Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... το 1990 ΕΦΥΓΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣΕΙΣΗΓΗΣΗ – ΣΟΚ: «Μέρκελ, στείλε στρατό στην Ελλάδα»!


20130511-013918.jpg
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ


ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ
-Ο αναλυτής του κόμματος της Μέρκελ προτείνει ανάπτυξη του Μπούντεσβερ παντού

-Μιλά για «δόγμα» που πρέπει να υιοθετήσει το Βερολίνο κατά κοινωνικών αναστατώσεων

-Αναφέρει ρητά ότι πρέπει να σταλεί στρατιωτική μονάδα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία


-«Να αναλάβουμε την πειθαρχία της Ευρώπης, όπως οι ΗΠΑ κάνουν με τους άλλους»

-Ζητά οργάνωση μέχρι και κατά αντάρτικου στη χώρα μας!

Να στείλει στρατιωτικές μονάδες στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία, για να επιβάλλει την πειθαρχία και να «προλάβει» κοινωνική αναστάτωση και αντάρτικες ενέργειες, προτείνει διαβαθμισμένη μελέτη που έγινε για λογαριασμό του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας.
Η μελέτη, μέρος από το περιεχόμενο της οποίας φέρνει σήμερα στο φως η “PRESS”, υπογράφεται από κορυφαίο αναλυτή του κόμματος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ. Αντί να πληρώσουν τις κατοχικές αποζημιώσεις δηλαδή, οι Γερμανοί σκέφτονται να ξαναστείλουν στρατό στην Ελλάδα;
Όπως επισημαίνει και ο διεθνολόγος- στρατιωτικός αναλυτής Δρ Αθανάσιος Δρούγος, ο οποίος έχει ιδία γνώση της διαβαθμισμένης (άκρως απόρρητης) μελέτης, μπορεί να πρόκειται για αθλιότητα και μάλιστα από κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, όμως ίσως το «δικαιολογεί» το γεγονός ότι ο συντάκτης της μελέτης θεωρεί πως η Γερμανία πρέπει να γίνει όπως ήταν κάποτε η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία…


Η μελέτη
-Συντάκτης της μελέτης είναι ο υπερσυντηρητικός αναλυτής του κόμματος της Μέρκελ, Ρόμπερτ Σρέντερ. Η μελέτη είναι διαβαθμισμένη, έγινε υπό την επίβλεψη του Πανεπιστημίου του Κιέλου (αναφέρεται ότι εκπονήθηκε από αυτό) και έγινε για λογαριασμό του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας. Έχει ήδη παραδοθεί ως paper στο γερμανικό Υπουργείο Άμυνας- χωρίς να έχει ακόμα αξιολογηθεί.
-Στις 105 σελίδες της, αναφέρεται ότι το Βερολίνο θα πρέπει να υιοθετήσει, και μάλιστα άμεσα, δόγματα κατά αντάρτικων ενεργειών, καθώς και κοινωνικών αναστατώσεων. Τονίζει ότι, αυτό πρέπει να το κάνει οπωσδήποτε και πολύ σύντομα, επειδή θα κληθεί να επέμβει σε κράτη που έχουν «έντονες αντιδραστικές τάσεις», όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Πορτογαλία.
-Στη μελέτη εξηγείται πως επειδή οι Αμερικανοί κινούνται σε Αφρική και Ασία, η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβει την «πειθαρχία» της Ευρώπης.
-Προτείνει την ανάπτυξη μονάδων του Γερμανικού Στρατού-Μπούντεσβερ στις χώρες που προαναφέραμε. Και μάλιστα μιλά για μονάδες που θα είναι επιφορτισμένες με την καταπολέμηση οργανωμένου αντάρκτικου!
-Η γλώσσα που χρησιμοποιείται στη μελέτη είναι απίστευτη για τα σημερινά δεδομένα –θα δικαιολογείτο μόνο στην περίοδο από τα τέλη της δεκαετίας του 1930 ως τα μέσα της δεκαετίας του 1940- και, σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω, οι συντάκτες της προτείνουν να γίνει άμεσα ενίσχυση των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της Γερμανίας στο Νότο. Πρακτικά, αν «διαβάσει πίσω από τις λέξεις» κανείς, θα διαπιστώσει πως πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή περί κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της Γερμανίας στις χώρες του Νότου. Δεν ενισχύεις ποτέ κάτι ανύπαρκτο. Είναι άραγε θεμιτό αυτό μεταξύ «συμμάχων» και «εταίρων»;
-Στη μελέτη αναφέρεται ότι θα είναι χρήσιμο για την Γερμανία να λάβει υπόψη, για μελλοντικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τα διδάγματα από τη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και ειδικά σε Κοντούζ και Φαϊζαμπάντ. Η αλήθεια είναι, πάντως, όπως επισημαίνει και ο κ. Δρούγος, (πέραν του ότι ο κ. Σρέντερ μας πέρασε για… Αφγανιστάν) ότι οι Γερμανοί, στο Αφγανιστάν, πήγαν στα βόρεια της χώρας, όπου ήταν ήσυχα, συγκριτικά με τα νότια και νοτιοανατολικά. Η παρουσία τους, επισημαίνει ο κ. Δρούγος, ήταν φοβική και, για να μην χάσουν άνδρα, το βράδυ δεν περιπολούσαν εκτός στρατοπέδων. Επέλεξαν να μη χτυπηθούν με τους ταλιμπάν.
Θα αποχαρακτηριστεί;
Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι, όπως αναφέρει και ο κ. Δρούγος, ολόκληρη η έκθεση πρόκειται να αναρτηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα («πολύ σύντομα») σε συνδρομητική γερμανική ιστοσελίδα. Πρακτικά αυτό προφανώς σημαίνει πως η διαβαθμισμένη μελέτη των 105 σελίδων θα αποχαρακτηριστεί. Έτσι, γεννιούνται ερωτήματα ως προς το σκοπό που θα μπορούσε να «εξυπηρετεί» μια τέτοια κίνηση.
Πάντως και μόνο το γεγονός ότι αυτή η έκθεση συντάχθηκε για λογαριασμό του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας και πως επικεφαλής της είναι αναλυτής του κυβερνώντος κόμματος της χώρας…

Διαβάστε τη συνέχεια στην “PRESS Time” που κυκλοφορεί το Σάββατο στα περίπτερα

http://www.olympia.gr/, 11/5/2013

Απάντηση της ΑΔΕΔΥ σχετικά με το σχέδιο νόμου 'Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις' του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Κωνσταντοπούλου: «Οι οικονομικοί εισαγγελείς στόχος συμφερόντων»


«Για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμισι χρόνο οι οικονομικοί εισαγγελείς έγιναν στόχος συμφερόντων που ενοχλούνται από την ανεξάρτητη και ευσυνείδητη άσκηση των καθηκόντων τους και από τη διερεύνηση υποθέσεων όπως η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο, η τραπεζική δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων, οι απόρρητες δαπάνες, η δανειοδότηση του Mega και, φυσικά, η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ», σχολιάζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παράδοση, ουσιαστικώς, όπλων στην οποία εξαναγκάστηκαν οι Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης. Η ίδια προσθέτει πως το ότι τα συμφέροντα αυτάφθάνουν να μεθοδεύουν παρεμβάσεις και να υπαγορεύουν νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως έχει κατ’ επανάληψη καταγγελθεί από το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια της Βουλής: «Είναι ανεπίτρεπτο να τίθεται σε διακύβευση η διερεύνηση υποθέσεων με δήθεν θεσμικές νομοθετικές ρυθμίσεις και δήθεν θεσμικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Οι οικονομικοί εισαγγελείς αντέδρασαν με θεσμική υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια που, δυστυχώς, ελλείπει από όσους απροσχημάτιστα προσπάθησαν να αποτρέψουν και να διακόψουν τις έρευνές τους».

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη απόπειρα αντικατάστασης των οικονομικών εισαγγελέων είχε λάβει χώρα επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου, με κοινή ρύθμιση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών. «Σήμερα έχει πια αποκαλυφθεί ότι κατά τον χρόνο εκείνο ο Ευ. Βενιζέλος είχε κρυφά στην κατοχή του τη λίστα Λαγκάρντ. Τα συμπεράσματα είναι αναπόδραστα και αποκαλυπτικά του ότι η διαπλοκή ζει και βασιλεύει και κρατά σε ομηρία το πολιτικό σύστημα, ανεξαρτήτως της φαινομενικής εναλλαγής προσώπων στην τρικομματική συμπαιγνία. Άλλωστε, καταστατική αρχή του τρικομματικού συνεταιρισμού είναι να μοιράζουν και σήμερα θέσεις του δημοσίου και να διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα για ημέτερους ειδικών προσόντων που γίνονται παράγοντες του δημοσίου βίου εκ του μηδενός και λαφυραγωγοί του δημοσίου πλούτου», υπογραμμίζει η κα Κωνσταντοπούλου.

http://www.koutipandoras.gr/

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΑΠΟ Αμεινίας ο Παλληνεύς

"Τέλος" Πεπόνης και Μουζακίτης
Επιστολές στον Άρειο Πάγο, με τις οποίες γνωστοποιούν ότι δεν επιθυμούν την ανανέωση της θητείας τους, απέστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, λίγες μόλις μέρες πριν από τη σύγκληση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου στις 20 Μαΐου, που αναμένεται να αποφασίσει εάν η θητεία τους θα παραταθεί ή εάν θα οριστούν άλλοι εισαγγελείς στις θέσεις τους...

Παράλληλα, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς διαβίβασαν όλες τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κρίνοντας ότι οι εν λόγω υποθέσεις εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα διαφθοράς που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα, αλλά δεν έχει αναλάβει ακόμα καθήκοντα, καθώς δεν έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως ο διορισμός του.

Επίσης, ενημέρωσαν και τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, για την ενέργεια τους να αποστείλουν στον εισαγγελέα διαφθοράς τη σχετική δικογραφία.


Πηγή: ethnos.gr

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

Ανοιχτή Πόλη: Δημοψήφισμα και στην Αθήνα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ

Η Ανοιχτή Πόλη κατέθεσε για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο δήμου Αθηναίων (9/5/2013) το κείμενο που ακολουθεί, ζητώντας δημοψήφισμα με αντικείμενο την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

«ο δήμαρχος κ. Καμίνης απαξίωσε και να αναφερθεί στο θέμα. Πριν 2 μήνες είχαμε ξαναθέσει το πρόβλημα και τότε είχε αναγνωρίσει τη σοβαρότητά του και την ανάγκη να συζητηθεί κανονικά. Αυτό δεν έγινε ποτέ, προφανώς γιατί ακόμα και μία θέση του δημοτικού συμβουλίου κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, πολύ περισσότερο η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αποτελούν για τον δήμαρχο της Αθήνας απείθεια κατά της μνημονιακής κυβέρνησης, της οποίας θεωρεί ότι είναι εντολοδόχος».
Το σχετικό κείμενο της Ανοιχτής Πόλης:

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

Η Ανοιχτή Πόλη είχε θέσει και σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της αποτροπής της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, η οποία, όπως και η ΕΥΑΘ, έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και πρόκειται να εκποιηθεί έναντι πινακίου φακής. Σημειώνουμε ότι η ΕΥΔΑΠ είναι κερδοφόρα. Για το 2012 εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 38,5 εκατ. ευρώ κέρδη και ο ιδιώτης στον οποίο θα δοθεί θα κάνει απόσβεση αγοράς σε 5 χρόνια , χωρίς να υπολογίζεται καμιά αύξηση στα τιμολόγια.

Δεν πρόκειται, όμως, μόνο για οικονομικό σκάνδαλο. Το νερό είναι πηγή ζωής απαραίτητο για κάθε άνθρωπο στη γη, παράγοντας ανάπτυξης και συνθήκη ύπαρξης της αγροτικής παραγωγής και των πράσινων χώρων δημόσιων και ιδιωτικών (αρδευτικό νερό). Γι’ αυτό δεν πρέπει να μετατραπεί σε εμπόρευμα, δηλαδή να διανέμεται και να τιμολογείται με αποκλειστικό κριτήριο το κέρδος των πολυεθνικών εταιριών, που λυμαίνονται το νερό σε ορισμένα μέρη του κόσμου με τραγικά αποτελέσματα ως προς την ποιότητα του νερού, την ανταπόκριση σε αιτήσεις σύνδεσης, τη διαχείριση των λυμάτων χωρίς καμιά επεξεργασία , κ.λπ. κ.λπ.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη αναπτύσσεται ένα μεγάλο κίνημα με στόχο στον 21ο αι. να γενικευτεί η δημοτική ή κρατική διαχείριση του νερού.

Το Παρατηρητήριο της Ευρώπης, το Διεθνές Ινστιτούτο και το σχέδιο για τις Δημοτικές Υπηρεσίες έχουν εκδώσει σχετικό βιβλίο με τίτλο «Επαναδημοτικοποίηση - Επιστρέφοντας το νερό στα δημόσια χέρια».

Το σχέδιο υποστηρίζει ότι όλες οι μεγάλες δημοτικές συμβάσεις για το νερό που βρίσκονται σε διαδικασία ανανέωσης, κυρίως στη Γαλλία, από το Παρίσι και τη Γκρενόμπλ μέχρι τη Βρέστη και το Χερβούργο, επαναδημοτικοποιούνται. Το 2008 ο δήμος του Παρισιού δεν ανανέωσε τη σύμβαση με τις Veolia και Suez και δημιούργησε τη δημοτική Εταιρία Eau de Paris. Στην Ιταλία, με δημοψήφισμα τον Ιούλιο του 2011, οι πολίτες καταψήφισαν σε ποσοστό 95% την ιδιωτικοποίηση του νερού και την εκμετάλλευση των δικτύων. Η Γερμανία είναι η πιο πρωτοπόρα χώρα στο θέμα αυτό : το σύνολο του τομέα ύδρευσης ανήκει σε δημόσιους φορείς. Ο δήμος του Βερολίνου συντονίζεται με το δήμο του Παρισιού.

Στο πλαίσιο των παραπάνω προσεγγίσεων η Ανοιχτή Πόλη καλεί το δημοτικό συμβούλιο να απορρίψει την εκχώρηση της ΕΥΔΑΠ σε ιδιωτική εταιρεία μέσω ΤΑΙΠΕΔ και να προχωρήσει, σε επικοινωνία με τους άλλους δήμους της Αττικής, στη διενέργεια σχετικού δημοψηφίσματος.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες

  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες   Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ με αφορμ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις