Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

 

Ας μην μιλήσουμε εμείς, ας μιλήσουν τα στοιχεία.
Ας πάρουμε για παράδειγμα τις πρωτοβουλίες των δήμων για την συγκέντρωση αίματος, ίσως την πιο σοβαρή και επείγουσα δράση που πρέπει να οργανώσουν οι δήμοι εν μέσω της μεγάλης υγειονομικής κρίσης. Τα στοιχεία τα πήραμε από τα ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ του συναδέλφου Θανάση Σταθόπουλου που κάνει ρεπορτάζ σε όλους τους δήμους της γειτονιάς.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΡΕΛΟ:

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Έχει οργανώσει ΗΔΗ δύο διήμερες αιμοδοσίες (23 και 24 Μαρτίου η πρώτη, 30-31 Μαρτίου η δεύτερη) έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 214 φιάλες αίμα.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Με δύο ώρες παράταση λόγω αυξημένης προσέλευσης έγινε η αιμοδοσία εχθές. Προσήλθαν πάνω από 112 άτομα, εξετάστηκαν από τους γιατρούς και βρέθηκαν κατάλληλοι για αιμοληψία 77 άτομα.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Πάνω από 250 φιάλες στην αιμοδοσία που οργανώθηκε στις 28 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΠΕΥΚΗΣ: Αιμοδοσία στις 16 Μαρτίου με 53 φιάλες.

ΜΑΡΟΥΣΙ: Καθημερινές αιμοληψίες σε ειδικό χώρο που παραχωρήθηκε στο "Αμαλία Φλέμινγκ" από εχθές. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 9 - 13,3).

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ: Διάθεση 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης για την οργάνωση αιμοδοσιών του Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι». Δεν έχει ανακοινωθεί αν έχει ξεκι ήσεις η δράση.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Από τους πρώτους δήμους που οργάνωσαν αιμοδοσία ,σ τις 18 Μαρτίου με συμμετοχή δεκάδων αιμοδοτών.

ΠΑΠΑΓΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Έχει προγραμματίσει αιμοδοσία για αύριο 9 με 14.00

ΠΕΝΤΕΛΗ: Αιμοδοσία οργανώθηκε στις 28 Μαρτίου και συγκεντρώθηκαν 79 φιάλες αίμα.

ΨΥΧΙΚΟ - ΦΙΛΟΘΕΗ: Οργάνωσε αιμοδοσία εχθές 31-3, δεν έχουμε στοιχεία συμμετοχής.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Την Μεγάλη Τρίτη στις 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ προγραμματίστηκε επιτέλους η πρώτη αιμοδοσία. 

Μάλλον οι άλλοι θα πηγαίνουν για την δεύτερη ή την τρίτη. 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΞΙΚΟΙ!
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ  ΕΙΜΑΣΤΕ!

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΞΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ image ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και το ΑΦΗΓΜΑ του "καλύτερου, πιο super duper, πιο κοινωνικά ευαίσθητου δήμου του λεκανοπεδίου, της χώρας, του πλανήτη και του σύμπαντος, όπως θέλουν να λένε τα μεγαλόστομα παπαγαλάκια και τα αφεντικά τους που αγνοούν τις λέξεις ΜΕΤΡΟ και ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ και επιμένουν να ζουν ένα fake εξουσιαστικό όνειρο.

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΣΗΣ ΕΧΕΙ Ο SUPER DUPER ΔΗΜΟΣ  ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ όπως η οργάνωση μιας αιμοδοσίας.
Όταν εμείς θα αρχίζουμε οι άλλοι θα είναι στην δεύτερη ή τρίτη αιμοδοσία τους.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ???

Ή θα μας απαντήσουν πάλι - με το γνωστό σουλτανοπαπαγαλικό ύφος - ότι "εείς δεν θα κάνουμε μια κλασσική αιμοδοσία αλλά θα κάνουμε κάτι απολύτως πρωτοποριακό, θα παίρνουμε το αίμα μόνο από το αριστερό χέρι;

ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ στις κοινωνικές υποδομές, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΕΛΥΣΕ και τα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.

Τηλεδιάσκεψη Πατούλη -Θεοδωρικάκου: Τα αιτήματα των δημάρχων στον υπουργόΜε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο και 54 Δημάρχους της Αττικής. Τα ζητήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης αφορούσαν, την εξασφάλιση της σίτισης περίπου 30.000 πολιτών στην Αττική, την προμήθεια υγειονομικού υλικού, την επιχορήγηση των Δήμων, τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και τα ανταποδοτικά τέλη.

Παράλληλα την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει με 5 εκατ. € την από κοινού δράση σίτισης 30.000 συμπολιτών μας στην Αττική.

Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης, η οποία διήρκησε πάνω από 2,5 ώρες, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει με 5 εκατ. ευρώ τη σίτιση 30.000 συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και διαμένουν στην Αττική.

Τα γεύματα θα διανέμονται καθημερινά με ευθύνη της Περιφέρειας στους Δήμους της Αττικής οι οποίοι σε συνεργασία με τις ενορίες και ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες εθελοντών θα αναλαμβάνουν τη διανομή τους.

Ήδη όπως επισημάνθηκε από τον Περιφερειάρχη τα 2/3 των Δήμων έχουν αποστείλει τα αιτήματά τους για σίτιση, ενώ ζήτησε και από τους υπόλοιπους Δημάρχους να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία το ταχύτερο δυνατό καθώς το πρόγραμμα θα ενεργοποιηθεί άμεσα.

Ο Γ. Πατούλης αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του και για την εξασφάλιση στους Δήμους της χώρας 1,7 εκατ. Μασκών και 4 εκατ. γαντιών, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συντονισμού των ενεργειών και των δράσεων τόσο μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων, όσο και μεταξύ Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Διοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να καθιερωθεί η οργάνωση τηλεδιάσκεψης με τους Δημάρχους ανά 10ήμερο. Αναφερόμενος στην κάλυψη των αναγκών των Δήμων σε υγειονομικό υλικό δεσμεύθηκε ότι επικουρικά θα συνεχίσει να συμβάλει και η Περιφέρεια, η οποία αναμένει το αργότερο μέχρι τέλος της εβδομάδας, να παραλάβει μια μεγάλη παραγγελία από το εξωτερικό.

Όπως επισήμανε στη συνέχεια «σε αυτή την εθνική προσπάθεια Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού και Κεντρική Διοίκηση συνεργαζόμαστε στενά για την κοινωνική συνοχή, την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ως Περιφερειάρχης Αττικής είμαι στη διάθεσή σας όλο το 24ωρο προκειμένου να βρούμε λύσεις στα ζητήματα που σας απασχολούν και σχετίζονται με τη διαχείριση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος. Σε αυτή την εθνική προσπάθεια είμαστε συνοδοιπόροι με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών μας».

Ο Υπουργός Εσωτερικών, αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής για την πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μέχρι σήμερα επίπεδο δράσης και λειτουργίας, τόσο της Περιφέρειας όσο και των Δήμων της Αττικής. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι δίπλα στην Αυτοδιοίκηση και θα την στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις, για να κρατηθεί όρθια η ελληνική κοινωνία.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη πρωτοβουλία χρηματοδότησης με 5 εκατ. € για τη σίτιση 30.000 πολιτών στην Αττική, ενώ έκανε γνωστό ότι θα διανεμηθούν το επόμενο διάστημα 1,7 εκατ. μάσκες και 4 εκατ. γάντια στους Δήμους της χώρας. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημάρχων αναφέρθηκε στη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να πάρουν χρήματα από μη ανταποδοτικά έσοδα, για να πληρώσουν μια σειρά από υποχρεώσεις τους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο τον ενημέρωσε ότι θα υπάρξει μια κωδικοποίηση των θεμάτων που ετέθησαν από τους δημάρχους προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα επίλυσής τους.

Μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα παρακάτω:

 • Δυνατότητα κάλυψης της απώλειας εσόδων από τα ανταποδοτικά τέλη
 • Αναστολή των δόσεων των δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
 • Κάλυψη των αναγκών υγειονομικού υλικού
 • Αυστηροποίηση ή κλείσιμο των λαϊκών αγορών, καθώς διαπιστώνεται μεγάλος συγχρωτισμός
 • Έγκριση προσλήψεων προσωπικού το οποίο θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων
 • Αναστολή είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών που έχουν μπει σε διακανονισμό
 • Αξιοποίηση των σχολικών καθαριστριών σε τμήματα καθαριότητας των Δήμων
 • Εξασφάλιση οχημάτων για τη μεταφορά των συσσιτίων και την κάλυψη του μεγάλου όγκου φερτών υλικών
 • Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του ΕΔΣΝΑ
 • Να υπάρξει ειδική μέριμνα για οργανωμένες και μη δομές που διαμένουν πρόσφυγες
 • Τα χρήματα που καταθέτουν αιρετοί της αυτοδιοίκησης από το μισθό τους να αξιοποιηθούν για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

 • Αυστηροποίηση του τρόπου εισόδου πλοίων και ιστιοφόρων σε λιμάνια και μαρίνες
 • Να υπάρξει ειδική καμπάνια ενημέρωσης για τον τρόπο απόρριψης του υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, κ.α.) στα απορρίμματα

Κατά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του δημάρχους για τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη και τους κάλεσε να αξιοποιήσουν το τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας 1110 το οποίο παρέχει δωρεάν πληροφορίες στους πολίτες. Επιπλέον τόνισε ότι το πρόγραμμα ανακύκλωση 2020 συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα όλοι οι δήμοι θα παραλάβουν τα ειδικά οχήματα και τους καφέ κάδους. Τέλος υπογράμμισε ότι οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής θα συνεχιστούν προκειμένου να ενισχυθεί το δίχτυ προστασίας.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι Δήμαρχοι:

Στην τηλεδιάσκεψη, εκτός του Υπ. Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου, συμμετείχαν ο Πρόεδρος ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος καθώς και οι Δήμαρχοι: Πειραιά Ι. Μώραλης, Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, Πετρούπολης Στ. Βλάχος, Καισιαριανής Χρ. Βοσκόπουλος, Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Ι. Βούρος, Αχαρνών Σπ. Βρεττός, Φιλοθέης – Ψυχικού Δ. Γαλάνης, Αιγάλεω Ι. Γκίκας, Ιλίου Ν. Ζενέτος, Αιγίνης Ι. Ζορμπάς, Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς, Αγ. Δημητρίου M. Ανδρούτσου, Ζωγράφου Δ. Θώδας, Ν. Ιωνίας Δ. Θωμαΐδου, Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, Νίκαιας – Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Διονύσου Ι. Καλαφατέλης, Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης, Πεντέλης Δ. Κεχαγιά, Κρωπίας Δ. Κιούσης, Αλίμου Ανδρ. Κονδύλης, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος, Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος, Περάματος Ι. Λαγουδάκης, Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κ. Αλλαγιάννης, Παιανίας Ισ. Μαδης, Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης, Σπάτων – Αρτέμιδας Δ. Μάρκου, Λυκόβρυσης Πεύκης Αν. Μαυρίδης, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος, Δάφνης – Υμηττού Αν. Μπινίσκος, Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς, Χαϊδαρίου Ευ. Ντηνιακός, Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, Φυλής Χρ. Παππούς, Τροιζηνίας – Μεθάνων Σπ. Πολλάλης, Μεταμόρφωσης Ευστρ. Σαραούδας, Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρ. Στάθης, Μεγάρων Γρ. Σταμούλης, Ν. Σμύρνης Στ. Τζουλάκης, Μαραθώνα Στ. Τσίρκας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού Στ. Τσίρμπας, Σαρωνικού Π. Φιλίππου, Π. Φαλήρου Ι. Φωστηρόπουλος, Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης, Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς.

 
ΣΧΟΛΙΟ: 
ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΛΗΘΗΚΕ ή ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ?

Ή ΜΗΠΩΣ ΚΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ .... ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ???
 
Ή ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΤΟΣΟ Η ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΕ ΤΙ ΧΑΛΙ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΚΟΥΡΑΣΗ και ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ?

To αντίο του Δήμου Χαλανδρίου στον «πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης»


Από τη νύχτα της 30ής Μαΐου του ’41, όταν μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασαν τη σημαία της ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, χάραξε μια συνεχή πορεία αγώνων για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την αξιοπρέπεια.

Τόλμησε την αποκοτιά την εποχή που δεν υπήρχε Αντίσταση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ακόμα και ο στρατηγός Σαρλ ντε Γκωλ τον αναγνώρισε ως τον «πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης», συμμετέχοντας στην παγκόσμια καμπάνια σωτηρίας του από το θάνατο που τον καταδίκασε το μετεμφυλιακό κράτος.

Αυτός ήταν ο Μανώλης Γλέζος∙ ο ανιδιοτελής και αειθαλής αγωνιστής με το τεράστιο παράστημα, ο άνθρωπος-σύμβολο του αγώνα κατά του ναζισμού που αφήνει ανεκτίμητη παρακαταθήκη στις νέες γενιές των Ελλήνων.

Το ήθος και η παρρησία του θα μας εμπνέουν και θα μας συντροφεύουν διαρκώς. Η ανθρωπιά και το καθαρό του βλέμμα θα μας λείψουν.

Στην μάχη της μνήμης ενάντια στην λήθη θα μας συντροφεύουν τα λόγια του: «Γι’ αυτούς που δεν υπάρχουν πια. Πριν από κάθε εκτέλεση πριν από κάθε μάχη μαζευόμαστε και κουβεντιάζαμε. Και λέγαμε: Εάν εσύ ζεις, μη με ξεχάσεις. Εάν εσένα δε σε βρει το βόλι, όταν συναντάς τους ανθρώπους στο δρόμο, θα λες καλημέρα κι από μένα. Κι όταν πίνεις κρασί θα πίνεις κρασί κι από μένα.

»Κι όταν ακούς τον παφλασμό των κυμάτων, θα τον ακούς και για μένα. Κι όταν ακούς τον άνεμο, να περνάει μέσα από τα φύλλα, κι ακούς το θρόισμα του ανέμου, θα το ακούς και για μένα. Κι όταν χορεύεις, θα χορεύεις και για μένα! Μπορώ να ξεχάσω αυτόν τον κόσμο, είναι δυνατόν;».

ΑΡΓΩ: Αποχαιρετούμε με σεβασμό τον Μανώλη Γλέζο
Αποχαιρετούμε με σεβασμό τον Μανώλη Γλέζο, το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, τον αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Τον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία, που αναγνωρίσθηκε διεθνώς γι’ αυτή την προσφορά και το έργο του.


Τον άνθρωπο που όπου κι αν βρέθηκε πρόσφερε στον Πολιτισμό και τις Επιστήμες.

Μπορεί λόγω των περιοριστικών μέτρων να μην έχουμε τη δυνατότητα να τον αποχαιρετίσουμε όπως πραγματικά αξίζει στον Μανώλη Γλέζο, αλλά κρατάμε δυνατά στις μνήμες και στις καρδιές μας τη γενναιότητα και το πάθος της προσφοράς του για την κοινωνική πρόοδο.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η «ΑΡΓΩ» στο σπίτι μας μέσα από τις θάλασσες του διαδικτύου


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΡΓΩ"

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

όπως σας είχαμε ενημερώσει, από τις πρώτες μέρες του Μάρτη αποφασίσαμε την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων του Συλλόγου, προκειμένου με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης να συμβάλλουμε στην διασφάλιση της πρόληψης από την πανδημία που πλήττει και τη χώρα μας.

Το κάναμε γιατί ξέρουμε ότι σήμερα Πολιτισμός είναι η αναγνώριση της ανάγκης να μείνουμε σπίτι μας για να μείνουμε υγιείς και να συνεχίσουμε. Η πίστη στη δύναμη της Επιστήμης και η αγάπη μας στον Άνθρωπο και τη Ζωή, μας υπαγορεύει να αυτοπροστατευτούμε και να προστατέψουμε τους γύρω μας. Μένουμε σπίτι για να διασώσουμε ό,τι αγαπάμε !

Μένουμε σπίτι, παραμένοντας δημιουργικοί!

Το ότι αναστείλαμε τις δράσεις μας δεν σημαίνει ότι μένουμε ανενεργοί. Στις αναπάντεχες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, προσπαθούμε να παραμένουμε δημιουργικοί και κοινωνικά δραστήριοι, έστω και «εξ αποστάσεως».

Αναπροσαρμόσαμε γρήγορα τους τρόπους δράσεων και λειτουργίας του Συλλόγου μας, με βάση τις νέες ανάγκες της εποχής, επανασχεδιάζοντας τα κοινά ταξίδια που θα κάνουμε μαζί.

Η «Αργώ» μέσα από τις θάλασσες της τεχνολογίας και του διαδικτύου θα συνεχίσει να ταξιδεύει και να βρίσκεται κοντά σε όλους μας:

- Ήδη, δημιουργήσαμε στο Youtube το κανάλι του Συλλόγου μας όπου θα μπορούμε να παρακολουθούμε προηγούμενες και επόμενες δραστηριότητες, τις θεατρικές παραστάσεις, τις εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες, παρουσιάσεις κλπ.

- Με την Ομάδα Τεχνολογίας δημιουργούμε ηλεκτρονική πλατφόρμα ζωντανών παρουσιάσεων και τηλεπικοινωνίας.

- Το Cine Αργώ αξιοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα θα συνεχίσει να παρουσιάζει ταινίες.

- Μερικές από τις Ομάδες μας συνεχίζουν πλέον διαδικτυακά, μέσω ομαδικών τηλεσυνεργασιών την λειτουργία τους.

Φίλες και φίλοι,

οι καιροί είναι δύσκολοι, απαιτούν προσοχή και σύνεση. Ο καθένας μας χωριστά και αργότερα όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να φανταζόμαστε, να ονειρευόμαστε και να δημιουργούμε.

Και όταν έρθει ξανά η «Άνοιξη» θα πραγματοποιήσουμε πάλι μαζί όλα αυτά που τώρα φαίνονται μοναχικά αλλά είναι σημαντικά και θα γίνουν συλλογικά!

Τώρα όμως είναι ώρα ευθύνης. Ξέρουμε ότι το αύριο θα είναι δύσκολο. Ο καθένας μας το ξέρει και γι’ αυτό σχεδιάζει τα επόμενα βήματα που θα ανταμώσουν τα βήματα όλων μας. Θα γίνουμε ξανά συνοδοιπόροι και θα δημιουργήσουμε νέα δρώμενα, γεμάτα καινούργιες ιδέες.
Κρατιόμαστε δυνατοί, ψύχραιμοι και αισιόδοξοι!


#Μένουμε_σπίτι #Μένουμε_δυνατοί
#Παραμένουμε_δημιουργικοί #Παραμένουμε_αισιόδοξοι

Δείτε στο Κανάλι μας στο Youtube :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΩ
https://www.youtube.com/channel/UCC7jhkn13kMgG8Ol2fMJJWA?view_as=subscriber

Πληροφορίες για τον COVID-19 και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής μέσα από τον αυτόματο ψηφιακό βοηθό


Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

“Σήμερα ενεργοποιούμε ακόμα μια ψηφιακή υπηρεσία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και επιχειρήσεων, τον Ψηφιακό Βοηθό της Περιφέρειας Αττικής. Ο Ψηφιακός Βοηθός παρέχει με αυτόματο και εύκολο τρόπο πληροφορίες για τον COVID-19 καθώς και για τις Υπηρεσίες και τις δομές της Περιφέρειας. Φέρνουμε την Περιφέρεια στο κινητό των πολιτών και συγκεκριμένα ως μια επαφή στο facebook messenger. Έτσι, χωρίς να απαιτείται κάποια πρόσθετη εφαρμογή κινητού, ο χρήστης αποκτά με το κινητό του πρόσβαση σε ένα πλήθος δεδομένων της Περιφέρειας, ενώ οι πληροφορίες συνεχώς εμπλουτίζονται με δυναμικό τρόπο και ανάλογα με τα ερωτήματα με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.”

Ο Ψηφιακός Βοηθός της Περιφέρειας Αττικής (atticabot) παρέχει με εύκολο και απλό τρόπο πληροφορίες και ενημέρωση για την Περιφέρεια Αττικής και τις Υπηρεσίες της και παράλληλα δίνει χρήσιμες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τον COVID-19. Οι απαντήσεις δίνονται με αυτοματοποιημένο τρόπο και λειτουργεί μέσα από το facebook και από το website της Περιφέρειας Αττικής.

Για να χρησιμοποιήσετε τον ψηφιακό βοηθό χρειάζεται να έχετε στο κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή σας το facebook messenger και αρκεί να πατήσετε στο link https://www.messenger.com/t/atticabot. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε κάποια άλλη εφαρμογή.

Ο χρήστης μπορεί να έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση στις σχετικές πληροφορίες επιλέγοντας μεταξύ των μενού, πχ Μέτρα Προστασίας, Φόρμα κοκ. Ο χρήστης μπορεί να γράψει πληκτρολογώντας το δικό του ερώτημα, πχ Νέα, και ο Ψηφιακός Βοηθός με τεχνητή νοημοσύνη θα προσπαθήσει να καταλάβει το ερώτημα και να απαντήσει σχετικά.

Μίλησε στο Atticabot


 
Μάθε Περισσότερα

Τη στιγμή αυτή ο Ψηφιακός Βοηθός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία (beta) και ενθαρρύνουμε όσους χρήστες αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, έχουν κάποια παρατήρηση ή πρόταση βελτίωσης να μας τη στείλουν μέσω της φόρμας http://botakis.com/atticabot-feedback. Οι πληροφορίες που περιέχονται αντλούνται από τον δικτυακό τόπο της Περιφέρειας Αττικής και ενημερώνονται συνεχώς ανάλογα με τα ερωτήματα που γίνονται. Με τον τρόπο αυτό η γνώση του ψηφιακού βοηθού είναι δυναμική και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες πληροφορίες και δεδομένα.

Για λόγους συμμόρφωσης με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) παρακαλούμε να μην στέλνετε προσωπικά σας στοιχεία και προσωπικά δεδομένα. Ο Ψηφιακός Βοηθός της Περιφέρειας Αττικής λειτουργεί για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τους άλλους τρόπους επικοινωνίας σε περίπτωση επείγουσας κατάστασης.

Ο Ψηφιακός Βοηθός της Περιφέρειας Αττικής υλοποιήθηκε με την τεχνολογική πλατφόρμα για την υλοποίηση και λειτουργία ψηφιακών βοηθών Botakis που είναι σχεδιασμένη από την ελληνική εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy .


Ο Ψηφιακός Βοηθός — Chat Bot αποτελεί μέρος της σουίτας εφαρμοργών της Crowdpolicy τα Crowdapps.Τα Crowd Apps είναι η ολοκληρωμένη σουίτα cloud εφαρμογών για πόλεις, δήμους, περιφέρειες και τοπικές ομάδες πολιτών. Υποστηρίζουν τη συμμετοχικότητα, την επικοινωνία, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την τοπική ανάπτυξη και την εθελοντική προσφορά και αποτελούν βέλτιστες καλές πρακτικές σύγχρονης διακυβέρνησης. Όλες οι εφαρμογές λειτουργούν σε cloud περιβάλλον. Η Crowdpolicy παρέχει συνεχή λειτουργική και τεχνική υποστήριξη για τη σωστή χρήση και αξιοποίησή τους. Μπορείτε να δείτε στη συνέχεια τη χρήση τους, χρήσιμες εφαρμογές και σχετικά άρθρα, επιλέγοντας την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει.

CrowdApps


Crowdpolicy

Για περισσότερες πληρφοφορίες ή για ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2169002600 ή μέσω e-mail στο sales@crowdpolicy.com.