Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

«Αποχή των ΚΕΠ από τη διαδικασία ΑΜΚΑ»

Για άλλη μια φορά οι υπάλληλοι των ΚΕΠ έχουν να αντιμετωπίσουν την ανικανότητα ενός Υπουργείου, αυτό των Εσωτερικών που λειτουργεί ως έρμαιο άλλων Υπουργείων και θέτει σε εφαρμογή μια τόσο κρίσιμη διαδικασία χωρίς δοκιμαστική περίοδο, χωρίς καμία ενημέρωση των υπαλλήλων ΚΕΠ για τις νέες και αυξημένες διαδικασίες ΑΜΚΑ.
Για άλλη μια φορά είμαστε αναγκασμένοι ως εργαζόμενοι να υπερασπίσουμε το κύρος και την αξιοπιστία της υπηρεσίας μας και να καταγγείλουμε την αναλγησία των πολιτικών μας προϊσταμένων. Ένα σοβαρό πρόβλημα που ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε με την αθρόα χορήγηση ΑΜΚΑ κατά το παρελθόν και έχει επιβαρύνει το σύστημα υγείας με εκατομμύρια ευρώ με τον πιο ερασιτεχνικό τρόπο που έχουμε αντιμετωπίσει στα 22 χρόνια λειτουργίας μας .
Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η διαλειτουργικότητα που τόσο διαφημίζονται αποδεικνύεται ότι παραμένουν λόγια και κομπορρημοσύνες μιας και οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να διεκπεραιώνουν χειρόγραφα αιτήσεις και να τις αποστέλλουν ταχυδρομικά στον ΕΦΚΑ μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καταργώντας κάθε έννοια ψηφιακής διακυβέρνησης.

Υπάρχουν σοβαρά τεχνικά λάθη και αστοχίες που στο εγγύς μέλλον θα χρήζουν διορθώσεων.
Απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις που μόνο οι υπάλληλοι ΕΦΚΑ γνωρίζουν και όχι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιοτική και έγκυρη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Επιβαρύνεται η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθώς είναι γνωστή η υποστελέχωση των ΚΕΠ με συνέπεια την ταλαιπωρία των πολιτών.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που υποβαθμίζει για άλλη μια φορά τα ΚΕΠ . Ένα επιτελικό κράτος που αδυνατεί να συντονίσει δύο Υπουργεία. Η αδυναμία συντονισμού έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία σύγχυσης στους πολίτες και την υποβάθμιση της εξυπηρέτησης τους.
Καταγγέλλουμε την Υπουργό Εσωτερικών κα Κεραμέως Νίκη που με τη στάση της μειώνει και υποβιβάζει τον θεσμό των ΚΕΠ και των υπαλλήλων τους.
Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Εργασίας που με έντεχνο τρόπο προσπαθεί να εξαιρέσει τις καθ' ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Ήδη γραφεία ΕΦΚΑ παραπέμπουν τους ενδιαφερομένους στα ΚΕΠ αρνούμενοι να εξυπηρετήσουν ενώ η συγκεκριμένη ΚΥΑ προβλέπει την παράλληλη εξυπηρέτηση.
Καταγγέλλουμε τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη που ενώ έχει γνώση των ΚΕΠ από τη θητεία του στο παρελθόν ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφήνει την τύχη τους σε ανθρώπους που λειτουργούν με τον απόλυτο ερασιτεχνισμό.
Ζητούμε την αναστολή της εφαρμογής του ΑΜΚΑ μέχρι την οριστική επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων, την άμεση συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδια Υπουργό, καθώς και με την αρμόδια Υπουργό και τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας.


Έναρξη της αποχής Σάββατο 13 Απριλίου 2024 και ώρα 8:00 πμ. 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΙΚΟΓΛΟΥ ΜΕΝΕΞΙΑ                                                     ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ

 

«Κυνηγώντας την ουρά μας!» – 3ος «αγώνας» δυναμικού βαδίσματος με ζώα συντροφιάς, στο Χαλάνδρι – Δηλώστε συμμετοχή!

 
21 Απριλίου στη Ρεματιά

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στη Ρεματιά του Χαλανδρίου, την Κυριακή 21 Απριλίου, ο ετήσιος «αγώνας» δυναμικού βαδίσματος με ζώα συντροφιάς.

Την εκδήλωση διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Χαλανδρίου (Σύλλογος Εθελοντών Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου), με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς».

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως Πέμπτη 18 Απιρλίου, με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας στον σύνδεσμο:

https://evest.gr/entries/index.php/chalandri-registration1

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ο «αγώνας» περιλαμβάνει μικτή διαδρομή συνολικού μήκους δύο χιλιομέτρων, δημόσιας οδού και τμημάτων της παραρεμάτιας ζώνης, με χωμάτινα μονοπάτια.

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 10:00 έως 10:30 (Για την παραλαβή του φακέλου συμμέτοχης καθώς και για τη διενέργεια ελέγχου των ζώων από την υπεύθυνη κτηνίατρο).

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 11:00

ΩΡΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: 12:00

ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ/ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πληροφορίες στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου: 2106821975 & 2106856410 και στο email: sportsproponites@halandri.gr

Οι συμμετέχοντες/έχουσες, που θα επιθυμούσαν να ενισχύσουν την Φιλοζωική Χαλανδρίου, να γνωρίζουν ότι στο χώρο της εκδήλωσης, θα συγκεντρώνονται τα παρακάτω:

Αντιπαρασιτικές αμπούλες, αντιπαρασιτικά χάπια για ενδοαποπαρασίτωση, κονσέρβες i/d, Jylapour 300, Leisguard, Synoulox 50 και 250, Milteforan, WeJoint, Rheuvmocam, Rimadyl.


Γκαλερί Χρυσόθεμις: Μίλτος Κοτσώνης - ΖωγραφικήH Γκαλερί Χρυσόθεμις σας προσκαλεί στην ατομική έκθεση ζωγραφικής του

Μίλτου Κοτσώνη

Εγκαίνια:

Παρασκευή 5 Απριλίου ,18.00 - 22.00

Σάββατο 6 Απριλίου , 12.00 - 17.00

Διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Η έκθεση περιλαμβάνει λάδια σε καμβά και σχέδια, επιλογή δουλειάς των τελευταίων χρόνων .

Ο καλλιτέχνης σημειώνει:

Mέρες πανδημίας και ο χορός του θανάτου γύρω μου. Στο διαδίκτυο η Belluci ανεβάζει φωτογραφίες της που τις κλέβω όπως το σκανταλιάρικο παιδί που κλέβει καραμέλες από το βάζο της μητέρας του και τις ζωγραφίζω.

Η Παναγία που πατάει τον θάνατο. Τα λόγια των γερόντων μου συντροφιά , εσωτερικό ταξίδι με φακό στο σκοτάδι η ορθοδοξία με κρατάει ζωντανό. Χρόνια θλιμμένα , δύσκολα και επικίνδυνα. Ουράνιες παρουσίες. Ό,τι αγαπούμε, το αγαπούμε ακόμα και όταν πεθαίνουμε.

Θαύματα . Η περιπέτειά μου, η κατάθεσή μου, η έκθεση.

Μέρες και ώρες λειτουργίας

Πρωί :Τρίτη –Πέμπτη –Παρασκευή 11.00-14.00 Σάββατο 11.00-14.30

Απόγευμα :Τρίτη – Πέμπτη 17.30-20.00 Παρασκευή 18.00-20.30

Tel.2106811418

www.facebook.com/galleryxryssothemis