Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΥ ΤΗΣ ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ!

 
 
Από τον Παναγιώτη Πάντο του Συλλόγου του Πολυδρόσου λάβαμε την επιστολή που ακολουθεί.
 Προφανώς δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε την .... ( αν)αντιστοιχία με τις επιλογές του δήμου Χαλανδρίου, των παραδομένων φορέων της τοπικής κοινωνίας του Χαλανδρίου και βέβαια της πλειοψηφίας του δημοιτκού συμβουλίου του Χαλανδρίου!
 
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Οι κάτωθι υπογράφοντες Εξωραϊστικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι

δια των Πρόεδρων τους ΔΗΛΩΝΟΥΝ με την παρούσα επιστολή ότι συμφωνούμε και συμπαραστεκόμαστε στις προσφυγές των συμπολιτών μας :

1. Eπαμεινώνδα Γαρδέλη, Δημοτικού Συμβούλου Αμαρουσίου, κατοίκου Αμαρουσίου, οδός Ανδρέα Συγγρού αρ. 2.

2. Αριστομένους Γαρδέλη, κατοίκου Αμαρουσίου, οδός Διονύσου, αρ. 171, άγιος Θωμάς.

3. Ειρήνης Πιτταρά του Γεωργίου, κατοίκου Αμαρουσίου, οδός Μυκηνών αρ. 9, Άγιος Θωμάς.

4. Παναγιώτη Πάντου, κατοίκου Αμαρουσίου, οδός Θάσου αρ. 7.

5. Γεωργίου Πιτταρά, κατοίκου Αμαρουσίου, οδός Μυκηνών αρ. 9, Άγιος Θωμάς.

ενώπιων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών καθώς και σε όλες τις ενέργειες αυτών, προκειμένου να διαφυλαχτεί το οικιστικό περιβάλλον της πόλης μας (υπόθεση Χ.Ε.Υ. ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑΣ).

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου, με  αποφάσεις του.εχει ψηφίσει ομόφωνα και διεκδικεί τους χώρους των Χ.Ε.Υ., οι οποίοι πρέπει να του αποδοθούν και να χρησιμοποιηθούν ως κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι για τους κατοίκους.
Η υπέρμετρη δόμηση στην πόλη μας, η οποία έχει διαμορφωθεί και με την μεταφορά συντελεστή δόμησης, έχει εξαντλήσει ήδη την φέρουσα ικανότητα περαιτέρω ανοικοδόμησης κτισμάτων εμπορικής χρήσης, στις συγκεκριμένες πολεοδομικές ενότητες, δηλαδή του Αγ. Θωμά και του Ψαλιδίου, όπου πρόσφατα χορηγήθηκε άδεια στο Ο.Τ. Γ 1059 (Χ.Ε.Υ. ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑΣ).

Έχουν οικοδομηθεί πέραν των 200.000,00 τ.μ. κτίσματα όπως το MALL, GOLDEN HALL, HELEXPO, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, LEROY MERLIN, CARFOUR, καθώς και έχουν εγκατασταθεί Δημόσιες Υπηρεσίες όπως το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων.

Μετά τα ανωτέρω,

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

Ότι συμπαραστεκόμαστε απόλυτα με τις ενέργειες των συμπολιτών μας και είμαστε δίπλα τους στις δίκαιες διεκδικήσεις τους, οι οποίες μας εκφράζουν απόλυτα

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Μεγάλη απώλεια για το 7ο Δημοτικό Χαλανδρίου


Με βαθύτατη θλίψη και δυσβάστακτο πόνο αναγγέλλεται ο θάνατος της εκπαιδευτικού Μαρίας Δάναινας του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου της Δ/νσης ΠΕ Β΄ Αθήνας. Ύστερα από διάστημα εξαντλητικής ασθένειας άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2017 στο Ογκολογικό Νοσοκομείο ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ.

Paideia.gr

ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ Η ΒΙΚΥ ΧΑΛΚΙΑ


Θ. ΜΠΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
Β. ΧΑΛΚΙΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΒΟΠΟΥΛΟΣ

 Η ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ (και όχι θεσμικά υποχρεωτική) απόσυρση του Θέμη Μπαλασσόπουλου από την συνδικαλιστική δράση μετά την συνταξιοδότησή του, άφησε κενή την θέση του στο Γενικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, όργανα στα οποία είχε ελεγεί μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο.στό πρόσφατο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Πρώτη επιλαχούσα σύμβουλος της ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στο Γενικό Συμβούλιο  (η παράταξη έχασε μία  έδρα ακόμα στο ΓΣ. για μία ψήφο) είχε εκλεγεί η Βίκυ Χαλκιά, εκπρόσωπος της ΠΟΕ ΟΤΑ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωπος των εργαζομένων του δήμου Βριλησσίων στην ΠΟΕ ΟΤΑ.

Έτσι η Βίκυ Χαλκιά αντικαθιστά (ως φυσική παρουσία,  γιατί  βέβαια η πολιτική αναπλήρωση του δεν είναι δυνατή, με την ιστορία και την εμπειρία που διαθέτει ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ)  τον Θέμη Μπαλασσόπουλο στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και την Συντονιστική Γραμματεία της παράταξης της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Τον Θέμη Μπαλασσόπουλο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα αναπληρώσει ο επόμενος μετά τον Θέμη, "παλιός" της παράταξης" πρώτος σε σειρά εκλογής στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στο πρόσφατο συνέδριο,  Στέφανος Σαβόπουλος, από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου.


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: Ε! Λαμόγια αναγνώστες της Πλατείας: Δεν θέλω μαλακισμένα σχόλια - οικογενειακού περιεχομένου -  έτσι;
 Μια δίαιτα την χρειαζόμαστε, έτσι και αλλιώς. Βέβαια τρία χρόνια δίαιτα ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ!
ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ (και καλά όπως λένε οι άλλοι) οπότε δεν τραβάω κανένα ζόρι! 

ΠΟΕ ΟΤΑ: ΑΥΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΓΠΣ - ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! ΖΩΝΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ .... ΑΝΟΗΤΟΛΟΓΙΕΣ από την μελέτη αναθεώρησης του ΓΠΣ:

Σε περίπτωση που ο ∆ήµος κρίνει ότι οι ΖΥΣ µπορούν να καθοριστούν από το παρόν ΓΠΣ για µελλοντική πιθανή χρήση εν όψει εξελίξεων του θεσµικού πλαισίου αυτές µπορεί να χωροθετηθούν στις παρακάτω περιοχές επί των αξόνων και µόνο στα µέτωπα των Ο.Τ. µε χρήση ΓΚ: 
• ∆ουκίσσης Πλακεντίας από πλατεία Κέννεντυ µέχρι τον κόµβο της Αττικής Οδού
• Αγίας Παρασκευής από πλατεία Κέννεντυ µέχρι Γαρυττού 
Εν όψει των πιέσεων στις υποδοµές η µεταφορά µπορεί να περιορίζεται σε κτίρια µε χρήση άλλη από την κατοικία.  


Η κατάργηση της Ελ. Πεντέλης - σου λένε οι ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ - έγινε γιατί αυτοί - οι φοβεροί καργαριστεροί, ήταν από τότε που ήταν μικροί με την αμιγή κατοικία!

Κατάργησαν λοιπόν μισό δρόμο στην περιοχή ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ - με μια διατύπωση - και καλά -  "έξυπνη" να γίνει ολόκληρη η Δουκίσσης Πλακεντίας και η Αγ. Παρασκευής ΖΩΝΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ και μάλιστα η μεταφορά "να περιορίζεται σε ΧΡΗΣΗ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ"!!!!

Δηλαδή ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ για την Αγίας Παρασκευής και την Δουκ. Πλακεντίας ένα μέλλον τύπου ΒΩΒΟΠΟΛΗΣ!

Είδες γιατί η πολεοδομική ενότητα 3 που ονομάζεται "ΚΕΝΤΡΟ" φτάνει στην Τυμφρηστού;;;;

Αλλά τον (μισό) δρόμο όμως, τον καταργήσανε γιατί - σου λέει - είναι με την αμιγή κατοικία οι Παπατζήδες!

Αυτό το πράγμα το έχουν ψηφίσει δυστυχώς, ΟΛΕΣ οι παρατάξεις του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου εκτός - τότε - της Λαϊκής Συσπείρωσης, της (τότε) ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ενός ΜΟΝΟ δημοτικού συμβούλου της τότε πλειοψηφίας Κουράση, που ανεξαρτητοποιήθηκε, του Βασίλη Σταύρου.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ τώρα κάνει αντίσταση στα 4 και τα περνάει όλα.

Και αν για τις παρατάξεις των πάντα προθύμων υπηρετών της διαπλοκής (ξέρετε τώρα ποιες είναι) το ότι ψηφίστηκε αυτό το πράγμα στο προηγούμενο ΔΣ δεν αποτελεί καμία έκπληξη - αυτούς μόνο κάτι ζαρντινιέρες τους ενοχλούσαν στην πόλη, όλα τα άλλα στάχτη, μπούρμπουλη, τσιμέντο και γυαλί να γίνουν - είναι απορίας άξιο ότι το έχει ψηφίσει αυτό το πράγμα και η παράταξη του Κώστα Παττακού (ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος έλειπε από εκείνο το συμβούλιο) και το ψήφισε ο Θωμάς Βαρδουλάκης - ελπίζουμε από άγνοια, αφού ο γιατρός δεν έχει ασχοληθεί με τα πολεοδομικά θέματα και έχει τώρα - ως ανεξάρτητος - την ευκαιρία να .... "διορθώσει".
Και με αυτή την ευκαιρία εμείς από εδώ καλούμε τους πρώην δημάρχους Χαλανδρίου - τον Κώστα Παττακό και τον Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο να τοποθετηθούν για το θέμα και τις προβλέψεις αυτής της αναθεώρησης και τις επιπτώσεις που θα έχει για το Χαλάνδρι.

ΥΓ: Σε αυτά τα μελλούμενα μπορείς να εντάξεις και την επιλογή να αγοραστεί εκείνο το κουφάρι που το λέγανε "Μουσείο Νόμπελ"  (εκτός βέβαια από το ότι έγινε για ρουσφέτι) και το πήρε ο δήμος για να ανοίξει ο δρόμος και να συνηθίζουν οι μπαμπουίνοι την ιδέα της συγκέντρωσης χρήσεων που θα αλλάξουν τον χαρακτήρα αμιγούς κατοικίας της περιοχής, εκεί που σχεδιάζεται στο μέτωπο της Δ. Πλακεντίας. 

ΥΓ2: Θυμάστε τι σας λέγαμε για την Δουκ. Πλακεντίας και τις επαγγελματικές χρήσεις στα ακίνητα του ιδρύματος Κουρτέση - παραπάνω, δίπλα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ -  όταν μιλάγαμε για την πολεοδομική μελέτη του Πεύκο Πολίτη; 
ΑΣΧΕΤΑ;;;;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΧΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ!!!
Το τι γίνεται στο ένα χωράφι δημιουργεί δικαστικά προηγούμενα για τα γύρω γύρω. 

Δεν αφήνουν τα δικαστήρια το ένα χωράφι να μπορεί να γίνει χώρος γραφείων και το δίπλα να είναι αμιγής κατοικία λόγω .... ισονομίας.

Και μην μας λέτε εμάς να πάμε να ακούσουμε τον Γερολυμάτο, την Πέμπτη να μας πει παραμύθια. 
Μάτια έχουμε και ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ και παρακολουθούμε τις μεταβολές που γίνονται στην πόλη ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΚΟ που ισχύει, χρόνια τώρα, για να τα ξεχάσουμε ακούγοντας ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ.

Δεν ψάχνουμε "άλλοθι" στα παπατζηλίκια.

Ξέρουμε ότι ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΓΠΣ του 89/93- το οποίο ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν έχει με αυτό που θα εγκρίνει ο Συμεών  βάζοντας την ταφόπλακα στο Χαλάνδρι ως περιοχή κατοικίας - έχουν γίνει ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ οι παρεκτροπές το σώμα της πόλης απόι την .... "αγορά"  με προσφυγές, για τις οποίες μιλάμε όλοι χρόνια τώρα, συνήθως με υπερβάσεις του ΓΠΣ από τα δικαστήρια με προσφυγές ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ και τα λεφτά (θυμίζουμε ααπλά ως παράδειγμα ότι τα επαγγελματικά κτίρια στην Ριζάρη έγιναν "νόμιμα" σε περιοχή - υποτίθεται - ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ όπως και ότι στην "εκτός σχεδίου" ζώνη τη Δ. Πλακεντίας ήδη έχουν ξεφυτρώσει "νόμιμα" και βέβαια με την ανοχή του δήμου κτίρια γραφείων, επιχειρήσεις κλπ.

ΣΚΕΨΟΥ όταν εγκριθεί αυτό το "νέο" ΓΠΣ τι έχει να γίνει με προσφυγές και μεταφορές συντελεστή δόμησης.

ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ;
Ότι θα βάλει τα στήθια του μπροστά όταν θα έχει ψηφίσει για να αποτρέψει αγωνιστικά;;;

ΥΓ 3: Θυμήθηκα και  θυμίζω στους παλιούς μόνο για λόγους ιστορικής καταγραφής. Θυμήθηκα τον καβγά που έγινε - τότε, στα τέλη της δεκαετίας του 1990 με αρχές 2000 με την πρόταση αναθεώρησης Διαμαντόπουλου, που κεντρικό της στόχο είχε την αντικατάσταση των γραμμικών πολεοδομικών κέντρων με τα πολεοδομικά κέντρα γειτονιάς για την περιβόητη "πολυκεντρική πόλη"

Τώρα έχουμε και γραμμικά πολεοδομικά κέντρα και κέντρα γειτονιάς!

Β. Οικονόμου: Λύτρωση για τη χώρα οι εκλογές (Συνέντευξη στο ΑΠΕ)


 
«Ο τομέας της Υγείας “χτυπήθηκε” από το μνημόνιο. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους χωρίς μεγάλα λόγια και πολλές υποσχέσεις» υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου
Αναφορικά με την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι «οι επισκέψεις και οι παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχιστούν και σε άλλα νοσοκομεία» ως συνέχεια της βαρύτητας που δίνει η ΝΔ στον χώρο της Υγείας.
Απαντώντας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «αποψίλωσε» τα νοσοκομεία από γιατρούς, ο κ. Οικονόμου απάντησε με ερώτηση, «κατηγορεί της ΝΔ για αποψίλωση της υγείας ο κ. Πολάκης που έχει διαλύσει τα νοσοκομεία;» είπε και τον χαρακτήρισε «υπουργό που ασκεί καθήκοντα μέσω facebook».
Ερωτηθείς για την έρευνα για την υπόθεση Novartis, ο Βασίλης Οικονόμου δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η απάντηση της ΝΔ είναι «διαφάνεια παντού» και επισήμανε ότι «η ΝΔ μείωσε σημαντικά τη φαρμακευτική δαπάνη, σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση που την αύξησε».
Τέλος, ερωτηθείς «αν βλέπει σύντομα εκλογές;» τις χαρακτηρίζει «λύτρωση» για τη χώρα.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου στην Ευτυχία Αδηλίνη και στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΕΡ: Κύριε Οικονόμου, η -προ ημερών- ανεπίσημη επίσκεψη σας με τον πρόεδρο της ΝΔ στον Ευαγγελισμό προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ο οποίος, επί της ουσίας, κατηγόρησε τη ΝΔ για «αποψίλωση» των νοσοκομείων από γιατρούς. Τι απαντάτε;

ΑΠ: Κατηγορεί τη ΝΔ για «αποψίλωση» της υγείας ο κ. Πολάκης, που έχει διαλύσει τα νοσοκομεία; Ποιος; Ο υπουργός που ασκεί καθήκοντα μέσω facebook; Αντί άλλου σχολίου θέλω να αναφερθώ σε ένα μόνο γεγονός, που αποδεικνύει την προκλητική ανικανότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου. Πέρασαν 90 ημέρες από τότε που στις χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου Ζακύνθου κατεγράφησαν πέντε περιστατικά με υψηλή ηπατοτοξικότητα, ένα εκ των οποίων είχε μοιραία κατάληξη. Ενάμιση μήνα μετά, τα χειρουργεία δυστυχώς παραμένουν κλειστά. Τα τακτικά χειρουργικά περιστατικά αναβάλλονται, τα έκτακτα μεταφέρονται στην Πάτρα. «Λεπτομέρεια»: Οι έγκυες γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν με καισαρική μεταφέρονται σε άλλες πόλεις προκειμένου να γεννήσουν. Έχουν περάσει 90 μέρες και μια εξήγηση δεν έχει δοθεί για την «καραντίνα» του νησιού. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας λάμπει δια της απουσίας της, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να επισκεφτεί το νησί και να δώσει λύσεις. Αντίθετα, η ΝΔ ήταν παρούσα από την πρώτη στιγμή θέλοντας να βοηθήσει στην ανάδειξη του προβλήματος. Ενενήντα μέρες μετά και ούτε μια συγγνώμη στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας, ενενήντα μέρες και ούτε μια εξήγηση στους κατοίκους της Ζακύνθου που βιώνουν τριτοκοσμικές υγειονομικές συνθήκες. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι κοντά στους πολίτες, κοντά στα προβλήματά τους και το έδειξε με την ουσιαστική και ανθρώπινη επίσκεψή του, μακριά από τις κάμερες, στην εφημερία του Ευαγγελισμού.

ΕΡ: Ανεξαρτήτως αυτού εκτιμάτε ότι η Υγεία έχει «επιδεινωθεί» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

ΑΠ: Ο κατήφορος της δήθεν αριστερής κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας υγείας δεν έχει τελειωμό. Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τα «βλέπει» όλα καλά, η κατρακύλα συνεχίζεται. Από τη μία πάνω από 70 άνθρωποι βρίσκονται καθημερινά τις τελευταίες ημέρες στη θλιβερή λίστα της αναμονής για ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και από την άλλη εξαντλούνται τα αποθέματα σε οξυγόνο σε κεντρικά νοσοκομεία, προκαλώντας συναγερμό. Είναι απορίας άξιον σε ποιο κόσμο ζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τι ασχολείται και σε ποια προβλήματα δίνει λύσεις. Εκτός και αν η αρμοδιότητα τους εξαντλείται στο να υβρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλησε να δει από κοντά τα προβλήματα της δημόσιας υγείας, επισκεπτόμενος τον «Ευαγγελισμό». Απαιτούμε από τους αρμόδιους υπουργούς να δίνουν λύσεις και όχι να κάνουν ασκήσεις αριστεροσύνης. Η υπομονή εξαντλήθηκε. Οι Έλληνες αξίζουν πολλά περισσότερα.

ΕΡ: Θα συνεχίσετε με τον πρόεδρο της ΝΔ τις επισκέψεις σας σε νοσοκομεία; Με ποιο στόχο;

ΑΠ: Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον “Ευαγγελισμό”, στη διάρκεια της οποίας θέλησε να αποκτήσει άμεση εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στις εφημερίες, ήρθε ως συνέχεια της βαρύτητας που δίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον χώρο της Υγείας. αλλά και στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά συναντήσεων του Κ. Μητσοτάκη με τα μέλη της ομάδας του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, αλλά και του τομέα Υγείας, ώστε να οριστικοποιηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στον κρίσιμο τομέα της Υγείας. Οι επισκέψεις και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα νοσοκομεία και σε Κέντρα Υγείας, καθώς θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην μεγάλη μεταρρύθμιση που ετοιμάζουμε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

ΕΡ: Τι θα κάνει, κύριε Οικονόμου, η ΝΔ στον τομέα της Υγείας αν γίνει κυβέρνηση;

ΑΠ: Η ΝΔ δεν υπόσχεται θαύματα από την μία ημέρα στην άλλη. Δεσμευόμαστε όμως για ανατροπές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των μονάδων υγείας. Δεν υπάρχει πλέον χώρος ούτε για μαθητευόμενους μάγους, αλλά ούτε και για ταχυδακτυλουργούς. Η Ελλάδα χρειάζεται συγκεκριμένες προτάσεις για να βγει από την κρίση, και η ΝΔ μακριά από ιδεοληψίες και λαϊκίστικες συμπεριφορές, επεξεργάζεται συγκεκριμένα μέτρα στον τομέα της υγείας. Προκρίνουμε, για παράδειγμα, την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια υγεία με την υιοθέτηση του οικογενειακού γιατρού, με στόχο την πρόληψη αλλά και την αποκέντρωση στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και την συνεπακόλουθη αποσυμφόρηση των νοσοκομειακών μονάδων, ιδίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στην Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό, απαιτείται η κάλυψη των διαγνωστικών εξετάσεων των ανασφάλιστων πολιτών, όπως και η δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρικού ατομικού φακέλου ασφαλισμένου για να υπάρξει άμεση, γρήγορη και χαμηλού κόστους εξυπηρέτηση. Δυστυχώς η κυβέρνηση είναι απούσα και στον χώρο αυτό.

ΕΡ: Ασπάζεστε την άποψη ότι η Υγεία είναι ένα από τα μεγάλα «θύματα» του Μνημονίου;

ΑΠ: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τομέας της υγείας «χτυπήθηκε» από το Μνημόνιο. Εκτιμώ ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, χωρίς μεγάλα λόγια και πολλές υποσχέσεις. Από τα 16 δισ. δημόσια δαπάνη το 2009, έχουμε φτάσει περίπου στα 10 δισ. το 2017. Ισχυρίζομαι όμως ότι και με αυτά τα ποσά μπορεί να προσφερθούν αξιοπρεπείς και αξιόλογες ιατρικές υπηρεσίες γιατί έχουμε άριστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά χρειάζεται μια νέα οργάνωση και καλύτερη απόδοση στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΕΡ: Αλήθεια, κύριε Οικονόμου, ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα με την εταιρεία φαρμάκων Novartis, η οποία ελέγχεται από το FBI και την Αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς για διαφθορά στην Ελλάδα;

ΑΠ: Το θέμα βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Η έρευνα θα πρέπει να προχωρήσει και αν βρεθούν ευθύνες να αποδοθούν άμεσα. Διαφάνεια παντού με κανόνες είναι η δική μας απάντηση σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και του φαρμάκου.

ΕΡ: Οι πληροφορίες λένε ότι η έρευνα αφορά και την περίοδο που ήταν κυβέρνηση η ΝΔ. Δημοσιεύματα μιλούν και για εμπλεκόμενους υπουργούς εκείνης της περιόδου. Σας ανησυχεί αυτό;

ΑΠ: Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές. Σε τέτοια ζητήματα καλό είναι να περιμένουμε τα πορίσματα των αρχών. Δε σχολιάζω ποτέ δημοσιεύματα. Επισημαίνω, όμως, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε σημαντικά τη φαρμακευτική δαπάνη, σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση που την αύξησε.

ΕΡ: Αρκετούς μήνες τώρα η ΝΔ ζητά επισταμένως εκλογές. Τις βλέπετε πλέον να είναι κοντά;

ΑΠ: Ο πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος στα δικά του αδιέξοδα και δεν τολμάει να εφαρμόσει αυτά που υπογράφει. Ταυτόχρονα όμως δεν θέλει να εφαρμόσει τα δικά του δυσβάσταχτα μέτρα (περικοπή συντάξεων, μείωση αφορολόγητου) που συμφώνησε και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, επειδή γνωρίζει πολύ καλά το αποτέλεσμα: Θα συντριβεί. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας έχει μικρά περιθώρια ελιγμών. Η κυβέρνηση καταρρέει κάθε μέρα και πιο πολύ γιατί είπε μεγάλα ψέματα στον ελληνικό λαό. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και έρχεται η ώρα του λογαριασμού. Δυστυχώς αυτό τον λογαριασμό τον φέρνει στον λαό ο κ. Τσίπρας μέσα από το 3ο και το 4ο Μνημόνιο, που ετοιμάζει και απλώς ψάχνει τον τρόπο για να το σερβίρει. Μην ξεχνάμε ότι ήδη ο πρωθυπουργός έχει ουσιαστικά μονογράψει το τέταρτο μνημόνιο. Οι εκλογές σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσουν λύτρωση για τη χώρα.

ΕΡ: Η δεύτερη αξιολόγηση, αν τελικώς επιτευχθεί, θα «συνοδευτεί» με νέα μέτρα;

ΑΠ: Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη υπογράψει νέα μέτρα, που θα είναι κατά την εκτίμησή μου περί των 4 δισ. ευρώ, από τη στιγμή που έχει δεχθεί μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα πέρα από το 2018. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό. Το μόνο που απομένει είναι ο τρόπος σερβιρίσματος από την κυβερνητική πλευρά. Δυστυχώς όμως, όσο δεν θα κλείνει η αξιολόγηση και θα πηγαίνουμε πάλι προς το καλοκαίρι, φοβάμαι ότι ο λογαριασμός θα αυξάνεται εις βάρος του ελληνικού λαού.

ΕΡ: Η εξαγγελία για μείωση της φορολογίας ως μονομερής ενέργεια που επανέλαβε και προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μπορούσε να είναι αιτία ρήξης με τους δανειστές;

ΑΠ: Το μεγάλο πρόβλημα της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup που υπόγραψε ο κ. Τσίπρας είναι ότι εγκλωβίζει την ελληνική κυβέρνηση σε μεσοπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%. Με άλλα λόγια, δημιουργείται ένα εξαιρετικά ασφυκτικό πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής το οποίο πηγαίνει πολύ πέρα από το 2018. Αυτό δεν έγινε ξαφνικά, από τη μια μέρα στην άλλη. Έγινε γιατί δυστυχώς δεν μπορέσαμε ποτέ αξιόπιστα να πάμε στην Ευρώπη ως χώρα και να πούμε ότι κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις ως δικό μας εθνικό σχέδιο παραγωγικής και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας και υλοποιούμε το πρόγραμμα ως προς το διαρθρωτικό του σκέλος χωρίς αστερίσκους, και να ζητήσουμε, λίγο παραπάνω δημοσιονομικό χώρο, κάτι που έχει τονίσει πολλές φορές ο πρόεδρος της ΝΔ εντός και εκτός Ελλάδας. Εάν την ιδιοκτησία των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων την είχε η κυβέρνηση, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα στη διαπραγμάτευση. Αυτή ακριβώς είναι η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση.

ΕΡ: Ωστόσο, σας ρώτησα τη σημαίνει η μονομερής μείωση της φορολογίας;

ΑΠ: Η σημερινή δήθεν αριστερή κυβέρνηση δεν πιστεύει στην ελληνική οικονομία και τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και στις όποιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις απαιτούνται. Δεν τις κάνει κτήμα της, τις υλοποιεί με πολύ μεγάλη δυσκολία, βάζοντας η ίδια προσχώματα στην πολιτική, την οποία καλείται να εφαρμόσει. Απαιτείται πλέον μια συνολική επανεκκίνηση, που η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει. Η ΝΔ δεν ακολουθεί τον δρόμο του λαϊκισμού. Δεν θα τάξει τα πάντα στους πάντες ώστε να κερδίσει τις εκλογές. Ένας είναι ο δρόμος που αποτελεί και κεντρικό άξονα του προγράμματος της ΝΔ. Μεταρρυθμίσεις, αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα -χωρίς απολύσεις- και βεβαίως επενδύσεις. Όταν οι δανειστές αντιληφθούν ότι απέναντι τους βρίσκεται μια κυβέρνηση που όσα λέει τα εννοεί, τότε τα περιθώρια κινήσεων θα είναι μεγαλύτερα. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μπορεί και θα πείσει τους εταίρους μας για την ορθότητα των θέσεων του.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΡΓΩ" ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

 

Διευρύνοντας διαρκώς τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου "ΑΡΓΩ" και με γνώμονα ότι το βιβλίο αποτελεί πολιτιστικό και μορφωτικό αγαθό για όλες τις ηλικίες, προχωρούμε στη δημιουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης, διαθέσιμης όχι μόνο για τα μέλη μας, αλλά ανοιχτής σε όλους.

Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε σύντομα μια Ανοιχτή Δανειστική Βιβλιοθήκη με ευρεία θεματολογία, η οποία θα συμβάλλει στη γνώση, τη φιλαναγνωσία, ενισχύοντας έμπρακτα τις ιδέες της συνεργασίας, της ανταλλαγής και επανάχρησης των βιβλίων.

Για την δημιουργία και τον συνεχή εμπλουτισμό της Δανειστικής μας Βιβλιοθήκης απευθυνόμαστε στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, σε εκδοτικούς οίκους, φορείς κλπ. Ήδη έχουμε τις πρώτες σημαντικές προσφορές!

Περιμένουμε με χαρά τη δική σας συμμετοχή στη Δανειστική Βιβλιοθήκη με την προσφορά των καινούριων και των παλιών σας βιβλίων που δεν χρειάζεστε πια, αλλά και με τη δυνατότητα να δανειστείτε κι εσείς.

Για προσφορές βιβλίων και άλλες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 698.4410858 και 698.0026635, ή στο e-mail: argohalandriou@yahoo.gr

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Η Μονάδα Εξωσωματικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας πρωτοπορεί στις πιστοποιήσεις με το εξειδικευμένο πρότυπο για την υγεία EN 15224:2012


Η Μονάδα Εξωσωματικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά καθώς πιστοποιήθηκε από την TÜV HELLAS σύμφωνα με το εξειδικευμένο πρότυπο EN 15224:2012, το οποίο εστιάζεται στην υγεία, δίνονας έμφαση στην ποιότητα της φροντίδας που πρέπει να λαμβάνει ο ασθενής.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, είναι από τις πρώτες Κλινικές στην Ελλάδα που λαμβάνει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση η οποία προβλέπεται και από το νομικό πλαίσιο (ΠΔ 10/2016, Υ.Α 6901/2015), για τις Μονάδες Εξωσωματικής.

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση, η οποία επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών της Μονάδας, είναι πολύ σημαντική καθώς εξειδικεύεται στην υγεία και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Με επίκεντρο πάντα τον ασθενή και με γνώμονα την παροχή άριστης ποιότητας και ασφάλειας, η Μονάδα Εξωσωματικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας πιστοποιεί τα υψηλά πρότυπα λειτουργίας του και δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για όλα τα ζευγάρια που επιθυμούν να γίνουν γονείς. Σε αυτό το πλαίσιο, το άριστο επιστημονικό προσωπικό και το υπερσύγχρονο εμβρυολογικό εργαστήριο προάγουν την καινοτομία με την τήρηση των βέλτιστων πρακτικών και μεθόδων.

Η Μονάδα Εξωσωματικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας έχει επιπλέον πιστοποιηθεί με το διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2015 από την TUV Hellas.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ, ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους υγείας στην Ελλάδα, έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας και τις κατάλληλες σε διεθνή standards υποδομές σε όλες τις κλινικές του (ΙΑΣΩ, ΙΑΣΩ Παίδων, ΙΑΣΩ General, ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Φιλοκτήτης), παρέχοντας ένα εξαιρετικό επίπεδο περίθαλψης στους ασθενείς. Στο πλαίσιο της πολιτικής ποιότητας που ακολουθεί, βελτιώνει συνεχώς τις υπηρεσίες του, μέσω της υιοθέτησης των πιο προηγμένων ιατρικών πρακτικών παγκοσμίως, τη συνεχή κατάρτιση και εκπαίδευση του προσωπικού, αλλά και μέσω των επενδύσεων σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής.

Η TÜV HELLAS είναι Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification), σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.tuv-nord.com/gr/el/home/