iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Κορυφαίο...


ΑΜΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΟΜΩΣ .... ΔΙΑΒΑΖΕΙ KAI ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ

  Η πρόβλεψη του ειδικού για το ΜΟΥΝΤΙΑΛ με ανάρτησή του πριν μερικές μέρες:

O Νίκος Πανταζής προβλέπει Βραζιλία

http://pantazisnikos.blogspot.gr/search?updated-max=2014-07-07T05:06:00-07:00&max-results=7

Ρ. Δούρου: «Προτεραιότητα η διαχείριση των απορριμμάτων»


Συνάντηση με τον πρόεδρο, Θ. Μπαλασόπουλο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων-Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α) είχε σήμερα η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου, η οποία συνοδευόταν από τους αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, Γ. Γαβρίλη και Νήσων, Π. Χατζηπέρο.

Κατά την παρέμβασή της η Ρ. Δούρου υπογράμμισε ότι η «εναλλακτική πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα Περιφερειακή Αρχή, όπως ήδη φάνηκε από την προεκλογική περίοδο».

Τόνισε την ανάγκη, για το σκοπό αυτό «συγκρότησης ενός όσο το δυνατόν πιο διευρυμένου μετώπου δυνάμεων», θέτοντας ως «πρώτη προτεραιότητα τη ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ» και την οργάνωση του «δημόσιου διαλόγου» για τον σκοπό αυτό, «έχοντας απορρίψει το σχέδιο των φαραωνικών μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και έχοντας καταθέσει εναλλακτικό σχέδιο διαχείρισης». Η Ρένα Δούρου επεσήμανε ότι «η ποσοτικοποίηση των στόχων και τα χρονοδιαγράμματα για τη δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων, για την επεξεργασία των βιοαποδομήσιμων , της ανακύκλωσης , για την διαλογή στην πηγή σε όλη την περιφέρεια, κ.α. απαιτούνται μελέτες , προτάσεις και οργανωμένος διάλογος».
«Η νέα περιφερειακή αρχή δεν θα υιοθετήσει τον εύκολο δρόμο των αυθαίρετων χωροθετήσεων και των χωροθετήσεων με ταξικά κριτήρια που γινόταν μέχρι σήμερα», συνέχισε η ίδια, υπογραμμίζοντας τον «δημόσιο χαρακτήρα του σχεδίου», του οποίου η υλοποίηση θα απαιτήσει «επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας». Η ίδια συμπλήρωσε ότι «Στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Δημοτικού κώδικα δεν θα δεχτούμε περιορισμό της δυνατότητας των ΟΤΑ να υλοποιούν τοπικά σχέδια διαχείρισης γιατί η δική μας εναλλακτική πρόταση σε αυτήν ακριβώς την δυνατότητα των ΟΤΑ στηρίζεται».

Από την πλευρά της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζήτησε να υπάρξει δημοψήφισμα όσον αφορά στην αναγκαιότητα κατασκευής των εργοστασίων απορριμμάτων, συμμετοχή και των φορεών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δημοτικά Συμβούλια) στις αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς έως τώρα, είτε από επιλογή είτε λόγω αδιαφορίας η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν έχει τοποθετηθεί στο μείζον αυτό ζήτημα. Ζήτησε επίσης να υπάρξει διάλογος με όλους τους κοινωνικούς φορείς για τα απορρίμματα.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος έδωσε στη Ρένα Δούρου ένα γκλομπ και μία χειρομβοβίδα κρότου – λάμψης, από αυτές που έκαναν χρήση τα ΜΑΤ κατά των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ όταν επιχειρούσαν να επισκεφθούν τον απερχόμενο Περιφερειάρχη για να του εκθέσουν τις απόψεις τους.

Η εκλεγμένη Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα τα παραδώσει στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικήλια, με την υπόμνηση ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή θα στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Και από Αύγουστο ΧΕΙΜΩΝΑ ....
ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής σάς καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος,λόγω προθεσμιών και δημοσίου συμφέροντος στο Γραφείο Δημάρχου (Αγ. Γεωργίου 30) την 11η Ιουλίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:30 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

1. Έγκριση όρων δημοπρασίας για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών, προϋπολογισμού 1.581.122,16 € με ΦΠΑ, Α.Μ. 22/2014.

2. Έγκριση πίστωσης ποσού 23.364,16 €.

3. Έλεγχος εκ νέου προσκομισθέντων δικαιολογητικών για την ανάθεση του έργου «Ανακατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών τουαλετών των αθλητικών κέντρων ‘Ν. Πέρκιζας’ ‘Μ. Παπαδάκης’», προϋπολογισμού 50.000,00 € με Φ.Π.Α..

4. Έλεγχος εκ νέου προσκομισθέντων δικαιολογητικών για την ανάθεση του έργου «Κατασκευή περίφραξης σε δημοτικούς χώρους», προϋπολογισμού 30.000,00 € με Φ.Π.Α..

5. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

6. Έγκριση συμμετοχής και έγκριση πίστωσης 600,00 € για τη συμμετοχή υπαλλήλων σε σεμινάριο.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

Αν έχει δίκιο ο σμπίρος μου αύριο θα εγκριθούν (κατεπειγόντος) οι δαπάνες ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!!!!!

Στις 25 Δεκεμβρίου δεν πέφτουν ρε παιδιά και φέτος τα Χριστούγεννα ή τα άλλαξε η ΤΡΟΪΚΑ;

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Το σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης ενημέρωσε τον δήμο Χαλανδρίου ότι πρόκειται να ελέγξει όλες τις συμβάσεις εργαζομένων του δήμου, των τελευταίων 20 χρόνων και στον δήμο έχει σημάνει συναγερμός.

Ο έλεγχος θα γίνει - μαθαίνουμε - άμεσα.

Αυtή την ώρα γίνεται έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων με αυτό το θέμα και κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο έλεγχος αυτός θα επεκταθεί και σε άλλους δήμους, θα είναι η "εκδίκηση" της κυβέρνησης για τους ΟΤΑ που αντέδρασαν στην διαδικασία της ψευτοαξιολόγησης.

Διότι αναγνώστη μου στην αποικία του χρέους η αξιολόγηση δεν γίνεται για ουσιαστικούς λόγους αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών αλλά με πλαφόν 25% κάτω από την βάση για να υπάρχoυν έτοιμα κεφάλια για .... αποκόλληση.

Και οι έλεγχοι γίνονται .... κατά παραγγελία για πολιτικούς λόγους και για εκδίκηση, δεν είναι καθημερινή πρακτική ενός μηχανισμού που συγκρούεται με την διαφθορά, όπως θα έπρεπε.

Και αφορούν εργαζόμενους, μικροπωλητές, ψιλοπαράνομους αλλά δεν αφορούν τα μεγαλολαμόγια της λίστας Λαγκάρντ.

Αυτό είναι το κράτος που δεν πρόκειται ποτέ να εμπιστευτούν οι πολίτες αναγνώστη μου.

Ακόμα και οι πολίτες που θέλουν να το αλλάξουν, όπως εμείς.

ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθη ιατρός – καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Τμήματος Κλινικής Νοσοκομείου της Αθήνας για κακουργηματική δωροληψία και απόπειρα εκβίασης
Απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ από ασθενή προκειμένου να τον χειρουργήσει
Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ίδιος ιατρός, τον περασμένο Μάιο, απαιτούσε εκβιαστικά από άλλο νοσηλευόμενο ασθενή χρηματικό ποσό 1.500-2.000 ευρώ

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη χθες (09-07-2014) στην Αθήνα, 59χρονος ιατρός, χειρουργός -Διευθυντής Τμήματος Κλινικής Νοσοκομείου της Αθήνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και της απόπειρας εκβίασης, κατ’ επάγγελμα,  εξακολούθηση και συνήθεια, σε βαθμό κακουργήματος. 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ασθενούς, ο οποίος εισήχθη στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, συνεπεία εμφράγματος, νοσηλεύτηκε στην Εντατική Μονάδα και στη συνέχεια στην Καρδιολογική Κλινική, όπου διαγνώστηκε από τους θεράποντες ιατρούς η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ιατρός απαίτησε παράνομα και εκβιαστικά, αρχικά το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των (500) ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς «by pass» (αορτοστεφανιαία παράκαμψη). 
 
Μάλιστα προκειμένου να πείσει τον ασθενή να ενδώσει στην παράνομη απαίτησή του, επικαλέστηκε προσχηματικά ότι επρόκειτο να του δώσει εξιτήριο από το Νοσοκομείο και μετέθεσε σε μελλοντικό χρόνο τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, ήταν επιβεβλημένη η συνέχιση της νοσηλείας και η υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση. 

Οδηγίες για …"ασφαλές" κάμπινγκΓια ακόμα μία χρονιά οι αστυνομικές Αρχές, υπό τις ευλογίες ξενοδόχων και δήμων, έχουν βάλει στο στόχαστρο το ελεύθερο κάμπινγκ και τους ελεύθερους κατασκηνωτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δεκάδες συλλήψεις σε πολλές περιοχές της χώρας, στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη Χαλκιδική και την Εύβοια.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό πρόστιμο των 174 ευρώ έχει αυξηθεί στα 300 Ευρώ και έχει ενταχθεί στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τον τουρισμό.

Αυτό σημαίνει ότι ο ελεύθερος κατασκηνωτής που θα συλληφθεί θα έχει να κάνει με την Εφορία εάν δεν τακτοποιήσει το πρόστιμο εντός δεκαημέρου (οπότε και δικαιούται έκπτωσης 50%).

Σημειώνεται ότι σε ορισμένες περιοχές όπως η Ανάφη, η Τήλος και η Νίσυρος οι τοπικές δημοτικές Αρχές και κοινότητες είναι θετικά διακείμενες στην παρουσία ελεύθερων κατασκηνωτών.

Αντίθετα, σε περιοχές όπως το Γαϊδουρονήσι απέναντι από την Ιεράπετρα, όπου και πέρυσι σημειώθηκαν αστυνομικές επεμβάσεις, η δημοτική Αρχή δεν τοποθετείται ευθέως κατά των ελεύθερων κατασκηνωτών ωστόσο υπογραμμίζει την περιβαλλοντική ευαισθησία της περιοχής.

—Τι κάνουμε για να προστατευτούμε

Όπως ενημερώνει ο χρήστης “Λάτρης της Φύσης” στην ιστοσελίδα της “Ελευθεροτυπίας” σε περίπτωση που αντιληφθούμε αστυνομική επιχείρηση πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:

*Ξεστήνουμε τη σκηνή πριν την πλησιάσουν.

- Σύμφωνα με το νόμο Ν.2160/93 «Ρυθμίσεις για τον τουρισμό και άλλες διατάξεις», που προσφάτως τροποποιήθηκε, απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση σε κοινόχρηστους χώρους, δάση, αιγιαλούς, ακόμη και σε ιδιωτικά οικόπεδα, με πρόστιμο 300 ευρώ (150 αν πληρωθεί σε 10 μέρες, 300 ευρώ μετά, μετακύλιση στην εφορία αν δεν πληρωθεί σε δύο μήνες). Επίσης το πλημμέλημα είναι αυτόφωρο, οπότε νομικά επιτρέπει στα όργανα του κράτους την επιτόπου σύλληψη.

Από την άλλη:

- Η σκηνή θεωρείται κατοικία, καλύπτεται από άσυλο (άρθρο 9 παρ. 1 εδ. α του Συντάγματος) και η είσοδος αστυνομικού οργάνου επιτρέπεται μόνο με ένταλμα. Άρα μπορείτε νόμιμα να μην βγείτε και να μην τους αφήσετε να μπουν.

- Η απαγόρευση της κατασκήνωσης ισχύει αποκλειστικά από την ανατολή ως τη δύση του Ηλίου (γι’αυτό και τα “πεσίματα” γίνονται συχνά στις 6:30-7:00 το πρωί).

- Ακόμα και αυτή η απαγόρευση θεωρείται αντισυνταγματική (όπως τόσοι άλλοι νόμοι άλλωστε σήμερα – προσοχή, αυτό δεν σημαίνει ότι για όσο υπάρχουν δεν ισχύουν και δεν υπερτερούν του συντάγματος) για τους παρακάτω λόγους:

1. Δικαίωμα ελεύθερης χρήσης των κοινόχρηστων χώρων

Βάσει νομολογίας, ΜΠρΑθ 10691/97 και των άρθρων 966-968 ΑΚ ως κοινόχρηστα ορίζονται εκείνα τα πράγματα που δεν μπορούν να είναι αντικείμενο συναλλαγής ή να ανήκουν σε κάποιον. Μπορεί όμως ο καθένας να τα χρησιμοποιήσει.

2. Δικαίωμα ελεύθερης διακίνησης, διαμονής και ανάπτυξης της προσωπικότητας

Σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Άρ.13) και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (Ν.2462/97,Άρ.12/1), οποιοσδήποτε βρίσκεται νόμιμα στο έδαφος ενός κράτους έχει δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης και ελεύθερης επιλογής κατοικίας.

3. Δικαίωμα στην απόλαυση και προστασία της φύσης

Το άρθρο 24 του Συντάγματος ορίζει ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα του καθενός. Η παραπάνω απόφαση δέχεται ότι η προστασία της χρήσης των περιβαλλοντικών αγαθών που στηρίζεται στον ΑΚ 57, περιλαμβάνει όχι μόνο το δικαίωμα χρήσης στη στενή του έννοια αλλά και το δικαίωμα διάσωσης και απόλαυσης των περιβαλλοντικών αγαθών.

Άλλωστε, σύμφωνα με το άρθρο 25 του Συντάγματος, οι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν να επιβληθούν στα δικαιώματα πρέπει να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας, να είναι δηλαδή κατάλληλοι, αναγκαίοι και αναλογικοί. Έτσι και η απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης είναι παράλογη και μη νόμιμη αφού αποτελεί υπέρμετρο περιορισμό του δικαιώματος της προσωπικότητας στο όνομα μιας μόνο πιθανότητας πρόκλησης αρνητικών επιπτώσεων στις περιβαλλοντικές συνθήκες από ορισμένους κατασκηνωτές.

4. Δικαίωμα στην οικονομική βιωσιμότητα, τόπων και ανθρώπων.

Ο αποκλεισμός της δυνατότητας της ελεύθερης κατασκήνωσης συνιστά αποκλεισμό για τους μη διαθέτοντες τα οικονομικά μέσα που απαιτούνται για άλλου είδους διακοπές ή ακόμα και οργανωμένες κατασκηνώσεις, αν και υπάρχει εναλλακτική λύση. Έτσι, στην ουσία παραβιάζεται η αρχή της ισότητας του Συντάγματος που προβλέπει ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων (Αρ.4/2).

Ισότητα σε αυτήν την περίπτωση σημαίνει να έχουν όλοι δυνατότητα αναψυχής και ανάπαυσης αναλογικά πάντα με τις δυνατότητές τους. Ταυτόχρονα, βέβαια, ο διωγμός των ελεύθερων κατασκηνωτών συχνά οδηγεί σε οικονομική δυσπραγία ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών κατά τόπους.

Πηγή: Econews.gr
http://www.enikos.gr