Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Τα "μάζεψε" η Τουρκία, αποσύρει το αίτημα "δέσμευσης" περιοχής στο ΑιγαίοΥποχώρησε τελικά η Άγκυρα μπροστά στη σθεναρή στάση της Αθήνας.

Μετά την ΝΟΤΑΜ υπ' αριθμ Α900/15 που είχε εκδόσει το πρωί της Δευτέρας εξαιρώντας την περιοχή της Λήμνου αλλά εμμένοντας στην προσπάθεια να "δεσμεύσει" το μισό βόρειο Αιγαίο βρήκε μπροστά της και πάλι την άρνηση της Αθήνας με αποτέλεσμα στις 14:00 να αποσύρει εντελώς την αίτηση "δέσμευσης" περιοχής.

Οι χειρισμοί, η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα της Αθήνας απέδωσαν καρπούς. Η αποφασιστικότητα αλλά και η σωστός χειρισμός φάνηκε και από τα όσα δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία στο koutipandoras.gr, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος: "Αυτή τη στιγμή το θέμα το χειρίζεται αποκλειστικά το υπουργείο Εξωτερικών οι Ε.Δ της χώρας δεν μιλούν, πράττουν..."

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε σχετικά:

"Η απόσυρση της NOTAM, με την οποία η Τουρκία δέσμευε μία μεγάλη περιοχή του Αιγαίου για στρατιωτικές ασκήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, αποδεικνύει ότι η αποτελεσματική διπλωματία γίνεται αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με αποφασιστικότητα και σχέδιο.

Η βιασύνη του κ. Σαμαρά να ζητήσει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ελάχιστες ώρες πριν τελεσφορήσει η ελληνική διπλωματία και αποσυρθεί η τουρκική ΝΟΤΑΜ, τον εκθέτει. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης ζήτησε ενημέρωση απευθείας από τη στρατιωτική ηγεσία και όχι από την πολιτική. Κάποιος που ήταν μέχρι πριν έναν μήνα Πρωθυπουργός θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής."

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό το Σαββατοκύριακο, η Άγκυρα στις 27 Φεβρουαρίου, προχώρησε σε μια κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας αλλά και του διεθνούς δικαίου προχωρόντας στην έκδοση ΝΟΤΑΜ με την οποία προσπάθησε να "δεσμεύσει" το μισό βόρειο Αιγαίο από την Σκύρο έως τη Λήμνο για όλο το 2015!

Η Αθήνα μετά από διαβουλεύσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε σε εντονότατα διαβήματα σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και ICAO.

Το βράδυ της Κυριακής η Άγκυρα έλαβε και επίσημα απορριπτική απάντηση στη ΝΟΤΑΜ της, και μάλιστα σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.

Στο κείμενο της Αθήνας τονίζεται μεταξύ άλλων ότι:

  • Δεσμεύει εξ ολοκλήρου μια τεράστια περιοχή του ελληνικού FIR, όπου μόνο η Ελλάδα έχει δικαίωμα να εκδίδει ΝΟΤΑΜ.
  • Συνήθως η Τουρκία δέσμευε περιοχές για μικρό χρονικό διάστημα, τώρα όμως ο χρονικός ορίζοντας, μέχρι τις 31-12- 2015 είναι πρωτοφανής.
  • Η χάραξη του πεδίου βολής αποκόπτει το βόρειο από το νότιο Αιγαίο
  • Η χάραξη επηρεάζει καθοριστικά τους αεροδιαδρόμους g-33 και N -130 δημιουργώντας προβλήματα ή και κινδύνους στις αερομεταφορές.
  • Η καταληκτική γραμμή χάραξης, δεν περνά μόνο από διεθνή εναέριο χώρο και διεθνή ύδατα, αλλά και από εθνικό εναέριο χώρο και εθνικά χωρικά ύδατα, αλλά κυρίως συμπεριλαμβάνει έδαφος της Λήμνου. Πρακτικά αυτό σημαίνει απειλή πολέμου, γιατί αν δεν πρόκειται περί αβλεψίας των Τούρκων η απειλή είναι ιδιαζόντως μεγάλη. Γιατί θεωρητικά τμήμα του εδάφους, νοτιοανατολικά της Λήμνου , μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πεδίο βολής, για τα τουρκικά αεροσκάφη.
  • Παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.

Η ΝΟΤΑΜ της Άγκυρας εκδόθηκε μετά την άρνηση της Αθήνας, να επιτρέψει σε ιταλικό πλοίο να ποντίσει οπτικές ίνες νοτίως της Κρήτης και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, για λογαριασμό της Τουρκίας.

Από πλευράς ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που δημιουργείται μετά την έκδοση από την Τουρκία, στις 27 Φεβρουαρίου, αγγελίας (notam), με την οποία η Τουρκία ανακοινώνει ότι δεσμεύει μεγάλη περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο, για στρατιωτικές ασκήσεις ως το τέλος του χρόνου.

Η ΝΔ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας πως: "ζητά να συγκληθεί τις προσεχείς ημέρες το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, γιατί κρίνει σκόπιμο και απαραίτητο να υπάρξει πλήρης και σε βάθος ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για την ιδιαίτερα σοβαρή αυτή εξέλιξη."

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο εισηγητής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτηρίζει τη Τουρκική ΝΟΤΑΜ ως απαράδεκτη ενέργεια που προσκρούει στο διεθνές δίκαιο και προσβάλει την εθνική κυριαρχία και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Προσθέτει επίσης πως «σε μια περίοδο πολλαπλών κρίσεων στην ευρύτερη περιοχή, η Τουρκία ανοίγει ένα νέο μέτωπο έντασης, με μία ενέργεια που αντιβαίνει πλήρως στην επιδίωξη της να καταστεί κάποτε μέλος της Ε.Ε.»

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις σε σχέση με τη Τουρκική ΝΟΤΑΜ εξέδωσε το ΚΚΕ με την οποία:

"Καταδικάζει την νέα προκλητική απόφαση-αναγγελία της τουρκικής κυβέρνησης, με την οποία δεσμεύει από 2 Μάρτη μέχρι το τέλος του χρόνου τον εναέριο χώρο από τη Σκύρο μέχρι τη Λήμνο με τον ισχυρισμό της πραγματοποίησης στρατιωτικών ασκήσεων.
Η αγγελία αυτή ( ΝΟΤΑΜ 889/15) περιλαμβάνει τμήμα του FIR Αθηνών, παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, προκαλεί προβλήματα στους σχετικούς αεροδιάδρομους."
Τονίζει επίσης πως:"Τα διαβήματα διαμαρτυρίας της ελληνικής κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε δεν μπορούν να κρύψουν ότι στην πράξη αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η ενσωμάτωση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, όχι μόνο δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά γεννά κινδύνους και βάζει το λαό σε νέες περιπέτειες."

http://www.koutipandoras.gr

Επίσκεψη της περιφερειάρχη Αττικής και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα

Ρένα Δούρου: Στις εσχατιές της Περιφέρειας, με έναν διττό συμβολισμό


Τα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα επισκέφτηκε σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, συνοδευόμενοι από ομάδα ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για την πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους των Αντικυθήρων. Την Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ενώ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, συνόδευσε ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ιατρός, Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος.

Στα Αντικύθηρα, όπου οι στρατιωτικοί ιατροί εξέτασαν κατοίκους, η Περιφερειάρχης και ο Υπουργός επισκέφθηκαν τον Ναό του Πολιούχου Αγ. Μύρωνα, όπου συναντήθηκαν με τον Ηγούμενο Πατέρα Αντώνιο. Αφού ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των κατοίκων των Αντικυθήρων, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετέβησαν στα Κύθηρα. Εκεί επισκέφθηκαν τη Ναυτική Βάση του νησιού και στη συνέχεια πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μυρτιδιώττισσας, όπου συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ. Τέλος η Περιφερειάρχης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων όπου τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Κυθήρων- Αντικυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Μεγαλοκονόμο.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά την επίσκεψή της στο Γενικό νοσοκομείο Κυθήρων δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα στις εσχατιές της Περιφέρειας, στο πλαίσιο ενός διττού συμβολισμού: Για πρώτη φορά βλέπουμε τον κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, πέρα από τη φύλαξη των συνόρων και δεύτερον, είναι φανερό ότι έχουμε ανάγκη οι θεσμοί της πατρίδας, όπως είναι το ΥΠΕΘΑ και η Περιφέρεια να βρίσκονται σε συνέργεια, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα των πολιτών. Σήμερα λοιπόν κάνουμε τα εγκαίνια μιας συνεπούς, σταθερής συνεργασίας προς όφελος των πολιτών και της πατρίδας.

Σήμερα βλέπουμε ότι έχουμε ανάγκη και τους στρατιωτικούς γιατρούς. Και έχουμε μπροστά μας πολλά να κάνουμε στο χώρο της Υγείας. Ένα χώρο που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια παρά το γεγονός ότι τα θεμέλια της κρίσης είχαν ξεκινήσει πολύ καιρό πριν από τις πολιτικές της λιτότητας. Χρειαζόμαστε ανθρώπινο δυναμικό, γιατρούς, αλλά και έναν άλλο τρόπο ορισμού των υπευθύνων.

Σήμερα κάνουμε την αρχή για μια διαφορετική λειτουργία των όσων πρέπει και των όσων έχουμε ανάγκη»

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΧΟΛΙΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ

Με την φιλική υπενθύμιση ότι η Πλατεία είναι blog και όχι λίστα, αλλά με ευχαριστίες για την τιμή που μας κάνετε να μας στέλνετε τις απόψεις σας για να τις φιλοξενήσουμε, ανεβάζουμε τα σχόλιά σας και σας καλούμε - την επόμενη φορά - να κάνετε την χάρη στον αναγνώστη μας, να τα συνθέσετε σε ένα απλό αρθράκι  (δεν θέλουμε εμείς βαρύγδουμπες αναλύσεις) για να καταλαβαίνει ο αναγνώστης  που έτσι αν συνεχίσουμε κινδυνεύει να χάσει την σειρά των σχολίων και το νόημα.

Είναι πάντα χαρά μας να φιλοξενούμε απόψεις, πολύ περισσότερο για τα τοπικά θέματα που είναι το κύριο αντικείμενό μας (μαζί με την πλάκα).

Αναστασία Αθήνη *σε συνέχεια στο σχόλιο του κ. Πιτσιλή που ανεβάσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση)
 
προς sosrematia, Εμένα, ............................, helpdesk, mayor......................, texniki.ypires., .........


Θα πρόσθετα ολόκληρη τη Γυφτοπούλου και από τις δύο μεριές όπου εκτός των άλλων υπάρχει μόνιμος χώρος πάρκινγκ φορτηγών ακριβώς στις όχθες του ρέματος με κατεστραμμένο παράπηγμα, ο καταπατημένος χώρος από την ιδιοκτησία Ζηκογιάννη, ο ακριβώς απέναντι (Βιολογικά προϊόντα) καταπατημένος από τους κατοίκους της περιοχής, απ' όπου πέρυσι γλύστρισε αυτοκίνητο στο ρέμα. Να προστεθεί ολόκληρη η οδός Άγρας επί του ρέματος που είναι αυθαίρετο πάρκινγκ.

Καλό απόγευμα
Στέση Αθήνη

Thanasis Pitsilis

Αυτά είναι μερικά  από τα απλά ζητούμενα (για τον δημόσιο υπό εγκατάλειψη χωρο-καλυμμένη ρεματιά- ανάμεσα στην Επιδαύρου, Καλαμά, Κύπρου και Αιγαίου έχω μιλήσει και θα επανέλθω)για τα οποία περιμένουμε απαντήσεις από τον Δήμο

φιλικα
Θανασης Πιτσιλης
Επιδαύρου 8

ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ

Ο αναγνώστης μας Θανάσης Πιτσιλής μας έστειλε ΕΠΩΝΥΜΑ και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ένα email για ένα θέμα που γνωρίζαμε μεν (η υποκρισία δεν περιλαμβάνεται στα δικά μας πολλά άλλα ελλατώμματα) αλλά το γνωρίζαμε από πηγή "off the record" και δεν θα χρησιμοποιούσαμε ή θα δημοσιοποιούσαμε.

Στο email συμπεριλαμβάνεται ένα άλλο email που στάλθηκε από κορυφαίο μέλος της διοίκησης του δήμου (αντιδήμαρχο) σε λίστα στην οποία προφανώς ο κος Πιτσιλής είναι μέλος - με την ένδειξη "προς ενημέρωσή σας" -  που δεν αναρτούμε βέβαια (δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να κάνουμε κάτι τέτοιο) και το οποίο τιτλοφορείται "ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ DANONNA" (στο περιεχόμενο αυτού το email απευθύνεται το σχόλιο του αναγνώστη μας).

Ο αναγνώστη μας, μας ενημερώνει επίσημα λοιπόν, για ένα θέμα του οποίου τις λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε σε βάθος αφού δεν έχουμε εκπρόσωπο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αν δεν μας ενημερώσει κανένας αναγνώστης δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν θεσμικά οι αρμόδιοί.
Αφορά τους πανηγυρισμούς για το κλείσιμο από την επιτροπή του 152, της πιτσαρίας DA NONNA στην οδό Γρίβα 18, ύστερα από ενέργειες του δήμου.

ΝΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΤΟΥ EMAIL ΤΟΥ (ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΠΟΥΑΡΩ)

από:Thanasis Pitsilis <apitsilis@yahoo.gr>
απάντηση-προς:Thanasis Pitsilis
προς:"sosrematia@googlegroups.com" ,
"stinplatia@gmail.com" ,
"============." ,
------------------------ ,
---------------------------------- ,
"helpdesk@halandri.gr" ,
"mayor@halandri.gr" ,
---------------------- Άρτεμις ,
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ============ ,
"texniki.ypiresia2@halandri.gr" , 

------------------------------------------

Αν το κλείσιμο μιας πιτσαρίας 100 μέτρα από την ρεματιά θεωρείται μεγάλη νίκη, τότε η ΑΔΥΝΑΜΙΑ να περιφρουρηθούν και ν' αναδειχθούν, με πολύ χαμηλό κόστος,οι παραρεμάτιοι χώροι (ειδικά από την Γκίνη μέχρι Σολωμού) που έχουν μετατραπεί σε PARKING πώς χαρακτηρίζεται;;;;;;;!!!!!!!!!!!!

Παρακαλώ ν' απαντήσετε με νηφαλιότητα και πειστικότητα. 

Θανάσης Πιτσιλής
Ιθαγενής
Επιδαύρου 8 Χαλάνδρι

ΥΓ: Σημειωστε ότι από την Μεσολογγίου μέχρι την Γρίβα μεγάλα τμήματα των παραρεμάτιων χώρων ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ.

Ναι η απελευθέρωση αυτών των χώρων θ' αποτελούσε ΝΙΚΗ!!!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΜΕΣΩ fb ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

ΜΝΗΜΕΙΟ!

Τα boldαρίσματα δικά μας. Διαβάστε το με προσοχή και ανοικτό μυαλό!
Δεν αφορά εμάς, αλλού χτυπάει η ΚΟΥΔΟΥΝΑ αλλά αξίζει την σε βάθος προσοχή σας, ειδικά αν είστε ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.
Στις σύγχρονες δημοκρατίες οι δημοτικοί συνδυασμοί έχουν το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια ως εκλεγμένα πολιτικά όργανα και να προβάλλουν τις πολιτικές τους θέσεις για μείζονα ζητήματα που αφορούν την πολιτική ζωή του δήμου μας.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ενημέρωση, η ορθή πολιτική άποψη, η αντιπρόταση, η διαφωνία, η ψηφοφορία είναι πολιτικές πράξεις που αφενός πρέπει να λαμβάνουν χώρα στα δημοτικά συμβούλια, αφετέρου δε αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για τη σύνθεση ενός πολιτικού αποτελέσματος προς όφελος του γενικού συμφέροντος. 

Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι στην κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, η πολιτική ανάλυση αντικαταστάθηκε από πολιτικό κουτσομπολιό και βραχυπρόθεσμες σκοπιμότητες. 

Κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής μυστικής ψηφοφορίας επικράτησε ο τσαρλατανισμός ανθρώπων με μικρόψυχα συμφέροντα που καιροσκοπούν για να διατηρήσουν μια πολιτική παρουσία στον Δήμο Χαλανδρίου αγνοώντας ότι η καθημερινή ηθική τους θέση συνδέεται άρρηκτα με την πολιτική.

 Είναι εύλογο ότι η δική μας πολιτική και ηθική στάση δε θα μπορούσε να συμπράξει με την πολιτική αποσάθρωση κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ψηφοφορίας αυτού του θέματος.

Παρά το γεγονός ότι είχα μια πρόχειρη, βιαστική και τυχαία ενημέρωση από τον Δήμαρχο επί του θέματος, διαπίστωσα μια διάσταση μεταξύ προεκλογικών δηλώσεων και βούλησης καθώς η προσέγγιση για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης θα έπρεπε να γίνει με τρόπο πολιτικά άχρωμο και ουδέτερο, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες, με ταυτόχρονη σύγκλιση όλων των επικεφαλής των εκλεγμένων δημοτικών παρατάξεων για να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος ενημέρωσης προκειμένου να προκύψει η αναγκαία συναίνεση και πλειοψηφία σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 3852/2010.

Κατατίθεται το νομοσχέδιο για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης


Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατατίθεται σήμερα, Δευτέρα, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο οποίο περιλαμβάνονται μέτρα για την ηλεκτροδότηση, σίτιση και στέγαση πολιτών και νοικοκυριών που «διαβιούν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας», όπως θα αναφέρεται χαρακτηριστικά


Η κυβέρνηση ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πρώτον διότι τα μέτρα αναμένεται να βοηθήσουν τους πληττόμενους από την κρίση πολίτες και, δεύτερον, διότι αποτελεί υλοποίηση μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Για την ηλεκτροδότηση, το νομοσχέδιο αναμένεται να προβλέπει την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος ώς 300 kWh σε νοικοκυριά που είτε είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο είτε όχι, αλλά και σε νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα λόγω οφειλών.

Όσον αφορά στη στέγαση, το μέτρο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο επιδότησης ενοικίου και σε πρώτη φάση θα αφορά 30.000 νοικοκυριά που δεν διαθέτουν ιδιόκτητο ακίνητο στην περιφέρεια που διαβιούν. Η επιδότηση θα αφορά νέες μισθώσεις αλλά και ανανέωση παλαιότερων μισθώσεων. Η επιδότηση θα ανέρχεται σε 70 ευρώ το μήνα ανά άτομο και 220 ευρώ ανά πολυμελή οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το ποσό θα δίνεται απευθείας στον ιδιοκτήτη του ακινήτου και κατά πληροφορίες θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν θα υπόκειται σε κρατήσεις. Επίσης, αναμένεται να υπάρξει πρόβλεψη για συμψηφισμό οφειλών.

Τέλος, τα μέτρα για τη σίτιση θα αφορούν 300.000 οικογένειες και θα υλοποιηθούν μέσω εκπτωτικών κουπονιών ή άλλο ηλεκτρονικό τρόπο. Θα ληφθούν υπόψη οι φορολογικές δηλώσεις και τα εισοδήματα των δικαιούχων από κάθε πηγή, ενώ εάν πρόκειται για άνεργους που δεν λαμβάνουν επιδόματα τότε θα απαιτείται υπεύθυνη δήλωσή τους.

https://left.gr

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μαστραντώνη                                             Η Γκαλερί  Χρυσόθεμις  παρουσιάζει  την έκθεση  ζωγραφικής
                             του  Γιάννη  Μαστραντώνη

                                         ΜετΑμφιέσεις  Εξ…Ουσίας

Εγκαίνια:  Πέμπτη,  5 Μαρτίου 2015,  ώρα  19.30

 Ο καλλιτέχνης εξηγεί σχετικά με την έκθεσή του αυτή :

 το κατά Μπαμπινιώτη λεξικό γράφει: Μεταμφιέζω = Αλλάζω την εξωτερική εμφάνιση  κάποιου (φορώντας του, άλλα ενδύματα, μακιγιάζ, μάσκα) ώστε να φαίνεται τελείως διαφορετικός, να μην αναγνωρίζεται. 

ΜετΑμφιέσεις  λοιπόν όλων μας και σε όλη την πορεία της ζωής μας όπου τα πρόσωπα –προσωπεία μας αλλάζουν μορφή, αλλοιώνονται ανάλογα με το χρόνο, τις περιστάσεις και τους ρόλους που καλούνται να παίξουν.  Και δεν είναι μόνο τα δικά μας προσωπεία αλλά και της κάθε μορφής εξουσίας που όταν αυτή αποκτηθεί, και αναλόγως των γεγονότων, καταστάσεων, απρόσωπη, αθέατη παρακολουθεί και παίζει το σκοπό για να κατευθύνει, την ανθρώπινη μάζα που καρτερικά περιμένει, εκεί που επιθυμεί.
Μια μάζα που ανήμπορη να βρεί το βηματισμό της, ακολουθεί τα κελεύσματα που της προτείνουν με τον έναν η άλλο τρόπο στη μοιραία της πορεία.

Διάρκεια  έκθεσης   έως 28/3/2015
Τηλ. 2106811418

Μεγάλη μείωση του τζίρου στα καταστήματα του Χαλανδρίου κατά τις Χειμερινές Εκπτώσεις

Πολύ μεγάλη μείωση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων του Χαλανδρίου κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Εκπτώσεων. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε έρευνα του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, η πτώση του τζίρου ξεπερνά το -40% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο
Η μείωση των πωλήσεων στα καταστήματα του Χαλανδρίου είναι από τις μεγαλύτερες που παρατηρήθηκαν σε όλη τη χώρα και έρχεται σε συνέχεια της ήδη μειωμένης αγοραστικής κίνησης την περίοδο των Χριστουγέννων, που έφθασε μέχρι και το -20%.

Συνολικά σε όλη τη χώρα η μείωση μεσοσταθμικά κυμάνθηκε στο -17,3% καταγράφοντας απώλειες 930 εκ. ευρώ (συνολικός τζίρος 5,37 δις ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενώ για τη φετινή χειμερινή εκπτωτική περίοδο διαμορφώνεται περίπου στα 4,44 δις ευρώ).Τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους, καθώς και με στοιχεία από μικρομεσαίες και μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις από όλη τη χώρα, δεν επιτρέπουν να δημιουργούνται ψευδαισθήσεις για την πραγματικά επικρατούσα κατάσταση της ελληνικής αγοράς. 

Όπως διαπιστώνει η ΕΣΕΕ, έχει πλέον καταστεί κοινή αντίληψη, ακόμη και στους πλέον αδαείς σε ζητήματα λειτουργίας της αγοράς, πως η πολιτική λιτότητας έχει εξαντλήσει τις αντοχές του καταναλωτικού κοινού, με άμεση συνέπεια την περιορισμένη ανταπόκρισή του στις ιδιαίτερα θελκτικές χειμερινές εκπτώσεις, την ίδια ώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής οι αποπληθωριστικές τάσεις στην αγορά των τελευταίων δύο ετών έχουν παγιωθεί. Η εγχώρια αγορά, τον Ιανουάριο του 2015 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014 σημείωσε κατακόρυφη πτώση -2,8% από -1,5% (Ιανουάριος 2014/2013), με αποτέλεσμα η αδιάλειπτη για 23ο μήνα υποχώρηση του επιπέδου των τιμών να διαμορφώσει τον Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις 104,32 μονάδες, εξέλιξη που συνιστά τη χαμηλότερη επίδοση των τελευταίων περίπου 4,5 ετών.
Η χειμερινή εκπτωτική περίοδος όσον αφορά τις πωλήσεις κινήθηκε για την πλειονότητα των επιχειρήσεων σε χαμηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη περσινή. Αναλυτικότερα, εφτά στις δέκα επιχειρήσεις είδαν τις πωλήσεις τους να είναι σε χαμηλότερα επίπεδα το 2015 σε σύγκριση με το 2014, περίπου μία στις τέσσερις στα ίδια επίπεδα και μία στις δέκα να έχει υψηλότερες. Ο κλάδος που δέχθηκε την μεγαλύτερη πίεση είναι της ένδυσης – υπόδησης, όπου το ποσοστό των επιχειρήσεων με χαμηλότερο τζίρο σε σχέση με πέρσι ανέρχεται στο 76,5%.


Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας, οι έμποροι ρωτήθηκαν εάν, σύμφωνα με την δυνατότητα που τους εκχωρεί η υπουργική απόφαση, άνοιξαν τα καταστήματά τους την Κυριακή 18 Ιανουαρίου. Για τα καταστήματα που άνοιξαν παρατηρείται ότι η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών, της τάξης του 92%, πιστεύει ότι το άνοιγμα του καταστήματος την Κυριακή δεν επηρέασε τον συνολικό τζίρο της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου και μόλις το 8% δηλώνει ότι επηρέασε θετικά τον συνολικό ύψος των πωλήσεων.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις της ερώτησης, με ποιον τρόπο καλύπτουν οι επιχειρηματίες την ανάγκη απασχόλησης προσωπικού, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης. Μόλις το 4% δηλώνει ότι έχει προσλάβει επιπλέον υπάλληλο λόγω του ότι ανοίγει τις Κυριακές. Η πλειονότητα σε ποσοστό 62% έχει επωμιστεί προσωπικά την κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης και το υπόλοιπο 35% των επιχειρήσεων έχει επεκτείνει το ωράριο των ήδη υπαρχόντων υπαλλήλων.


Τέλος, η επισκεψιμότητα, σε εφτά στις δέκα επιχειρήσεις δεν έχει αυξηθεί καθόλου από το γεγονός ότι παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές. Το 28% των επιχειρηματιών διακρίνει μία μικρή αύξηση, ενώ μόλις το 4% δηλώνει ότι το άνοιγμα της επιχείρησής του τις Κυριακές αύξησε κατά πολύ την επισκεψιμότητα. 
Στοιχεία από το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΙΔΑΣ: ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

 Μετά από ένα μήνα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα πρώτα δειλά, έστω . συμπεράσματα νομίζω ότι έχουν βγει.

Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση σαφώς κεντροαριστερών ενεργειών και αριστερών προθέσεων.

Αυτό είναι το λεγόμενο και μεταβατικό στάδιο που επιτρέπει την σταδιακή και ασφαλή μετάβαση από την λαίλαπα του μνημονίου και της φτωχοποίησης του λαού σε πιο απάνεμα νερά με τελικό στόχο την πλήρη απεμπλοκή.

Δύσκολο φίλοι μου το εγχείρημα και υψηλού ρίσκου.

Βέβαια από την άλλη αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν τρως, όπως εύστοχα λέει και ο λαός μας, αλλά δεν παύει να υπάρχει η εν δυνάμει δυσκολία που προαναφέραμε.

Ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα και ίσως το βασικότερο που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό της ρευστότητας.

Ο Ντράγκι τυπώνει αβέρτα χρήμα στην Φρανκφούρτη αυτήν την περίοδο αλλά το μοιράζει επιλεκτικά και κατόπιν υποδείξεων του Βερολίνου.

Αυτό σημαίνει ότι με πρόσχημα τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις και το επαχθές χρέος οι τοκογλύφοι - δανειστές ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι για να υπάρξει χρήμα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα που αντιβαίνουν και στο πρόγραμμα της αλλά και στις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν αυτή την εβδομάδα προς ψήφιση δίνουν και έναν τόνο προς τα που θελει να πάει η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση και είναι προς την πολλή θετική κατεύθυνση.

Τι θα γίνει όμως με το θέμα της ρευστότητας και πως μπορεί η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει το plan b ?

Η παράλληλη κυκλοφορία στο εσωτερικό εθνικού νομίσματος για ένα εύλογο χρονικό διάστημα είναι νομίζω ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ενέργεια την στιγμή κατά την οποία η μαφία της ΕΚΤ αλλά και του Βερολίνου βάλει το μαχαίρι στον λαιμό.

¨Εχουμε ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ σαν μέλος της ΟΝΕ σε περίπτωση τυπώματος χρήματος να πάρουμε το ανάλογο μερίδιο.

Το δικαίωμά μας αυτό απορέει από την συνθήκη της νομισματικής ένωσης και δεν θα πρέπει να το απεμπολίσουμε!

Ειναι πολυ σημαντικό αυτό και είναι ΟΡΟΣ εκ των ων ουκ άνευ για την παραμονή μας στην ευρωζώνη...

Βέβαια δεν σας κρύβω ότι είμαι πολυ απαισιόδοξος από τις προθέσεις των δανειστών τοκογλύφων και για τον λόγο αυτό προτείνω να υπάρχει στο συρτάρι και το λεγόμενο plan b .

Η απαισιοδοξία μου μεγαλώνει βλέποντας τον, υποτίθεται, ήπιο και λογικό Ντραγκι να εκνευρίζεται και να ξεφεύγει με τραμπούκικο τρόπο όταν τον στρ'ιμωξε Ο Μαριάς σχετικά με την επαναγορά των ομολόγων στην τρέχουσα τιμή τους και όχι στην ονομαστική τους.

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν πολλά για τις πραγματικές προθέσεις ΟΛΩΝ.

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 2-3-2015

πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 02.03.2015

Μας χρωστούν αλληλεγγύη, υποστήριξη, γερμανικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο και ΠΟΛΛΑ για τη δημιουργία της Ε.Ε. και μας ζητούν να είμαστε τριτοκοσμικό προτεκτοράτο κάτω από τοκογλυφικό ζυγό.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Με αφορμή της επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup ανάμεσα στην νέα Ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους καθώς και του email που απέστειλε ο υπουργός οικονομικών με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας για το επόμενο 4μηνο , θα θέλαμε, ως συντακτική ομάδα, να καταθέσουμε τις σκέψεις μας.

Καταρχήν από τη πρώτη στιγμή της διαπραγμάτευσης σταθήκαμε στο πλευρό της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης καθώς αισθανθήκαμε ότι για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια για πραγματική διαπραγμάτευση. Το Ελληνικό ζήτημα και ιδιαίτερα οι επιπτώσεις της εφαρμογής των μνημονίων στην Ελληνική κοινωνία έγινε κεντρικό ζήτημα στην Ευρώπη αλλά και σε όλα τα ειδησεογραφικά μέσα. 

Η τελική συμφωνία μάς βρίσκει αρκετά επιφυλακτικούς. Θεωρούμε καταρχήν θετικό ότι επιτεύχθηκε συμφωνία, όμως το κείμενο που ακολούθησε είναι γενικό με αρκετά ζητήματα ανοιχτά για πολλές και – κυρίως – αρνητικές για τη χώρα μας ερμηνείες. Το επόμενο τετράμηνο θα είναι δύσκολο καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να εξειδικεύσει σε νόμους τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με οδηγό, πιστεύουμε, τις προγραμματικές δηλώσεις οι οποίες μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους. 

Στα θετικά πιστώνουμε ότι δεν προβλέπονται μειώσεις μισθών, συντάξεων, νέοι φόροι (και χαράτσια) – τουλάχιστον για τους «μη έχοντες» - ενώ θα υπάρξουν και μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό, όμως, που δεν γίνεται ξεκάθαρο είναι από πού θα καλυφτούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες τις χώρας και ιδιαίτερα εάν το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει στα έσοδα του κράτους, καλυφτεί από έντοκα γραμμάτια (καθώς υπάρχει σχετικό όριο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και όχι από άλλες πηγές - λύσεις. 

Καταλαβαίνουμε ότι, η διαπραγμάτευση θα είναι συνεχής και έντονη. Όμως οποιαδήποτε τελική λύση και εάν επιτευχτεί στο τέλος του τετραμήνου θα είναι αρνητική εάν δεν υπάρχουν οι τρεις προϋποθέσεις, που, ως συντακτική ομάδα θεωρούμε ότι είναι βασικές για τη σωτηρία της Ελλάδας: 

  • Πρώτον θα πρέπει να βρεθεί λύση για το δημόσιο χρέος. Το κούρεμα του χρέους (με οποιαδήποτε μέθοδο εφαρμοστεί) θα δώσει ανάσα στην Ελληνική οικονομία για να επιστρέψει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. 
  • Δεύτερον , συμφωνία για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να περισσέψουν χρήματα για την κοινωνική πολιτική και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης  
  • Να τηρηθεί στο ακέραιο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που αποτέλεσε το βασικό λόγο , κατά τη γνώμη μας, της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. 
Καταλαβαίνουμε ότι το τοπίο στην Ευρώπη, για την Ελλάδα, είναι εχθρικό καθώς τα οικονομικά και πολιτικά κέντρα δεν θέλουν αλλαγή πολιτικής και χαλάρωσης της λιτότητας, γιατί ανάλογα πολιτικά μηνύματα θα έρθουν και από άλλες χώρες ( η Ισπανία σε λίγο θα έχει εκλογές). 

Όμως η νέα Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρήσει τη μόνη κόκκινη γραμμή, που δεν είναι άλλη από την σωτηρία της Ελληνικής κοινωνίας. Χρειάζεται στρατηγική , ψυχραιμία και προσήλωση στις πολιτικές θέσεις της. 

Ήδη, αντιδράσεις για τη «συμφωνία» για 4μηνη παράταση στο Eurogroup, έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, με καθημερινές παρεμβάσεις, κρίσεις και επικρίσεις κορυφαίων και μη υπουργών και βουλευτών. 

Για όλα τα παραπάνω και επειδή: 

1. μέχρι σήμερα ουδείς έχει απαντήσει στην εύλογη απορία – η οποία και χρήζει ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΗΣ και ΑΜΕΣΗΣ απάντησηςπόσο είναι το χρέος, σε ποιους «χρωστάμε» και ποιοι χρωστούν (γιατί, έχει πλέον γίνει σαφές ότι, αυτοί που δημιούργησαν το χρέος, αυτοί ελέγχουν και το μέλλον της χώρας μας και των πολιτών της)
2. η παράλογη, καταχρηστική, εχθρική και ανθελληνική προπαγάνδα και επίθεση κατά της χώρας μας συνιστά σοβαρότατο λόγο αντίδρασης και μη αποδοχής της όποιας συμφωνίας ή «συμφωνίας» που συντελείται κάτω από αντίξοες και «πολεμικές» συνθήκες 
3. η Ε.Ε. έχει γίνει παραμάγαζο της γερμανίας και «εφαρμόζει» το ευρωπαϊκό δίκαιο (το οποίο μιλάει ΚΑΙ για ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ…) κατά εκτίμηση, συγκυρία, «εντολές» και χώρα 

εκτιμούμε ότι, ο Πρωθυπουργός σύντομα θα προσφύγει στις κάλπες – προφανώς μέχρι τις αρχές Ιουνίου, χρονική περίοδος που λήγει το (νέο) τελεσίγραφο των επικυρίαρχων στους υπηκόους τους - προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι, η Ελλάδα δεν εκβιάζει κανέναν, αλλά και δεν μπορεί να εκβιαστεί από κανέναν. 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Αν κυβερνούσαν οι φιλελεύθεροι.Ο τίτλος με βάζει στον πειρασμό να αναφερθώ στην πρώτη ευκαιρία που είχαν οι φιλελεύθεροι να εφαρμόσουν τις ιδέες τους, στην τριετία ’90-’93, αλλά οι συντηρητικές δυνάμεις ανέκοψαν την μεταρρύθμιση της χώρας, η οποία τώρα θα ήταν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα, είναι τι θα έκαναν οι φιλελεύθεροι αν ανελάμβαναν τις τύχες της χώρας στην πιο δύσκολη στιγμή της; Τον Μάιο του 2010 που τυπικά χρεοκόπησε.

Η πολιτική τους θα κινούνταν αδρά σε δυο κατευθύνσεις. Η μια στη μεταρρύθμιση του κράτους και η άλλη στην κινητοποίηση της ιδιωτικής οικονομίας.

 Αναλυτικά

-Το κράτος θα συρρικνώνονταν αμέσως στις απαραίτητες λειτουργίες του (Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη, Δημόσια Διοίκηση, Άμυνα, Δημόσια Τάξη). Παραχώρηση τομέων του Δημόσιου στην ιδιωτική πρωτοβουλία και άμεσα κλείσιμο όσων υπηρεσιών , οργανισμών και φορέων ήταν άχρηστοι. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει απολύσεις. Προφανώς και δεν θα μπορούσαν να αποφθεχθούν. Θα μπορούσε όμως να τους χορηγούταν το 70% του μισθού τους μέχρι να αποκατασταθούν επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα. (έως τρία χρόνια).

-Πάταξη της διαφθοράς των λίγων μεγάλων και των πολλών μικρών. (Λαθρεμπόριο και μίζες για τους λίγους «ισχυρούς», πλασματικές συντάξεις, αναπηρικά επιδόματα, πλασματικές υπερωρίες κ.ο.κ. για τους πολλούς «ανίσχυρους».)

Το κράτος θα ελάφρυνε από υποχρεώσεις χωρίς να δημιουργεί κοινωνικό κόστος.

-Παράλληλα , θα μείωναν τους φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις τόσο γενναία που θα αποτελούσε πόλο έλξης για κάθε νέα επένδυση.

-Θα απελευθέρωναν με ένα νόμο όλα τα επαγγέλματα και την αγορά εργασίας.

Η ανάπτυξη θα ήταν τόσο εκρηκτική , που θα πολλαπλασίαζε τα εισοδήματα όλων.

Το Δημόσιο θα ήταν νοικοκυρεμένο ικανό να επιτελεί το κοινωνικό του έργο και η ιδιωτική οικονομία θα απορροφούσε όλους τους αποχωρήσαντες από το Δημόσιο, παράγοντας πλούτο ικανό να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις μας στους «θεσμούς».

Η χώρα θα είχε περισσότερα έσοδα , θα ισορροπούσε το εμπορικό της ισοζύγιο με εξωστρέφεια της παραγωγής της, θα εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις της και θα εξασφάλιζε τη χρηματοδότηση της, χωρίς να έχουμε ανάγκη να στέλνουμε τους ψευτο καοϋμπόηδες να απαιτούν και να εκβιάζουν τους υπολοίπους να ανέχονται μια χώρα να καταναλώνει σφυρίζοντας αδιάφορα.

Δεν είναι κρίμα που δεν δόθηκε η ευκαιρία στους φιλελεύθερους πολιτικούς να εφαρμόσουν τις ιδέες τους, έστω και μια φορά;

Δεν είναι κρίμα που μετά από 5 χρόνια μνημονίου και άγριας λιτότητας να βρισκόμαστε στον ίδιο κίνδυνο να χρεοκοπήσουμε, με αυτό του 2010;

Δεν είναι κρίμα που για 200.000 κρατικούς υπαλλήλους που θα απολύονταν από το Δημόσιο με στόχο να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, να κοντεύουμε να χάσουμε όλοι τις δουλειές μας;

Δεν είναι κρίμα στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να συζητάμε ακόμα αν η χώρα χρειάζεται υπηρεσίες καθαριότητας σε υπαλληλική σχέση με το κράτος;Δεν είναι κρίμα στην Ελλάδα του 2015 οι Έλληνες να ψηφίζουν, είτε τους διεθνιστές είτε τους εθνικιστές σοσιαλιστές , έναντι των υποστηριχτών του πελατειακού κράτους;

Έλεος ! όχι άλλο κράτος. Ελευθερία παντού.

Αντώνης Κρούστης