Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ - ΑΠΟΨΙΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ - ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΚΛΑΔΙΩΝ


Ανεβάσαμε  το δελτίο τύπου του δήμου για το επείγον θέμα των αποψιλώσεων οικοπέδων. Επείγον ενόψει καλοκαιριού και ... φώκων.

Η κατά νόμον ευθύνη είναι στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που καλούνται να καθαρίσουν τα χωράφια τους.
Αυτό είναι καθαρό, έτσι είναι όπως το λέει ο δήμος, ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.

 Έτσι λέει ο κανονισμός καθαριότητας, σου λέει.

Και ότι πρέπει να κλαδεύεις τον κήπο σου αφού πρώτα έχεις συνεννοηθεί με την υπηρεσία για να μαζέψει τα κλαδιά, σου λέει, μην μένουν κάνα τέρμηνο στο πεζοδρόμιο, ξεραίνοτναι και γίνονται εν δυνάμη ΔΑΔΙΑ
Εσύ φταις, σου λέει.

ΤΡΙΧΕΣ, σου λέω εγώ, αναγνώστη μου. ΚΑΤΣΑΡΕΣ ΤΡΙΧΕΣ!

Ο κανονισμός καθαριότητας είναι για τα μπάζα, φτιαγμένος με ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ.
Ιδεοληψία νεοφιλελέδων, που παριστάνουν ότι μόνο οι αριστεροί - σοσιαλίζοντες είναι ιδεοληπτικοί.
Ιδεολογία του "λιγότερου κράτους" και των "ΙΔΙΩΤΩΝ" που οφείλουν και μπορούν να τα λύνουν όλα.
Λιγότερου κράτους, που και εμείς συμφωνούμε εν μέρει, αλλά και ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ.

Διότι τι γίνεται  ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ αυτά που λέει ο κανονισμός καθαριότητας οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων και δεν τα καθαρίσουν;
Και τι γίνεται αν εγώ, που είμαι ρεμάλι,  κλαδέψω και αφήσω τα κλαδιά στο πεζοδρόμιο χωρίς να συνεννοηθώ με την υπηρεσία;

"ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ Ο ΔΗΜΟΣ" σου λέει.

Αρχίζει και φωνάζει και η Μαιρούλα η Ντόστη, η φίλη μας "ο δήμος δεν κάνει τίποτααα, βάλτε πρόστιμάααα".

Και άντε εσύ που είσαι "καλός πολίτης" και θέλεις να κλαδέψω "by the book" παίρνεις τηλέφωνο να συνεννοηθείς με την υπηρεσία για να σου πουν πότε να κλαδέψεις.

Και ο "αρμόδιος υπάλληλος"  σου αρχίζει τα γνωστά:
"δεν έχουμε προσωπικό, δεν έχουμε φορτηγό, έληξε η εργολαβία, έχει άδεια ο προϊστάμενος - πάρτε την άλλη βδομάδα, δεν έχουμε χώρο για άλλα κλαδιά, έχει γεμίσει,  πού στο διάλα να τα πάμε τα κλαδιά σας κύριε, έχουμε γιομίσει κλπ" και τελικά  ύστερα από μελέτη του αιτήματός σας και υπεύθυνους υπολογισμούς της υπηρεσίας σας ορίζουν να κλαδέψετε μετά από 12 χρόνια ("τότε υπολογίζουμε ότι θα έχουμε ευκαίρια να προγραμματίσουμε να είμαστε δίπλα σας για να μην μείνουν τα κλαδιά στο πεζοδρόμιο)
 ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;  Ε;
Τι λέει ο κανονισμός καθαριότητας;

Δεν κλαδεύεις και γίνεται ο κήπος σου ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ; (Τώρα που έχουμε και πράσινους παπαγάλους;) ή γράφεις την υπηρεσία .... αρμοδίως.

Μήπως κλαδεύεις, και αφήνεις τα κλαδιά παραδίπλα και μετά αρχίζει ο γείτονας να βρίζει τον δήμο που θα πάει να του βάλει και πρόστιμο από πάνω γιατί μπροστά του είναι τα κλαδιά ΣΟΥ;

ΜΥΛΟΣ!

Και το οικόπεδο που έχει χορταριάσει και ανήκει στον παππού με τρία εγκεφαλικά - που δεν του φτάνει η σύνταξη (ΜΕ ΕΚΑΣ, σκέψου να το κόψουν κιόλας, που θέλει ο Γιούνκερ) - πώς θα αποψιλώσει το οικόπεδο;
Αυτός δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του και λεφτά δεν έχει.
Δεν το καθαρίζει. Τι γίνεται τώρα κε συντάκτη του καθαρισμού καθαριότητας; ΓΙΑ ΠΕΣ ΕΣΥ;

Το διπλανό σπίτι  κινδυνεύει να καεί όμως, έτσι;
Δεν φταίει ο δήμος, του λέμε εμείς από τον δήμο.

Και τι να κάνει τώρα αυτός ο χριστιανός;
ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΑΤΑΣ ΦΤΑΙΕΙ;
Και τι τον νιάζει στο κάτω κάτω ποιος φταίει που θα καεί;
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΕΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ!

Και απευθύνεται, πού;
Στον εισαγγελέα; Για να κάνει ανάκριση για ευθύνες;

ΜΑ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!

Και πρέπει ο αντιδήμαρχος κος Χριστουλάκης να φτιάξει έναν καινούργιο, σοβαρό κανονισμό που να λέει ότι ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που έχει να κάνει με την υγεία των δημοτών και την ασφάλεια της πόλης,  αναλαμβάνει η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δηλαδή ο δήμος που θα παίρνει μερικούς διμηνίτες ακόμα τέτοια εποχή - μαζί με αυτούς της πυρασφάλεια και θα φτιάχνει και ομάδες πυροπροστασίας και καθαρισμού οικοπέδων.

Χρειάζονται ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ (μην βάλουν πάλι κριτήρια ΑΣΕΠ και παίρνει ο δήμος πτυχιούχους αστοφυσικής, τους έχω ικανούς) να έχουν μια μεσινέζα και να μπαίνουν στα χωράφια να αποψιλώνουν, να τσουγκρανίζουν και να φορτώνουν τα χόρτα σε ένα φορτηγό.

Και να στέλνουν τον λογαριασμό στον ιδιοκτήτη.
ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ.
Τόσο απλό που ακόμα και η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ μπορεί αν το οργανώσει.

Βέβαια θα μου πεις ότι δεν έχει φορτηγό η υπηρεσία.

Και δεν έχει χώρο να πάρει τα κλαδιά και να τα κάνει κομπόστ και πηγαινοέρχεται το ΕΝΑ φορτηγό στην ΦΥΛΗ με φορτίο άερα κοπανιστό, και, και, και ....

ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ!

Και μάλιστα ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ εμείς, δεν κάνουμε απλά μια ανέξοδη ΕΥΧΗ.

Και επειδή δεν έχει όοολα αυτά, γι' αυτό ο δήμος έφτιαξε έναν κανονισμό καθαριόττηας ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!

Και βγάζει ανακοινώσεις: "Μακριά από εμάς η ευθύνη".
Φταίει ο πολίτης.

Ο δήμος φταίει μόνο αν χάσει ο πολίτης κανένα τηλέφωνο στο θέατρο.

Αντί να κάνει την δουλειά του ο δήμος  παίζει το "blame game" με τους ιδιώτες και τους δημότες του.

Μια αριστερή διοίκηση - δηλαδή μια διοίκηση που θεωρητικά έχει αντίληψη για ένα κράτος που παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες του - πρέπει να αλλάξει γρήγορα αυτόν τον κανονισμό.

Αλλά πρέπει να φτιάξει και έναν σύγχρονο χώρο για την υπηρεσία περιβάλλοντος για να μπορεί να προσφέρει ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Αυτό την διαφοροποιεί από μια φιλελε διοίκηση που σου λέει ιδεοληπτικά "άστα να πάνε στο διάλο, θα τα αναθέσουμε σε κανέναν ιδιώτη και θα ησυχάσουμε" (δεν θα μας κάνουν και μηνιήσεις να τρέχουμε και αν καεί ο ένας τους θα τα βάλει με τον άλλο και εμείς θα καθόοοοοομαστε).

Καλή η ανακοίνωση της υπηρεσίας για τα οικόπεδα, αλλά ....δεν έχει δράκο.


ΥΓ: Είναι σου λέει ο άλλος παράνομο να μπει ο δήμος να καθαρίσει το χωράφι χωρίς την συναίνεση του ιδιοκτήτη - που μπορεί όμως να ΄χει φύγει μετανάστης στην ΠΑΠΟΥΑ - ΝΕΑ ΓΟΥΝΙΕΑ ή τα νησιά ΓΑΜΟΑ.
Είναι καταπάτηση ιδιοκτησίας σου λέει να μπει το συνεργείο του δήμου.

Δηλαδή να με κάψει εμένα ο μαλάκας ο διπλανός για να μην του πατήσει ο δήμος το χωράφι. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ή ΠΑΛΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ;

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΤΕΑπό τους ελέγχους σε 151 παραλίες του Nομού Αττικής και των γύρω περιοχών που πραγματοποίησε ο αρμόδιος φορέας, οι 96 θάλασσες κρίθηκαν κατάλληλες για κολύμπι ενώ, σύμφωνα με τον ΠΑΚΟΕ, οι πολίτες δεν πρέπει να πλησιάζουν στις 55 από αυτές.

Το ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) προχώρησε για 36η χρονιά, στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών και αναλύσεων στα μικροβιολογικά εργαστήρια που διαθέτει.

Οι μετρήσεις έγιναν από τις 2 έως και τις 25 Μαΐου, και οι τιμές που εμφανίζονται δίπλα σε κάθε περιοχή είναι το αποτέλεσμα τριπλής δειγματοληψίας από κάθε σημείο, έτσι ώστε να περιοριστεί ο παράγοντας της «τυχαιότητας».
Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων το ΠΑΚΟΕ κάνει την κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τις Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α)

Κατάλληλες παραλίες: 96 (63,6%)
Ακατάλληλες παραλίες: 55 (36,4%)

Στους πίνακες που ακολουθούν και αφορούν τις ακτές της Αττικής, του Ευβοϊκού και του Κορινθιακού, δεν φαίνεται απλώς η καταλληλότητα ή μη της κάθε ακτής, αλλά και ο βαθμός της όποιας καθαρότητας, καθώς παρατίθενται αναλυτικά και οι τιμές για τα κολοβακτηρίδια και τον εντερόκοκκο ανά όγκο νερού.

 
840686 PARALIA2

Μολυσμένες βρέθηκαν οι περισσότερες ακτές της Σαλαμίνας Σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ, οι δειγματοληψίες στη Σαλαμίνα πραγματοποιήθηκαν στις 20/05/2015.
ΠΗΓΗ: newsbomb

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΣτον προθάλαμο αστρολόγου περιμένουν δύο κυρίες να έρθει η σειρά τους.

Η μία είναι παλιά η άλλη φρέσκια.

Η παλιά παίρνει πρωτοβουλία να συστηθούν:

- Γειά σας: ΠΑΡΘΕΝΟΣ με ΚΑΡΚΙΝΟ.

- Ω! Κρίμα - της απαντάει η "νέα". Εγώ πάλι το κάνω συνεχώς και είμαι μια χαρά!

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Επίδειξη των ομαδικών προγραμμάτων γυμναστικής γυναικών (5/6/2015)

  
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Ταχ.Δ/νση: Λ.Πεντέλης 146 Χαλάνδρι
Τ.Κ.: 15234
τηλ: 2106819350 - 2106856412
fax: 2106821926
e-mail: sports@halandri.gr
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 και ώρα 10.00 να παρακολουθήσετε την επίδειξη των ομαδικών προγραμμάτων γυμναστικής γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Αθλητικού Κέντρου «Ν.Πέρκιζας».

Υπεύθυνες προγράμματος- καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής:

Γεωργοπούλου Κατερίνα
Πασσάδη Ελισσάβετ

17ο Σκακιστικό κύπελλο Δημοτικών Σχολείων Χαλανδρίου


Το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουνίου 2015 διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην πλατεία Χαλανδρίου το 17ο Σκακιστικό κύπελλο Δημοτικών Σχολείων Χαλανδρίου. Στην εκδήλωση, που οργανώθηκε από τον Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου με την αρωγή του Δήμου Χαλανδρίου, έλαβαν μέρος 30 τετραμελείς ομάδες από 20 Δημοτικά Σχολεία του Χαλανδρίου και όμορων Δήμων που οι μαθητές τους δραστηριοποιούνται στο σκάκι κυρίως μέσω του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου.
Συνολικά, μαζί με τους αναπληρωματικούς παίκτες, συμμετείχαν 150 μαθητές, αριθμός ρεκόρ για την διοργάνωση, αυξημένος κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εκδήλωση. Μία εξαιρετική εικόνα, με την κεντρική πλατεία να πλημμυρίζει από παιδικά γέλια και φωνές, χειροκροτήματα και ενθουσιασμό.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η 1η ομάδα του 9ου Αγίας Παρασκευής, την δεύτερη θέση το 16ο Χαλανδρίου και την 3η θέση η 1η ομάδα του 13ου Χαλανδρίου.

Σε ατομικό επίπεδο, με 5 νίκες σε 5 αγώνες διακρίθηκαν οι Χρήστος Παρόγλου, Ιάσων Σπάλας, Μαριάννα Παρόγλου, Δήμητρα Ρούφη και Βιολέτα Μπεναρντούτ.

Τα πλήρη αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

Τα πλήρη αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

http://chess-results.com/tnr175697.aspx?lan=1&wi=821&turdet=YES

ή μέσω της ιστοσελίδας του Σ.Ο.Χαλανδρίου: www.halandrichess.gr
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Σέργιος Γκάκας, οι οποίοι απένειμαν τα κύπελλα και τα μετάλλια στους διακριθέντες.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι νεαροί σκακιστές και σκακίστριες, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης που τόσο ανάγκη την έχουμε σήμερα, ως «παράβολο συμμετοχής» στους αγώνες προσέφεραν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας, περισσότερα από 100 κιλά τρόφιμα.

Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, στους γονείς τους και στους προπονητές τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α & Β ΒΑΘΜΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 9/6/2015 ΣΤΟ ΚΕΠ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ


Έχουν περάσει 4 μήνες με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις μετατίθενται στο άγνωστο μέλλον. Οι «πιρουέτες» τους συνεχίζονται. Ήδη κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις τους προσπαθούν να ανασκευάσουν τις προεκλογικές εξαγγελίες τους ως υπερβολικές. Μας θέλουν συνενόχους για αυτό και μιλάνε για δημοψηφίσματα.

Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι είναι εδώ, ο ΕΝΦΙΑ εξακολουθεί να είναι εδώ και να πνίγει όλους τους εργαζόμενους και φυσικά κουβέντα δεν γίνεται για την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα προ κρίσης.

Με τη κοινή τους δήλωση Γιουγκέρ Τσίπρα μας προετοιμάζουν για τα νέα μέτρα που θα έρθουν. Μας προετοιμάζουν για ένα ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
  • Ετοιμάζουν νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων μας μέσα από την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ σε βασικά είδη κατανάλωσης.
  •   Βάζουν χέρι στο ασφαλιστικό, αυξάνουν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, καταργούν τις πρόωρες συντάξεις.
  •   Προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις και τις βαφτίζουν αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Όσο αφορά το κλάδο μας η πλειοψηφία των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών καθημερινά δίνουν διαπιστευτήρια στα αφεντικά τους στην Ευρωπαίους «εταίρους τους». Η επίθεση στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και η αντικατάσταση της με νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας συνεχίζεται. Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών συνεχίζονται, ενώ καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με εργαζόμενους που έχουν να πληρωθούν τρεις και τέσσερις μήνες.

Και όλα αυτά γιατί; Για να σωθεί η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, και των βιομηχάνων που καρτερικά περιμένουν να διεισδύσουν σε μια σειρά υπηρεσίες όπου χρόνια τώρα ονειρεύονται.

ΦΤΑΝΕΙ ΩΣ ΕΔΩ. Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με ψίχουλα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με αναμονές και αυταπάτες.

Όσο και να θέλουν να μας πείσουν ότι διαπραγματεύονται για το καλό μας με τους σημερινούς θεσμούς που στο παρελθόν τους ονόμαζαν τοκογλύφους γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μας κοροϊδεύουν. Διαπραγματεύονται για να διασώσουν τα κέρδη τους οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.

Πότε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπήκαν οι αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων. Ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπήκε το δικαίωμα στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ με ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ και ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΑ. Ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπήκε να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ. Να σταματήσουν τώρα οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών που υποτίθεται ότι γίνονται λόγο της απαγόρευσης των προσλήψεων όπως υποστηρίζει η πλειοψηφία των δημάρχων. Τώρα πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των δήμων και της Περιφέρειας. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ελαστικοποιούν την εργασία. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την αναπλήρωση όλων των απωλειών μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Να απαιτήσουμε μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Και αυτά τα έχουμε ανάγκη σήμερα και όχι στη δευτέρα παρουσία.

ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ. Ήρθε η ώρα να προετοιμάσουμε τον αγώνα μας, να κουβεντιάσουμε, να αποφασίσουμε, να αντεπιτεθούμε, να μην επιτρέψουμε να υπογραφεί ένα νέο μνημόνιο, μια νέα συμφωνία ή όπως αλλιώς το ονομάσουν. Όχι άλλος χρόνος χαμένος, ήρθε η στιγμή να σπάσουμε τις αυταπάτες, να μην περάσει η μοιρολατρία και η απογοήτευση που συνειδητά καλλιεργούν.

Η Διοίκηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ συνεδρίασε και αποφάσισε τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 11-6-2015 όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Θα πρέπει να εντείνουμε τη περπατησιά μας, να φτάσουμε παντού. Σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε αμαξοστάσιο θα πρέπει να σημάνει γενικός ξεσηκωμός. Να πεισθεί το σύνολο των συναδέλφων ότι η συμμετοχή του στο συλλαλητήριο στις 11-6-2015 είναι ανάγκη για τον ίδιο, είναι ανάγκη γιατί έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε ένα καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας.

Σε καλούμε να πάρεις μέρος στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΠ της ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ τη ΤΡΙΤΗ 9/6/2015 στις 18:00, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 11-6-2015 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Σ. Λύτινα

«Πολιτισμός & Περιβάλλον»: Σεμινάρια από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Προσφορά στον Άνθρωπο την Παιδεία και τον Πολιτισμό
Σήμερα έκλεισε πανηγυρικά ο κύκλος των 6 υψηλής ποιότητας πολύ ενδιαφερόντων  σεμιναρίων, για την σχέση του πολιτισμού με το περιβάλλον, που διοργάνωσε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού την περίοδο 2 Μαΐου-6 Ιουνίου 2015.

Η σημερινή παρουσίαση με ομιλητή τον κ. Παντελή Τσάβαλο (Ιστορικός και Θεωρητικός της Τέχνης ) και θέμα «Η φύση στην τέχνη», καθήλωσε στην κυριολεξία για 4 ώρες τους 100 περίπου παρευρισκόμενους μια διάλεξη που διερεύνησε τους τρόπους με τους οποίους το τοπίο, τα δέντρα και τα λουλούδια γίνονται αντικείμενο πρόσληψης και απεικόνισης στις εικαστικές τέχνες. Παρουσιαστήκαν έργα από διαφορετικές εποχές (προϊστορία, αρχαιότητα, Βυζάντιο, Αναγέννηση, Μοντέρνα και Σύγχρονη τέχνη), από διαφορετικούς πολιτισμούς (Ευρώπη, Αμερική, Μέση και Άπω Ανατολή) και διαφορετικά μέσα (τοιχογραφίες, ελαιογραφίες, σχέδια, γλυπτά, φωτογραφίες κ.α.).
Την σημερινή εκδήλωση παρακολούθησε όπως και τα προηγούμενα 4 από τα 5 σεμινάρια ο Δήμαρχος Φιλόθεης –Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης και δεσμεύτηκε ότι θα επακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον και νέες δράσεις με θέμα τον άνθρωπο και τον πολιτισμό. 

Ευχαρίστησε θερμά την καταχειροκροτούμενη «καρδιά και ψυχή των εκδηλώσεων» κ. Χριστίνα Φίλιππα για την προσφορά της στον άνθρωπο και τον πολιτισμό, σε μια ζοφερή περίοδο δυσάρεστη για τους περισσότερους αν όχι για όλους μας. Στην τελευταία εκδήλωση παραβρεθήκαν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων  (Παραδείσου, Πολύδροσου,  Ιπποκρατείου Πολιτείας κλπ), περιβαλλοντικών οργανώσεων του ενιαίου Δήμου αλλά και από άλλες περιοχές της Αττικής. Από τον Σύλλογο Προστασίας ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου παρέστησαν τα μέλη του ΔΣ κ. Ματρώνη Δικαιάκου, κ. Δάφνη Λιαναντώνακη και κ. Γιάννα Σαραντοπούλου.


Π. ΠΑΝΤΟΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ... Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ