Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Α.Σ.Γ.Μ.Ε.: ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣΑΝΩΤΑΤΗ   ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ   ΕΛΛΑΔΑΣ   (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 2105242386, 210 3845434,  210 3835093                                               gt.asgme@gmail.gr, www.goneis.org

Αθήνα 27-05-2014  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΣΓΜΕ, εκφράζοντας το σύνολο των γονιών, εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στα παιδιά της Γ΄ Λυκείου που δίνουν αυτές τις μέρες την μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων και καλή δύναμη στους μαθητές της Α΄ Λυκείου, που θα υποστούν φέτος τη βάσανο των ημι-πανελλαδικών εξετάσεων Νέου Τύπου του Νέου Λυκείου. Είναι όλοι τους ΜΑΧΗΤΕΣ, ανεξαρτήτως βαθμού.

Είναι σημαντικό εμείς οι γονείς να πούμε στα παιδιά μας, καθαρά και ξάστερα, ότι:

  •  ο αγώνας της ζωής δεν σταματά ποτέ και δεν καθορίζεται από μία μάχη μόνο και μάλιστα μια μάχη εν πολλοίς στημένη.
  • ο δρόμος για την μόρφωση είναι μακρύς και όμορφος, δεν ταυτίζεται με τη «διδακτέα ύλη», είναι όπλο για τους νέους ανθρώπους γι’ αυτό και τους την στερούν. Πρέπει να την αναζητούν μέσα και έξω από τους τέσσερις τοίχους ενός σχολείου.

Τόσο οι γονείς όσο και οι καθηγητές των μαθητών γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το σύνολο των Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα έκοβε και έραβε την εκπαίδευση στα μέτρα των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και την στρατηγική της ΕΕ, παρά τα εύηχα συνθήματα όπως το «πρώτα ο μαθητής». Κάθε χρόνο οι αλλαγές ήταν πιο παλιές και από τις παλιές και ας τις επικοινωνούσαν ως «νέες», και αυτό έχει αποδειχθεί έμπρακτα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και με κάθε μέτρο που έχουν προχωρήσει, ιδίως μέσα στα χρόνια της κρίσης.

Στους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτές τις μάχες, ευχόμαστε πρώτα από όλα δύναμη. Τους θυμίζουμε ότι αυτό που έχει αποτύχει είναι το εκπαιδευτικό και το συνολικότερο κοινωνικο-οικονομικό σύστημα, ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Γι’ αυτό, πρώτο καθήκον μας είναι η ανατροπή της αδικίας που ζουν τα παιδιά μας ως μαθητές σήμερα, ως φοιτητές και εργαζόμενοι αύριο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

FESTIVAL FACTORY: ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΕΝΣΤΑΣΗ .... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΠΟΙΟΙ ΕXΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ! ΕXΟΥΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!

Σήμερα αναρτήθηκε στο site του δήμου αυτό το δελτίο τύπου:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ανακοινώθηκαν στις 27/05/2014 τα αποτελέσματα από την Δράση 13 «Επιλογή Ωφελουμένων» του Προγράμματος ΤΟΠΣΑ «Δημιουργία Επιχειρήσεων στον Τομέα Πολιτισμού, Festival Factory» στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα http://www.festivalfactory.gr/.
Εντάσεις επί των αποτελεσμάτων μπορούν να κατατεθούν έως και 30 Μαΐου 2014 και ώρα 14:00μμ, στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, Χαρ. Τρικούπη 6-10, Αθήνα, τηλ: 210-3390057, email: info@trainingnet.gr , Υπόψη κου Μπουλούμπαση Γιώργου»
Από το πρωί ξεκινήσαμε έρευνα ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΕΠΕΤΥΧΑΝ την ένταξή τους στο πρόγραμμα έχουν αναρτηθεί τα ..... ΑΜΚΑ!

Ποιοι είναι λοιπόν οι ωφελούμενοι;

Γιατί είναι ωφελούμενοι ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ και δεν είναι κακό να τους ξέρουμε. Και δεν μπορεί σε έναν δημόσιο διαγωνισμό ΕΠΙΛΟΓΗΣ να επικαλούνται κάποιοι προσωπικά δεδομένα.

Και κάποιοι μπορεί να έχουν κοπεί άδικα.

Ή κάποιοι να έχουν συμπερηληφθεί με δόντι και να πρέπει να το μάθουμε όλοι, για να κάνουμε ένσταση μέχρι τις 30 Μαϊου, όπως προβλέπεται.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ!

Και θα επανέλθουμε.

ΥΓ: Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι θα μιλάμε όταν πρέπει για να μπορούν τα πράγματα να διορθωθούν και όχι ... όταν χυθεί το γάλα, όταν θα κάνουν όλοι τους μάγκες.
Περιμένουμε τις ενέργειες των αρμοδίων.
 

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ 3Χ3 ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ Σ-Κ.

Ρωτάμε τον απερχόμενο και το νέο δήμαρχο (όχι γιατί φταίει, αλλά για να ασχοληθεί με το θέμα και να πάρει θέση - γιατί τα δύσκολα ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ).

1. Η διαδικασία παραχώρησης των γηπέδων έχει τηρηθεί;

2. Υπάρχει κάποιο οικονομικό όφελος για τον δήμο από την διοργάνωση; (ενοίκιο, συμμετοχή με ποσοστό στα έσοδα από χορηγίες, οποιοδήποτε όφελος;) ή δεν χρειάζεται, είμαστε υπέρ άνω χρημάτων;

3. Συνδιοργανώνεται το τουρνουά με τις ομάδες της πόλης μας; Έχουν αυτές μήπως κάποιο όφελος από αυτό; Μήπως έτσι βοηθάμε κάποιο δικό μας αγωνιστικό τμήμα να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις του οπότε η τοπική κοινωνία έχει έμμεσο όφελος;

ή

Έχουν παραχωρηθεί δωρεάν τα γήπεδα μπάσκετ, στα οποία θα έπαιζαν τα παιδιά μας το Σ-Κ,

Θα εργαστούν υπερωριακά οι δημοτικοί υπάλληλοι το Σ-Κ (και θα τους πληρώσουμε εμείς),

Θα πληρώσουμε - οι κερατάδες οι δημότες - ρεύματα, νερά, φθορές,  κλπ

ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ Σ-Κ, ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΣΕΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ή να "χορηγούν" κάποιους κάτω από το τραπέζι;)

ΡΩΤΑΜΕ.

Θα μας απαντήσει κανείς άραγε;

ΥΓ: Η δουλειά που μας ανέθεσες αναγνώστη μου  ΞΕΚΙΝΗΣΕ!

ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΣΜΠΙΡΟΣ ΜΟΥ: ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ .......
Την προηγούμενη βδομάδα, στο δημαρχείο μοίραζαν καρέκλες.
Τις εκλογές τις είχαν σίγουρες.

Η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου είχε κλειδώσει.

Για τις αντιδημαρχίες το θέμα παιζόταν.

Ο επόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είχε αναλάβει ήδη δράση, όπως μου είπε ο σμπίρος μου:

"ΚΑΛΑ! Την Δευτέρα θα καταλάβουν μερικοί, μερικοί .... τι είναι ΔΕΞΙΑ. Θα τα πούμε. Εγώ έμπαινα στα σπίτια με την καραμπίνα. Τα παιχνιδάκια τέλειωσαν".

Είπε ... Έτσι είπε.
Αλήθεια!

Ο ΤΖΑΓΚΟ ΝΤΕ ΡΙΓΚΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΝΤΟΥΟ ΧΛΑΠΑΤΣΑ!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΑΣΤΙΧΟ!

ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ...

"Την Δευτέρα θα δείτε τι σημαίνει δεξιά" .... έλεγε.

Και μετά, την Δευτέρα ....

..... βγήκε δήμαρχος ο Σ. ΡΟΥΣΣΟΣ!

ΥΓ 1: Δεν γράφουμε το όνομα του.
Γιατί κυκλοφορούν και μερικοί τύποι με κάτι κονσερβοκούτια φυλαγμένα και είναι αγριεμένοι  .... 
Δεν είναι light σοσιαλιστές σαν και εμάς να τα ψέλνουν μόνο μέσα από κανένα blog.

Τέτοιες μαλακίες έλεγαν που λες, αναγνώστη μου.  Και ψάχνουν μετά να βρουν γιατί χάσανε ...

ΥΓ2: Ο σμπίρος μου, που μου τα είπε, είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος. Ε, και αριστερό ... δεν τον λες.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΚΙΑ ....

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
Μικροί Αναγνώστες μας,

Εσείς που μπαίνετε σήμερα στην μάχη, 

Από όλους εμάς μια ευχή για την εξεταστική σας που αρχίζει:

Να ΣΚΙΣΕΤΕ!

Και αν δεν σκίσετε να συνεχίσετε χωρίς να εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

Και να θυμάστε ότι αυτές οι εξετάσεις που αρχίζουν δεν είναι ποτέ το τέλος ....

Απλά μπορεί να είναι μια καλή αρχή για εσάς.

Μια αρχή που πρέπει να την διεκδικήσετε!

ΑΝΤΕ! 
ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ!     

ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΠΟΥ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ευχαριστήρια επιστολή
προς τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής,

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη στήριξή σας στον αγώνα μας για την Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Ήταν ένας αγώνας που δόθηκε με ήθος, αξιοπρέπεια και καθαρό πολιτικό λόγο. Ένας αγώνας που έδωσε μια άλλη προοπτική, ένα άλλο πρόγραμμα για τα προβλήματα της Ανατολικής Αττικής και κυρίως που κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Και όπως δήλωσε η νέα Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου «η μάχη που κερδήθηκε είναι μονάχα η αρχή… Ξεκινάει ένας πόλεμος να αλλάξουμε τις ζωές μας. Να τις αλλάξουμε στην Περιφέρεια Αττικής, να τις αλλάξουμε σε όλη τη χώρα».
Η δέσμευσή μας είναι ότι όπως μέχρι σήμερα δώσαμε αυτή τη μάχη μαζί σας, έτσι θα συνεχίσουμε και όλη την πενταετία. Σε συνεργασία με τους δήμους, με τους φορείς, με τους πολίτες.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους αλλά και τους χιλιάδες πολίτες που εθελοντικά στρατεύτηκαν μαζί μας στον καθοριστικό αυτό αγώνα.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Σας καλούμε όλους να υλοποιήσουμε μαζί τη σπουδαία αυτή αλλαγή που αποφασίσατε για την Περιφέρεια Αττικής. Η Ανατολική Αττική, η Περιφέρεια Αττικής μας περιμένει όλους.

Καλή συνέχεια στον μεγάλο αγώνα,
στο μεγάλο στοίχημα που ξεκίνησε την Κυριακή!

Πέτρος Φιλίππου
Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Έτσι θα απολύσουν το 15% των δημοσίων υπαλλήλων – Ζητά από στελέχη του Δημοσίου & αιρετούς να μην εφαρμόσουν την αξιολόγηση

Αθήνα, 27 Μαΐου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 518

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η εγκύκλιος της «αυθαιρεσίας» και της κουτοπονηριάς.
Μετά τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου 
νομοθετούν και με τις εγκυκλίους!!!

Η συγκυβέρνηση συνεχίζει την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας. Η «επίθεση» στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από την συγκυβέρνηση απειλεί με τραγική συρρίκνωση ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Η δε οριστική απόλυση χιλιάδων συναδέλφων από την καλοκαιρινή διαθεσιμότητα, είναι το πρώτο βήμα κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Ενός Συνταγματικού κεκτημένου που καθιέρωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η συγκυβέρνηση, προσπαθεί με σφιχτές και γρήγορες διαδικασίες, παρά τις παρατάσεις που έδωσε, να υλοποιήσει το Ν.4250/2014. Η εφαρμοστική εγκύκλιος, που εξέδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας και κουτοπονηριάς.

Με περισσό θράσος, η εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ορίζει ότι:


Δηλαδή, τουλάχιστον το 15% των υπαλλήλων πρέπει να αξιολογηθεί ως «άχρηστο», προκειμένου να δημιουργηθεί η «δεξαμενή» των απολύσεων και υποχρεωτικά, το 60% των Δημόσιων Υπαλλήλων ως «μέτριοι» που θα πρέπει να λένε ευχαριστώ. Την ίδια στιγμή εκβιάζονται οι αξιολογητές να τηρούν τα ποσοστά καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν κατηγορούμενοι για πειθαρχικό παράπτωμα.

Το δικαίωμα της ένστασης εξαντλείται μόνο στην κατηγορία των υπαλλήλων που θα λάβουν μέσο όρο βαθμό αξιολόγησης 6 και κάτω. Οι εργαζόμενοι που περιλαμβάνονται στο 15% (ανίκανοι) και θα βαθμολογηθούν με 6,1 έως 6,9 χαρακτηρίζονται «ανίκανοι» και δεν τους δίδεται ούτε καν το στοιχειώδες δικαίωμα αντίδρασης αυτό της ένστασης. Βέβαια και αυτοί που θα κάνουν ένσταση μη φανταστούν ότι θα τύχουν σοβαρής αντιμετώπισης, αφού τις ενστάσεις τις εξετάζει τριμελής επιτροπή από Γενικούς Διευθυντές που τους ορίζει ο Υπουργός ή το όργανο διοίκησης του φορέα, κατά τη λογική «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει»…

Ζήτημα επίσης σοβαρό είναι το γεγονός ότι, ο Γενικός Διευθυντής αλλά και κάθε αρμόδιο κατά Νόμο όργανο, έχει την εξουσία να ορίσει με την απόφαση επιμερισμού των ποσοστών βαθμολόγησης στις κλίμακες του 25% και του 60% στη Γενική του Διεύθυνση και ποσοστό μικρότερο από εκείνο που ορίζει ως ανώτατο ο Νόμος.

Δηλαδή, στη βαθμολογία 9-10 όπου το ποσοστό των υπαλλήλων είναι ως 25% μπορεί να ορίσει, εκτιμώντας τα τρία (3) κριτήρια που θέτει ο Νόμος και αιτιολογώντας τα, ποσοστό μικρότερο, για παράδειγμα 15%. Το ίδιο θα ισχύει και για το έως 70% των Προϊσταμένων του ίδιου επιπέδου. Το υπολειπόμενο θα μεταφερθεί στις λοιπές βαθμολογίες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τα τρία (3) κριτήρια που θέτει ο Νόμος προκειμένου να συνεκτιμηθούν για τον επιμερισμό των ποσοστών, σήμερα είναι όχι μόνο αβάσιμα αλλά εντελώς διάτρητα.

1. Η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα των μονάδων υποτίθεται ότι έχει ήδη κριθεί διοικητικά και οργανωτικά αλλά και έχει κοστολογηθεί ως προς την αναγκαιότητά τους με τη δημοσίευση των νέων οργανογραμμάτων.

Επομένως δεν μπορεί να έρθει ο Γενικός Διευθυντής και να επαναξιολογήσει κατά την κρίση του το ζήτημα αυτό. Στην πραγματικότητα ωστόσο, ούτε η αποτελεσματικότητα ούτε η αποδοτικότητα έχουν μετρηθεί σοβαρά, ώστε να αποτελούν ένα αξιόπιστο κριτήριο.

2. Οι αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής δεν θεωρείται κριτήριο δυσμενούς αντιμετώπισης των αξιολογούμενων, ως προς τον επιμερισμό των ποσοστών βαθμολόγησης, αφού αυτοί δεν ορίζουν τις προτεραιότητες της πολιτικής, ούτε πιθανότατα έχουν επιλέξει την τοποθέτησή τους στη συγκεκριμένη μονάδα.

Εξάλλου, οι προτεραιότητες αλλάζουν πολύ συχνά τόσο εξαιτίας της μεταβολής των προσώπων στις θέσεις όσο και εξαιτίας της μεταβολής των γενικότερων συνθηκών, ενώ σπάνια οι προτεραιότητες έχουν κάπου καταγραφεί, ώστε να έχουν καταστεί γνωστές σε όλους. Συχνά όμως συμβαίνει, να είναι άλλες οι εξαγγελλόμενες και άλλες οι προωθούμενες προτεραιότητες («κρυφή ατζέντα»)…

3. Η κατανομή των υπαλλήλων ανά οργανική μονάδα επίσης δεν μπορεί να αποτελέσει αντικειμενικό κριτήριο επιμερισμού των ποσοστών, δεδομένης και της παλαιοδιοικητικής γενικά αντίληψης περί τοποθέτησης ή μετακίνησης των μη «αρεστών» συναδέλφων σε μονάδες «ψυγείο», ενώ ενδέχεται να υπάρχουν αναιτιολόγητα ανικανοποίητες αιτήσεις μετακίνησης υπαλλήλων προς άλλες μονάδες.

Πως μπορεί άραγε να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα μιας υποστελεχωμένης μονάδας «ψυγείου» (α΄, β΄ και γ΄ κριτήρια);

Στην περίπτωση των Ο.Τ.Α. το πρόσφατα ψηφισθέν Διευθυντικό δικαίωμα του Δημάρχου μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί θετικά ή και αρνητικά και με τα τρία ως άνω κριτήρια.

Η κυβέρνηση αλλά και τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αντί να ασχολούνται με άμεση προτεραιότητα για την κάλυψη του υφιστάμενου κενού της μη ύπαρξης σύγχρονων Ο.Ε.Υ., των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και ακόμη και την μη ύπαρξη περιγραφής θέσεων και καθηκόντων, προσπαθούν με κάθε τρόπο να εισάγουν με τη «δήθεν αξιολόγηση», την «ανθρωποφαγία» και τον «κανιβαλισμό» στη Δημόσια Διοίκηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όλα αυτά που προβλέπουν τόσο το Π.Δ. 318/1992 όσο και ο Νόμος 4250/2014 που τροποποιεί το Π.Δ., δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την βελτίωση των υπηρεσιών, ούτε με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Ειδικά για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν και τις δεκάδες κατηγορίες εργατοτεχνικού προσωπικού, αποδεικνύεται πως ο πραγματικός τους στόχος είναι οι απολύσεις. Αν ήθελαν πραγματική αξιολόγηση θα εφάρμοζαν τη σχετική διάταξη του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, αντί να προσπαθούν να επεκτείνουν παράνομα την ισχύ του Νόμου 4250/2014 στους Ο.Τ.Α. μέσω μιας εγκυκλίου.

Είναι φανερό πως η συγκυβέρνηση (Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.) επείγεται να διαλύσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις και στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να απολύσει όσους περισσότερους μπορεί. Πρόκειται για μια αδίστακτη πολιτική που αποφασίζει, νομοθετεί και διατάζει όπως έχουν σχεδιάσει και προγραμματίσει να υλοποιήσουν η τρόικα και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, στα οποία φαίνεται ότι πιστά υπακούει και λογοδοτεί για τα αποτελέσματά της η συγκυβέρνηση.

Η «αξιολόγηση» είναι η αιχμή του δόρατος αυτής της επίθεσης και θα χρησιμοποιηθεί για: