Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΚΑΛΕΩΔΗ

 Ο Αρχιμανδρίτης Πατρίκιος ήταν ένας εκ των πιο αγαπητών ιερέων του Χαλανδρίου.

Ο Πατρίκιος ήταν βασιλικός και δεν το έκρυψε ποτέ.

Ο Πατρίκιος υπηρέτησε το Χαλάνδρι για 60 χρόνια.

Υπήρξε στενός συνεργάτης Πατριαρχών και Αρχιεπισκόπων αλλά και ο κληρικός βασιλέων, βασιλισσών, πριγκίπων και πριγκιπισσών. Η οικογενειακή ζωή του στο Χαλάνδρι τον έφερε κοντά στην Τζίνα Μπαχάουερ και µέσω της µεγάλης πιανίστριας έµαθε από µικρή ηλικία το Τατόι.

 Όταν τον Ιανουάριο του 2023 έγινε η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών, ο ιερέας βρισκόταν συνεχώς δίπλα στην Άννα-Μαρία και τα παιδιά της. «Ήταν ένα στήριγµα για εµάς. Αλλά και ένας πνευµατικός άνθρωπος µε ιδιαίτερη ευγένεια και ταπεινότητα», δήλωσε η ίδια στο «Βήµα».

 Ήταν λοιπόν επόμενο στον αποχαιρετισμό του Αρχιμαδρίτη Πατρίκιου, στον Άγιο Νικόλαο που υπηρέτησε για 60 χρόνια, να δούμε στο Χαλάνδρι τον Παύλο να συνοδεύει την μητέρα του Άννα Μαρία (τέως βασίλισσα της Ελλάδας) για τον ύστατο αποχαιρετισμό του πατέρα Πατρίκιου.

Ο Νικόλαος γονάτισε µπροστά στο φέρετρο του ιερέα, ενώ παρευρέθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυµος, δεκάδες Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, εκπρόσωποι του Οικουµενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισµού - Αθλητισµού, Γιάννης Βρούτσης.

Σώματος Εθελοντών Δήμου Βριλησσίων : Γίνε σήμερα μέρος της Αλλαγής-Γίνε Εθελοντής στα Βριλήσσια!

Ανοιχτή πρόσκληση εγγραφής στο Μητρώο του Σώματος Εθελοντών του Δήμου Βριλησσίων.

Δεν ονειρευόμαστε απλά μια καλύτερη πόλη, τη δημιουργούμε. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και γινόμαστε εθελοντές στα Βριλήσσια!


Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Βριλησσίων είναι μια νέα πρωτοβουλία που στόχο έχει την ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλης μας.

Ο Εθελοντισμός συνιστά έναν ισχυρό μοχλό για την πραγματοποίηση θετικών αλλαγών. Η συνεισφορά των ενεργών πολιτών έχει καθοριστική συμβολή στην δημιουργία μιας κοινωνίας συμμετοχής και αλληλεγγύης.


Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν και να γίνουν μέρος μιας νέας δυναμικής κοινότητας του Σώματος Εθελοντών του Δήμου Βριλησσίων. Μοναδική προϋπόθεση είναι η διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο και στην πόλη μας.

Ελάτε σήμερα να γίνετε μέρος μιας ομάδας που φροντίζει για το κοινό καλό.

Συμπληρώστε την αίτηση που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.vrilissia.gr/various/gine-ethelontis και γίνετε μέρος της Αλλαγής.

Οι δράσεις του Σώματος Εθελοντών του Δήμου Βριλησσίων καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από το Περιβάλλον, την Πολιτική Προστασία, την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Κοινωνική Προστασία και άλλα. Τον συντονισμό της πρωτοβουλίας έχει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Εθελοντισμού Μαρίνος Σακελλαριάδης.Περισσότερες πληροφορίες:

E-mail: ethelontes@vrilissia.gr

Κινητό: 6983115157

Facebook: ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Δήμος Νέας Ιωνίας : Αποστολή αιτημάτων αποκατάστασης πεζοδρομίων

 Ο Δήμος της Νέας Ιωνίας και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καλεί τους κατοίκους οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα πεζοδρόμια της περιοχής τους, να αποστείλουν αίτημα αποκατάστασης στην ηλεκτρονική διεύθυνση aitimata@neaionia.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι στο αίτημα τους θα πρέπει να αναφέρουν την ακριβή διεύθυνση καθώς και στοιχεία επικοινωνίας τους ώστε να διευκολυνθεί η επιτόπια αυτοψία τόσο από την Τεχνική Υπηρεσία αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο στο πλαίσιο των καθημερινών του επισκέψεων σε σημεία της πόλης μας για την διαπίστωση προβλημάτων και την επίβλεψη εργασιών.

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Παναγιώτης ΜανούρηςΔήμος Φιλοθέης - Ψυχικού : Πεζοπορία στην Παύλιανη – Κυριακή 21 Απριλίου

 
Με την  “Πεζοπορία στην Παύλιανη” συνεχίζονται οι δράσεις του τμήματος Αθλητικών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων και Εκδηλώσεων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή πέντε ημέρες πριν, δηλαδή έως την Τετάρτη 17/04 (15:00μμ). Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, πρόκειται για μια διαδρομή κατάλληλη και για παιδιά (10 έως 70 ετών).

Ενδεικτικό Πρόγραμμα:

 • 08:00 Αναχώρηση από Αθήνα Σημείο συνάντησης Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού (Ξάνθου και Μπουμπουλίνας)
  • 11:00 Άφιξη στην Παύλιανη
  • 11:30 – 13:30 Πεζοπορία στο πάρκο της Παύλιανης
  • 14:00 – 16:00 Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ
  • Αναχώρηση για Αθήνα

 

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας:
• Παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία ή αθλητικά μποτάκια, που σας βολεύουν. Προτιμήστε μποτάκια με χοντρή σόλα και που κρατάνε τον αστράγαλο.
• Ελαφριά, άνετα ρούχα τύπου dry fit, ισοθερμικά κ.α. 
• Αδιάβροχο (σε περίπτωση βροχής) 
• Μια ζακέτα ή ένα φούτερ 
• Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας είδη. Αποφύγετε τσάντες ώμου ή χιαστί 
• Ρόφημα, νερό

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Είναι μια διαδρομή κατάλληλη και για παιδιά (8 ετών +)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τμήμα Αθλητικών Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων και Εκδηλώσεων Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας, Νέο Ψυχικό τηλ: 210 6834448, ώρες 08:00-14:00, υπεύθυνος κ. Δήμας Μιχάλης.


Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης : Κυριακή 14 Απριλίου - Καθαρίζουμε τα δάση του Δήμου μας! Let’s do it Greece 2024!

 Η μεγάλη επιστροφή του Let's do it Greece, είναι γεγονός!

Η εθελοντική δράση που από το 2012 αγαπήσατε και αγκαλιάσατε σε όλη την Ελλάδα, από μια παρέα νέων παιδιών, επιστρέφει δυναμικά με μια νέα αποστολή.

Να ενωθούμε ξανά, μέσα σε μία ημέρα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε ταυτόχρονες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού των δασών της χώρας μας, απομακρύνοντας όσο μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών και δημιουργώντας μια μεγάλη ασπίδα προστασίας ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.


Κυριακή 14 Απριλίου, αναλαμβάνουμε ταυτόχρονη εθελοντική δράση σε όλη την Ελλάδα, καθαρίζοντας και φροντίζοντας τα δάση, τα άλση και τους χώρους πρασίνου των περιοχών μας.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης συμμετέχει ενεργά στην μεγάλη αυτή επιστροφή του Letsdo it Greece με δύο παράλληλες δράσεις καθαρισμού αλσών σε Λυκόβρυση και Πεύκη.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες δράσεις καθαρισμού στις δύο κοινότητες του Δήμου μας.

ü  Καθαρισμός Άλσους Κάσδαγλη στην Πεύκη (Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου & Καζαντζάκη)

ü  Καθαρισμός Άλσους Αργύρη στην Λυκόβρυση (Διεύθυνση: Δάσους & Πευκών)

Τον συντονισμό και διεξαγωγή της δράσης έχει αναλάβει το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού. Για να δηλώσετε συμμετοχή, αλλά και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2106145451 (Καραμιχάλη Γεωργία) ή να στείλετε e-mail στο k.koinotitas@likovrisipefki.gr.


Δήμος Μεταμόρφωσης: Άσκηση επί χάρτου για την αντιμετώπιση τεχνολογικού ατυχήματος (Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου, 4/4/2024 11:30)

 

Άσκηση επί Χάρτου (Α.Ε.Χ.) Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση τεχνολογικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης, με την κωδική ονομασία «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2024», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4/4/2024 στις 11:30 πμ στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης (Νιρβάνα 1 & Αριστοτέλους).

Η άσκηση διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Μεταμορφωσης Αττικής και τον Δήμο Μεταμόρφωσης.

Κύριος σκοπός υλοποίησης της άσκησης είναι η εκπαίδευση των μαθητών και του προσωπικού της σχολικής μονάδας, όπως και των λοιπών εκπλεκόμενων φορέων, στην αντιμετώπιση των συνεπειών ενός τεχνολικού ατυχήματος εντός του χώρου του σχολείου. Οι βασικοί στόχοι της άσκησης, όπως αυτοί έχουν τεθεί από την Ομάδα Σχεδιασμού (Ο.ΣΧ.Α.) είναι οι εξής:

 1. Η εκπαίδευση των μαθητών και του προσωπικού της σχολικής μονάδας στη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας σε περίπτωση τεχνολογικού ατυχήματος,
 2. Ο έλεγχος των επικοινωνιών των εμπλεκόμενων Φορέων,
 3. Η εκπαίδευση των εμπλεκόμενων Φορέων στους ρόλους και τις αρμοδιότητές τους σε κάθε στάδιο εξέλιξης του ατυχήματος,
 4. Η εκπαίδευση των εμπλεκόμενων Φορέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και η βελτιστοποίηση της μεταξύ τους συνεργασίας και διαλειτουργικότητας,
 5. Η εφαρμογή του μέτρου της παραμονής των μαθητών και του προσωπικού της σχολικής μονάδας σε ασφαλείς κλειστούς χώρους, με ειδική αναφορά και σε άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας,
 6. Η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απομάκρυνσης των μαθητών και του προσωπικού της σχολικής μονάδας, με ειδική αναφορά και σε άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας,
 7. Η επικοινωνία μεταξύ σχολικής μονάδας και γονέων/κηδεμόνων σε κάθε στάδιο εξέλιξης του ατυχήματος,
 8. Η ανάδειξη προβλημάτων/δυσκολιών και θεσμικών κενών που προκύπτουν κατά την προσομοίωση υλοποίησης όλων των σχετικών δράσεων.

Τα επεισόδια του σεναρίου, τα οποία έχουν καθοριστεί από την Ομάδα Σχεδιασμού, θα προβάλλονται με τα οπτικοακουστικά μέσα που διαθέτει η αίθουσα του Κλειστού Γυμναστηρίου και οι "ασκούμενοι" θα περιγράφουν τις δράσεις των φορέων τους και τις αποφάσεις που λαμβάνουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τον κατά το δυνατόν πλέον ρεαλιστικό τρόπο.

Ως χώρος διεξαγωγής της άσκησης έχει οριστεί το Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης (Νιρβάνα 1 & Αριστοτέλους).
Ως ημερομηνία διεξαγωγής της άσκησης έχει οριστεί η Πέμπτη 4 Απριλίου 2024.

 • Ώρα προσέλευσης "Ασκούμενων", "Παρατηρητών" και "Αξιολογητών": 10:30 π.μ.
 • Ώρα έναρξης άσκησης: 11:30 π.μ.
Δήμος Χαλανδρίου - Ανακοίνωση για τη φύλαξη των οστών: Τροποποίηση του άρθρου 15 του σχετικού κανονισμού

 

Η Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης , του Δήμου Χαλανδρίου, σας ενημερώνει ότι με την με αριθμό 406/2023 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: Ψ2Μ6ΩΗΔ-ΙΩ9) τροποποιήθηκε  το άρθρο 15 του Κανονισμού του Δημοτικού Κοιμητηρίου, που αφορά την φύλαξη των οστών ως εξής:

«Οστά για τα οποία δεν έχει καταβληθεί το προβλεπόμενο ποσό φύλαξης επί τρία (3) έτη, τοποθετούνται στο χωνευτήρι μετά από προηγούμενη δημόσια ανακοίνωση –  ενημέρωση με ευθύνη της Οικονομικής Υπηρεσίας, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο. Ως Δημόσια ανακοίνωση – ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο ,νοείται μία από τις παρακάτω περιπτώσεις : έγγραφη ειδοποίηση στην τελευταία δηλωθείσα διεύθυνση που γίνεται στο Τμήμα Εσόδων ,  οποιουδήποτε εκ των πλησιέστερων ή μη συγγενών του θανόντος/θανούσης , ανάρτηση στην ιστοσελίδα  του δήμου, ανάρτηση στο χώρο του οστεοφυλακίου ή στο κουτί φύλαξης των οστών, ειδοποίηση σε τοπική εφημερίδα, ειδοποίηση με ηλεκτρονικό μήνυμα, τηλεφωνική επικοινωνία  κλπ. Η υπηρεσία δύναται να προβεί αυτοδικαίως στη μεταφορά των οστών , εάν δεν υπάρχει ανταπόκριση των ενδιαφερομένων σε διάστημα 15 ημερών μετά από τη δημόσια ανακοίνωση – ενημέρωση. Η οφειλή των τελών φύλαξης με πιθανές προσαυξήσεις ,για το προηγούμενο  χρονικό διάστημα, μέχρι και  την μεταφορά τους στο χωνευτήρι, βαρύνει τον υπόχρεο.»

Προκειμένου να αποφευχθεί η μεταφορά των οστών στο χωνευτήρι , παρακαλούνται όσοι επιθυμούν την παραμονή τους στα οστεοφυλάκια , να προβούν σε άμεση πληρωμή των οφειλών τους .

Πληροφορίες στα τηλέφωνα ꞉

Τμήμα Εσόδων ꞉ 2132023853-806


Ευριπίδεια 2024: 6η Διαδημοτική Συνάντηση Κολύμβησης, την Κυριακή 7 Απριλίου

 

Η Διεύθυνση Αθλητισμού Παιδείας & Ν. Γενιάς του Δήμου Χαλανδρίου στο πλαίσιο των αθλητικών της εκδηλώσεων «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2024» διοργανώνει την 6η Διαδημοτική Συνάντηση Κολύμβησης για παιδιά που συμμετέχουν σε δημοτικά προγράμματα κολύμβησης.

Η κολυμβητική συνάντηση θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στο κλειστό κολυμβητήριο του Αθλητικού Κέντρου «Ν.Πέρκιζας», με την συμμετοχή των παρακάτω Δήμων: Αμαρουσίου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Ηρακλείου Αττικής, Ιλίου, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παλλήνης-Γέρακα, Χαϊδαρίου, Χαλανδρίου.