P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣΟι εκλογές της Αυτοδιοίκησης, ειδικά εκείνες που αφορούν τη διοίκηση ενός δήμου, έχουν πρωτίστως προσωποκεντρικό χαρακτήρα.

Μετρούν οι προσωπικότητες και οι διαδρομές του καθενός.

Το όραμα και η αποφασιστικότητα να δώσει τη μάχη για να εξασφαλίσει τα περισσότερα για τους πολίτες που θα τον εμπιστευτούν με την ψήφο τους.

Ένας τέτοιος υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Άγγελος Νταβίας.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στο παρελθόν, και να διαπιστώσω ο ίδιος ότι είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει το Χαλάνδρι, και δεν θα διστάσει να καταθέσει την ψυχή του, για να προοδεύσει η πόλη του.

Με σχέδιο, πλάνο και την αποφασιστικότητα να κερδίσει όσα διεκδικήσει.

Του εύχομαι καλή επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: 

Σε ευχαριστώ Γιώργο για την δημόσια αυτή έκφραση εμπιστοσύνης. 

Με συγκίνησες! Ειδικά με δεδομένο ότι προήλθε από κάποιον από την "άλλη πολιτική μεριά" με τον οποίο όμως έχουμε συνεργαστεί και ξέρουμε πώς το κάναμε αυτό και πώς οδήγησε σε ΥΨΗΛΟ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Όταν είδα στο email την δήλωσή σου σκέφτηκά ότι αν  ήξερα ότι θα κάνεις τέτοιο πράγμα θα σε πίεζα να μπεις στο ψηφοδέλτιο.

Και θα καθόμουν στην πλατεία να βλέπω ποιοι θα έβγαζαν φλίκτενες για να γελάω πικρά με την αβελτηρία και την υποκρισία, όσων ακόμα παριστάνουν ότι δεν έχουν καταλάβει ότι - παρά τα όποια λάθη μας - στην ΦΛΥΑ παρήχθει αποτέλεσμα σοβαρό και μετρήσιμο, που βέβαια ξεκινάει από εσένα, αλλά κάτι κάναμε γι' αυτό και εμείς, γι' αυτό και το υπερασπιζόμαστε και θα το υπερασπιζόμαστε, όσο και αν αυτό ενοχλεί.

Όποιος ενοχλείται ... ΞΥΔΙ!

Θα τα πούμε μετά τις 25!

Δαπάνη 3,8 εκτ. ευρώ για την επεξεργασία και παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων


ekloges

Υπεγράφη η απόφαση για την έγκριση ποσού ύψους 3.813.000 ευρώ τα οποία θα καταβληθούν στην «SingularLogic Ανώνυμη Εταιρεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής» για τη συγκέντρωση, επεξεργασία και παρουσίαση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, των αποτελεσμάτων των Περιφερειακών –Δημοτικών Εκλογών της 18ης Μαΐου 2014, των επαναληπτικών εκλογών της 25ης Μαΐου 2014 και των ταυτόχρονων Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση το ανατιθέμενο στην ανάδοχο εταιρεία έργο συνίσταται σε :

· Λειτουργία νέου ενιαίου περιβάλλοντος για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των τριών καλπών

· Υποστήριξη δικτύου εκλογών αυξημένης διαθεσιμότητας για δημόσιους φορείς μέσω σύνδεσης της Εταιρείας στο Σύζευξις

· Υποστήριξη δικτύου εκλογών αυξημένης διαθεσιμότητας για δημόσια τηλεόραση, πολιτικά κόμματα και ραδιόφωνα με αποκλειστική ευθύνη της Εταιρείας SingularLogic A.E.

· Οπτικοποίηση και μετάδοση αποτελεσμάτων για τη Δημόσια Τηλεόραση

· Υποστήριξη του δικτυακού τόπου (Website) των Εκλογών (www.ekloges.ypes.gr)

· Σχεδιασμός / παραγωγή έντυπου υλικού (εισαγωγής αποτελεσμάτων, τηλεγραφήματα κτλ.)

· Κωδικοποίηση / έλεγχος / δημιουργία εκλογικής βάσης (βάσει αποφάσεων κτλ.)

· Παροχή εξοπλισμού (υπολογιστές, εκτυπωτές και επικοινωνιακός εξοπλισμός) για όλα τα σημεία του δικτύου των Εκλογών (Υπουργείο Εσωτερικών, Κέντρο Τύπου, Δημόσια Τηλεόραση, Πολιτικά Κόμματα, Ραδιόφωνα)

· Καταχώρηση εκλογικών αποτελεσμάτων από έμπειρη ομάδα χειριστών (τουλάχιστον 80 σταθμοί εργασίας) εντός των χώρων του Υπουργείου

· Επίδειξη συστήματος και Δοκιμή πριν την ημέρα των Εκλογών

· Εκτυπώσεις αποτελεσμάτων και αρχεία ηλεκτρονικής μορφής σε τακτά χρονικά διαστήματα (ενημέρωση ανά 5-10 λεπτά) για όλα τα διαπιστευμένα ΜΜΕ χωρίς κανένα κόστος για το ΥΠ.ΕΣ.

· Συγκέντρωση αποτελεσμάτων μέσω SRT (από περίπου 4.800 εκλογικά τμήματα τυχαία επιλεγμένα), με νέα ειδική διαδικασία που θα υποστηρίξει παράλληλα Περιφερειακές, Δημοτικές και Ευρωεκλογές (2η Κυριακή)

· Υποστήριξη συστήματος «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» για την καταχώρηση και ενημέρωση των πολιτών για τις εκλογικές δαπάνες υποψηφίων και συνδυασμών Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών 2014

· Υποστήριξη helpdesk για το σύστημα «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ».

· Υποστήριξη Περιφερειακών Ενοτήτων για την καταχώρηση στοιχείων σταυροδοσίας Ευρωεκλογών

http://www.localit.gr/, 12/5/2014

Μελέτη – ακτινογραφία υποψηφίων και εκλογικού σώματος για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης

Δήμαρχοι που βάζουν ή όχι και πάλι υποψηφιότητα
του Ράλλη Γκέκα*

Οι εκλογικοί συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε 1.437. Κατά μέσο όρο 4,4 συνδυασμοί ανά δήμο.
Ο αριθμός των υποψηφίων δεν είναι φυσικά ο ίδιος σε όλους τους δήμους.

Όπως προκύπτει και από τον παρακάτω πίνακα όσο μεγαλώνει ο πληθυσμός τόσο αυξάνεται και ο αριθμός/ ενδιαφέρον των υποψηφίων.Ο μέσος όρος υποψηφίων δημάρχων στις πρωτεύουσες νομών ανέρχεται στους 6 συνδυασμούς.

Ο μέσος αριθμός των συνδυασμών δεν έχει ούτε ομοιόμορφη γεωγραφική κατανομή. Ο δείκτης κάτοικοι ανά υποψήφιο δήμαρχο σε επίπεδο νομού περιγράφεται στον επόμενο πίνακα.

Μέσος όρος κατοίκων που αναλογούν ανά υποψήφιο συνδυασμό σε επίπεδο νομού

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. : Μαύρο σ 'αυτούς που μαύρισαν τη ζωή μας.