Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Η ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ο περιφερειακός σλυμβουλος Νίκος Παπα
Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Χαλανδρίου που δημοσιεύουμε σήμερα ολόκληρη, αποκλειστικά αφού κανένα "σοβαρό" καλοταϊσμένο από τον ΣΒΑΠ μέσο μαζικής εξημέρωσης δεν έχει κάνει αναφορά στο θέμα.

Για την ΣΜΠΕ και την εκπόνησή της κομβικό ρόλο έπαιξε ο εντεταλμένος σύμβουλος περιβάλλοντος περιφερειακός σύμβουλος του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ - που έχει συμπράξει με την παράταξη του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη - ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ που όλη την προηγούμενη εβδομάδα προετοίμασε το θέμα.

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο Νίκος Παπαδάκης - προς τιμήν του - ζήτησε τις απόψεις και την συνεργασία του΄Άγγελου Νταβία για το θέμα.

"Εμείς σαν σύμπραξη έχουμε αποφασίσει να προωθήσουμε την ΣΜΠΕ αλλά βλέπω ότι δεν έχεις ψηφίσει το ΓΠΣ" είπε ο Νίκος στον Νταβία, δίνοντας μαθήματα συλλογικότητας.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ συνεργάστηκαν, συζήτησαν και βέβαια ο Νταβίας ήταν ξεκάθαρος: "ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΣΜΠΕ! Δεν είμαστε εμείς παρασκηνιακοί υπονομευτές των δημοκρατικά ειλημμένων  αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου."

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ είναι πολύ μικρό κόμμα για να κάνει τις ατιμίες των μεγάλων.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρευρέθηκε ο δήμαρχος Σϊμος Ρούσσος (γι΄αυτό δεν ήταν στο προχθεσινό συμβούλιο),

Την ΣΜΠΕ ψήφισαν οι παρατάξεις του Γ. Πατούλη, της Ρένας Δούρου και η Αττική Πράσινη Περιφέρεια του Νίκου Παπαδάκη.

Λευκό ψήφισε η παράταξη Σγουρού (αφού η παράταξη Ανδρεόπουλου είχε ψηφίσει υπέρ του ΓΠΣ και του Θωμά κατά, ΚΙΝΑΛ ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ) ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν οι παρατάξεις της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΣΥΑ (μπράβο Σίμο, να χαίρεσαι το κόμμα σου), του ΚΚΕ, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ , του Τζήμερου και  των Οικολόγων του κ. Δημητρίου (Δεν έχουν σχέση με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, είναι της Οικολογικης Συμμαχίας).

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΓΠΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ:ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΒΑΠ


ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙAΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ένταση, που έφτασε ένα βήμα πριν τις προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα, επικράτησε στην είσοδο του δημοτικού συμβουλίου στο Χαλάνδρι, εν ώρα συνεδρίασης και μετά τη λήξη της συζήτησης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου.


Αποχωρώντας από την αίθουσα, ο μελετητής του ΣΒΑΚ και συγκοινωνιολόγος Θόδωρος Μαυρογεώργης προπηλακίστηκε στο προαύλιο από μέλος του συλλόγου «Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου».
 Αφορμή στάθηκε ότι το συγκεκριμένο πλάνο κάνει, μεταξύ άλλων, αναφορά στο γεγονός ότι εκπονείται μελέτη για τη μεταστέγαση του δημοτικού αμαξοστασίου και σταθμού μεταφόρτωσης στο ΧΕΥ 9 του Πατήματος, θέμα για το οποίο αντιδρούν οι περίοικοι.

Ο κάτοικος της περιοχής ζήτησε τον λόγο από τον συγκοινωνιολόγο με έντονο τρόπο που έφτασε τουλάχιστον μέχρι και να τον αποθήσει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.


Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τον αντιδήμαρχο Κώστα Γερολυμάτο, ο οποίος βγήκε αμέσως από την αίθουσα και κατέβηκε στο σημείο. Η συνεδρίαση διεκόπη και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων έσπευσε στην είσοδο. Ακολούθησε μεγάλη ένταση, η οποία εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
Το συμβάν καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία έφτασε μετά από λίγα λεπτά στην περιοχή, ωστόσο, δεν δόθηκε συνέχεια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου», Γιώργος Ανδρικόπουλος ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Μαυρογιώργη, τονίζοντας ότι τέτοια γεγονότα είναι καταδικαστέα.

Όπως δήλωσε ο συγκοινωνιολόγος, «ήρθαμε να μιλήσουμε για το μέλλον μιας πιο ανθρώπινης πόλης και βρέθηκα να με μαλώνουν για την αναφορά σε μία μελέτη που θα εκπονηθεί για το ΧΕΥ».

Δανειστήκαμε το ρεπορτάζ της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ μέχρι εδώ, αφού ο Νταβίας είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την συνεδρίαση και δεν ήταν παρών στο περιστατικό.

Να προσθέσουμε μόνο τρία ενδιαφέροντα ακόμα στοιχεία:


1. Η μελέτη του Σχεδίου Βιώσιμης στικής Κινητικότητας είχε εγκριθεί ΟΜΟΦΩΝΑ από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και είχε έρθει στο ΔΣ για τελική συζήτηση και έγκριση.

2. Ο Σύλλογος προστασίας της ρεματιάς κατέθεσε έγκαιρα προτάσεις που έγιναν αποδεκτές, αφού ήταν συμβατές με το συνολικό πνεύμα της μελέτης.

3. Ξέρουμε ότι θα φανεί ως "εμμονικό" αλλά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευση του δήμου, της παράταξης του Κουράση, που παριστάνει την .... σοβαρή.
Η  παράταξη Κουράση ψήφισε την μελέτη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά μόλις τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου του Πατήματος παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ και είπαν ότι διαφωνούν επειδή ο μελετητής έκανε μια απλή αναφορά στην υπό εκπόνηση μελέτη για τον ΧΕΥ 9 και ζήτησαν να αποσυρθεί αυτή η αναφορά,  ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ στο δημοτικό συμβούλιο αυτό που είχε ψηφίσει στην ΕΠΟΙΖΩ.

Κάποιοι της Κουρασικής Αριστεράς ακόμα αναζητούν .... πολιτικάντηδες κατά τα άλλα.

ΠΡΑΞΙΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Σ. ΚΟΥΚΛΑΔΑ ΚΑΤΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Εδώ και ένα χρόνο, παρακολουθούμε την συνεχή και συστηματική προσπάθεια διάλυσης των λειτουργιών του Συλλόγου και των διαδικασιών μας, από τον Προέδρου του Συλλόγου - Δ/ντή της Υπηρεσίας Καθαριότητας, Σωκράτη Κουκλάδα και την Ταμία, Εύη Καλουμέρη που ανήκουν στην ίδια παράταξη

Αυτό τεκμηριώνεται από τα παρακάτω αδιαμφισβήτητα γεγονότα:
  •   Πέρασε ενας ολόκληρος χρόνος για να γίνει η 1η Γενική Συνέλευση και μάλιστα ύστερα από την απαίτηση των άλλων παρατάξεων του Δ.Σ, ενώ σύμφωνα με το καταστατικό μας, έπρεπε ήδη να έχει γίνει από το πρώτο τρίμηνο του 2019.
  •   Το ΔΣ πήρε απόφαση για αποχή από την αξιολόγηση κατά πλειοψηφία και ο πρώτος που έκανε αξιολόγηση ήταν ο Πρόεδρος - Διευθυντής, αδιαφορώντας για την απόφαση του ΔΣ στο οποίο προεδρεύει.
  • Το τελευταίο διάστημα είναι γνωστό ότι είχαμε μια σειρά κινητοποιήσεων και απεργιών ενόψει του πολυνομοσχεδίου που χτυπάει τα συνδικάτα, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ανοίγει την πόρτα φαρδιά πλατιά στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών μας.
Ενόψει αυτών των κινητοποιήσεων κάναμε προσπάθεια να βρούμε τον Πρόεδρο για να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δ.Σ. με στόχο την ενημέρωση και την οργάνωση κυρίως στις υπηρεσίες που προΐσταται ο Πρόεδρος (καθαριότητα, Πράσινο, Ηλεκτροφωτισμός).

Μετά από αλεπάλληλα τηλεφωνήματα που έκανε η Αντιπρόεδρος  Ειρήνη  Παπαδάτου στον Πρόεδρο και αφού δεν απάντησε, ενημερώσαμε την Ταμία και αποφασίσαμε να συγκαλέσουμε (ως πλειοψηφία) έκτακτο ΔΣ για την Δευτέρα 21/10 και ώρα 12.00.

Λίγο πριν ξεκινήσει το ΔΣ ζητήσαμε την σφραγίδα του συλλόγου για να πρωτοκολληθεί απόφαση του ΔΣ που ήδη είχε ληφθεί πλειοψηφικά στις 7/10/19. Ο Πρόεδρος με πρωτοφανή τραμπούκικη συμπεριφορά φωνάζει και σπρώχνει  βίαια την Γραμματέα, Κατερίνα Κασιμάτη και το μέλος του ΔΣ, Βίκυ Χαλκιά. Κλειδώνει την σφραγίδα φωνάζοντας “αφού δεν συμφωνώ εγώ δεν υπάρχει απόφαση σε μένα δεν περνάνε αυτά”. Αποχωρεί προκλητικά πριν ξεκινήσει το ΔΣ και μετά από λίγα λεπτά εξαφανίζεται και η ταμίας.

Το ΔΣ συνεδρίασε με τα τρία εναπομείναντα μέλη όπου αποφασίσαμε να οργανώσουμε τη δράση μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
  • Καταγγείλαμε την διαλυτική και τραμπούκικη στάση του Προέδρου και την συστηματική υπονόμευση των διαδικασιών μας από τα μέλη της Αδέσμευτης Ενωτικής Κίνησης.
  • Αποφασίσαμε να συγκαλέσουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση.
  •   Γυρίσαμε τους χώρους δουλειάς για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων και της Γενικής Συνέλευσης.
  •  Αποφασίσαμε να παραστούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να καταθέσουμε ψήφισμα για την απόσυρση του άρθρου 179.  
Σε όλη αυτή την προσπάθεια ο Πρόεδρος και η Ταμίας όχι μόνο ήταν εξαφανισμένοι αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων:
  •   O Πρόεδρος καθύβρισε χυδαία και απείλησε τον συνάδελφο που ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την Γ.Σ. μέσω των δελτίων κίνησης (ενημέρωση που γίνεται κάθε φορά που έχουμε Γενική Συνέλευση).
  •   Από την υπηρεσία καθαριότητας (με εντολή ποιου???) ειδοποιούσαν τηλεφωνικά τους συναδέλφους οτι η ΓΣ ακυρώθηκε.
  • H Ταμίας κατέβασε την αφίσα του Συλλόγου που καλούσε σε ΓΣ. ενώ όταν έγινε αντιληπτή από συνάδελφο που διαμαρτυρήθηκε, λιποθύμησε και του έκανε αναφορά!!!
Πίσω από τον έντονο διαπληκτισμό που έγινε με τον συνάδελφο που διαμαρτυρήθηκε για την υπονόμευση της Γενικής Συνέλευσης, προσπαθούν να κρύψουν την γύμνια τους χρησιμοποιώντας θέματα υγείας και δεν απαντούν στην ουσία του θέματος, που δεν είναι άλλη, από την υπονόμευση της συνδικαλιστικής δράσης από τους ίδιους τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων του δήμου μας!!!

Είναι ξεκάθαρο οτι ο Πρόεδρος Σωκράτης Κουκλάδας και η Ταμίας Εύη Καλουμέρη, σαμποτάρουν συστηματικά τη συλλογική μας δράση, δεν αποδέχονται τη δημοκρατική λειτουργία, τις πλειοψηφικές αποφάσεις και χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ιδιότητα για να λειτουργήσουν σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Ο βρώμικος ρόλος που παίζουν, έχει στόχο να μετατραπεί ο σύλλογος μας σε μηχανισμό στήριξης και ευχαριστιών της κάθε Διοίκησης κάτι που κάνουν οι ίδιοι διαχρονικά!!!

Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες αντιλήψεις γιατί πιστεύουμε οτι ο Σύλλογος Εργαζομένων πρέπει να λειτουργεί αυτόνομα και διεκδικητικά και όχι σαν παράρτημα της εκάστοτε Διοίκησης.
Kαλούμε τους συναδέλφους να απομονώσουν και να καταδικάσουν τέτοιες τακτικές να περιφρουρήσουν την ενότητα και την αγωνιστικότητα του συλλόγου μας.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(Δ.Α.Σ.) ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ