Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Δεκτή η προσφυγή του Γιώργου Θωμά κατά μη νόμιμης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου

                                                                       ΧΑΛΑΝΔΡΙ  3/11/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεκτή  η προσφυγή του Γιώργου Θωμά κατά μη νόμιμης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου
………………………………………………………………………………………………………….
Η επιτροπή του άρθρου 152 / Ν. 3463/2006  έκανε δεκτή την προσφυγή του  κ.  Γιώργου Θωμά , Δημοτικού Συμβούλου,   επικεφαλής  της Δημοτικής παράταξης « μια πόλη για να ζεις ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας», και ακυρώνει την   απόφαση  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  η οποία  ειχε απορρίψει   αντίστοιχη  προσφυγή  του κ. Θωμά, καθώς επίσης και τις αποφάσεις που είχαν ληφθει κατά την  συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου της  18ης Μαΐου 2016, το οποίο ειχε συγκληθεί κατά μη νόμιμο τρόπο και κατά παράβαση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Θωμάς  είχε έγκαιρα και πριν την συνεδρίαση της  18ης Μαΐου 2016, ενημερώσει εγγράφως  τον κ. Δήμαρχο και την πρόεδρο του Δ.Σ.    ( Α.Π.  13893/-18-5-16)για την μη νόμιμη  σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και για την  ακυρότητα των αποφάσεων που θα ελαμβάνοντο.   Παρόλα αυτά ο κ. Δήμαρχος και η κ. Πρόεδρος , μόνοι  αυτοί με την παράταξη τους , καθόσον οι άλλες παρατάξεις  αποχώρησαν , προχώρησαν σε μια παράνομη  συνεδρίαση βάζοντας έτσι τον Δήμο σε περιπέτειες

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 152 ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙΘυμάστε που σας είχαμε ενημερώσει την 1η Σεπτεμβρίου ότι ο Γιώργος Θωμάς προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152 κατά της απόρριψης της προσφυγής του από την Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 152

Η αρχική του προσφυγή κατά της εγκυρότητας σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου μόνο με email, χωρίς γραπτή πρόσκληση, είχε γίνει τον Ιούνιο και είχε απορριφθεί από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ε η επιτροπή του άρθρου 152, το δευτεροβάθμιο όργανο ελέγχου της νομιμότητας των πράξεων των δημοτικών οργάνων, ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΘΩΜΑ και έκανε δεκτή την προσφυγή του.

Για την εξέλιξη ενημέρωσε ο ίδιος ο κ,. Θωμάς εχθές το δημοτικό συμβούλιο.

ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ ...Μια τοπική κοινωνία που ένας "συσχετισμός - κατά Αλέκο - θέλει να επιβάλλει να ξεχάσει τα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!

Αυτό είναι το Χαλάνδρι με ευθύνη μιας φασίζουσας καθεστωτικής διακομματικής ομάδας στον δήμο Χαλανδρίου και τα τσιράκια της στους φορείς της πόλης, που έχοντας χάσει και η ίδια τον προσανατολισμό της βλέπει σταδιακά τα αδιέξοδα και μεταβάλλει στάσεις και συμπεριφορές.

Μια τοπική κοινωνία που "καθοδηγείται" χρόνια τώρα, παρασκηνιακά, να πιστεύει ότι ο δήμος της πρέπει να λειτουργεί κυρίως για να εξυπηρετεί τους λειτουργούς του - αιρετούς και υπηρεσιακούς - και όχι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ τους δημότες του και τις ανάγκες τους. Και να μην ζητάει, να μην διεκδικεί τίποτα για να μην ενοχλεί τους πολιτικούς προστάτες των στελεχών που επιλέγονται για να είναι "καλά και υπάκουα παιδάκια".

Οι ανάγκες των δημοτών  μόνο στο επίπεδο της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ θεωρούν μερικοί ότι πρέπει να απασχολούν την δημόσια σφαίρα ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ, γι' αυτό και δεν μπορούν να καταλάβουν και να ανεχθούν την δική μας παρέμβαση την οποία θεωρούν .... ανοίκεια και θέλουν να την εξοβελίσουν, "να την στείλουν σπίτι" όπως έγραψε κάποιος.

Διότι εμείς λέμε ότι υπάρχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των πολιτών που δεν χρειάζεται να παρακαλούν για να τους τα παρέχει η διοίκηση, η εξουσία.

Προχθές  έγραψα για ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ στο τρίτο λύκειο. 

Ένα ΓΕΓΟΝΟΣ που κανείς δεν διέψευσε ή αμφισβήτησε: Εκεί που τα παιδιά έκαναν μάθημα άρχισε το πάτωμα να κροταλίζει και τα πλακάκια του πατώματος, άρχισαν να σκάνε προς τα πάνω μόνα τους.

Πλακάκια που δεν ήταν φρεσκοβαλμένα! Είναι παλιά, χρόνια εκεί και άρα αν δεν προσφύγουμε στην μεταφυσική θα πρέπει να αναζητήσουμε σε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ αίτια τι τα έκανε να .... αγανακτήσουν φέτος. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ.

Και αν δεν είναι κάτι σοβαρό, διότι ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ,  κάποιος αρμόδιος ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ, αναλαμβάνοντας ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.
ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ!
Λέξη που σε αυτή την χώρα θεωρείτε .... ΒΡΙΣΙΑ.
Όχι να εκτελεί ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  τον αγγελιοφόρο.

'Εγραψα τις ΦΗΜΕΣ - και το τόνισα ότι ήταν ΦΗΜΕΣ - για τις εξηγήσεις που ακούστηκαν στο σχολείο. 
Έγραψα ότι ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ, σεβόμενος την επιθυμία του  - επίσημη, θεσμική πηγή του σχολείου - μίλησε για κλίση στο κτίριο.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΕΛΕΧΘΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΩΣ ΓΟΝΙΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ;

Τρομοκρατώ κανέναν; 
Δηλαδή οι σεισμολόγοι που φωνάζουν για αυτά κάθε μέρα είναι τρομοκράτες;
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΟ;

Θύμισα το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ περιστατικό στο 70-10ο, όταν έπεσαν οι σοβάδες από το ταβάνι και το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ γεγονός ότι πέρυσι καταγράφηκε καθίζηση στο σχολείο.

Μήπως πρέπει να θυμίσω ότι τα ίδια έγραφε η ΣΤΑΣΗ για τα σχολεία, πριν γίνουν διοίκηση και εγκατασταθεί ο Σουλτάνος του Χαλά Ντερέ;

ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 7ου -10ου αυτά τα δύο χρόνια ή περνάνε τα χρόνια με ... προσευχές να μην ξαναπέσει κανένα ταβάνι πάνω σε κανένα παιδί και απειλές για να μην σπάσει η ΟΜΕΡΤΑ και ενοχληθούν οι νέοι εξουσιαστές;

ΕΓΡΑΨΑ ΕΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ . Περιστατικό που οδήγησε στο να μείνει κλειστό το σχολείο της Δευτέρα για να ερευνηθεί η κλοπή από την σήμανση!

Στο δημοτικό συμβούλιο - βέβαια, εχθές το βράδυ - ΟΥΔΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΕΨΕΥΣΕ!

Σε ενημέρωσε κανείς για την κλοπή της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - ίσως και του αρχείου του σχολείου;

ΟΧΙ!
ΟΜΕΡΤΑ!  Μην μάθουν οι ιθαγενείς!
ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ σου λέει!

ΕΧΤΕΣ  ΖΗΤΗΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ!

Το έχει ζητήσει και Ο ΘΩΜΑΣ και η ΚΑΡΑΤΖΑ εκατό φορές στο παρελθόν!
Εσύ δηλαδή τι νομίζεις;
Ότι ΕΜΕΙΣ, η αντιπολίτευση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ για να μην  χάσει κανένα κουκί ο Σουλτάνος;

Αντί οποιασδήποτε απάντησης σε όλα αυτά διάβασα στα media:

1. Ο δήμαρχος αντί να πει οτιδήποτε επί της ουσίας μίλησε για "γελοιότητα" ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.

Δεν διέψευσε βέβαια ότι έσπασαν τα πλακάκια μόνα τους.
Δεν είπε: "ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΡΕ ΑΔΕΛΦΕ! Θα στείλουμε δυο μηχανικούς για έναν ΣΟΒΑΡΟ και ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΛΕΓΧΟ:"
ΟΧΙ!
Και δεν έδωσε καμία εξήγηση για το περιστατικό! ¨Εσπασαν τα πλακάκια;
Φταίει η ΠΛΑΤΕΙΑ που το έγραψε και αυτός ο κακορίζικος ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ!

Γιατί ρε μεγάλε "να σε στηρίξω" και να μην στηρίξω το παιδί μου και τα παιδιά μας στο σχολείο;

Κανείς δεν διέψευσε τα περί απειλών μηνύσεων σε στελέχη της σχολικής κοινότητας στο Κάτω Χαλάνδρι αν τολμήσουν να θέσουν θέμα ελέγχου σχολικού κτιρίου!

Ούτε βέβαια είπε κανείς ότι ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!

Ποιος θα το πει; ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ;
Αν γίνει - ο μη γένειτο - ποτέ καμιά στραβή ο αρμόδιος θα πει "έχω στείλει έγγραφο, δεν φταίω εγώ, φταίει ο ... στρατηγός άνεμος, ο στρατηγός Εγκέλαδος ή ο στρατηγός Νερό".

2. Στέλεχος της παράταξης της πλειοψηφίας "κορόιδεψε" το άρθρο μου γιατί η κλίση ήταν - λανθασμένα - γραμμένη με ήττα (κλήση) αντί για γιώτα. 
Αφού λοιπόν υπήρχε ορθογραφικό λάθος στην ανάρτηση, δεν υπήρχε λόγος - φαίνεται - να ελεγχθεί το σχολείο και να πιστοποιηθεί η καταλληλότητά του κατά την υπεύθυνη καργαριστερή αυτή συμπολίτισσά μας που υπερασπίζεται ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ της παρέας περισσότερο από την ασφάλεια των μαθητών. ΑΡΙΣΤΕΡΑ όπως έρχεσαι!

3. Άλλη συμπολίτισσά μας αναρωτήθηκε γιατί δεν ερωτώ για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων τον .... Αεικίνητο και ενοχλώ τον Συμεών ενώ ευθύνες έχει - λέει η φίλη - και ο Κουράσης και οι προηγούμενοι.
Αν αύριο, μεθαύριο λοιπόν πέσει κανένα τούβλο σε κανένα κεφάλι το μόνο που θα πρέπει να μας απασχολεί λοιπόν είναι ποιος έβαλε εκεί το τούβλο. Και μόνο τότε! ΑΦΟΥ ΠΕΣΕΙ!

ΜΟΛΙΣ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ κεφάλι  θα δικαιούται να ομιλεί ο σύμβουλος χωρίς να τον λένε τρομοκράτη.
ΠΡΙΝ "κάνει πολιτική"!!!!

Αν πει κανείς ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΒΛΟ, "ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΛΛΑΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ρε παιδιά;" .... ΚΑΝΕΙ ΜΗ ΑΠΟΔΕΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! 
ΓΕΛΟΙΑ!

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Η ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑ ΕΥΘΥΝΕΣ αλλά ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟ!

Και φίλη μου Ο ΕΛΕΓΧΟΣ και η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ενός κτιρίου ΓΙΝΕΤΑΙ σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Και αν έγινε ή δεν έγινε προ 5, 10, 20 χρόνια δεν αλλάζει την απαίτηση και την ανάγκη να γίνει ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Και ένα κτίριο που δεν είχε πρόβλημα πριν 10 χρόνια ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ.

Πόσο μάλλον εκεί που έπεσαν σοφάδες, έγιναν καθιζήσεις, μάγκεψαν τα πλακάκια και άρχισαν να κάνουν βόλτες.

Αυτό που ΌΛΑ ανάγονται στην σφαίρα της μικροπολιτικής και της παραταξιακής θεώρησης  και τελικά αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα "να αλλά εμένα με βοήθησε ή είναι φίλος μου ο Ρούσσος και άμα τον ενοχλείτε θα σας πυροβολώ γιατί του χρωστάω να τον προστατεύω" είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ του ελλείμματος πολιτικής παιδείας και δημοκρατικής συνείδησης που έχει ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ σε όλα τα επίπεδα στην χώρα και ειδικότερα και πιο έντονα στο Χαλάνδρι,

Επειδή λοιπόν ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΤΥΠΗΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ, όχι πριν 2, 3 , 5 15 χρόνια, 

Επειδή στο Κάτω Χαλάνδρι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ, που διαγνώσθηκε η καθίζηση και από το 2014 ΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΓΡΑΦΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην ΣΤΑΣΗ,

Επειδή προχθές ΚΛΑΠΗΚΕ όλος ο εξοπλισμός του 1ου Λυκείου και αναρωτιέμαι αν μαζί με τον εξοπλισμό χάθηκαν και τα αρχεία του σχολείου - ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΚΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, άλλο ένα περιστατικό που δείχνει ότι ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ, στην λειτουργία τους, στην συντήρησή τους, στην φύλαξή τους

Εγώ επιλέγω να γίνομαι ενοχλητικός.

Και παρακαλώ όσους εξυπηρετήθηκαν καθ' οιονδήποτε τρόπο από τον Συμεών να κρατήσουν την ιδιωτική τους υποχρέωση σε ιδιωτικό επίπεδο, να του στείλουν σοκολατάκια και λικέρ μαστίχα στην γιορτή του ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης τους, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ και δημοτικού συμβούλου ΝΑ ΕΛΕΧΘΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ, τώρα όχι σε τρία τέρμηνα, ούτε ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, γιατί αν γίνει καμιά στραβή ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ με το οποίο .... απειλούν τους ενοχλητικούς, ΘΑ ΦΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΜΕ!

Και η ασφάλειά τους στα δημόσια σχολεία είναι πολύ σοβαρότερο θέμα από τον Συμεών και τον Κουράση, τον Θωμά, τον Πρίγκηπα και πολύ περισσότερο βέβαια από εκείνον τον κακό που γκρινιάζει!

Κάλεσμα κινητοποίησης 171 Αυτοδιοικητικών ενάντια στην επίσκεψη Φούχτελ


Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνουν 171 αυτοδιοικητικοί, εκλεγμένοι σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας, για συμμετοχή των πολιτών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στο Ναύπλιο (κτ. Παλιάς Βουλής) ενάντια στην «6η Ελληνογερμανική Συνέλευση», η οποία θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του Γερμανού Υφυπουργού Χανς Γιοακιμ Φούχτελ.

Στο κείμενο του καλέσματος τους, αναφέρουν:

Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, εκλεγμένοι στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Ελλάδος, καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες, τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, τα συνδικάτα των εργαζομένων, τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στο Ναύπλιο (κτ. Παλιάς Βουλής) ενάντια στην «6η Ελληνογερμανική Συνέλευση» και την παρουσία του Γερμανού Υφυπουργού Χανς Γιοακιμ Φούχτελ.

Να μην επιτρέψουμε η Τοπική και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να μετατραπούν σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να μην γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη.
Πολίτες της Πελοποννήσου -Πολίτες της Ελλάδας

Αποτελεί πρόκληση στα δημοκρατικά και πατριωτικά αισθήματα κάθε πολίτη αυτής της χώρας, η συνέχιση των δραστηριοτήτων του κ. Φούχτελ και το 6ο Συνέδριο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» στις 3, 4και 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο.

Ως αιρετοί είμαστε υπέρ της ανάπτυξης ισότιμων σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με όλους τους λαούς και όλους τους οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης,και όλου του κόσμου.

Όμως η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» όπως και το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας» δεν διαπνέονται από τις αρχές της ισότιμης φιλίας και συνεργασίας.

Είναι τρεις θεσμοί οι οποίοι προέρχονται από το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» (ή Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση), που υπέγραψαν ο Γιώργος Παπανδρέου και η Ανγκελα Μέρκελ, τον Μάιο του 2010,την εποχή της ένταξής της χώρας μας στο φαύλο κύκλο των καταστροφικών μνημονίων.

Είναι μια συμφωνία “νεοαποικιακού τύπου”, χωρίς θεσμικό προηγούμενο.

Στόχος του «Συμφώνου της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» είναι:

1. Να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικοί θησαυροί, διαχείριση απορριμμάτων κλπ). Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύνθεση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ

2. Να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και να εξουδετερωθεί τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Γι’ αυτό εμείς συντασσόμαστε με όλες τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην επιχείρηση εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας.

Γι αυτό εμείς απαντάμε με τη θυσία των τεσσάρων Επονιτών στο Κάστρο του Υμηττού, των έντεκα Επονιτών της Καλλιθέας, της Ηλέκτρας Αποστόλου, της Λέλας Καραγιάννη, της Ιουλίας Μπίμπα, της Ηρώς Κωνσταντοπούλου. Ακόμα, με την εκτέλεση των 200 στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, το ολοκαύτωμα της Κανδάνου, της Βιάννου, των Καλαβρύτων, του Διστόμου, του Μεσοβούνου της Πτολεμαίδας και τόσα άλλα.

Απαντάμε και απαιτούμε από τον κ. Φούχτελ και την κυβέρνηση του να σεβαστούν αυτή τη χώρα. Ως έμπρακτη κίνηση τέτοιου σεβασμού είναι να σταματήσει ο Φούχτελ και η Γερμανική κυβέρνηση τις ενέργειες κυριαρχίας και να προχωρήσουν στην απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν την περίοδο της ναζιστικής κατοχής,στην καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, στην αποζημίωση των θυμάτων, στην επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, καθώς και στην αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους Αιρετούς της Πελοποννήσου και όλης της χώρας να απέχουν από τις εργασίες της “6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης” και να στηρίξουν έμπρακτα το κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε:

Ολους τους Πολίτες να δώσουν μαζικά το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 3 Νοέμβρη στις 6μμ στο Ναύπλιο έξω από το κτίριο της Παλιάς Βουλής για να φωνάξουμε δυνατά :

«ΚΥΡΙΕ ΦΟΥΧΤΕΛ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ
ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ»

Γιατί εμείς είμαστε κληρονόμοι αυτής της στέρεας γης που σφυρηλατήθηκε από την Ιστορία. Σε πόλεις κτισμένες πάνω σε άλλες πόλεις. Που πάντα πιστεύαμε ότι, όσες από αυτές και αν ερημωθούν από τους ανέμους που σαρώνουν τον χρόνο, πάντα θα βρίσκουν άλλες από κάτω για να μας κρατούν ζωντανούς.
Γιατί έτσι πρέπει να είναι και έτσι πρέπει να γίνει, γιατί η ψυχή μας κραυγάζει

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΝ….

Δίνουμε όλοι μαζικό παρών. Με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες ανατρέπουμε τα μνημόνια της υποτέλειας και της υποταγής, υπερασπίζουμε τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Ακολουθεί ο κατάλογος των 171 Δημάρχων, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων που υπογράφουν μέχρι σήμερα και αύριο το μεσημέρι θα δοθεί στη δημοσιότητα ο τελικός κατάλογος

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΣΧΟΛΙΩΝ

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

· Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπενθυμίζει ότι το ΣτΕ «έκρινε συνταγματικά τα δύο μνημόνια που κατέστρεψαν την Ελλάδα», ενώ η ίδια συνεχίζει να εφαρμόζει τα δύο καταστρεπτικά μνημόνια και για να αντιμετωπίσει... την καταστροφή, προσέθεσε και τρίτο.

· Η ΝΔ αναγνωρίζει πλέον ότι κακώς τόσα χρόνια δεν υπήρχε καθεστώς νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά αρνείται να συμπράξει στην εμπέδωση της νομιμότητας.

· Κυβέρνηση και ΝΔ τονίζουν κάθε λίγο την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αλλά από την άλλη

1.συνεχίζουν να επιλέγουν την ηγεσία της

2.προεξοφλούν τις αποφάσεις της ρίχνοντας έτσι μια τροχιοδεικτική βολή πρός την επιθυμητή σε αυτές κατεύθυνση,

3.τις επικαλούνται, όταν ενισχύουν την επιχειρηματολογία τους,

4.τις κατακρίνουν, όταν δεν είναι σύμφωνες με τους σχεδιασμούς τους.

· Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε μέσα σε κλίμα συγκίνησης στις προγραμματικές της δηλώσεις ότι θα σεβαστεί ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ του συντάγματος. Φέρνει όμως ένα νόμο που αποδεικνύεται αντισυνταγματικός και όταν αυτό γίνεται γνωστό, επιτίθεται στο ΣτΕ, που είναι κατά το σύνταγμα αρμόδιο να κρίνει τη συνταγματικότητα των νόμων.

· ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων πίεζαν το καλοκαίρι του 2015 την κυβέρνηση να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο και όταν αυτό ήρθε στη βουλή, το ψήφισαν. Στη συνέχεια όμως δεν ψηφίζουν τα μέτρα που προβλέπονται από το ίδιο το τρίτο μνημόνιο.

· Η κυβέρνηση κατήγγειλε την αντιπολίτευση για τις πιέσεις, έδωσε μάχη για την υπερψήφιση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και σε μια εβδομάδα το μετέτρεψε σε ΝΑΙ. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, στις 13-10-16, ο πρωθυπουργός δηλώνει «Το δημοψήφισμα είναι μία από τις μεγαλύτερες στιγμές των σύγχρονων αγώνων του λαού μας»!!!!!!!!! .

· Η κυβέρνηση δηλώνει ότι εφαρμόζει με επιτυχία μια πολιτική, στην οποία λέει ότι δεν πιστεύει και την οποία καταγγέλλει ως αδιέξοδη. Η ΝΔ την κατηγορεί ότι εφαρμόζει πολιτική την οποία δεν πιστεύει, την οποία αυτή εφάρμοζε όταν ήταν κυβέρνηση και την οποία θα εφαρμόσει και στο μέλλον με μεγαλύτερη συνέπεια και σκληρότητα. Διεκδικούν δηλαδή ποια από τις δύο εφαρμόζει καλύτερα την πολιτική των μνημονίων.

· Η κυβέρνηση μιλάει για εθνική ανεξαρτησία, για δίκαιη ανάπτυξη και άλλα ηχηρά παρόμοια και την ίδια ώρα ξεπουλάει όσο όσο την δημόσια περιουσία.

· Η κυβέρνηση ψελλίζει ότι θα προχωρήσει σε χωρισμό κράτους- εκκλησίας και την 28η Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός πάει παρέα με τον αρχιεπίσκοπο στον Αη Στράτη, όπου ανακαλύπτει την σημασία του "αγαπάτε αλλήλους", και ανταλλάσσει με αυτόν συμβουλές και φιλοφρονήσεις. Αλήθεια τι σχέση έχει η εκκλησία με τους αγωνιστές της αριστεράς που βασανίστηκαν στον Αη-Στράτη;

· Η κυβέρνηση ανακοινώνει κάθε λίγο ότι θα επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και συγχρόνως αγνοεί επιδεικτικά τις θέσεις της αντιπολίτευσης, την οποία και κατηγορεί ότι επιμένει στο αμαρτωλό παρελθόν της. Αντιγράφει σε αυτό μέχρι κεραίας την ΝΔ, που συμπεριφερόταν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όταν ήταν στην κυβέρνηση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Η τακτική και οι επιλογές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, καθώς αλλάζουν στο αντίθετό τους και αντιφάσκουν, παραβιάζουν τις δύο πρώτες αρχές της κλασικής λογικής.

1.Την αρχή της ταυτότητας, σύμφωνα με την οποία καθετί ισούται με τον εαυτό του και με το σύνολο των γνωρισμάτων του,

2.Την αρχή της μη αντίφασης, σύμφωνα με την οποία καθετί δεν είναι δυνατόν να νοείται ως αντίθετο προς τον εαυτό του, αλλά ούτε και να έχει αντιφατικά γνωρίσματα.

Δεν είναι ότι δεν κατανοούν τις αντιφάσεις στην πορεία τους. Η αντιλαϊκή και ταξική πολιτική την οποία επέλεξαν να υπηρετήσουν, επικαλούμενες ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, τις οδηγεί σε αδιέξοδο και σπασμωδικές κινήσεις. Η πλήρης υποταγή στα κελεύσματα της οικονομικής εξουσίας, της μόνης πραγματικής εξουσίας (μονοπωλιακοί όμιλοι, τράπεζες, πολυεθνικά αρπακτικά), δεν αφήνει περιθώρια. Η εσωτερική υποτίμηση, η κατεδάφιση του όποιου κοινωνικού κράτους, η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η μετατροπή της αγοράς εργασίας σε ζούγκλα και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου είναι ο μονόδρομος που ακολουθούν.

Όσο γίνεται φανερό ότι και οι δύο ακολουθούν την ίδια κατά βάση πολιτική, τόσο αναζητούν πεδία διαφοροποίησης και τόσο μεταφέρουν την αντιπαράθεσή τους σε ζητήματα δεύτερης και τρίτης σπουδαιότητας. Και όσο απομακρύνονται από την ουσία, τόσο ανεβάζουν τους τόνους της δήθεν σύγκρουσής τους.

Συμβαίνουν και αλλού. Όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου έχουν λιγότερο ή περισσότερο τα ίδια προβλήματα και εμφανίζουν ανάλογα φαινόμενα. Η κατάσταση επεκτείνεται πλέον και σε ισχυρότερες χώρες, στις οποίες σταδιακά προωθούνται η ίδια πολιτική και τα ίδια μέτρα, που επιβάλλονται εδώ και έξι χρόνια στη χώρα μας. Μέτρα υπέρ του κεφαλαίου και εις βάρος του κόσμου της εργασίας.


ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΟΥΣΤΗΣ: Παρεξήγηση

Άγγελε νομίζω ότι αδικείς το κείμενο μου, για το οποίο δεν κανεις κανένα σχόλιο, παρα μόνο για τον Αδωνη. Το κείμενο μου δεν εχει καμία διάθεση να πατρονάρει κανέναν πολιτικό, παρα μόνο να προβάλλει τις απόψεις μου. Το ότι το βιβλιο εκδίδεται απο τις εκδόσεις Γεωργιάδη, ειναι απολύτως άσχετο  , του οποίου το περιεχόμενο αγνοεί πλήρως ο εν λόγω πολιτικός. Κάθε φορά που γράφω, θα μου επιτρέψουν οι αναγνώστες σου , να εκπροσωπώ μόνο τον ευατόν μου και κανέναν αλλο. Σου μιλώ ειλικρινά. Εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου. Αν ηταν αλλιώς θα το εξέφραζα χωρίς δισταγμό.

Επι του θέματος. Μέσα   απο το κείμενο θελω να στηλιτεύσω αυτό ακριβώς που σιχάθηκε ο Ιησούς Χριστός, την υποκρισία. Συμφωνω με αυτά που λες για την εμπορευματοποίηση του ναού , αλλα το ίδιο δεν κάνει και ο πρωθυπουργός της χώρας ψάχνοντας να βρει κοινό αξιακό συστημα των δυο κόσμοθεωριών, προς κομματικό όφελος;

Οι δύο κοσμοθεωρίες, Ουδεμια σχεση εχουν , άλλωστε το διαλαλούν ευθέως. Οι μαρξιστές ειναι υλιστές και άθεοι. Δεν το κρύβουν ούτε το ντρέπονται. Απολύτως σεβαστό.

Όσο αναφορά για τα ταξικά χαρακτηριστικά του Λόγου του Ιησού Χριστού , ταπεινά σου λέω , ότι  ο Χριστός δεν κατηγόρησε τους πλούσιους , αλλα την εξάρτηση τους απο τον πλούτο. Πουθενά δεν θέλησε να τους καταργήσει, αλλα αντιθέτως να προκόβουν και να προσφέρουν στους φτωχούς. Η παραβολή των ταλάντων (κατ' Ματθαίον 25, 14-30) επαινεί αυτον που πολλαπλασιάζει τον πλούτο και αναθεματίζει αυτον που θελει να τον καρπωθεί χωρίς να κοπιάσει. Άλλωστε υπάρχουν και οι επιστολές του Απ. Παύλου που ξεκαθαρίζει τις διακριτές σχέσεις των εργοδοτών και των εργαζομένων . (Προς Κολοσσαιεις 3, 18-25 4,1) (Προς Εφεσιους 6,5), (Προς Τιτο 2, 1-15 3,1-7)
Ο Χριστός δε βλέπει τάξεις, αλλα ανθρώπους που θέλει να σωθούν. Η αγάπη του ειναι ίδια για όλους. Τώρα αν για τον πλούσιο ειναι δυσκολότερη η σωτηρία , αυτό δε σημαίνει ότι ο φτωχός θα σωθεί ακόπως. Άλλωστε βάζει στην ίδια μοίρα με τον πλούσιο και τον τεμπέλη.

Οςο για την δυναμική ανατροπή της αδικίας , τον  Πέτρο τον επέπληξε  όταν χρησιμοποίησε το σπαθί εναντιον του δούλου του Αρχιερέα στο Όρος των Ελαίων, (κατ' Ιωάννη 18, 10-11) κόβοντας το αυτί του, δείχνοντας του με την άμεση θεραπεία του, ότι ο νέος κόσμος δεν θα χτιστεί με το ξίφος , αλλα με την αγάπη. Αγάπη , μια λέξη που δεν αναγράφεται σε κανένα μαρξιστικό κείμενο.


Συμπαθα με που σε έκανα να εκνευριστείς , ίσως πρέπει να το ξαναδιαβάσεις το αρθρο μου, μέσα απο το οποίο δε λέω κανένα ψέμα και παράλληλα θελω να τονίσω ιδιαίτερα ότι όσοι αριστεροί  ψάχνουν δικαίως να βρουν τη δικαιοσύνη στον άδικο τούτο κόσμο, δεν θα το βρουν στον πεθαμένο Μαρξ , αλλα στον Αναστημένο Χριστο.

Σε ευχαριστω που με φιλοξενείς κάθε φορά, όσο  και αν διαφωνούμε. Αλλα το κείμενο αυτό μάλλον ανέδειξε την κοινή μας πίστη στο ίδιο Πρόσωπο.


Ταπεινά
Αντωνης Κρουστης

ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Πάλι στους δρόμους: Όλοι οι συνταξιούχοι στην Πλατεία Εθνικής αντίστασης, Πέμπτη, 3 ΝΟΕ, ώρα 10.00. Η ανατροπή της πολιτικής Σύριζα- ΑΝΕΛ μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο αν όλοι κατέβουμε στους δρόμους και συνεχίζουμε να κατεβαίνουμε. Σε αντίθετη περίπτωση ΄, ο Κατρούγκαλος ανερυθρίαστα θα δηλώνει κομμουνιστής. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Π.Ε.Σ.ΕΚ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com
Blog: syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

Αθήνα 29.10.2016

• Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, ώρα 10 π.μ, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, νέα κινητοποίηση συνταξιούχων
• Οι συνταξιουχικές οργανώσεις πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, για τις επιστολές Κατρούγκαλου, που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, για τον επικείμενο επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων και για να υπερασπισθούν τους κόπους μιας ζωής που θυσιάζονται στο βωμό των μνημονίων.
• Όλοι οι συνταξιούχοι στους δρόμους και στα συλλαλητήρια. Όσο είμαστε στην αναμονή, όσο περιμένουμε ότι η πολιτική αυτή θα καταρρεύσει μόνη της από την αγανάκτηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, οι συντάξεις μας θα εξαϋλωθούν. Η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ που δε δίσταζε να κόψει το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους θα καταφεύγει σε συνεχείς μειώσεις των συντάξεων, που προβλέπονται στο 3ο μνημόνιο και περνάνε κάθε χρόνο στους προϋπολογισμούς. Κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες.
Όλοι στο συλλαλητήριο

Για το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ
Ο πρόεδρος           Η Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος                   Ροζίτα Σουραή