Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ! ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΒΑΠ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ

 

Νταβίας και Έπη Λέρτα ήταν η πρόταση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου για την εκπροσώπηση του δήμου στον Σύνδεσμο Βιώσιμης Ανάπτυξης Πόλεων ή Σϋνδεσμο 21 ΟΤΑ (που είναι 14 ΟΤΑ).

Κουράσης και ξερό ψωμί ήταν η πρόταση σύσσωμης της αντιπολίτευση (Κουράσης, Κρανίδης, Ανδρεόπουλος, Θωμάς, Βάσιος και Λαπιέρης δεν έκαναν πρόταση ενώ η Καρατζολούλα ..... έκανε τις καρατζίες της).

Εν ελλείψει λοιπόν άλλων προτάσεων εγκρίθηκαν και οι τρεις προτεινόμενοι, με μοναδική άρνηση της Καρατζά, που είπε ΄"ότι δεν θέλει  να ψηφίσει Κουράση και δεν ψηφίζει κανένα".

ΧΟΝΤΡΟΚΑΡΑΤΖΙΕΣ! ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙ για τον ΣΒΑΠ, μόνο ψευδμάρτυράς του πάει η Καρατζολούλα που ακόμα νομίζει ότι κρυπτόμενη πίσω από το δάκτυλό της δεν φαίνεται , γιατί είναι μεγάλο το δάκτυλό της.

Η Καρατζολούλα.

Που δεν ΤΟΛΜΗΣΕ βέβαια ΝΑ ΠΕΙ την ΑΛΗΘΕΙΑ : ότι ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΤΑΒΙΑ και το έριξε στον.... αντικουρασισμό!
Η ηγέτης των ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ δεν ψηφίζει τον .... "μπροστινό" της. (Άσε ρε τα τρελά σου .... Δεν ήρθαμε εμείς εχθές στο Χαλάνδρι.)

Πάντως η μεγάλη πλάκα που έστησε ο Ρούσσος - και αποδέχτηκε με τρέλα ο δικός μας, έγινε, αφού αυτός ο Κουράσης έχει τόση κάψα να επανεκλεγεί στην θέση του προέδρου του Συνδέσμου Βολέματος Ανέργων Πρώην (χιλιαρικάκι είναι αυτό, ξεκούραστο)  που ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ. 
Τον "συκοφάντη", τον "ψεύτη", τον ψεύδορκο, ........

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ζήτησε  δήλωση του Νταβία για την εκλογή του αλλά μας είπε ότι δεν προκάνει.

Από εχθές το βράδυ βγάζει φωτοτυπίες και ετοιμάζει φακέλους ενημέρωσης των μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΑΠ - όταν αυτή συγκληθεί - για τον απερχόμενο πρόεδρο του Συνδέσμου και τα έργα και τις ημέρες του.

Γραμμάτια....
ΠΟΛΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ!

Προβλέπουμε ότι θα γίνει ..... ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ λοιπόν.

Η κόντρα Γραμματιάκια - Νταβία  εξάγεται εκτός Χαλανδρίου μετά την πρόταση αυτού του ραδιούργου του Συμεών.

Πάντως στα σοβαρά τώρα:  ο Νταβίας εχθές πέτυχε μεγάλη .... ισοπαλία- σα νίκη -   του 2 με το 22%, και τον-  παρά 2% δήμαρχο - να τα λέμε και αυτά .... κ. Κόσσυβα, έτσι?

Και αυτό το κατάλαβε η Καρατζολούλα.
Γι΄αυτό έκανε πάλι ..... καρατζίες, χάνοντας την ψυχραιμία της,

(κε ΚΟΣΣΥΒΑ .... που αναφωνήσατε έκπληκτος μόλις ο δήμαρχος - Ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ, όχι ο παρολίγο -  ανακοίνωσε την πρότασή του ..... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σας)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΊΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί συναγωνιστές

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και με απόφαση της Διοικούσας επιτροπής (30/9/2019) ΚΑΛΟΥΜΕ τα μέλη του παραρτήματος μας σε Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στις 19/10/2019 ημέρα Σάββατο και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου στην οδό Παπάγου αρ. 7Α. Η εκλογική διαδικασία θα συνεχιστεί την Κυριακή 20/10/2019 στις 10:30 στην ίδια αίθουσα.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:
Απολογισμός της Διοικούσας Επιτροπής δηλαδή:

- Έκθεση της δραστηριότητάς της για το χρονικό διάστημα από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση.

- Έκθεση οικονομικής διαχείρισης
Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής
Ερωτήσεις-διευκρινίσεις
Έγκριση πεπραγμένων της Διοικούσας Επιτροπής και απαλλαγή των μελών από κάθε ευθύνη.
Προτάσεις Δράσης
Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη Διοικούσας

Επιτροπής, Εξελεγκτικής Επιτροπής, αντιπροσώπων για το 15ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Για την καλή λειτουργία του Παραρτήματός μας είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των συναγωνιστών μελών του.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοικούσα Επιτροπή
του Παραρτήματος Χαλανδρίου
της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
τηλ. 2106849247, 6955455790

ΤΡΑΜΠ: ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΗΣ Ή ΗΛΙΘΙΟΣ


Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Site: http://www.gpapasimos.gr/
Twitter: @PapasimosG


«Οι Κούρδοι δεν βοήθησαν τις Η.Π.Α. στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά την απόβασή τους στη Νορμανδία»!!! Πρόκειται για τη δήλωση του αιώνα από τον ανεκδιήγητο Αμερικανό Πρόεδρο στην απέλπιδα προσπάθειά του να δικαιολογήσει την προδοτική εγκατάλειψη των Κούρδων στα νύχια του Ερντογάν. Πέραν του γεγονότος ότι οι Κούρδοι δεν είχαν κράτος, η Τουρκία ήταν σταθερός σύμμαχος του Χίτλερ καθ’ όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έχοντας ισχυρές οικονομικές σχέσεις με αυτόν (από 27 τόνους αποθεμάτων χρυσού, που είχε προ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έφθασε τους 216 τόνους χρυσού με τη λήξη του πολέμου), διακόπτοντας τις σχέσεις με τη Γερμανία τον Αύγουστο 1944 και στις 23 Φεβρουαρίου 1945, όταν πλέον είχε καταρρεύσει η ναζιστική Γερμανία, της κήρυξε τον πόλεμο !!!

Άναυδη η ανθρωπότητα παρακολουθεί την αδιανόητη συμπεριφορά του Προέδρου των Η.Π.Α. απέναντι στους Κούρδους της Συρίας, τους μοναδικούς ως τώρα γνήσιους συμμάχους τους στο συριακό δράμα. Η αποφασιστικότητα, η μαχητικότητα και η προσωπική θυσία των Κούρδων επέφερε τη συντριβή του φασιστικού ισλαμικού κράτους (ISIS), που αιματοκύλισε τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το σύμβολο αυτού του αγώνα, το Κομπάνι, είναι αυτό που βομβαρδίζεται από την τουρκική αεροπορία για αντίστοιχους συμβολικούς λόγους, αφού είναι γνωστό ότι η Τουρκία συνέδραμε τότε τους τζιχαντιστές κατά την πολιορκία της πόλης αυτής και είχε σοβαρές απώλειες.

Η απόφαση Τραμπ να δώσει πράσινο φως στον Ερντογάν να εισβάλει στην βόρεια Συρία με το πρόσχημα δήθεν της εκκαθάρισης των Κούρδων της Συρίας, που τους ονομάζει αυθαίρετα τρομοκράτες και τζιχαντιστές (το τελευταίο αποτελεί πρωταπριλιάτικο ανέκδοτο), αποτελεί όνειδος για την Αμερική. Έτσι, αυτή καθίσταται στη σημερινή φάση παντελώς αναξιόπιστη έναντι όλων, αφού προδίδει τους πιστούς μέχρι τώρα συμμάχους της με άθλιο και βρόμικο τρόπο. Και αυτό γιατί οι Κούρδοι, παρασυρόμενοι από τις ψεύτικες υποσχέσεις των Αμερικανών, απέφυγαν στο προηγούμενο διάστημα τη σύναψη συμμαχίας με τον Άσαντ. Περαιτέρω, εγκατέλειψαν σημαντικές οχυρώσεις στην επίμαχη ζώνη, λόγω της συμφωνίας Η.Π.Α. – Τουρκίας, με την οποία υποτίθεται ότι θα υπήρχε πλέγμα προστασίας τους και δεν θα επιτρέπετο η εισβολή της Τουρκίας. Με τον τρόπο αυτό, τους παραδίδουν ανυπεράσπιστους στον τουρκικό στρατό, που ανενόχλητος με ισχυρή αεροπορική υπεροχή θα επιχειρήσει να τους αφανίσει, διαπράττοντας μία ακόμα γενοκτονία από τις πολλές στη σύγχρονη τουρκική Ιστορία.

Παράπλευρο ζήτημα αποτελεί και ο κίνδυνος, μέσω της γενοκτονίας των Κούρδων, της αναβίωσης του ισλαμικού χαλιφάτου, που ως δώρο στον ευεργέτη τους στην Άγκυρα είναι βέβαιον ότι θα συνεχίσει το δολοφονικό έργο κατά των ευρωπαϊκών πόλεων. Προκαλεί πραγματικά οργή και θλίψη η αδιάφορη στάση της παρακμάζουσας Δύσης απέναντι στο σημερινό δράμα του κουρδικού λαού, έναντι του οποίου θα έπρεπε να είναι ευγνωμονούσα, λόγω της καθυπόταξης από αυτόν του φονταμενταλιστικού «τέρατος» που την είχε αιματοκυλήσει (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία κ.λπ.). Εξίσου όμως απαράδεκτη είναι η συμπεριφορά της Ρωσίας, που περί άλλων τυρβάζει, επιτρέποντας στον νεόκοπο σύμμαχό της Ερντογάν να εξαφανίσει ανενόχλητος κουρδικές πόλεις και άμαχο πληθυσμό.

Πίσω από αυτές τις αδιανόητες παλινωδίες των Η.Π.Α. στην παγκόσμια σκηνή, με αφορμή και τη στάση τους στο Κουρδικό, κρύβονται οι βαθύτερες αιτίες που αναφέρονται στην καθίζηση του πλανητικού ηγεμονικού τους ρόλου, αυτού που ονομάζεται «φθινόπωρο της αμερικανικής ηγεμονίας», με την παράλληλη ανάδυση διαφόρων πόλων και αυτόνομων παικτών στην παγκόσμια σκηνή. Αυτό εξηγεί και την υποχωρητικότητα και τον ιδιότυπο απομονωτισμό της, με το σύνθημα του Τραμπ «Πρώτα η Αμερική». Παρά το γεγονός όμως, ότι αυτή η πολιτική είναι συνέπεια ευρύτερων θεμάτων, τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει τον εν ψυχρώ σφαγιασμό των Κούρδων από το νέο-οθωμανικό καθεστώς Ερντογάν, με τις ευλογίες του Τραμπ. Ο τελευταίος, που είναι γνήσιο τέκνο της παραδοσιακής αμερικανικής ακροδεξιάς και φαινόμενο της περιόδου της πλανητικής ηγεμονικής πτώσης των Η.Π.Α., αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό του κυνικού αμοραλιστή και του ηλιθίου, που είναι βέβαιο ότι θα συντελέσει στην παραπέρα αποδόμηση οποιασδήποτε εναπομείνασας αξιοπιστίας των Η.Π.Α.