Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Υποβολή Αιτήσεων Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων Δημοσίων ΙΕΚΤο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ξεκινάει το νέο σπουδαστικό έτος 2016-2107, ενισχύοντας τον θεσμό των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Ο καταρτιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε νέες ειδικότητες στην περιοχή προτίμησής τους. Οι νέες ειδικότητες ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.
Στόχος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι το υψηλό επίπεδο Δημόσιας Δωρεάν Κατάρτισης και η άμεση απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.
Καλή χρονιά σε όλους τους σπουδαστές.

Ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς
ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
 
Στο σύνδεσμο:
https://diek.minedu.gov.gr
θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2016Β. Το σύστημα ανοίγει τη Δευτέρα 5/9/2016 και ώρα 14:00 και θα κλείσει τη Δευτέρα 12/9/2016 και ώρα 14:00. Δεν θα δοθεί παράταση.
Όσοι καταρτίζονται ήδη σε κάποια ειδικότητα σε Δημόσιο ΙΕΚ και έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα εγγραφής παρακαλούνται να απευθύνονται στο ΙΕΚ φοίτησής τους για την εγγραφή τους στο νέο εξάμηνο.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την προκήρυξη
 
http://www.halandri.gr

ΙΜΚ: Perception | Interactive Installation | Design & Τεχνολογία


Perception

Interactive Installation
Design & Τεχνολογία
 

7-23 Σεπτεμβρίου 2016
Video room- Ισόγειο


Εφόσον δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα, 
ας αλλάξουμε τα μάτια που τη βλέπουν!
Νίκος Καζαντζάκης


Η διαδραστική εγκατάσταση τεχνολογικού design του 25χρονου καλλιτέχνη Γιάννη Βογδάνη, που δίνει ζωή και κίνηση στα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένος ο σκληρός δίσκος ενός υπολογιστή παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η εγκατάσταση με τίτλο «Perception» έχει στο κέντρο της ένα μάτι. Γύρω του κομμάτια σκληρών δίσκων. Εξερευνώντας τα μαθαίνει κανείς σε τι χρησιμεύουν και ποια είναι η λειτουργία τους. Μετά την κατανόηση έρχεται η ιδέα να «ζωντανέψουν», να γίνουν κάτι άλλο, μέρος ενός έργου τέχνης.

Γιατί, όμως, να θέλει κανείς να δώσει ζωή στα άψυχα μεταλλικά αντικείμενα ενός σκληρού δίσκου; Γιατί να τοποθετήσει την ίριδα ενός ματιού στο κέντρο μιας ηλεκτρονικής κατασκευής; 

«Βλέπω τον υπολογιστή σαν ένα σώμα, Τα μέταλλα και τα καλώδια είναι τα όργανά του, το μάτι ο εγκέφαλός του. Μέσω της δικής μου αισθητικής προσέγγισης προσπαθώ να δημιουργήσω μια οφθαλμαπάτη, αυτό που στη φυσική ονομάζεται ως “ επιμονή της όρασης “, το φαινόμενο κατά το οποίο το μάτι μας κρατάει τη τελευταία εικόνα, αυτή την εικόνα που εκτέθηκε μόλις στο 1/25 του κλάσματος του δευτερολέπτου» λέει ο Γιάννης Βογδάνης με τη φωνή της γενιάς του, που αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο την πραγματικότητα.

Μαζί με άλλα, παράταιρα υλικά, όπως το γυαλί, το ξύλο, τα led και την εκτύπωση της ίριδας του ματιού, ο σκληρός δίσκος επαναπρογραμματίζεται στη νέα λειτουργία του. Τροποποιείται αισθητικά και γίνεται κάτι που σε καλεί κοντά, όσο τον πλησιάζεις αντιδρά, ένας αισθητήρας συλλαμβάνει την παρουσία σου στο χώρο, το χρώμα, την κίνησή σου. Σκληρός δίσκος και θεατής λειτουργούν διαδραστικά και η επέμβαση στην τεχνολογική πραγματικότητα αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα.

Να δούμε αυτό που είναι κρυμμένο 

Οι τέσσερεις σκληροί δίσκοι που βρίσκονται πίσω από σκούρο γυαλί μας επιτρέπουν να δούμε μόνο τα κινούμενα κομμάτια τους. Μέσα από μια ρωγμή στη μεταλλική επιφάνεια του δίσκου μπορούμε να δούμε  αυτό που πριν λίγο ήταν κρυμμένο. Όσο πλησιάζουμε βλέπουμε αυτό που ήμασταν σίγουροι πως δεν υπήρχε. Οι κεφαλές των δίσκων παίρνουν εντολή από τον αισθητήρα ότι είμαστε κοντά, πιο κοντά, οι ρωγμές φωτίζονται με τη βοήθεια των led και η αλήθεια του έργου αποκαλύπτεται. 

«Η πραγματικότητα είναι θέμα οπτικής γωνίας, απόστασης και ταχύτητας. Καμιά βεβαιότητα δεν υπάρχει, όλα μπορούν να είναι αλλιώς. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι κατανοεί απολύτως αυτό που βλέπει», συμπληρώνει ο καλλιτέχνης.


Με δικά του λόγια

Γεννήθηκα στη Ρώμη το 1991 αλλά μεγάλωσα και έζησα στην Αθήνα. Από μικρός ένοιωθα μια ιδιαίτερη έλξη για τα εργαλεία, ήταν αμέτρητα τα πράγματα που μπορούσα να κάνω με αυτά. Μετά το Λύκειο σπούδασα στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης και αποφοίτησα με δίπλωμα στη φωτογραφία και στη γραφιστική. Τα ενδιαφέροντά μου όμως επεκτείνονταν πέρα από αυτά που διδασκόμουν στο Πανεπιστήμιο κι έτσι βρέθηκα μπροστά στο μαγικό κόσμο των ηλεκτρονικών, τον οποίο και ερωτεύτηκα. Αυτό με ώθησε να κυνηγήσω κι ένα δεύτερο πτυχίο από το «California College of Arts» στην Αμερική. Εκεί ασχολήθηκα από τις παραδοσιακές τέχνες, όπως η γλυπτική, μέχρι την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, την τρισδιάστατη εκτύπωση.  
Η δουλειά μου σήμερα περιστρέφεται γύρω από τις διαδραστικές κατασκευές, τη φωτογραφία και τη γλυπτική. Μέσω της εργασίας μου δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψω και να καταλάβω τον κόσμο γύρω μου. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με διαφορετικά υλικά και να ανακαλύπτω τα φυσικά τους όρια. Τότε, κάποιες φορές, μου δίνεται η δυνατότητα να τα «χειραγωγήσω» και με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού τα βλέπω να παίρνουν ζωή. 

ΠΩ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ....


ΟΛΟΙ ΟΙ "ΠΡΟΘΥΜΟΙ" ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, αυτοί είνια οι δημοτικοί σύμβουλοι που είπαν ΝΑΙ στην εισήγηση του ΣΥΜΕΩΝ να αγοράσει και νοικιάσει ο δήμος ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ!ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ 4

κΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Λιερός Γεώργιος
Χριστούλη Ελένη ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κιούσης Αθανάσιος
Αλεξίου Θεόδωρος ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Βλαχούλης Ιωάννης
Κατούφα Ευγενία
Βαζάκα Βασιλική
Κάππος Δημήτριος
Λυμπεράτος Γεράσιμος
Κουράσης Ευθύμιος
Αθανασάτου Ιωάννα
Γκάκας Σέργιος ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ–ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Χριστουλάκης Δημήτριος ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Αλεξανιάν Ιωάννης
Αθανασούλη Αγγελική

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΟΥΡΑΣΗ

Αγγελής Κων/νος
Νιώτη Ελένη
Κόσσυβας Μιχαήλ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Λοτσάρη Μαρία
Λαμπρόπουλος Παναγιώτης

ΟΙ "ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΙ'

Λαδόπουλος Ιωάννης
Ανδριανάκης Μύρων
Πανταζής Νικόλαος

Και οΒαρδουλάκης Θωμάς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ (κρίμα) 
ενώ ως προς την μίσθωση  μόνο στην παρέα προσχώρησε και η Χρυσούλα Μάζη.

Highlight: 

Ο Νίκος Πανταζής νόμιζα ότι θα έλειπε - αφού είχε ακόμα άδεια - αλλά όμως ήταν εκεί, είδα στα πρακτικά. Πήγε για αν υποβάλλει τα σέβη του!

Ο Νίκος έχει σταθερή γραμμή ως προς την διαχείριση του δημόσιου χρήματος και του δημόσιου χώρου.
Ξέρεις τι πιστεύει ο άνθρωπος για κάθε θέμα! Δ

Διεκδικεί ας πούμε να παραχωρείται η δημόσια γη στα αθλητικά σωματεία - που είναι ΙΔΙΩΤΙΚΑ - δωρεάν από τον δήμο,  μιλάει για "χαράτσι στα αθλητικά σωματεία" αν δίνουν έστω και ένα ευρώ στον δήμο ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ, αλλά ο ΔΗΜΟΣ που είναι ΔΗΜΟΣΙΟ - ψηφίζει ο ίδιος Νίκος - να πληρώνει στο άλλο ΔΗΜΟΣΙΟ, δημόσιο χρήμα για να χρησιμοποιεί την ΔΗΜΟΣΙΑ γη για ΔΗΜΟΣΙΟ σκοπό. 

ΦΟΒΕΡΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ!

ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ - ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!Να ανατραπούν τώρα οι αποφάσεις του ΔΣ της προηγούμενης Τετάρτης.

Οι καθεστωτικοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να δεσμεύουν το μέλλον των παιδιών μας για να χτίζουν πολιτικές καριέρες υπό τας ευλογίας των δανειστών, στους οποίους παριστάνουν τα καλά και υπάκουα παιδάκια, λαμβάνοντας τέτοιες εξώφθαλμα υπαγορευμένες, δοσιλογικές και ενάντια στο συμφέρον της πόλης και των πολιτών της αποφάσεις.

Εμείς μιλάμε πάντα ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ και με ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

Το Χαλάνδρι έχει - με βάση την τελευταία απογραφή - 75.000 κατοίκους.(αν μιλήσουμε για τον πραγματιό πληθυσμό των άνω των 100 000 τα επιχειρήματά μας απλά ενισχύονται, αλλά η σύγκριση με τους άλλους δήμους που θα κάνουμε δεν θα είναι αντικειμενική).

Και έχει λοιπόν το Χαλάνδρι κάθε ηθική νομιμοποίηση - με βάση την ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - εκεί που η αυτοδιοίκηση κάνει την δουλειά της και όχι την δουλειά του Πιτσιόρλα - να διεκδικήσει χωρίς σεντ ανταλλάγματος  το σύνολο της δημόσιας γης που βρίσκεται στα γεωγραφικά του όρια και να τα σώσει πραγματικά και χωρίς να χαρατσώνει τους δημότες.

Όπως κάνουν ΟΛΟΙ οι δήμοι σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

ΑΛΑΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ: 28 στρέμματα
ΧΕΥ 8: 4,2 στρέμματα
ΧΕΥ 9: 6,4 στρέμματα ΣΥΝΟΛΟ: 
Μιλάμε για συνολικά 39 στρέμματα ΜΟΝΟ!!!!

Αναλογεί μόλις 0.52 του στρέμματος ανά Χαλανδραίο (που είναι Έλλην Πολίτης έτσι; Δικαιούται ό,τι οι άλλοι Έλληνες πολίτες και μάλιστα λιγότερα , δεν μιλάμε για τίποτα ειδικά προνόμια).

Γιατί δεν τα δικαιούνται τα παιδιά μας αυτά τα 39 στρέμματα  και πρέπει να πληρώσει ο δήμος για τα 11 εξ αυτών λύτρα,  ενώ τα 28 κινδυνεύουμε να μας τα κάνουν ΚΑΖΙΝΟ και "διεκδικούμε" μόνο αυτά λες και αν μιλήσουμε για όλη την δημόσια γη του ΤΑΙΠΕΔ στην πόλη θα υπερβάλλουμε;

Ας δούμε αν είναι ΛΟΓΙΚΑ, ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ, ΗΘΙΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΣΕΝΤ ή είναι λαϊκίστικη πλειοδοσία Νταβία με στείρα αντιπολιτευτική διάθεση.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΕΩΝ και ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ .... ΣΩΝΟΥΝ με τα προσωπικά τους κομπρεμί κάτω από το τραπέζι;;;


ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΛΙΑ! ΤΩΡΑ! 
ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ, την ΕΤΑΔ και το ΤΑΙΠΕΔ με τις σημερινές του; διοικήσεις.

Μιλάμε για πραγματικά ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΦΙΛΟΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ που η αυτοδιοίκηση ΕΠΙΒΆΛΛΕΙ και πετυχαίνει ΝΙΚΕΣ τις οποίες επικυρώνει και τις πανηγυρίζει και η κυβέρνηση ακόμα και με ομιλία του πρωθυπουργού (βλ. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ - ΜΠΡΑΧΑΜΙ).

Τι αποφάσισαν  οι δικοί μας οι καθεστωτικοί, δοσιλογάρες με τις αποφάσεις συμμετοχής στις δημοπρασίες; Να πληρώνει το Χαλάνδρι ΛΥΤΡΑ για να έχει τον Συμεών δήμαρχο και την καργαριστερά διοίκηση;;;

ΔΕΣ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ  ΤΩΝ - μόλις - 39 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ή αν λέμε βλακείες και λαϊκίζουμε και πρέπει να "παίξουμε ρεαλιστικά με τους κανόνες του παιχνιδιού" (των δανειστών) όπως αυτούς τους καταλαβαίνει ο Σωτήρας σου δήμαρχος και είπε στο ΔΣ σε μια επίδειξη απόλυτης υποταγής.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ:

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - 91000 κάτοικοι - Παραχώρηση της περιοχής του Εργοστασίου Λιπασμάτων - 86 στρέμματα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ - LEFT.GR) - Περίπου 1 ΄στρέμμα ανά κάτοικο - διπλάσιο από όσα ζητάμε για το Χαλάνδρι και ΣΩΣΤΑ αφού οι υποβαθμισμένες περιοχές πρέπει να πάρουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - πληθυσμός 71000 κάτοικοι - ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ "ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ" - από την ΕΤΑΔ ΑΕ, τον Ιούνιο του 2016 Είναι τα υπόλοιπα περίπου 50 στρέμματα (0,78 στρέμματα ανά κάτοικο)  από τα συνολικά 78 στρέμματα του χώρου (τα προηγούμενα 28 είχαν παραχωρηθεί στον δήμο από τον Ανδρέα Παπανδρέου ως υπουργό Εθνικής Άμυνας επί πραγματικής ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ).  (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

ΠΑΤΡΑΠληθυσμός 167000 κάτοικοι - Παραλιακό μέτωπο - 280 στρέμματα (1,68 στρεμματα ανά κάτοικο) (ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΔΡΙΤΣΑ από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ)

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ - Πληθυσμός 26 500 κάτοικοι - Παραχώρηση έκτασης Σκοπευτηρίου - 464 στρέμματα (17.5 στρέμματα ανά κάτοικο - αλλά βέβαια ο χώρος του ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ εκτός των ελεύθερων χώρων για αναψυχή ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ, περιλαμβάνει και τον ιστορικό χώρο οπότε η αναλογία της "εκμεταλλεύσιμης" για τον δήμο γης είναι χαμηλότερη του πηλίκου, χωρίς να φτάνει όμως στο 0,5 ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ) (ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ στην Αλεξάνδρας και 467 στρέμματα στον φαληρικό όρμο (χωρίς ανταλλάγματα τονίζει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΔΩ)

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παραλιακό μέτωπο ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ! "ΚΑΝΤE TΟ ΟΠΩΣ Η ΠΑΤΡΑ" λέει ΕΔΩ το magnesianews.gr  
Θα κάτσεις ήσυχα συνδημότη, σιωπηλός και υπάκουος και θα αποδεχτείς την μοίρα σου.
Την μοίρα ΝΑ ΣΕ ΣΩΝΕΙ Ο ΣΥΜΕΩΝ δίνοντας το χρήμα που σου ΕΚΛΕΨΑΝ από την τσέπη, συγκεντρώθηκε από την υπερφορολόγησή σου και είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ;

Ή θα βοηθήσεις, θα πλαισιώσεις, θα πιέσεις ΄και εσύ μαζί μας, όπως σε καλούμε - σε ένα μέτωπο που πρέπει να γίνει στην πόλη από τις μη δοσιλογικές δυνάμεις για την άμεση και δωρεάν διεκδίκηση της δημόσιας γης ώστε τα λεφτά της επί εφταετία υπερφορολόγησής σου να μην πάνε στους δανειστές, να μείνουν στον δήμο, να γίνουν ΑΜΕΣΑ οι αναγκαίες για την πόλη παραγωγκές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες από τον δήμο υπηρεσίες που ΔΕΝ σου παρέχονται αν και τις πληρώνεις και θα μειώσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ακραία ΠΑΡΑΝΟΜΗ υπερφορολόγηση που σου επέβαλε αρχικά ο Κουράσης και συνεχίζει να διατηρεί σα να μην άλλαξε τίποτα ο ταχαριστερός Σωτήρας Συμεών;

ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ, ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις που δεν ψήφισαν τις αποφάσεις της 31 Αυγούστου σε κοινό μέτωπο. Καλούμε τις μεγαλύτερες από εμάς δημοτικές παρατάξεις να αναλάβουν πρωτοβουλίες συντονισμού της κοινής δράσης.

Καλούμε την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, καλούμε ακόμα και την ίδια την δημοτική αρχή έστω και τώρα να αντιληφθούν το μεγάλο τους λάθος, να αναθεωρήσουν την πολιτική τους και να μπουν μπροστά σε μέτωπο των κατοίκων της πόλης που θα επιβάλλει αυτά τα 39 στρέμματα να δοθούν ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ στον δήμο Χαλανδρίου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ, όπως έλεγε το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ πριν γίνει "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ 4".

Ο ΣΥΜΕΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ


Οι δανειστές επέβαλαν στον Τσίπρα να περάσει όλη την δημόσια περιουσία στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το μόνο που έσωσε η σκληρή διαπραγμάτευση είναι ότι η έδρα του Ταμείου είναι στην Αθήνα και όχι στο Λουξεμβούργο.

Η πλειοψηφία στο Ταμείο πάντως είναι ξένοι εκπρόσωποι των δανειστών.  Τι να κλάσει και ο Πιτσιόρλας μόνος του εκεί; Ό,τι του λένε κάνει, άντε να βάζει κανέναν αστερίσκο για την τιμή των όπλων (λέμε τώρα).

Στο ταμείο υπολογίστηκε τότε ότι πέρασε δημόσια γη αξίας καμιά 25αριά δις ευρώ, ως εγγύηση για το χρέος της χώρας που είναι καμιά 300αριά (πάνω - κάτω, όταν βγάλουν άκρη με τα στοιχεία μπορεί και να μάθουμε ακριβώς).
 Πάντως στο ΜΝ3 (μνημόνιο 3) τόσα έχουν βάλει στον λογαριασμό από το ΤΑΙΠΕΔ.

 ΔΗΛΑΔΗΣ - και με βάση την εμπνευσμένη μεσσιανική πολιτική του Συμεών:

Αν στην ΔΕΗ (και λέω στην ΔΕΗ γιατί εκεί μπαίνουν και τα δημοτικά τέλη καθαριότητας) βάλουν ένα χαράτσι 25 δις : 10 εκ. Έλληνες = 2500 ευρώ το κεφάλι, μόνο 10000ρυρώ  η τετραμελής οικογένεια, μοιρασμένα σε τρία χρόνια (κάνουμε και ευκολίες πληρωμής) - πέφτει 300 περίπου ευρώ τον μήνα (τσάμπα πράγμα) τότε ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ (για το ΜΝ3)

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΥ - ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
 
ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ;

ΥΓ 1: ΒΕΒΑΙΑ - ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ - ΣΤΟ ΜΝ4 (όταν με το καλό έρθει και το ΜΝΗΜΟΝΙΟ του Κυριάκου) - θα ΞΑΝΑΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ οι δανειστές την δημόσια γη ΠΑΛΙ και .... ξανά μανά το ίδιο. Αλλά μην ανησυχείς. Στο είπανε! Τι είναι 99 χρόνια. Τα πρώτα 100 είναι δύσκολα, μετά συνηθίζεις.

ΥΓ 2: Στο Χαλάνδρι ρε φίλε μου είμαστε πολύ γάτοι τελικά. Και γαμώ τους πρωτοπόρους!
 • Πρώτοι και μόνοι καταργήσαμε το 2010 το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ για να προλάβουμε τις φήμες ότι θα καταργηθεί η χρηματοδότησή του από την ΕΕ και θέλαμε να μην χάσουμε τα πρωτεία 
 • Τελικά πουθενά μέχρι σήμερα δεν καταργήθηκε εκτός του Χαλανδρίου και χρηματοδοτείται από ΕΣΠΑ.
 • Πρώτοι (ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) καταργήσαμε τα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ του δήμου, με τις φήμες ότι θα απολύονταν οι εργαζόμενοί τους. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ, τα νομικά πρόσωπα σε όλους τους δήμους συνεχίζουν και εμείς μείναμε ΟΙ ΜΟΝΟΙ χωρίς νομικά πρόσωπα όμως εξαιτίας .... των ΣΩΤΗΡΩΝ του Αεικίνητου και του συλλόγου εργαζομένων του δήμου με τον τότε συσχετισμό δυνάμεων (ίδιος είναι και σήμερα).
 • Μόνοι μας κλείσαμε τους αθλητικούς μας χώρους για μήνες, για να προλάβουμε γιατί "ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΝΑΝ οι από πάνω επειδή δεν είχαν άδεια". ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ! Δεν μπορούσαμε να τους φτιάξουμε σταδιακά ...
 • Τώρα - για να σώσουμε την "εμπορευματοποίηση" των ΧΕΥ - κάνει ο δήμος εμπόριο με τους δανειστές ενώ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΤΣΑΜΠΑ.
ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΔΩ ΣΠΑΕΙ ΚΑΡΥΔΙΑ!

Είναι πολύ καλά παιδιά (για τον Φούχτελ) .... ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ!

Η διαπλοκή ως παράγωγο του ολοκληρωτισμού.

του Α. Κρούστη
Δεν νοείται διαπλοκή εάν δε συμμετέχει ενεργά σ’αυτήν το κράτος. Για να θυμηθώ μια γνωστή ρήση που λέει: « Ελεύθερη οικονομία χωρίς Δημοκρατία μπορεί να υπάρξει, Δημοκρατία όμως χωρίς Ελεύθερη οικονομία ποτέ».

Με λύπη διαπιστώνει κανείς ότι η κυβέρνηση της «Πρώτης φοράς…» διολισθαίνει στην απολυταρχία, με πλήθος από νομοθετήματα που περιορίζουν την ελευθερία των πολιτών στον οικονομικό στίβο και κατ’ επέκτασιν και στον κοινωνικό.

Το ξεκίνησε με το πογκρόμ των φόρων σε κάθε οικονομική δραστηριότητα, το συνέχισε με τις παρεμβάσεις της στη Δικαιοσύνη (σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων), το αναδεικνύει με την αντίληψη της περί Αριστείας στην Παιδεία και το αποδεικνύει απροκάλυπτα με τις πολιτικές της σκοπιμότητες στα ΜΜΕ.

Ισχυρίζεται με περισσή σοφία, ότι η διαφημιστική πίτα είναι 200εκ. και δεν μπορεί να αντέξει πάνω από 4 κανάλια. Προφανώς αγνοεί τον τρόπο να την αυξήσει. Άρα εγώ θα ορίσω, σκέπτεται, τη μοιρασιά στο όνομα της βιωσιμότητας σας. Για το καλό που θα σας κάνω λοιπόν, θα σας κλείσω σε ένα δωμάτιο χωρίς καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο και όποιος δώσει τα περισσότερα θα πάρει και την άδεια. Η μπίλια έκατσε κατά μέσο όρο περίπου στα 60 εκ ανά άδεια για να μοιραστούν διαφημιστική πίτα 50 εκ έκαστος. Αριστερά μαθηματικά!

Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα κέρδη (αν υπάρχουν) από μια τέτοια επιχείρηση δεν ξεπερνούν τα 2εκ το χρόνο, η απόσβεση μόνο της άδειας θα ξεπεράσει τα 30 χρόνια. Τους βρίσκεται ανόητους τους 4 επιχειρηματίες να δαπανήσουν τόσα χρήματα γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην τα πάρουν και ποτέ, τουλάχιστον όσο βρίσκονται στη ζωή; Δυο λύσεις υπάρχουν, η δεν θα τα δώσουν ποτέ ή θα τα πάρουν με άλλο τρόπο. Ο χρόνος θα φανερώσει τι από τα δυο θα συμβεί ή και τα δύο.

Αφού ήδη είναι γνωστό ότι ο ένας εκ των τεσσάρων αναλαμβάνει δημόσια έργα που του δίνει η κυβέρνηση και ο άλλος θα συνεργαστεί με πρώην καναλάρχη-εργολάβο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο «Ρομπέν των Δασών» της Ελλάδος, ήδη σκέπτεται το επόμενο ψέμα που θα πει στα πλήθη που ανοήτως θα τον χειροκροτούν, για την αθέτηση του λόγου περί καταβολής του ποσού σε ευπαθείς ομάδες.

Όταν όμως τελειώσουν και τα τελευταία επικοινωνιακά απροσανατολιστικά χαρτιά του «Μάο της Ελλάδος», τότε όλοι θα καταλάβουν τι εννοούν οι δανειστές μας όταν λένε ότι δεν θα πάρει φράγκο από την πρώτη αξιολόγηση, λίγο πριν κλείσει η δεύτερη, αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν το ελληνικό κράτος σε μια δυτικού τύπου οικονομία.

Τότε θα φανεί και το δεύτερο παράγωγο της κόκκινης απολυταρχίας που είναι η εξαθλίωση.

Αντώνης Κρούστης  

Χαμός σε βάφτιση για το… όνομα! (.... το σόι μου μέσα!)


Ο κακός χαμός έγινε σε βάφτιση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε εκκλησία στα Νότια της Λαμίας. Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ακούτε για τέτοιο περιστατικό και ούτε η τελευταία που θα ακούσετε, ωστόσο προκάλεσε αίσθηση το μέγεθος που πήρε μέχρι να συνετιστεί ο παππούς του μικρούλη που βαφτιζόταν.


Όλα ξεκίνησαν πριν την έναρξη του μυστηρίου όταν ο παππούς αρνιόταν να δοθεί στον νεοφώτιστο το ένα από τα δύο ονόματα που τελικά πήρε. Να σημειώσουμε μάλιστα πως προσπάθησε να επιτεθεί εναντίον του αδελφού της μητέρας του νεοφώτιστου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα ονόματα που θα πρέπει να δοθούν είναι αυτά που αποφάσισαν οι γονείς.
Οι γονείς του μικρού αγοριού είχαν αποφασίσει τα δύο ονόματα, εκ των οποίων μάλιστα, το ένα από τα δύο άνηκε στον παππού που έκανε τον σαματά. Ο τελευταίος όμως διαφωνούσε κάθετα στο να δοθεί το δεύτερο όνομα στο παιδί. Τελικά οι γονείς σε συνεννόηση με τους νονούς έδωσαν τα ονόματα που είχαν αποφασίσει και όταν αυτά ακούστηκαν για πρώτη φορά στο κομμάτι του μυστηρίου που γίνεται στην είσοδο της εκκλησίας, είχαμε το ξέσπασμα.
Ο παππούς εξοργίστηκε από την εξέλιξη φωνάζοντας το δεύτερο όνομα που ήθελε να δοθεί με τους προσκεκλημένους να μένουν άφωνοι. “Δεν θα το πείτε, έτσι. Όχι, όχι….” ήταν μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν επανειλημμένα με τον πάτερ να ζητάει στον ηλικιωμένο να σταματήσει και να σεβαστεί το μυστήριο. “Εσείς πάτερ την δουλειά σας…” είπε ο παππούς ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από το σημείο και βγήκε έξω από την εκκλησία.
Το θέμα δεν έληξε εκεί αφού μετά από λίγη ώρα και αφού ο νεοφώτιστος ήταν έτοιμος να βαπτιστεί στην κολυμπήθρα ο παππούς προσέγγισε το σημείο αρχίζοντας και πάλι να φωνάζει έντονα το δεύτερο όνομα που ήθελε να δοθεί. Μάλιστα έκανε κίνηση να χειροδικήσει εναντίον των πεθερικών του (εκτός εαυτού) ωστόσο συγκρατήθηκε εκ νέου από τους συγγενείς του οι οποίοι τον έβγαλαν εκτός εκκλησίας για να ολοκληρωθεί το μυστήριο.
Ευτυχώς μετά από λίγα λεπτά που ξαναμπήκε στην εκκλησία και κάθισε δίπλα στους υπόλοιπους συγγενείς, δίπλα στην κολυμπήθρα, είχε ηρεμήσει εντελώς.
Μάλιστα στο τέλος δεχόταν τις ευχές από τον κόσμο για τον εγγονό του ο οποίος για την ιστορία δεν έκλαψε…

Τέλος καλό όλα καλά. 

Έγγραφο σοκ του υπουργείου Μεταφορών προς τους ΟΤΑ | Ποιοι και από ποιους φοβούνται δολιοφθορά στο πόσιμο νερό;
Ένα έγγραφο με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον» το οποίο έφερε στη δημοσιότητα το "Newsbomb" και που δημιουργεί περίεργα ερωτήματα και συνειρμούς, περί ασύμμετρων απειλών και φόβων για δολιοφθορά στο πόσιμο νερό.
Στο έγγραφο που εστάλη από το υπουργείο Μεταφορών και δικτύων στις 4 Αυγούστου του 2016 προς όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρωτοκολλήθηκε στις 16 Αυγούστου 2016 γίνεται ξεκάθαρα λόγος για άμεση εφαρμογή του σχεδίου ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ «ενόψει πιθανών κινδύνων για ασύμμετρες ενέργειες στο πόσιμο νερό».

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1955 ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Στις 6 - 7 Σεπ 1955 μια σειρα απο προσεκτικά οργανωμένα επεισόδια, χρηματοδοτούμενα απο την τουρκικη κυβέρνηση έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Τα βίαια επεισόδια εκείνων των δύο νύχτων οδήγησαν στην ανεπανόρθωτη ζημια της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης που μερικοί αποκαλούν 'Τη νύχτα των Κρυστάλλων" των Ελλήνων.

Τα Σεπτεμβριανά

Με την ονομασία «Σεπτεμβριανά» έμεινε στην ιστορία το οργανωμένο πογκρόμ της νύκτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, που συνέβη στη Κωνσταντινούπολη, όπου καθοδηγούμενος τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των περιουσιών των Ελλήνων ομογενών, πλην όμως Τούρκων υπηκόων, καθώς και άλλων μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, λεηλατώντας και πυρπολώντας ελληνικά καταστήματα, σπίτια, σχολεία και βεβηλώνοντας εκκλησίες ακόμα και νεκροταφεία δημιουργώντας τρομοκρατία και ανασφάλεια για τις υφιστάμενες μειονότητες.

Με στρατιωτική πειθαρχία κινούμενος ο τουρκικός όχλος, ο οποίος ανερχόταν σε δεκάδες χιλιάδες άτομα, κινήθηκε κατά παντός του ελληνικού. Μέσα σε εννέα περίπου ώρες (διότι σε πολλά σημεία οι βανδαλισμοί συνεχίστηκαν και μετά την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου μετά τα μεσάνυκτα) καταστράφηκαν ολοσχερώς 1004 σπίτια, ενώ άλλα περίπου 2500 υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Καταστράφηκαν επίσης 4348 καταστήματα, 27 φαρμακεία, 26 σχολεία, 5 πολιτιστικοί σύλλογοι, οι εγκαταστάσεις 3 εφημερίδων, 12 ξενοδοχεία, 11 κλινικές, 21 εργοστάσια, 110 ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια, 73 εκκλησίες, ενώ συλήθηκαν πάρα πολλοί τάφοι σε 2 κοιμητήρια, καθώς και οι τάφοι των πατριαρχών στην Μονή Βαλουκλή.

Επίθεση δέχτηκαν και ένας μικρός αριθμός αρμενικών και εβραϊκών περιουσιών, ορισμένες αρμενικές εκκλησίες και μια εβραϊκή συναγωγή.

Τουλάχιστον 30 Έλληνες σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι κακοποιήθηκαν βάναυσα. Σε δύο περίπου χιλιάδες υπολογίζονται από τους κύκλους της ομογενείας οι βιασμοί, αν και επισήμως καταγγέλθηκαν μόνο 200.

Οι παρακάτω φωτογραφίες ειναι απο διάφορα τουρκικα αρχεία που μόλις πρόσφατα εχουν δημοσιοποιηθεί

Το Πογκρόμ κατά του Ελληνισμού της Πόλης προκάλεσε:
 • τον θάνατο 16 Ελλήνων και τον τραυματισμό 32
 • τον θάνατο ενός Αρμένιου
 • τον βιασμό 12 Ελληνίδων
 • τον βιασμό αδιευκρίνιστου αριθμού ανδρών (εξαναγκάστηκαν να υποστούν περιτομή)
 • την καταστροφή:
  4.348 εμπορικών καταστημάτων,
  110 ξενοδοχείων,
  27 φαρμακείων,
  23 σχολείων,
  21 εργοστασίων,
  73 εκκλησιών,
  περίπου 1000 κατοικιών, όλα ελληνικής ιδιοκτησίας.
Το οικονομικό κόστος των ζημιών ανήλθε σε 150 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς, ενώ η ελληνική κυβέρνηση τις υπολόγισε σε 500.000.000 δολάρια. Η οικονομική αιμορραγία και ο φόβος ανάγκασαν χιλιάδες έλληνες ομογενείς να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα.

ΠΗΓΕΣ: OnAlert - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ