Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

ΑΝΤΕ! ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ ΜΙΚΡΗ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ!

 

Ο CEO της ΗΕΙΝΕΚΕΝ, μια τρελή μικρή Ολλανδέζα, δήλωσε ότι η Νιγηρία είναι ασφαλέστερη χώρα για τις δραστηριότητες της ετιαρίας του από την Ελλάδα.

(Heineken CEO: Nigeria Is A Safer Place For Our Company Than Greece)

ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ;;;
ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Αυτή η φλωρολουλού λοιπόν έχει δίκιο.

Διότι κατά παράβαση των εντολών του και των συμφερόντων του, για κάποιο αδιανόητο δια την αντίληψή του CEO της πολυεθνικής λόγο στην Ελλάδα αφήνουν να κυκλοφορούν και άλλες μπύρες και μάλιστα υπάρχουν καταστήματα που τολμάνε να τις πουλάνε κιόλας!

(΄Όσοι έχουν διοικήσει ένα περίπτερο θα καταλάβουν τι εννοώ. Πριν μόλις μερικά χρόνια αν είχες περίπτερο, ψιλικατζίδικο, ταβέρνα κλπ η "Αθηναϊκή" Ζυθοποιία - η εν Ελλάδι δηλαδή ολλανδική πολυεθνική - δεν σε άφηνε να πουλάς και άλλες μπύρες αν ήθελες να έχεις και τις δικές της στο μαγαζί σου  - ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΗΣ λέγεται αυτό).

Και σε αυτή την αποικία, που ακόμα ο homo evropeus δεν την έχει κάνει ένα κανονικό κράτος ευρωπαϊκό, ασφαλές για τις μπίζνες αυτής της μικρής Ολλανδέζας σαν τη Νιγηρία, που θα απαγορεύει να βγαίνει και να διακινείται ελληνική μπύρα (τριτοκοσμικά πράγματα, άκου ελληνική μπύρα)  εχθές βγήκε μια δικστική απόφαση που - ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ δηλαδή - ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ HEINEKEN και την AMSTEL, ύστερα από προσφυγή στην δικαιοσύνη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΒΕΡΓΙΝΑ.

(Καταδικάστηκε η Heineken να πληρώσει 26,7 εκατ. ευρώ στην μπύρα Βεργίνα)

Και η HEINEKEN-AMSTEL πρέπει να σκάσουν 26,2 εκατομύρια ευρώπουλα στην ΒΕΡΓΙΝΑ!
ΟΥΠΣ!
Πες είναι ευρωπαϊκή χώρα τώρα αυτή; Να επιτρέπει να σπάνε τα μονοπώλια;;; ΑΙΣΧΟΣ!

Οπότε δίκιο έχει η Ολλανδική Φλωράντζα να λέει ότι η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής χώρα για τις μπίζνες του.

Να τις μαζέψει και να πάει στο καλό!

ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΥΡΕΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και εμείς ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ (που πίνουμε μπύρες και είμαστε και κοιλαράδες) δεν πρόκειται να ξανακουμπίσουμε τα προϊόντα του!

ΒΕΡΓΙΝΑ, VAP, ΕΖΑ, ΝΗΣΟΣ, ΖΕΟΣ και πολλές άλλλες και ..... ΠΟΙΑΑΑΑ ΑΜΣΤΕΛ ΡΕ!
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΨΗΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΠΥΡΑ ΤΟΥ, που ΚΑΠΟΤΕ ήταν καλή και τώρα την έχει κάνει σαν τα μούτρα του!


Και θα σου πω ένα μυστικό μεγάλε ΟΛΛΑΝΔΕ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΗ  για να ξέρεις: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ  ΟΙ HOMO EVROPEUS!

Αυτοί είναι ΦΛΩΡΟΙ σαν εσένα και είναι του αντιαλκολικού και του fit.
Άντε να πιουν καμιά RADLER στην παραλία, με πρόσθετο χυμό λεμόνι για να μην τους βαρέσει όλη μέρα αν δεν πιουν παγωμένο τσάι.

 Mε λίγες εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας από μερικούς δικούς μας που αλλαξοπίστησαν στα γεράματα αλλά δεν ξέχασαν τις εφηβικές τους συνήθειες. ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ξεχωρίζουν σαν την μύγα μες το γάλα ότι είναι σε λάθος πλευρά.

Ενώ έχεις δει εμάς που δεν είμαστε homo evropeus πώς πάμε στην παραλία;; Με το ψυγειάκι μας τίγκα από αυτό που θες να πουλήσεις.

Αλλά τώρα;;;; ΒΑΠ,  ΒΕΡΓΙΝΑ, ΕΖΑ, ΖΕΟΣ κλπ εμείς!

ΟΠΟΤΕ ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ!

ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ!


ΥΓ - Προς τους γνωστούς 25 του ΣΥΡΙΖΑ: Το άρθρο είναι απόλυτα υβριστικό, σεξιστικό και ρατσιστικό. Κάντε μας μια καταγγελία και εμάς - όπως κάνατε στην ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ, να μας φτιάξετε λίγο σας παρακαλούμε.

Τρεις «Εξουσίες», τρία «Δικαστήρια» και ένας «Πρόεδρος»


του Γιάννη Τόλιου, μέλος ΠΓ της «Λαϊκής Ενότητας»

Ορισμένα γεγονότα στην πολιτική ζωή, συμπυκνώνουν με ιδιαίτερο τρόπο την ταξική φύση του αστικού συστήματος κυριαρχίας, αποκαλύπτοντας ότι τα περί «δημοκρατίας», «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «λαϊκής βούλησης», «συνταγματικής τάξης» κά, είναι νεκρές έννοιες, ενός πολιτικού συστήματος που βρίσκεται σε βαθειά κρίση και ιστορική παρακμή.

Οι τρεις εξουσίες

Στην πολιτική επιστήμη υπάρχει η διάκριση των εξουσιών, σε «νομοθετική», «εκτελεστική» και «δικαστική», έχοντας ευρύτερο πλαίσιο λειτουργίας το Σύνταγμα και τους νόμους. Δυστυχώς στην ελληνική κοινωνία, κυρίως από το 2010 μέχρι σήμερα, με την εφαρμογή των Μνημονίων, βιώνουμε όχι απλά τη στρέβλωση του ρόλου των τριών εξουσιών σε βάρος της λαϊκής βούλησης, αλλά και την υποταγή τους στα υπερεθνικά κέντρα επικυριαρχίας (EE-ΔNT-EKT-EMS), με κορυφαίο το άτυπο όργανο Eurogroup, που αναιρεί κάθε έννοια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

Η «νομοθετική εξουσία» με τις πρακτικές του «κατεπείγοντος» και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), έχει πλήρως ευτελιστεί, με ουσιαστική υποβάθμιση του ρόλου της Βουλής και των βουλευτών (ψηφίζουν κατά κανόνα χωρίς καν να έχουν δει τα πολυσέλιδα κείμενα) και την ουσιαστική υποταγή της στην «εκτελεστική εξουσία» (κυβέρνηση), η οποία με τη σειρά της είναι πλήρως υποταγμένη στις Μνημονιακές δεσμεύσεις και στα κελεύσματα των υπερεθνικών αφεντικών, παράγοντας νομοθετικά «τερατουργήματα», όπως ο πρόσφατος νόμος για τα προαπαιτούμενα της β’ αξιολόγησης με ορίζοντα το ….2060.!!
Η τρίτη εξουσία, η «δικαστική», που θεωρείται θεματοφύλακας του Συντάγματος και των νόμων, με πυλώνες τα τρία ανώτατα δικαστήρια (Συμβούλιο Επικρατείας, «Άρειο Πάγο και «Ελεγκτικό Συνέδριο»), είναι κι αυτά πλήρως υποταγμένα στις επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας.

Τα τρία δικαστήρια

Ειδικότερα τα τρία δικαστήρια αντί να τηρούν την πεμπτουσία των Συνταγματικών ρυθμίσεων, με καινοφανή σκεπτικά, τις παραβιάζουν βάναυσα, υπηρετώντας της επιλογές των κυβερνήσεων και τελικά της ευρωκηδεμονίας. Πρόσφατο παράδειγμα η απόφαση του «Συμβουλίου Επικρατείας» να κρίνει αντισυνταγματική την πρακτική των παρατάσεων μη παραγραφής των φορολογικών αδικημάτων (λίστες Λαγκάρντ, Μπόγιαρνς, κά), δίνοντας «συγχωροχάρτι φοροδιαφυγής» σε ισχυρά οικονομικά συμφέρονται (φυσικά πρόσωπα & εταιρίες). Προφανώς για το ΣτΕ θεωρείται «αντισυνταγματική» η πρακτική των παρατάσεων μη παραγραφής φορολογικών αδικημάτων, ενώ θεωρείται «συνταγματική» η εξοντωτική φορολογική επίθεση σε μισθωτούς, συνταξιούχους και λαϊκά στρώματα και επιβολής Μνημονίων στο όνομα του ….«δημοσίου συμφέροντος», σύμφωνα με «γνωμοδότηση» του πριν κάποιο διάστημα. Ωστόσο το άρθρο 4 του Συντάγματος, τονίζει ότι «οι έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διάκριση στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τη δύναμη τους».! Πώς το συγκεκριμένο άρθρο περιφρουρείται κατά το ΣτΕ;

Επίσης ο «Άρειο Πάγος» με τη σειρά του, άσκησε πρόσφατα «αναίρεση» κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών (999/2017), με το οποίο ασκείτο ποινική δίωξη για απιστία, σε έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ (τρεις ξένοι), για σκανδαλώδη πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων του ελληνικού δημοσίου (στην περίοδο 2013-14), προκαλώντας ζημιά 580 εκατ. € στο δημόσιο. Τα υπερεθνικά αφεντικά, μέσω του αντιπροέδρου της ΕΕ Β.Ντομπρόφσκι, απαίτηση της απαλλαγή τους, …..διαφορετικά δεν πρόκειται να γίνει εκταμίευση της δόσης της β’ αξιολόγησης.!

Τέλος το «Ελεγκτικό Συνέδριο», έκρινε τελευταία αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, καθώς επίσης και την πληρωμή τους (!!), αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Από την άλλη η μειοψηφία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θεωρεί ότι με βάση το ΠΔ 2004 «για την αποτελεσματικότερη προστασία των εργαζόμενων», οι συμβασιούχοι πρέπει να πληρωθούν και να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τη συμπλήρωση 24μηνου. Στη βάση αυτή αναζητείται κάποια προσωρινή λύση, ενώ η σωστή αντιμετώπιση προφανώς είναι η μονιμοποίηση για την «κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών». Διερωτόμαστε αν στο σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου ελήφθη υπ’ όψιν η ρητή αναφορά του Συντάγματος (άρθρο 22), ότι «η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, το οποίο μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών».!

Και ο Πρόεδρος….!

Σύμφωνα με το άρθρο 33 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίζεται ενώπιον της Βουλής, …. «να φυλάσσει το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνά για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζεται την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας, να προστατεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετεί το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού». Η εμφανής αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας (κατά Σόϊμπλε η Ελλάδα είναι χώρα περιορισμένης κυριαρχίας) και η επιβολή αποφάσεων από ένα άτυπο υπερεθνικό όργανο το Eurogroup (απαράδεκτο κατά το σημερινό Πρόεδρο Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλο, σύμφωνα με ομιλία του στο Παν/μιο Κόϊμπρα της Πορτογαλίας τον περασμένο χρόνο), τι ευθύνες συνεπάγονται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Ποιος Πρόεδρος και ποια συγκεκριμένα νομοθετήματα απέπεμψε ως αντισυνταγματικά, που αντιβαίνουν το γενικό συμφέρον και πρόοδο του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια; Ποιο είναι το όριο, παρεμπόδισης της πορείας φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, καταβαράθρωσης της οικονομίας και εξανδραποδισμού της νεολαίας;

Όλα τα παραπάνω αποκαλύπτουν το ωμό ταξικό πρόσωπο του αστικού συστήματος κυριαρχίας και υποταγής της άρχουσας ελίτ και των μνημονιακών κομμάτων στα υπερεθνικά αφεντικά, για τη διασφάλιση των στενών, εγωιστικών συμφερόντων της, σε βάρος των μισθωτών, συνταξιούχων, νεολαίας και λαϊκών στρωμάτων. Αυτό το σύστημα κυριαρχίας χρειάζεται με λαϊκούς αγώνες να ανατραπεί, για να ανοίξει ο δρόμος της φιλολαϊκής εξόδου από την κρίση με επικεφαλής μια λαϊκή κυβέρνηση.!

Οι ριζοσπάστες του αυτονόητου


του Σ. Κότσια
Οι σύνεδροι της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» εξάντλησαν τον ριζοσπαστισμό τους:
  •  «Καμία απολύτως θέση ευθύνης στο Δημόσιο μέσω κομματικής επετηρίδας, παρά μόνο βάσει πραγματικών προσόντων και εμπειρίας.» «Κανένας εκπρόσωπος της νοοτροπίας που χρεοκόπησε την Ελλάδα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020.»
  • «Ουδεμία υποχώρηση σε θέματα ηθικής και σεβασμού του δημοσίου χρήματος.»
Και συμπλήρωναν μεγαλοστόμως:
  •  «Ανένδοτος αγώνας ενάντια στη μεγαλοφοροδιαφυγή.»
  •  «Καμία ανοχή στο λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων.»
  •  «Μαχαίρι στο μαύρο πολιτικό χρήμα.»
Αισθανόμαστε βαθιά συγκίνηση μπροστά στην ικανότητα των στελεχών της ΔΗΣΥ να διατυπώσουν τέτοιες τολμηρές προτάσεις.

Και αφού συμφωνούμε σε αυτές τις αυτονόητες μεγάλες αλήθειες, ελπίζουμε πως θα συναντηθούμε με τα στελέχη της ΔΗΣΥ και σε άλλα, μικρότερα.

 Φερ ειπείν στην ανάγκη να επιστρέψουν στα χέρια του ελληνικού δημοσίου τα λιμάνια και τα αεροδρόμια που ξεπουλήθηκαν σε κρατικές εταιρίες της Κίνας και της Γερμανίας, στην «απευλευθέρωση» των δρόμων από τα ιδιωτικά συμφέροντα που τους λυμαίνονται, στην αναδιανομή του εισοδήματος εις βάρος της μεγάλης εργοδοσίας και προς όφελος εργαζομένων και ανέργων, στην υπεράσπιση και την ανασύνταξη της δημόσιας υγείας και της δημόσιας ασφάλισης, στην υπεράσπιση της Κύπρου και της εθνικής ανεξαρτησίας, στην ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας σε μια χώρα που αποτελεί πια το πιο προωθημένο πείραμα ειδικής οικονομικής ζώνης, μιας αποικίας στα χρόνια του νεοφιλελευθερισμού.

Ή μήπως όχι;

Αν όχι, θα επιβεβαιωθούν οι δύσπιστοι, ότι πίσω από τις «λογομαχίες του αυτονόητου» κρύβεται η ολοκληρωτική αλλοτροίωση, η δειλία και η συνθηκολόγηση με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

Η Σοσιαλιστική Προοπτική δεν καλεί σε συμπόρευση για τα αυτονόητα, αλλά σε αγώνα για την ανάκτηση των πιο βασικών δικαιωμάτων μας, των εθνικών δικαίων, της δημοκρατίας και της προοπτικής της κοινωνικής απελευθέρωσης, απέναντι στο ολοκληρωτισμό του νεοφιλελευθερισμού και στην πατρωνία των δανειστών, πάντα με το αζημίωτο...

Αυτό είναι το χρέος μας, αυτός ο μονόδρομός μας.