Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ Η κα ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ

Όπως σας είχαμε από προχθές ενημερώσει η Αφροδίτη Χατζηγεωργίου εκλέχθηκε πριν από λίγη ώρα Πρόεδρος του Δημοτικού Συβουλίου Χαλανδρίου, στην θέση του παραιτηθέντος Άρη Νόμπελη.

Κατ΄αρχήν τις ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ αυτό το δύσκολο τελευταίο 7μηνο της τετραετίας, είναι γνωστή η προσωπική μας εκτίμηση αλλά και η έντονη ιδεολογική διαφωνία με την νέα Πρόεδρο.

Το ρεπορτάζ όμως είναι ρεπορτάζ και θα αναγκαστούμε να τα πούμε όλα.

Διότι - όπως ήταν αναμενόμενο η σπαρασσόμενη παράταξη της διοικητικής πλειοψηφίας για άλλη μια φορά είχε σοβαρά ρήγματα που εκφράστηκαν στο πρόσωπο της Αφροδίτης η οποία εκλέχτηκε με 21 μόνο ψήφους στην κάλπη.

Με δεδομένη την ψήφιση των 2 δημοτικών συμβούλων του Κώστα Παττακού που ψήφισαν την κα Χατζηγεωργίου φαίνεται ότι τουλάχιστον 4 ή 5 μέλη της πλειοψηφίας δεν έρηξαν το ψηφοδέλτιο με το όνομα της κας Χατζηγεωργίου στην κάλπη.
Αύριο ελπίζουμε να έχουμε πιο διεισδυτικό ρεπορτάζ,

Στην ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. ανακοινώθηκε και η αναπληρώτρια του κου Νόμπελη στα έδρανα του Δ.Σ. που είναι η κα Χρυσούλα Δαμίγου (σιδεροκέφαλη) η οποία εκλέχτηκε και ως αναπληρώτρια στην οικονομική επιτροπή με 29 ψήφους, όσους πήρε και η κα Αλεξανδρή για την Ποιότητας Ζωής (ήταν καραμπόλες - κενά που προέκυψαν από τις παραιτήσεις Βάσιου και Νόμπελη και την μετακίνηση της Χατζηγεωργίου στο προεδρείο).

Πρέπει να επισημάνουμε ότι και στην είσοδος της κας Δαμίγου στο Δ.Σ. εμπεριέχεται  είδηση και παρασκήνιο.

Διότι με βάση την σειρά εκλογής επιλαχών δημοτικός σύμβουλος - 2ος μετά την κα Αλεξανδρή η οποία είχε αντικαταστήσει τον κ. Βάσιο - ήταν .... ο κος Κατσοπρίνης, Γ.Γ. του δήμου.

Ο οποίος βέβαια επέλεξε να παραμείνει στην θέση του και να μην πάει στο δημοτικό συμβούλιο διότι οι δύο θέσεις είναι ασυμβίβαστες.

ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ - ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ, ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ.

ΥΓ: Καρατζά Highlight προς διοίκηση: Έχετε παραιτηθεί όλοι όσοι είναι να παραιτηθείτε ή θα μας ξανατρέχετε σε καμιά βδομάδα να ξαναψηφίζουμε;

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΡΕΤΕΝΤΡΕΝΤ ΑΝΤΙ ΤΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΤΗΣ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ”

http://olympia.gr/2013/10/03/%CE%BF-%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BB/EEEEEEE!

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!

Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΤΡΕΝΤ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΑΑΑΑΑΑΣ!

Η "ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ" - Ο Γ.Γ. ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ BLOG ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΛΙ

Όταν πριν από λίγες μέρες έστειλα κάποιες απόψεις για μια «διαδήλωση αντιφασιστών» στους δρόμους του Χαλανδρίου, η ουσία των οποίων ήταν ότι οι Χαλανδραίοι αντιφασίστες είναι πολλές χιλιάδες και όχι μια χούφτα άνθρωποι, πραγματικά δεν περίμενα ότι ο Άγγελος και το blog του, που φιλοξενεί ποικιλόμορφες απόψεις Χαλανδραίων, θα γινόταν δέκτης ανοίκειων «αντιφασιστικών» χαρακτηρισμών.

Δημοκράτες του Χαλανδρίου, επιτρέψτε στον κόσμο να μιλάει και να γράφει με τον τρόπο που θέλει και επιθυμεί, και αν θέλετε να δώσετε «μαθήματα Δημοκρατίας», κάντε το με την συμπεριφορά σας.

Γ. Γ.
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Για όσους δεν έχουν εθισμό στην Πλατεία ο Γ.Γ. μιλάει γι' αυτό το "ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ" που έγινε ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ στην αριστερά,  που ασχολείται πώς θα επεξεργαστεί λύσεις για τα προβλήματά σας στον δήμο  (όλη μέρα).
 Όταν μιλάει ο Γ.Γ. προκαλεί. 
Δεν ομιλεί στρογγυλά, δεν είναι κόρη ναυάρχου,  ΔΕΝ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ.
Αν δείτε συζητήσεις μας παρασκηνιακές με email θα πάθετε πλάκα που ακόμα γράφει στην Πλατεία.  Στα 10 αν συμφωνούμε στα 5 είναι ζήτημα. 
Αλλά αυτό είναι το ΠΑΙΧΝΙΔΙ και το ΓΗΠΕΔΟ.
Και έτσι αναζητούνται και τα σημεία σύγκλισης, αν υπάρχουν.
Όσοι έχουν μάθει να συζητούν μόνο με όσους συμφωνούν, σε στεγανά αποστειρωμένα περιθωριακά περιβάλλοντα, να πάνε να το κοιτάξουν.
Γιώργο μπορείς πάντα να λες από αυτό το βήμα την άποψή σου, η οποία δεν θα λογοκρίνεται.
Αν αυτό το απεμπολίσουμε θα κλείσουμε και το blog.
Αλλά αυτή την χάρη δεν θα την κάνουμε σε κανένα φασίστα.

«Πόλεμος» για τη Διαύγεια παρά τις διαβεβαιώσεις ΜητσοτάκηΕνδοκυβερνητική ένταση και κριτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης πυροδότησε η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος «Διαύγεια». Η αναδίπλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεσμεύτηκε ότι θα επαναδιατυπώσει την επίμαχη διάταξη οφείλεται, σύμφωνα σε πληροφορίες, και στο βέτο του ΠΑΣΟΚ που διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Εχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κράτησε σκληρή στάση ενώ η ¨Διαύγεια» αποτελεί «παιδί» του Γιάννη Ραγκούση ο οποίος έχει συγκρουσιακές σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αίσθηση επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε της ανάγκης να διατηρηθεί η «Διαύγεια» ως έχει παρόλο που η πατρότητά της ανήκει στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

Οι αντιδράσεις

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται τα εξής:

«Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε, εφήρμοσε και στηρίζει τη διαδικασία της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, ως σημαντικό βήμα διαφάνειας στο δημόσιο βίο.
Γι’ αυτό και από το πρωί σήμερα επισημάναμε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρατηρήσεις στο σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης του, ώστε να μη δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις στους πολίτες οι οποίες και έγιναν αποδεκτές.
Σε κάθε περίπτωση καθιστούμε σαφές πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχτεί καμία νομοθετική παρέμβαση που αποδυναμώνει τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την διαφάνεια στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.
Επισημαίνουμε όμως ότι για μια ακόμα φορά παρακολουθήσαμε τα κροκοδείλια δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσε να δημιουργήσει εντυπώσεις για μια θεσμική αλλαγή που δεν πιστεύει και δεν ψήφισε.»

Η δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση: «Θεωρούμε πολύ σοβαρό το ότι ο κ. Μητσοτάκης έβαλε σε διαβούλευση το θέμα της «Διαύγειας» για μόλις 48 ώρες, όπου υπάρχει μια σχετική διάταξη που ακυρώνει επί της ουσίας την πολύ σοβαρή κατάκτηση, αν θέλετε να το πούμε, να δημοσιεύονται όλες οι πράξεις της Διοίκησης και όλες οι πράξεις των Υπουργείων, με την έννοια ότι δίνει τη δυνατότητα της αυτοεξαίρεσης των υπευθύνων. Μπορεί δηλαδή ένας παράγων, όπως είναι ο Υπουργός ή το Υπουργείο Οικονομικών, να αποφασίσει να μην αναρτήσει κάτι. Το λέμε δημοσίως: είναι εντελώς απαράδεκτο, και σας λέμε ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτό, διότι η «Διαύγεια» ήταν μια σοβαρή προσπάθεια, προς το καλό και της Διοίκησης και της διαφάνειας, δηλαδή το γεγονός ότι μπορεί και ο πολίτης να αναφέρεται στη «Διαύγεια» και στις αναφορές που αναρτώνται σε αυτήν».

 http://www.aftodioikisi.gr/

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ: ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ;


Αυτή η επιμονή του σωματείου εργαζομένων βιβλίου και χάρτου με τον Ευριπίδη είναι εντυπωσιακή.

Αν όμως αυτή η επιμονή, αυτή η αγωνιστικότητα δεν κατευθυνθεί και προς άλλες κατευθύνσεις τότε απλά είναι ύποπτη.

Για να είστε εντάξει θα πρέπει να πάτε μερικά μέτρα πιο κάτω για να είναι στην εμβέλειά σας και το Public και ο Κοραής.

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται της μουρλής από απολύσεις και απλήρωτους υπαλλήλους και να έχουν πέσει με τα μούτρα πάνω σε μία επιχείρηση.

Δεν είναι δυνατόν να κάθεσαι στην πόρτα ενός καταστήματος (προσωπική μαρτυρία) και να λες στους πελάτες να μην μπουν να ψωνίσουν.

Δηλαδή πού να πάει να ψωνίσει ο άλλος τα σχολικά της δωρεάν παιδείας;

Δεν πιστεύω να τους παροτρύνετε να πάνε στο «καλό» PUBLIC ή στο πιο καλό JUMBO με τα 300 ευρώ το μήνα για δέκα ώρες την ημέρα.

Αυτοί οι υπάλληλοι είναι λέει κάτω από 25 χρονών.

Άντε να ξανατραγουδήσεις το «να ‘σαν τα νιάτα δυο φορές»
Είχε και την πλάκα του όμως, άκουσα λέει ότι η επιθεώρηση εργασίας έκρινε καταχρηστική την απόλυση.

Να σας θυμίσω, ότι αυτοί είναι που θεωρούν νόμιμες τις ατομικές συμβάσεις, τις μειώσεις μισθών, τις καταργήσεις των αποζημιώσεων και την καταστρατήγηση κάθε εργασιακού κεκτημένου.

Αλήθεια ο εμπορικός σύλλογος τι λέει για όλα τα παραπάνω που συμβαίνουν στην πόλη μας;
Αν δεν κάνω λάθος έχουμε εμπορικό σύλλογο;

Αυτά προς το παρόν και μιας και το έχω στο DNA μου, από τον παππού μου, με κάτι παράξενα ραντεβού που έδινε, 

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ.    

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΡΤΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΛΕΞΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΗΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΣΚΕΥΗ! ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΡΙΑΝΗ - ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΥΡΗ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΡΙΑΝΗ λοιπόν μας είπε επικεφαλής δημοτικής παράταξης, όχι κανένας Καφενές.ΟΜΙΛΟ ΚΟΥΡΗ ΔΗΛΑΔΗ, μας είπε, έτσι δεν είναι;

Εκεί δεν μας ενέταξε;

Εκεί δεν ήταν και το  ALTER αν δεν κάνουμε λάθος;

Ναι μωρέ εκεί ήταν.

Έχει και απολυμένους το ALTER δεν έχει;

Ναι μωρέ έχει.

Ευτυχώς που δεν έχουμε μετοχές και εμείς στο ALTER.

Εδώ δεν έχουμε και μας λένε ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΡΙΑΝΗ.

Σκέψου και να είχαμε και τίποτα μετοχές, να είχαμε πάρει και κανένα μέρισμα από το κανάλι - οι παλιοκαπιταλιστές, επενδυτές κεφαλαίου, κομπραδόροι.


Σκέψου λέει να είμαστε και μέτοχοι - δηλαδή συνιδιοκτήτες στο κανάλι που χρεωκόπησε και άφησε απλήρωτους εργαζόμενους τι είχαμε να ακούγαμε.

Καλά που δεν έχουμε μετοχές στο ALTER!

Α ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ!

ΒΡΙΖΟΥΜΕ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΟΙ!
ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚAΙ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ!

Να διαβάζουν άλλα sites "σοβαρα" σαν τους ίδιους.


Σας αφιερώνουμε και ένα τραγούδι που είναι ο ύμνος μας - το πρώτο video που ανέβηκε στο κανάλι της Πλατείας στο YOU TUBE τον Ιούλιο του 2011 - και είχε "κοπεί" η ενσωμάτωσή του γιατί εμείς ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ και κάτι τσάτσους που καταγγέλουν την ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Το Χαλάνδρι θα αλλάξει πορείαΜε θλίψη και αρκετό σκεπτικισμό είδα το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο stasi.gr γεμάτο ακατάσχετες ύβρεις, και αστήρικτες κατηγορίες προς τον επικεφαλής της παράταξης μας Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία κ. Άγγελο Νταβία, επʼ αφορμή ενός άρθρου αναγνώστη της Πλατείας.

Πρώτη επισήμανση και πολύ σημαντική το κείμενο που διαχωρίσει την θέση του μέσου, από τον συντάκτη του άρθρου το οποίο παραθέτω και εγώ με την σειρά μου:

 «ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Δημοσιεύουμε το σχόλιο του τακτικού σχολιαστή και φίλου Γ.Γ., χωρίς να συμφωνούμε σε όλα, κυρίως ως προς τους χαρακτηρισμούς. Δικαίωμα όλων είναι να διαδηλώνουν με τον τρόπο που θεωρούν εκείνοι αποτελεσματικό και δικαίωμα των άλλων να τους κρίνουν. Εμείς πάντως θεωρούμε ότι το μέτωπο είναι με τον ΦΑΣΙΣΜΟ, που πρέπει να τσακιστεί. Τον ΦΑΣΙΣΜΟ της χρυσής Αυγής, τον ΦΑΣΙΣΜΟ των μνημονίων και της περιθωριοποίησης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, τον ΦΑΣΙΣΜΟ της ανεργίας, τον ΦΑΣΙΣΜΟ της αυτοδικίας, τον ΦΑΣΙΣΜΟ της άσκησης βίας κατά των ασθενεστέρων από τους ισχυρούς, τον ΦΑΣΙΣΜΟ της κατακεραύνωσης της αντίθετης άποψης και της απόπειρας αποκλεισμού της, τον ΦΑΣΙΣΜΟ που είναι αδελφό τέρας της Λερναίας Ύδρας και κάθε κεφάλι που χάνει, βγάζει δύο και αυτό πρέπει να μην το ξεχνάει κανείς». 

Τι πιο αυτονόητο από αυτή λοιπόν την ίδια την ανάρτηση του μέσου που συνοδεύει το άρθρο του αναγνώστη Γ.Γ. 

Κανένας από την παράταξη μας και πόσο μάλλον ο επικεφαλής μας κ. Άγγελος Νταβίας, δεν υιοθετεί η δεν προέβη σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς για τον κύριο Γρηγόρη Καλομοίρη τον οποίον σεβόμαστε απόλυτα, μακριά από εμάς οι κατινιές του αίσχιστου είδους και η κιτρινίλα που τις συνοδεύει. 

Δεύτερη επισήμανση οι κατηγορίες του τύπου απασχολημένοι με διαφημισογλάστρες και δημοτικές προμήθειες, έμμισθοι υπάλληλοι του κ. Ζαφειρόπουλου, διορισμένοι τοποτηρητές της εκχώρησης δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, χαμαιλέοντες τροχονόμοι του πασοκικού πλιάτσικου, προϋποθέτουν στοιχεία χωρίς την ύπαρξη στοιχείων είναι ΑΠΛΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ παλαιάς κοπής και ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. 

Σε ότι με αφορά ΣΤΗΡΙΖΩ τον Άγγελο Νταβία στον αγώνα που κάνουμε για ένα ΧΑΛΑΝΔΡΙ καλύτερο. Κλείνοντας τον ευχαριστώ δημόσια για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στην παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ. Το Χαλάνδρι αλλάζει πορεία το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
 
Με τιμή 
Σπύρος Χρυσικόπουλος 
  Εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης 
Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣΗ Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών εντείνει τους υγειονομικούς ελέγχους στις Λαϊκές Αγορές.

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνο Μανιάτη και με στόχο την προστασία των καταναλωτών και γενικότερα της Δημόσιας Υγείας, κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών , αποτελούμενα από κτηνιάτρους, υγιεινολόγους και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους στις Λαϊκές Αγορές της περιοχής ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι υπάλληλοι προβαίνουν σε συστάσεις στους πωλητές που αφορούν στο χειρισμό, συντήρηση και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα τους δίνουν γραπτές οδηγίες, ιδιαίτερα για τα ευαίσθητα τρόφιμα τα οποία εγκυμονούν αυξημένη επικινδυνότητα για την υγεία του καταναλωτή.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών για την προστασία της δημόσιας υγείας, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΕΙΡΙΣΜΟ & ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

 Οι πωλητές κάθε είδους τροφίμων σε Λαϊκές Αγορές θα είναι καθαροί και θα έχουν εφοδιασθεί με πιστοποιητικό υγείας.

Κάθε πωλητής σε Λαϊκή Αγορά θα φροντίζει για την καθαριότητα του τομέα του και για την προσωρινή φύλαξη των κάθε είδους απορριμμάτων σε ειδικές πλαστικές σακούλες, οι οποίες κατά το τέλος της εργασίας, αφού δεθούν καλά, θα παραδίδονται στο Συνεργείο Καθαριότητας του Δήμου.

Οι θερμοκρασίες συντήρησης για τα πουλερικά, θα πρέπει να είναι οι ακόλουθες:

- νωπά από - 2ο C μέχρι + 4 οC

- κατεψυγμένα κάτω των - 12 οC.

Οι θερμοκρασίες συντήρησης για τα αλιεύματα, θα πρέπει να είναι οι ακόλουθες:

- νωπά στη θερμοκρασία τήξης του πάγου και
- κατεψυγμένα, στους - 18 οC με ενδεχόμενα διακύμανση προς τα άνω + 3 οC.

Τα πωλούμενα είδη τροφίμων θα εκτίθενται πάνω σε τραπέζια ή πάγκους και κάτω από κατάλληλες τέντες ή σε ειδικά οχήματα. Τα τρόφιμα, που τρώγονται όπως έχουν, χωρίς προηγουμένως να αποφλοιωθούν ή να ψηθούν ή να βρασθούν, θα προστατεύονται από τις μύγες, τον κονιορτό και κάθε είδους ρύπανση, τοποθετούμενα μέσα σε υαλόφρακτες προθήκες.

Τα είδη παντοπωλείου, τα οποία δεν έχουν ανάγκη συντηρήσεως με ψύξη, όπως είναι οι ελιές, τα τουρσιά και τα αλίπαστα, θα είναι τοποθετημένα πάνω σε πάγκους ή τραπέζια με την προϋπόθεση ότι τα τρόφιμα που τρώγονται όπως έχουν (ελιές, τουρσιά κλπ), χωρίς βρασμό ή καθαρισμό, θα εκτίθενται τοποθετημένα μέσα σε κλειστές υαλόφρακτες προθήκες.

Οι εσωτερικές επιφάνειες των τοιχωμάτων και του δαπέδου του αμαξώματος των οχημάτων θα είναι αδιαπότιστες και λείες. Αν τα τοιχώματα έχουν επενδυθεί με λαμαρίνα ή ξύλο, οι επιφάνειες τούτων θα είναι απαραίτητα ελαιοχρωματισμένες.

Τα ευαλλοίωτα τρόφιμα θα διατηρούνται σε κατάλληλα ψυγεία, είτε ηλεκτρικά, τα οποία θα συνδέονται με το δίκτυο της Δ.Ε.Η. ή με ιδιαίτερη γεννήτρια.

Θα υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία, σκεύη και συσκευές, τα οποία θα διατηρούνται σε καλή κατάσταση και καθαρά.

Ο πωλητής νωπών ψαριών και άλλων αλιευμάτων οφείλει να φροντίζει, ώστε:

-κατά την έκθεση τούτων, είτε βρίσκονται μέσα σε ανοικτά κιβώτια (τελάρα), είτε είναι τοποθετημένα πάνω σε πάγκους να μη διακόπτεται η συντήρησή τους με ικανή ποσότητα τριμμένου πάγου και να μην εκθέτονται στις ηλιακές ακτίνες.

-Τα νερά που προέρχονται από το λιώσιμο του πάγου, να διοχετεύονται με σωλήνα σε ειδική κλειστή δεξαμενή. Η απόρριψη των υγρών τούτων στην επιφάνεια του εδάφους, απαγορεύεται.

Γ. Κασιμάτης: "Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα..."

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες....
Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν...
Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.

Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ' επίφασην πρωθυπουργού.

Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο "πείραμα" της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μίας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ από όλους εκείνους που γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές. 

Αυτούς τους πραξικοπηματίες πρέπει να τους απομακρύνουμε εμείς, γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς... 
Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου...
Ή αυτοί, ή εμείς...

Δείτε Ε Δ Ω το video

Παναγιωτίδης Μάρκος

http://kostasxan.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5607.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/vhzE+(%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!)

Λιβύη: Ποιος είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος       Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβύης από το 1969 έως ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις