Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

BEOGRAD ARENA - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ

Koregrafija Delija za pamcenje (KK Crvena Zvezda - Olympiakos) 07.11.2014


ΥΠ.ΕΣ. Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ


Δήλωση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου σχετικά με την κινητοποίηση του μηχανισμού της Περιφέρειας Αττικής ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων:


«Ο μηχανισμός της Περιφέρειας έχει κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων. Προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε άμεσα και έγκαιρα, όπως συνέβη και με τις πρόσφατες πλημμύρες. Παρά την υποστέλεχωση, οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας, όπως και στις 24 Οκτωβρίου, είναι έτοιμοι να συνδράμουν τους πολίτες. Και η Περιφέρεια είναι έτοιμη να λειτουργήσει, ακόμη και υπερβαίνοντας τα όριά της, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική.

Αυτό είναι το χρέος μας προς τους πολίτες. Αλλά και το περιβάλλον.

Ο καθαρισμός των ρεμάτων καθώς και η απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων από τις κοίτες τους, είναι ένα από τα κρίσιμα σημεία για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων. Για αυτό και έχουμε ήδη καθαρίσει ρέματα σε πολλούς δήμους, όπως το ρέμα της Εσχατιάς στο Καματερό. Ήδη έχουν καθαριστεί ρέματα στους δήμους Ωρωπού, Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου, Διονύσου, Αχαρνών, Παλλήνης, Παιανίας, και σε άλλους δήμους.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι κάτι το άμεσο.

Υπάρχουν ωστόσο και ζητήματα που χρειάζονται χρόνο, μελέτη, και χρήματα. Όπως για παράδειγμα η πτώση των πρανών, η χάραξη των ρεμάτων.

Για αυτό και η Περιφέρεια έχει κάνει λόγο για ολοκληρωμένο σχέδιο μητροπολιτικού χαρακτήρα όλης της Αττικής για αντιπλημμυρική θωράκιση.

Αλλά για τις άμεσες προτεραιότητες αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου έχουμε παραδώσει έκθεση και καταθέσει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών με τα σημεία που χρήζουν κατεπείγουσας αποκατάστασης (π.χ. στήριξη πρανών ρεμάτων), ζητώντας διάθεση πιστώσεων ύψους 900 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου στα σημεία αυτά να μην δημιουργηθούν μεγαλύτερης έκτασης ζημιές από ηπιότερες βροχοπτώσεις».

Ρ. Δούρου στην Κερατέα: Στόχος μας η ανατροπή των ΣΔΙΤ και η κατάρτιση τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτωνΧαιρετισμό έστειλε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στην ημερίδα με θέμα: “Τοπικά Σχέδια Δράσης, Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων”, που διοργάνωσσαν χθες οι δήμοι Σαρωνικού και Λαυρεωτικής καθώς και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας.

Σε ό,τι αφορά τα δύο ζητήματα που έθετε η επιστολή. Το πρώτο έχει να κάνει με την πολιτική δέσμευση της Δύναμης Ζωής για την ανατροπή του σχεδίου των ΣΔΙΤ για τις 4 ΜΕΑ σύμμεικτων απορριμμάτων.

Το δεύτερο σχετιζόταν με την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των ΟΤΑ στην κατάρτιση τοπικών σχεδίων διαχείρισης.

Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού:

Φίλες και φίλοι,

Καταρχήν να σας συγχαρώ για τη σημερινή σας πρωτοβουλία.

Μια πρωτοβουλία που εγγράφεται ακριβώς στο πλαίσιο της πρόσφατης επιστολής που απέστειλε η νέα Περιφερειακή Αρχή προς τους δημάρχους της Αττικής.

Η επιστολή αυτή έθετε μία αρχή και δύο ζητήματα ξεχωριστά.

Η αρχή αφορά στην υπερώριμη πλέον ανάγκη ριζικής αλλαγής της φιλοσοφίας στη διαχείριση των απορριμμάτων. Με έμφαση στο σεβασμό του ευρωπαϊκού και πλέον εθνικού δικαίου. Με έμφαση δηλαδή στην πρόληψη, στη διαλογή στην πηγή, στην κομποστοποίηση.

Σε ό,τι αφορά τα δύο ζητήματα που έθετε η επιστολή. Το πρώτο έχει να κάνει με την πολιτική δέσμευση της Δύναμης Ζωής για την ανατροπή του σχεδίου των ΣΔΙΤ για τις 4 ΜΕΑ σύμμεικτων απορριμμάτων.

Το δεύτερο σχετιζόταν με την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των ΟΤΑ στην κατάρτιση τοπικών σχεδίων διαχείρισης.

Αυτά, κατά γενική ομολογία, είναι σαφή στην επιστολή.

Δεν τα βλέπουν, όσοι ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να μην τα βλέπουν. Και όσοι ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ τον ισχυρισμό ότι δήθεν πετάμε τη μπάλα στους δήμους.

Ας το σκεφθούν καλά όσοι επιλέγουν να εθελοτυφλήσουν.

Και από την άλλη, ας το σκεφθούν καλά όσοι επιλέγουν να πειστούν και να ακολουθήσουν εκείνους που προκρίνουν αυτό το θολό παιχνίδι σε βάρος των πολιτών και των κοινωνιών…

Η νέα Περιφερειακή Αρχή θεωρεί τα τοπικά σχέδια διαχείρισης, όχι ως μεμονωμένες, αποσπασματικές δράσεις αλλά ως λειτουργικό κομμάτι του περιφερειακού σχεδιασμού – και τούτο έχει ιδιαίτερη σημασία, ενόψει της αναθεώρησής του. Αυτά τα σχέδια μπορούν να γίνουν ο θεμέλιος λίθος για μια εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα, προς όφελος του πολίτη και του περιβάλλοντος.

Γνωρίζουμε ότι η πορεία που ξεκινάμε δεν είναι εύκολη. Είναι όμως αναγκαία και απαραίτητη. Γιατί η διαχείριση των αποβλήτων είναι κρίσιμης σημασίας και όλοι μας οφείλουμε να φέρουμε το βάρος που μας αναλογεί θεσμικά.

Θα προχωρήσουμε στην πορεία αυτή με διαφάνεια, κοινωνικό έλεγχο και συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Με τούτες τις λίγες σκέψεις σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας.”

aftodioikisi.gr

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα  3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης και εκπροσώπων τους με το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου.

Έγινε ενημέρωση από την Ένωση Γονέων για τις παρεμβάσεις της προς τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Θοδωρή Αλεξίου καθώς και προς  τον Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Β' Αθήνας κ. Βεντήρη για τα ζητήματα αρμοδιότητάς τους.
Στη συνέχεια αναπτύχθηκε γόνιμη συζήτηση  και κατατέθηκαν οι απόψεις και τα αιτήματα των συλλόγων γονέων.

Θα ακολουθήσει την επόμενη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου ανάλογη συνάντηση  με τη συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων των Γυμνασίων - Λυκείων της πόλης.

Τα σχετικά αιτήματα όπως αυτά συγκεντρωθούν καθώς και οι θέσεις των γονέων για τα προβλήματα, που απασχολούν τα σχολεία της πόλης  μας  θα αποτελέσουν την αναφορά σε επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα ζητηθεί από τη διοίκηση του Δήμου να οργανώσει με θέμα "Τα προβλήματα των σχολείων στο Χαλάνδρι"

Το Δ.Σ. της Ένωσης

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣΗ Γκαλερί «ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ» συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» ομαδική έκθεση ζωγραφικής-χαρακτικής
Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, ώρα 19.30

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΄ΑΡΓΩ’ Χαλανδρίου είναι ένας νεοσύστατος φορέας που δημιουργήθηκε με στόχο να αναπτύξει πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό, τις επιστήμες , την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και άλλα σημαντικά θέματα.

Ήδη έχει βρει την αποδοχή του κόσμου του Χαλανδρίου αλλά και ανθρώπων που έχουν κοινούς προβληματισμούς αν και προέρχονται από άλλες περιοχές.
Εξάλλου τα βασικά θέματα είναι συνήθως κοινά.

Στην έκθεση συμμετέχουν 27 καλλιτέχνες που προσφέρουν ανιδιοτελώς τα έργα τους σε ιδιαίτερα συμβολικές τιμές για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου.
Διάρκεια : 13 έως και 16 Νοεμβρίου 2014

Μέρες και Ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη πρωί 11.00- 14.00 - απόγευμα, εγκαίνια, 19.30
Παρασκευή πρωί 11.00- 14.00 - απόγευμα 17.30-21.00
Σάββατο 11.00 - 20.00
Κυριακή 11.00 - 19.00 Τηλ. 210 6811418