 9/9/2013), καθώς και πυρηνικά που, επίσης, δεν παραδέχεται καν ότι κατέχει. Και , φυσικά, μόλις πριν δύο χρόνια χρησιμοποίησε παρόμοια όπλα στην Γάζα (βόμβες φωσφόρου)! Ακόμη, μόνο ένας ακόμη μεγαλύτερος εγκληματίας απατεώνας, (η Αμερικάνικη ελίτ), θα απαιτούσε το ίδιο, όταν αυτός στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα παρόμοια όπλα μαζικής καταστροφής: από την Χιροσίμα μέχρι το Βιετνάμ, όπου το 1970, οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την Γερουσία, έριξαν χημικά που αναλογούν σε τρία κιλά ανά Βιετναμέζο (John Pilger, Γκάρντιαν, 11/9/2013). Οπως βέβαια και πρόσφατα στη Φαλλούτζα του Ιράκ, όπου εξακολουθούν να γεννιούνται παραμορφωμένα παιδιά.

Αλλά, οι ελίτ που συνιστούν την Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) αποτελούνται και από θρασύτατους υποκριτές. Ο Νομπελίστας της ειρήνης Ομπάμα, που σήμερα αγανακτεί για το «ειδεχθές» έγκλημα της χρήσης χημικών, «ξέχασε» όχι μόνο τα παραπάνω αλλά και ότι, το 1997, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να καταστρέψουν 31.000 τόνους χημικών μέσα σε 10 χρόνια. Το 2007, πήραν 5 χρόνια αναβολή (την μέγιστη δυνατή σύμφωνα με τη Συνθήκη για τα χημικά όπλα), και το 2012 δήλωσαν θα τα καταστρέψουν μέχρι το...2021. Σήμερα, η ίδια ελίτ απειλεί με μαζικούς βομβαρδισμούς τον Συριακό λαό εάν δεν επιτρέψει σε δεκάδες επιθεωρητές να μπαινοβγαίνουν στη Συρία και να ψάχνουν για χημικά ―όπως έκαναν και στο Ιράκ, βομβαρδίζοντας τον Ιρακινό λαό όποτε η Υ/Ε θεωρούσε ότι το καθεστώς εμπόδιζε το έργο τους. Συγχρόνως, η Αμερικάνικη ελίτ, ήδη από το 1998, πέρασε νόμο στο Κογκρέσο που απαγόρευε στους διεθνείς επιθεωρητές να κάνουν δειγματοληψίες για χημικά στις ΗΠΑ, ενώ ο αρχι-εγκληματίας πολέμου Μπους, το 2001, φρόντισε να απολυθεί ο γενικός διευθυντής της Οργάνωσης για την απαγόρευση των Χημικών όπλων, επειδή ζήτησε να επιθεωρήσει τις σχετικές Αμερικανικές εγκαταστάσεις (George Monbiot, Γκάρντιαν, 10/9/2013)!

Είναι, λοιπόν, φανερό ότι όταν η Ρωσική ελίτ συμφωνεί με την Υ/Ε στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, χωρίς να απαιτεί το ίδιο και για την Σιωνιστική ελίτ, ή να εγγυάται τουλάχιστον ότι θα την υπερασπιστεί αν δεχτεί επίθεση, ουσιαστικά συμπράττει, έστω άθελά της, στο προσχεδιασμένο έγκλημα κατά του λαού της Συρίας που απλώς θα αναβληθεί εάν τελικά επιτευχθεί συμφωνία για την καταστροφή των Συριακών όπλων. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθήθηκε στην Λιβύη, όταν το Κανταφικό καθεστώς, τρομοκρατημένο από την εισβολή στο Ιράκ, συμφώνησε με την Υ/Ε να καταστρέψει τα χημικά όπλα που διέθετε και να καταγγείλει την κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής. Η σφαγή του Λιβυκού λαού στα χέρια των εγκληματιών της Υ/Ε και των οργάνων της το 2011 ήταν η ανταμοιβή του. Ακόμη περισσότερο όταν, όπως αποκάλυψε η Washington Post, «τα χημικά αποθέματα της Συρίας είναι αποτέλεσμα μιας σιωπηρής συμφωνίας κυρίων στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την οποία, δεδομένης της κατοχής πυρηνικών όπλων απο το Ισραήλ, η κατοχή χημικών όπλων απο τη Συρία δεν θα είναι σημαντικό αντικείμενο δημοσίας κριτικής» (Glenn Kessler,4/9/2013).

Με άλλα λόγια, η τυχόν ακύρωση της σιωπηρής αυτής συμφωνίας μόνο για την Συρία κάθε άλλο παρά ματαιώνει την συνέχιση της σφαγής του Συριακού λαού και είναι θέμα χρόνου η επίθεση για την αλλαγή καθεστώτος, ανεξάρτητα από τις διπλωματικές μανούβρες και παρόμοια τερτίπια. Και αυτό, γατί η Υ/Ε είχε προγράψει το Μπααθικό καθεστώς τουλάχιστον μια δεκαετία πριν, όταν το είχε κατατάξει, μαζί με άλλα καθεστώτα στην περιοχή (Ιράκ, Λιβύη, Ιράν) στον «άξονα του κακού». Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των καθεστώτων ήταν ότι δεν ήταν ενσωματωμένα στην Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ), τόσο οικονομικά όσο και γεωπολιτικά, εφόσον εξέφραζαν ιστορικά εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα.

Όσον αφορά, ειδικότερα, την μη οικονομική ενσωμάτωση των καθεστώτων αυτών στη ΝΔΤ, είναι χαρακτηριστικό ότι τον καιρό της εισβολής στο Ιράκ η Charlene Barshefsky (επί κεφαλής της Αμερικανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις για το διεθνές εμπόριο) τόνιζε ότι η Μέση Ανατολή είχε περισσότερα εμπόδια στο εμπόριο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου. Έτσι, με την εξαίρεση του Ισραήλ και της Τουρκίας, οι 8 από τις 11 μεγαλύτερες οικονομίες στην περιοχή δεν ήταν μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (μεταξύ των οποίων βέβαια και η Συρία που δεν έγινε ποτέ μέλος του) ―δηλαδή του βασικού διεθνούς οργανισμού που θεσμοποίησε τους κανόνες της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης― ενώ ολόκληρος ο Αραβικός κόσμος δεχόταν σχεδόν ίδια ποσότητα ξένων επενδύσεων με τη Σουηδία. Δεν ήταν λοιπόν περίεργο το συμπέρασμα της Barshefsky: «η κυβέρνηση Μπους θα πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία και να συμπληρώσει την εκστρατεία της κατά της τρομοκρατίας με την δημιουργία συνθηκών για την ανάπτυξη του εμπορίου και της οικονομικής φιλελευθεροποίησης στην περιοχή(...) οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναπτύξουν μια συντονισμένη μακροπρόθεσμη στρατηγική για την επιστροφή της Μέσης Ανατολής στη παγκόσμια οικονομία» (New York Times, 22/2/03).

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της εκστρατείας αυτής είναι γνωστά: η ενσωμάτωση στην ΝΔΤ της Μέσης Ανατολής έχει ήδη προωθηθεί αποφασιστικά μετά την ανατροπή των καθεστώτων στο Ιράκ, Αφγανιστάν και Λιβύη, με επόμενους σταθμούς την Συρία και το Ιράν…


http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/
http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_09_15.html
www.periektikidimokratia.org


ΤΡΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! - ΓΕΛΙΟ!

Sioufas&sons>Τα πιράνχας των κατασχέσεων. Εταιρεία με 500 δικηγόρους και συνεργάτες, πρωταθλητές των πλειστηριασμών!


Σαν το μεγαλύτερο πιράνχας της μεγάλης κρίσης που μαστίζει την χώρα μας φαντάζει η εισπρακτική εταιρεία του Σιούφα! Οι γιοι του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας και πρώην προέδρου της βουλής έχουν στήσει μια μεγάλη εισπρακτική εταιρεία με 500(!) δικηγόρους-συνεργάτες και αναδεικνύονται πρωταθλητές στους πλειστηριασμούς, στην είσπραξη τραπεζικών απαιτήσεων και στις διαδικασίες προσωποκράτησης.
Είναι εκπληκτικό ότι μόνο για να μπεις στην εταιρεία για υποθεσή σου πληρώνεις εισιτήριο 130 ευρώ!

(Από το Πρώτο Θέμα της Κυριακής)

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΣΜΟΥ!

Δημοσκόπηση Κάπα Research: «Σαρώστε τους ‘βλαχοδήμαρχους’»

Την πρόθεσή τους να «σαρώσουν» τους «βλαχοδήμαρχους» εκφράζουν οι πολίτες σε πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 18 Ιουλίου σε δείγμα 30.249 ατόμων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύει το «βήμα της Κυριακής»:

-Το 62,9% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν θέλουν να επανεκλεγεί ο σημερινός δήμαρχος έναντι του 27,1% που δηλώνουν να επανεκλεγεί. Παράλληλα το 59,3% δηλώνουν ότι έχουν «μάλλον αρνητική» ή «αρνητική» γνώμη για το σημερινό δήμαρχο έναντι 37,8% που έχουν «μάλλον θετική» ή «θετική» γνώμη.

-Κάπως καλύτερη είναι η εικόνα για τους περιφερειάρχες, καθώς το 58,9% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν θέλουν να επανεκλεγεί ο σημερινός περιφερειάρχης έναντι 27,3% που δηλώνουν ότι θέλουν να επανεκλεγεί. Επιπλέον το 54,1% δηλώνουν ότι έχουν «μάλλον αρνητική» ή «αρνητική» γνώμη για το σημερινό περιφερειάρχη έναντι 39,1% που έχουν «μάλλον θετική» ή «θετική» γνώμη.

Πάντως, αρνητική φαίνεται να είναι η εικόνα και για τις αντιπολιτεύσεις στους δήμους, καθώς το 56,1% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν τους εκφράζει «κανένας από τους δύο» (σ.σ. δημοτική αρχή ή αντιπολίτευση).

70% μη ικανοποιημένοι από τη ζώη στο δήμο
Φαίνεται, δε, πως η αρνητική αυτή εικόνα σχετίζεται με το γεγονός πως πάνω από δύο στους τρεις πολίτες (ποσοστό 70,3%) δηλώνουν «λίγο» ή «καθόλου» ικανοποιημένοι από την καθημερινή ζωή στο δήμο τους έναντι μόλις 28,9% που δηλώνουν «πολύ» ή «αρκετά». Ιεραρχούν, δε, τα κυριότερα προβλήματα στο δήμο τους ως εξής:

-Ανεργία: 38,3%

-Κακοδιαχείριση πόρων: 38,3%

-Έλλειψη πόρων: 32,9%

-Καθαριότητα: 31%

-Διαφθορά: 21,4%

-Κυκλοφοριακό: 21,1%

-Ελλιπείς υπηρεσίες υγείας: 19,2%

-Φτώχεια: 19,1%

-Εγκληματικότητα: 13,4%

-Παρουσία μεταναστών: 13,1%

-Μόλυνση περιβάλλοντος: 9,7%

-Σχολεία: 8,9%

-Ρατσιστική βία: 3,2%

Μάλιστα, για τα προβλήματα και τις ελλείψεις της αυτοδιοίκησης οι πολίτες κατηγορούν περισσότερο τους ίδιους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες (58,7%) και λιγότερο το κεντρικό κράτος (38,9%).

Ψάχνουν ανεξάρτητο από την κεντροαριστερά
Αναφορικά με το προφίλ του δημάρχου που αναζητούν οι πολίτες, σύμφωνα με την έρευνα, δύο στους τρεις (67,4%) θέλουν να είναι ανεξάρτητος («να μην έχει σχέση με πολιτικά κόμματα») και το 44,9% να προέρχεται από την κεντροαριστερά (44,9%) έναντι 31% που ζητά να προέρχεται από την κεντροδεξιά.

Παράλληλα οι πολίτες είναι μοιρασμένοι σχετικά με την:

-Εμπειρία: 48,3% ζητούν ο υποψήφιος δήμαρχος να είναι αμέτοχος μέχρι σήμερα στα δημοτικά δρώμενα έναντι του 44,9% που θέλουν να έχει εμπειρία.

-Ηλικία: Το 44% ζητά να είναι άνω των 40 ετών έναντι του 42,1% που θέλουν να είναι κάτω από 40.

-Μνημόνιο – αντιμνημόνιο: Το 42,5% δηλώνουν αδιάφοροι έναντι του 42,1% που θέλουν ο υποψήφιος να τάσσεται κατά του μνημονίου.

ΟΛΜΕ: ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΩ ...

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ KAPPA RESEARCH:Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς δήμαρχοι και περιφερειάρχες
Τους πέντε δημοφιλέστερους περιφερειάρχες και τους 20 πιο δημοφιλείς δημάρχους καταγράφει η πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 18 Ιουλίου σε δείγμα 30.249 ατόμων.

Σύμφωνα με την έρευνα οι πιο δημοφιλείς περιφερειάρχες είναι:
-Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης με 54,9%

-Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας με 46,8%

-Αλέξανδρος Καχριμάνης, περιφερειάρχης Ηπείρου με 44,8%

-Γιάννης Σγουρός, περιφερειάρχης Αττικής με 42,5%

-Γιάννης Μαχαιρίδης, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με 35,1%


Οι πιο δημοφιλείς δήμαρχοι σε δήμους άνω των 50.000 κατοίκων είναι:
-Γιώργος Ιωακειμίδης, Νίκαιας – Ρέντη με 76,9%

-Διονύσης Χατζηδάκης, Παλαιού Φαλήρου με 76,7%

-Νίκος Ζενέτος, Ιλίου με 73,8%

-Σίμος Δανιηλίδης, Νεάπολης – Συκεών με 65,9%

-Νίκος Σαράντης, Αγίων Αναργύρων με 65,3%

-Ανδρέας Παχατουρίδης, Περιστερίου, με 61,8%

-Σταύρος Κασιμάτης, Κορυδαλλού, με 61,5%

-Βαγγέλης Λαμπάκης, Αλεξανδρούπολης, με 58,2%

-Γιάννης Μπουτάρης, Θεσσαλονίκης με 55,7%

-Ηρακλής Γκότσης, Νέας Ιωνίας με 47,6%

-Παύλος Μοσχολιός, Αγρινίου με 46,4%

-Βασίλης Βαλασσόπουλος, Ηλιούπολης με 43,2%

-Χρήστος Κορτζίδης, Ελληνικού – Αργυρούπολης με 41,9%

-Βασίλης Μιχαλολιάκος, Πειραιά με 40,9%

-Κώστας Παπαλός, Καρδίτσας με 40,5%

-Παναγιώτης Νίκας, Καλαμάτας με 40,2%

-Λάζαρος Μαλούτας, Κοζάνης με 40,1%

-Μανώλης Σκουλάκης, Χανίων με 39,8%

-Γιάννης Κουράκης, Ηρακλείου με 38,3%

-Γιώργος Πατούλης, Αμαρουσίου με 38%

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι κατασκευασμένο. Δεν μπορεί να λείπει από τους 20 ο .....

Έρευνα - κόλαφος για την αυτοδιοίκηση και την διαχείριση της εξουσίας από τους δημάρχους


Οι πολίτες εξακολουθούν να αναζητούν νέα πρόσωπα, έχουν όμως πιο κατασταλαγμένα κριτήρια από κάθε άλλη φορά.

Πεδίο μεταβολών και ανατροπών, με βάθος τέτοιο που θα επηρεάσει και την κεντρική πολιτική σκηνή, διαμορφώνεται στις τοπικές κοινωνίες. Οι εκογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Μάιο του 2014, αναδεικνύονται η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση των τελευταίων ετών, όχι μόνο εξαιτίας της εγγύτητάς τους με τις ευρωεκλογές.

Τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η Κάπα Research για Το Βήμα της Κυριακής σε ένα κολοσσιαίο δείγμα 30.249 ατόμων πανελλαδικά, αποτυπώνουν μια καινούρια εικόνα για τις αντιλήψεις των πολιτών έπειτα από τέσσερα χρόνια εφαρμογής προγραμμάτων σωτηρίας, τα οποία διέλυσαν τους κοινωνικούς αρμούς.

Η έρευνα, σύμφωνα με το in, καταδεικνύει ότι αμφισβητείται εκ θεμελίων το μοντέλο διοίκησης των δήμων και των περιφερειών, αλλά καταδικάζεται και ο τρόπος, με τον οποίο διαχειρίζονται τις εξουσίες και το δημοτικό ταμείο οι δήμαρχοι.

Οι πολίτες εξακολουθούν να αναζητούν νέα πρόσωπα, έχουν όμως πιο κατασταλαγμένα κριτήρια από κάθε άλλη φορά.

Επιθυμούν νέα πρόσωπα, σαραντάρηδες, ώστε να έχουν επαγγελματική καταξίωση, αλλά μεγαλύτερο προσόν για τους υποψηφίους θεωρείται η αποδέσμευσή τους από κομματικούς μηχανισμούς.

Με άλλα λόγια, πρώην βουλευτές, αποτυχημένοι πολιτευτές και γόνοι πολιτικών τζακιών θα ξεκινήσουν με ασήλωτα βαρίδια την εκστρατεία τους.

Επίσης, το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» έχει χάσει την ισχύ του.

Αν τα παραπάνω ευρήματα συνδυαστούν με το 44,9%, οι οποίοι στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών θα επέλεγαν υποψήφιο της Κεντροαριστεράς, και με το 45,7% που θα επέλεγε περιφερειάρχη από τον ίδιο χώρο, φαίνεται να δημιουργείται μια κρίσιμη εκλογική μάζα που ενδέχεται να αλλάξει τους συσχετισμούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ! 'ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ .... ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ" (??????)

Στην Αμερική

ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ... ΜΑΛΑΜΑ