Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

"152 νησιά της Ελλάδας είναι τουρκικά - Για 16 από αυτά γίνονται διαπραγματεύσεις"!"

"152 νησιά της Ελλάδας είναι τουρκικά - Για 16 από αυτά γίνονται διαπραγματεύσεις"!"Αποδεικνύεται ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η δήθεν "οικονομικού περιεχομένου" παρατήρηση-προσβολή προς την Ελλάδα ότι δήθεν "πουλάει τα νησιά της" του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

Σύμφωνα με τον Celalettin Yavuz, αντιπρόεδρο του τουρκικού Κέντρου Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Αναλύσεων (TÜRKSAM), το οποίο είναι ένα think tank χρηματοδοτούμενο από την τουρκική κυβέρνηση "Το ιδιοκτησιακό καθεστώς 152 νησιών στο Αιγαίο και την Μεσόγειο είναι ... αμφιλεγόμενο, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης". Μάλιστα ο Yavuz προωρά και πιο πέρα: "Το υπουργείο Εξωτερικών θα κάνει μια σαφή δήλωση για το κοινό σχετικά με το πώς βλέπει το θέμα," είπε δηλώνει ο Yavuz στη Zaman.

"Εάν η Τουρκία στην εύρεση ότι τα εν λόγω νησιά έχουν πιστωθεί στην Ελλάδα δεν έχει διαμαρτυρηθεί, τότε είναι σίγουρα ένα λάθος, πρόσθεσε.

Στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, υπάρχουν 152 νησιά και νησίδες των οποίων η ιδιοκτησία είναι αμφιλεγόμενη και είναι υπό ελληνική κυριαρχία. Αυτά τα νησιά δεν είχαν δοθεί στην Ελλάδα από οποιαδήποτε συμφωνία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο" αναφέρει ο ίδιος.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Ahmet Davutoğlu δήλωσε, ο οποίος απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Δημοκρατικού κόμματος δήλωσε ότι "Υπάρχει, όσον αφορά ορισμένα νησιά και νησίδες στο Αιγαίο, μια σειρά από προβλήματα, όπως αυτό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους και ότι η Τουρκία σε μια προσπάθεια να φθάσει σε μια δίκαιη λύση, είναι σε ... διάλογο (!) με την Ελλάδα". .

Αλλά ο σύμβουλος του τουρκικού κόμματος Ουμίτ Γιαλίμ μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (DP), ισχυρίστηκε, ότι δεν υπάρχει ασάφεια ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών αυτών. "Τα νησιά αυτά ανήκουν στην Τουρκία", δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Zaman σήμερα προσθέτοντας: "Στην πραγματικότητα, μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης, η νεοσύστατη Τουρκική Δημοκρατία, ξεπληρώνοντας το χρέος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με τις δυτικές δυνάμεις, κατέβαλε επίσης το ποσό που αναλογεί σε αυτά τα νησιά. "

Αυτά τα 16 νησιά που είναι τουρκικά, αλλά παράνομα θεωρούνται ελληνικά είναι οι Οινούσσες, Χουρσίτ, Φούρνοι, Γαιδουρονήσι, Αρκιοί, Φαρμακονήσι, Καλόλιμνος, Keçi, Γυαλί, Λέβιθα και Ardacıkall, Γαύδος, Δία ή Ντία, Διονυσάδες, Κουφονήσι και.

Στη Συνθήκη της Λωζάνης την οποία η Τουρκία υπέγραψε το 1923 με τις νικήτριες δυνάμεις του πολέμου, η Άγκυρα συμφώνησε να δώσει πίσω τα νησιά του Αιγαίου και της Μεσογείου, που είχαν καταληφθεί από ξένες δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αυτά τα 16 νησιά δεν αναφέρονται μεταξύ των νησιών που η Τουρκία συμφώνησε ότι ανήκουν στην Ελλάδα και την Ιταλία".

"Αν τα ονόματα των νησιών αυτών δεν αναφέρονται στην συνθήκη, γιατί θα πρέπει να είναι η ιδιοκτησία τους αμφιλεγόμενη;", .

"Αυτό σημαίνει ότι παρέμειναν ως τουρκικό έδαφος." Από το 2004, η Ελλάδα φέρεται να έχει αρχίσει την οικοδόμηση οικισμών στα νησιά του Donkey (Γαϊδουρονήσι) και Bulamaç, απαιτώντας Τούρκους πολίτες να επιδείξουν διαβατήριο για να εισέλθουν τα νησιά.

Ο Faruk Loğoğlu, αναπληρωτής πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), θεωρεί επίσης ότι η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να επέλεξε προς στιγμή, να παραβλέψει την απόκτηση των νησιών από την Ελλάδα, ώστε να μην διακινδυνεύσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, δεδομένου ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά καμία χώρα δεν μπλόκαρε την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Loğoğlu, ο οποίος δεν βρίσκει τις εξηγήσεις Νταβούτογλου σχετικά με τα νησιά επαρκείς, είναι της γνώμης ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει προστατεύσει σωστά τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Μετά τη δήλωση του Νταβούτογλου ότι το καθεστώς των νησιών αμφισβητείται, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε “δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο”, υπονοώντας ότι τα νησιά ανήκουν στην Ελλάδα. "Ωστόσο, υπάρχουν γκρίζες ζώνες, σοβαρές διαφωνίες στο Αιγαίο", είπε ο Loğoğlu στην Zaman σήμερα.

Την απειλή από την Ανατολή δεν την βλέπουν μόνο αυτοί που έχουν υπονομεύσει με την συστηματική σκανδαλολογία και το συνδικαλιστικό σπονσοράρισμα των συνδικαλιστών των ΕΔ, την αμυντική προπαρασκευή της χώρας. Αλλά όταν έρθει η θύελλα αυτοί θα φωνάζουν ότι "Οι ΕΔ δεν στάθηκαν ικανές να προστατεύσουν την χώρα" όπως έκαναν στα Ίμια...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Προβοκάτσια
Πιτσιρίκο καλησπέρα. Έκπληκτος σήμερα ενώ παρακολουθούσα ειδήσεις στο μεγάλο κανάλι, είδα τον Καμίνη να του παίρνει συνέντευξη μια δημοσιογράφος κι από πίσω του, τόνους σκουπιδιών! Δεκάδες σακούλες ικεα, τζαμπο, καρουζος, Σκλαβενίτη, μαύρες σκουπιδιών κι άλλες, οι οποίες δημιουργούσαν ένα βουνό! Ο Καμίνης, η δημοσιογράφος κι άλλοι τηλεοπτικοί αστέρες χαιρόντουσαν που σήμερα οι Αθηναίοι αφήσανε τα σκουπίδια τους στην πλατεία Συντάγματος.

Η δημοσιογράφος επαναλάμβανε διαρκώς ότι οι σακούλες περιέχουν ρούχα -καλά πλυμένα και σιδερωμένα- που οι απλοί Αθηναίοι πολίτες έφεραν για αυτούς που δεν έχουν.

Σύμφωνα με έναν φίλο που δουλεύει στο Δήμο στον τομέα της καθαριότητας, ο οποίος σήμερα έκανε υπερωρίες χωρίς να τις πληρωθεί ( κι όχι εθελοντικά και μαζί μ’ αυτόν κι άλλοι εργαζόμενοι), το μεγαλύτερο ποσοστό των σακουλών είχε σκουπίδια!

Είχε τα σκουπίδια του υπερκαταναλωτισμού. Όλα αυτά τα σκουπίδια θα ανακυκλωθούν ξανά και ξανά, κυρίως στην τηλεόραση όλες τις γιορτινές μέρες.

Επίσης, αποθηκεύτηκαν σε χώρο της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει την ανακύκλωση στον Δήμο (και σε άλλους δήμους στην χώρα), ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο ίδιος καναλάρχης που διαχειρίζεται τα σκουπίδια στην τηλεόραση.

Η ιδιωτική εταιρεία ανακύκλωσης σκουπιδιών έκλεισε συμφωνία με τον Μπουτάρη να επαναληφθεί το event την πρωτοχρονιά στην πλατεία Αριστοτέλους.

Α.Δ.

(Αγαπητέ φίλε, εγώ χαίρομαι με κάτι τέτοια γιατί επιβεβαιώνουν την γνώμη που έχω σχηματίσει για τους πολίτες της χώρας. Θέλουν μεσάζοντα ακόμα και για να προσφέρουν κάτι σε κάποιον που μπορεί να το έχει ανάγκη. Κατά τ’ άλλα, ευτυχώς που με ενημερώσατε πως αποενοχοποιήθηκε το να χαρίζεις τα πράγματά σου τα Χριστούγεννα. Φέτος, επειδή είμαι και τσιφούτης, θα χαρίσω στους φίλους μου κάτι παλιατζούρες που έχω, ώστε να μην τρέχω μέχρι τον σκουπιδοτενεκέ. Να τα πετάξουν αυτοί. Ή να τα «χαρίσουν» σε άλλους. Διαβάστε στο τελευταίο τεύχος του HOTDOC για τις απάτες με τους τηλεμαραθώνιους, της φιλανθρωπίες και τους εράνους της αγάπης. Καλές γιορτές.)

ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Γ. ΚΟΥΡΑΣΗ


ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Β ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ “ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ”

Εντυπωσιακή ανταπόκριση και στην β' διανομή - Δόθηκαν 21 τόνοι τροφίμων - Δεκάδες οι προσφορές ειδών για παιδιά.

Εντυπωσιακή ήταν και πάλι η συμμετοχή στην δεύτερη διανομή τροφίμων που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης "Μαζί να τα Φάμε", σήμερα στο Κάτω Χαλάνδρι.

Από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, δεκάδες εθελοντές της Πρωτοβουλίας, βρίσκονταν εκεί για να διευκολύνουν τις αρκετές εκατοντάδες συμπολιτών μας που πέρασαν από τον χώρο της διανομής για να προμηθευθούν προιόντα που είχαν παραγγείλει ή επέλεγαν εκείνη την ώρα.

Συνολικά διανεμήθηκαν περίπου 21 τόνοι τροφίμων και πιο αναλυτικά δόθηκαν 4.500 κιλά αλεύρι, 1.800 κιλά λάδι, 900 κιλά μέλι, 6.100 κιλά ρύζι, όσπρια και ξηροί καρποί, 7 τόνοι πατάτες και σχεδόν 1.000 λίτρα κρασί.

Το πιο σημαντικό ήταν ότι δεκάδες από τους συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο καλέσμα αλληλεγγυης της Πρωτοβουλίας για προσφορά ειδών για παιδιά, φέρνοντας τσάντες και πακέτα που περιείχαν ρούχα, βιβλία και παιχνίδια. Τα παιδικά είδη που με συγκινητικό τρόπο προσφέρθηκαν, γέμισαν ένα μικρό φορτηγό και στις αμέσως επόμενες μέρες θα διανεμηθούν σε παιδιά και οικογένειες του Χαλανδρίου που τα έχουν ανάγκη.

Πιστεύουμε ότι καταφέραμε να τηρήσαμε την υπόσχεση που δώσαμε στην α' διανομή της 1ης Δεκεμβρίου, ότι από την επόμενη, αξιοποιώντας την εμπειρία, τις παρατηρήσεις όλων, αλλά και την ενεργό συμμετοχή όσων μας γνώρισαν σε αυτή την προσπάθεια, θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που με την ανταπόκρισή τους, τα ενθαρρυντικά τους λόγια και την διάδωση της κίνησης, στηρίζουν τις προσπάθειες του "Μαζί να τα Φάμε" και δεσμευόμαστε ότι όλοι ΜΑΖΙ κι ακόμη περισσότεροι, θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά δημιουργώντας ένα στέρεο, πλατύ και ανιδιοτελές κίνημα αλληλεγγύης στο Χαλάνδρι.


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Ενσωματωμένη εικόνα 1

 Καλά Χριστούγεννα - Καλή Χρονιά

Ξένος Μανιατογιάννης

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις