Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

"ΜΙΛΗΣΑΝ ΤΑ CD" - Από 17 καταθέτες δέσμευσαν 404 εκατ.!

Το πρώτο αποφασιστικό βήμα στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, που έχουν εξαπολύσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, κατ' εντολή του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο -μέχρι τώρα- 50 μεγαλοκαταθέτες, ως ελεγχόμενοι για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η εντολή από το γραφείο εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, με την οποία ζητείται να διενεργηθεί έρευνα για φυσικό πρόσωπο, προκειμένου να διακριβωθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και τ
Η εντολή από το γραφείο εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, με την οποία ζητείται να διενεργηθεί έρευνα για φυσικό πρόσωπο, προκειμένου να διακριβωθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (πάνω). «Παραφουσκωμένοι» οι τραπεζικοί λογαριασμοί... πενιχρά τα δηλωθέντα εισοδήματα της καταθέτριας και όλων των συνδικαιούχων που ελέγχθηκαν για το χρονικό διάστημα 1996-2006, όπως προκύπτει από το ντοκουμέντο που δημοσιεύει το «Εθνος».
 Μάλιστα, 17 από αυτούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν ποσά εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς τους, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.
Επιπλέον, δεσμεύτηκαν μέχρι τώρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους περίπου 404 εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν ακίνητα, τραπεζικές θυρίδες κ.λπ.

Τα χρηματικά ποσά, που πιθανολογούνται ως προϊόν φοροδιαφυγής και συνεπώς ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας, δεσμεύονται όπως ορίζει ο νόμος, «προκειμένου να είναι δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή στο εισόδημα και αφετέρου για να διαφυλαχθούν τα αναγκαία στοιχεία για τον έλεγχο».
Οι πρώτοι 17 μεγαλοκαταθέτες, που έχουν μπει σε καθεστώς ποινικού ελέγχου για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, προέκυψαν από την αξιοποίηση των 44 CD -και όχι 65, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται- με τα ονόματα όλων των καταθετών, ανεξαρτήτως ποσού σε ελληνικές τράπεζες (περιλαμβάνονται και πρωτοκλασάτα ονόματα του δημόσιου βίου), καθώς και όλοι όσοι έχουν στείλει εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού.
Υλικό-βόμβα
Τα CD με το υλικό-βόμβα, στο οποίο περιλαμβάνονται φοροφυγάδες και διακινητές «μαύρου» χρήματος σε βάθος τουλάχιστον 15ετίας, παρέμενε ανεκμετάλλευτο στα γραφεία του ΣΔΟΕ τα τελευταία 2 χρόνια, καθώς δεν υπήρχαν εξειδικευμένοι υπάλληλοι και ο ανάλογος εξοπλισμός (π.χ. ηλεκτρονικοί υπολογιστές), ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις και να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες.
Παρά το γεγονός ότι είχε παραδεχτεί τη σπουδαιότητά τους και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή είχε επιβεβαιώσει πληροφορίες για την ύπαρξη των CD με στοιχεία Ελλήνων φορολογουμένων, λέγοντας «στα CD αυτά είναι η... μισή Ελλάδα», ο έλεγχος καθυστέρησε σημαντικά.
Στα συγκεκριμένα CD περιλαμβάνονται -σύμφωνα με πληροφορίες- και τα ονόματα των 3.500 μεγαλοκαταθετών και επενδυτών (γνωστά ως «οι λίστες Νικολούδη»), καθώς ήταν πρόσωπα που είχε εντοπίσει ο σημερινός υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, με την προηγούμενη ιδιότητά του ως προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με όσα ο ίδιος είπε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή, τα πρόσωπα αυτά φέρονται να κατέχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και μετοχές το ιλιγγιώδες ποσό των περίπου 7,5 δισ. ευρώ, το οποίο φέρεται ότι έχει αποκρυβεί.
Ο έλεγχος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μεγαλοκαταθετών και η διασταύρωσή του με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους «ξεκόλλησε» σχετικά πρόσφατα, καθώς συστάθηκε -επιτέλους- το ειδικό τμήμα ελέγχου του ΣΔΟΕ, που αποτελείται από 20 επίλεκτους υπαλλήλους, οι οποίοι κινούνται και λειτουργούν σε συνεννόηση με τους οικονομικούς εισαγγελείς, αλλά στην πορεία και στην κατεύθυνση που χαράσσει ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Νικολούδης.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς σε συνεννόηση με το ΣΔΟΕ έχουν παραγγείλει -μέχρι τώρα- προκαταρκτικές εξετάσεις για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σε βάρος 50 μεγαλοκαταθετών, ύστερα από σχετικά σημειώματα που απέστειλε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.
Οι υποθέσεις που έχουν προχωρήσει στο στάδιο της δέσμευσης καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων είναι αρκετές και σημαντικές. Σε μία από αυτές, όπου ελέγχεται μία μεγαλοκαταθέτρια, αναφέρεται στη διάταξη του οικονομικού εισαγγελέα: «... από την επεξεργασία των δεδομένων του ηλεκτρονικού αρχείου με τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ελεγχομένης [...] υφίστανται ενδείξεις ότι οι πιστώσεις, όπως εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς, υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματα των συνδικαιούχων των λογαριασμών αυτών και συγκεκριμένα: Στους λογαριασμούς σε πιστωτικά ιδρύματα, που τηρούσε η ελεγχόμενη, κατά τη χρήση 2006, παρουσιάζει χρηματικά διαθέσιμα που ανέρχονται στο ποσό των τουλάχιστον 47.960.900,21 ευρώ, ενώ τα δηλωθέντα εισοδήματα όλων των συνδικαιούχων των ανωτέρω τραπεζικών λογαριασμών, για το χρονικό διάστημα από 1996 έως και 2006, ανέρχονται στο ποσό των 7.233.693,87 ευρώ.
Επειδή με βάση τα προεκτιθέμενα πιθανολογείται φοροδιαφυγή στο εισόδημα, καθώς από τα μέχρι τώρα ευρήματα του ελέγχου προέκυψε ότι στη χρήση 2006 υπάρχουν ενδείξεις αναντιστοιχίας μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και πρωτογενών πιστώσεων τραπεζικού λογαριασμού...
 
Εν όψει των ανωτέρω, καθίσταται σαφές ότι, πρέπει να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου με τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών (ατομικών ή και κοινών), του περιεχομένου τραπεζικών θυρίδων και κάθε χρηματιστηριακού προϊόντος με δικαιούχο την [...] για χρονικό διάστημα ενός έτους, από τη χρονική στιγμή της γνωστοποίησης της παρούσας διάταξης στην Ελληνική Ενωση Τραπεζών, την Ενωση Συνεταιριστικών Τραπεζών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι οποίες οφείλουν να ενημερώσουν αμελλητί όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της ημεδαπής προς τα οποία απευθύνονται».

Αλλες περιπτώσεις, όπου δεσμεύτηκαν καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία:
• Πολιτικός μηχανικός, ο οποίος από το 1997 μέχρι το 2008 εμφανίζεται να έχει καταθέσεις 70 εκατ., ενώ δικαιολογεί από τα εισοδήματα που έχει δηλώσει μόνο 4,5 εκατ. με 5 εκατ.
• Φαρμακοποιός στην Πάτρα, ο οποίος ασχολείται παράλληλα με ναυτιλιακές επιχειρήσεις, εμφανίζεται με καταθέσεις 50 εκατ., ενώ από τα δηλωθέντα εισοδήματά του δικαιολογούνται μόνο τα 17 εκατ.
• Ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη, από το 1996 μέχρι το 2010 εμφανίζει καταθέσεις 65 εκατ. ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές του δηλώσεις, βάσει των οποίων έχουν δηλωθεί μόνο τα 15 εκατ.
• Σε άλλη περίπτωση, επιχειρηματίας εμφανίζει καταθέσεις από το 2006 μέχρι 2010, περίπου 84 εκατ. ευρώ. Από τις φορολογικές του δηλώσεις δικαιολογούνται τα 77 εκατ.
• Επιχειρηματίας εντοπίστηκε να έχει το 2007 καταθέσεις 10 εκατ., όταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα δικαιολογούνται μόνο 1,3 εκατ.
• Αλλος φαρμακοποιός στην Πάτρα εμφάνιζε καταθέσεις 10 εκατ. από το 2000 μέχρι το 2015, ενώ από τα δηλωθέντα εισοδήματα δικαιολογεί μόνο 1,3 εκατ.
• Επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε να έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς το 2007 καταθέσεις 12,5 εκατ., ενώ από τις δηλώσεις φόρου εισοδήματός του καλύπτει μόνο τα 5 εκατ. Διερευνάται φοροδιαφυγή 7,5 εκατ.
• Επιχειρηματίας με καταθέσεις 60 εκατ. ευρώ, ο οποίος βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων του για τη χρήση των ετών 1997 - 2005 δικαιολογεί 5 εκατ. Διερευνάται φοροδιαφυγή 55 εκατ. και ελέγχονται επίσης τέσσερα πρόσωπα, που εμφανίζονται ως συνδικαιούχοι στους λογαριασμούς του.
• Ενας ακόμη φαρμακοποιός εμφανίζει 20 εκατ., δικαιολογεί τα 12 εκατ. από αυτά, με συνδικαιούχους στους λογαριασμούς του μέλη της οικογένειάς του.
• Επιχειρηματίας το 2010 είχε καταθέσεις ύψους 36,5 εκατ. Από τα δηλωθέντα εισοδήματά του μεταξύ 1996 και 2010 δικαιολογούνται 2,94 εκατ. Ελέγχεται για φοροδιαφυγή περίπου 34 εκατ. ευρώ.
• Από την κίνηση λογαριασμών άλλου ελεγχόμενου προέκυψε ότι το διάστημα 1996 - 2002 είχε καταθέσεις 12 εκατ. και 5,94 εκατ. ευρώ. Το 2003 εμφάνισε επιπλέον καταθέσεις 10,5 εκατ., ενώ δήλωσε συνολικά μόνο 6 εκατ.
• Με καταθέσεις 50 εκατ. εμφανίζεται ένας ακόμη ελεγχόμενος, ο οποίος από το 1996 μέχρι το 2006 δήλωσε μόνο τα 7 εκατ. Διερευνάται φοροδιαφυγή 43 εκατ.
• Σε τραπεζικούς λογαριασμούς μεγαλοκαταθέτη εμφανίζεται ποσό 9 εκατ. Ωστόσο, με βάση τις δηλώσεις εισοδημάτων του δικαιολογεί μόλις 303.000!
• Αλλος, το 2008 είχε καταθέσεις 3 εκατ., ενώ από τις φορολογικές του δηλώσεις 1996 - 2008 δικαιολογούνται μόνο 1 εκατ. ευρώ.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
mbenea@pegasus.gr
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Τα Σταφύλια της Οργής για την Γερμανία

Αρθρο Γάλλου διανοουμένου

Τα συναισθήματα απέχθειας που προκάλεσε σε λαούς της Ευρώπης η γερμανική απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα και ολικής σύνθλιψης του ελληνικού λαού στην δουλεία του χρέους, με την μέγγενη των μνημονίων, εκφράζει, με απερίφραστη σαφήνεια και οξύτητα, ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος ερευνητής και συγγραφέας Ζακ Σαπίρ, σε άρθρο του που αναδημοσιεύθηκε την Παρασκευή στο όργανο των Γάλλων Γκωλλιστών Comité Valmy, με τίτλο το ερώτημα: Πρέπει να μισήσουμε την Γερμανία;

Το άρθρο, που μόνο κατά την ευθύτητα και την κυριολεξία εξέχει από πολλές δεκάδες άλλων στην αμερικανική, βρεταννική και γαλλική δημοσιότητα, είναι ενδεικτικο της συγκομιδής των «σταφυλιών της οργής» που προσπορίζει στη Γερμανία η ανάκληση μεθόδων και ύφους από τα ντουλάπια της σκοτεινής ιστορίας της με τη μοχθηρία που δεν αποκρύπτει στη στάση της απέναντι στην Ελλάδα.
Ενδιαφέρον και για το ελληνικό κοινό είναι το απόσπασμα που απευθύνεται σε τμήμα της γαλλικής ελίτ, που διακατεχόμενη από συμπλέγματα ενοχής για συνεργασία με την γερμανική κατοχή στη Γαλλία, εξυμνεί την πολιτική Μέρκελ-Σώϋμπλε και ενοχοποιεί τον γαλλικό λαό για ελλειμματική προσπάθεια και αυτοθυσία.
Καταλήγοντας, ο Ζακ Σαπίρ, απαντά καταφατικά στο ερώτημα του τίτλου στο κατωτέρω άρθρο του.

Μετάφραση/εισαγωγή Μιχαήλ Στυλιανού

«Πρέπει να μισούμε τη Γερμανία;
Η σύγκρουση μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας χωρίζει πλέον τους λαούς της Ευρώπης. 
Η περιφρονητική απάντηση που έδωσε ο υπουργός των Οικονομικών του Βερολίνου στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι η καλύτερη απόδειξη του ότι σκοπός της Γερμανίας είναι να συντρίψει μια κυβέρνηση που αναδείχθηκε δημοκρατικά από ελεύθερες εκλογές και πέραν της κυβέρνησης και την Ελλάδα για την οποία χρησιμοποιήθηκαν τα πιό υβριστικά, τα πιο περιφρονητικά επίθετα. Ας θυμηθούμε τούς «ελιομαζώχτες». Αυτά συγκεντρώνουν κατά της Γερμανίας την αγανάκτηση όλων εκείνων που απορρίπτουν την αυτοκτονική πολιτική της λιτότητας. Πρέπει λοιπόν να μισούμε την Γερμανία;

Τα κατά συρροή αμαρτήματα Μέρκελ και Σώϋμπλε
Η ελληνική κυβέρνηση είχε στείλει στις 19 του μηνός μιαν αίτηση στις Βρυξέλλες. Εβεβαίωνε την πρόθεσή της « να συνεργασθεί στενά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ», να «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της» και «να χρηματοδοτήσει πλήρως κάθε νέο μέτρο, απέχοντας από κάθε μονομερή ενέργεια που θα υπονόμευε τους στόχους του προϋπολογισμού, την οικονομική ανάνηψη και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα». Το μόνο που ζητούσε ήταν η εισαγωγή κάποιας «ελαστικότητας», που θα επέτρεπε «ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις», προκειμένου να αποκατασταθεί το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών». Κάτι που δέν είναι κενές λέξεις, αφού το ένα τέταρτο των παιδιών σχολικής ηλικία στην Ελλάδα υποφέρουν από πείνα, σχεδόν το μισό του πληθυσμού εγκατάλειψε την προσπάθεια να τύχει ιατρικής περίθαλψης και ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 40% τα τελευταία πέντε χρόνια.
Αυτά άφησαν το Βερολίνο ασυγκίνητο. Η απάντησε πού εκτοξεύθηκε λίγο αργότερα ήταν ένα «Νάϊν!» κοφτό όσο και περιφρονητικό. Από τα σχόλια που «διέρευσαν» μέσω Σκάϊ Νιούς και Ρώϋτερ, πληροφορηθήκαμε ποιούς ταπεινωτικούς και υβριστικούς όρους έθετε το Βερολίνο για να συμφωνήσει.
Δεν ζητούσε τίποτα λιγότερο από την πλήρη παράδοση της ελληνικής κυβέρνησης, επιβάλοντάς της μια λεόντιο συμφωνία, μια Καρχηδώνια συνθήκη, με την οποία αυτή η κυβέρνηση, που ανέδειξαν ελεύθερες εκλογές, υπεχρεούτο να πάρει προηγουμένως την άδεια της τρόϊκας για κάθε αλλαγή στην οικονομική πολιτική. Με άλλα λόγια αυτά σημαίνουν την άρνηση στην Ελλάδα κάθε ίχνους κυριαρχίας.
Πως να μη βλέπει κανείς σ’ αυτή τη στάση την μακρινή ηχώ του τελεσιγράφου που απεύθυνε η Αυστρο-Ουγγρική αυτοκρατορία στη Σερβία, το οποίο πυροδότησε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο; Πως να μη δείς την αλαζονεία της χιτλερικής Γερμανίας, να απευθύνει το 1941 ένα άλλο τελεσίγραφο στη Σερβία και στην Ελλάδα;
Η κ. Μέρκελ θα πρέπει να προσέξει. Η συμπεριφορά της αρχίζει να μοιάζει με ό,τι θεωρείται το πιο πισητό στη Γερμανία. Θα μπορούσαμε να φρεσκάρουμε άλλωστε τη μνήμη της κ. Μέρκελ, είτε για τις διάφορες περιπτώσεις όπου η Γερμανία καρπώθηκε μιας διαγραφής του χρέους της ( Plan Dawes, Plan Young, Συμφωνία 1953) είτε για τις τελικές συνέπειες της γερμανικής ΄Υβρεως, πριν 70 χρόνια, η οποία έφερε τον Κόκκινο Στρατό στο Βερολίνο.

Η Γερμανία αξίζει περισσότερο από την κ.Μέρκελ
Γνωρίζουμε ωστόσο ότι η κ.Μέρκελ δεν αντιπροσωπεύει όλη τη Γερμανία, όπου ακούγονται φωνές διαφωνίας, είτε στς κόμμα των «πρασίνων» είτε στο Die Linke, ή ακόμη και σε τμήματα του SPD και στα συνδικάτα. Δεν ταυτίζεται ολόκληρη η Γερμανία με αυτή την εμποροκρατική πολιτική που ασκείται από το 2003 και δεν ταυτίζεται με την πολιτική του δανειστή. Επειδή ένα σημαντικό τμήμα της Γερμανίας υποφέρει από αυτή την πολιτική, επειδή με επτά εκατομμύρια εργαζομένους με αποδοχές χαμηλότερες του κατώτερου μισθού, ο αριθμός τους δεν έχει προηγούμενο. Ποτέ δεν ήταν χαμηλότερο και το επίπεδο των επενδύσεων στις υποδομές, που αποτελεί επίσης πρόβλημα για τον πληθυσμό ( η καθυστέρηση των τραίνων είναι τριπλάσια στη Γερμανία από ότι στη Γαλλία), αλλά και στη βιομηχανία και στην οικονομία γενικά. Αυτή η πολιτική στην πραγματικότητα δεν ευνοεί παρά μια μειοψηφία.
Αλλά αυτή η μειοψηφία έχει πείσει ένα μέρος του πληθυσμού για τη λογική της πολιτικής της. Γι’ αυτό η κ. Μέρκελ είναι σήμερα Καγκελάριος και γι’ αυτό το SPD, που συμμετέχει στην κυβέρνησή της, είναι τόσο δειλό και συναινετικό.
Αποτελεί κανόνα στη δημοκρατία: η κυβέρνηση που εκλέξατε σας αντιπροσωπεύει και θα σας ταυτίζουν με την πολιτική αυτής της κυβέρνησης, εκτός αν την αποκρούσετε ενεργά. Η ιστορία γελάει με εκείνους που θέλουν να είναι θεατές.

Η Γερμανία στο κεφάλι μας
Θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε την Γερμανία, ή μάλλον, την έμμονη ιδέα ότι η πολιτική Μέρκελ-Σώϋμπλε είναι υπόδειγμα αποτελεσματικότητας, μέσα στά ίδια τα κεφάλια μας. Η νοσηρή γοητεία που η Γερμανία, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά της, ασκεί στις γαλλικές ηγετικές τάξεις είναι θέμα μαζικής ψυχανάλυσης- αν υπήρχε τέτοια. Θα πρέπει να δούμε εδώ την μακρινή ηχώ της ήττας του 1940 και της παράδοσης για την οποία κατέστησαν ένοχες οι γαλλικές ελίτ της αριστεράς όσο και της δεξιάς. Η ελευθερία, η δημοκρατία κσι η τιμή σώθηκαν τότε από μια δράκα περιθωριοποιημένων. Ουσιαστικά, το βλέπουμε στο χθές όπως και στο σήμερα, αυτή η πολιτική της υποταγής αναδύεται από την εγκατάλειψη της εθνικής κυριαρχίας.
Βλέπουμε σήμερα να ξαναπροβάλλει στη φρασεολογία της γαλλικής δεξιάς, αλλά και τμήματος της αριστεράς, του κ.Βαλς (πρωθυπουργού) και του κ. Μακρόν, ο απόηχος της ρητορικής του Βισύ (του Κατοχικού καθεστώτος Πεταίν), με αυτή την συνεχή ενοχοποίηση του πληθυσμού, κατηγορούμενου ότι δεν έκανε αρκετή προσπάθεια, δεν δέχθηκε να υποφέρει αρκετά.
Υπάρχει μια σαδο-μαζοχιστική διάθεση σ’ αυτή τη ρητορική και σ’ αυτή την πολιτική. Αλλά αυτή η διάσταση δεν είναι παρά η αντανάκλαση ενός επί πολύ καιρό καταπιεσμένου υποσυνείδητου. Και είναι επίσης η έκφραση συμφερόντων τών οποίων ξέρουμε πλήρως την ταυτότητα.

Λοιπόν,ας το πούμε, αυτή η Γερμανία είναι αξιομίσητη.
Αν αύριο επρόκειτο να θριαμβεύσει, άν αύριο επρόκειτο να συντρίψει την ελληνική ελπίδα και ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει, θα πρέπει να γνωρίζει πως η απόφασή μας να την αντιμετωπίσουμε και να την καταστρέψουμε θα είναι αμείλικτη. Ο ναζισμός πέθανε και αυτός επίσης κάτω ααπό τις ερπίστριες των σοβιετικών αρμάτων.»

Να σοβαρευτούμε λίγο: ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΡΓΑ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ.

ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

(Αν και νομίζω ότι είναι η δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν όταν ο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ – σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, με την πλειονότητα των σημερινών υπουργών να μετέχουν στη συγκυβέρνηση Τζανετάκη, Νέας Δημοκρατίας, προσπάθησαν να βάλουν στη φυλακή τον Α. Παπανδρέου).

Πεδίο λαμπρό για την κυβέρνηση να σκήσει τώρα πια μια καθαρή αριστερή πολιτική. Τώρα θα δούμε νόμους χωρίς δημοσιονομικό κόστος, αριστερής έμπνευσης και υλοποίησης. Δεν χρειάζονται καν την έγκριση των «θεσμών».

Η αρχή ήδη έγινε.

·        Πρώτα είχαμε από τον ατρόμητο υπουργό την ρίψη (όχι κατάθεση) στεφάνου στα Ίμια.
·        Άλλος υπουργός, την πρώτη μέρα που ανέλαβε, παραλίγο να τα σπάσει με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας για να προσεγγίσει τα ρούβλια της Ρωσίας.
·        Τρίτος υπουργός, από αυτούς που θα καταργήσουν τα ΜΑΤ, τα έστειλε στην Αμυγδαλέζα να καταναλώσουν τα χημικά που τους είχαν μείνει, επειδή κάποιοι τόλμησαν να οργανώσουν μια διαμαρτυρία.
·        Ο Πανεπιστημιακός υπουργός κήρυξε τον πόλεμο στα πρότυπα σχολεία, στην αριστεία, στην άμιλλα, στην διαφορετική αντιμετώπιση των αρίστων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Νοστάλγησε βέβαια και την τριτοκοσμική λειτουργία των πανεπιστημίων με καταλήψεις, χτισίματα γραφείων, αιώνιους φοιτητές και λοιπές επαναστατικές δραστηριότητες.
·        Το καλό σημάδι για την αξιοκρατία ήταν ο ορισμός ως γενικού γραμματέα του Δημήτρη Τσουκαλά, του τέως συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ, αυτού με την παχυλή αποζημίωση απόλυσης από την ιδιωτική τράπεζα που εργαζόταν, αν θυμάστε. Του μοναδικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί τώρα που του χρειάστηκε σταυρός προτίμησης. Οι καλοί δεν χάνονται.
·        Να μην ξεχάσουμε την επιλογή του νέου προέδρου της δημοκρατίας. Αυτό κι αν ήταν αριστερή πράξη και υπέρβαση. Σκέτη επανάσταση. Τρίζουν τα κόκκαλα του Τσε από την επαναστατικότητα. (Αυτό που χάρηκα εδώ ήταν ότι ο Αλέξης πούλησε τον Αβραμόπουλο με την ίδια ευκολία που είχε πουλήσει τον Κουβέλη. Who is next ?)

Αναμένονται λοιπόν τα υπόλοιπα αριστερά νομοσχέδια.
Απλή αναλογική, χωρισμός εκκλησίας – κράτους, ισότιμη αντιμετώπιση στην φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, λέμε και καμμιά σαχλαμάρα για να περνάει η ώρα.

Καλή σαρακοστή, που φοβάμαι ότι θα κρατήσει πολύ περισσότερο από 40 μέρες.

Φιλικά

Γιώργος Γ.


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: 

Καλή Σαρακοστή. 
Δεν θα σχολιάσω τα υπόλοιπα. Έχει δρόμο η δουλειά και θα τα λέμε καθημερινά.
Και θα κάνουμε το ταμείο σε 4 μήνες.

Αλλά όταν ΠΑΣΟΚοι - ακόμα και οι καλοί εξ αυτών -  χρεώνουν στον Τσίπρα και τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ το 89 και την κυβέρνηση Τζαννετάκη, τα παίρνω κρανιοεγκεφαλικώς. 

Να σου θυμίσω Γιώργο ότι τότε αρχηγός τους ΣΥΝ - μετά τον Χαρίλαο - ήταν η Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ αν αυτό σου λέει κάτι, ηγετικό στέλεχος και πρωτομάστορας ο Μίμης - αν και αυτό σου λέει κάτι και ΜΟΝΟ ο Δραγασάκης ήταν υπουργός από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι οι άλλοι του "βρώμικου 89" είναι στη ΝΔ και το νεοΠΑΣΟΚ που κυβερνούσαν μέχρι χθες.

Μην τρελαθούμε κιόλας.
Την Δαμανάκη την κάναμε θεά επειδή έστειλε τον Ανδρέα  και με τον Μητσο και τον Τάκη τα κάναμε πλακάκια.
Πλάκα κάνεις; 

Ας αφήσουμε στην πάντα το 89. Πέρασε. 
Αυτό το επιχείρημα είναι φτηνό.

Καλαμπούρι Νο 2: ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η 20η Φεβρουαρίου καθιερώνεται εθνική εορτή, σε συνεργασία με την γυμναστική ομοσπονδία.


Θα εορτάζεται η ημέρα της πιρουέτας.

Χαίρομαι που το τριπλό άξελ έγινε επιτυχώς.
 
Γ.Γ.

 

Καλαμπούρι Νο 1 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

The Greek authorities are now applying for the extension of the Master Financial Assistance Facility Agreement.

Σε απλά Ελληνικά αυτό σημαίνει ΣΚΙΖΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Πάντως χαίρομαι για τον τρόπο που η κυβέρνηση επέλεξε να το σκίσει.

Γ.Γ. ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: Άρχισες;

ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ": ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ!!!

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ!


Η χάι επίπλωση στο κοινωνικό παντοκοροϊδείο που πλήρωσες ΕΣΥ για να κάθονται οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής εταιρίας και να μοιράζουν τα τρόφιμα που δίνεις εσώ δωρεάν στους απόρους. Οι μόνοι ωφελημένοι από το πρόγραμμα είναι όσοι διορίστηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες και επιλογή από την εταιρία (όχι τον δήμο) να εργάζονται στο Παντοκοροϊδείο. Αυτά επί Κουράση. Τώρα - επί Ρούσσου - όλες οι συμβάσεις απλώς .... παρατείνονται. Μείζον θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, που πρέπει να παρέμβει, αλλιώς θα χρεωθεί μια σκανδαλώδη πολιτική κωλοτούμπα της διοίκησης που στήριξε!
 

Για βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα, συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια της νομιμότητας, για παρεμβάσεις και εκ των άνω επιβολής ελέγχου αναφορικά με την υλοποίηση και εκτέλεση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για απόρους» εγκάλεσαν τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Γιώργο Καραμέρο οι δήμαρχοι Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, Λυκόβρυσης- Πεύκης Μαυρίδης Αναστάσιος, Παπάγου-Χολαργού Αποστολόπουλος Ηλίας και Μεταμόρφωσης Καρπέτας Μιλτιάδης σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της ΚΕΔΕ παρουσία του προέδρου Γιώργου Πατούλη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΕΡΟΥ: ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Ποιο πάρτυ κε Αντιπεριφερειάρχα; 
Τι θέλετε να πείτε; 
Πάρτυ με τα λεφτά για τους απόρους; 
Έλα βρε! Δεν το πιστεύω! 
Γίνονται τέτοια;
 

Πηγές: Localit, Newsbomb

“Συναινετικά” Μνημόνια και εξανδραποδισμός, ή αγώνας για την Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση;

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
‘Οπως είχα τονίσει και προεκλογικά από αυτή τη στήλη, «δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κανένα ριζοσπαστικό βήμα από αυτά που απαιτούνται για να βελτιωθεί ουσιαστικά και σε μόνιμη βάση η άθλια οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του πληθυσμού, μέσα στον «κορσέ» της Ε.Ε. και των καταστατικών συνθηκών της (Μάαστριχτ κλπ.), που θεσμοποίησαν τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση στο ευρωπαϊκό επίπεδο”. Γι’αυτό, σε άλλο άρθρο μετεκλογικά, κατέληγα στο συμπέρασμα ότι οι δύο βασικές επιλογές που έχει η νέα κυβέρνηση είναι: α) ο δρόμος της υποταγής στις απαιτήσεις της υπερεθνικής ελίτ (Υ/Ε) και της ΕΕ, με ορισμένες μικρο-παραχωρήσεις από τις ελίτ σε αντάλλαγμα, και β) ο δρόμος της αντίστασης, ο οποίος συνεπάγεται την άμεση μονομερή έξοδο από την ΕΕ και την Ευρωζώνη. Πράγμα που θα επέτρεπε την εισαγωγή αυστηρών ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, καθώς και την επανεισαγωγή του εθνικού νομίσματος, την εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, την κοινωνικοποίηση των κύριων βιομηχανιών που καλύπτουν βασικές ανάγκες, καθώς και εκείνων που αφορούν τον κοινωνικό πλούτο (πετρέλαιο, λιγνίτης, χρυσός κλπ.). Μόνο έτσι ο Λαός μας θα μπορούσε να ανακτήσει την οικονομική και εθνική κυριαρχία του που είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης παραγωγικής δομής μας, χωρίς χρέη και επικυρίαρχους και χωρίς ανεργία και κάποιους να τρώνε με χρυσά κουτάλια ενώ η μεγάλη πλειοψηφία να βρίσκεται στα όρια της απόγνωσης.
Τελικά, είναι φανερό ποιος δρόμος επιλέχθηκε, μόλις η Υπερεθνική Ελίτ (που στη χωρα μας εκπροσωπούσε η Τρόικα) αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το «ιρλανδικό μοντέλο» (μια εκδοχή του οπoίου χρησιμοποίησε κατόπιν επιτυχώς και στη Κύπρο). Η Ιρλανδία το 2010, όπως αρχικά προσπάθησε και η Ελλάδα σήμερα, δεν ήθελε να ζητήσει βοήθεια μέσα από πρόγραμμα με τους γνωστούς όρους λιτότητας. Μέχρι που η Ιρλανδική κυβέρνηση έλαβε γραμμα από την ΕΚΤ (τον Τρισέ) ότι θα κοπεί η χρηματοδότηση Τραπεζών κλπ μέσω του ELA (του εκτάκτου μηχανισμού ρευστότητας) αν δεν μπει η χώρα στο πρόγραμμα αυτό. Στη δική μας τη περίπτωση, ο Σύριζα έλεγε προεκλογικά ο τι δεν πρόκειται να δεχτεί να υπαχθούμε ποτέ πια σε Μνημόνιο κλπ και ότι απλά ζητούσε επέκταση των διαθέσιμων κονδυλίων από τον ίδιο μηχανισμό ELA κατά 10 δις Ευρώ. Τότε η ΕΚΤ μας έδειξε τα δόντια της και ενέκρινε αύξηση μόνο κατά 3,8 δις. Ευρώ, για «αλλες 2 βδομάδες», ενώ είχε φροντίσει πριν να κάνει τις Ελληνικές Τράπεζες απόλυτα εξαρτημένες από τον ELA. Στη πραγματικότητα, αυτό ήταν συγκεκαλυμμένο τελεσίγραφο προς την Ελληνική κυβέρνηση για να επιστρέψει στο πρόγραμμα του Μνημονίου, αφού η παράταση της προθεσμίας κατά 2 βδομάδες ήταν εικονική και ο Ντράγκι ήξερε πολύ καλά άτι με τη σημερινή ροή απόσυρσης καταθέσεων, μέχρι τα μέσα της επομένης εβδομάδας, οι Τράπεζες δεν θα είχαν ρευστότητα[1] και θα εδημιουργείτο ο γνωστός πανικός που έγινε και στη Κύπρο και οδήγησε και εκεί σε άτακτη υποχώρηση και εισαγωγή ελέγχων κεφαλαίου­­––που όταν επιβάλλονται μέσα στην Ευρωζώνη, είναι καταστροφικές και οδηγούν σε πανικό και τελικά σε ύφεση. Έτσι, η κυβέρνηση κυριολεκτικά σύρθηκε να κάνει αίτηση για τη συνέχιση του Μνημονίου, παρόλο που, μέσα στη μαζική εκστρατεία εξαπάτησης στην οποία έχει επιδοθεί, τώρα προσπαθεί να παρουσιάσει τις “διαπραγματεύσεις” ως δική της νίκη για να επιβάλλει δήθεν τους ορoυς της και να “διαπραγματευθεί” –αντίθετα με τους προηγούμενους που απλά υπέγραφαν.
Η επιβεβαίωση της παραπάνω επιλογής ήλθε λοιπόν πριν ακόμη κλείσει μήνα η νέα κυβέρνηση, παρόλο που από χθες κιόλας καλλιεργείται από τα συστημικά ΜΜΕ που πρόσκεινται σε όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ και ΧΑ (δηλαδή όλα!) η γραμμή που χάραξε ο αμετροεπής Υπουργός Οικονομικών που αυτοχαρακτηρίζεται “ελευθεριακος Μαρξιστής” (μολονότι εύκολα μπορεί να δειχθεί ότι ο άνθρωπος δεν έχει ουδεμία σχέση ούτε με την αριστερή ελευθεριακή σκέψη, ούτε με τη Μαρξιστική, αφού απλά είναι ένας φιλελεύθερος νεοΚεϋνσιανός, εκφράζοντας τη θεωρητική έκφανση του σοσιαλφιλελευθερισμού[2]) αμέσως μετά το Eurogroup, οπου ο ίδιος παραδόθηκε άνευ όρων ––για το Ευρώ ρε γαμότο!– όπως με άλλα λόγια μας είπε! Δηλαδή, η θριαμβευτική γραμμή που ανακοίνωσε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου: “Χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις ώστε να αλλάξουμε σελίδα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη”. Και αυτά, όταν την ίδια στιγμή, σε διπλανή αίθουσα, ο Σόιμπλε, που μόνο αμετροεπή δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει κανείς, δήλωνε “Οι Έλληνες σίγουρα θα έχουν πρόβλημα να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους τους”.[3] Τώρα ακολούθησε και ο Πρωθυπουργός, πανηγυρίζοντας για τη νίκη σε μια πολύ σημαντική μάχη, προφανώς πιστός στη γραμμή του προκάτοχου του που έμεινε στην Ιστορία για τις παρόμοιες αείμνηστες πρακτικές του τύπου: “φεύγουν οι βάσεις που μένουν”…
Στη πραγματικότητα, απλά θα αντικατασταθούν τα Μνημόνια που μας επέβαλαν και των οποίων την εφαρμογή επέβλεπε η Τρόικα, με ψευτο-συναινετικά μνημόνια, όπου υποτίθεται θα έχουμε συμφωνήσει και εμείς ποιες θα είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο μέλλον, όπως η περίφημη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υποβληθεί μεθαύριο. Οποιοσδήποτε όμως μη αφελής για άσυλο ξέρει άτι η λίστα αυτή και παρόμοιες βέβαια λίστες στο μάλλον, είναι προσυμφωνημένες, οπως ήταν και το κείμενο του ανακοινωθέντος που εστάλη προχθές στο Eurogroup και παρόλα αυτά, χάρη στη… σθεναρά αντίσταση του Βαρουφακη, το τελικό κείμενο ήταν ακόμη χειρότερο και από το προσυμφωνηθέν. Η διαδικασία δηλαδή για τους επόμενους 4 μήνες θα είναι η κυβέρνηση, πάντα με τη συμφωνία των εταίρων, να υποβάλει παρόμοιες λίστες που αφού αξιολογούνται από την Τρόικα, η οποία τώρα μετονομάζεται σε “θεσμοί”, θα μπαίνουν σε μια διαδικασία πηγαινέλα που θα σκοπεύει βέβαια στην επιβολή των όρων των δανειστών μας, μέχρι να υποκύψουμε σε όλα, (όπως ακριβώς συνέβη με τη μάχη στην οπαία “νικήσαμε”) και μονο όταν τον Απρίλη έχουν εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες θα είμαστε συν-συγγραφείς (κατά την απατηλή μυθολογία Βαρουφάκη) και θα τις έχουν αξιολογήσει θα αρχίσει με το σταγονόμετρο πάλι η εκταμίευση. Και είναι απατηλή μυθολογία τα παραπάνω γιατί βέβαια δεν είναι θέμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει για πρώτη φορά διαπραγματεύσεις και άτι είναι λιγότερο οσφυοκάμπτες από τους προηγούμενους. Στη πραγματικότητα, ολα εξαρτώνται από το συσχετισμό δύναμης. Μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, όταν εξαρτάσαι από την ΕΚΤ ακόμη και για να μπορεί ο κόσμος ν αποσύρει τις καταθέσεις του, προφανώς δεν έχεις τη παραμικρή διαπραγματευτική δύναμη και θα χορέψεις ο,τι χορό παίζει η ορχήστρα που τη διευθύνουν αλλοι. Τα υπόλοιπα είναι σκέτη εξαπάτηση. Ιδιαίτερα όταν είναι γνωστόν άτι το μόνο όπλο που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ήταν η απειλή εξόδου από την Ευρωζώνη και το Ευρώ—που όμως δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ ο Σύριζα γιατί την επομένη θα είχαμε επανάληψη των Ιουλιανών. Ο κατάλληλος αριθμός βουλευτών ταυ ΣΥΡΙΖΑ θα διαφωνούσε με την “εθνική καταστροφή” που δήθεν σημαίνει η έξοδος από το Ευρώ και θα είχαμε άμεσα κυβέρνηση των αρχολίπαρων του Ποταμιού, στηριζομένη και από ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και τους “αποστάτες” του ΣΥΡΙΖΑ!
Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για το νέο «συμβόλαιο» (κάποιοι το είπαν και κοινωνικό) που θα γίνει τον Ιούλη. Ενα νέο Μνημόνιο θ αντικαταστήσει το παλιό αλλά τώρα θα είναι ψευτο-συναινετικο, μετατρέποντας μας σε συν-συγγραφείς της συνέχισης της καταστροφής του Ελληνικού λαού. Με αυτό τον τρόπο, η καταστροφή θα μπορεί να συνεχισθεί επ’ αόριστο, αφού τώρα θα είναι συναινετική (δεν θα χρειάζεται πια η «κατσίκα» που ανάφερα στο προηγούμενο άρθρο).
Δεν χρειάζεται βέβαια κανένας να σπαταλήσει πολύ χώρο και χρόνο για να δείξει άτι η κυβέρνηση ανέτρεψε ουσιαστικά μια-μια τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Ενδεικτικά:
–Όχι μόνο δεν καταργήθηκαν τα μνημόνια και οι μνημονιακοί νόμοι (ο Σύριζα υποσχόταν θα τα έσκιζε όλα αυτά μόλις έβγαινε), αλλά, όπως αναφέρει ρητά η χθεσινή συμφωνία, απαγορεύεται οποιαδήποτε παρόμοια «μονομερής ενέργεια» (και φυσικά οι δανειστές δεν θα συμφωνούσαν ποτέ στην κατάργηση των μέτρων που οι ίδιοι επέβαλλαν!). Όμως, η ύφεση δεν προκαλείται βέβαια μόνο από τυχόν νέα υφεσιακά μέτρα που υποτίθεται «κατόρθωσε», χάρη στην έξυπνη διαπραγματευτική στρατηγική του, να αποφύγει ο Βαρουφάκης. Τόσο καιρό είχαμε βέβαια ύφεση από τα παλιά μέτρα. Και αυτά φυσικά θα εξακολουθούν να ζουν και να βασιλεύουν! Και δεν πρόκειται να αναιρεθούν ποτέ γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος μια χώρα σαν τη Ελλάδα να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της, όταν ούτε νόμισμα έχει για να το υποτιμήσει, ούτε ανεξάρτητη δημοσιονομική πολιτική. Επομένως τα πετσοκόμματα μισθών και συντάξεων παραμένουν, οι εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων που εξαναγκάστηκαν να συνταξιοδοτηθούν θα συνεχίσουν να είναι οικονομικά ανενεργοί, όπως και οι περισσότεροι από όσους απολύθηκαν. Εκτός βέβαια αν οι πολυεθνικές αποφασίσουν να μετακομίσουν μαζικά από εργασιακούς παραδείσους όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βουλγαρία στην Ελλάδα—και μετά ξυπνήσαμε!
-οι ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή το ξεπούλημα κοινωνικού πλούτου που ήδη έγινε, καλώς έγινε, ενώ θα γίνουν και άλλες όπως προανήγγειλε ο «ελευθεριακός Μαρξιστής» Υπουργός, που μας είπε δεν έχει καμιά σχετική ιδεοληψία (και εμείς νομίζαμε ότι σαν αριστερή κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να έχει δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες για την κάλυψη βασικών αναγκών όπως το νερό, το ηλεκτρικό, τα τηλέφωνα κ.λπ.). Ήδη ξέρουμε ότι «ΔΝΤ και ΕΕ αξιώνουν να μην ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια».[4] Χωρίς ιδεοληψίες λοιπόν, δεν θα έχουν αντίρρηση οι «μαρξιστές» που μας κυβερνούν να αρχίσουν αύριο να πουλάνε και νοσοκομεία και Πανεπιστήμια, αν έτσι αποδειχθεί ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικά…
–Όσον αφορά το άλλο μεγάλο επίτευγμα στη μάχη που κερδίσαμε, ότι τώρα δεν θα μας επιβάλλουν ελλειμματικούς Προϋπολογισμούς, αυτό είναι βέβαια άλλη μια Συριζέικη απάτη, αφού οι προϋπολογισμοί όχι μόνο δεν θα μπορούν να έχουν ελλείμματα (έστω αντι-κυκλικά, όπως υποστήριζε ο Κέϋνς) αλλά θα πρέπει να έχουν και πλεονάσματα! Και το αν το πλεόνασμα θα είναι 2 η 3% δεν είναι το κύριο θέμα για την ύφεση, όπως πάλι απατηλά πανηγύριζε ο Βαρουφάκης για το «κατόρθωμα» του. Ως γνωστόν, τα πλεονάσματα αυτά είναι πρωτογενή, δηλαδή δεν παίρνουν υπόψη τους τόκους που πρέπει να πληρώνονται στους δανειστές. Όμως, όσο μικρότερο είναι το πλεόνασμα τόσο λιγότερα θα είναι τα διαθέσιμα ποσά για την πληρωμή των τόκων. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν επιτύχουν οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ τέτοια καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που δεν έχει επιτύχει η Ελλάδα στα 200 σχεδόν χρόνια της ανεξαρτησίας της, αυτό θα είναι άλλο ένα κακόγουστο ανέκδοτο, ιδιαίτερα όταν έχει ακουστεί ότι αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επίσης τρέφονται μέσα από τη φοροδιαφυγή. Όταν όμως θα είναι μικρά τα πλεονάσματα θα πρέπει να μειώνονται αναγκαστικά οι δημόσιες δαπάνες για να πληρωθούν οι τόκοι, αλλά στη μαγική εικόνα καραγκιόζη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν θα είναι υφεσιακό!
-Τέλος, όσον αφορά τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που είναι βασικό θεμέλιο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, δεν άκουσε κανένας πώς ακριβώς και εάν θα καταργηθούν—ιδιαίτερα όταν οι σχέσεις αυτές είναι θεμέλιο της ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.
–Και φυσικά ξεχάστηκε κάθε κουβέντα διαγραφής του Χρέους, ακόμη και οι «μεγαλοφυείς» αρλούμπες της ανταλλαγής ομολόγων κ.λπ., που κανένας δεν τις πήρε στα σοβαρά.
Έχει άδικο λοιπόν ο Robert Peston, ο κυριότερος οικονομικός αναλυτής του BBC, να σαρκάζει τον «παράδεισο των ανοήτων» που πανηγυρίζει μαζί με τους απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ τη μεγάλη νίκη, γράφοντας ειρωνικά ότι «μπορεί να έχει νόημα να πανηγυρίζουν απόψε οι Αθηναίοι, μόνο που οι Γερμανοί μπορούν ακόμη να σβήσουν τα φώτα»;[5]
Όμως, μήπως αδικούμε τον ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούμε για εξαπάτηση του λαού; Μήπως απλά πρόκειται για άσχετους «μαρξιστές» οικονομολόγους –«Μαθητευόμενους Μάγους», όπως τους χαρακτηρίζουν τα αστικά διεθνή ΜΜΕ––που αφελώς νόμισαν ότι θα μπορούσαν ακόμη και μέσα στην ΕΕ να εφαρμόσουν το δικό τους πρόγραμμα, αλλάζοντας συγχρόνως την Ευρώπη “από μέσα”; Δηλαδή μήπως είναι απλώς τόσο αφελείς, ώστε μόλις τώρα ανακάλυψαν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά “από μέσα”, όπως έχω αναλύσει διεξοδικά στο παρελθόν, για πολιτικούς αλλά και οικονομικούς λόγους; Και μιλώ για άσχετους Μαρξιστές γιατί προφανώς πρόκειται για παλαιολιθικούς Μαρξιστές που είναι σε πλήρη αντίθεση με φωτισμένα μυαλά νεο-Μαρξιστών στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί την πραγματική σημασία της παγκοσμιοποίησης και δεν ξεστομίζουν παρόμοιες ανοησίες για κακούς νεοφιλελεύθερους οικονομολόγους και πολιτικούς, αλλά μιλούν για μια καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση που μόνο νεοφιλελεύθερη μπορεί να είναι. Πράγμα που σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι να φύγουν οι «κακοί» Σόιμπλε και σια αλλά να κτιστεί μια νέα πραγματικά δημοκρατική Ευρώπη κυρίαρχων εθνών που θα στηρίζεται στην αυτοδυναμία, όπως δυνητικά θα μπορούσε να είναι η Ευρασιατική Ενωση.
Θα δεχόμουν ότι πράγματι θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά με μια βασική προϋπόθεση: τώρα που κατάλαβαν το τρομερό σφάλμα τους θα έπρεπε να προσφύγουν στον λαό, για να τον συνειδητοποιήσουν όσον αφορά τα πραγματικά διλήμματα που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα, ξεκινώντας μια παράλληλη εκστρατεία άμεσης εξόδου από την ΕΕ και την Ευρωζώνη για να αποκτήσουμε πραγματικά την εθνική κυριαρχία μας, και όχι την ανεξαρτησία-μαϊμού του Βαρουφάκη. Και αυτό, κλείνοντας βέβαια παράλληλα τα σύνορα προσωρινά για να αποφευχθούν κάθε είδους “πραξικοπήματα από τα κάτω” (τύπου Ουκρανίας) και κερδοσκοπικές κινήσεις κεφαλαίων, αλλά και αλλάζοντας ριζικά τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς μας (όχι βέβαια με την “αλλαγή”-μαϊμού του γνωστού οπορτουνιστή πολιτικού Κοτζιά!). Εάν πάλι δεν τολμούν να κάνουν κάτι τέτοιο, γιατί απλά αποτελούν στελέχη της “αριστεράς του χαβιαριού”, (όπως την ονομάζει «εκ πείρας» ο Γαλλικός λαός), τότε η έντιμη πράξη θα ήταν η αναγνώριση του τραγικού λάθους τους και η άμεση διεξαγωγή εκλογών ή δημοψηφίσματος για να αποφανθεί ο λαός, αποκλείοντας βέβαια πληρωμένες δημοσκοπήσεις και κοινωνικοποιώντας προηγουμένως τα αμαρτωλά ΜΜΕ για να εκφραστεί πραγματικά ο λαός. Ειδάλλως θα φέρουν βέβαια ακέραια την ευθύνη για τη Μεξικανοποίηση της Ελλάδας και τη μονιμοποίηση της καταστροφής του Λαού. Και την ευθύνη φυσικά θα τη συμμερίζεται και η “αριστερή» πτέρυγα του Σύριζα (Λαφαζάνης, Λαπαβίτσας κλπ) όπως και τα αριστερά εξαπτέρυγα (Ανταρσύα κλπ) που επίσης δεν θέτουν θέμα άμεσης εξόδου απο την ΕΕ.
Όμως, ευθύνη θα έχει και το μόνο κόμμα, που με συνέπεια πάντα έθετε στη σωστή βάση το θέμα της εξόδου από την ΕΕ, το οποίο σήμερα κιόλας θα έπρεπε να ξεκινήσει την εκστρατεία για ένα νέο ΕΑΜ, ή θα το ονόμαζα σωστότερα Μέτωπο για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση. Ένα Μέτωπο, στο οποίο θα είχε θέση κάθε αριστερός ή δεξιός πατριώτης που θα ήταν αποφασισμένος να παλέψει για την οικονομική και εθνική κυριαρχία μας, ώστε να ματαιώσουμε τον εξανδραποδισμό μας σαν Λαού που είναι αναπόφευκτος μέσα στην ΕΕ και τα «συναινετικά» Μνημόνια…

[1] Phillip Aldrick, “It’s not the Germans frogmarching Greece into a deal — it’s the ECB” The Times,21/2/2015
[2] Βλ. τη μαζική προβολή του από την Γκάρντιαν, το όργανο της διεθνούς φιλελεύθερης «Αριστεράς» που έχει στηρίξει κάθε πόλεμο της Υπερεθνικής Ελιτ «Varoufakis: How I became an erratic Marxist”, 18/2/2015  http://www.theguardian.com/news/2015/feb/18/yanis-varoufakis-how-i-became-an-erratic-marxist
[3] Peter Spiegel, “Greece and eurozone agree bailout extension” Financial Times, 20/2/2015
[4] Σπ. Βούλγαρης, ΙΣΚΡΑ, 20/2/20115
[5] Robert Peston, “Greece saved from disaster – for two days”, BBC News,20/2/2015 http://www.bbc.co.uk/news/business-31559752?print=true


http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2015/02/22/sinenetika-mnimonia-ke-exandrapodismos-i-agonas-gia-tin-ethniki-ke-kinoniki-apeleftherosi-takis-fotopoulos/

"... AND THEN WE TAKE BERLIN"

ΚΑΛΗΜΕΡΕΕΕΕΣ