Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου                                                     
Σοφοκλή Βενιζέλου 62 Χαλάνδρι

Τηλ.210 6855898 fax; 6847787                                                            Χαλάνδρι 17/11/11
                                            Προς:                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

       Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Γ.Κουράση
       Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Α.  Χατζηγεωργίου
       Υπ' όψιν - Προέδρου Πρωτοβάθμιας σχολ. επιτροπής κ. Α. Τσικίνη
       Προέδρου Δευτεροβάθμιας σχολ. επιτροπής κ. Γ. Αναστασίου

                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


    ΘΕΜΑ: Ενιαίες Σχολικές επιτροπές-Χρηματοδότηση

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου, έχει ευθύνη και χρέος να καταγγείλει την τεράστια δυσλειτουργία που καταγράφεται στα σχολεία του Δήμου μας , όπου μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη στερούνται βασικών κονδυλίων και αδυνατούν να λειτουργήσουν .
Διευθυντές σε απόγνωση, να μην μπορούν να προμηθευτούν αναγκαία υλικά, ενδεικτικά αναφέρουμε :-ελλείψεις  σε γραφική ύλη-χαρτί Α4-μελάνι εκτυπωτή-λάμπες-κιμωλίες-καθαριστικά, σχολεία με απλήρωτους λογαριασμούς, χωρίς πετρέλαιο, με κομμένη την παροχή φυσικού αερίου και σχολικές επιτροπές με τεράστια χρέη.
Όλα τα προαναφερθέντα, σε συνδυασμό με την ολιγωρία στη συγκρότηση των  ενιαίων σχολικών επιτροπών (ένα μήνα), την  παραίτηση  του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας  και τον χρόνο που χάθηκε έως την αντικατάστασή του ,την καθυστέρηση συνεδρίασης της πρωτοβάθμιας δύο μήνες μετά την συγκρότησή της!, την απαίτηση για προέλεγχο από το ελεγκτικό συνέδριο κάθε δαπάνης, την αδυναμία των περισσοτέρων ήδη κατηργημένων σχολικών επιτροπών να παραδώσουν και να κλείσουν βιβλία και τους άφαντους Προέδρους τους,  συνιστούν την θλιβερή και ταυτόχρονα εφιαλτική πραγματικότητα που καταγράφεται στα σχολεία του Δήμου μας.
Αναρωτιόμαστε, αν  κάποιος αισθάνεται υπεύθυνος και ποιός είναι, αν η δημοτική αρχή έχει συνειδητοποιήσει την ευθύνη που της έχει μετατεθεί από την πολιτεία, αν έχει ασχοληθεί κάποιος να καταλάβει τι καλείται ο Δήμος να υλοποιήσει, σε τι βαθμό και με ποιο τρόπο πρέπει να στηρίξει την λειτουργία των καινούριων φορέων και αν τελικά διαθέτει και την βούληση αλλά και τα μέσα (οικονομικά-ανθρώπινο δυναμικό-διοικητικές δομές) για να τα υποστηρίξει, προκειμένου να μπορέσουν τα σχολεία μας να ξαναλειτουργήσουν και τα παιδιά μας ,να αποκτήσουν επιτέλους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς  που καλούνται να μεγαλώσουν, τουλάχιστον μία αξιοπρεπή παιδεία, απαλλαγμένη από τις τραγικές συνέπειες του μνημονίου. Μια παιδεία που αν ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών, θα δώσει σίγουρα τη λύση που αναζητά η κοινωνία μας.
Επειδή όμως η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί, και τα χρονικά περιθώρια έχουν λήξει, πριν τα σχολεία δηλώσουν πλήρη αδυναμία λειτουργίας, έστω και καθυστερημένα ,ο Δήμος θα πρέπει να κινητοποιηθεί και να δώσει λύση σε όλα αυτά που αποτελούν εμπόδιο στην διάθεση των υπαρχόντων κονδυλίων, τα οποία να σημειώσουμε ότι δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν την θέρμανση. Θα πρέπει επίσης άμεσα, να διαθέσει το προβλεπόμενο ποσό από τον προϋπολογισμό του 2011 που έχει ψηφισθεί, προκειμένου να καλυφθούν τα υπέρογκα χρέη που έχουν συσσωρευτεί  τους τελευταίους μήνες και τα υπόλοιπα να διατεθούν στις ενιαίες σχολικές επιτροπές προκειμένου να συμπληρώσουν τα ελάχιστα ποσά που διαθέτουν ήδη για τα σχολεία .Επιπρόσθετα, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να κληθούν οι πρόεδροι των παλαιών σχολικών επιτροπών να παραδώσουν και να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες ως οφείλουν, καθώς και στη διευθέτηση της γραφειοκρατίας που εμποδίζει ακόμα και την στοιχειώδη λειτουργία των ενιαίων σχολικών επιτροπών. Οφείλει επιπροσθέτως, να εξασφαλίσει το απαραίτητο κονδύλι για το 2012 σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς που θα καταθέσουν τα σχολεία, ώστε να διασφαλισθεί πλήρως η ομαλή λειτουργία τους.
                                         Για το  Δ.Σ. της Ένωσης

Η Πρόεδρος                                                          Η Γραμματέας

Λίτσα Γαλάνη-Πισιμίση                                     Φαίη Καρποδίνη


ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ

«Το χαράτσι είναι παράνομο και πρέπει να καταργηθεί» δήλωσε το πρωί η Αλέκα Παπαρήγα, που επισκέφθηκε το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος στο Χολαργό. «Αναμφισβήτητα το πρόβλημα αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό και δεν θα πω για αλληλεγγύη, είναι και δικό μας πρόβλημα, πρόβλημα όλων. Καμία εφησύχαση, καμία επανάπαυση μπροστά στο κάλεσμα της κυβέρνησης να ανασταλούν για λίγες μέρες οι διακοπές ρεύματος. Θα κάνουν κάποιον υποκριτικό ελιγμό για τα μάτια του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά η ΓΓ του ΚΚΕ.

«Η πρώτη υποχώρηση της κυβέρνησης για το χαράτσι»
Να καταργηθεί το «παράνομο, αντιλαϊκό και αντισυνταγματικό», όπως το χαρακτήρισε, χαράτσι της ΔΕΗ, ζήτησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφτηκ τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που έχουν καταλάβει το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, στη λεωφόρο Μεσογείων.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην απόφαση της επιχείρησης να αναστείλει- προσωρινά- τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, μίλησε για την........
πρώτη υποχώρηση της κυβέρνησης κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος και ζήτησε από τους πολίτες να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την αντιλαϊκή της πολιτική ισοπεδώνει την κοινωνία.


Φωτογραφίες από τις κινητοποιήσις στον Χολαργό. Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκο Φωτόπουλο.Και η Λούλα Καρατζά, από το πρωί στην περιφρούρηση της κατάληψης.

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΧΟΛΑΡΓΟ!

ΣΤΙΣ 5.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ .

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 190 - ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΠΡΟΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

Η Πλατεία ήταν εκεί και το πρωί, όταν τον χώρο επισκέφτηκε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συνοδευόμενη από στελέχη του κόμματος και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Λίγο αργότερα θα σας έχουμε και φωτογραφικό ρεπορτάζ.

Ο "Μεγάλος αδελφός", ελέγχει πλέον από ψηλά


Οι μέρες είναι πονηρές και θα γίνουν ακόμη πονηρότερες στο μέλλον και το βίντεο που ακολουθεί αποδεικνύει το αληθές της πράγματος.

Καταγράφηκε στις βίαιες διαδηλώσεις στην Βαρσοβία την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια της εθνικής εορτής της χώρας, όπου Γερμανοί «αγανακτισμένοι» έκαναν… εξαγωγή αγανάκτησης και προέρχεται από «εμπορικό UAV».

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ήταν ένα micro-uav «Scout» της Aeryon Labs, που πρωταγωνίστησε και στην Λιβύη.

Να υπενθυμίσουμε, ότι μιλάμε, για μικρά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα, (κάτι σαν αυτά του αερομοντελισμού), τα οποία είναι όμως εξοπλισμένα, με κάμερες ημέρας και νύχτας, και τα οποία μεταδίδουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο, σε κάποιο κέντρο επιχειρήσεων. Ο χειριστής τους, βρίσκεται επίσης κάπου μακριά, κατευθύνοντας το UAV, στον τόπο ενδιαφέροντος
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ Aπεβίωσε τη νύχτα 18ης προς 19 Νοεμβρίου ο Νεοκλής Σαρρής, Πρόεδρος της ΕΔΗΚ, πανεπιστημιακός δάσκαλος, αγωνιστής των δίκαιων του ελληνικού λαού.

 Σπούδασε Νομικά στην Κωνσταντινούπολη, υπήρξε στην Πόλη βοηθός του Πατριάρχη Αθηναγόρα, ενώ συμμετείχε στο τουρκικό δημοκρατικό Φοιτητικό Κίνημα της εποχής και διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.. Όταν  το 1960 έγινε πραξικόπημα στην Τουρκία, φυλακίστηκε και κατόπιν ήρθε να βρει καταφύγιο στην Ελλάδα.

 Έκτοτε, αναμείχθηκε ενεργά με τα Ελλαδικά «κοινά» μέσα από την Ένωση Κέντρου . Κατά την τελευταία περίοδο, (κατόπιν επιθυμίας και του Ι. Ζίγδη), ανέλαβε Πρόεδρος της ΕΔΗΚ.

 Υπήρξε, ως βαθύς γνώστης, οξυδερκής αναλυτής των τουρκικών πολιτικών και πολιτισμικών εξελίξεων, αλλά και εκφραστής της ζωντανής ιστορικής μνήμης του ξεκληρίσματος που υπέστησαν οι ελληνικές και οι αρμενικές κοινότητες από το Τούρκικο Κεμαλικό καθεστώς.

 Η δική μας «ιδιαίτερη αναφορά» έχει να κάνει τόσο με την κοινή μας σχέση με την Ένωση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών (και τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη), όσο και την κοινή προσπάθεια κατά του επαίσχυντου Σχεδίου Ανάν που έθαβε οριστικά το Κυπριακό ζήτημα.
 Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια
 Στην ΕΔΗΚ ευχόμαστε καλή συνέχεια

 ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ
 energoisosialistes.blogspot.com

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ !! ..ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ!!

http://vathiprasino.blogspot.com/2011/11/blog-post_5279.html

EΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ .
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ!.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΞΕΦΡΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΪΚΗ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ.
ΤΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, Η ΓΕΝΟΠ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ.
ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΣτην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14/11/2011 οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης μας ΄΄ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ΄΄ αντέδρασαν έντονα και αποχώρησαν, όταν η Διοίκηση του Δήμου έφερε προς συζήτηση θέμα σχετικά με το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Δεν δεχόμαστε την κοροϊδία.

 Η Διοίκηση του Δήμου κι οι παρατάξεις εκείνες που στήριξαν τον Καλλικράτη, που επιβάλλουν φορομπηχτικές πολιτικές  εις βάρος των λαϊκών εισοδημάτων (πχ τροφεία), που ακόμα και πρόσφατα δεν στήριξαν στην πράξη (δικαστήριο) την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (πάρθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της παράταξης μας) για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στον Δήμο αφήνοντας τους χωρίς δουλειά και τους παιδικούς σταθμούς χωρίς προσωπικό, επιδιώκουν σήμερα να εμφανιστούν ως προστάτες των συμφερόντων των δημοτών.

Δεν πείθουν όμως κανέναν, οι μάσκες έχουν πέσει. Καμιά ανοχή δεν θα δείξουμε σε τέτοιες συμπεριφορές. Σε καμιά συνδιαχειρηση της κρίσης δεν θα μπούμε.

Το δίλλημα είναι ένα: ή με τα μονοπώλια ή με τον λαό. Σε αυτό όλοι έχουν δώσει απάντηση με τα πεπραγμένα τους. Δεν είναι σε θέση να κοροϊδεύουν πλέον.

Εμείς καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολουμενο, συνταξιουχο, άνεργο, την κάθε λαϊκή οικογένεια να αντιδράσει. Να μην πληρώσει και να οργανωθεί στις γειτονιες, στους χώρους δουλειάς, ΠΑΝΤΟΥ, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει στο σύνολο τους τα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Να καταλάβουν και οι τοπικοί εκφραστές της συμμαχικής κυβέρνησης του κεφαλαίου, ότι θα έχουν απέναντι τους ένα μαζικό ταξικό κίνημα που θα σταθεί εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους.

Το σύνθημα μας είναι ένα:  ΄΄ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ΄΄


ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΕΤΣΙ;;; ΝΕΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ!

ΒΑΡΑΤΕ!!!!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *