Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΘΕΑ: ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ


Ο Γ.Γ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ!

Καλημέρα

Είναι καιρός τώρα που ήθελα να σχολιάσω κάποιες «λεπτομέρειες» που βλέπω «φάτσα κάρτα» όταν ανοίγω το site stinplatia.blogspot.gr. Την επισήμανση μάλιστα την έκανε ένας συνάδελφος στον οποίο έδειχνα κάποιες από τις ενδιαφέρουσες αναρτήσεις σου.

Αποφάσισα να το κάνω σήμερα, επειδή θεωρώ ότι χθες, σε κάποιο σου δημοσίευμα ήσουν προκλητικός, χωρίς καν να υπάρχει λόγος να πάρεις θέση στο θέμα που έχει ανοίξει ο «Άδωνης της Ευγενίας», με το κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ.

Βρήκα τα σχόλια σου άκρως προκλητικά και λαϊκίστικα, και αποφάσισα να σου σχολιάσω και εγώ κάτι.

Το σχόλιο λοιπόν αφορά το γεγονός ότι σε ένα ‘προχωρημένο’ ιστολόγιο, με αριστερές ευαισθησίες και δημοκρατικές ανησυχίες, το πρώτο που βλέπει κανείς, είναι μια διαφήμιση για «νομιμοποίηση αυθαιρέτων». Αυτό που μου μετέφερε λοιπόν ο συνάδελφός μου είναι ότι, ρε Γιώργο, τελικά ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.

Φιλικά
Γ. Γ.


ΣΧΟΛΙΟ:

 ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΓΕΛΑΣΑ ΠΡΩΙ - ΠΡΩΙ! 

ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΤΕ-DEUTCHΕ TELECOM   ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ή ΘΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΙΚΗ ή ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ (που δεν μας δίνουν).

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ:
ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙΔΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ!

ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ! ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ: SUCCESS STORY ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ!

Το μόνο που χρειάζεται ουσιαστική διόρθωση  είναι η πρώτη παράγραφος και η αντιστοιχία στους πανηγυρισμούς για την Μάνδρα σε ότι γράφαμε τότε για την μεταφορά στην Λυκόβρυση, ό,τι θα ισχύει αύριο για απόφαση μεταφοράς οπουδήποτε και η επιβεβαίωσή μας ότι οι τότε "διαρροές" περί απόσυρσης Κουράση ήταν τρικ.

ΤΙ ΓΡΑΨΑΜΕ ΤΟΤΕ:

ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΜΟΥΡΟΥΤΗΔΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ
1. Έχουμε γράψει ότι έχουμε καρατσεκαρισμένη πληροφορία ότι μέσα στον Αύγουστο σχεδιάζεται να υπάρξει εξέλιξη στο σήριαλ και αυτό προκάλεσε μια αήθη επίθεση εναντίον της Πλατείας, από αυτές που γουστάρουμε γιατί κρατάνε το κλικ στο 900, ΙΟΥΛΙΟ ΜΗΝΑ.
2. Υπάρχει η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων ΠΟΥ ΚΈΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ και όχι ο δήμος Χαλανδρίου, που μπλοκάρει την μεταφορά στην Αλάνα του Απόλλωνα.
Άρα η εξέλιξη στην οποία αναφερόμαστε δεν μπορούσε να ήταν η μεταστέγαση στον Απόλλωνα, δεν είμαστε και τόσο ... άσχετοι.

3. Κατ' επανάληψιν έχει ειπωθεί από ΠΟΛΛΟΥΣ (Ε.Ε., Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, κόμματα, φορείς κλπ), ότι όποια κατεδάφιση του καταυλισμού πρέπει να διασφαλίζει την μεταστέγασή τους σε χώρο που αποδέχονται οι ίδιοι.
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ" ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΜΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ, αλλά ΙΣΧΥΕΙ και δεν θα πάρουμε a la cart νομοθεσία και διεθνείς κανόνες εμείς.

4. Οι ΡΟΜΑ - δημότες Χαλανδρίου εμμένουν στο δικαίωμά τους να μείνουν ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ.
Ένα σημείο άσκησης ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΏΝ πολιτικών από τον δήμο θα ήταν να πειστούν να μεταστεγαστούν εκτός Χαλανδρίου, αν υπήρχε χώρος για τέτοια λύση.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΏΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, που θα μπορούσαμε να παίξουμε ΟΛΟΙ τον ρόλο μας για να γίνουν αποδεκτές. Αλλά δεν έχουμε τέτοια πρόταση χώρου στο τραπέζι του διαλόγου (για την ακρίβεια δεν έχουμε τραπέζι διαλόγου).

5. Ο Δήμος Χαλανδρίου αρνείται ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΆ να θέσει το θέμα στην επίσημη ατζέντα του. Ούτε στο δημοτικό συμβούλιο δεν φέρνει ΕΠΙΣΗΜΑ το θέμα, πολύ δε περισσότερο σε όργανα κοινωνικής διαβούλευσης για να να συζητηθεί και να κατατεθούν δημόσια οι απόψεις εμπλεκομένων, φορέων κλπ.
Αυτό θα ήταν ΠΟΛΛΑΠΛΑ χρήσιμο, διότι θα έδειχνε και στους από πάνω (λέγε με Καλογερόπουλο και λοιπούς κυβερνητικούς συγγενείς) ότι εδώ υπάρχει μέτωπο της πόλης που ασχολείται σοβαρά και προτείνει αλλά και απαιτεί. (αν ήξερε τι).

Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι το θέμα από την πλευρά του δήμου επιχειρήθηκε να διαχειριστεί σε ΑΤΥΠΕΣ συσκέψεις των επικεφαλής των παρατάξεων και στην συνέχεια (όταν διαπιστώθηκαν "διαφορές" και η αριστερά - κυρίως δια της Καρατζά, διότι οι άλλοι σε τέτοια, δεν ξέρουν οι άνθρωποι, τι να κάνουν - δεν μπήκε στο τριπάκι της "μεγάλης ευκαιρίας για λύση, εδώ και τώρα") στο κλειστό σύστημα στελεχών της πλειοψηφίας (Κουράσης, Κατσοπρίνης, Κόσσυβας, Χατζηγεωργίου είναι η .... εμπροστοφυλακή, οι άλλοι παίζουν άμυνα).

Και βέβαια επειδή έχουμε και "πολύ ικανό στην διαχείριση κρίσεων" Δήμαρχο, διέρρευσε και το "κατόπιν ενεργειών μου θα πάνε στην Λυκόβρυση" σε μια νέα εφημερίδα που βγήκε με το λιβανηστήρι και .... αντίο και αυτή η λύση.

Ποιο είναι όμως τώρα στην πραγματικότητα το σχέδιο της διοίκησης και τελικά της ΝΔ, με το οποίο συντάσσεται απόλυτα και ο Ανδρεόπουλος, για να "εξιλεωθεί" που κατέβασε στο ψηφοδέλτιό του τον ... εκπρόσωπο τον ΡΟΜΑ Στέλιο Καλαμιώτη, γεγονός που έχει εξοργίσει τους περιοίκους:

Να αναλάβει ο Καλογερόπουλος να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, με ντου και ξύλο και οι δικοί μας να το παίζουν Πόντιοι Πιλάτοι για να είναι και με τον Αστυφύλακα (στην κυριολεξία όμως, δηλαδή τα ΜΑΤ που θα κάνουν το ντου στον καταυλισμό) και με τον .... χωροφύλακα (τους δημοκρατικούς πολίτες του Χαλανδρίου και την ... Κουρασική αριστερά).

Όλα αυτά τα περί "διαφωνιών" και "καυγάδων" μεταξύ του Αεικίνητου και του Καλογερόπουλου είναι .... ΜΟΥΡΟΥΤΙΕΣ και ΟΠΤΙΚΟΠΟΥΛΙΕΣ με σκοπό ο Αεικίνητος να βγει από το κάδρο της ευθύνης στο σενάριο που γίνει στο Νομισματοκοπείο η μάχη του Δράμαλη και να δηλώσει "αθώος του αίματος".

Επειδή όμως πρέπει να υποστηριχτεί και επικοινωνιακά, στους κατοίκους της περιοχής η "τελική λύση" που θα δοθεί ξαφνικά, διότι υπάρχει και το .... κόμμα, τον ρόλο της υπεράσπισης του διωγμού ανέλαβε η Αφροδίτη Χατζηγεωργίου (που έχει τοποθετηθεί καθαρά και στο δημοτικό συμβούλιο με την φράση "εμένα οι ανθρώπινες ευαισθησίες μου εξαντλήθηκαν. Δεν με ενδιαφέρει το δικό τους ανθρωπιστικό πρόβλημα) και ο Μιχάλης Κόσσυβας (δείτε τον σε VIDEO, στο κανάλι μας στο YOUTUBE να λέει καθαρά: "ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ, ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ" για να μην ξεχνιόμαστε.)

Είναι προφανές ότι αν δεν ήταν έτσι ο Αεικίνητος θα αναλάμβανε πρωτοβουλίες. Δεν το κάνει. ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ και αυτός παρίσταται και χαιρετίζει.

Και επειδή αυτό αρχίζει να γίνεται ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ στους Χαλανδραίους μπήκαν μπροστά "παπαγαλάκια" να λένε ότι "δεν είναι υποχρέωση του δημάρχου" και .... ω του θαύματος να διακινούν και την μεγάλη είδηση "ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ"

Είδηση που πρώτος έριξε στον αέρα ο Νίκος Πανταζής (!!)

ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ - ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ!

Ή - και αυτό είναι το χειρότερο:
Αν χυθεί αίμα επί Κουράση δεν μας νοιάζει εμάς τους υπόλοιπους, αφού θα φύγει ο Κουράσης (που θα χρεωθεί το αίμα) και εμείς θα είμαστεΠεντακαθαρίδηδες. (ΜΟΥΡΟΥΤΙΕΣ και ΟΠΤΙΚΟΠΟΥΛΙΕΣ).

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;
Τίποτα! Ως συνήθως!
Πισωστηρίζει βεβαίως τον Κουράση στην συνδιοίκηση ΑΝΔΡΕΑΣΗ και αναζητάει τρόπους να στείλει το ΣΔΟΕ για 128η φορά στην ΦΛΥΑ όπου ως γνωστόν δεν έχει εφαρμοστεί η αρχή της καθολικότητας, άσε που βρέθηκε ένα συμβόλαιο όπου ο πρώην είχε ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ και πρέπει να διερευνηθεί το θέμα σε βάθος: ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΑ!
Γιατί το είχε νοικιάσει, τι το έκανε, με ποια πήγαινε σε αυτό τα βράδια, πλήρωσε όλα τα ενοίκια και άλλα τέτοια πολύ κρίσιμα για το μέλλον της πόλεως και των παιδιών μας.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ;
Να μην γίνει ντου (αυτονόητο) και να βρεθεί χώρος μεταστέγασης από την κυβέρνηση εκτός Χαλανδρίου, στο Χαλάνδρι δεν έχουμε χώρο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ;
Πρέπει να φύγει ο καταυλισμός αλλά πρώτα να εξασφαλιστεί χώρος μετεγκατάστασης εντός ή εκτός Χαλανδρίου.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ;
Δεν έχει μιλήσει ακόμα. Έχει τοποθετηθεί δια του Θωμά Βαρδουλάκη αρκετά στρογγυλά και με την εύκολα διατυπώσιμη άποψη: "Πρέπει να φύγει ο καταυλισμός αλλά πρώτα να εξασφαλιστεί χώρος μετεγκατάστασης εντός ή εκτός Χαλανδρίου."
Αναλαμβάνω όμως το ρίσκο - για μια μόνο φορά και λόγο του ότι το θέμα παίζει να οδηγηθεί σε μακέλεμα - να μιλήσω όχι βεβαίως εξ ονόματός του αλλά με απόλυτη σιγουριά για το τι πιστεύει, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να είναι υπέρ "ΤΕΛΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ". Ο πρώην Δήμαρχος δεν είναι των άκρων, της βίας και των ξαφνικών θανάτων, έχουμε άλλα να του ψάλουμε αλλά στον πολιτικό πολιτισμό δεν υπάρχει να έχει συναινέσει σε τέτοια.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ:
Να μεταστεγαστούν προσωρινά σε δύο χώρους, στον ΧΕΥ της Αττικής οδού και στο κτήμα της Αναπαύσεως. ΕΝΤΟΣ λοιπόν Χαλανδρίου μετεγκατάσταση.
ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ .... ΑΠΟΨΗ και δεν είναι ευχολόγιο ούτε αφορισμός και αυτό πρέπει να πάρει ένα μεγάλο ΘΕΤΙΚΟ πρόσημο.

Αλλά όποιος καταθέτει άποψη αναλαμβάνει και το βάρος της υποστήριξής της από όσους έχουν άλλη άποψη κι της απάντησης στα ερωτηματικά που προκύπτουν εξ αυτής. Αλλιώς μιλάμε για διάλογο κωφών. ("Εγώ είπα αυτό και δεν ακούω τίποτα").
Και οφείλει λοιπόν να ακούει και άλλες απόψεις.
Ο Νίκος ισχυρίζεται λοιπόν ότι η πρότασή του - Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, μαζί με αυτή τουΧαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία - είναι άμεσα εφαρμόσιμη και λύνει αμέσως το θέμα σε αντίθεση με την δική μας που .... παραπέμπει το θέμα στις καλένδες.
Νομίζω ότι αυτό το απαντήσαμε ΕΠΑΡΚΩΣ αφού ειδικά για το κτήμα της Αναπαύσεως δεν είναι καθόλου έτσι, ούτε σε πέντε χρόνια δεν τελειώνεις με προσφυγές και δίκες για να κάνεις την μετεγκατάσταση.

Μα αυτά τα δεδομένα:

Εμείς προσθέσαμε μια - δυο ακόμα παραμέτρους στον κοινό τόπο του ότι ο καταυλισμός πρέπει να φύγει και βέβαια σε όσους ομιλούν για μετεγκατάσταση που θα προηγηθεί (εντός, εκτός, επί τα αυτά, αυτό είναι δευτερεύον ζήτημα). ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ και θα πάμε ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ και όχι με το .... ΜΑΥΡΟ - σαν της ΕΡΤ).

1. Αυτοδιοικητικός σημαίνει αυτό - διοικητικός. Δηλαδή μόνος του διοικεί και δίνει λύση. Δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την αυτοδιοίκηση αλλά εμείς αυτό πιστεύουμε.

2. Η μεταστέγαση των ΔΗΜΟΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΡΟΜΑ είναι πρόβλημα του Δήμου, της τοπικής κοινωνίας - ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

Και σε ένα πρόβλημα με τόσες παραμέτρους ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΛΥΣΗ που ικανοποιεί ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!


Και επί αυτής βέβαια δεν έχει πει κανείς κάτι (είναι κακή, είναι ανεφάρμοστη κλπ) παρά μόνο ότι δεν τελειώνει ΑΜΕΣΩΣ το θέμα.
Με δεδομένο λοιπόν ότι ούτε η λύση Πανταζή (η μόνη άλλη που έχει διατυπωθεί) δεν λύνει αμέσως το θέμα πρέπει να δούμε ποια από τις δύο είναι καλύτερη. Αυτό θέλει διαβούλευση με τους κατοίκους, συζήτηση, επιστήμονες, δημοτικό συμβούλιο κλπ).

ΕΚΤΟΣ .....

Εκτός αν η συζήτηση επί των λύσεων είναι ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ.

Και προταχθεί το .... ΑΜΕΣΩΣ.

Δηλαδή Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΣΚΑΣΕ ΝΤΟΥ ΚΑΙ "ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ" ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΙΛΑΤΟΥΣ, ΑΘΩΟΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ!
Διότι αρκετά με το παλιό παιχνιδάκι του καλού μπάτσου και του κακού μπάτσου.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

ΜΟΥΡΟΥΤΙΕΣ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ! ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΠΑΝΙΚΟ, ΕΤΣΙ;


Το συγκεκριμένο κατασκεύασμα διακινήθηκε προχθές στα social media.

Απευθύνεται στην ΠΛΑΤΕΙΑ αλλά βέβαια τα χαλκεία που το έφτιαξαν δεν έκαναν ποτέ τον κόπο να το στείλουν στην Πλατεία, το διακινούν "undercover" έτσι ώστε να αποφύγουν να έχουν απάντηση και να ισχυρίζονται ότι δεν φιλοξενούμε τις απόψεις τους.

Δεοντολογικά, άλλη φορά, δεν θα παίρναμε ένα κείμενο από το fb κάποιου χωρίς την άδειά του - ακόμα και αν πρόκειται για την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αφροδίτη Χατζηγεωργίου, αλλά αφού το κείμενο - ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ - ότι απευθύνθηκε στην Πλατεία νομιμοποιούμαστε να το κάνουμε.

Και το κάνουμε διότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ.

Μυαλό έχεις αναγνώστη μου.

Θα αντιληφθείς από αυτό τις Γκαιμπελικές μεθόδους που επιστρατεύουν για να μας αντιμετωπίσουν, την απόπειρα παραπληροφόρησης και μετάθεσης των ευθυνών τους

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΧΑΛΚΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: Εγκαλεί η κυβέρνηση ή η διοίκηση του δήμου στο προκείμενο, την αντιπολίτευση για τις ευθύνες της.


HIGHLIGHT 1: Η επίθεση σε εμάς για τις θέσεις του δημάρχου Μάνδρας - "ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ;"  (Ναι του κάναμε φάλαγγα - ΑΣΤΕΙΟΙ)

HIGHLIGHT 2: "Ένα πρόβλημα που 20 χρόνια το συντηρείτε" (ΜΕ ΕΨΙΛΟΝ) δηλαδή ΕΜΕΙΣ το συντηρούμε! ΟΧΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Δηλαδή; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ: ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΜΑΤ! Ε ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ!

HIGHLIGHT 3: "Γιατί δεν τους πείσατε να πάρουν τα 60 χιλιάρικα;" 
Καλέ μου Μουρούτη, μήπως γιατί για αυτή την δουλειά αρμόδια ήταν κάποια φίλη σου, τότε αντιδήμαρχος - μη μέλος της παράταξής μας - και ανέλαβε να τους πείσει; Άσε που εμείς δεν υπήρχαμε τότε, ιδιωτεύαμε.

HIGHLIGHT 4: Αυτά που λέτε τα καρπώνεται ένα ΑΛΛΟ κόμμα. (Τρία πουλάκια κάθονταν, και τι σε νιάζει εσένα; ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ; Εσύ είσαι πολύπαθος ιδιοκτήτης, έτσι δεν είναι;).

Καμαρώστε ΜΟΥΡΟΥΤΙΕΣ! (TA BOLD ΔΙΚΑ ΜΑΣ):


Αγαπητοί κύριοι του blog «Στην Πλατεία»
Σχετικά με τους Ρομά του Νομισματοκοπείου σας ενημερώνουμε ότι τα ιδιωτικά οικόπεδα τα οποία καταπατούν και νέμονται οι τσιγγάνοι στο Νομισματοκοπείο ανενόχλητοι και με την συμπαράστασή σας για πολλά χρόνια, είναι μικρά περίπου 250 -300 τ.μ. έκαστο εκτός σχεδίου κάτι που φανερώνει την μικρή οικονομική δύναμη των ιδιοκτητών.

Εσείς αγνοείτε όλους εμάς οι οποίοι Δουλέψαμε, Ματώσαμε ,Στερηθήκαμε εμείς και οι οικογένειές μας πληρώνοντας σε πολλές περιπτώσεις για πολλά χρόνια γραμμάτια για να αποκτήσουμε αυτό το μικρό κομμάτι γης, που για πολλούς είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που κατέχουν.

Ασφαλώς και δεν θεωρείτε και εσείς δίκαιο τις παραπάνω ιδιοκτησίες να τις νέμονται τόσα χρόνια όχι αυτοί που δούλεψαν να τις αποκτήσουν αλλά οι παράνομοι κλέφτες-καταπατητές.

Απορούμε όμως γιατί φιλοξενείτε σχεδόν μόνο άρθρα τα οποία διευκολύνουν και ενθαρρύνουν την ανομία και την βάναυση συμπεριφορά των τσιγγάνων αλλά και της Πολιτείας σε βάρος μας, παρόλο που γνωρίζετε ότι το μεγάλο δίκιο είναι με το μέρος αυτών που δούλεψαν και όχι αυτών που έκλεψαν.

Άλλωστε αυτό το επιβεβαιώνουν δύο ξεχωριστές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών , μία Εισαγγελική εντολή άμεσης απομάκρυνσης και πλείστες δικαστικές αποφάσεις αποβολής από τις ξένες περιουσίες.

Παρόλα αυτά γνωρίζετε ότι το κράτος μας χορήγησε το 2007 βοήθημα 60.000 ευρώ από το κοινοτικό ταμείο, σε κάθε οικογένεια Ρομά του Νομισματοκοπείου.
Έκπληξη προκάλεσε σε όλους το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι τσιγγάνοι δεν δέχτηκαν την παραπάνω βοήθεια, γιατί θεώρησαν το ποσό γι’ αυτούς ευτελές - ευπαθής ομάδα γαρ- παρόλο που γνώριζαν ότι εκκρεμούν σε βάρος τους πληθώρα καταδικαστικών αποφάσεων αποβολής!!!

Θεωρούν πλέον τους εαυτούς τους και με την δική σας ασφαλώς συμπαράσταση, πως είναι υπεράνω όλων , άτρωτοι, ακόμα και απέναντι στη Δικαιοσύνη!

Γιατί δεν συμβουλεύσατε τότε τους παράνομους τσιγγάνους να δεχτούν τα 60.000 ευρώ ανά οικογένεια που έλυναν οριστικά το πρόβλημα όπως έπραξαν 9000 περίπου οικογένειες Ρομά στη χώρα μας, οι οποίες έλαβαν την παραπάνω βοήθεια και απόκτησαν το δικό τους νόμιμο σπίτι;

Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση γράφονται και τα εξής προκλητικά:

http://cassettes.wordpress.com/2010/01/28/χαλάνδρι-city-ένα-παζλ-με-χίλια-κομμάτι/

Ο πολύ ενεργός πρόεδρος του συλλόγου τους, Στέλιος Καλαμιώτης, συνοψίζει την κατάσταση: «Ποτέ κανείς δεν μας πήρε στα σοβαρά. Το κράτος δεσμεύτηκε να βρει οικόπεδα και στο μεταξύ μάς στέλνουν πρόστιμα από την πολεοδομία. Κάτι τσιγγάνικα δάνεια της ΕΕ ήταν ακατόρθωτο να τα χρησιμοποιήσουμε αφού με τα € 60.000 που έδιναν δεν παίρνεις και οικόπεδο και σπίτι εντός σχεδίου. Ας τα πάρει το κράτος να μας φτιάξει εστίες. Να φέρουν και σχολικό, αν μπει ένα παιδί μέσα θα ζηλέψουν και θα θέλουν και τα άλλα. Αν τίποτα από αυτά δεν γίνει, εμείς από εδώ δεν φεύγουμε».

Σχόλιο: Το θράσος και η περιφρόνηση των Ρομά απέναντι στην αδρανούσα, δυστυχώς, Πολιτεία και με τις δικές σας ευλογίες δεν έχει όρια. Αναφέρουν «Αν τίποτα από αυτά δεν γίνει, εμείς από εδώ δεν φεύγουμε».
Δηλαδή οι ίδιοι θα αποφασίσουν πότε θα φύγουν από τις καταπατημένες-κλεμμένες
περιουσίες μας και μάλιστα αφού αναγκάσουν την Πολιτεία να τους χορηγήσει
«οικόπεδο και σπίτι εντός σχεδίου» όταν τα οικόπεδα που καταπατούν είναι εκτός σχεδίου και για πολλούς ιδιοκτήτες η μοναδική τους περιουσία.

Επίσης εντύπωση μας κάνει το γεγονός πως δεν προστατεύετε με το ίδιο πάθος και τους τίμιους νοικοκυραίους των παραπάνω καταπατημένων-κλεμμένων περιουσιών τους!

Δεν διερωτάστε και αδιαφορείτε παντελώς που πηγαίνει ο κάθε νόμιμος ιδιοκτήτης όταν σε αδυναμία του να πληρώσει το ενοίκιο ή τη δόση δανείου ή του γίνεται κατάσχεση λόγω χρεών και χάνει το σπίτι του ή κινδυνεύει να πάει φυλακή γιατί δεν μπορεί να ρευστοποιήσει την περιουσία που απόκτησε δουλεύοντας και όχι κλέβοντας-καταπατώντας όπως έπραξαν οι προστατευόμενοί σας;

Τώρα που βρέθηκε λύση διερωτώμεθα γιατί πήρατε τηλέφωνο τον Δήμαρχο της Μάνδρας;
Για να το πείσετε να τους δεχτεί; ή να μην τους δεχτεί;
Μας γράφετε τι σας είπε ο Δήμαρχος, αλλά δεν μας γράφετε τι του είπατε εσείς;Μήπως του αναφέρατε ότι δεν τους δέχεται κανείς δήμος στη χώρα μας, όπως γράφετε στα κείμενά σας για να τον πείσετε να μην τους δεχτεί;

Μήπως του αναφέρατε και στοιχεία της παραβατικότητάς τους προκειμένου να τον πείσετε;
Από ότι φαίνεται δεν θέλετε να επανέλθει η νομιμότητα στο Χαλάνδρι! Γιατί άραγε;

Ένα πρόβλημα που έπρεπε να έχει λυθεί αυτονόητα πριν από 20 χρόνια, με περίσσιο πάθος το συντηρείτε.

Ίσως πιστεύετε ότι η εξαγωγή αγανάκτησης του συγκεκριμένου καταυλισμού προς την κοινωνία εναντιώνει τους κατοίκους προς την δημοτική αρχή και σας δημιουργεί τις προϋποθέσεις να πλησιάσετε εσείς πιο κοντά στην εξουσία. Γι’ αυτό αντιδράτε στην λύση;

Δυστυχώς για εσάς αυτή την αγανάκτηση την εισπράττει, όπως προκύπτει από τελευταίες δημοσκοπήσεις, ένα άλλο κόμμα και όχι εσείς βεβαίως!

Ένα είναι βέβαιο:

Δεν ενδιαφέρεστε ούτε για τους Ρομά, ούτε για τους χιλιοαδικημένους απλούς ιδιοκτήτες των κλεμμένων- καταπατημένων περιουσιών των, ούτε για τους πολύπαθους περίοικους του καταυλισμού.

Ενδιαφέρεστε μόνο για την εξουσία.