iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΥΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ PYSIOASKISIS

ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΒΡΗΚΑΝ ΑΡΧΗΓΟ

ΠΟΔΙΤΣΕΣ

Η ανέγερση του νέου Δημαρχείου του Χαλανδρίου ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ, στον "χώρο ανέγερσης δημαρχείου" - όπως επίσημα και με ΦΕΚ χαρακτηρίζεται το δημοτικό ακίνητο στην 25ης Μαρτίου και Γεωργίου έχει πλέον ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ αποδοχή του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.

Ακόμα και οι ιστορικά αντιμαχόμενες το δημαρχείο δημοτικές παρατάξεις πείστηκαν ή απλά αφουγκράστηκαν την πόλη και τους κατοίκους της που πλέον - ελέω της ΠΛΑΤΕΙΑΣ και της παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ - κατανόησε και αποδέχτηκε ότι η ανέγερση του νέου Δημαρχείου δεν είναι μια "πολυτέλεια" για την πόλη αλλά μια τεράστια οικονομία στο δημοτικό ταμείο, το οποίο ματώνει προς όφελος τριών ιδιοκτητών των νοικιασμένων κτιρίων (Κεντρικό δημαρχείο, τεχνική υπηρεσία, παντοκοροϊδείο).

Η επικαιροποιημένη μελέτη είναι έτοιμη, προχτές το μεσημέρι οι μελετητές - οι οποίοι είχαν κερδίσει τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του 1999, την παρουσίασαν στους δημοτικούς συμβούλους .

(Στην παρουσίαση θα επανέλθουμε μόλις παραδοθεί η μελέτη - τον Ιανουάριο του σωτηρίου έτους 2018 για να την δεί ο δημότης Χαλανδρίου.)

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕ .... "ΜΑΧΕΣ"

Και αφού κανείς από το δημοτικό συμβούλιο δεν βρέθηκε, δεν επέλεξε, δεν τόλμησε να πει ότι η ανέγερση του νέου δημαρχείου δεν είναι προς το συμφέρον της πόλης η "έγκυρη" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σήμερα ανακάλυψε τον ..... ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΑΠΑΤΣΙ!

Εκείνο το ξεχασμένο "αυτοδιοικητικό" στέλεχος που έβαλε φωτιά στον δήμο και τον ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί ακόμα χρόνια όταν "ανακάλυψε" το 2010 - με καθυστέρηση 3 χρόνων ότι δεν ξέρει πού βάζει την υπογραφή του.

Εκείνος ο ενττολοδόχος της Φιλικής Εταιρείας που παρίστανε τον "ανεύθυνο" αντιδήμαρχο.

Εκείνο το ΠΙΛΑΦΙ που παρέλαβε την μελέτη για το δημαρχείο το 2006, ως αντιδήμαρχος, πλέρωσε ένα μύριο από δικά σου λεφτά .... για να την πετάξει.

Το πολιτικό μπροστινάρι των ιδιοκτητών που θησαυρίζουν από τα ενοίκια!!!!!

Η ΥΠΗΡΕΤΡΙΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΔΙΤΣΑ!

Η ΚΟΝΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Με την ιδιότητα του "τέως" - ξεθάφτηκε από το πολιτικό περιθώριο για να φιλοξενηθεί στην "έγκυρη" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του "έγκυρου" ΣΚΑΙ για να βγει ο τίτλος του άρθρου "ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ από το .... 1999".

ΚΥΡΙΟΙ ΕΓΚΥΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ: Η ΜΑΧΗ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ.

ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΠΟΛΗ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ.

Η ΚΟΝΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ.

ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ που έχει υποσχεθεί ότι το θέμα θα τελειώσει μέσα στο 2018.

ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΟΥΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ και οι βρεγμένες σανίδες δεν απειλούν κανένα ΚΩΛΟ.

Ο ΒΑΣΙΟΣ μια φορά έγινε αντιδήμαρχος και το έστειλε .... εις το πυρ το εξώτερον.

Η ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΔΙΤΣΑ δεν μπορεί να υπερασπιστεί πλέον τα συμφέροντα που εξυπηρέτησε, ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ τις υπηρεσίες του ΔΗΜΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ που ο Δήμαρχος Χαλανδρίου αναβάθμισε τον Βάσιο σε συνομιλητή του μέσα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και αντιπαρατέθηκε μαζί του δια των στηλών της μεγαλύτερης εφημερίδας της χώρας.

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΑΜΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ.

ΞΕΡΕΙΣ, ΕΚΕΊΝΟ ΤΟ ΚΟΝΤΟΠΟΥΤΑΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΤΟΠΙ και έτρεμε σαν το ψάρι.

ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΟΥ!

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ να δούμε πόσοι μπαμπουίνοι θα σε ψηφίσουν.

Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΔΙΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ για να της ξανακάνεις ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΜΙΑ.

ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΉΚΑΜΕ;;;;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ! ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ !

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για να το διαβάσεις πριν την επόμενη δική μας ΧΕΣΤΗΡΙΑ ανάρτηση που αναφέρεται σε αυτό. «Μάχη» στο Χαλάνδρι από το... 1999
Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, λέει η λαϊκή σοφία. Οι δημότες Χαλανδρίου, λοιπόν, δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα λιγότερο από ένα δημαρχιακό μέγαρο κανονικό παλάτι. Και αυτό γιατί η ανέγερσή του δρομολογείται εδώ και πάνω από 20 χρόνια, χωρίς προς το παρόν η κατασκευή να διακρίνεται στον ορίζοντα.

Το επίμαχο οικόπεδο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βασ. Γεωργίου στο κέντρο του Χαλανδρίου, ιδιοκτησίας του δήμου, προσδιορίστηκε ως χώρος δημαρχείου με ΦΕΚ ήδη από το 1997.  Το 1999 προκηρύχθηκε ο σχετικός πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, τον οποίο κέρδισαν οι αρχιτέκτονες Θεώνη Ξάνθη και Γεράσιμος Ζακυνθινός, που προέβλεπαν και τη δημιουργία υπόγειου σταθμού πάρκινγκ. Το 2001 υπογράφηκε η σύμβαση για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης, η οποία το 2002 εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Το 2006 εγκρίθηκε η μελέτη εφαρμογής και ανατέθηκε η εκπόνηση των στατικών μελετών σε εξειδικευμένες εταιρείες. Οι μελέτες παρελήφθησαν από την τότε δημοτική αρχή, το 2008, χωρίς ποτέ το έργο να προχωρήσει. Το ποσό που είχε δαπανηθεί έως τότε είχε φτάσει το 1,2 εκατ. ευρώ.
Στα χρόνια που μεσολάβησαν πολλά άλλαξαν στον Δήμο Χαλανδρίου, που είναι σήμερα ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και εντονότερη έλλειψη θέσεων στάθμευσης. Παράλληλα, η ανάγκη ανέγερσης νέου, ιδιόκτητου δημαρχείου είναι πλέον επιτακτική, καθώς οι υπηρεσίες στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια που επιβαρύνουν τον δημοτικό προϋπολογισμό κατά 323.304 ευρώ τον χρόνο. Ετσι, πρόσφατα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την επικαιροποίηση των αρχιτεκτονικών μελετών ούτως ώστε το έργο, επιτέλους, να δρομολογηθεί. «Είναι σημαντικό ότι το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων αποφάσισε ότι είναι ανάγκη της πόλης η δημιουργία του νέου δημαρχείου και του υπόγειου πάρκινγκ», λέει στην «Κ» ο δήμαρχος της πόλης, Σίμος Ρούσσος.

Ηδη πάντως εγείρονται οι πρώτες ενστάσεις, με κύριο επιχείρημα ότι οι ανάγκες του Χαλανδρίου έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με 20 χρόνια πριν. «Στο κέντρο της πόλης μας υπάρχει μόνο ένας αδόμητος χώρος και αυτός είναι ιδιοκτησίας του δήμου, πάνω στον οποίο αποφασίστηκε να κτισθεί ένα κτίριο 3.000 τ.μ.», λέει στην «Κ» ο πρώην αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Παναγιώτης Βάσιος. (Στον εν λόγω χώρο λειτουργεί σήμερα υπαίθριο πάρκινγκ.) Σύμφωνα με τον κ. Βάσιο, ο οποίος τάσσεται υπέρ της κατασκευής του υπόγειου πάρκινγκ, ο χώρος αυτός πρέπει να παραμείνει ελεύθερος, μια και η έλλειψη ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου. «Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται ότι η κατασκευή δημαρχείου 3.000 τ.μ. θα αυξήσει την τροχαία κίνηση και την επισκεψιμότητα και θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το περιβάλλον».

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Ρούσσο, η κατασκευή του δημαρχείου θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα αφού «η μεταφορά των υπηρεσιών σε ένα σημείο σε συνδυασμό με το πάρκινγκ θα ελαφρύνει το κέντρο της πόλης».
Έντυπη

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΙΑΣΩ

Γκαλερί Χρυσόθεμις:Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά!Η ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ 
σας εύχεται Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά!

και σας ενημερώνει ότι θα παραμείνει κλειστή τις ακόλουθες μέρες:

25 έως και 27 Δεκεμβρίου 2017 και
1 έως και 3 Ιανουαρίου 2018

Τις άλλες μέρες θα λειτουργήσει κανονικά συμπεριλαμβανομένων 
και των Κυριακών 24 και 31-12-2017 , από 11.00-15.00

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΤου Ευάγ. Αθανασιάδη (*)

Κοτζιά, για την Μακεδονία ..πρέπει να Νικήσεις!..
Συνήθως τα άρθρα είναι εκτεταμένα και λεπτομερειακά. Αυτό θα είναι μικρό.

Μικρό, γιατί το θέμα είναι σοβαρό.

Τα σοβαρά πράματα, λέγονται με λίγα λόγια.

Ακούσαμε την συνέντευξή σου, στην τηλεόραση. Προσπάθησες με πολύ τέχνη να πεις ένα αφήγημα, με πολύ καλή προετοιμασία. Όποιος όμως, άκουσε με προσοχή, κατάλαβε ότι το όνομα «παίζεται» πολύ… Είναι μερικά πράγματα «εν ού παιχτοίς».

Ο Λαός δεν προδίδει και δεν παραδίδει το Όνομα, και την Ιστορία.

Κοτζιά(1) δεν συμπίπτουμε Ιδεολογικά. Δεν είμαι μαζί σου. Δεν με εκφράζεις.

Την στιγμή όμως που θα διαπραγματεύεσαι, για το όνομα της Μακεδονίας θα είσαι εγώ. Θα είμαι μαζί σου. Εγώ, ο κάθε εγώ, όλοι οι Έλληνες, όλο το Έθνος, οι αγέννητοι, οι νεκροί, ο Θεός της Ελλάδος, θα είναι μαζί σου. Όλοι, θα είναι εσύ.

Και εσύ θα είσαι η Ελλάδα.

Στους Βαλκανικούς Πολέμους όταν ο Στόλος, με πρώτο το θωρηκτό «Αβέρωφ» και μπροστάρη τον Κουντουριώτη, ξεκινούσε για τον κατά θάλασσα αγώνα, ο Ελ Βενιζέλος, απηύθυνε το εξής μήνυμα στα πληρώματα: «ξέρω ότι θα δώσετε τα πάντα, και την ζωή σας, για την Πατρίδα. Αυτό όμως δεν αρκεί. Πρέπει να νικήσετε».

Την ημέρα της διαπραγμάτευσης, δεν θα είσαι ο όποιος Κοντζιάς. Θα είσαι ο Κουντουριώτης του Σήμερα. Ο Λαός θα είναι ο Ελ. Βενιζέλος, που θα σου πει:

«ξέρουμε ότι θα κάνεις τα πάντα. Αυτό όμως δεν αρκεί. Πρέπει να νικήσεις».

Και εάν κάπου δειλιάσεις, μη φοβηθείς. Την αδυναμία σου θα την αναπληρώσει ο Θεός. Ο Θεός της Ελλάδος. Αλλά πάλεψε. Πάλεψε για την Μακεδονία μας. Πάλεψε γενναία. Γενναία και με σταθερότητα. Με χαμηλούς τόνους, χωρίς υπεροψία.

Όλα τα δίκαια είναι με εμάς. Με την Ελλάδα, με την Μακεδονία μας.

Και εάν γυρίσεις λαβωμένος, το τραύμα να μην είναι στην πλάτη. Να μην είσαι ρίψασπις. Το τραύμα να είναι στο στήθος. Στο στήθος και στο πρόσωπο. Υπήρχε παράδοση στην προπολεμική Γερμανία, οι Αξιωματικοί να έχουν ένα τραύμα από ξίφος στο πρόσωπο. Το είχαν καμάρι.

Η δόξα, αγαπάει τους γενναίους. Η τύχη, τους τολμηρούς. Ο Θεός, την Ελλάδα.

Πάλεψε λοιπόν γενναία και σθεναρά. Είσαι η αιχμή της Ελλάδος.

Η Ιστορία θα γράψει: ή ΠΡΟΔΟΤΗΣ ή ΗΡΩΑΣ.

Όλος ο Ελληνικός Λαός σε κοιτάει στα μάτια. Σε εσένα έλαχε η πρόκληση.

Η πρόκληση, η Τιμή και το Καθήκον. Και όπου η Δόξα και το Καθήκον.
«ξέρουμε ότι θα κάνεις τα πάντα. Αυτό όμως δεν αρκεί. Πρέπει να νικήσεις».

(*) Ο Ευάγγελος Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α

(1) Λόγω της δημοσίας θέσεως και προβολής, και για λόγους αμεσότητας του άρθρου, προτιμήθηκε η προσφώνηση χωρίς το «κύριε». Αυτό σε καμία περίπτωση δεν έγινε για μείωση του σεβασμού, προς την προσωπικότητα του κυρίου Υπουργού.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ