Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Πάρε κόσμε (Ο Τσάμπας)!

αρχείο λήψης


αρχείο λήψης (1)

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. : 24ωρη Γενική Απεργία - Τετάρτη 6-11


ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΤΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΦΛΥΑ Α.Ε.Χαλάνδρι 5/11/2013
Αρ. Πρωτ. 210/5-11-13

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Με αυτή μου την επιστολή επιθυμώ απλά να επισημοποιήσω την αποχώρησή μου από το Δ.Σ. της ΦΛΥΑ ΑΕ, κάτι που στην πράξη έχει συντελεστεί, όπως γνωρίζετε, εδώ και μήνες, αφού δεν συμμετέχω στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων.

Οι λόγοι της παραίτησης αυτής μπορούν να αναζητηθούν σε τρεις κατευθύνσεις:

-         Στην μετωπική διαφωνία μου με την ασκούμενη «πολιτική - μη πολιτική» της διοίκησης του δήμου σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση βεβαίως στο κομμάτι των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που αφορούν την εταιρία. Η υπόθεση κληροδοτήματος Καλλισπέρη και όσα έχουν γίνει  το τελευταίο διάστημα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

-    Στην σχεδιασμένη καταδίκη σε αδράνεια της εταιρίας - παρά τις διακριτές σε αρκετές περιπτώσεις προσπάθειες Μπαλέρμπα να περισωθούν τα προσχήματα - στρατηγική των ιδεοληπτικών αντιπάλων της λειτουργίας και του ρόλου των δημοτικών επιχειρήσεων για την αυτοδιοίκηση, που επικυριαρχούν στο δημοτικό συμβούλιο, υπό την ανοχή, σιωπή και την άνευ όρων παράδοση στελεχών που γνωρίζουμε όλοι ότι έχουν αντίθετη αντίληψη.

-      Στην ανάγκη  μου να διαχωρίσω έμπρακτα την θέση μου  από την εκκωφαντική σιωπή του προεδρείου και των μελών του Δ.Σ. της εταιρίας, που αδιαφορούν προκλητικά για την υποχρέωσή τους να υπερασπιστούν ενιαία και συλλογικά το έργο και την δημόσια επιχειρηματική εικόνα της εταιρίας, που πλήττεται και κατασυκοφαντείται. Τακτική μικροπολιτικής που αγγίζει όμως τα όρια της απιστίας.

Ξεκαθαρίζω ότι οι λόγοι αυτής της παραίτησης,  δεν πρέπει να αναζητηθούν από τους νοήμονες, σε υποταγή μου σε εκβιασμούς, ούτε σε προσωπική πολιτική υπαναχώρηση, απέναντι στις παραπάνω επιθέσεις των ιδεοληπτικά αυτιστικών συκοφαντών της εταιρίας.

Ξεκαθαρίζω επίσης ότι η παραίτησή μου, δεν επιθυμώ να εμπλακεί με μια στρεβλή, «συστεμικά» βολική για τον Δήμαρχο και την ηγετική του ομάδα αντίληψη, περί «πολιτικής δεοντολογίας», στην οποία δεν επιθυμώ να ενταχθώ υποκριτικά, την ώρα που στην διοίκηση της εταιρίας, την ηγετική ομάδα του δήμου και σε ένα – μικρό θέλω να ελπίζω - μέρος της τοπικής κοινωνίας είναι ανεκτό «δεοντολογικά» να μην αυτοεξαιρούνται ή αποπέμπονται στελέχη με άμεση προσωπική εμπλοκή σε διερευνούμενες ποινικές υποθέσεις κατά την άσκηση δημόσιων καθηκόντων τους,  μέχρι της απόδειξης της αθωότητάς τους, την οποία εύχομαι και ελπίζω. 

Από αυτή την δεοντολογία, ευχαριστώ, δεν θέλω να πάρω. 

Πολιτικά είναι τα θέματα, πολιτικά ας  αντιμετωπιστούν, χωρίς ηθικοπλαστικούς φερετζέδες παλαιοκομματικού τύπου.

Το προσωπικό ενδιαφέρον και η πίστη μου στις δυνατότητες της ΦΛΥΑ ΑΕ, στην χρησιμότητά της για την τοπική κοινωνία και την παραγωγή κοινωνικού έργου για  τον δήμο και το δημόσιο ταμείο, δεν παραιτείται σήμερα.

Αντίθετα αναβαθμίζεται και επαναπροσδιορίζεται, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, όπου ευελπιστώ, μέσα από προτάσεις αναγκαίων βελτιώσεων και διορθωτικών παρεμβάσεων στην δομή της, να συμβάλλει για να επιτευχθεί ένας άλλος πολιτικός συσχετισμός δυνάμεων στην τοπική κοινωνία, με γνήσια αυτοδιοικητικά προτάγματα, χωρίς ιδεοληπτικούς παραμορφωτικούς φακούς που θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των Χαλανδραίων για την εταιρία αλλά και για τον δήμο  και θα επιτύχει ΕΝΤΟΛΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ, σε μια πραγματικά αναπτυξιακή κατεύθυνση.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
Πρ. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΦΛΥΑ Α.Ε.

                                                                                     

Αποκάλυψη: Γιατί αφαίρεσαν τις στάνες από το νομοσχέδιο για το χάρατσι;


mantri

http://www.olympia.gr/

Με μια κίνηση – ΜΑΤ η κυβέρνηση βγάζει από το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων τις στάνες.. Το «κενό» που θα δημιουργηθεί αναμένεται να καλυφθεί με άλλους τρόπους που ακόμα αναζητούνται, σε όρη και λαγκάδια…
Για να σοβαρευτούμε, εμείς αποκαλύπτουμε όμως, τον πραγματικό ρόλο που βρήκαν τα μαντριά από το νομοσχέδιο:

Για να γλιτώσουν τη φορολόγηση η Συγγρού και η Χαριλάου Τρικούπη!

ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ: “ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 40 ΧΡΟΝΙΑ”


ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ

ΜΕΛΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
ΠΑΛΙΕΡΑΚΗ

ΚΟΥΡΣΑΡΗΣ

ΠΛΑΧΟΥΡΗΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ  ΤΗΝ  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ  40  ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  (17  ΝΟΕΜΒΡΗ  1973) Η  ΓΚΑΛΕΡΙ  ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ  ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ  ΟΜΑΔΙΚΗ  ΕΚΘΕΣΗ:

“ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 40  ΧΡΟΝΙΑ”

ΣΕ  ΜΙΑ  ΕΠΟΧΗ  ΠΟΥ  Η  ΧΩΡΑ  ΜΑΣ  ΒΙΩΝΕΙ  ΜΙΑ  ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ,  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ  ΚΡΙΣΗ  Η  ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ  ΝΑ ΘΥΜΙΣΕΙ  ΠΩΣ  ΠΟΛΛΑ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΤΟΤΕ  ΑΙΤΗΜΑΤΑ  ΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ  ΕΠΙΚΑΙΡΑ.
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ  ΓΕΝΙΕΣ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ  Ο  ΚΑΘΕΝΑΣ  ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ  ΤΟ  ΘΕΜΑ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΔΙΚΟ ΤΟΥ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ  ΤΡΟΠΟ.

ΤΖΟΥΛΙΑ  ΑΝΔΡΕΙΑΔΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ  ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ  ΚΟΥΡΣΑΡΗΣ, ΕΥΑ  ΜΕΛΑ,  ΝΙΚΟΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΑΝΝΑ  ΠΑΛΙΕΡΑΚΗ,   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ   ΠΛΑΧΟΥΡΗΣ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ  7  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ  19.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ   ΕΩΣ  30  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013

www.chryssothemis.com/  tel.210 6811418

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΚΕΘΕΑ! Δεκαήμερο πολιτιστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων του Δικτύου Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ στο Θησείο

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΕΘΕΑcid:image002.png@01CED56E.C3A6CB10

Δεκαήμερο πολιτιστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων συνδιοργανώνουν το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ και ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων,  από 5 έως και 15 Νοεμβρίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο « ΜΕΛΙΝΑ», στο Θησείο, αίθουσα ισογείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στόχος των εκδηλώσεων  είναι να  αποτελέσουν σημείο σύγκλισης διαφορετικών μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης και ανθρώπων, και να αναδείξουν την προσωπική δημιουργία και τον πολιτισμό ως προστατευτικούς παράγοντες απέναντι τόσο στη χρήση ουσιών όσο και άλλες μορφές συμπεριφοράς που ενέχουν κινδύνους για το άτομο.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19:30 με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας όπου θα συμμετάσχουν ο Πλάτωνας Ριβέλλης και το κιθαριστικό ντουέτο «SAUDADE guitar duo». Η έκθεση περιλαμβάνει 25 φωτογραφίες δρόμου διαστάσεων 1,20Χ0,90cm, στιγμιότυπα με μια φρέσκια, προσωπική ματιά στην καθημερινότητα και τις γειτονιές της πρωτεύουσας. Οι φωτογραφίες είναι  αποτέλεσμα της δημιουργικής δραστηριότητας νέων και γονιών που υποστηρίζονται από το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ. Θα  λειτουργεί από Τρίτη έως και Σάββατο 10:00-20:00 και τις Κυριακές  10:00-14:00.

Η έκθεση πλαισιώνεται από απογευματινές  παραστάσεις συγκροτημάτων των Μουσικών Σχολείων και  μουσικών συνόλων, βραδιά αφήγησης παραμυθιών και ενημερωτική ομιλία για το ρόλο της οικογένειας στην πρόληψη. Σε όλη τη διάρκειά των εκδηλώσεων θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο με έντυπο υλικό και εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης της χρήσης ουσιών (τηλ. επικοινωνίας :210-9212961).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013
·         19:30: Εγκαίνια έκθεσης με τη συμμετοχή του Πλάτωνα Ριβέλλη και του κιθαριστικού ντουέτου «SAUDADE guitar duo»
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013
·         18:30-19:30: Μουσική εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013
·         17:30-18:30: Μουσική εκδήλωση από τα Μουσικά Σχολεία Πειραιά και Παλλήνης
Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013
·         17:30-19:30: Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στη πρόληψη  των εξαρτήσεων» από το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ .
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013
·         17:30-18:30: «Παραμύθια από τις άκρες του κόσμου».  Αφηγήτριες: Αισώπου Βέρα & Πορίχη Χρύσα

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ
Το Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης που απευθύνονται στην τοπική κοινωνία, την οικογένεια, εκπαιδευτικές κοινότητες όλων των βαθμίδων,  εφήβους και νέους με συμπεριφορά υψηλού κινδύνου, προβλήματα χρήσης ουσιών και προβληματική ενασχόληση με  το Διαδίκτυο.  Προσφέρει επίσης εκπαίδευση και εποπτεία σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πρόληψης και παράγει εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται στο πλαίσιο παρεμβάσεων αγωγής υγείας και πρόληψης.

Στοιχεία επικοινωνίας Δικτύου Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ.: Τ: 210 9212961, info@prevention.gr.  www.prevention.gr

Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή μας

  18 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις