Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Hey, Συριζαίοι! - του Άρη Δαβαράκητου Άρη Δαβαράκη

Πατάω καμιά φορά αυτό το κουμπί στο τηλεκοντρόλ την ώρα περίπου των ειδήσεων και των «παράπλευρων» εκπομπών που είναι κι’ αυτές «σαν ειδήσεις». Σε πολύ λίγα λεπτά, αλλά πάρα πολύ λίγα, νοιώθω σαν να έχω μπει στην μηχανή του χρόνου που με πάει πάλι πίσω-πίσω-πίσω, πολύ πίσω, σε συμπεριφορές και νοοτροπίες, διαμάχες και συγκρούσεις συμφερόντων που ήμουνα νιός και γέρασα κι’ ακόμα τα ίδια ακούω.

Το γάλα, τα ταξί, τα φαρμακεία ήταν τα πιο επίκαιρα αρχαία θέματα την Τετάρτη το βράδυ. Ο Λοβέρδος διαφωνεί για να καταγραφεί «πολιτικά» η διαφωνία του, αλλά σε τι ακριβώς διαφωνεί δεν καταλαβαίνεις. Έτσι κι’ αλλιώς δεν καταλαβαίνεις. Το μόνο σαφές είναι πως ο πρωθυπουργός και το «μαντρί» του έχουν κοστολογήσει 500 ευρώ την ψήφο και δεν ντρέπονται καθόλου που μας γυρνάνε τόσο πίσω, αλλά, δεν πειράζει, έχει πλάκα η υπόθεση γιατί και τα 500άρικα θα μοιράσουν και οι ψήφοι θα πάνε αλλού.

Χάλια η κατάσταση, χάλι μαύρο. Η φίλη μου η Λιάνα Κανέλλη (δεν μπορώ να μην πω «φίλο» έναν άνθρωπο που ξενύχτησε μαζί με τους άλλους φίλους μου στον Ευαγγελισμό την νύχτα του 1989 που εγχειριζόμουν) βρίζει με τρόπο ανήκουστο έναν άνθρωπο πολύ ηπίων τόνων και πολύ ευγενικού στη συμπεριφορά του (τον Αλέξη Τσίπρα εννοώ) και τον λέει "τσογλάν μπόι", "δεξιούρα", βέβαιη όπως δηλώνει ότι "θα πατήσει σε οποιοδήποτε πτώμα" –ποιος ο Αλέξης που δεν μπορεί να πατήσει ούτε μυρμήγκι –και συντάσσεται με αυτό το ογκώδες, άχρηστο παχύδερμο, τον Θεόδωρο Πάγκαλο που μέσα από το twitter του, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «τσόγλανο». Αν ο Τσίπρας είναι τσόγλανος, τότε ο Πάγκαλος τι είναι; Υπάρχει χαρακτηρισμός που να τον καλύπτει;

Το ζήτημα είναι πως θες δε θες στεναχωριέσαι. Η Δούρου με την έγκαιρη παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα έδωσε ένα στίγμα και ένα καλό παράδειγμα «νέας συμπεριφοράς». Έκανε και κάποιες δηλώσεις σχετικές με την πατρίδα μας και την σχέση της με την Ορθοδοξία. Εκεί να δείς. Αγριεμένοι Συριζαίοι την περιλάβανε στο facebook και τα άλλα «κοινωνικά μέσα» και μέσα σε λίγες ώρες είχε γίνει το μαύρο πρόβατο εκείνου του παλιού 3% και των συνιστωσών του –προκαλώντας βραχυκύκλωμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δούρου-Δούρου, Δούρου-Δούρου, στην πλατεία Κουμουνδούρου». Ο Βασίλης Ξυδιάς έγραψε ένα πολύ ψύχραιμο και «σωστό» (ισορροπημένο) άρθρο στο tvxs αλλά και αυτός υπέστη επιθέσεις πολλές και θυμωμένες από τους ορκισμένους «άθεους». Δεν χρειάζεται βέβαια να πει κανείς πως η Δούρου δεν έγινε ξαφνικά «θεούσα» μιλώντας στην ιστοσελίδα “Αγιορείτικο Βήμα” (Α΄ μέρος 20/3/2014 και Β΄ μέρος 21/3/2014).

Κατεβαίνει και ζητάει την ψήφο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εκ των οποίων οι μισοί τουλάχιστον, κακώς η καλώς, είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, νηστεύουν, πάνε εκκλησία – ή λένε βρε αδερφέ μου αυτό το «Παναγιά μου βόηθα» ή «Ο Θεός να βάλει το χέρι του» όταν νοιώθουν ότι τα σύννεφα που μαζεύονται κατά καιρούς γίνονται πολλά, μαύρα σκούρα και δυσοίωνα. Έτσι είναι η Ελλάδα, τι να κάνουμε τώρα; Θα την ακυρώσουν κάποιοι κολλημένοι «παλαιοαριστεροί» που δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ο αγώνας του Αλέξη Τσίπρα είναι αγώνας για μια νέα, σύγχρονη, Ευρωπαϊκή αριστερά;

Το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας θα τεθεί αργά η γρήγορα και είμαστε οι περισσότεροι υπέρ αυτού του συναινετικού διαζυγίου – δεν θα το λύσει όμως η Δούρου στην προεκλογική της εκστρατεία. Οι «Συριζαίοι» που δεν έχουν καταλάβει ότι είναι ήδη αξιωματική αντιπολίτευση και ότι διεκδικούν άμεσα (και με πάρα πολλές ρεαλιστικές πιθανότητες) την ίδια την κυβέρνηση της χώρας, δεν έχουν παρα να ξαναφτιάξουν ένα « κομματάκι» εκεί έξω αριστερά να νοιώθουν καλά εκεί μέσα - όπως έχουνε συνηθίσει. Εμείς οι διψήφιοι σε ποσοστά ψηφοφόροι δεν σκεφτόμαστε μέσα σε μαντριά, ούτε στου Αντωνάκη το μαντρί (το Αβερωφικό) ούτε στο άλλο (των «συνιστωσών»). Αν δεν θέλουν να μας διώξουν άρον-άρον μερικοί, καιρός είναι να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Όμως, στη σούμα, το θέμα είναι πως η γενική εικόνα των «γνωστών κομμάτων» σε μας τους πολλούς, τους πάρα πολλούς, (τους τόσο πάρα πολλούς που θα σας αφήσουμε έκθαμβους όταν φτάσουμε στις κάλπες) είναι αηδιαστική, απωθητική, σιχαμένη και λεκιασμένη ανεπιστρεπτί.

Γι’ αυτό φροντίστε τον Μάϊο όλοι να μη μας θυμίζετε τίποτα από το παρελθόν σας - που έγινε βέβαια και δικό μας αφού σας επιτρέψαμε, σας δώσαμε την «εντολή» να κυβερνήσετε.

Και, γενικεύοντας, επιτρέψτε στην ταπεινότητά μου να σας δώσει και μια συμβουλή: Αφήστε την (κάθε) Δούρου να κάνει την δουλειά της όπως εκείνη κρίνει πως πρέπει να την κάνει.

Η Δούρου (και η κάθε Δούρου) είναι που διεκδικεί την ψήφο που θα σας κάνει αύριο να κοκορεύεστε.
Μην ανακατεύστε στα πόδια της λοιπόν.
Έχει πολλή δουλειά η γυναίκα.

toportal.gr
Halandri Pedia

Η "Κοινωνία Ενεργών Πολιτών" απαντά στην επιστολή του Γιώργου Κουράση 
Η "Κοινωνία Ενεργών Πολιτών" με δελτίο Τύπου απαντά στην επιστολή του του δημάρχου Χαλανδρίου Γιώργου Κουράση.

Αναλυτικά:

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου Χαλανδρίου, κ. Γ. Κουράση, με τη θεσμική του ιδιότητα, στην ηλεκτρονική εφημερίδα «thessi.gr» έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Πρώτον. Θα θέλαμε να επισημάνουμε στον κο Δήμαρχο Χαλανδρίου και Πρόεδρο των 21 ΟΤΑ, ότι όταν συμμετέχει σε εκδήλωση στα όρια Δήμου και μάλιστα με τιμητική πρόσκληση, όπως αναφέρει, οφείλει να γνωρίζει και να χρησιμοποιεί την ορθή ονομασία του.

Δεύτερον. Δεν κατανοούμε γιατί η επιστολή του δεν απευθύνθηκε στη δημοτική μας παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ». Φαίνεται πως ο κ. Δήμαρχος Χαλανδρίου και Πρόεδρος των 21 ΟΤΑ είτε έχει λόγους να απαξιώνει τη Δημοτική μας Κίνηση, είτε ξαφνικά θυμήθηκε ότι δεν θέλει να μπλέξει «…σε μικροπολιτικά παραταξιακά παιχνίδια…».

Τρίτον. Η έκφραση προσωπικής γνώμης είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη, αρκεί να μη γίνεται με την επίκληση των αξιωμάτων που η κοινωνία του έδωσε. Άλλωστε με αυτές τις ιδιότητες ανέβηκε ο κος Δήμαρχος Χαλανδρίου και Πρόεδρος των 21 ΟΤΑ στο βήμα και όχι ως ένας τυχαίος και περαστικός πολίτης.

Τέταρτον. Είναι σε όλους μας γνωστό τι θέσεις εκφράζει και τι προσπάθειες έκανε ο κος Δήμαρχος Χαλανδρίου και Πρόεδρος των 21 ΟΤΑ για την μετεγκατάσταση των Ρομά που κατοικούν στα όρια του Δήμου του. Γνωστοί είναι επίσης και οι αγώνες που έδωσαν οι κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για να μην ευοδωθούν οι προσπάθειες του αυτές.

Πέμπτον. Παρόλο που ο κος Δήμαρχος Χαλανδρίου και Πρόεδρος των 21 ΟΤΑ προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι δεν εμπλέκεται θεσμικά στις προεκλογικές διαδικασίες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, δεν καταφέρνει τελικά να αποφύγει ένα ακόμα θεσμικό ατόπημα, αφού προχωρά σε αξιολογικές κρίσεις και αρνητικούς χαρακτηρισμούς για την «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών».

30.03.2014

ΑΒΟΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ


του Γ. Θέου
Οι εκλογές πλησίαζαν.

Ο αγάς σηκώθηκε από την αναπαυτική του πολυθρόνα και θώρησε το πόπολο:
-Ξέρω τι θέλουν: λίγο λευκό (πλακόστρωση), λίγη φαντασία (νησίδα) και λίγο κούνια μπέλα (παιδική χαρά), είπε μη μπορώντας να κρύψει το σαρδόνιο χαμόγελό του.
-Μα αγά μου, τέσσερα χρόνια είμαστε «αόρατοι», παρατήρησε αμήχανα ο πιστός αυλικός.
-Δεν ξέρεις ανόητε  ότι έχουν «κοντή» μνήμη, αποκρίθηκε ο αγάς.
Και συμπλήρωσε:
-Αν χρειασθεί, θα τους τάξουμε γέφυρες στην Πλατεία.. κι ας μην περνάει Ποτάμι!

Μιλώντας κυριολεκτικά τώρα:
Μία υποτυπώδης προσπάθεια καλλωπισμού μίας παροπλισμένης παιδικής χαράς στη συμβολή των οδών Πανδώρας και Νεφέλης (εδώ το σχέδιο απέτυχε, γιατί προδόθηκε από τα άτιμα τα χορταράκια που μεγάλωσαν πριν τις εκλογές), η δημιουργία μίας μικρής νησίδας στην Γρηγ. Γυφτόπουλου (με highlight τη διαγράμμιση του οδοστρώματος) και η ανακατασκευή ενός πεζοδρομίου (Κώστα Βάρναλη και Προφήτου Ηλία).

Τρεις εικόνες, μία αλήθεια: η υποτίμηση και ενσυνείδητη περιφρόνηση των πραγματικών καθημερινών αναγκών του πολίτη του Χαλανδρίου. Η γενικότερη οπτική ενός καθεστώτος που στην ουσία του έχει καταγκρεμιστεί στη συνείδησή μας.

Θα ποντάρουν στα πολυτελή φυλλάδια με τα περίφημα «πεπραγμένα». Κατιτίς σαν το περίφημο «πλεόνασμα», δηλαδή. Αν σε εκφράζει αυτή η προσέγγιση, μπορείς πολύ εύκολα να την αναπαράγεις, ψηφίζοντάς τους για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μην «πέσεις από τα σύννεφα», όμως, μετά.
Αν πάλι προσβάλλει αυτή η προσέγγιση, τότε σκεφτόμαστε το ίδιο, είμαστε στην ίδια όχθη. Εμείς καταθέσαμε έγκαιρα, με ειλικρίνεια και σαφήνεια, μία συνολική agenda για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης μας. Φροντίσαμε να την κοστολογήσουμε, ώστε να καταστεί υλοποιήσιμη. Την κάναμε πρόγραμμα (τα Δέκα Σημεία). Δεν επιθυμούμε να είμαστε ένα απλό άθροισμα ατομικών συνειδήσεων. Θέλουμε η δύναμη του  Άγγελου, του Δημήτρη, του  Σπύρου, του Θανάση, της Μαρίας να δράσει πολλαπλασιαστικά. Επιθυμούμε τη συλλογική έκφραση μέσα από τη σύνθεση των επιμέρους απόψεων. Αυτό έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Σε θέλουμε δίπλα μας, έλα μαζί μας αγαπητέ συμπολίτη του Χαλανδρίου.

Ο Γιώργος Θέος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΟΜΩΣ Ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ "ΑΠΑΝΤΗΣΕ"! ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΑΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ! - ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, απαντάει στην «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών»


Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, με επιστολή του προς τη «Θ», με αφορμή τα όσα αναφέρθηκαν για το πρόσωπό του, σε  kourasis_giorgos_newπρόσφατη ανακοίνωση της «Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών», διευκρινίζει …

Η επιστολή:


Κύριε Αντωνόπουλε,

Με αφορμή επικριτικά σχόλια που δημοσιεύθηκαν σε βάρος μου στο site « ΤΗESSI.gr» από την παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» και αφορούν στον χαιρετισμό μου κατά την εκδήλωση της ομιλίας του Τάσου Μαυρίδη, υποψηφίου Δημάρχου Πεύκης, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Ο χαιρετισμός έγινε στο πλαίσιο της τιμητικής πρόσκλησης που έλαβα να παραστώ στην εν λόγω εκδήλωση.

Είναι προφανές ότι τα εγκωμιαστικά λόγια που ανέφερα στον σύντομο χαιρετισμό μου για τον Τάσο Μαυρίδη ως και τον Δημήτρη Φωκιανό, είναι προϊόν της αντίληψης που έχω για τους συναδέλφους αυτούς και που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μας στα διάφορα Αυτοδιοικητικά Όργανα.

Είναι καθαρά προσωπική άποψη και βέβαια δεν αφορά στις ιδιότητες μου ως Δημάρχου Χαλανδρίου και ως Προέδρου του Συνδέσμου 21 ΟΤΑ.

Πιστεύω ότι οι συντάκτες της επικριτικής για μένα επιστολής, μου αναγνωρίζουν το δικαίωμα να έχω και να εκφέρω άποψη, για όποιον εγώ κρίνω άξιο επαίνων.

Προφανώς αυτό δεν συνιστά παρέμβαση στις αυτοδιοικητικές διαδικασίες του Δήμου Πεύκης Λυκόβρυσης, αφού ενδεχόμενα τα ίδια μπορεί να ισχύουν και για άλλους υποψηφίους, για τους οποίους όμως εγώ δεν έχω γνώμη.

Τα υπόλοιπα αναφερόμενα στην επιστολή της παράταξης περί ΡΟΜΑ και ενδεχόμενων ανταποδοτικών , του χαιρετισμού, απαιτήσεων! είναι ανάξια σχολιασμού. Υποδηλώνουν πλήρη άγνοια του θέματος της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ και της δικής μου θέσης επί αυτού του θέματος, προφανώς δε, ανάγονται σε μικροπολιτικά παραταξιακά παιχνίδια, στα οποία παρακαλώ να μη με εμπλέκουν.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να δηλώσω ότι την ίδια απεριόριστη εκτίμηση, με αυτήν προς τους δύο (2) συναδέλφους, τρέφω και προς τον πρ.Δήμαρχο Πεύκης και Προέδρο της Ένωσης Δημάρχων Αττικής κ.Παύλο Καμάρα, θέση μου που δεν εξέφρασα στην εν λόγω εκδήλωση, μετά από δική του παράκληση.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Γ.ΚουράσηςΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

Τον Αεικίνητο κάλεσε ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΥΚΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ 21 ΟΤΑ, όχι ως ... Κουράση - ακόμα δεν είναι θεσμός από μόνος του (ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 21 ΔΗΜΑΡΧΑΙΩΝ, θου Κύριε)

ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΜΠΛΕ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ" ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΦΩΚΙΑΝΟΥ.

Και αυτά που λέει στην επιστολή είναι οι γνωστές σε εμάς οπτικοπουλιές.

Ο Αεικίνητος είχε προφανώς άχτι τον σημερινό δήμαρχο κο Φωκιανό που είχε το θράσος να αρνηθεί την ιδέα του νεοδημοκρατικού κονκλάβιου να πάρει στην πόλη του τους Χαλανδραίους ΡΟΜΑ για να μπορούν οι δικοί μας να το παίζουν ΣΩΤΗΡΕΣ στους ιθαγενείς.

ΘΥΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΑ  ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ κ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟ,  ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΝΤΑΖΗ εξαφάνιζαν τον καταυλισμό κάθε μήνα και μας έλεγαν εμάς που λέγαμε ότι κοροϊδεύουν, ότι είμαστε παλιόγυφτοι που προστατεύουμε την φυλή μας;

Και βέβαια ο Αεικίνητος δεν ξεχνά το ρεζιλίκι που είχε πάθει όταν βγήκε στο δημοτικό συμβούλιο και εξήγγειλε φουσκωμένος ως παγόνι ότι

"ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΙ ΡΟΜΑ ΠΑΝΕ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ"

και τελικά πήγαν  .... στο Κάτω Χαλάνδρι μέσω Μεγάρων. 
(Είναι και γνωστός εκδικητικός ...)

Και πήγε - ευτυχώς - να ενισχύσει τον  ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ αντίπαλο του κ. Φωκιανού.

Και τα κατάφερε μια χαρά, όπως πάντα ....

.... ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕ!

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!

Άντε καλή βδομάδα ....
Και άλλο κακό να μην μας βρει.
(Αλλά  επειδή "συν Αθηνά και χείρα κίνει, μην τον ξαμολάτε ρε σεις. Άστε τον εκεί στο γραφείο, άντε αφήνετε τον μέχρι  να κινείται με το ποδήλατο, εντός Χαλανδρίου που τον ξέρουμε και δεν παρεξηγούμε. Μην εξάγουμε ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ και στα εξωτερικά τώρα. Δεν λέει.)

ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ ....

Η βδομάδα μας αρχίζει με γέλιο!

Δεν θα το πιστέψεις αναγνώστη μου αλλά ΝΑΙ!
ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΞΩ ΑΠΟ ΔΩ!
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ .... ΤΡΩΕΙ ΚΡΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, ΑΧΡΙΣΤΟΣ (χωρίς χρίσμα και καλά, δεν τον λέμε ΑΧΡΗΣΤΟ) ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ 21 ΟΤΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΧΡΙΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.

Διαβάστε για να αρχίσει η βδομάδα σας με χαμόγελο, τι έγινε στην Πεύκη.

Οι αναδημοσιεύσεις είναι από το αυτοδιοικητικό site thesis.gr και μας έστειλε τα link αναγνώστης μας με την ευγενική παρότρυνση "αν σας ενδιαφέρει, κάντε αναφορά"/

Προφανώς είναι νέος ο αναγνώστης για να αναρωτιέται αν μας ενδιαφέρει τέτοιο θέμα για τον Αεικίνητο.

Διαβάστε:


"Κοινωνία Ενεργών Πολιτών": Απαντήστε κε Μαυρίδη
logo_koinoniaenergonpoliton04032014Η δημοτική παράταξη "Κοινωνία Ενεργών Πολιτών" με δελτίο Τύπου θέτει μια σειρά ερωτήμάτων σχετικά με την ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Τάσου Μαυρίδη στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.
Αναλυτικά:
Δελτίο Τύπου
 
Απαντήστε κε Μαυρίδη
 
Μετά τα όσα είπε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Τάσος Μαυρίδης στην προεκλογική του συγκέντρωση, οφείλει να ενημερώσει τους δημότες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης, τι ακριβώς εννοεί  όταν μιλάει:
1. «Για την πόλη της ζωής μας»;
  Μιλάει για την Πεύκη;
  Για τη Λυκόβρυση;
  Για την πόλη που θα υπερισχύσει της άλλης;
  Ή για την πόλη που τις θα αφανίσει και τις δύο;
   2. Για αυτούς  που στο παρελθόν προέταξαν το προσωπικό πάνω από το συλλογικό συμφέρον;
   Θα δώσει στη δημοσιότητα ονόματα και στοιχεία;
   Ή απλά θα λασπολογεί σε βάρος των συναδέλφων του και των συνυποψηφίων του;
   3. Για αυτούς που μετέχουν σε άλλα σχήματα (πέρα από το δικό του) και που δεν πρέπει να τους δοθεί άλλη ευκαιρία εκλογής;
    Μήπως εννοεί αυτούς, που ο ίδιος μέχρι πρόσφατα με προσωπικές συναντήσεις και παρεμβάσεις τρίτων, προσπαθούσε να τους πείσει να μετέχουν στο συνδυασμό του;
    4. Για το γεγονός ότι δεν ζήτησε καμία στήριξη ή χρίσμα από κανένα κόμμα;
     
    Προφανώς, όσοι παρέστησαν στην εκδήλωσή του και αναφέρθηκαν δια μικροφώνου, έτυχε να ανήκουν σε ένα κόμμα, αυτό που έχει εμφανιστεί να τον στηρίζει και στον ημερήσιο Τύπο, τη Νέα Δημοκρατία; (και η μουσική της παρουσίασης στη Νέα Δημοκρατία δεν παρέπεμπε;)
     
    5. Για το γεγονός ότι ο ίδιος δίνει λύσεις στα προβλήματα του τόπου, μέσα από την σημερινή διοίκηση και μάλιστα χωρίς ψέμματα και χωρίς λαϊκισμούς;
     Ποια είναι ακριβώς η θεσμική του θέση αυτή τη στιγμή στο Δήμο;
     Οι συνάδελφοι του που ανήκουν στη σημερινή διοίκηση, αλλά συμμετέχουν σε άλλα σχήματα δεν γνωρίζουν;
     Δεν προσφέρουν;
     Δε δίνουν λύσεις;
     Λειτουργούν μέσα από ψέματα και λαϊκισμούς;
      
     6. Για το γεγονός ότι ως νέα δημοτική αρχή με πρωτοβουλίες του θα στηρίξει έμπρακτα τη διαφάνεια, την πολιτική και οικονομική λογοδοσία με «…ορθολογισμό…» των δαπανών και αυστηρότερο έλεγχο σε όλα τα επίπεδα;
      Χρειάζονται οι μελλοντικές δικές του πρωτοβουλίες;
      Δεν καλύπτει η σημερινή διοίκηση τα όσα αναφέρει;
      Υπονοεί ότι σήμερα στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης υπάρχει  έλλειμμα διαφάνειας και ασυδοσία δαπανών;
      Θέτει θέμα μη λογοδοσίας της σημερινής δημοτικής αρχής;
      Επιπλέον:
      1. Θα μπορούσε ο κος Μαυρίδης να εξηγήσει στους δημότες Λυκόβρυσης – Πεύκης, γιατί αναφέρθηκε απαξιωτικά για τις σχολικές δομές του δήμου και δεν τόλμησε να πει ούτε μια λέξη για το έργο της σημερινής διοίκηση στον τομέα των πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων;
       
      Μήπως γιατί οι συνάδελφοί του που σήκωσαν το βάρος αυτών των δομών επέλεξαν να μη συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του;
      2. Θα μπορούσε ο κος Μαυρίδης να εξηγήσει στους δημότες Λυκόβρυσης – Πεύκης, πόσα και ποια από τα στοιχεία αυτού του νέου μοντέλου αυτοδιοίκησης που οραματίζεται και ευαγγελίζεται, δεν έχουν υλοποιηθεί από τη σημερινή δημοτική αρχή;
       Μήπως υπονοεί ότι η  σημερινή διοίκηση δεν πληροί τα όσα επισταμένως ανέφερε, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η ανάγκη να τα υπόσχεται αυτός ως μελλοντικός δήμαρχος;
       Τέλος:
       1. Θα μπορούσε ο κος Μαυρίδης να αρνηθεί στους δημότες Λυκόβρυσης – Πεύκης, ότι η παρουσία του δημάρχου Χαλανδρίου και η ανοικτή, δημόσια και δια μικροφώνου στήριξη, του δημιούργησε υποχρέωση ανταπόδοσης;
       Τι στάση θα κρατήσει ο κος Μαυρίδης, όταν ο κος Κουράσης – εάν επανεκλεγεί – του ζητήσει να έλθουν οι Ρομά του Χαλανδρίου στη Λυκόβρυση;
       2. Θα μπορούσε ο κος Μαυρίδης να αρνηθεί στους δημότες Λυκόβρυσης – Πεύκης, ότι η παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου και η ανοικτή, δημόσια και δια μικροφώνου στήριξη, του δημιούργησε υποχρέωση ανταπόδοσης;
        Τι στάση θα κρατήσει ο κος Μαυρίδης, όταν ο κος Πατούλης – εάν επανεκλεγεί - του ζητήσει τη διευθέτηση του κυκλοφοριακού προβλήματος  της Βύρωνος, προς όφελος του δήμου Αμαρουσίου π.χ. μέσω των οδών  Δωδεκανήσου και Κορίνθου, όπως επανειλημμένως έχει προσπαθήσει να προωθήσει;
        Και δύο υστερόγραφα:
        1. Όταν μίλησε  ο Δήμαρχος Αμαρουσίου για την αυτοδιοικητική σχολή Παύλου Καμάρα, γιατί επιμελώς απέφυγε να αναφέρει ότι η κάθοδος του στο δήμο Αμαρουσίου οφειλόταν στην άρνηση του κου Καμάρα να του παραδώσει τα ηνία της παράταξής;
         Άλλωστε, δεν έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του 2006, ώστε οι πολίτες του πρώην Δήμου Πεύκης να έχουν ξεχάσει τι στάση κράτησε ο κος Πατούλης και ποια ήταν η  συνεισφορά του στο τότε εκλογικό αποτέλεσμα.
          
         2. Όταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου 21 ΟΤΑ ήρθε στο δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, για να στηρίξει μια υποψηφιότητα, την όποια υποψηφιότητα, δεν διέπραξε κατά τη γνώμη του θεσμικό ατόπημα;
          Με ποια κριτήρια και αν θέλετε με ποιο δικαίωμα, ο Σύνδεσμος που εκπροσωπεί ο κος Κουράσης και που πληρώνουν όλοι οι δημότες Λυκόβρυσης – Πεύκης  παρενέβη στις εσωτερικές αυτοδιοικητικές εκλογικές διαδικασίες ενός δήμου μέλους του;
          20.03.2014

          http://www.thessi.gr


          ...ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

          Ενημέρωση - Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, 31-3-2014

          εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
          e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

          Χαλάνδρι 31/3/2014

          Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

          Στις 17 Φεβρουαρίου, στο «Σχόλιό» μας για την επερχόμενη – τότε – αξιολόγηση των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα, επισημαίναμε – μεταξύ άλλων - ότι, «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το κλείσιμο φορέων του δημοσίου, αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια συρρίκνωσης του Δημοσίου, εκχώρησης αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα και δραστικής μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου, μέσω της επιλογής των απολύσεων». Και ακόμη, «Εμείς δεν διαφωνούμε με την προοπτική της αξιολόγησης . Αλλά τι αξιολόγηση είναι αυτή, όταν θέτει υποχρεωτικά ένα στόχο : το 15% των υπαλλήλων ενός φορέα να έχει αρνητική βαθμολογία!! Μια «αξιολόγηση» που θεωρεί παραγωγικό υπάλληλο, αυτόν που αποδίδει σε σχέση με τις συγκεκριμένες προτεραιότητες της συγκεκριμένης ασκούμενης πολιτικής ;»

          Δυστυχώς, οι συγκεκριμένες «προτάσεις» (τι προτάσεις, ήταν, άραγε, αυτές που ήταν αποτέλεσμα ΜΗ-διαλόγου;) τότε του υπουργείου, έγιναν Νόμος του κράτους (Ν.4250/26-3-2014), τον οποίο μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε αναλυτικά Ε Δ Ω (άρθρα 20 έως και 31)

          Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

          Θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι, είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση. 
          Χωρίς πρόγραμμα αναβάθμισης των υπηρεσιών του Δημοσίου που να ανταποκρίνεται σε ένα πλάνο καταγραφής των υπηρεσιακών αναγκών και κάλυψη των υφιστάμενων κενών με μόνιμες σχέσεις εργασίας, οδηγούμαστε – και προφανώς αυτός είναι ο στόχος ΤΟΥΣ - σε άλλους δρόμους και προοπτικές μιας άλλη εποχής …

          Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» πιστεύει σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο δημόσιο , το οποίο, αφού στελεχωθεί και ενισχυθεί διοικητικά και οργανωτικά, θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.

          πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
          Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
          Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου