Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΚΑΡΑΤΖΑ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤOΝ ΠΕΤΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Το ότι ο Πέτρος Αναστασιάδης συνυπέγραψε την δήλωση των 300+ συνδικαλιστικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, το είχες μάθει από την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ της πόλης.

Σήμερα πάλι από την ΠΛΑΤΕΙΑ πάλι πρώτος μαθαίνεις τα νέα.

Πριν λίγη ώρα στο πρωτόκολλο του δήμου Χαλανδρίου η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λούλα Καρατζά κατέθεσε δήλωσή της με την οποία διαγράφει τον Πέτρο Αναστασιάδη από την Λαϊκή Συσπείρωση και δηλώνει ότι πλέον ο δημοτικός σύμβουλος πλέον εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις στο δημοτικό συμβούλιο κιαόχι τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το απόγευμα - στη συνεδρίαση του ΔΣ - αναμένονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις και θα βγουν περισσότερες πληροφορίες.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - Άρθρο 37 : Υποχρέωση για την ανακοίνωση αξιόποινης πράξης1. Οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

2. Οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και εκείνοι στους οποίους ανατέθηκε προσωρινά δημόσια υπηρεσία, έχουν την ίδια υποχρέωση για τις αξιόποινες πράξεις της παρ. 1, αν πληροφορήθηκαν γι’ αυτές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

3. Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις.

Νορβηγία: Αποτυχία ιδιωτών στην καθαριότητα - Ξεκινάει η «επανα-δημοτικοποίηση»
Η πρόσφατη αποτυχία του ιδιωτικού τομέα στην Νορβηγία, στις εργασίες της αποκομιδής οικιακών στερεών απορριμμάτων είχε ως αποτέλεσμα την επανα-δημοτικοποίηση των σχετικών υπηρεσιών.

Μετά τη δήλωση πτώχευσης της μεγάλης εταιρείας RenoNorden ένας σημαντικός αριθμός Δήμων της Νορβηγίας επανέκτησε πάλι τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα απομένει να γίνει η σταθεροποίηση της τάσης αυτής. Ίδιες πηγές αναφέρουν ως «κίνητρα – θετικά σημεία»:
Ο Δημοτικός χαρακτήρας επιτρέπει μακροχρόνιο σχεδιασμό και επενδύσεις αντί του βραχυπρόθεσμου οφέλους και σχεδιασμού επί συγκεκριμένου σκοπού, του ιδιωτικού τομέα.
Παραμένει η τεχνογνωσία στις Δημοτικές Υπηρεσίες.
Εξασφαλίζονται μόνιμες συνθήκες εργασίας και αμοιβών με αξιοπρέπεια.
Τα » σκουπίδια» δεν είναι απορρίμματα είναι υλικά προς αξιοποίηση και κατά συνέπεια πόροι δημιουργίας εισοδήματος που πρέπει να επιστρέφει στους παραγωγούς τους και τέλος τίθεται το ερώτημα… «Οι στρατηγικοί στόχοι της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης επανάκτησης υλικών και ανακύκλωσης, είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν από πρόσκαιρα οικονομικά συμφέροντα αποκομιδής σύμμεικτων

http://www.economy365.gr

Η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ για τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι
Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ σε έκτακτη συνεδρίασή του, με αφορμή την κατάθεση του Νομοσχεδίου ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι, στην Βουλή και μετά διαλογική συζήτηση αποφάσισε τα εξής:

1. Εκφράζει την λύπη του, γιατί ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, κόντρα στην γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας της Αυτοδιοίκησης, αλλά και της λογικής, κατέθεσε το Νομοσχέδιο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι, στην Βουλή, στο οποίο προβλέπεται η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς μάλιστα τις ασφαλιστικές δικλείδες εκείνες, που θα διασφάλιζαν την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ.

Μετά από αυτό, το Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων κάνει έκκληση στους Βουλευτές όλων των κομμάτων να καταψηφίσουν, τις συγκεκριμένες διατάξεις του Νόμου.

2. Επισημαίνει ότι είναι σε θετική κατεύθυνση η πρόταση του Υπουργού για την σχετική διάταξη, στο εν λόγω Νομοσχέδιο, που προβλέπει την κατάτμηση της εκλογικής Περιφέρειας της Αττικής. Μια ρύθμιση, την οποία η Ένωσή μας, είχε κατ΄ επανάληψη τα τελευταία χρόνια, αναδείξει ως μείζον θέμα Δημοκρατίας και άμεσης προτεραιότητας.

Το Δ.Σ. καλεί όλα τα κόμματα, να υπερψηφίσουν την διάταξη αυτή.

3. Θεωρεί αναφαίρετο το δικαίωμα, όλων των Ελλήνων, απανταχού στον κόσμο, που έχουν εκλογικά δικαιώματα, να μπορούν να τα ασκήσουν, στον τόπο κατοικίας τους, χωρίς εμπόδια και υστεροβουλίες, που μπορεί να υπαγορεύουν μικροπολιτικοί τακτικισμοί.

Το Δ.Σ., ζητά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, να προχωρήσει άμεσα, στην αυτονόητη αυτή Συνταγματική επιταγή, που είναι και Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Περιφέρεια Αττικής: 3.280 υγειονομικοί έλεγχοι στη βόρεια Αθήνα το α΄ εξάμηνο του 2018126 αυτοψίες και έλεγχοι την εβδομάδα διενεργήθηκαν, κατά μέσο όρο, το πρώτο εξάμηνο του έτους 2018 σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών από τις υπηρεσίες Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής- Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 3.280 επιτόπιες αυτοψίες, εκ των οποίων οι 1.983 αφορούσαν ελέγχους, τακτικούς και έκτακτους, σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος – τροφίμων & ποτών και οι υπόλοιπες 1.297 σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, σχολικές μονάδες, νοσηλευτικά ιδρύματα, ιδιωτικές κλινικές, εργαστήρια δερματοστιξίας (τατουάζ) κ.ά.

Ειδικότερα, ελέγχθηκαν 45 κολυμβητικές δεξαμενές, 30 ανεξάρτητα ιδρύματα, 23 νοσηλευτικά ιδρύματα και κλινικές, 6 σχολικές μονάδες και 19 βρεφονηπιακοί σταθμοί. 304 έλεγχοι αφορούσαν σε καταγγελίες για ανθυγιεινές εστίες με 3 περιπτώσεις να διαβιβάζονται στη δικαιοσύνη και 176 για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου όπου διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Ακόμη, έγιναν 357 απολυμάνσεις οστών στα Κοιμητήρια της περιοχής και χορηγήθηκαν οι αντίστοιχες βεβαιώσεις για την μεταφορά τους σε άλλα Κοιμητήρια. Τέλος, υλοποιήθηκαν 41 αυτοψίες παρακολούθησης του προγράμματος βιολογικών εφαρμογών προνυμφοκτονίας που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε ρέματα της βόρειας Αθήνας.