Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ – Ο ΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.Με τον Μίκη Θεοδωράκη συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη στου Φιλοπάππου.
Ο πρωθυπουργός είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μίκη Θεοδωράκη προκειμένου να τον συγχαρεί για το άρθρο του
Σήμερα στις 10:30 έφτασε στο σπίτι του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη στο λόφο Φιλοπάππου ο Αλέξης Τσίπρας για την προγραμματισμένη συνάντηση.
Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση τους στην διάρκεια της οποίας εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

«Ως πολεμιστής, ξέρεις ότι στον πόλεμο χρειάζεται στρατηγική», είπε ο πρωθυπουργός στον κ. Θεοδωράκη, εισερχόμενος της οικίας του.

«Ως πρωθυπουργός, ξέρεις ότι έχεις τη στήριξη της χώρας», του απάντησε ο κ. Θεοδωράκης.
Κατά την έξοδό του από την οικία του Μ.Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός δεν έκανε δηλώσεις.

Το κείμενο – παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη

Διάβασα σήμερα (Κυριακή 22 Φεβρουαρίου) το άρθρο του Δελαστίκ με τίτλο «Τους έλιωσαν οι Γερμανοί!» (ιστοσελίδα «ΠΡΙΝ», 21.2.2015), που επιβεβαιώνει τις αντιρρήσεις μου για τη συμμετοχή της ΣΠΙΘΑΣ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012, γιατί όπως είχα δηλώσει τότε, πίστευα ότι ο στόχος για μια Κυβέρνηση της Αριστεράς μέσα στον υπάρχοντα συσχετισμό δυνάμεων αποτελεί πράξη τυχοδιωκτική τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για την ίδια την Αριστερά.
Η εικόνα που σχηματίζει κανείς απ’ αυτό το άρθρο είναι εκείνη του άτυχου εντόμου που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί.
Όπως είναι γνωστό, από την εποχή που τέθηκε η προοπτική του ευρωπαϊκού προσανατολισμού για τη χώρα μας, υπήρξα ο μοναδικός αριστερός ευρωπαϊστής, όταν οι άλλοι (ΠΑΣΟΚ και σύμπασα η Αριστερά) την θεωρούσαν -μαζί με το ΝΑΤΟ, φυσικά- Συνδικάτο του εγκλήματος («ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο»). Τότε όμως είχαμε να κάνουμε με μια διαφορετική Ευρώπη, στον αντίποδα της σημερινής.
Όταν η Ευρώπη άρχισε να παίρνει τη σημερινή της μορφή, ήταν φυσικό να αλλάξω κι εγώ τη στάση μου απέναντί της και να συνδέσω το σημερινό αρνητικό της πρόσωπο με τις αδικίες, τις προσβολές και τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η Ευρώπη ενάντια στον λαό μας στους δύο τελευταίους αιώνες και να θέσω στον εαυτό μου το ερώτημα: «Ως ποιο βαθμό, ως ποιο σημείο θα πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι να εισπράττουμε προσβολές, απειλές και πάσης φύσεως εγκλήματα από μια Ευρώπη στην οποία δεσπόζουν οι Τράπεζες και τα συμφέροντα της Γερμανίας, που έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχη δύναμη με ακόρεστες ορέξεις και με στόχο της υποταγή των λαών της Ευρώπης στη θέλησή της;». Η απάντησή μου ήταν: «Φτάνει πια!».
Το πρόβλημα όμως ήταν, με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε το «ΝΕΙΝ» του Σόϊμπλε με ένα δικό μας «ΟΧΙ». Όποιος έχει διαβάσει την ομιλία μου στην Ακαδημία Αθηνών («Η μόνη λύση»), θα δει μεταξύ άλλων ότι ο Λαός μας που ζει πάνω στο πετσί του τις προσβολές των «Φράγκων», όπως ο ίδιος ονομάζει τους κυρίαρχους δυτικοευρωπαίους και τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, ξεσηκώνεται -στην ουσία επαναστατεί- πολύ δύσκολα. Κι αυτό γιατί οι «Φράγκοι», από την εποχή των Βαυαρών, φρόντισαν να σχηματίσουν ένα κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικό σύστημα που τους εκπροσωπεί 100%, με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο του Λαού μας σε όλους τους τομείς και με όλα τα μέσα, ενώ παράλληλα έχει διαμορφώσει ένα Σύστημα Εξουσίας Εκφοβισμού και Ελέγχου (Στρατός, Αστυνομία, Κράτος, ΜΜΕ κ.λπ.) με σκοπό να τον διαμορφώνει, δηλαδή να τον παραμορφώνει στα πλέον ευαίσθητα σημεία του, δηλ. στη σκέψη του, τις συνήθειές του, το ήθος του εξουδετερώνοντας την ιστορική και πολιτική του μνήμη, γεγονός που στην ουσία δημιουργεί ένα καθολικό δέος και μια πλήρη εγκατάλειψη κάθε αντίθετης προς το Σύστημα ιδέας κι ακόμα πιο πολύ, πράξης.
Σήμερα με τα Μνημόνια οι Φράγκοι κατόρθωσαν να πτοήσουν περισσότερο ακόμα και από την γερμανική κατοχή τους συμπατριώτες μας.
Να όμως που ο Λαός μας ξεσηκώθηκε μετά το πρώτο Μνημόνιο με τη μορφή μεγάλων και συνεχών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Λίγο πιο πριν, τον Δεκέμβρη του 2010, έγινε η ομιλία μου στο «Ίδρυμα Κακογιάννη». Τι δήλωσα τότε; Ότι αποβλέπω σε ένα Κίνημα Ιδεών. Στη συνέχεια, μετά από την ξαφνική ανάπτυξη της ΣΠΙΘΑΣ, ενέδωσα στις πιέσεις για τη δημιουργία πολιτικής κίνησης με οργανώσεις κ.λπ. Αυτό ήταν το μεγάλο μου λάθος και το ομολογώ. Τα γεγονότα είναι γνωστά και είναι περιττό να επανέλθω.
Όμως οι αρνητικές εξελίξεις που ακολούθησαν, μου δίνουν το δικαίωμα να πω ότι η αρχική μου άποψη, δηλαδή το Κίνημα Ιδεών, ήταν ορθή. Τόσο ορθή, ώστε σήμερα να επανέρχεται δριμύτερη, θα έλεγα, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που φανερώνουν ότι ο Λαός μας αγνοεί ή θέλει να αγνοεί το παρελθόν, ενώ για το παρόν και για το μέλλον είναι παγιδευμένος από την… γοητεία του Συστήματος, που όπως είπα -σύμφωνα με το άρθρο του Δελαστίκ- αυτή η γοητεία οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην αγκαλιά της αράχνης.
Και όμως, υπάρχει ελπίδα. Κι αυτή είναι να βρουν οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ τη δύναμη να πουν έστω και τώρα «ΟΧΙ» στο «ΝΕΙΝ» του Σόιμπλε. Να οχυρωθούν στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφούν αποφασιστικά στον Λαό και στον Εθνικό μας Πλούτο, που κακώς – πολύ κακώς – τον αγνοούν επιδεικτικά. Οχυρωμένοι πίσω από τη δύναμη του Ενωμένου Λαού να προτείνουν Κοινοπραξίες για την αξιοποίηση του Εθνικού μας Πλούτου με αντάλλαγμα οικονομικές συμφωνίες που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των δανειστών μας.
Θα πρέπει όμως, για να ξεκινήσουν αποφασιστικά, να καταργήσουν άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, για την οποία δεν άκουσα ως τώρα να γίνεται λόγος.
Αγαπητέ Αλέξη, μου έγραψες πριν λίγες μέρες ότι είστε έτοιμοι να ματώσετε. Με τα μέτρα που σου προτείνω, δεν πρόκειται να ματώσετε ούτε εσείς ούτε ο Λαός μας. Θα περάσουμε ίσως δύσκολες μέρες μαζί αλλά σκέψου ότι ζούμε στο 2015 και όχι σε εκείνες τις σκοτεινές και επώδυνες εποχές που οι ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές μας αλώνιζαν ανεμπόδιστα, γιατί δεν υπήρχε απέναντί τους δύναμη ικανή να τους σταματήσει.
Σ’ αυτόν τον νέο δρόμο που σου προτείνω, δεν θα ΄μαστε μόνοι μας. Ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει. Η διεθνής κοινή γνώμη είναι μαζί μας. Και στο κάτω-κάτω κανείς, ούτε η Ευρώπη, δεν μας εμποδίζει (νομικά εννοώ) να συνάπτουμε οικονομικές συμφωνίες προς το συμφέρον της χώρας μας.

Αθήνα, 22.2.2015
Μίκης Θεοδωράκης

ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 

Αφού η Φραγκοκλησιάς μετατοπίστηκε από την αρχική ευθεία χάραξή της - τότε στις αρχές του 2000 - χάραξη που είχε μελετηθεί και προταθεί με επιστημονικά κυκλοφοριακά μοντέλα και κριτήρια,  αλλά αποτράπηκε η κατασκευή της από την πολεοδομία του πεζοδρομίου,

Αφού ακολούθησαν δέκα και πλέον χρόνια δικαστικές διαμάχες και ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ αποφάσισε το ΣτΕ την διάνοιξη της - στην σημερινή χάραξή - λούνα παρκ  - συνδέοντας αμφίδρομα την Κηφισίας με την λ. Πεντέλης.

Αφού ο δήμος Χαλανδρίου αμολάει αητό όχι μόνο την Καθαρά Δευτέρα,

Φτάσαμε σήμερα να ενημερωθούμε από τον κο Πατούλη ότι η Ροδοδάφνης γίνεται διπλής κατεύθυνσης για να μην είναι διπλής κατεύθυνσης η Φραγκοκλησσιάς!

Η Ροδοδάφνης, δηλαδή η παραρεμάτιος οδός που είναι .... ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ!

Ο δήμος Χαλανδρίου δεν μπορεί να συνεχίσει να αποδέχεται την επίλυση όλων των κυκλοφοριακών προβλημάτων του Αμαρουσίου και την υλοποίηση των προεκλογικών ψηφοθηρικών υποσχέσεων του κ. Πατούλη στην πλάτη των Χαλανδραίων στο Πολύδροσο.

Ο δήμος Χαλανδρίου δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τα πολεοδομικά και κυκλοφοριακά θέματα με όρους μικροπολιτικής, ικανοποίησης "αιτημάτων" και με πολεοδομία πεοδρομίου.

Ο δήμος Χαλανδρίου δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται πίσω από τον Σύλλογο της Ρεματιάς που δεν έχει ούτε την τεχνική υποδομή, ούτε την ευθύνη για να χειρίζεται μόνος του τέτοια θέματα.

Ο δήμος Χαλανδρίου οφείλει να προβεί άμεσα σε επικαιροποίηση και εφαρμογή ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ και ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ του συνόλου των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχουν υποδείξει κατ' επανάληψη οι κυκλοφοριακές μελέτες για το Πολύδροσο Χαλανδρίου (μελέτη Νέλλα και παλαιότερα μελέτη Ρουχωτά - ίδιες είναι ουσιαστικά) ακόμα και αν προκαλέσει ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ στο Πολύδροσο, ώστε να επιβάλλει μια ρεαλιστική και δίκαιη κατανομή των  κυκλοφοριακών φορτίων στα όρια των δύο δήμων.

Παλαιότερα το Μαρούσι μονοδρόμησε την Πολυδρόσου αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις για τους κατοίκους της περιοχής της Ριζαρείου.

Σήμερα αυθαιρετεί στην Φραγκοκλησιάς μεταφέροντας το βάρος στο "κάτω" Πολύδροσο, το Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Φτάνει!

ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ KAI ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Ελπίζουμε να έχουμε την συνδρομή και άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΣΙΑΣ: Η ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ!

Αναδημοσιεύουμε από το blog του δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη (http://gpatoulisblog.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6924.html)

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πολύδροσο, σε εφαρμογή εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 !!!
Ο Δήμος Αμαρουσίου πρόκειται να προβεί σε τμηματική εφαρμογή της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης της Πολεοδομικής Ενότητας (Π.Ε.) Πολυδρόσου την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013, με στόχο τη βελτιστοποίηση των εσωτερικών μετακινήσεων των κατοίκων και την αύξηση της οδικής ασφάλειας.    

Οι οδοί που εμπλέκονται στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι οι ακόλουθοι:

• Οδός Ροδοδάφνης: Αμφιδρομείται από την οδό Μονεμβασίας μέχρι την οδό Γαζίας.  
• Οδός Εθν. Μακαρίου: Μονοδρομείται σε όλο το μήκος της.
• Οδός Θάσου: Μονοδρομείται σε όλο το μήκος της.  
• Οδός Κορυτσάς: Μονοδρομείται από την οδό Φραγκοκλησιάς μέχρι τον παράδρομο της Αττικής οδού.

Το γραφείο Κυκλοφορίας του Δήμου Αμαρουσίου παρακαλεί τους οδηγούς να τηρούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και σε περίπτωση που χρειάζονται διευκρινήσεις να απευθύνονται στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.


ΣΧΟΛΙΟ: 
Όχι δεν θα σχολιάσω! 
Ας μιλήσει ο δήμος Χαλανδρίου.
Είναι ανώφελο και καταντάει ναρκισσιστικό να επαναλαμβάνουμε ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ συνεχώς.

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στις 20.00 (αντί στις 19.00) θα ξεκινήσει το αυριανό δημοτικό συμβούλιο.

Τα θέματα της Η.Δ. δεν αλλάζουν.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΟΡΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ - ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ


ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣΗ δημοτική παράταξη  
Πεντέλη Εν Δράσει-Ριζοσπαστική Συνεργασία Πολιτών
και ο επικεφαλής της Αντώνης Φειδοπιάστης σας προσκαλούν το
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19:30
στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης  για να κόψουμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, να πιούμε ένα κρασί με συνοδεία ζωντανής μουσικής και να διασκεδάσουμε!

ΣYΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥΗ πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 25η Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.    Επιλογή «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» και λήψη σχετικής απόφασης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010.

2.      1η Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος Ο.Ε. 2015.

3.        Έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας.

4.       Έγκριση σκοπιμότητας για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 2015 και έγκριση πίστωσης για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

5.        Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης για δαπάνη πραγματοποίησης παράστασης Καραγκιόζη στη διάρκεια της ημερίδας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών του Δήμου Χαλανδρίου.

6.        Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

7.        Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από τον υπ’ αριθμ. 167/2014 χρηματικό κατάλογο & χρέωση στους πραγματικούς οφειλέτες. (αρ. πρωτ. 4063/20-02-2015).

8.        Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από τον υπ’ αριθμ. 167/2014 χρηματικό κατάλογο & χρέωση στους πραγματικούς οφειλέτες. (αρ. πρωτ. 4064/20-02-2015).

9.        Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Χαλανδρίου ως Προέδρου με τον αναπληρωτή του στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Επιθεώρησης Θεάτρων – Κινηματογράφων και παρεμφερών επιχειρήσεων για το έτος 2015.

10.     Έγκριση προσωρινής εκτροπής κυκλοφορίας της οδού Σητείας από την οδό Βορείου Ηπείρου έως την οδό Α. Τρίτση, για τις ανάγκες του χρηματοδοτούμενου από Ε.Σ.Π.Α. έργου ‘Ολοκλήρωση αποδεκτών για την αντιπλημμυρική προστασία λεκάνης απορροής ανάντι Αττικής οδού στο Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια’, υλοποιούμενο από την Περιφέρεια Αττικής.

11.     Παράταση εργολαβικής σύμβασης του έργου ‘Εκριζώσεις δένδρων και αποκατάσταση της πλακόστρωσης’, Α.Μ. 02/2014.