Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΘΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ


Οριστικοποιήθηκε το "συντηρητικό τόξο" των υποψηφίων δημάρχων για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Οι φήμες περί αντικατάστασης του πρώην δημάρχου Γ. Κουράση από άλλο στέλεχος με παρέμβαση της Πειραιώς στην τοπική πολιτική σκηνή διαψεύστηκαν.

Ο Γιώργος Κουράσης συνεχίζει να είναι ο κύριος εκπρόσωπος της συντηρητικής παράταξης στην πόλη μας.

Η ανακοίνωσή του κατέκλυσε τα καλοταϊσμένα από δημόσιο χρήμα του ΣΒΑΠ τοπικά καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτά που φιλοξενούν όλες τις ανακοινώσεις των δημοτικών παρατάξεων του Χαλανδρίου εκτός της δικής μας.

Ποιος αλήθεια ελέγχει πώς διαχειρίζεται ο Κουράσης το δημόσιο χρήμα, το χρήμα των δημοτών που πάει στον ΣΒΑΠ?

Αν κρίνω από τα όσα είπε ο κος Πατούλης στο δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου, όταν πήρε τον δήμο του εκτός του ΣΒΑΠ αλλά και όσα έχουν πει δημόσια μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου δεν είναι και πολύ διάφανος ο τρόπος που γίνεται εκεί η διαχείριση.

Όσο για το έργο του; ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

Και δεν τα λέει αυτά μόνο ο Νταβίας.

Ο υπ. Περιφερειάρχης της ΝΔ τα είπε.

Και βγαίνουν τώρα οι "συνάδελφοι" με πηχυαίους τίτλους να μας πουν ότι ανακοίνωσε - πρωτοχρονιάτικα - ο Κουράσης "ΕΠΙΣΗΜΑ" ότι θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου για να συνεχίσει το αναπτυξιακό του έργο και να διασφαλίσει το νόμο και την τάξη στο Χαλάνδρι.

ΣΤΡΑΒΑ ΜΠΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΟ 2019!

Δηλαδή πριν - εδώ και τρεις μήνες - πώς το είχε ανακοινώσει ο Κουράσης ότι θα είναι υποψήφιος; Ανεπίσημα; Φόραγε τζην και τώρα έβαλε γραβάτα;

Η αλήθεια είναι άλλη.

Ότι στη ΝΔ σκεφτόντουσαν σοβαρά να τον "συνταξιοδοτήσουν" βάζοντας στην θέση του κεντρικό οργανωτικό στέλεχος του κόμματος, λόγω γραμματίων αλλά ο μετρ της συνδιαλλαγής βρήκε την λύση και εξασφάλισε το ΟΚ του Γρ. Ζαφειρόπουλου.

Ξανασμίγουν μετά τον "χωρισμό" του 2009.

Οπότε ..... ανακοίνωσε "επίσημα" ό,τι είχε ανακοινώσει ανεπίσημα πριν μήνες.

Πώς εξασφάλισε όμως την στήριξη του "αντιπάλου πόλου των νεοδημοκρατών  στο Χαλάνδρι" ο Κουράσης;;;;

Ο Κουράσης που μόλις το 2010 πήρε το δακτυλίδι από τον Γρ. Ζαφειρόπουλο ξεκίνησε την πολιτική της "αποζαφειροπουλίασης" του δήμου;

Έλεγε ότι πρέπει να "καθαρίσει" ο δήμος από τους προηγούμενους;

Των οποίων - βεβαίως "προηγουμένων" ήταν επί οκτώ χρόνια ο ίδιος το απόλυτο Νο2 - ο αναντικατάστατος πρόεδρος του ΔΣ.

Αργότερα θα σας το εξηγήσουμε αυτό. Μετά τις 15 Γενάρη.

Άλλωστε έχουμε χρόνο μέχρι τον Μάη να μιλήσουμε για όσα ακόμα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ.

Να, ας πούμε το ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Την υπόθεση Ανδροβιτσανέα. και τους .... ξεχασιάρηδες.

Ή τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων καθαριότητας και τους κόκκινους συνδικαλιστάς, προστατευόμενους των γαλαζοπρασινολουλακί.

Ή το περιεχόμενο της ΕΔΕ που έκανε το πράσινο ποδάρι των Γαλαζοπρασινλουλακί για να φορτώσει τα πάντα στην φουκαριάρα που δεν ήταν δική τους.

Έχουμε ράμματα για την γούνα της πιο απίθανης διοίκησης που πέρασε ποτέ από το Χαλάνδρι η ξιπασιά της οποίας είναι τόση που ΤΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ - ο δήμαρχος και δύο κορυφαία στελέχη της, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ο αντιδήμαρχος της τεχνικής της υπηρεσίας θέλουν να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ εξαγγέλλοντας χωρίς καν ίχνος αυτοκριτικής από κανένα τους, ότι θέλουν την "επιστροφή στην κανονικότητα".

Οι τρεις υποψηφιότητες που έχουν εκδηλωθεί από το συντηρητικό στρατόπεδο υπογραμμίζουν και αναδεικνύουν ακριβώς αυτό:

ΤΗΝ ΞΙΠΑΣΙΑ της περιόδου 2011 - 2014.

Της περιόδου ΚΟΥΡΑΣΗ - ΒΑΣΙΟΥ - ΚΡΑΝΙΔΗ - ΑΝΔΡΙΑΝΝΑΚΗ - ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ.

Της περιόδου του δικηγόρου Παπασταθόπουλου και των "συνεργατών" του δημάρχου Σταθόπουλου και Ασημακόπουλου.

Της περιόδου της "αντιπολίτευσης" του Ανδρεόπουλου.
 • Της περιόδου της ομόφωνης ψήφισης της Πολεοδομικής Μελέτης του Πεύκο Πολίτη, της μελέτης των γραμματίων. Ακόμα και από την Αντίσταση. (Η Καρατζά φεύγει από το ΔΣ ως γνωστόν λόγω οικοπέδου από τα σχετικά με την μελέτη).
 • Της περιόδου της εκμίσθωσης του Κοινωνικού Παντοκοροϊδείου με 5300 ευρώ το μήνα για να προσφέρεται μια σακουλίτσα με μακαρόνια και ρεβίθια το μήνα στους απόρους.
 • Της περιόδου του παγοδρομίου και της ανάπτυξης του SALT LAKE CITY.
 • Της περιόδου της ΚΛΟΠΗΣ 13 εκατομμυρίων ευρώ από τις τσέπες των δημοτών για την ενίσχυση των τραπεζικών αποθεμάτων.
 • Της περιόδου της ανακάλυψης των "αγνώστων" υπογραφών σε πρωτόκολλα παραλαβής πέντε χρόνια μετά.
 • Της περιόδου που ο δήμος έδινε το χρήμα των δημοτών στην ΕΥΔΑΠ ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ, για να εμφανίζει οικονομικό θαύμα η διοίκησή της εν όψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησής της την πρώτη μνημονιακή περίοδο.
 • Της περιόδου των παραλείψεων της δήλωσης στο κτηματολόγιο δημοτικής περιουσίας προς όφελος οικοπεδοφάγων.
 • Της περιόδου της διάλυσης της υπηρεσίας καθαριότητας και της εκτόξευσης του κόστους συντήρησης του στόλου σε ποσά ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ των σημερινών προς όφελος ΜΙΑΣ μόνο επιχείρησης ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ συμφερόντων.
 • Της περιόδου που παραταξιακοί φίλοι τους έπαιρναν εκατομμύρια δημόσιο χρήμα για να ξαναπαλλοτριωθούν απαλλοτριωμένες πλατείες (πλατεία Κιοσσέ).
 • ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ των ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ και του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.
 • Της περιόδου του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας "ιδιωτικής χρήσεως".
 • ΤHΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΔΩΡΟΛΗΨΙΏΝ ΜΕΣΩ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ που χάθηκαν!
 • Της περιόδου του ποντικοφάρμακου, της εκδίωξης των παιδιών των δημοτικών παιδικών σταθμών και της παράδοσης της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ Κουρτέση στον όμιλο φίλων (για την ακρίβεια "ΟΜΙΛΟ ΚΟΛΛΗΤΩΝ και ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ" των Γαλαζοπρασινολουλακί).
 • Της περιόδου που οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς του δήμου από 1000 έγιναν 300.
Αυτοί οι ΞΙΠΑΣΜΕΝΟΙ ΗΓΕΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ έρχονται σήμερα και τι σου λένε για να τους επιλέξεις;

Ας δούμε:

ΚΟΥΡΑΣΗΣ:

"Θα ξανακάνουμε το Χαλάνδρι πόλη της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ"

Πραγματικά έχει πολύ θράσος ο τέως να μιλάει για ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ.

Εκείνος που κατάργησε το ιστορικό νομικό πρόσωπο πολιτισμού στο Χαλάνδρι - το ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ μαζί με τα άλλα νομικά πρόσωπα.

Εκείνος που μετέτρεψε το θέατρο της ρεματιάς σε νυχτομάγαζο.

¨Έχει θράσος να μιλάει για ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ο δήμαρχος που έβαλε ένα παγοδρόμιο πάνω στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη για να μαζεύει το χαρτζιλίκι των πιτσιρικάδων ένας επιχειρηματίας που δεν έδωσε σεντ στον δήμο.
Εκείνος που στην πιο σκληρή μνημονιακή περίοδο καταλήστευε τους δημότες υπερφορολογώντας τους για να δημιουργήσει ταμιακά διαθέσιμα παρκαρισμένα στην τράπεζα.

Ο πρόεδρος του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ συνδέσμου από τον οποίο αποχώρησε ακόμα και ο "συναγωνιστής του" Πατούλης για να μην πετάει τα λεφτά των δημοτών του στην "βιώσιμη" ανάπτυξη αλά Κουράση.

Να μιλάει για ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ο άνθρωπος που έχει παραδεχτεί ότι έπαιρνε γραμμάτια σε εξωθεσμικές συναλλαγές με εργολάβους.

Εκείνος που έβαζε μέσα στο θέατρο της ρεματιάς 2500 άτομα σε ροκ συναυλίες για να μην χάνει χρήματα ο ατζέντης, αδιαφορώντας για την ασφάλειά τους αλλά και την ασφάλεια του περιβάλλοντος.

ΒΑΣΙΟΣ:

Θα επαναφέρουμε την ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ στον δήμο.

Μόνο ένας υποψήφιος με τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα στη συνείδησή του θα μπορούσε να κάνει τέτοια αναφορά.

"ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ" για τον Βάσιο είναι να διοικεί αυτός και η δεξιά.

Αν αποφασίζει αλλιώς ο λαός δεν είναι κανονικό πράμα.

Είναι μια ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ στην ιστορία ο χρόνος που οι γεννημένοι ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ δεν έχουν την εξουσία.

Τα έχουμε ξανακούσει αυτά.

Τα ακούσαμε το 1981.
Τα ακούσαμε το 2014.
Τα ακούσαμε το 2015.

Και οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί πολίτες αλλά και οι δημοκράτες συντηρητικοί που δεν έχουν ιδιοκτησιακή αντίληψη για την εξουσία τα ξέρουν και θα τα απαντήσουν.

Εξαγγέλλει ότι δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητά του.

Κάποιος να του πει ότι αυτό έχει επιτευχθεί.

Και ότι στην δική του "κανονικότητα" χάθηκαν 700 θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Μιλάει για το ιστορικό κέντρο και το ξαναζωντάνεμά του.

Κάποιος να του θυμίσει την περίοδο της κανονικότητας. Της μετατροπής του Χαλανδρίου σε SALT LAKE CITY και της "ανάπτυξης" του κατσαπλιαδισμού των παγοδρομίων πάνω στα αγάλματα.

Θα δημιουργήσει λέει τον αστυνομικό της γειτονιάς. Μάλλον βάζει υποψηφιότητα για υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ.

Δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο μαζί του. Δεν αξίζει τον κόπο.

ΚΡΑΝΙΔΗΣ:

"Να αξιοποιηθούν τα κενά δημόσια ακίνητα μαζί με ιδιώτες υπό τις οδηγίες του ΤΑΙΠΕΔ"

Χωρίς να μας λέει ποια είναι τα κενά δημόσια ακίνητα ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ και τι προτείνει για την δημόσια περιουσία που έχει δεσμευτεί στο ΤΑΙΠΕΔ.
 Ό,τι κάτσει. Ό,τι πει η .... αγορά. Ό,τι πουν οι δανειστές.

Και να ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ προτείνει στις ραδιοφωνικές του παρουσίες "να συντηρούν και αξιοποιήσουν τα κενά ιδιωτικά ακίνητα".

Εμείς δεν καταλάβαμε τι εννοεί ο αντίπαλός μας με αυτό. Θα συντηρεί ο δήμος τα ακίνητα των ιδιωτών ή τα κατασχεθέντα από τους δημότες του ακίνητα;

Η παρουσία της πρώην προέδρου της ένωσης των γονέων δίπλα του όμως - εκείνης που ήθελε την "διαχείριση των δημόσιων σχολικών κτιρίων μαζί με την ιδιωτική πρωτοβουλία", την εκχώρηση δηλαδή των σχολείων του Χαλανδρίου σε ιδιώτες, εκείνης που πρότεινε ξεδιάντροπα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο την παραίτηση του δήμου από την διεκδίκηση του χαρακτηρισμένου από την ένταξη της περιοχής ως "χώρο ανέγερσης σχολείου" οικοπέδου στο Πάτημα επειδή το διεκδικούν ιδιώτες (το λεγόμενο Ανδροβιτσανέα)  - ανάμεσα στους κεντρικούς συνεργάτες του Μάνου Κρανίδη δίνει ξεκάθαρο μήνυμα στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ για το τι εννοεί όταν μιλάει για το όραμα του 2023.

Είναι το όραμα του μεσίτη για την αυτοδιοίκηση. Η μετατροπή της αυτοδιοίκησης από κοινωνικό φορέα προστασίας του δημόσιου χώρου και παροχής υπηρεσιών προς τον δημότη σε .... μεσιτικό εργαλείο.

Αλλά και για την περίοδο της αντιδημαρχίας του και της άθλιας κατάστασης στην καθαριότητα εκείνη την εποχή όμως τι λέει ο κος Κρανίδης;

Έφταιγε ο Γ. Κουράσης που τον έκανε αντιδήμαρχο καθαριότητας. Έτσι λέει όταν ερωτάται. Έπρεπε να τον βάλει στην τεχνική υπηρεσία και όχι εκεί που δεν το ήξερε το θέμα και γι΄αυτό διαλύθηκε η υπηρεσία.

Όχι εκείνος που δέχτηκε την καρέκλα, δεν φταίει.

Ο άλλος που του την έδωσε έφταιγε μόνο.

Πάντως τουλάχιστον είναι ο μόνος από την δεξιά που δεν μίλησε για "επιστροφή στο ένδοξο παρελθόν τους και την κανονικότητα".

Είναι ο μόνος που τουλάχιστον ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ και προσπαθεί να αποκρύψει ότι ΗΤΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2011 - 2014. Αντί όμως - τουλάχιστον να κάνει την αυτοκριτική του προσπαθεί να απευθυνθεί στον πολίτη ως ο "ΝΕΟΣ" που φέρνει το "ΝΕΟ".

Το "ΝΕΟ" του ακραίου ΝΕΟφιλελευθερισμού.

ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ.

ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

Εμείς φέτος θα πρωτοτυπήσουμε.

Θα αργήσουμε - λίγο - να μιλήσουμε προγραμματικά.

Δεν έχουμε ανάγκη να βιαστούμε για να δώσουμε προγραμματικό διέξοδο σε όλο αυτό τον συρφετό των επίδοξων υποψηφιοτήτων του τίποτα.

Ξέρουν όλοι στην πόλη ότι έχουμε ΣΥΝΟΛΙΚΟ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ, ΣΧΕΔΙΟ επί χάρτου ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Το έχουμε κοινοποιήσει και απλώς είμαστε έτοιμοι να προσθέσουμε κάποια νέα σημεία.

Όχι αοριστολογίες και ευχολόγια.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ, ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ και ΕΦΙΚΤΕΣ προτάσεις, στα πλαίσια των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης, όπως πάντα.

Ας καταθέσουν λοιπόν και οι άλλοι τι "καινούργιο" έχουν να συνεισφέρουν στην πόλη ΑΝ ΕΧΟΥΝ.

Οι συντηρητικοί μίλησαν.

Και έθεσαν τους στόχους τους,

ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ και της ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ επί των θεσμών και της κοινωνίας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΘΑ ΠΕΙ ΟΧΙ.