Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑΪΛΑΙΤΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΑΚΟΛΟΥΘΥΝ ΗΧΗΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΕΙΔΗΣΗ 1:
Η καταπελτική για 3 θέματα - Πλατεία, Αετοπούλειο, Εργαζόμενοι - Μπαμπανιώτης - εισαγωγική τοποθέτηση τη Λούλας Καρατζά.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

ΕΙΔΗΣΗ 2:

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ του Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου και Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥ από τα ¨δρώμενα της πλατείας .
"Με λένε εθνικιστή" είπε ο Βασίλης Σταύρου "... αλλά θέλω να εκφράσω την διαφωνία μου σε αυτό που έγινε γνωρίζοντας ότι θα κατηγορηθώ. Στο μνημείο τιμάμε ΟΛΟΙ ακόμα και κοντινούς συγγενείς μας ΓΟΝΕΙΣ, ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ που χάθηκαν το 40, το '22.΄"

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ σπάζοντας τον κώδικα σιωπής που ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!

Υπάρχουν ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ,   από όλες τις πλευρές του παραδοσιακού πολιτικού φάσματος που όλο και περισσότερο γίνεται ΚΟΥΡΕΛΙ!

Στα ηχητικά που επεξεργαζόμαστε θα ακούσετε την ΕΝΩΤΙΚΗ τοποθέτηση του Βασίλη Σταύρου.

ΕΙΔΗΣΗ 3:

Η καθυστερημένη έλευση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σ. Ανδρεόπουλου (ώστε να μην τοποθετηθεί για το θέμα της Πλατείας στην πρό ημερησίας;;;;).
Την "διαφοροποίηση" του συνδυασμού του εξέφρασαν ΟΛΟΙ οι άλλο σύμβουλοι (Κεχαγιόγλου, Μιχαήλ, Γκότση, Πετρόπουλος τοποθετήθηκαν).

Γιάννης Κεχαγιόγλου: Δίπλα στο παγοδρόμιο βάλτε και 2 καζάνια φασολάδα!

Σταμάτης Πετρόπουλος και Μαρία Μιχαήλ: Ψηφίσαμε επειδή δεν θα πλήρωνε ο δήμος για εκδηλώσεις. Δεν καταλάβαμε ότι θα πληρώνουν οι δημότες.

ΕΙΔΗΣΗ 4:

"Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΡΧΗΣΤΑ ΠΑΙΖΕΙ" Σίμος Ρούσσος.
Η τοποθέτησή του είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, ήταν τεκμηριωμένη ΑΡΙΣΤΑ .


ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ - ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ:

1.
ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ "ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ  Ή ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΟΥΝ ή ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ" δεν μπορούμε να καταλάβουμε ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕ;;; Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται - τέτοιες ώρες - να χάνεται ο στόχος με ανούσιες αντιπαραθέσεις ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΤΟΙΣ ΠΑΣΟΙ το τι συνέβει με όλο αυτό το θέμα.

2.
ΕΘΕΣΕ ΘΕΜΑ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΝ ... ΓΕΙΩΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Λες και ζήτησε χάρη ο Σίμο΄ς.

ΕΙΔΗΣΗ 4:
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΣ

ΕΙΔΗΣΗ 5:

Η απόπειρα του Γιώργου Ασημακόπουλου και του αντιδημάρχου Κώστα Αγγελή να ... πουν κάτι. Ακούστε και αν καταλάβει κανείς σας κάτι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ που εμείς δεν καταλάβαμε παρακαλούμε να μας το υποδείξει.

Δεν θα τους πυροβολήσουμε - πολύ - γιατί είναι φρέσκοι στο κουρμπέτι. ΑΛΛΑ:

1. Το "μακάρι στην πλατεία να μην υπήρχε ούτε ηρώο, ούτε εκκλησία" ήταν ΚΟΤΡΩΝΑ!

2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΜΑΜΜΟΠΟΥΛΟΥ:
Ο κος Αγγελής είπε ότι "Είναι ενδιαφέρουσα πρόταση αλλά τ΄΄ωρα δεν μπορεί να υλοποιηθεί διότι δεν αντέχει το δύκτιο της ΔΕΗ τα φορτία εκεί".

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΕΙΧΑΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΔΕΧΤΕΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕ το μέσο κοινωνικό αίσθημα.

Άλλη μια απόδειξη ότι ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ είναι ΚΛΟ ΠΡΑΓΜΑ και όσοι τον αποφεύγουν για να κάνουν το δικό τους ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ!

ΕΙΔΗΣΗ 6:

Η ομιλία - απάντηση  του Δημάρχου.  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!
Πάντως εν μέσω διαφόρων παραδέχτηκε ότι΄"έγιναν λάθη" αποδεχόμενος την κριτική Κρανίδη για έλλειψη "κανονισμού χρήσης της πλατειας" και αποδέχτηκε την πρόταση Ρούσσου για ψηφοφορία ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.

ΟΜΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!

ZIG!
HEIL!

ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΝ:

Ακούστε την Καρατζά και την απάντηση της Τζίνας Πούλου στα ηχητικά - διότι η συζήτησις διεξήχθη εν μέσω παγοδρομιών - και θα τα πούμε αναλυτικά. Διότι το θέμα έχει βάθος αμέτρητον.

Η ΑΚΟΜΨΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗ

ο θέμα έθεσαν η Λούλα Καρατζά και ο Κώστας Παττακός

ΑΠΟΛΥΤΑ ΧΑΪΛΑΙΤΣ:

Μαρία Μιχαήλ: "Ναι αλλά ο Ζαφειρόπουλος του είχε βάλει 10!"
Κική Γκότση: "ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!"

ΠΛΑΤΕΙΑ1: μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!

ΠΛΑΤΕΙΑ 2: Μαρία Ασπρογέρακα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Αποσύρθηκαν όλα τα θέματα για τα δημοτικά τέλη. Το γιατί;;;

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ! "Μπήκαν τα θέματα στο συμβούλιο εκ παραδρομής της υπηρεσίας" (????)
(εμείς νομίζαμε ότι τα θέματα τα βάζουν στα συμβούλια τα ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ.΄)

Ακολουθεί ΠΟΛΥ ΠΡΑΓΜΑ αλλά ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ!


ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Η ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ. - Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ κα ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Στο απόσπασμα και η τοποθέτηση της κας Μαρίας Μιχαήλ
Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΤΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΞ. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ - ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΕΝΤΑΥΘΑ

Κε Πρόεδρε - αλλά για να είμαστε ειλικρινείς -  θα σε αποκαλέσω ΓΙΩΡΓΟ, όπως μιλάμε όταν συναντιόμαστε στην πλατεία,

Εχθές, στο δημοτικό συμβούλιο νιώσαμε ΟΛΟΙ - και εγώ ο "κακός σκύλος" - άσχημα που σε είδαμε σχεδόν δακρυσμένο να προσπαθείς να εξηγήσεις τα ανεξήγητα, έχοντας ουσιαστικά φορτωθεί στην δική σου πλάτη όλο αυτό που έγινε στην πλατεία υπό τον τίτλο "Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις" και που ουσιαστικά καταδίκασαν ΟΛΕΣ οι πλευρές του Δημοτικού συμβουλίου ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΤΙΚΑ.

Και λέμε ΟΛΕΣ αφού:

Από την πλειοψηφία κριτική άσκησαν - σε διαφορετικό πλαίσιο - οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Σταύρου και Κρανίδης, ενώ ο ίδιος ο κ. Κουράσης είπε "έγιναν λάθη"

Οι πράσινοι υποστηρικτές σας λακίσανε και μίλησαν για υφαρπαγή της ψήφου τους ενώ ο Σίμος Ρούσσος εχθές πήρε την ρεβάνς του με μια τοποθέτηση καταπέλτη.

Η ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΙΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΟΧΙ.

Και είδαμε λοιπόν όλοι στα δακρυσμένα μάτια σου το βάρος του φορτίου που σου έπεσε ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Γι' αυτό να είσαι σίγουρος.

ΟΜΩΣ πρέπει πλέον να γίνει κατανοητό από όλους: ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ που ΕΠΕΛΕΞΑΝ να έχουν δημόσια αξιώματα και να διαχειρίζονται ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ άρα υπόκεινται σε ΚΡΙΤΙΚΗ.

Και κάτι ακόμα φίλε Γιώργο: Η εξ αποκαλύψεως αλήθεια δεν υπάρχει άρα δεν την κατέχετε.

Αυτό σημαίνει ότι ΚΑΛΥΤΕΡΑ θα ήταν να ΕΙΧΑΤΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ και να είχατε ζητήσει ΕΓΚΡΙΣΗ από το δημοτικό συμβούλιο για τις "εκδηλώσεις".
 Θα είχε μοιραστεί η ευθύνη και δεν θα την κουβάλαγες τώρα ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΕΝΕΤΕ ΤΑ 4 στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου.

Όμως θέλατε να ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ την άποψή σας και καταφύγατε σε κουτοπονηριές. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ.

Εμείς ξέρουμε ότι είχες καλές προθέσεις. Αλλά ξέρεις τι λένε για τον δρόμο προς την κόλαση.

Γι' αυτό ας δούμε το ηθικόν δίδαγμα:

1. ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.
2. Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΟΝΗ. Σώζει από κλάματα.

Πάντα φιλικά

ΑΓΓΕΛΟΣΑργότερα ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για τις αμοιβές των προέδρων και αντιπροέδρων των σχολικών επιτροπώνΣτην συνεδρίαση της Πέμπτης 15/12 του δημοτικού συμβολίου μεταξύ πολλών άλλων υπάρχει σαν 8ο θέμα οι αμοιβές των προέδρων και αντιπροέδρων των σχολικών επιτροπών. Έχοντας πρόσφατο τον διπλασιασμό των αμοιβών του προέδρου του νομικού προσώπου της κοινωνικής αλληλεγγύης θα θέλαμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις
α) με τα παλιά δεδομένα ούτε οι πρόεδροι, ούτε τα μέλη των σχολικών επιτροπών αμοιβόντουσαν. Επίσης, δεν υπήρχαν λειτουργικά έξοδα (στεγαζόντουσαν και συνεδρίαζαν στα σχολεία, δεν είχαν προσωπικό, άλλες δαπάνες κλπ). Άρα μηδενική δαπάνη λειτουργίας. Όλα τα χρήματα στα σχολεία.
β) με το νέο καθεστώς, στεγάζονται σε χώρο που παραχωρεί ο δήμος, έχουν ανάγκη λόγω του όγκου και του συγκεντρωτικού τρόπου λειτουργίας, να απασχολήσουν προσωπικό από τον δήμο (επιπλέον επίσης να έχουν πχ λογιστή κλπ) και το κυριώτερο αμοίβονται πρόεδροι-α/πρόεδροι και ΔΣ, από τα χρήματα που προορίζονται για τα σχολεία.
Ειδικότερα για το Χαλάνδρι ο μεν πρόεδρος στη β' βάθμια είναι εν ενεργεία μισθοδοτούμενος καθηγητής σε σχολείο της Αγ. Παρασκευής, η δε πρόεδρος στην α' βάθμια συστηματικά έμμισθη δικηγόρος του Δήμου (για όποιον θέλει να ψάξει οι πληροφορίες υπάρχουν στο διαύγεια,)
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, χωρίς να γνωρίζουμε τι θα παρουσιάσουν, στο Χαλάνδρι μάλλον είναι αρκετά πιθανό να έχουμε :
- Κάθε πρόεδρος 1.000 ευρώ Χ 12 μήνες = 12.000 Χ 2 πρόεδροι = 24.000 ευρώ
- Κάθε α/πρόεδρος 400 ευρώ χ 12 μήνες = 4.800 Χ 2 α/πρόεδροι = 9.600 ευρώ - 15 μέλη ΔΣ Χ 25 ευρώ/συνεδρίαση Χ 2 συνεδριάσεις τον μήνα Χ 12 μήνες = 9.000 ευρώ Χ 2 σχολικές επιτροπές =18.000 ευρώ
Δηλαδή, το minimum κόστος αμοιβών των σχολικών επιτροπών θα είναι άνω των 50.000 ευρώ ετησίως !!! Τα χρήματα αυτά θα αφαιρεθούν φυσικά από τον προυπολογισμό των σχολείων (ακόμα και αν "επιδοτηθούν" από τον δήμο). Με βάση τα φετινά εισπραχθέντα από τους ΚΑΠ (485.000), οι αμοιβές υπερβαίνουν το 10% !! Βέβαια τα σχολεία έχουν και άλλα μικροέσοδα (πχ κυλικεία), αλλά με την δεδομένη μείωση των δαπανών από τον κρατικό προυπολογισμό της επόμενης χρονιάς, μάλλον θα είναι αδύνατον να δοθούν παρόμοια ποσά του χρόνου.Πόσο μάλλον, όταν αυτό το περικομένο ποσό θα μειωθεί επιπλέον από τις αμοιβές των Σχ. Επ. και από τις πιθανές αυξήσεις του ΕΦΚ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.Τότε, θα έρθει η ώρα για "χορηγίες" και "εισφορές γονιών";

Σημ του stasi.gr:
το όλο σύστημα ενοποίησης των σχ.επ. είναι ένας κακής έμπνευσης πειραματισμός ασχέτων, που φέρνει έναν άχρηστο συγκεντρωτισμό, γραφειοκρατία και σπατάλη γιατί τελικά θα λειτουργούν πάλι σε κάθε σχολείο -όπως επανακαθορίσθηκε- "συμβούλια", αντίστοιχα των παλιών σχ. επ. σε αρμοδιότητες και συνθέσεις.Μια τρύπα στονερό δηλαδή. Απλώς θα εμφανίζουν στην τρόικα λιγότερα ΝΠΔΔ με μειωμένη σε επίπεδο στραγγαλισμού την χρηματοδότηση των σχολείων.

πηγή : http://www.stasi.gr/, 14/12/2011


Χ. Ράιχενμπαχ: Υψηλό το κόστος εργασίας στις χώρες του Νότου


Στο υψηλό μοναδιαίο κόστος εργασίας και στις αντιπαραθέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων απέδωσε ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ε.Ε. Χορστ Ράιχενμπαχ το γεγονός ότι οι χώρες της ευρωπαϊκού νότου είναι πιο ευάλωτες απέναντι στην κρίση
"Η" 15/12Στο υψηλό μοναδιαίο κόστος εργασίας και στις αντιπαραθέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων απέδωσε ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ε.Ε. Χορστ Ράιχενμπαχ το γεγονός ότι οι χώρες της ευρωπαϊκού νότου είναι πιο ευάλωτες απέναντι στην κρίση, μιλώντας κατά τη συνάντηση που είχε προχθές το βράδυ με Ελληνες επιχειρηματίες, στο πλαίσιο του δείπνου που παρέθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκος Βερνίκος.

Ο κ. Ράιχενμπαχ παραδέχθηκε ότι η Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη για την εμφάνιση μίας ασύμμετρης κρίσης και τόνισε ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα να κεφαλαιοποιήσει τη συρρίκνωση του κόστους εργασίας, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητά της.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δέχθηκε τις προτροπές του συνόλου των παρευρισκομένων για τη δημιουργία ενός απλού, σταθερού και δίκαιου φορολογικού συστήματος και σημείωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται τελευταία σχεδόν παραβλέπουν τη φοροδιαφυγή, η οποία συνεχίζει να υφίσταται σχεδόν στο σύνολό της.
Οι επιχερηματίες ζήτησαν πρωτοβουλίες που θα αυξήσουν το ΑΕΠ και υπογράμμισαν ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει εξαναγκαστεί σε δραστική μείωση των υπαλλήλων του κατά περίπου 500.000 εργαζόμενους.Βρήκαμε πάλι ποιος φταίει! Οι μισθοί! Οι μισθοί του Νότου!!!
Και οι "ellines" επιχειρηματίες-μεγαλοεργοδότες χάρηκαν και ζήτησαν "πρωτοβουλίες" από τον ...Γερμανό !!!
Να και ποιοι άλλοι θέλουν τον Γερμανό και στηρίζουν την υποθήκευση της ανεξαρτησίας! Για να μειωθούν κάθετα οι μισθοί, να πουλάνε-εξάγουν φθηνότερα και να εισπράττουν περισσότερα.
Πρότυπο: Φθηνή χώρα, φτωχός λαός, με πλούσιες εξαγωγές (και επιχειρηματίες)

Υψηλό κόστος εργασίας, σε σχέση με το Μπαγκλαντές;

Όσο για τις ...'αντιπαραθέσεις' εργοδοτών και εργαζομένων, το μήνυμα είναι απλό:
Arbeit macht Frei ! (Ποιος κάνει απεργία στο Μπαγκλαντές !;)

Όλοι Ελληνες είμαστε (στην καταγωγή μόνο)
...και αυτοί την πα(ρ)τίδα θέλουν να σώσουν...

μια θέση μόνο στο -Ρ- αλλάζει, λεπτομέρειε


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

              Η  Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών  της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά  με το κλείσιμο  του  ελεύθερου χώρου στάθμευσης  του Δήμου Νέας Ιωνίας   γνωρίζει τα παρακάτω:

 1. Για την υπόθεση αυτή , ο Αντιπεριφερειάρχης  του Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Κώστας Μανιάτης  είναι  ήδη κατηγορούμενος    για   παράβαση καθήκοντος  λόγω του ότι   καθυστέρησε την έκδοση της  σχετικής απόφασης σφράγισης και κλήθηκε την 11η Νοεμβρίου 2011  από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών  για παροχή εξηγήσεων  ενώπιον της  29ης Πταισματοδίκoυ Αθηνών  . 

2. Η   σφράγιση  του  χώρου αυτού   επιβλήθηκε ουσιαστικά  μετά από την απόφαση –πόρισμα της  Συμπαραστάτιδος του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Αττικής, αλλά  και από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων που με έγγραφό του διατύπωσε  την ίδια άποψη.

3. Σύμφωνα με την απόφαση- πόρισμα  ο  συγκεκριμένος  ελεύθερος χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Ν. Ιωνίας  χαρακτηρίζεται ως ιδιωτικός χώρος στάθμευσης αφού χρησιμοποιείται για την στάθμευση πάνω από 10 αυτοκινήτων και γι’ αυτό πρέπει απαρεγκλίτως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να προβούν στην σφράγισή του αφού δεν έχει αδειοδοτηθεί σύμφωνα με τις διατάσεις του π.δ. 455/1976 .

4. Αποτελεί έκπληξη το γεγονός της  ταχύτητας της Ελληνικής Δικαιοσύνης (άσκηση δίωξης κατά του Αντιπεριφερειάρχη, της Διευθύντριας και του Προϊσταμένου της Δ/νσης Μεταφορών του Βόρειου Τομέα Αθηνών, μέσα σε 13 ημέρες από την καταγγελία Ιδιώτη) για ένα θέμα που κατά την άποψή μας  είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών του Δήμου Ν. Ιωνίας.Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *