Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΖΟΜΠΙ ΚΑΙ ΓΙΑ "ΚΛΕΦΤΕΣ" ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ

του Ακατανόμαστου
Είναι διαχρονική, βαθιά μου πίστη και συνείδηση ότι οι μοίρες των μη προνομιούχων την σύγχρονη εποχή, στις σύγχρονες μετακαπιταλιστικές κοινωνίες, ειδικά όσο περισσότερο βαθαίνει η κρίση, είναι τόσο συνδεδεμένες και αλληλοεξαρτόμενες που κάθε απόπειρα πολιτικής ανάλυσης των σύγχρονων αντιθέσεων και προβλημάτων με μοναδικό εργαλείο την κυρίαρχη μαρξιστική αντίθεση (δεν την πετάμε όμως) θα πέφτει σε τέτοιο αδιέξοδο που δεν θα μείνει όρθιο τίποτα να υπερασπιστούμε όσοι δεν είμαστε νεοφιλελεύθεροι.

Δεν είναι δικό μου. Του Ανδρέα ήταν που τώρα φαίνεται πόσο μπροστά από την εποχή του ήταν αλλά και τώρα φαίνεται πόσο λίγοι κατάλαβαν πραγματικά την σημασία ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και του ΜΠΛΟΚ των μη προνομιούχων.
Όταν αυτό αποσυντέθηκε τελείωσε και η επικυριαρχία της παράταξης. (Αυτό ας το κατανοήσουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΣΥΜ οι σοβαροί - αν υπάρχουν).
Είναι επίσης βαθιά μου πεποίθηση ότι ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι το καλύτερο εργαλείο της εξουσίας, της ελίτ για να εγκλωβίζει όσους ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ έχουν χαμηλό επίπεδο πολιτικής συγκρότησης, είναι φοβικοί ή είναι απολύτως ιδιοτελείς και παρτάκηδες.
(ΑΡΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ)
Οι τρίτοι λοιπόν εξ αυτών είναι οι περισσότεροι. Είναι εκείνοι οι βολεμένοι του "μακρυά από τον απαυτό μου και ας είν΄και πέντε πήχες". (πολίτες, δήμαρχοι, άρχοντες, συνδικαλιστές, βολευτές βάζουν πάντα μπροστά τον απαυτό τους, των πραγματικών κοινωνικών αναγκών).
Εκείνοι που έχουν κρύψει την ασφάλεια του βιωτικού τους επιπέδου, στην αδιαφορία τους για το μέλλον του διπλανού τους και οι οπαδοί τους που τους γλύφουν περιμένοντας το κόκκαλο.
Αρχηγίσκοι που καλούν και καθοδηγούν τους πολίτες ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ και ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ με "ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ", ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ και ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ, τις οποίες εύκολα - βέβαια θα βρούμε όλοι αν ανατρέξουν στην βιβλιογραφία αιώνων, παριστάνοντας τους σοφούς.
Αναλύσεις για την εξέλιξη των κοινωνιών που όμως ΠΟΤΕ δεν κάνουν τον κόπο οι προτεσταντικά προσκολλημένοι σε αυτές, να ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ποιες απ' αυτές και πώς θα απαντήσουν στα σημερινά ζητούμενα του καζινοκαπιταλισμού, πώς θα οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση της χώρας και την επιβίωση του λαού. 
ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, δεν είναι η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ μέχρι να θιχτούν οι ίδιοι.
Και όταν το κάνουν και επιχειρούν κάτι να προτείνουν καταλήγουν σε αστειότητες για τον σύγχρονο καταμερισμό εργασίας και αυτό που λέμε "παραγωγική, πολτιιστική, ηθική ανασυγκρότηση".
Είναι οι απόλυτα ιδιοτελείς εκείνοι επικυρίαρχοι στα κόμματα της δικής μας παράταξης και ιδίως στις συνδικαλιστικές και επιμελητηριακές τους οργανώσεις, οι "προοδευτικές" δυνάμεις ΜΕΣΑ στην πραγματική οικονομία και κοινωνία, όχι στον κομματικό σωλήνα.
Που είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ από τον Τσίπρα, την .... prima ballerina του μπαλέτου.
Εκείνοι που είναι οι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ και έχουν λόγο και συμφέρον ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ (είτε παραδοσιακοί,πούροι νεοφολελέ σαν τον Χατζηδάκη ή νεοφώτιστοι σαν τον παλιοσύντροφό μου τον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο που στα γεράματά μας ανακάλυψε το φως το αληθινόν στις αξίες του καπιταλισμού χωρίς όρια).
ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ τους είναι - που τόσο αρέσει στους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ - να δώσουν την μάχη εμπροσθοφυλακής για την μη επικυριαρχία εκείνων των πολιτικών που εξοντώνουν την ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ όχι την πάρτη τους, ούτε την κάστα τους. - ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ή αν θέλετε ΤΗΝ ΚΑΡΑΚΟΣΜΑΡΑ τους.
Μιλάω για εκείνους που θα έπρεπε ΠΡΩΤΟΙ - με την ασφάλεια της μονιμότητας και του σίγουρου εισοδήματος που τους εξασφαλίζει Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ - να αγωνίζονται και να οργανώνουν μέτωπα ανατροπής των πολιτικών που εξαθλιώνουν και φτωχοποιούν τα πιο αδύνατα κοινωνικά στρώματα: Τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό, τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματίες, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτούς που αποκαλούν - σχεδόν υποτιμητικά "εμπόρους".
Μέτωπα απέναντι στους ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ και την ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ της αποικιοποίησης, της τραπεζοκρατίας και της τηλεδημοκρατίας.
Μέτωπα κατά της περαιτέρω υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των λαϊκών στρωμάτων.
Μέτωπα κατά της παράδοσης της ΦΥΣΗΣ, της χώρας και του μέλλοντός της στο τυφλό κέρδος των αποικιοκρατών.
Όμως δεν το κάνουν.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΗ ΤΑΞΙΚΗ και ΕΘΝΙΚΗ συνείδηση.
Κοροίδεύουν τους ..... ΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και τους .... ΕΜΠΟΡΟΥΣ όπως λένε.
Δεν είναι ταξικά σωστό θα σου πουν να κάνουν εκείνοι μέτωπο με τους ..... μικροαστούς και εκείνους τους εμπόρους που δεν έχουν πληρώσει την τράπεζα (εκτός αν εκλεγεί βολευτής οπότε δεν πειράζει αν χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής του).
Δεν είναι σωστό να μιλήσουμε για τα γελοία παπαγαλάκια που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι.
Διότι - θα σου πουν - με τους "εργαζόμενους" στις τράπεζες και στα κανάλια είμαστε κοινωνικοί σύμμαχοι και πρέπει να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας τους.
Ενώ με τον εργαζόμενο στο μαγαζί της πλατείας Χαλανδρίου, με τον επιχειρηματία - θύμα της αυθαιρεσίας των τραπεζών είναι - φαίνεται - οχτροί και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ Η ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ - διότι το αφεντικό του είναι .... εργοδότης και δεν νοιάζεται γι΄αυτόν ο ..... ταξικός αγωνιστής.
Μόνο οι μεγάλοι επιχειρηματίες, η ΕΛΙΤ, μπορούν να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και να δικαιούνται ξανά και ξανά και ξανά την υποστήριξη του κράτους και των τραπεζών για να ξαναρχίζουν. ΜΕ ΔΙΣ χρέη παγωμένα.
Ο μικρομαγαζάτορας που έχει ανάγκη από 20 - 30 ή 100 χιλιάρικα κεφάλαιο κίνησης είναι το πρόβλημα της οικονομίας.
Μόνο των "υγειών" μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων οι συμβάσεις τους με τους δήμους ή με το δημόσιο αλλάζουν φερετζέ ( και συνεχίζουν σα να μην τρέχει τίποτα να είναι αξιόπιστοι συνεργάτες) αφήνοντας πίσω εκαντοντάδες χιλιάδες ευρώ χρέη ακόμα και για τα δημοτικά τους τέλη με την προηγούμενη εταιρική τους μορφή.
Μόνο η εταιρεία του ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (Fraport) δικαιούται να κάνει ..... επενδύσεις στην χώρα, με δανεισμό από την ανακεφαλαιοποιημένη ελληνική τράπεζα και να ζητάει να μην πληρώσει τις δόσεις ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ λογω κορονοϊού, χωρίς βέβαια να την βάλει κανένας στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, να την στιγματίσει για μια ζωή και να της κλείσει .... το αεροδρόμιο.
Είναι ΑΣΤΕΙΟΙ εκείνοι οι "αριστερούληδες " που αδιαφορούν και δεν ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΤΩΡΑ στο να γίνει μέτωπο αντίδρασης και αμφισβήτησης ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ και λένε "ετοιμαστείτε θα μας ακουμπήσουν εμάς, εσείς μμε και υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα να μας συμπαρασταθείτε τότε."
¨Οπως είναι αστείοι εκείνοι οι ψευτοδημοκράτες που τώρα δεν προτάσσουν την δημοκρατική τους ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ για να προστατεύουν τα παιδιά μας από το να ανέχονται, να συνηθίζουν και τελικά να θεωρούν δεδομένο - ως συλλογικοί Μυθριδάτες - το δηλητήριο του φασισμού, που τους ποτίζουν τα δουλικά του συστήματος για το καλό τους με άλλοθι .... τον κορονοϊό.
Και όταν αναφέρομαι εγώ στον φασισμό δεν τον οριοθετώ σε μορφώματα - πλυντήρια σαν την Χρυσή Αυγή. Μιλάω για τον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ. Τον πλειοψηφικό.
Μιλάω για εκείνους που έκαναν τον χαμό γιατί κάποια πιτσιρίκα μπήκαν στο θέατρο της ρεματιάς και έκαναν ταγκιά στην παράγκα ή πήγαν στην πλατεία Αγ. Παρασκευής για να πιουν μπύρα.
ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΙΛΑΩ ΕΓΩ.
Οι Χρυσαυγίτες ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ξεπλένουν.
Αυταρχισμός, ανοχή στην αστυνομική βία και καταπάτηση των ανθρώπινων - ακόμα και συνταγματικών - δικαιωμάτων των πιο αδύναμων και ..... "αντιδραστικών" - μη πειθαρχικών, καθ΄έδρας λιντσαρίσματα κατηγορουμένων σε δίκες προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού, χαφιεδισμός όσων καπνίζουν, δεν φορούν κράνος ή .... κλαδεύουν τον κήπο τους, απολίτικος τεχνοκρατισμός, κάμερες, κάμερες, κάμερες παντού ..... 
ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ μιλάω που τον ανέχονται ..... "αριστεροί" αλλά ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.
Και δεν είναι βέβαια όλα αυτά παρά η προετοιμασία της κοινωνίας να αποδεχτεί τις ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ αδιαμαρτύρητα. Να παρατηρεί την εξαθλίωση, την δίωξη του γείτονα και μάλιστα να την ενθαρρύνει και να την χειροκροτεί, επιζητώντας συνεχώς όλο και πιο αυστηρά μέτρα ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ αρκεί ..... να είναι μακρυά από τον κώλο του .... εργαζόμενου (κατά τον μαλακομαρξιστή).
ΚΑΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΜΩΡΕΕΕΕΕΕ ?????
ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΗΛΙΘΙΕ!
Ελπίζει ΒΛΑΚΩΔΩΣ ότι οι πενιχροί πόροι του δημόσιου ταμείου θα επαρκούν πάντα για να διατηρηθούν τα δικά του προνόμια και κεκτημένα no matter what, που λένε στη νεοελληνική, όσο εκείνοι επιβάλλουν ΙΔΙΟΤΕΛΩΣ και ΚΡΥΦΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ να μην φεύγει ούτε ένα ευρώ του δημόσιου ταμείου και του δημόσιου χώρου εκτός του κύκλου τους, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΣ, γνωρίζοντας ότι τα πρόστιμα σε ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει και οι ..... αγαθοεργίες των βλαμμένων που καλούνται να ξαναπληρώσουν ως εθελοντές τα δημόσια έργα που πλήρωσαν ως δημότες, θα καταλήξουν τελικά να περιφρουρήσουν έστω και για λίιιγο ακόμα τα προνόμιά τους.
ΠΑΡΤΑΚΙΑ. ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΤΑΚΙΑ.
ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
Δεν έρχεται απ΄το μέλλον ,
καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μεσ΄τα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.
Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ
Μα όχι και το μίσος του για μένα.
Σε κάθε σταδιακή μετακίνηση της κοινωνίας προς αυταρχικές, φασιστικές λύσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων υπάρχει και η φιλανθρωπία φερετζές. ΠΑΝΤΑ! ΠΑΝΤΟΥ όπου ο αυταρχισμός κερδάει.
Και η πολιτιοφυλακή του.
Και πάντα πώς κερδάει;
Κερδάει όταν οι κρυφοφασίστες βγουν από τις τρύπες τους και αρχίζουν και δείχνουν τους κακούς που δεν έχουν ατομική ευθύνη και τους βλάπτουν επειδή ζουν με διαφορετικό τρόπο από τον δικό τους. 
Όταν υπάρχει ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΖΩΗΣ και επιλογών που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΑ ΑΛΛΑ:
Το κάπνισμα και την μπύρα στην παραλία ή την πλατεία.
Κερδάει όταν οι φοβισμένοι πολίτες παρακολουθούν αδιάφοροι - αν δεν χειροκροτούν κιόλας - την εξουσία να περιορίζει τα δικαιώματα και τα δίκαια του διπλανού τους που ζει αλλιώς.
Κερδάει όταν η επιβίωση συνδέεται άμεσα με την υποταγή.
Κερδάει όταν οι πολλοί - ενώ γίνονται αυτά γύρω τους - γίνονται αδιάφοροι γιατί αυτό επιβάλλει Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, γίνονται δηλαδή ΠΑΡΤΑΚΙΑ. Επικίνδυνα ΠΑΡΤΑΚΙΑ.
Κερδάει όταν θεωρούμε ότι η μόνη αντίδραση που είναι κοινωνικά νομιμοποιημένη, ο μόνος λόγος για να μιλήσουμε, για να εναντιωθούμε είναι να μιλήσουμε όταν θίγεται ή όταν θιχτεί το ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ, η στενά εννοούμενη τσέπη μας.
ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ, άρα μας ενδιαφέρει αν είμαστε αριστεροί δηλαδή πιστεύουμε στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Αλλιώς σου λέει είσαι τρελός αν δεν υποτάσσεσαι.
Πρέπει να είσαι αδιάφορος, αφού απλά θίγεται ο άλλος. Τι σε νοιάζει σένανε ..... σου λέει ο αδιάφορος.
ΜΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ.
ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ που είναι αδιάφοροι μέχρι να θιχτούν οι ίδιοι και το ατομικό τους συμφέρον.
Και τότε γίνονται επαναστάτες και καλούν τους άλλους να μην είναι αδιάφοροι γιατί θίχτηκαν εκείνοι.
Τότε θυμούνται ότι η εργασία τους είναι κρίσιμη για την οικονομία και τους άλλους. Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΝΟ!
Μιλάω και για τις ηγεσίες των εμπορικών συλλόγων και επιμελητηρίων που μιλούν μόνο - τάχα - για τις .... υγιείς επιχειρήσεις, ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, λες και δεν ξέρουν ότι πλέον εκτός ΤΕΙΡΕΣΙΑ είναι - δεν είναι το 20%
Αν βάλεις και αυτές που χρωστάνε στο δημόσιο? Μάλλον θα βρεις 1-2% χωρίς καθόλου χρέη.
Γιατί - έχουν αναστολή ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ μην αυτό .... τους κακοχαρακτηρίσει ως "μάγκες επιχειρηματίες".
Μιλάω και για τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων που τώρα αρχίζουν σιγά σιγά να μιξοκλαίνε "ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ - ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ"!
Και αδιαφορούν για το τι ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ και η απώλεια ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
"Εσείς μετά από εμάς" λένε πάντα.
Μιλάω για τους αριστερούς που συνεχίζουν ακάθεκτοι, να κάνουν ό,τι είχαν προγραμματίσει πριν την καραντίνα ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ σα να μην τρέχει τίποτα. Εκείνους που έχουν πρώτη προτεραιότητα να συντηρήσουν παιδικές χαρές που πριν δύο χρόνια συντηρηθήκανε και πιστοποιηθήκανε γιατί .... τα διαβολάκια παίζουν μπάλα. (Ενώ θα έπρεπε να παίζουν ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΟΛΑΚΙΑ .... τους ευαίσθητους, δικαιωματιστές).
ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΜΙΛΑΩ. Με καταλάβατε, να μην συνεχίσω....
Η δεύτερη μετά το μνημόνιο οικονομική κρίση είναι εδώ.

ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΡΙΣΗ, ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Εμείς πάθαμε ό,τι πάθαμε.
Η κρίση της περικοπής μισθών και συντάξεων αλλά και προνομίων από το δημόσιο.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ .
ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ! Γι΄αυτό και πάντα είμασταν ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ.
Διότι είστε οι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ και βέβαια το αγοραστικό κοινό μας.
ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΜΕ στήριξη των ΜΜΕ από το τραπεζικό σύστημα, ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ, σωπάτε, ίσως και αντιδράτε. Παριστάνετε τους .... νομοταγείς νοικοκυραίους. ΚΥΡ ΠΑΝΤΕΛΗΔΕΣ.

Ξεχνάτε ότι στην φορολογία μας βασίζονται όλα αυτά τα προνόμια που απολαμβάνετε και θεωρείτε ότι οι συμβάσεις σας και τα προνόμιά σας είναι αδιαπραγμάτευτα.
Μας λέτε "λαμόγια", 'μπαταχτσίδες" , "τεμπέληδες", "ζόμπι επιχειρήσεις", φοροκλέφτες (εσείς που είστε - στην καλύτερη περίπτωση - για να μην παραστήστε τους προσωπικά προσβεβλημένους - η ασπίδα των συναδέλφων σας με τα γρηγορόσημα και τις μιζάρες - αν δεν είστε οι ίδιοι μιζαδόροι άρα εισπράκτορες ΜΑΥΡΟΥ χρήματος. Σιγά παρθένες, σιγά ..... θα σκίσετε τα καλτσον σας).
Και μας ταυτίζετε εμάς, τους πολύ μικρούς, μικρούς και μεσαίους με την ..... εργοδοσία παριστάνοντας τους ..... γκουρού του μαρξισμού.
Εμείς η FRAPORT, o τραπεζίτης ή ο καναλάρχης ένα πράγμα ... στις αναλύσεις σας.
Για να μην στηριχτούμε κατά προτεραιότητα ακόμα και στην καραντίνα ξεκινήσατε κινήματα ακρότητας για να μας ταυτίσετε με αυτά και να χαθεί η μπάλα. Πετάξατε την μπάλα στην εξέδρα. "Γιατί να πάρουν αυτοί και να μην πάρουν και οι ηθοποιοί, γιατροί,, δικηγόροι, εργάτες του έρωτα κλπ.
Μόνο οι ντηλιβεράδες είναι χρήσιμοι στην κοινωνία και οι εργαζόμενοι στα SUPER MARKET που μένουν ανοικτά αδιαφορώντας για τον ιό για το καλό του συνόλου (και για τις τράπεζες και για τους δημοσιογράφους - με το μαρκούτσι στον πεζόδρομο που ούρλιαζε γιατί ήταν πολλοί αυτοί που περπατούσαν θα λέγατε - που δούλευαν και αυτοί μέσα στην καραντίνα - αν δεν ντρεπόσασταν λίγο).
Προβάλλετε την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό και τελικά τα εργαλειοποιείτε για να βρείτε τρόπους να τραβήξετε μαύρα λεφτά από τους υπόλοιπους πολίτες για .... τα δημόσια έργα και το λόμπι σας.

Σας λέμε ότι πρέπει να προταχτεί στον κοινωνικό διάλογο το θέμα των εγγυήσεών μας προς τις τράπεζες, δώστε μας τα λεφτά μας και μας λέτε τραβάτε στους δικηγόρους με τους οποίους βέβαια έχετε διαχρονική συμμαχία γιατί θέλετε τους εξαθλιωμένους πελατάκια παρέα.
Μας αφήνετε - έρμαια των υποκριτικών προσκλήσεων να συμμαχήσουμε με τις ... δυνάμεις της αγοράς - όπως αυτοαποκαλούνται και ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ οι νεοφιλελέδες ενώ εννοούν τις ΕΛΙΤ και τους μεγάλους επιχειρηματίες απαιτωντας οι τράπεζες να μην ασχολούνται με τους .... προβληματικούς.

Και έτσι κερδίζει η ΕΛΙΤ πάντα την εξουσία  - και τραβάνε τα μαλλιά τους όσοι εξ ημών, συνάδελφοι τσίμπησαν και συμμάχησαν μαζί της.
Για τα δίκαια τον οποίων όμως εσείς ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ για .... ιδεολογικούς λόγους.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Η ΕΛΙΤ έχει την εξυπνάδα να ελέγχει την δική μας - ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ή απολύτως ελεγχόμενη συνδικαλιστική ηγεσία που αρνείται να εκπροσωπήσει εμάς .... τους προβληματικούς και κάνει κάθε φορά .... επίδειξη επιχειρηματικής καθαρότητας - εντελώς υποκριτικά βέβαια, αφού γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά.
Άλλωστε και να θέλει κανένας δικός μας να ξεμυτίσει ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ αλλά οχτρούς και τον στέλνεται πίσω στην αγκαλιά των απέναντι.

Και μετά σας φταίμε εμείς που ψηφίσαμε ΝΔ (φτου κακά, παραδειγματικά μιλάω, έτσι? Την παίρνω πάνω μου την ευθύνη, μπας και συνεννοηθούμε ....)
ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΕΣΕΙΣ και αρχίζετε να κλαψουρίζετε ότι θα σας κόψουν μισθούς και συντάξεις;
Και θα με καλέσετε πάλι στις πλατείες - με ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ των τραπεζικών.
Και θα τρώω πάλι εγώ δακρυγόνα για να σας σώσω τον μισθό και το γρηγορόσημο που μου ζητάτε για να ΥΠΑΡΧΩ.
Ενώ για εμένα και κυρίως για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που θα μείνουν άνεργοι πριν σας κόψουν εσάς τους μισθούς και τις συντάξεις - εσείς πανηγυρίζετε ή απλά λέτε "δώστε τους ένα επίδομα" για κάνα μήνα και άντε γειά.
ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ "ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ"? 
Έτσι και αλλιώς το σύνταγμα κουρέλι έχει γίνει και δεν σας χάλασε.
Άλλωστε υπάρχει και το κοινωνικό παντοκοροϊδείο .... ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ?
Και μετά μου λέτε "να είμαι καλός άνθρωπος και να μην ζητάω για τους αγώνες μου ανταλλάγματα, διότι έτσι κάνουν οι καλοί άνθρωποι; ΟΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ! Δείχνουν αλληλεγγύη στους άλλους χωρίς να περιμένουν τίποτα;
ΟΧΙ ΚΑΡΓΙΟΛΑΚΙΑ.
Αν ΤΩΡΑ δεν δείξετε εσείς ΕΜΠΡΑΚΤΑ αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, δεν βγείτε μπροστά ΕΣΕΙΣ και τα ΚΟΜΜΑΤΑ που ελέγχετε δια των λόμπι σας (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΛΑΕ και βέβαια ΚΚΕ) να στηρίξετε εκείνους που στέλνονται στα κοινωνικά τάρταρα, σφυρίζοντας αδιάφορα για να μην τυχόν αδειάσουν τα ταμεία και χάσετε κανένα προνόμιο μετά εσείς - πάντα στενοκέφαλοι που αδιαφορείτε για το πώς γεμίζουν τα ταμεία, λες και αυτά γεμίζουν μόνα τους ή επειδή εσείς βάζετε πρόστιμα και εξοντώνεται μικρομεσαίους που δεν ψήφισαν τον δικό σας - αν εσείς ΤΩΡΑ δεν προτάξετε την διεκδίκηση της - χωρίς την γραφειοκρατία σας και τις μίζες σας ενίσχυσή μας από ΕΕ, τράπεζες και κράτος, εγώ - που είμαι κακός - σας το λέω από τώρα για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας:
Όταν θα σας κόβουν τους μισθούς δεν τρώω δακρυγόνα για πάρτη σας.
ΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΥΠΟΨΗΝ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΖΩ όταν διαμαρτύρεστε γιατί η κρίση έφτασε σε εσάς και θα με λέτε δεξιό τότε.
Και όχι ότι με νοιάζει δηλαδή η γνώμη σας. Έχω καταλήξει εδώ και χρόνια ότι ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ που η παράταξη έχει υποστεί δύο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ και ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΕΙ η δεξιά ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ.
Εσείς που νομίζετε ότι η αντιμετώπιση της δεξιάς είναι .... να βρίζεις τους δεξιούς αλλά να ψάχνεις τρόπο να συναινέσεις ντε και καλά στις ΔΕΞΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ πάντα αντί να έχεις ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ για την κοινωνία και την χώρα.
ΕΣΕΙΣ είστε - κατά την γνώμη μου - ό,τι πιο συντηρητικό υπάρχει στην κοινωνία και δυστυχώς αυτοαποκαλείστε προοδευτικοί. ΕΙΣΤΕ Η ΦΡΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΈΕΙ και θέλετε να πάρετε στον τάφο σας ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ για να δικαιώσετε τις διαδρομές σας και τα συμφέροντά σας
.
ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ!
ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ - ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΔΡΑΜΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, με τα εργασιακά προνόμια που διαθέτετε, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ και ΝΑ ΠΙΕΣΕΤΕ - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΤΕ - για να επιβιώσει η μ.μ. επιχείρηση, να επιβιώσει η ελληνική οικονομία.
ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ οι ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, η ΓΣΕΕ με την συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ να κάνουν ΜΕΤΩΠΟ υπεράσπισης των θέσεων εργασίας του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.
Αν δεν .... μετά φωνάχτε μόνοι σας για τους δημόσιους και τους τραπεζικούς.
(Οι συνταξιούχοι έτσι και αλλιώς .... χαμένοι είναι πρώτοι).
ΔΙΟΤΙ - ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ (όταν δεν παίρνετε γρηγορόσημο) - Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ.
ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ. Η μικροπολιτκή βασίζεται στον .... μπαμπουίνο.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ ΔΟΜΟΥΝΤΑΙ παγκοσμίως και αυτές είναι ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Αφήστε λοιπόν τις παπαροηθικολογίες.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΒΕΙΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΟΙΠΟΝ για να υπάρχει ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Όχι μονά - ζυγά δικά σας. Αυτό λέω εγώ ο κακός και ο τρελός.
Και μάλλον - το λένε και άλλοι όμοιοί μου. Οι συνάδελφοί μου.
Που αν είχαν κάνει αλλιώς στις τελευταίες εκλογές ίσως δεν είχε αυτοδυναμία η ΝΔ και "μαζεύονταν" τα σκοινιά των ακραίων της.
Τώρα αν εσείς οι μεγάλοι αριστεροί με βρίσκετε ανόητο, τρελό, όχι αρκετά αριστερό που τολμάει να αγγίξει τα όσια και τα ιερά του .... εργατικού κινήματος, στζόκο μου..
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ .... ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΟΥ!
ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΙ ΝΔ, με σταυρό στον ΑΔΩΝΗ για να μάθετε ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ και όχι γιαλατζί.
Και αριστερός που δεν είναι ΔΙΚΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.
ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ Σ-Κ.
ΥΓ: ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ για να προσπαθήσω να αναδείξω ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ στρατηγικής ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και μόνο, το τι θα κάνω όταν έρθει η ώρα, αν έρθει αυτή είναι γνωστό τοις πάσοι από τα 33 χρονάκια θητεία στο πεζοδρόμιο).

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΑΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ


Σε μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό ο Δήμος Χαλανδρίου ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία στο δημαρχείο της πόλης, τιμώντας την ημέρα μνήμης της 15ης Μαΐου 1948.

Την ημέρα αυτή ο παλαιστινιακός λαός θυμάται και τιμά την οδυνηρή επέτειο της «Παλαιστινιακής Εξόδου» (Νάγκμπα), που είχε ως αποτέλεσμα 15.000 Παλαιστίνιοι να χάσουν τη ζωή τους, 950.000 να εκπατριστούν βίαια και 481 πόλεις και χωριά της Παλαιστίνης να καταστραφούν ολοσχερώς.

Η 15η Μαΐου επελέγη ως ημέρα μνήμης από τον ιστορικό ηγέτη του παλαιστινιακού λαού Γιασέρ Αραφάτ, το 1988.

Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει εκφράσει επανειλημμένως την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και την στήριξή του στο δίκαιο αίτημά του για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και διεθνή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

Θυμίζουμε ότι σε 10 Ιουνίου του 2015 ο Δήμος Χαλανδρίου προχώρησε στην αδελφοποίησή του με το Δήμο της Ναμπλούς, της ιστορικής αυτής πόλης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σε εφαρμογή ο 6ος κύκλος του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στα ρέματα της Βόρειας ΑθήναςΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα βιολογικών εφαρμογών της Περιφέρειας Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.

Από την έναρξη του προγράμματος έχουν υλοποιηθεί πέντε εφαρμογές ψεκασμών προνυμφοκτονίας, ενώ ο όγδοος κύκλος ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 18/05/2020 σε ρέματα του Χαλανδρίου, της Αγίας Παρασκευής, του Παπάγου- Χολαργού και της Νέας Ιωνίας.

«Για την διοίκηση της Περιφέρεια Αττικής τα ζητήματα προάσπισης της δημόσιας υγείας αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα. Ήδη υλοποιείται από τις αρχές Μαρτίου ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμών, το οποίο με τις άμεσες ενέργειες του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη ενισχύθηκε με δέκα επιπλέον εφαρμογές ψεκασμών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Παράλληλα, η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη για τη δημιουργία του Παρατηρητήριου Ψεκασμών και η ανάπτυξη ειδικού προγράμματος τριετούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, θα μας δώσει μια καλύτερη χαρτογράφηση των επιμέρους αναγκών ώστε να αποφασίζεται έγκαιρα εάν απαιτούνται και επιπλέον ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη.